Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Γιάλτρα: Επιστροφή στο παρελθόν - Πόσιμο νερό... με στάμνες!

Το γραφικό χωριό των Γιάλτρων, για περισσότερα από δέκα χρόνια στερείτε το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης για τον άνθρωπο, το νερό...

Στα Γιάλτρα, όπως διαβάζουμε στο istiaianews.blogspot.gr, το νερό του δικτύου δεν είναι πόσιμο, είναι σκουρόχρωμο με έντονη δυσοσμία. Για πόσιμο νερό βρέθηκε μια μικρή πηγή όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που δεν επαρκεί για τις ανάγκες του δικτύου οικιακής χρήσης.

Έτσι, τοποθετήθηκε σε μερικά σημεία του χωριού και της παραλίας του (Θερμά Μπάνια Γιάλτρων) μικρό δίκτυο νερού με δημόσιες βρύσες, κάνοντας τους κατοίκους να κουβαλούν πόσιμο νερό με... στάμνες!

Τα προβλήματα με το νερό είναι ποιο έντονα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που είναι και η τουριστική περίοδος, αποθαρρύνοντας τους τουρίστες - επισκέπτες που έρχονται για τα ιαματικά νερά. Το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί, προφορικώς και γραπτώς, στις αρμόδιες αρχές.

''ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΩΡΥΞΗ'' Στην Χαλκίδα


Στην Χαλκίδα στις 4.11.2012 ιδρύθηκε το Θεατρικό Σωματείο με την επωνυμία ''ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΩΡΥΞΗ''.

Σκοπός του Συλλόγου θα είναι:
1. Η καλλιέργεια, παραγωγή, διάδοση  και ανάπτυξη των τεχνών του  θεάτρου, της μουσικής , του χορού , του κινηματογράφου.
2. Η μελέτη κι η εφαρμογή  της θεατρικής τέχνης κι επιστήμης  ως μέσο για την ηθική και  πνευματική ανύψωση του Πολιτισμού  της ελληνικής κοινωνίας.
3.Η αναβάθμιση του επιπέδου  και της ποιότητας της θεατρικής  τέχνης μέσα στα πλαίσια αναζήτησης νέων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης.
4. Η συνεργασία με Θεατρικούς  Οργανισμούς και Ιδρύματα για  θέματα Θεάτρου και Πολιτισμού.
5. Η συγκρότηση παιδικού θιάσου  και θιάσου ενηλίκων για την  παρουσίαση έργων απ το ελληνικό  και παγκόσμιο δραματολόγιο,κλασικό και σύγχρονο.
6. Η οργάνωση Φεστιβαλικών εκδηλώσεων  και συμποσίων με θέμα το  θέατρο σ όλες τις μορφές  του.
7. Η οργάνωση επιμορφωτικών εκδηλώσεων, διαλέξεων,σεμιναρίων και μαθημάτων  υποκριτικής τέχνης και κινησιολογίας.
8. Η οργάνωση  και πραγματοποίηση κάθε είδους πολιτιστικών εκδηλώσεων .
9. Την δημιουργία Καλλιτεχνικού  Καφενείου για τη πραγματοποίηση  ανοιχτών συζητήσεων, καλλιτεχνικών  ανταλλαγών, εκθέσεων κ.α.
Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο  του σωματείου αποτελούν :

Πρόεδρος                        Φούλη Βαρβούζου
Αντιπρόεδρος                  Νίκος Ξυνογαλάς
Γεν. Γραμματέας            Μίνα Χρυσοπαίδου
Ειδ. Γραμματέας             Βάσω Κουσκούτη
Ταμίας                             Ιωάννα Πατσουλάκη
Υπεύθυνος υλικού          Αργύρης Παζαρίδης
Μέλος                             Βέτα Κορωναίου

Γεωργακόπουλος: Σε ρωτώ λοιπόν κύριε Αντώνη Κούκουρα, πού εργάζεσαι;

Ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Δημήτρης Γεωργακόπουλος δίνει σκληρή απάντηση στον Αντώνη Κούκουρα, μέλος της συντονιστικής του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του εργατικού κέντρου για τα όσα είπε εναντίον του  στη χθεσινή του ομιλία στην Πλατεία Αγοράς.

