Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Σοκάρει φωτογραφία της Όλγας Φαρμάκη χωρίς μακιγιάζ...

Λένε ότι μια γυναίκα φαίνεται αν είναι όμορφη  όταν δεν έχει ίχνος  μακιγιάζ στο πρόσωπό της. 

 
Εντάξει από τη μία έχει βάση αυτό, γιατί
υπάρχουν και άλλες που όσο και να βαφτούν δεν βλέπονται. Στην προκειμένη περίπτωση δεν θέλω να κρίνω εγώ.

Θα βγάλετε μόνοι τα συμπεράσματα σας. Πάντως μπορώ μόνο να σχολιάσω
ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτή την εντυπωσιακή κοπέλα που θα δούμε στα περιοδικά, στην τηλεόραση ή στην βόλτα της.

Έχω μήπως άδικο; Η αν την συναντούσατε θα καταλαβαίνατε ότι είναι η Όλγα Φαρμάκη; Από το πρόσωπο…χλωμό…από το κορμί…μπορεί!




24ωρο

Πεταλιοί: Ένας μικρός παράδεισος στο Νότιο Ευβοϊκό

Και όμως, υπάρχουν ακόμα κάποιοι μικροί παράδεισοι που φαίνονται σαν μικρές «κουκίδες» στο χάρτη της Ελλάδας, πολύ κοντά στην μεγάλη ξηρά στο νότιο Ευβοϊκό 


Οι νήσοι Πεταλιοί βρίσκονται πολύ κοντά στο Μαρμάρι και λίγο μακρύτερα από τις βόρειες ακτές της Αττικής, αλλά για να πάει κανείς εκεί χρειάζεται το δικό του πλωτό μέσο, αφού δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση. Και επειδή το καλοκαίρι εκεί, όπως καταλαβαίνετε, γίνεται ένα μικρός χαμός από σκάφη και κόσμο, όταν δείτε ακόμα και τώρα στο καταχείμωνο καμιά λιακάδα, η απόδραση μέχρις εκεί είναι απόλαυση. Από το Μαρμάρι η απόσταση είναι τόσο μικρή, που φτάνεις εκεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ακόμα και με καιρό με μηχανοκίνητη βάρκα, ενώ από τις ακτές της Αττικής τα
13 ναυτικά μίλια δεν είναι πάντα μια εύκολη θάλασσα όταν ο βοριάς ξεπερνάει τα 5b, γιατί τα ψηλά βουνά της Εύβοιας δημιουργούν δυνατά ρεύματα που σηκώνουν ψηλά και ανάκατα κύματα. 

Οι Πεταλιοί είναι η πιο κοντινή και εύκολη διαδρομή των σκαφάτων που έχουν ορμητήριο τις βόρειες ακτές της Αττικής. Η πορεία στο πήγαινε είναι σχετικά εύκολη, αφού σημαδεύοντας το νότιο άκρο της Εύβοιας που φαίνεται πάντα και μόλις πλησιάσεις ξεχωρίζει ο όγκος του μεγάλου Πεταλιού, έτσι η πυξίδα είναι αχρείαστη. Στην επιστροφή, όμως, χρειάζεται ακρίβεια στο κράτημα της σωστής πορείας, γιατί από εκεί οι ακτές φαίνονται όλες ίδιες και το «περίπου» μπορεί να σε βγάλει σε μέρος το οποίο, πιθανόν, να μη θυμίζει τίποτα. Αν δε είναι και νύχτα, δεν θα ξέρεις ούτε κατά πού να πας, βόρεια ή νότια, για να βρεις το μέρος που έριξες το σκάφος. Θα μου πείτε τώρα ότι υπάρχουν τα GPS, ωστόσο, ακόμα και αν έχετε αυτό το ηλεκτρονικό βοήθημα, καλού κακού κρατήστε στο μυαλό σας την πορεία στο πήγαινε, ώστε στην επιστροφή να ξέρετε ότι πορεία +180° θα σας βγάλει στο ίδιο μέρος. Βέβαια, για να έχετε αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει στο σκάφος να υπάρχει πυξίδα και αυτή δουλεύει σωστά. 
Ίσως αυτή η λεπτομερής αναφορά φανεί σε κάποιους κάπως υπερβολική για ένα προορισμό τόσο κοντινό, πιστέψτε με, όμως, ακόμα και έμπειροι χειριστές υπερτιμώντας τη... διαισθητική τους ικανότητα έχουν βρεθεί στη δύσκολη θέση να ψάχνουν νυχτιάτικα στις μεγάλης έκτασης ακτές της βόρειας Αττικής το μέρος που έριξαν το σκάφος τους, ενώ η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολη αν βγείτε κάπου στη Λούτσα και πέσετε στις ξέρες που υπάρχουν εκεί αρκετά ανοιχτά από τις ακτές. 
Το σύμπλεγμα των Πεταλιών αποτελείται από 6 νησάκια, εκ των οποίων τα δύο είναι αρκετά μεγάλα. Από αυτά τα τρία κατοικούνται, για την ακρίβεια εκεί έχουν τα εξοχικά τους σπίτια κάποιοι... εύποροι, ενώ τα υπόλοιπα είναι ξερόβραχοι. Αυτά τα τρία, λοιπόν, έχουν και πυκνή βλάστηση από πεύκα, ελιές και φυστικές. Θα αναρωτιέστε, ίσως, πώς είναι δυνατόν τέτοια μέρη να παραμένουν μέχρι σήμερα αναξιοποίητα και να μην κατοικούνται, αφού ούτε απομακρυσμένα είναι ούτε και τόσο μικρά. Τα νησάκια αυτά ανήκουν σε κάποιους, όπως και άλλα νησιά του Αιγαίου, και ίσως αυτό να είναι η αιτία διαφύλαξής τους από την τουριστική... καταστροφή. Κάποτε, σ’ αυτά απαγορευόταν ακόμα και η προσέγγιση, όταν, όμως, οι ακτές της χώρας κυρήχτηκαν ελεύθερες, από τότε και οι Πεταλιοί προσφέρονται στον καθένα.
Η πρόσφατη ιστορία των μικρών αυτών νησιών αναφέρει ιδιοκτήτη Ρώσο Τσάρο, ο οποίος τα έδωσε προίκα στη Ρωσίδα που νυμφεύθηκε ο τότε δικός μας ο Βασιλιάς Γεώργιος. Ωστόσο, λέγεται, ότι αυτή η βασίλισσα δεν ήταν και τόσο... φρόνιμη, έτσι ο βασιλιάς μας έχτισε κάτι σαν φυλακή στο μεγάλο Πεταλιό και την έκλεισε εκεί μέσα. Κάπου τότε, όμως, φαίνεται ότι άρχισαν οι δύσκολοι καιροί και για τους βασιλιάδες, αφού αυτός ο Γεώργιος πούλησε τα νησιά σε εφοπλιστική οικογένεια αντί του ποσού των 300.000 δρχ. (τότε).
Σήμερα, στο δεύτερο σε μέγεθος νησί υπάρχει το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Εμπειρίκου, ενώ στο μεγάλο νησί, όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν τα ερείπια του παλιού ανάκτορου-φυλακής, σήμερα αυτό το κτιριακό συγκρότημα ανήκει στα παιδιά του Picasso τα οποία αναδόμησαν το τμήμα που χρησιμοποιούν. Το τρίτο σε μέγεθος νησί το οποίο βρίσκεται ανάμεσα από τα δύο μεγαλύτερα, έχει και αυτό πουληθεί σε εφοπλιστική οικογένεια και πάνω του έχουν χτιστεί δύο μικρά «παλάτια» με ιδιωτικά λιμανάκια (αποκλεισμένα).
Οι ακτές των νήσων Πεταλιών είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους βραχώδεις αλλά υπάρχουν και όμορφες αμμουδερές παραλίες, ιδίως στο Χερσονήσι ή Ξερό, όπως είναι το όνομα του δεύτερου σε έκταση νησιού, αυτού που βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές της Εύβοιας. Ωστόσο, το ομορφότερο μέρος στους Πεταλιούς και εκεί που μαζεύονται όλοι, είναι το κανάλι μεταξύ των δύο μεγαλύτερων νησιών, το οποίο όχι μόνον έχει καταπράσινα και διάφανα νερά, αλλά και απαγκιάζει σ’ όλους σχεδόν τους καιρούς. 
Πολύ ωραίοι, λοιπόν, οι Πεταλιοί, αλλά, όπως ίσως υποθέτετε, το πρόβλημα εκεί είναι η πολυκοσμία και ακριβέστερα η... πολυσκαφία. Σίγουρα, έτσι είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου τότε εκεί θα βρείτε αποικίες κατασκηνωτών κάτω από τη σκιά των πεύκων και πάρα πολλά σκάφη φουνταρισμένα πλώρα και με πρυμάτσα στα δέντρα. Οι Πεταλιοί, όμως, είναι ένα πολύ όμορφο μέρος όλο το χρόνο, έτσι τις καλές μέρες του χειμώνα, όταν αναζητάμε ένα κοντινό προορισμό για να χαρούμε τη θαλασσινή βόλτα και ένα ήρεμο και ήσυχο ρεμέτζο, ο τόπος εκεί είναι ιδανικός. Κατακαλόκαιρο μην πάτε, αλλά και να πάτε βρείτε κάποιο απάγκιο κολπάκι και φουντάρετε αρόδο, όπου θα έχετε εξασφαλισμένη ησυχία, γιατί αρόδο μένουν μόνον όσοι δεν έχουν παιδιά, σκυλιά, καρέκλες, στερεοφωνικά, τηλεοράσεις και άλλα τέτοια... συμπαθητικά αξεσουάρ, τα οποία, δυστυχώς, πολύ συχνά μεταφέρονται από τα τροχόσπιτα στα σκάφη.
Αλμυρά μου , κάποτε νόμιζα ότι η θάλασσα ήταν απέραντη και μας χώραγε όλους, αλλά έκανα λάθος. Και το κακό δεν είναι ότι γίναμε εμείς με τα μικρά σκάφη πάρα πολλοί, αλλά το ότι οι περισσότεροι όταν «δραπετεύουν» με το σκάφος τους θεωρούν απαραίτητο να μεταφέρουν και ό,τι μπορούν από την καθημερινότητά τους. Τότε, όμως, τι νόημα έχει αυτή η... δραπέτευση; 
Όταν προγραμματίζετε τη εξόρμησή σας με το σκάφος πάρτε μόνον τα απαραίτητα, δηλαδή τα σωστά ρούχα, τρόφιμα, νερό και ό,τι σας έρχεται πιο βολικό για την προστασία σας από τον ήλιο. Κάτι που θα παίζει μουσική, το οποίο, όμως, δεν θα ακούγεται πιο μακριά από το κατάστρωμα του σκάφους, είναι απόλαυση, ενώ η τηλεόραση είναι εντελώς out. 
Αν βγείτε στην παραλία για να κάνετε μπάρμπεκιου, φεύγοντας πάρτε μαζί σας τα σκουπίδια σας (συμπεριλαμβανομένων και των αποτσίγαρων) και μην αφήσετε την πρόχειρη ψησταριά που στήσατε με τις πέτρες, με τη δικαιολογία ότι θα την βρουν κάποιοι άλλοι και θα την χρησιμοποιήσουν. Όλοι, όταν πάμε σε μια παραλία προτιμάμε να την βρίσκουμε καθαρή από απομεινάρια και αποκαϊδια, έτσι σκεφτείτε και αυτό και αφήστε το μέρος όπως το βρήκατε, για να μην φανώ υπερβολικός προτείνοντας να μαζέψετε και ό,τι άφησαν οι προηγούμενοι. 
Οι Πεταλιοί είναι ένα από τα μικρά μαγικά μέρη, τα οποία η ευκολία της πρόσβασης δεν έχει καταφέρει να τα καταστρέψει, και αυτό γιατί ο σκαφάτος Έλληνας, αποδεδειγμένα, έχει πιο ανεπτυγμένη την ευαισθησία της προστασίας του περιβάλλοντος από τον εποχούμενο. Ας το διαφυλάξουμε και ας το διαδώσουμε αυτό. Εξάλλου, αυτό το νόημα έχει και αυτό το ταξιδιωτικό κεφάλαιο.

