Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Τετ α τετ Λοβέρδου- Μαρκόπουλου στην Αθήνα


Άνθρωπος του enikos.gr είδε τους δύο πολιτικούς να απολαμβάνουν τον απογευματινό τους καφέ σε κεντρικό ξενοδοχείο πολύ κοντά στη βουλή. 

Η συζήτηση ανάμεσα στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κώστα Μαρκόπουλο έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα.

Δεν μάθαμε τι συζητούσαν γιατί μιλούσαν χαμηλότονα, όμως ο "πληροφοριοδότης" μας αναφέρει ότι τα χαμόγελα έδειχναν πως οι δύο άντρες βρήκαν πεδίο να συμφωνήσουν στην... ανάλυση της επικαιρότητας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Κώστα Μαρκόπουλο στις εφτά και ολοκλήρωσαν την συζήτησή τους στις οκτώ και μισή.

Στο τέλος, χαιρετήθηκαν... θερμά.

Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στη Χαλκίδα


Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ιδρύθηκε στη Χαλκίδα και δέχεται τις καταγγελίες μας για να μπει φραγμός στο επικίνδυνο φαινόμενο του ρατσισμού στο νομό.

Σε εφαρμογή σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, που εκδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2012, ιδρύθηκε και λειτουργεί ειδικό γραφείο στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας .

Το γραφείο συστεγάζεται με το Γραφείο Κρατικής Ασφάλειας, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο 2ο όροφο του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, στη Χαλκίδα ( οδός Αρεθούσης 153).

Στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας μπορούν να γίνουν καταγγελίες, από θύματα ρατσιστικής βίας ή και από πολίτες, που υπέπεσαν στην αντίληψή τους τέτοια περιστατικά. Το τηλέφωνο του γραφείου είναι 22210-37036.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:30  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Εύβοιας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Η συμμετοχή στη Συντονιστική  Επιτροπή είναι ανοιχτή και εθελοντική  σε όλους τους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος.

8 σπίτια σε Ιστιαία και Ωρεούς διέρρηξε 30χρονος από τα Λιόσια

Οκτώ σπίτια σε Ιστιαία και Ωρεούς διέρρηξε το καλοκαίρι ένας 30χρονος από τα Λιόσια που συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

Με τη σύλληψή του εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας και στους Ωρεούς Ευβοίας

Δράστης είναι ένας 30χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, που είχαν διαπραχθεί από έναν 30χρονο ημεδαπό ROMA τους καλοκαιρινούς μήνες του 2012, στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας και στους Ωρεούς Ευβοίας.
Ειδικότερα στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 30χρονος δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 21-06-2012 έως και 05-08-2012 διέπραξε, παραβιάζοντας με λοστό:
• πέντε (5) κλοπές διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας και
• τρεις (3) κλοπέςδιαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες στους Ωρεούς Ευβοίας.
Η λεία που αποκόμισε από την παράνομη δράση του είναι κυρίως κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.
Από την συστηματική και μεθοδική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 30χρονου δράστη, ο οποίος είναι κάτοικος Άνω Λιοσίων Αττικής και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. 

Μια κατάληψη και ένα..."ντού" με "'αρωμα" Εύβοιας

Στην ανακατάληψη του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Λέλας Καραγιάννη, κοντά στην πλατεία Αμερικής, προχώρησαν οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά την αποχώρηση της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας δεν σφράγισαν το κτίριο. Πρόκειται για μια κατάληψη με έντονο το... χρώμα της Εύβοιας.

Στο κτίριο αρχικά είχαν μπει οι άνδρες των ΕΚΑΜ οι οποίοι έκοψαν την πόρτα με τροχό και στη συνέχεια τα ΜΑΤ μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και έφτασαν μέχρι την ταράτσα όπου βρήκαν και προσήγαγαν στη Γ.Α.Δ.Α 16 άτομα.

Λίγη ώρα αργότερα οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Αμερικής.

Το κτίριο είναι υπό κατάληψη από τον Απρίλιο του 1988 και αποτελεί την μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια κατάληψή τους, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το διώροφο κτίριο της αγωνίστριας Λέλας Καραγιάννη.

Η Λέλα Καραγιάννη γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας το 1898, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση και υπήρξε αρχηγός της αντιναζιστικής οργάνωσης "Μπουμπουλίνα". Το αρχηγείο της ήταν στο διώροφο αυτό σπίτι της, όπου κατοικούσε με το σύζυγό της και τα επτά παιδιά της. Τον Ιούλιο το 1944, συνελήφθη από την Γκεστάπο μαζί με τα πέντε από τα παιδιά της, βασανίστηκε στα μπουντρούμια των Ες-Ες στην οδό Μέρλιν, μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου Αττικής και τελικά εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές, μαζί με άλλους 27 αγωνιστές της Αντίστασης, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 στο 'Αλσος Χαϊδαρίου.

Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον Αη - Γιώργη Αρμά

Από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ ανακοινώνεται ότι την ερχομένη Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 το πρωί και με αφορμή την επικείμενη εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, θα τελεσθεί, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, η Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Στην Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης (φωτό), Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας μητροπόλεως.

Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στην Ιερά Μονή για την Θεία Λειτουργία και προετοιμασμένοι καταλλήλως να κοινωνήσουν τα Άχραντα Μυστήρια.

Ώρα ενάρξεως Όρθρου: 7.15 π.μ.

Ώρα ενάρξεως Θείας Λειτουργίας Αγίου Γρηγορίου: 8.30 π.μ.

«ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:00, στο κτίριο της Οικογενείας Πνευματικού (Μεσσαπίων 10 – Χαλκίδα), θα πραγματοποιηθεί Ομιλία στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με ομιλητή τον κ. Αλέξανδρο Καρυώτογλου, Δρ. Θεολογίας - Συγγραφέα, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

Μετά την ομιλία ακολουθεί συζήτηση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...