"Βρήκε την στιγμή ο κ. Αντώνιος Κούκουρας, μέλος της συντονιστικής του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του εργατικού κέντρου, να τα βάλει με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το βήμα της χθεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία αγοράς κατηγόρησε τον υπογράφοντα προφανώς ότι στον Δήμο Χαλκιδέων “επιλέγουν την κατάληψη σαν μορφή πάλης για να κάθονται μέσα στους χώρους δουλειάς και να παίρνουν το μεροκάματο”.

Ψέμματα, ψέμματα, ψέμματα. Φθηνά και άθλια ψέμματα.

Κανένα μεροκάματο. Ο ι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους συνέλευσης είναι σε απεργία και κατάληψη όλων των δημοτικών χώρων από την Δευτέρα το πρωί με απόλυτη επιτυχία και πληρώνουν με ταξική περηφάνια το οικονομικό κόστος αυτής της επιλογής

Αντί το ΠΑΜΕ να χαιρετίσει αυτόν τον αγώνα επιχειρεί να τον συκοφαντήσει.

Κάνει ότι μπορεί να τον αποδυναμώσει, να τον διασπάσει, να σπείρει τα ζιζάνια της κομματικοποίησης του συνδικαλισμού και της απαξίωσης των αιρετών εκπροσώπων τους.

Σε ρωτώ λοιπόν κύριε Αντώνη Κούκουρα, πού εργάζεσαι;
Ποιός είναι ο εργοδότης σου;
Ποιός σου κρατάει εσένα το μεροκάματο της απεργίας;
Από ποιόν κινδυνεύεις να απολυθείς;
Από ποιόν κινδυνεύεις να μπεις στην εφεδρεία;
Μήπως είσαι επαγγελματικό στέλεχος του κόμματος;
Επειδή η πόλη μας είναι μικρή και γνωριζόμαστε καλά ξέρουμε ότι δεν δουλεύεις πουθενά.

Πρέπει να ξέρεις όμως αυτόκλητε τιμητή των πάντων ότι με αυτά που λες εκθέτεις και τους συντρόφους σου, που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Σ. στο Δ.Σ. του σωματείου μας, οι οποίοι προς τιμήν τους ήταν πρωτοπόροι σε όλες τις αποφάσεις και τις δράσεις που κάναμε.

Ενδεχομένως να σου φέρουν και τα εκκαθαριστικά τους με τις περικοπές.

Μέχρι εδώ σου απαντώ προσωπικά αλλά δεν τελειώσαμε, τελειώσανε μόνον οι ανοχές στην συκοφαντία και την λάσπη. Θα σου απαντήσουν και οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και την ψήφο τους.

Οψόμεθα.

Δημήτρης Γεωργακόπουλος
πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ- ΟΤΑ"

Προσλήψεις στη Χαλκίδα από τον ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει τις θέσεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιοχής Χαλκίδας, που εδρεύει στον Νομό Ευβοίας.
  • ΔΕ Υπάλληλος Γραφείου 1 θέση
  • ΔΕ Τεχνικός Επιμελητής 1 θέση
  • ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Δ ικτύων 3 θέσεις
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη
διεύθυνση: ΔΕΔΔΗΕ/ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΔΥΟ ΔΕΝΤΡΑ, τ.κ. 34100-ΧΑΛΚΙΔ Α απευθύνοντάς την στον ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ υπόψιν κ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΙΩΑΝΝΗ (τηλ. επικοινωνίας: 22210-90504).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της
δημοσίευσης στις εφημερίδες.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 05.11.2012 έως και 14.11.2012

Δείτε την προκύρηξη στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.

Έκτροπα δημιούργησαν "επισκέπτες" στην κατάληψη των Λυκείων Ιστιαίας


Σύμφωνα με αναφορές μαθητών των Λυκείων Ιστιαίας, ομάδα μαθητών στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί από το Λύκειο Λουτρών Αιδηψού "επισκέφθηκαν" τα Λύκεια Ιστιαίας που τελούν υπό κατάληψη.

Από τον εξωτερικό χώρο, επιτέθηκαν φραστικά με ύβρεις και απειλές κατά των μαθητών της κατάληψης δηλώνοντας "σας περιμένουμε στην κεντρική πλατεία".

Εκεί, με την επέμβαση της αστυνομίας και την παρουσία του διοικητή του Α.Τ. Ιστιαίας έληξε το επεισόδιο.