Μέχρι 74,5% έφτασε η Εθνική Ελλάδας σε τηλεθέαση!

Μπορεί οι Έλληνες να μην κατάφεραν να πιάσουν το όνειρο για δεύτερη φορά καθώς χθες κέρδισε η Εθνική Γερμανίας, όμως κράτησαν τους τηλεθεατές από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα κολλημένους στην κρατική τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, στο νεανικό κοινό 15-44 τα μηχανάκια της Agb κατέγραψαν 69,4% τηλεθέαση ενώ ο μέσος όρος έφτασε το 59,6%. Όμως την υψηλότερη τηλεθέαση σημείωσε στο νεανικό κοινό στο τέταρτο 11-11,15 όταν τα νούμερα έφτασαν στο 74,5%

Στα κρατητήρια ζευγάρι γιατρών και φαρμακοποιος για πλαστές συνταγογραφήσεις

Στα κρατητήρια της Αστυνομίας οδηγήθηκαν αργά χθες το βράδυ, ζεύγος γιατρών και ένας φαρμακοποιός, στο Ρέθυμνο, ύστερα από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν έπρεπε να προφυλακισθούν.


Την απόφαση καλείται να λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2009, όταν έπειτα από ελέγχους κλιμακίου του ταμείου διαπιστώθηκε ότι ζεύγος γιατρών και τρεις φαρμακοποιοί εμπλέκονταν σε πλαστές συνταγογραφήσεις που εκτελούνταν από συγκεκριμένα φαρμακεία, χωρίς οι ασφαλισμένοι-κάτοχοι των βιβλιαρίων να έχουν γνώση ή ενημέρωση για τις παράνομες πράξεις γιατρών και φαρμακοποιών.

Μαζί με τους δύο γιατρούς και τον φαρμακοποιό, για την υπόθεση κατηγορούνται και δύο ακόμη γυναίκες φαρμακοποιοί, οι οποίες όμως έχουν αφεθεί ελεύθερες έπειτα από καταβολή χρηματικής εγγύησης, που τους επιβλήθηκε.

Όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι, αρνούνται τις κατηγορίες.

Φθιώτιδα: Τους έπεσε το περίστροφο την ώρα της ληστείας

Ατζαμήδες ήταν οι πέντε κουκουλοφόροι που εισέβαλαν σε σπίτι στην Ξυνιάδα Δομοκού τα ξημερώματα...


Οι δραστες που μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι έπιασαν τους ιδιοκτήτες στον ύπνο.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, ξύπνησαν το ζευγάρι και την 31χρονη κόρη της οικογένειας, βάζοντάς τους τα μαχαίρια στο λαιμό. Οι δυο από αυτούς χτύπησαν στο πρόσωπο τους γονείς ζητώντας τα χρήματα.

Οι κακοποιοί άρπαξαν 15.000 ευρώ και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι και 2 μπλοκ επιταγών. Στη συνέχεια προσπάθησαν να οδηγήσουν την οικογένεια σε ένα δωμάτιο για να τους δέσουν και να τους κλειδώσουν.

Την ώρα όμως που η 55χρονη μητέρα περνούσε από το διάδρομο πάτησε το κουμπί του συναγερμού και οι ληστές πανικοβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν άρον-άρον το σπίτι πηδώντας από σκάλες και βεράντες.

Από τον έναν μάλιστα έπεσε το το περίστροφο, το οποίο είναι στα χέρια της αστυνομίας και εξετάζεται.

