Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

"Το Βυζαντινό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κλείσει"!

Chalcis,on the island of Evia, GreeceImage via WikipediaΤην Παρασκευή 15 Απριλίου και έπειτα από αίτημα  της ομάδας "Το Βυζαντινό - Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κλείσει"! , συναντηθήκαν με το Δήμαρχο Χαλκιδέων.

Έδειξε να συμμερίζεται και να συμφωνεί-ένθερμα μάλιστα- με τη θέση μας, για τη σπουδαιότητα λειτουργίας της Αίθουσας Εκδηλώσεων στην Παραλία στην πολιτιστική κίνηση της πόλης.

Δεσμεύτηκε μάλιστα, ότι μετά την μετακίνηση σημαντικής μερίδας των δημοτικών υπαλλήλων από το Μέγαρο Κότσικα στο νέο κτίριο του Δήμου, η αίθουσα θα επαναλειτουργήσει με καλύτερες υποδομές . Στη συζήτηση, προέκυψε ότι το χρονοδιάγραμμα, προβλέπει το αργότερο, τέσσερις μήνες για τη μετακίνηση των υπαλλήλων, στο ενδιάμεσο, ωστόσο ο Δήμαρχος, ήταν κατηγορηματικός ότι το Κόκκινο Σπίτι θα είναι ανοικτό για ΟΛΟΥΣ τους Καλλιτέχνες που θα δηλώσουν συμμετοχή για να εκθέσουν τα έργα τους, ενώ θα αναζητηθούν και άλλα κτίρια για να στεγάσουν πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Ομάδα εξέφρασε στο Δήμαρχο την ανησυχία της για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και συμφώνησε να είναι σε επαφή για την εξέλιξη της κατάστασης.

"Κρίνουμε σε πρώτη φάση, την τοποθέτηση του κου Ζεμπίλη ειλικρινή και ελπίζουμε ότι η επαναλειτουργία της αίθουσας θα γίνει το συντομότερο δυνατό" λέει η ομάδα και τονίζει:

"Προτρέπουμε όλους, όσοι έχουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους, να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να αποτυπωθεί η δυναμική των ανεξάρτητων καλλιτεχνών και στο Κόκκινο Σπίτι και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο. Θα ελέγχουμε συχνά πυκνά την πορεία της κατάστασης και θα επέμβουμε όποτε χρειαστεί, ώστε το αργότερο μετά το καλοκαίρι, η Αίθουσα να δοθεί και πάλι εκεί που ανήκει, στο κοινό της Χαλκίδας. Στο ενδιάμεσο δε θα θέλαμε να είμαστε αδρανείς!! Θα συνεχίσουμε να μιλάμε με κόσμο, να προσθέτουμε και υπογραφές στις ήδη υπάρχουσες-πάνω από 250- και νομίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια με τον ανιδιοτελή χαρακτήρα της και την αμέριστη συμπαράσταση από πολλούς, αξίζει να υπάρχει, με γνώμονα πάντα και μόνο, τη βελτίωση της ποιότητας του πολιτισμού και της ζωής μας στην πόλη μας".
Enhanced by Zemanta

Καταγγελίες για κλοπές σε βάρος μαθητών από την Αιδηψό σε εκδρομή στα Χανιά.

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών μαθητών δύο λυκείων της χώρας που βρίσκονταν για διακοπές στα Χανιά και κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα κλοπών, καθώς άγνωστοι μπήκαν στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου έμεναν, ζήτησε σήμερα, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Γιάννης Κανδαράκης.

Οι μαθητές σχολείων από την Αιδηψό και τα Κύθηρα που ταξίδεψαν στα Χανιά στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής τους, κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι μια ημέρα πριν αναχωρήσουν από τα Χανιά δέχτηκαν επίσκεψη «ποντικών» στα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου έμεναν. Όπως υποστήριξαν στην καταγγελία τους, άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στα δωμάτιά τους, την ώρα που απουσίαζαν και τα άδειασαν, παίρνοντας χρήματα, φωτογραφικές μηχανές ακόμα και laptop που είχαν φέρει μαζί τους.

Για το θέμα, ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Γιάννης Κανδαράκης, ενημέρωσε τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης ενώ με δηλώσεις του ζήτησε άμεση διερεύνηση των καταγγελιών.

«Τέτοιες ενέργειες τις καταδικάζομε απερίφραστα, δυσφημούν τον τόπο μας και πρέπει άμεσα οι ιθύνοντες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εκλείψουν τέτοιες ενέργειες».

Σύμφωνα με τον κ. Κανδαράκη οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ενώ έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας. «Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση και θα περιμένουμε το πόρισμά της».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...