Η κατάληψη του μαθητών στο Λύκειο Ιστιαίας είναι ειρηνική και με λογικά αιτήματα, αναφέρει το istiaianews. Οι μαθητές έχουν ασφαλίσει με λουκέτα τις εισόδους του σχολικού συγκροτήματος ώστε να μην εισέρχεται κανείς εξωσχολικός.
Enhanced by Zemanta

Παν/μιο Στερεάς Ελλάδας: 15 θέσεις στο πλαίσιο έργου

To Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, για τις ανάγκες υλοποίησης της πράξης με τίτλο «ΘΑΛΗΣ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-Πολυδιάστατη έρευνα στη συναισθηματική υπολογιστική για την αναγνώριση καταστάσεων φυσιολογίας και βιολογικών δραστηριοτήτων σε βοηθητικά περιβάλλοντα-ΣΘΕΝΟΣ» αναζητεί εξειδικευμένο προσωπικό για υποστήριξη του έργου. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 13η Νοεμβρίου. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να εντοπίσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

15 θέσεις στο πλαίσιο έργου του Παν/μιου Στερεάς Ελλάδας

Εκδήλωση στην Χαλκίδα για θέματα Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία

Η Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου ως επιτελικής αρχής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας για την προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στην χώρα μας, πραγματοποιεί στις 9 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:00 στον 2Ο όροφο του Επιμελητηρίου Ευβοίας ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Δήλωση Συμμετοχής - Πρόγραμμα εκδήλωσης: Εδώ

Οι Φοροτεχνικοί Εύβοιας απέκτησαν νέα Διοίκηση

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29/10/2012 η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ (Ελ. Βενιζέλου 12) και από τις Αρχαιρεσίες εκλέχθηκαν κατά σειρά οι κατωτέρω:

Για το ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1 Μουτουσίδης Στέφανος
2 Σπύρου Σταμάτιος
3 Λάμπρου Γεώργιος
4 Κεμίδη Μαρία
5 Νταβαρίας Αντώνιος
6 Τζάνος Ρήγας
7 Φλώκος Δημήτριος

Για την ΚΥΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ( ΟΕΒΕΕ)

1 Αγγέλου Ιωάννης
2 Μουτουσίδης Στέφανος
3 Σπύρου Σταμάτιος

Για την ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΦΕΕ

1 Αγγέλου Ιωάννης
2 Μουτουσίδης Στέφανος
3 Σπύρου Σταμάτιος
4 Λάμπρου Γεώργιος
5 Νταβαρίας Αντώνιος

Ελεγκτική Επιτροπή

1 Καμέκης Φώτιος
2 Παπουτσή Ελένη
3 Τζοβλάς Ηλίας

Την 6η Νοεμβρίου 2012 συνήλθε στην πρώτη της συνεδρίαση η νέα Διοίκηση της Ε.Φ.Ε.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ και η οποία συγκροτήθηκε ομόφωνα σε σώμα για τριετή θητεία ως εξής:

Πρόεδρος ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Τζαβέλα 6,Χαλκίδα τηλ. 2221075197) Αντιπρόεδρος ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤΕΦANOΣ (Ωρίωνος 20-22,Χαλκίδα τηλ. 221083983)
Γεν. Γραμμ. ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αγγ. Γοβιού 19,Χαλκίδα τηλ. 2221084940)
Οικον. επόπτ. ΝΤΑΒΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (Αβάντων ,Χαλκίδα τηλ. 2221025365)
Υπ. Τύπου & Μελών ΚΕΜΙΔΗ ΜΑΡΙΑ Λυκόφρωνος 1,Χαλκίδα τηλ. 2221080750)
Μέλη. ΤΖΑΝΟΣ ΡΗΓΑΣ (Κακαρα Μιχ. 8, Χαλκίδα τηλ.2221024311)
ΦΛΩΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Χαραλάμπους 6,Χαλκίδα τηλ. 2221075920)

Για Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας
ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δ. ΣΠΥΡΟΥ            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΑΦΡΑΤΙ: Οι Πρώτες Βοήθειες σώζουν ζωές!

Το Δημοτικό Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων Αφρατίου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διοργανώνουν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18,00 και σας προσκαλούν σε Ανοικτή Εκδήλωση, στο χώρο Εκδηλώσεων του Σχολείου, για Εκπαιδευτικούς, Γονείς και Μαθητές, με θέμα: ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (στο σχολείο, το σπίτι, τη γειτονιά).