Αν και η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, oι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν

Εκδηλώσεις στη μνήμη Πάνου Γεραμάνη

O αείμνηστος Πάνος Γεραμάνης όταν είχε βραβευτεί από τους φίλους του Καζαντζίδη και τον Χρήστο Κουτσαύτη
Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις, στη μνήμη του Βασιλικαριώτη δημοσιογράφου και ερευνητή του λαϊκού τραγουδιού Πάνου Γεραμάνη, με την επωνυμία "Γεραμάνεια 2012".

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού ( στο δρόμο προς Λευκαντί), τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ, με μαέστρο τον Πέτρο Πρόκο, θα παρουσιάσουν την μουσική εκδήλωση «Νεανικές Μουσικές Πνοές», με τη συμμετοχή και νέων από το Ληλάντιο.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, το καλλιτεχνικό εργαστήρι «ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ» του ΔΟΑΠΠΕΧ, παρουσιάζει μία εκδήλωση με μουσική, τραγούδι, χορούς παραδοσιακούς και μοντέρνους, ενώ παράλληλα παρουσιάζει σε έκθεση εικαστικών τη δουλειά των μαθητών και καθηγητών του εργαστηρίου.

Από την… ΤV έμαθε ο Βυρων Πολύδωρας ότι δεν θα είναι Πρόεδρος της Βουλής

Ιδιαίτερα ενοχλημένος για τον άκομψο τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκε η ηγεσία της ΝΔ είναι ο Βυρων Πολύδωρας που είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει ο πιο βραχύβιος πρόεδρος Βουλής της σύγχρονης Iστορίας μας.

Ο κ. Πολύδωρας προτάθηκε από την Νέα Δημοκρατία για την Προεδρία της Βουλής αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και εξελέγη λίγες μέρες αργότερα. Ωστόσο, η θητεία του κράτησε μόλις δυο εικοσιτετράωρα αφού η Βουλή διαλύθηκε. Σε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου αλλά και αμέσως μετά τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής ο κ. Πολύδωρας λάμβανε διαβεβαιώσεις ότι δεν είχε λόγο να ανησυχεί πώς δεν θα είναι αυτός η πρόταση της ΝΔ για την ίδια θέση. Ακόμα και το απόγευμα της Τετάρτης, όταν άρχισαν να γίνονται γνωστέ τα ονόματα υπουργών και του κ. Μειμαράκη για την προεδρία της Βουλής ουδείς από την ΝΔ επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει. Αποτέλεσμα ήταν να πληροφορηθεί την πρόταση της ΝΔ για τον Βαγγέλη Μειμαράκη από... τηλεοράσεως όταν έγιναν ανακοινώσεις από τον Σίμο Κεδίκογλου.

Ο κ. Πολυδωρας θεωρεί προσβλητικό τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά σε κατ ιδίαν συζητήσεις λέει πως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα γιατί είναι «στρατιώτης της παράταξης».

"Έκραξαν" τον Γλιξμπουργκ στο κέντρο της Αθήνας

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας πριν από μερικές μέρες, όταν πολίτες εντόπισαν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, τον οποίο και αποδοκίμασαν φραστικά.

Σύμφωνα με το parapolitika.gr το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος όταν πολίτες είδαν ξαφνικά τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ να βγαίνει από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Ο έκπτωτος μονάρχης τους πλησίασε και τους ρώτησε πως βλέπουν τα πράγματα για να εισπράξει μια όχι και τόσο φιλική αντίδραση, αφού οι πολίτες εξαγριώθηκαν και του επιτέθηκαν με βωμολοχίες, λέγοντας του «να πάει στην πατρίδα του». Η αντίδραση του Κωνσταντίνου ήταν άμεση, λέγοντας τους «εσείς έχετε πατρίδα; Είναι πατρίδα σας η Ελλάδα;»

Το περιστατικό πάντως έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και με την οικειοθελή αποχώριση του τέως βασιλιά που δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο περιστατικό...

H αποχέτευση αστικών λυμάτων Βασιλικού, Αγ. Νικολάου και Ν. Λαμψάκου


Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, που απασχολούσε για χρόνια τους κατοίκους της, επιλύεται.
Με (την με αρ. πρωτ. οικ. 120576/19-06-12) απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), το έργο «ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Κ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, Δ.Κ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ Τ.Κ. Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ» εντάχθηκε στον Αξονα Προτεραιότητας «02 - Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του ΕΠΠΕΡΑΑ, με δικαιούχο τη ΔΕΥΑΧ.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 14.837.127,77 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την ίδια συμμετοχή να ανέρχεται στα 694.065,31 ευρώ.
Με την κατασκευή του να έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης, 6,5 έτη από την έναρξη των εργασιών.
Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης των αστικών λυμάτων των οικισμών Βασιλικού, Αγίου Νικολάου και Νέας Λαμψάκου, της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων.

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 

Το έργο αφορά στην αποχέτευση των αστικών λυμάτων Βασιλικού, Αγ.Νικολάου και Ν.Λαμψάκου, οι οποίοι είναι οικισμοί γ’ προτεραιότητας κατά την οδηγία 91/271.
Το έργο θα υλοποιηθεί σε έξι υποέργα:
1ο Υποέργο: Μελέτη έργων (εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης και αντλιοστασίων) συλλογής λυμάτων οικισμών Αγ.Νικολάου και
Ν.Λαμψάκου
2ο Υποέργο: Βασικό σχέδιο αποχέτευσης πρώην Δήμου Ληλαντίων, με το κατασκευασθέν (με καταθλιπτικό αγωγό 6 χλμ.) και το υπολειπόμενο (με καταθλιπτικό αγωγό 2 χλμ.) τμήμα του, μαζί με τα δομικά και τα ηλεκτρομηχανολογικά των αντλιοστασίων και το σύστημα τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού.
3ο Υποέργο: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης οικισμού Βασιλικού, με συνολικά 31,5 χλμ. εσωτερικού και 4,9 χλμ. εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης.
4ο Υποέργο: Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης 11 χλμ. για τον Αγ. Νικόλαο και 6,9 χλμ. για τη Ν. Λάμψακο, ολοκλήρωση κεντρικού και τοπικού αγωγού 650 μ. και κατασκευή των δύο τοπικών αντλιοστασίων
5ο Υποέργο: Συνδέσεις των αντλιοστασίων με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Με την ολοκλήρωση του έργου: Θα παραδοθούν τα εσωτερικά δίκτυα των τριών οικισμών καθώς και ο αγωγός προσαγωγής προς τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων του Διαδημοτικού Κέντρου Λυμάτων Χαλκίδας.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των παρενεργειών της απουσίας δικτύου αποχέτευσης στους τρεις οικισμούς, στο μεγαλύτερο και στους δύο παραλιακούς, της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων.
Περνώντας την περιοχή σε άλλο επίπεδο υποδομών και πολιιτισμικού δείκτη, προστατεύοντας το περιβάλλον της και κατ’ επέκταση, την τουριστική ανάπτυξή της και επιτρέποντας στους κατοίκους της να στοχεύσουν ψηλότερα.

Επιτέλους, οι Ευρωπαίοι αντιδρούν με διπλή κίνηση

Το πρώτο- και μάλιστα διπλό- θαρραλέο βήμα, που οδηγεί σε αλλαγή του οικονομικού μοντέλου που έχει επιβάλει εδώ και τρία χρόνια το Βερολίνο, έκαναν οι Ευρωπαίοι, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η ανατροπή του άξονα Σαρκοζί- Μέρκελ, μπορεί να φέρει διαφορετικό «αέρα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκεί, λοιπόν, που η Άγκελα Μέρκελ επέμενε ότι πρώτα πρέπει να διασφαλιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία και μετά να συζητηθούν «πακέτα» για την ανάπτυξη, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε τελικά το πολυπόθητο «ναι» στη ταυτόχρονη εφαρμογή των δύο πολιτικών, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι η δημοσιονομική πειθαρχία- ειδικά στις χώρες του Νότου- θα επιδιωχθεί με βασικό «εργαλείο» τη τόνωση του οικονομικού κλίματος.

Για τη μεταστροφή του Βερολίνου έπρεπε, βέβαια, να ενώσουν τις δυνάμεις τους η Μαδρίτη, η Ρώμη και το Παρίσι, ενώ η κίνηση που εκτιμάται ότι αλλάζει πραγματικά τα δεδομένα, προήλθε από τη Φρανκφούρτη, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να γράψει στα... παλιά της παπούτσια τους Οίκους Αξιολόγησης, χαλαρώνοντας τα κριτήρια για τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες.

Η κίνηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς έγινε μερικές ώρες μετά το "χτύπημα" της MOODYS, η οποία υποβάθμισε τραπεζικούς κολοσσούς προκαλώντας νευρική κρίση στις αγορές και δείχνει ότι έστω με καθυστέρηση η ΕΚΤ παίρνει το πάνω χέρι έναντι των όποιων πιέσεων- κερδοσκοπικών ή όχι- από τους Οίκους Αξιολόγησης.

Πρακτικά, η απόφαση της ΕΚΤ διασφαλίζει τη φτηνή χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μέσω του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, λειτουργώντας πολλαπλασιαστικά στο αναπτυξιακό «πακέτο» των 130 δισ ευρώ που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Θα πρέπει, πάντως, να τονιστεί ότι αν και η πρώτη αντίδραση των αγορών ήταν θετική, παραμένει η επιφυλακτικότητα, καθώς δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι λεπτομέρειες για το «πακέτο», δηλαδή για το πώς ακριβώς θα φτάσουν τα 130 δισ ευρώ στη πραγματική οικονομία.

Μέσα στο καλοκαίρι καθαρό νερό στο δίκτυο της Παραλίας Αυλίδας


Ο δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Έλενα Βάκα και ο γεν. δ/ντής της δημοτικής επιχείρησης, Μπάμπης Μανιάτης, ο αντιδήμαρχος Αυλίδας, Μιχάλης Τσομώκος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Αυλίδας, Μπάμπης Χατζηστάμου, επιθεώρησαν σήμερα (Παρασκευή,22 Ιουνίου) την πορεία των εργασιών των «συμπληρωματικών έργων Εμπλουτισμού και Βελτίωσης Υδραγωγείου Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας».
Το έργο (που είχε δημοπρατηθεί στις 20 Μαρτίου) αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου μεταφοράς νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στο Διυλιστήριο Αυλίδας καθώς και στην κατασκευή του απαιτούμενου Αντλιοστασίου (το κόστος του ανέρχεται στα 591.762 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).
Με την ολοκλήρωσή του θα αντιμετωπιστεί πλήρως το ποσοτικό και ποιοτικό πρόβλημα ύδρευσης στην Παραλία Αυλίδας. Οι καλοκαιρινές διακοπές στην υδροδότηση θα πάψουν, κυρίως όμως, η παροχή καθαρού πόσιμου νερού για τους καταναλωτές του δικτύου της Παραλίας Αυλίδας, θα καταστήσει τον υφιστάμενο εφιάλτη του εξασθενούς χρωμίου, οριστικά παρελθόν.
Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, πριν δηλαδή από τον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα παράδοσης του έργου.

Το Σεπτέμβριο η δημοπράτηση του έργου που εγγυάται καθαρό και επαρκές πόσιμο νερό σε όλη την περιοχή της Αυλίδας

Η λύση που επέλεξε και πέτυχε ο Δήμος Χαλκιδέων και που εξασφαλίζει και εγγυάται τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του παρεχόμενου νερού στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας, μέσω διασύνδεσης με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και κατασκευής του εξωτερικού δικτύου υδροδότησης της περιοχής από αυτό (δηλ. με τη μεταφορά νερού από το δίκτυο από το οποίο υδρεύεται η Αθήνα, στις δεξαμενές ύδρευσης όλων των οικισμών της περιοχής Αυλίδας), βρίσκεται ήδη σε πορεία υλοποίησης.
Στην προσεχή συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ (μετά την προέγκριση των όρων από την Ειδ. Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ, με την με αρ. πρωτ. οικ. 120622/20-06-12 απόφασή της) θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου «Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας Δήμου Χαλκιδέων».
Η δημοπράτηση, δεδομένου ότι πρόκειται για διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, υπόκειται σε συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες. Υπολογίζεται ότι θα προκηρυχθεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Το έργο αφορά στην κατασκευή του εξωτερικού δικτύου αγωγών (συνολικού μήκους 25,1 χιλιομέτρων) υδροδότησης των υφιστάμενων δεξαμενών όλων των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας από την κεντρική τροφοδοτική Δεξαμενή του Διυλιστήριου.
Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.100.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).
Με την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ύδρευσης σε όλους πλέον τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας.

Συναγερμός για το δημογραφικό: Μέσα σε 10 χρόνια «χάθηκαν» ένα εκατομμύριο Έλληνες!

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την τελευταία απογραφή πληθυσμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού όπως προκύπτει μέσα σε διάστημα δέκα ετών «χάθηκε» ένα εκατομμύριο Έλληνες στη χειρότερη περίοδο δημογραφικά από τη δεκαετία του 1940!

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού επισημαίνουν πως ακόμα και στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και παρά τη δημογραφική αιμορραγία των νεκρών της Κατοχής και του Εμφυλίου δεν καταγράφηκε πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

Όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το 2011 καταγράφηκαν την Ελλάδα 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (ποσοστό 49,2% του γενικού πληθυσμού) και 5.484.000 γυναίκες (ποσοστό 50,8%)

Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα. Έτσι, μπορεί η επίσημη μείωση σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή να είναι 190.000 άτομα, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι πενταπλάσια του εν λόγω αριθμού. Επιπλέον στα δημογραφικά στοιχεία πρέπει να συνυπολογιστεί ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που ενώ το 2001 υπολογίζονταν σε 300.000 άτομα σήμερα ξεπερνούν το 1.300.000!

Φυσικά σε όλο αυτό το πλαίσιο είνα σημαντικό να ληφθεί υπόψιν η οικονομική κρίση που ωθεί όλο και περισσότερους Έλληνες να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Μόνο την τελευταία διετία υπολογίζεται πως ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 500.000 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών).

Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα να αριθμεί μόλις 8 εκατομμύρια κατοίκους!

Η Αρτάκη γιορτάζει και χορεύει

Στα πλαίσια του εορτασμού των Αγίων Αποστόλων, στην Αρτάκη, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί λιτανεία της ιερής εικόνας στους δρόμους της πόλης.


Αμέσως μετά το τέλος της λιτανείας, στις 10 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Αρτάκης το χορευτικό τμήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ στην Αρτάκη, θα παρουσιάσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο δάσκαλος χορών Θοδωρής Γιαννακάρας.

Μαφιόζικη εκτέλεση πέντε ανθρώπων στην Αγία Νάπα της Κύπρου

Πρωτοφανής, για τα κυπριακά δεδομένα, μαφιόζικη εκτέλεση πέντε ανθρώπων έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αγία Νάπα με θύματα τρεις Κυπρίους και δύο Ρουμάνους φρουρούς ασφαλείας επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, οι πέντε φρουροί επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας.

Οι δράστες, οι οποίοι τους είχαν στήσει καρτέρι, τους «γάζωσαν» με πυροβόλα όπλα.

Μετά την επίθεση, το αυτοκίνητο των θυμάτων συνέχισε ανεξέλεγκτο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Τέσσερα από τα θύματα, τα οποία έφεραν τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος, άφησαν την τελευταία τους πνοή στη σκηνή του επεισοδίου. Ο πέμπτος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Στο σημείο, που έχει αποκλειστεί, έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες και συγκεντρώνουν στοιχεία. Επί τόπου μετέβησαν ο βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας, Σάββας Θεοφάνους, και κλιμάκιο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου.