Συγκεκριμένα θ’ αναπτυχθούν θέματα:

•Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση)
•Αντιμετώπιση περιστατικών στο χώρο του σχολείου, σπιτιού
•Απώλεια αισθήσεων – θέση ανάνηψης
•Φαρμακείο (Δημιουργία – χρήση)
•Πρακτική Εξάσκηση

Ομιλητές στα παραπάνω θα είναι:
1.Κάβουρας Νικόλαος, Ιατρός Χειρουργός του Γ.Ν. Χαλκίδας
2.Αποστόλου Ευστράτιος, Ιατρός Καρδιολόγος του Γ.Ν. Χαλκίδας
3.Βασιλειάδου Δήμητρα, αρχηγός – εκπαιδεύτρια Σαμαρειτών/Διασωστών του ΕΕΣ Χαλκίδας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

"Μια παρέα με τον… Αίσωπο" έφερε το βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας

"Μια παρέα με τον… Αίσωπο" έφερε το βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας  και το αναδεικνύει σε ένα από τα καλύτερα της χώρας, χάρη στους εκπαιδευτικούς του.

Στην αίθουσα Jacqueline De Romilly του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης για το θεσμό “Αριστείας και Ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» στο πλαίσιο του οποίου δίνεται η ευκαιρία σε σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να προτείνουν και να υλοποιήσουν προγράμματα βελτίωσης και εξέλιξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο θεσμός, σύμφωνα με την Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή Θεσμού Αριστείας 2012, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και σημείωσε μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχόμενη χρονιά, αφού κατατέθηκαν 470 έργα από 850 εκπαιδευτικούς. Τα έργα αυτά αξιολογήθηκαν από δύο ανεξάρτητους κριτές υψηλού ακαδημαϊκού κύρους, ενώ βραβεύτηκαν τα 100 πρώτα έργα.
Η διαδικασία αξιολόγησης προέβλεπε διπλή ανώνυμη κρίση και βαθμολόγηση, και η τελική βαθμολογία κάθε έργου προέκυψε από το άθροισμα της βαθμολογίας των 2 κριτών. Κάθε κριτής μπορούσε να βαθμολογήσει ένα έργο από 1 μέχρι 180 μονάδες, στηριζόμενος σε συγκεκριμένα κριτήρια και προδιαγραφές. Η τελική κατάταξη των έργων προέκυψε από τη συνολική βαθμολογία ανά έργο, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή θεματικού πεδίου.

Το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας συμμετείχε στη διαδικασία κατά το σχολικό έτος 2011-12 με το έργο «Μια παρέα με τον… Αίσωπο: Διδακτική αξιοποίηση του παραμυθιού» και κατέλαβε την 5η θέση (8η με τις ισοβαθμίες). Το έργο συγκέντρωσε 356 μονάδες με άριστα το 360 ως απόδειξη για το μεράκι, την ευρηματικότητα και την καλή δουλειά που μπορεί να γίνει ακόμα και σε μικρά σχολεία.

Επιπλέον με την ανάληψη του έργου από το αποθετήριο καλών πρακτικών μπορούν πλέον όλοι οι δάσκαλοι της χώρας να εμπνευστούν από τις υλοποιημένες ιδέες και πρακτικές στην παιδαγωγική αξιοποίηση του παραμυθιού και αυτό να έχει άμεσα αποτελέσματα για τους μαθητές και τώρα και στο μέλλον.
Βραβεύτηκαν οι: Μητάκος Δημήτριος, Σχολικός Σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ευβοίας, Ντόβας Δημήτρης, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Τριάδας και οι εκπαιδευτικοί Παπασηφάκης Σταύρος, Γιουρούκος Βλάσσης, Σακελλαρίου Ηώ και Αποστόλου Βιβή.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας παραβρέθηκαν και παρέλαβαν το βραβείο τους ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μητάκος, ο Διευθυντής του Σχολείου κ.Δημήτρης Ντόβας και οι δάσκαλοι κ. Ηώ Σακελλαρίου και κ. Σ.Π.Παπασηφάκης.