Το ΙΚΑ θα ζητήσει με τόκο τα λεφτά που πήραν ασφαλισμένοι χωρίς να δικαιούνται

Με τόκο 5% θα αναζητήσει το ΙΚΑ την επιστροφή κάθε παροχής, σύνταξη ή επιδόματος που καταβλήθηκε σε ασφαλισμένους χωρίς να την δικαιούνται και μάλιστα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων «ζητήσει πίσω τα χρήματά του», και μάλιστα ανεξάρτητα με το αν διαπιστώνεται ή όχι δόλος από την πλευρά του ασφαλισμένου.

Το έγγραφο που απέστειλε προς τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών Χαρίκλεια Δοντάκη, επικαλείται νεότερη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας «η οποία δεν κάνει διάκριση μεταξύ καλόπιστης ή μη είσπραξης, αλλά αρκείται μόνο στο γεγονός της αχρεώστητης καταβολής προκειμένου να επιβάλει έντοκη αναζήτηση».

Μέχρι τώρα, η Διοίκηση του ΙΚΑ βασισμένη, σε παλαιότερες αποφάσεις των δικαστηρίων, αναζητούσε σε βάθος δεκαετίας, μετά την παρέλευση της οποίας παραγράφονται οι απαιτήσεις, παροχές που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως, μόνο στις περιπτώσεις που μπορούσε να αποδειχτεί δόλος.

Σύμφωνα με «το μέγεθος της οικονομικής ζημίας του Ιδρύματος, σε συνδυασμό με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, υποχρεώνουν τη Διοίκηση να επανεκτιμήσει τα δεδομένα και να προσαρμόσει πλέον οριστικά τη θέση του Ιδρύματος στο ισχύον νομοθετικό και νομολογιακό πλαίσιο».

Έτσι στο εξής, η εκτίμηση, για το εάν η είσπραξη έγινε ή όχι καλόπιστα «θα καθορίζει μόνο την έκταση της παραγραφής και τον χρόνο έναρξης επιβολής του τόκου και όχι το ζήτημα της αναζήτησης».

Η διαφορά είναι ότι όταν δεν διαπιστώνεται δόλος τα ποσά καταβάλλονται από το χρονικό σημείο που ο οφειλέτης λαμβάνει γνώση της οφειλής (με κοινοποίηση της απόφασης καταλογισμού), ενώ στις περιπτώσεις που υφίσταται δόλος, από τον χρόνο καταβολής της αχρεώστητης παροχής.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα του συμψηφισμού των παροχών που δόθηκαν παράνομα με ενδεχόμενες οφειλές των ασφαλισμένων.

Χαλκίδα: Κλέβουν μέχρι και τις κούνιες της παιδικής χαράς!

Τις παιδικές χαρές έχουν βάλει στο μάτι τώρα τελευταία οι κλέφτες.


Στην φωτογραφία βλέπετε δύο κούνιες. Χθες ήταν τρεις αλλά τα ξημερώματα άγνωστοι πήγαν και αφαίρεσαν την πιο καινούργια η οποία μάλιστα είχε και προστατευτικό τοίχωμα για τα μικρά παιδιά.

Το περιστατικό συνέβη στο πάρκο της Πειραϊκής Πατραϊκής. Ύστερα από το ρεπορτάζ του evianews για το χάλι στην περιοχή, ο Δήμος άμεσα καθάρισε τον χώρο και έφτιαξε και τις κούνιες.

Δυστυχώς όμως τα παιδάκια δεν το χάρηκαν και τόσο μιας και λίγες ώρες αργότερα τις ξήλωσαν οι κλέφτες.

Τι έγραψε ο Σάκης Ρουβάς στο twitter για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας

Για ακόμα μια φορά ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, Σάκης Ρουβάς απέδειξε την μεγάλη του αγάπη για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου , της οποίας παρακολουθεί πάντα όλους τους αγώνες.

Μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής, κόντρα στην Γερμανία, και παρά την ήττα, συνεχάρη όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην αποστολή της ομάδας για την Πολωνία, μέσω twitter.

«Η Εθνική μας στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μπράβο στα παιδιά μας!» έγραψε χαρακτηριστικά

Δημήτρης Μυταράς: «Είμαι αθεράπευτα Έλληνας»

της Μαρίνας Προβατίδου, εικαστικού
«Αγαπώ πολύ την Ελλάδα με ό,τι αυτο σημαίνει» δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αττική freepress» ο Δημήτρης Μυταράς, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, με διεθνή καταξίωση και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα πιστεύει πως «δεν πρέπει να περιμένουμε βοήθεια από έξω» και ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε σοβαρά μεταξύ μας». Τέλος, για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις δηλώνει ότι αυτή «ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό, διότι είναι μια αντίδραση απελπισίας» και πρέπει αυτό να το λάβουνε υπ’ όψιν τους οι πολιτικοί μας.

Ποιό είναι το μήνυμα της κρίσης;

«Είναι πως τα ερμηνεύεις και όχι πως είναι τα πράγματα. Το μήνυμα πρέπει να είναι θετικό, να υποχωρήσουνε οι προσωπικές φιλοδοξίες και όλοι μαζί να κάνουμε κάτι για την Ελλάδα».

Πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι μας έχουν αποκλείσει;

«Αποκλείεται. Δεν μας έχουν αποκλείσει, διότι δεν το θελουν και δεν τους συμφέρει. Δεν μπορεί να κλαδεύουν το δέντρο στο οποίο στηρίζονται, πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Ο Έλληνας τελικά τί είναι, απόγονος των αρχαίων Ελλήνων ή Καραγκιόζης;

«Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, αλλά δεν ξέρω αυτό τι σημαίνει. Σαν να ήταν ο παππούς σου σοφός ή ένας ποιητής. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε σοβαροί άνθρωποι σαν τους αρχαίους. Ας προσπαθούμε να είμαστε περισσότερο πολιτισμένοι».

Σας τρομάζει η άνοδος της Χρυσής Αυγής;

«Η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό, διότι είναι μια αντίδραση απελπισίας και πρέπει αυτό να το λάβουνε υπ’ όψιν τους. Αυτή δεν φταίει σε τίποτα, έτσι θα είναι και ίσως γίνει και χειρότερη. Είναι μια αντίδραση, στην οποια μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις, και εγώ σκέφτομαι ότι αν κάποια στιγμή μου κόψουν κάθε τρόπο επιδότησης για οτιδήποτε, τότε θα πάω και εγώ με την Χρυσή Αυγή».

Ποιά είναι τα πράγματα, που έχετε αγαπήσει;

«Εκείνο που έχω αγαπήσει πολύ είναι η Ελλάδα. Αγαπώ τους Έλληνες, όπως είναι! Και όταν είχα πάει στο Παρίσι, το μόνο που ήθελα ήταν να γυρίσω πίσω, δεν μου άρεσε η Γαλλία. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα με ό,τι αυτό σημαίνει, ακόμα και τους πολιτικούς της».

Οι πολιτικοί της δεν είναι το απόστημα;

«Ναι, μέχρι και τους μετανάστες εκμεταλλευτήκαμε με άσχημο τρόπο και τώρα δεν τους θέλουμε! Οι δουλειές οι δεύτερες και οι τρίτες γίνονταν από αυτούς, όταν κάποια στιγμή πληθαίνανε. Το άσχημο είναι ότι αυτοί οι δύστυχοι αναγκάζονται και να κλέψουν και να σκοτώσουν. Εγώ με γράμμα μου στον κ. Πετσάλνικο παλαιότερα είχα προτείνει να τους προωθήσουμε στην παραγωγή. Τα χρήματα που θα ξοδευόντουσαν για να τους φυλακίσουν στα κλουβιά, ας τα έδιναν στην παραγωγή. Η απάντηση ήταν πως αυτό έπρεπε να είχε μεθοδευτεί νωρίτερα. Είναι γεγονός πως οι Τούρκοι τους προωθούν εδώ για να απαλλαχθούν οι ίδιοι από το πρόβλημα. Βέβαια όταν η Γαλλία ήρθε σε παρόμοια κατάσταση με τους Αλγερινούς, τους δέχθηκε ως ισότιμους πολίτες της Γαλλίας».

Πώς η ελληνική τέχνη αντιπροσωπεύεται στο εξωτερικό;

«Οι Έλληνες καλλιτέχνες είναι άξιοι, μεσογειακοί, ζεστοί άνθρωποι, αλλά δεν συμμετέχουν στην παγκόσμια παραγωγή, καθώς το υπουργείο δεν τους προβάλλει. Έχουμε μόνο προσωπικές και μεμονωμένες προσπάθειες. Εγώ πολλές φορές έχω εκθέσει στο εξωτερικό, αλλά δε θέλησα ποτέ να ζήσω εκτός για τον λόγο ότι είμαι αθεράπευτα Έλληνας και μου αρέσουν και τα άσχημα και τα καλά της. Εκείνο που κινεί τα πάντα είναι η ανάγκη, η οποία και τους θεούς, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, πείθει. Δεν πρέπει να περιμένουμε βοήθεια από έξω. Πρέπει να συμφωνήσουμε σοβαρά μεταξύ μας κι ας μην κατηγορούμε τους Γερμανούς. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι η ανάγκη θα μας υποχρεώσει να κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Και μια ευχή: Τουλάχιστον να μπορούμε να τρέφουμε τον εαυτό μας. Στην κατοχή που έζησα είχαμε κάνει ένα μεγάλο κήπο και φυτέψαμε ένα σωρό πράγματα. Έτσι και τώρα μπορούμε να έχουμε τη δική μας παραγωγή, αντί να εισάγουμε για παράδειγμα στάρι από τη Ρωσία ή κρεμμύδια από την Τουρκία. Για το Θεό. Αφού μπορούμε να τα παράγουμε, γιατί αφήνουμε κάποιους να αισχροκερδούν;».

Είχατε σοβαρό πρόβλημα με τα μάτια σας…

«Πέρασα πολύ άσχημα και τώρα αναρρώνω…».

Έχετε προσπαθήσει να σχεδιάσετε το διάστημα αυτό;

«Ανάψτε ένα κεράκι. Ρωτήσανε τον Νταλί “Πιστεύετε στον Θεό;” και είπε “Πότε πότε ανάβω κανένα κεράκι”».

Θέλετε να «σβήσετε» την ακμή με φυσικό τρόπο;

Ένα από τα καλύτερα φάρμακα που διαθέτει η φύση για να καταπολεμήσετε τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή είναι η...
ντομάτα και η φράουλα.

Oι μυστικές συνταγές των παλαιοτέρων αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία αρκετών σύγχρονων καλλυντικών. Μια ακόμη συνταγή ομορφιάς από την κα. Ισμήνη η οποία έχει μικρασιατικές ρίζες την ευχαριστούμε για τις μοναδικές συμβουλές της.

Θα χρειαστείτε: 1 ντομάτα, 2 φράουλες (ντομάτα και φράουλες πρέπει να είναι φρέσκα)
Πλύνετε καλά μια ώριμη, βιολογική κατά προτίμηση ντομάτα, αφαιρέστε το φύλλο της.
Καθαρίστε τις φράουλες και αφαιρέστε το κοτσάνι τους.
Πολτοποιήστε σε χυμό και απλώστε σε καθαρό πρόσωπο για μισή ώρα περίπου.
Μετά, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ένα φυσικό σαπούνι που έχει ουδέτερο pH και σκουπιστείτε.

Η αντισηπτική δράση της ντομάτας και της φράουλας θα βοηθήσει στον περιορισμό της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος. H μικροβιοκτόνος δράση της θα εμποδίσει την περαιτέρω επιμόλυνση των ανοιχτών πόρων, ενώ οι βιταμίνες θα επισπεύσουν την ίαση και η δροσιστική της υφή θα σας ανακουφίσει από την αίσθηση φουντώματος. Τα άλατα και οι βιταμίνες που περιέχει η ντομάτα είναι μικροβιοκτόνα, επουλωτικά και αντιτοξικά και θα εξαφανίσουν τα σπυράκια.

"Ξύπνα Βασίλη", στην Άνω Βάθεια

Θεατρική Παράσταση στις 13-14/7/2012 -Ξύπνα Βασίλη- στην Άνω Βάθεια, από το Θέατρο Κύκλος Αμαρύνθου.


Στο δημοτικό σχολείο της Άνω Βάθειας, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση "Ξύπνα Βασίλη", την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 8.30 μμ. 

Η Είσοδος Ελεύθερη.

Σκηνοθεσία Μιλτιάδης Παπανάγγου.

Οι φράουλες είναι τονωτικές για τον οργανισμό μας!

Η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C (σε βαθμό που 4-5 φράουλες είναι αρκετές για να πάρουμε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα της βιταμίνης), ενώ διαθέτει... επιπλέον βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη), ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σελήνιο, τανίνες, και αρκετές φυτικές ίνες. Παράλληλα, είναι τονωτική και διουρητική. Όσον αφορά στη θερμιδική της απόδοση, αντιστοιχεί σε 40 θερμίδες ανά 100 γρ..

Όταν αγοράζετε φράουλες, θα πρέπει να διαλέγετε εκείνες που έχουν μικρό έως φυσιολογικό μέγεθος και να παίρνετε μόνο την ποσότητα που μπορείτε να καταναλώσετε άμεσα, μέχρι την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει να φαίνονται καθαρές, συμπαγείς, λαμπερές και να έχουν μικρές τριχίτσες στην επιφάνειά τους, που δείχνουν ότι είναι φρέσκιες. Αυτό αποδεικνύεται και από τα πράσινα, ζωηρά φύλλα τους στην κορυφή τους. Διατηρούνται στη συντήρηση του ψυγείου για το πολύ 2 ημέρες. Να αφαιρείτε τα κοτσάνια τους αφού τις πλύνετε, γιατί, όταν εισχωρεί στο εσωτερικό τους το νερό, αλλοιώνεται η γεύση τους.

Μουσικό ταξίδι στον χρόνο στο Φρούριο Κανήθου.

Το Ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης, το MELOS BRASS (κουϊντέτο χάλκινων πνευστών) και το Ωδείο Μαρσύας σας προσκαλούν στις 3 Ιουλίου 2012 και ώρα 9.30μμ για ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο στο Φρούριο Κανήθου. 

 

Η μουσική παράσταση έχει τίτλο το χθες ... στο σήμερα.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά σήμερα! Τιμές εισιτηρίων 10€ και 20€.

Καθηλωμένος και με οξυγόνο ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Δύσκολες ώρες περνά ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, καθώς βρίσκεται καθηλωμένος στο διαμέρισμά του, υποστηρίζεται με οξυγόνο και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή μετά την κολπική μαρμαρυγή που υπέστη πρόσφατα.

Ο ηθοποιός, οποίος έχει υπάρξει ένας από τους πιο γοητευτικούς ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του 60', μιλώντας στο περιοδικό «Ciao» δε δείχνει καθόλου αισιόδοξος για την κατάσταση της υγείας του.

«Είμαι κλεισμένος στο σπίτι. Δεν μπορώ να σηκωθώ, παίρνω κάποια φάρμακα αλλά δε νιώθω καλά. Δεν μπορώ και δε βλέπω ελπίδες βελτίωσης».

Εκδήλωση της Μητρόπολης για τις αυτοκτονίες

 Ανοικτή Εκδήλωση οργάνωσε η Μητρόπολη Χαλκίδας με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Οικονομική Κρίση: αναγνωρίζοντας και προλαμβάνοντας την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Η ΚΛΙΜΑΚΑ», η οποία έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στον τομέα πρόληψης των αυτοκτονιών, με εισηγητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον κ. Κυριάκο Κατσαδώρο, Ψυχίατρο, Πρόεδρο του Δ.Σ. και Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΚΛΙΜΑΚΑ – Φορέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου και την κ. Ελένη Μπεκιάρη, ειδικευόμενη Ψυχίατρο και συνεργάτιδα της ΚΛΙΜΑΚΑΣ.