Ο κ. Μητάκος παρέλαβε μάλιστα και δεύτερο βραβείο για το έργο “Η Φιλαναγνωσία ήταν… το πρόσχημα” το οποίο εκπόνησε μαζί με το Διευθυντή του 5ου Δ.Σ. Θήβας, κατά την περίοδο την οποία υπηρετούσε στη Βοιωτία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Αργυρόπουλος καθώς και ο Διευθυντής Αθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ.Γεώργιος Συρίμης παραβρέθηκαν ως προσκελημένοι του Υπουργείου Παιδείας για να τιμήσουν τους βραβευθέντες εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που βραβεύεται σχολείο της Εύβοιας. Μακάρι αυτή η βράβευση να αποτελέσει ερέθισμα ευγενούς άμιλλας και ευκαιρία ακόμα μεγαλύτερης συναδελφικής αλληλεγγύης μεταξύ των φιλότιμων Ευβοέων εκπαιδευτικών.

«Μία …στάση»: Και φέτος τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες

Αλεύρι όλων των τύπων, Λάδι σε 5 λίτρα, Όσπρια, Ρύζι, Πατάτες, Κρεμμύδια, Μέλι, Πορτοκάλια, Λεμόνια, Κρασί, θα προσφέρει χωρίς μεσάζοντες και φέτος η Εθελοντική Ομάδα «Μία …στάση».

Πριν λίγες μέρες εξελέγη συντονιστική επιτροπή με κύριο στόχο να έρθουν οι παραγωγοί απευθείας σε επαφή με τον καταναλωτή.

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας «Μία …στάση», εξέλεξαν την Συντονιστική επιτροπή, για την καλύτερη οργάνωση της παρέμβασης στην δράση, από τον παραγωγό στο καταναλωτή.

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είναι:
Τακτικά μέλη.
Κρητικός Γιώργος Μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΚΑ κιν.6974874864
Παπαδόπουλος Γιώργος Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης κιν.6974057565
Γαλανός Γιώργος -//-
Μούμος Χρήστος -//- κιν.6973911891
Σπύρου Ανδρέας Μέλος της Ένωσης
Αναπληρωματικά μέλη.
Καντούρος Στέλιος, Δράκος Γιάννης, Ταμουρίδης Θεόδωρος.

Στην συνεδρίαση αποφασίσθηκε ότι, θα συνεχισθεί η προσπάθεια να φέρουμε τους παραγωγούς απ΄ευθείας σε επαφή με το καταναλωτή, παρεμβαίνοντας σε προϊόντα που η τιμή τους είναι σε μεγάλη δυσαναλογία από το χωράφι στο ράφι.

Για το σκοπό αυτό, κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους παραγωγούς της Εύβοιας, των Νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και αν δεν υπάρχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και σε όλη την Ελλάδα, με σειρά προτεραιότητας όπως αναφέρονται παραπάνω, ώστε, αν επιθυμούν, να διαθέσουν ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές στους καταναλωτές της Εύβοιας, να έλθουν σε επαφή με την συντονιστική επιτροπή (στα παραπάνω τηλέφωνα σταθερό ή κινητά), ώστε να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση, ποσότητας προϊόντος και τιμής, για την διάθεση τους, κατ΄αρχάς στη Χαλκίδα.

Τα προϊόντα που ενδιαφέρουν, ενδεικτικά είναι:
Αλεύρι όλων των τύπων, Λάδι σε 5 λίτρα, Όσπρια, Ρύζι, Πατάτες, Κρεμμύδια, Μέλι, Πορτοκάλια, Λεμόνια, Κρασί.

"Καλούμε, τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες-καταναλωτές, σε μια ουσιαστική συμμετοχή στην εθελοντική ομάδα για προσφορά εργασίας, τις ημέρες που θα γίνεται η διάθεση των αγαθών" λένε τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και τονίζουν με έμφαση:

"Η όλη προσπάθεια είναι εθελοντική, δεν είμαστε επαγγελματίες. 

Είμαστε υπέρ του δίκαιου και υγιούς εμπορίου.

Με τη δράση μας αυτή, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της συμμετοχής και της προσφοράς και μέσα από αυτό να κτυπηθεί η αισχροκέρδεια την οποία η πολιτεία είναι ανίκανη να τιθασεύσει.
Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα."!

Έχεις ταλέντο; Η Παιδική σκηνή του Θεάτρου Χαλκίδας σε περιμένει...

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Θεάτρου Χαλκίδας καλεί σε ακρόαση όσες και όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να παίξουν στη νέα παραγωγή της παιδικής σκηνής που θα κάνει πρεμιέρα το Φεβρουάριο.
Σκηνοθέτης της παράστασης είναι η Ευδοκία Ζέρβα – Σταυρουλάκη, δασκάλα – ηθοποιός.