Την Εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στην εισήγησή του επεσήμανε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο και ο κάθε άνθρωπος οφείλει αγάπη προς τον εαυτό του, όχι υπό την έννοια της φιλαυτίας και του εγωισμού, αλλά ως έκφραση αγάπης προς τον δωρεοδότη Θεό.

Ακόμη, επεσήμανε ότι σε ημέρες οικονομικής κρίσεως, που τα φαινόμενα αυτά αυξάνονται, καλούμαστε όλοι να δείχνουμε αλληλεγγύη σε όσους δειλιάζουν και εγκλωβίζονται, μέσω της επικοινωνίας, του διαλόγου και της παντοειδούς βοηθείας. «Μακάρι, ευχήθηκε, να μάθουμε να ξοδεύουμε λιγότερα για τους εαυτούς μας και περισσότερα για τους άλλους».

Τόνισε ακόμη ότι η επιλογή της αυτοκτονίας ως μήνυμα προς τους άλλους, αδικεί όλους εκείνους οι οποίοι είναι φιλότιμοι και αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των ανθρώπων και αγωνίζονται.

Εξήγησε, μάλιστα, σε όλους τους παρευρισκομένους ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, με μεγάλη αγωνία για τις αυξήσεις των αυτοκτονιών, ιδίως την τελευταία διετία, προχωρά και στην προσπάθεια για την δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού, όπου θα μπορούν να προστρέχουν οι άνθρωποι που δυσκολεύονται και ζητούν να βρουν βοήθεια και στήριξη στην ώρα της αγωνίας, του πόνου, της απελπισίας. Ο Σταθμός αυτός θα στελεχωθεί, συν Θεώ, με εθελοντές ειδικούς (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά. αρκετοί εκ των οποίων ήδη έχουν εκφράσει επιθυμία προτίθενται να βοηθήσουν) και με την απολύτως επιθυμητή συνεργασία με Φορείς της Πόλεως και του Νομού μας (Δήμους, Κέντρα Ψυχικής Υγείας κ.λπ.), αφού η κάθε εκκλησιαστική προσπάθεια στοχεύει στην ενεργοποίηση και συνεργασία όλων.


Προς τον σκοπό αυτό, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, άρχισε η συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΚΛΙΜΑΚΑ», οι άνθρωποι της οποίας έχουν εξειδίκευση στο ζήτημα της αυτοκτονίας και θα λειτουργήσουν ειδικά σεμινάρια που θα απευθύνονται στους ιερείς, στους κατηχητές, αλλά και τους εθελοντές ειδικούς, ώστε να είναι όλοι κατά το ανθρωπίνως δυνατόν ετοιμότεροι στη διαχείριση ενός περιστατικού αυτοκαταστροφικού ανθρώπου. Ακόμη, πρόθεση υπάρχει και για την συνεργασία με την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 1018, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι σκέπτονται με οποιονδήποτε τρόπο να βλάψουν τον εαυτό τους.

Στην συνέχεια μίλησε η κ. Ελένη Μπεκιάρη, η οποία στην σαφή και εξαιρετική ομιλία της, παρουσίασε τον ορισμό της ψυχικής υγείας, εξήγησε το πώς διαχωρίζεται η ψυχική υγεία από την ψυχική νόσο, ποιοί είναι οι παράγοντες που διαμορφώνουν την ψυχική υγεία και πως αυτή προστατεύεται.

Ακόμη, η κ. Μπεκιάρη παρουσίασε την Αυτοκτονία και Αυτοκαταστροφική Συμπεριφορά, μέσα από στοιχεία του Πανελληνίου Οργανισμού Υγείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ., δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δυνατότητα πρόληψης της αυτοκτονίας, μέσα από την αναγνώριση αυτού του κινδύνου, των προειδοποιητικών σημαδιών, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποιους «μύθους» που υπάρχουν για την αυτοκτονία.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, στην λειτουργία της 24ωρης γραμμής παρέμβασης 1018 και σε άλλες δράσεις και υπηρεσίες που λειτουργεί η Μ.Κ.Ο. «ΚΛΙΜΑΚΑ».

Μετά την ομιλία της κ. Μπεκιάρη, ο κ. Κυριάκος Κατσαδώρος, έκανε μια σύντομη σύνοψη όσων ακούστηκαν και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην συμπολίτισσά μας κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, Ιατροδικαστή και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία και έφερε σε επικοινωνία τον Μητροπολίτη μας με την «ΚΛΙΜΑΚΑ». Η κ. Σπηλιοπούλου αναφέρθηκε στο ζήτημα των αυτοκτονιών από την πλευρά του ιατροδικαστή, ενώ δεν παρέλειψα να συγχαρεί τον Μητροπολίτη Χαλκίδος γι’ αυτή την πρωτοβουλία και κάλεσε όλους τους φορείς και τους πολίτες να συνεργαστούν με την Ιερά Μητρόπολη σ’ αυτή την προσπάθεια.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος με τους συμμετέχοντες στην Εκδήλωση, στη διάρκεια του οποίου, μεταξύ άλλων, απαντήθηκαν απορίες που γεννήθηκαν από τις εισηγήσεις, τονίστηκε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική σύγκρουση επιστήμης και πίστεως και διευκρινίστηκαν τα όρια μεταξύ πνευματικής πατρότητος και ψυχιατρικής, εξομολόγησης και ψυχολογικής υποστήριξης κ.ά.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και την συμμετοχή τους, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή των εκδηλώσεων της Εκκλησίας και κάλεσε όλους τους τοπικούς παράγοντες να συνεργαστούν με την Ιερά Μητρόπολη σ’ αυτή την προσπάθεια.
Στην Εκδήλωση παρευρέθησαν και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, οι εκπρόσωποι του Δήμου Χαλκιδέων κ. Αντώνιος Αφράτης – Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα και Διαμαντής Καρκαντελίδης – Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός, Ιερείς, αρκετοί Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι και ειδικοί Ψυχικής Υγείας, ενώ υπήρξε και απευθείας αναμετάδοσή της από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ζωή μετά το θάνατό του χάρισε 36χρονος

Ζωή μετά το θάνατό του χαρίζει ένας 35χρονος Σέρβος τουρίστας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην Ιο, όπου έκανε τις διακοπές του.

Ο 35χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και οι συγγενείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του, προσφέροντας ζωής σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Ο άτυχος Σέρβος, μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου, από τη στιγμή που αποφασίσθηκε ότι θα γίνει η δωρεά οργάνων,  καταφθάνουν χειρουργικές ομάδες από μεταμοσχευτικά κέντρα  για να τα παραλάβουν.

Εργο του Νταλί έκανε «φτερά» από γκαλερί, μέρα μεσημέρι [βίντεο & εικόνα]

 Μια ακουαρέλα του ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί, που η αξία της υπολογίζεται στα 150.000 δολάρια, κλάπηκε το μεσημέρι της Τρίτης από γκαλερί τέχνης στη Νέα Υόρκη. Ο κλέφτης, πάντως, από ότι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας, ήταν εντελώς ατάραχος καθόλη τη διάρκεια της ληστείας!

Η ακουαρέλα, που τιτλοφορείται «Cartel del Don Juan Tenorio», είναι μικρού μεγέθους κι είχε φιλοτεχνηθεί από τον Ισπανό καλλιτέχνη το 1949 και την φιλοξενούσε η γκαλερί «Venus Over Manhattan» που άνοιξε τον περασμένο μήνα κοντά στο Σέντραλ Παρκ.

Ο κλέφτης «εμφανίστηκε σαν πελάτης πήρε το έργο και έφυγε», εξήγησε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, που διευκρίνισε ότι η κλοπή συνέβη νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Το άτομο αυτό που κινηματογραφήθηκε από τις κάμερες παρακολούθησης της Γκαλερί, διέφυγε κρατώντας μια μεγάλη τσάντα από την οποία εξείχε η κορνίζα του έργου.
Enhanced by Zemanta

Αιχμές Παπακώστα κατά Σαμαρά για την απουσία γυναικών από την κυβέρνηση

Με καυστικό τρόπο σχολίασε η Κατερίνα Παπακώστα την απουσία γυναικών από το κυβερνητικό σχήμα, κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακό κενό» και αφήνοντας αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Σε ανάρτησή της στο facebook η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε τα εξής:

«Οι γυναίκες Υπουργοί, που συμμετείχαν στην Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ήταν, πράγματι, εκείνες που ανέδειξαν πρώτες τη διγλωσσία του ΓΑΠ, σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Συμπέρασμα: Oi γυναίκες πολιτικοί του ΓΑΠ ήταν οι πρώτες, που αποδόμησαν την Κυβέρνησή του, που στρεφόταν, όμως, εναντίον της χώρας και των συμπολιτών τους.

Το προηγούμενο αυτό δεν αποτελεί στέρεη βάση, για να δικαιολογήσει την εις βάρος των γυναικών πολιτικών σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Διότι, απλούστατα, η νέα Κυβέρνηση ουδεμία σχέση έχει με τις προηγούμενες. Αλλά και διότι, για πρώτη φορά στα χρονικά, η σύνθεση του ελληνικού Κοινοβουλίου διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό της σε γυναίκες Κοινοβουλευτικούς. Συμπέρασμα: Η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος έπρεπε ν' αποδείξει, επίσης, ότι ελήφθη σοβαρά υπόψη το μήνυμα των ψηφοφόρων, μέσω της εκλογικής τους βούλησης, εμπιστοσύνης και προτίμησης προς τις γυναίκες πολιτικούς... Όπως και να το αντιμετωπίσει κανείς, συνιστά εντυπωσιακό κενό...»
Enhanced by Zemanta

Σαμαράς - Ερντογάν συμφώνησαν στην ενεργοποίηση του Συμβουλίου Συνεργασίας

Στην επανεενεργοποίηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας – Τουρκίας, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη 15λεπτη τηλεφωνική ομιλία που είχαν οι δύο άνδρες και η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συμφώνησαν στην ενεργοποίηση του συγκεκριμένου συμβουλίου το οποίο θα περιλαμβάνει κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων στην Αγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινό υπουργικό συμβούλιο, είναι μια ιδέα που ξεκίνησε τον Μάιο του 2010 όταν πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κ. Σαμαρά για την ανάληψη του πρωθυπουργικού θώκου.

Επί 11 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής συζύγου του

Συνελήφθη σήμερα (22-06-2012) το μεσημέρι σε προάστιο της Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 76χρονος, ο οποίος τα τελευταία έντεκα χρόνια αποσπούσε παράνομα τη σύνταξη της θανούσης συζύγου του από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, ο 76χρονος λάμβανε την κύρια και επικουρική σύνταξη της θανούσης, από το 1994, συζύγου του, χωρίς να την δικαιούται αφού είχε τελέσει το 2001 νεότερο γάμο, τον οποίο δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε.

Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων από την παράνομη καταβολή της σύνταξης, από το 2001 έως σήμερα, ανέρχεται στις 130.903,42 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Νεκρή η 37χρονη που μαχαιρώθηκε μέσα σε καφενείο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα το απόγευμα στις 18.00, υπέκυψε τελικά στα τραύματά της η 37χρονη Σέρβα, που δέχθηκε το πρωί πάνω από 15 μαχαιριές από τον σύντροφό της, σε συμπλοκή στην περιοχή της Αγυιάς και συγκεκριμένα σε καφενείο στην οδό Νοταρά.
Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη δέχθηκε μαχαιριές στο λαιμό από έναν 43χρονο Έλληνα, με τον οποίο φαίνεται να διατηρούσαν σχέση.
Κατά τη συμπλοκή ο 43χρονος τραυμάτισε σοβαρά με πολλές μαχαιριές την 37χρονη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά ο άνδρας προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του.
Ο φερόμενος ως δράστης της ανθωποκτονίας εξήλθε από το νοσοκομείο και κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών, ενω αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Συνελήφθη γυμναστής για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Child Pornography
 (Photo credit: Wikipedia)
Γυμναστής συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για προπονητή του ΓΑΣ Βασιλικών Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος αφού εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη κατόρθωσαν να τον συλλάβουν και να τον παραδώσουν στη δικαιοσύνη. Ήδη του απαγγέλθηκαν οι προβλεπόμενες κατηγορίες και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή. Μάλιστα, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ενεργοποίησε διάταξη που προβλέπει τη δημοσιοποίηση του ονόματός του.

Όπως έγινε γνωστό, στην κατοχή του βρέθηκε μεταξύ άλλων βίντεο που φέρεται να τράβηξε ο ίδιος στο οποίο απεικονίζεται νεαρό άτομο που εκτιμάται ότι είναι ανήλικο.

Να σημειωθεί ότι το πρωί έγιναν δύο ακόμη συλλήψεις, σε Κατερίνη και Κομοτηνή, για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για έναν 17χρονο μαθητή κι έναν 42χρονο υπαξιωματικό του Ελληνικού Στρατού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιον έκοψε από υπουργό ο Καμμένος – Πώς έγινε αποσυνάγωγος ο Άρης

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Αντώνης Σαμαράς άφησε έξω από την κυβέρνηση προβεβλημένα στελέχη, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα τον είχαν στηρίξει ενεργά στην εσωκομματική μάχη απέναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρώτος πρώτος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας.

Τι συνέβη;
Ο Τασούλας πλήρωσε για λογαριασμό του Πάνου Καμμένου! Η εναντίον του κατηγορία είναι ότι τη νύχτα της ψήφισης του δεύτερου Μνημονίου δεν κατάλαβε το μέγεθος της ανταρσίας των νεοδημοκρατών. Έλεγε πως δεν πρόκειται να καταψηφίσουν πάνω από τρεις -τέσσερις, ενώ έδωσαν αρνητική ψήφο 22 βουλευτές, οι οποίοι διεγράφησαν και συγκρότησαν (οι μισοί απ’ αυτούς) το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που έκανε τεράστια εκλογική ζημιά στη ΝΔ.

Ο επίσης σαμαρικός Κώστας Γκιουλέκας, πρώτος βουλευτής Θεσσαλονίκης, έμεινε χωρίς χαρτοφυλάκιο γιατί είχε καταψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, διεγράφη και επανήλθε.

Ίδιος είναι ο λόγος και για τον Μανόλη Κεφαλογιάννη, πρώτο βουλευτή Ηρακλείου. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει σοβαρά παράπονα απ’ αυτόν, διότι τον είχε ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο παρότι είχε στηρίξει τη Ντόρα, και εκείνος δεν ψήφισε υπέρ του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να διαγραφεί και να επανέλθει στη συνέχεια.

Για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο δεν ετέθη, στην πραγματικότητα, ποτέ θέμα υπουργοποίησης. Είχε ταχθεί στο πλευρό της Ντόρας στην εσωκομματική σύγκρουση και έκτοτε διατήρησε ψυχρές σχέσεις με τον Σαμαρά, ο οποίος του χρεώνει επιπλέον και υπερβολικό ζήλο στις επαφές του με τον Καραμανλή!

Εκτός κυβερνήσεως θα έμενε, έτσι κι αλλιώς, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της ΝΔ τον θεωρεί εντελώς φθαρμένο πολιτικά, γι’ αυτό και δεν τον χρησιμοποίησε σε καμιά κομματική θέση.
Αφήσαμε για το τέλος δυο ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης Σαμαρά που δεν αξιοποιήθηκαν κυβερνητικά. Τον πολιτικό και οικονομικό του σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον εκπρόσωπό του Γιάννη Μιχελάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος δεν επρόκειτο, έτσι κι αλλιώς, να γίνει υπουργός. Θα μείνει στο Μέγαρο Μαξίμου ως σύμβουλος
.
Για τον δεύτερο τα πράγματα δεν είναι σαφή. Ειπώθηκε ότι θα προταθεί για γραμματέας του κόμματος, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.


aixmi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...