Η ακρόαση θα γίνει το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου στις 6μμ και την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου στις 11πμ, στο χώρο του Θεάτρου Χαλκίδας, Μεσσαπίων 4, 4ος όροφος, απέναντι από το Εβραϊκό Νεκροταφείο.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους ένα σύντομο βιογραφικό, μία φωτογραφία και να είναι προετοιμασμένοι με ένα τραγούδι της αρεσκείας τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για επιπλέον πληροφορίες:

6972805202, Ευδοκία Ζέρβα - Σταυρουλάκη

6984494200, Ζωή Λιβανίου

6944285519, Μαρία Βαρδάκα

Δημ. Σπ. Κασσαβέτη: "Η ΕΝΔΟΞΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ" - Εκατοντάδες στην παρουσίαση

Το πνεύμα και το...γράμμα του Δημ. Κασσαβέτη ήταν παρόντα στην μεγάλη εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας και την Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών  για να παρουσιάσουν  το βιβλίο του αείμνηστου Δικηγόρου, πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, με τίτλο: "Η ΕΝΔΟΞΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ: Αναδρομή στην Ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και της Δικηγορίας στην Εύβοια."

Νίκος, Βαγγελίτσα και Σπύρος Κασσαβέτης με τη σύζυγό του

Ήταν μια εκδήλωση - προσφορά που ζωντάνεψε το πνεύμα του γνωστού Δικηγόρου της Χαλκίδας και οι ομιλητές (πλην...ενός) έδωσαν το στίγμα του Δημ. Κασσαβέτη, σαν ανθρώπου, νομικού, επιστήμονα, συνδικαλιστή ενώ ακροθιγώς αναφέρθηκαν και στην πολιτική, προοδευτική, δράση του!

Ο γιος του συγγραφέα και νομικού, Νίκος Κασσαβέτης, που βαδίζει στα χνάρια του έδωσε με μεστά λόγια το "βιογραφικό σημείωμα" του πατέρα τονίζοντας την συμβολή και της Βαγγελίτσας, συζύγου του Δημήτρη και ενεργού μέλους του Ερυθρού Σταυρού.

Μίλησε για τον πατέρα, το νομικό, τον ποιητή, τον ρομαντικό αλλά και τον μοναχικό Δημ. Κασσαβέτη με την πλούσια  συνδικαλιστική δράση, σημαντική λογοτεχνική παρουσία και το πάθος για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεσολόγγι.

Ο Νίκος Κασσαβέτης, η Βαγγελίτσα Κασσαβέτη και ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ
Τον πρόλογο και τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Λάμπρος Γκάνης , που αναφέρθηκε στο πλούσιο συνδικαλιστικό έργο του Δ. Κασσαβέτη.

Ο Νίκος Κασσαβέτης με τον Χρήστο Παγώνη
Ο Δημ. Διακομόπουλος πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, επεσήμανε ότι τo βιβλίο παρουσιάζει με πλούσιο και μοναδικό ιστορικό υλικό την ιστορία της Δικηγορίας και του Δικηγορικού Συλλόγου στην Εύβοια από την εποχή της ίδρυσης του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. "Έτσι συμπληρώνεται με μοναδικό τρόπο ένα κομμάτι της ιστορίας της Εύβοιας για το οποίο δεν υπήρχε καμία, μέχρι σήμερα, πληροφόρηση" είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Κασσαβέτης με τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Κοντό
Στέλιος Μαργαρίτης - Νίκος Κασσαβέτης
Ο Παναγιώτης Κοντός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών επεσήμανε ότι στο βιβλίο, ανάμεσα στα άλλα, γίνεται αναφορά και σε πολλές σημαντικές δίκες που έγιναν στη Χαλκίδα , όπως η δίκη του Κιλελέρ, η δίκη του Σκαρίμπα κατά του Αργύρη Βαλσαμά για το θεατρικό έργο "Η γυναίκα του Καίσαρος" κ.α. ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Κασσαβέτης, με καταγωγή από το ηρωικό Μεσολόγγι, γράφτηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας μια και ήταν ερωτευμένος με την Βαγγελίτσα του, την συμπαραστάτη σε όλους τους αγώνες του.

Στη συνέχεια μίλησε  ο Βλάσιος Ι. Παπαγρηγορίου, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου.

Ξεχωριστή η παρουσία του καθηγητή Αστικού Δικαίου κ. Γιάννης Καράκωστας.

Κοσμοσυρροή στο Θέατρο Παπαδημητρίου
Το κλίμα συγκίνησης που είχε δημιουργηθεί στο τέλος κορυφώθηκε , όταν παλιοί φίλοι και συνεργάτες του Δημ. Κασσαβέτη έδιναν συγχαρητήρια στα παιδιά του Νίκο και Σπύρο αλλά και την Βαγγελίτσα.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό και στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας για να πλουτίσει τη βιβλιοθήκη του, σύμφωνα με την επιθυμία της συζύγου και των παιδιών του Δημ. Κασσαβέτη.

Θεατρικό Εργαστήρι και Θεατρικό Παιχνίδι για ενήλικες και παιδιά


Το Θέατρο Χαλκίδας ανακοινώνει  την έναρξη των εργαστηρίων που  θα λειτουργήσουν για τη χρονιά 2012 - 2013: 
  1. Θεατρικό Εργαστήρι για ενήλικες
  υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαρία  Βαρδάκα, σκηνοθέτης - θεατρολόγος  
Κάθε Δευτέρα, 6-9μμ
Σύντομη περιγραφή εργαστηρίου
Στο εργαστήρι θα γίνει  μια εισαγωγή σε διάφορες υποκριτικές  μεθόδους, με βασικό εργαλείο τον αυτοσχεδιασμό. Παράλληλα θα γίνει μια θεωρητική  προσέγγιση των σημαντικών σταθμών  της ιστορίας του θεάτρου και  των σημαντικότερων κειμένων της  παγκόσμιας δραματουργίας. Ο κύκλος των μαθημάτων θα κλείσει με παρουσίαση – παράσταση. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.   
  1. Θεατρικό Παιχνίδι για ενήλικες
Εμψυχώτρια: Γαρυφαλλιά Μάστορη, θεατρολόγος
Κάθε Τετάρτη, 8-10μμ
  1. Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά
Εμψυχώτρια: Μαρία Μοναστηριώτη, ηθοποιός
Κάθε Σάββατο, 11πμ-12.30μμ

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται  στο χώρο του Θεάτρου Χαλκίδας, Μεσσαπίων 4, 4ος όροφος, απέναντι από το Εβραϊκό Νεκροταφείο και ξεκινάνε από τις 12 Νοεμβρίου για το Θεατρικό Εργαστήρι, 14 Νοεμβρίου για το Θεατρικό Παιχνίδι για ενήλικες και 17 Νοεμβρίου για το Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες στα  τηλέφωνα:
6984494200, Ζωή Λιβανίου
6944285519, Μαρία Βαρδάκα

Παγώνης: Αρχίστε τα έργα στην "Αρέθουσα" πριν γίνει οικόπεδο.

Να αρχίσουν αμέσως τα έργα στην "Αρέθουσα" ζητά ο Χρήστος Παγώνης και τονίζει με έμφαση :

"Ελπίζουμε και ευχόμαστε, την ταχύτερη δυνατή έναρξη των εργασιών από τον φορέα υλοποίησης, το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να μην παραλάβει ο ανάδοχος εργολάβος αυτό το σημαντικό νεώτερο μνημείο της πόλης μας, ως οικόπεδο."

Την ανακοίνωση με αιχμές για το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ο συνδυασμός του Χρήστου Παγώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, αφού κάνει σαφές υπονοούμενο για καθυστέρηση στην έναρξη του έργου.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

"Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη θέρμη την ένταξη και χρηματοδότηση, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013», του έργου:

«Επισκευή και μετατροπή του κτηρίου “Αρέθουσα” στη Χαλκίδα σε Διαχρονικό Μουσείο», συνολικού προϋπολογισμού 9.426.920 ευρώ,μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, την ταχύτερη δυνατή έναρξη των εργασιών από τον φορέα υλοποίησης, το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να μην παραλάβει ο ανάδοχος εργολάβος αυτό το σημαντικό νεώτερο μνημείο της πόλης μας, ως οικόπεδο."

Η σκηνοθέτης Μαρία Βαρδάκα στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Θεάτρου Χαλκίδας

Το Θέατρο Χαλκίδας ενημερώνει ότι την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του θεάτρου αναλαμβάνει η σκηνοθέτης – θεατρολόγος Μαρία Βαρδάκα.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:
  • Σταύρος Ιωάννου, σκηνοθέτης – κινηματογραφιστής – Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας
  • Βασιλική Λευκούδη, φιλόλογος
  • Κώστας Παπαθεοδώρου, ηθοποιός – σκηνοθέτης
  • Μαίρη Χουλιέρη, μουσικός
  • Μαίρη Μουρσελά, αρχιτέκτονας
  • Ευαγγελία Τζανέτου – Παπαμακάριου, σκηνοθέτης – παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών
  • Χαρά Γεωργιάδη, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος
  • Νίκος Σιακαντάρης, έμπορος
Η Επιτροπή ρεπερτορίου αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
  • Μιλτιάδης Παπανάγνου, σκηνοθέτης – συγγραφέας
  • Ματούλα Αναστασίου, δημοτική υπάλληλος
  • Χαρά Γεωργιάδη, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος

Ποια είναι η Μαρία Βαρδάκα


Η Μαρία Βαρδάκα γεννήθηκε στην Κοζάνη, το 1976 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσ/νίκης.

Ως σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με το Δη.πε.θε. Κοζάνης, για το οποίο έγραψε και σκηνοθέτησε δύο έργα για παιδιά, Οδύσσεια (2010) και Ρομπέν των Δασών (2011) και δύο έργα με θέματα από την ιστορία της πόλης, Μητιώ Σακελλαρίου (2009) και Το σπίτι που μιλά (2012). Για το Δη.πε.θε. Κοζάνης επίσης σκηνοθέτησε τουςΕμιγκρέδες του Σ. Μρόζεκ (2011). Με τη δική της ομάδα (Move your Αrt) έγραψε και σκηνοθέτησε ένα έργο για παιδιά Το Κυνήγι του Παιχνιδιού (2007) και μετέφρασε και σκηνοθέτησε το έργο Εσύ και τα Σύννεφά σου του Ε. Βεστφάλ (2009).

Επί 4 χρόνια ήταν η σκηνοθέτις της ερασιτεχνικής ομάδας του Δήμου Άνοιξης Αττικής με την οποία ανέβασε τα εξής έργα: Το παιχνίδι της τρέλας και της Φρονιμάδας του Γ. Θεοτοκά (2008), Με Δύναμη από την Κηφισιά των Δ.Κεχαϊδη–Ελ.Χαβιαρά (2009), Λυσιστράτη του Αριστοφάνη (2010) και Επιθεωρητής (2011) του Ν. Γκόγκολ.

Έχει συνεργαστεί 3 φορές με το Εθνικό Θέατρο ως βοηθός σκηνοθέτις στην παράσταση του Β. Θεοδωρόπουλου, Αχαρνείς, Αριστοφάνης (Επίδαυρος, 2005) και σε δύο παραστάσεις του Δημήτρη Μαυρίκιου, Ερρίκος Δ’, Λ. Πιραντέλλο (2006) και Ανδρομάχη, Ρακίνας (Επίδαυρος, 2007).

Έχει τιμηθεί με κρατικό βραβείο σεναρίου για την ταινία του Τώνη Λυκουρέση, Σκλάβοι στα Δεσμά τους (Φεστιβάλ Θεσ/νίκης 2008) και με το βραβείο Κάρολος Κουν δραματουργίας για την δραματουργική επεξεργασία στην παράσταση του Δημήτρη Μαυρίκιου Το Τερατώδες Αριστούργημα (Φεστιβάλ Αθηνών, 2009).

Επί 5 χρόνια δίδασκε το μάθημα της Ιστορίας Θεάτρου και Δραματολογίας στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Περαϊκού Συνδέσμου, ενώ από το 2000 έως σήμερα εργάζεται ως θεατρολόγος στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, διδάσκοντας το μάθημα της θεατρολογίας και της θεατρικής αγωγής. Από το Σεπτέμβρη του 2012 ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα, όπου είναι διορισμένη στην Β/θμια Εκπαίδευση Ν.Εύβοιας.

Κακοκαιρία την Τετάρτη στην Εύβοια



Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη καθώς από το μεσημέρι και από τα Βόρεια αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και έντονες στα ανατολικά καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού έχει ως εξής:

Θεσσαλία - Ανατολική Εύβοια - Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειονατολικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...