Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Επιμένει στο ξεκαθάρισμα των off shore εταιριών της Κύμης ο Μαρκόπουλος


Επιμένει στο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης των off shore εταιριών που έχουν δηλώσει έδρα τη Κύμη ο βουλευτής Εύβοιας  Κώστας Μαρκόπουλος και με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζητά την συνέχιση ελέγχου .

Αναλυτικά η επιστολή του βουλευτή Ευβοίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα:

Θέμα: «Συνέχιση ελέγχου και αποτελέσματα αυτού για τις offshore εταιρείες και την ακίνητη περιουσία τους στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας»

Τους τελευταίους δεκατρείς μήνες σας έχω καταθέσει δύο ερωτήσεις που αφορούν τον έλεγχο και τα αποτελέσματα αυτού, με αντικείμενο την δραστηριότητα των offshore εταιρειών στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας. Δυστυχώς οι απαντήσεις που έλαβα αφήνουν θολό το τοπίο σχετικά με την έρευνα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και τις προθέσεις του Υπουργείου. Ειδικότερα στην τελευταία ερώτηση που κατέθεσα στις 23/10/2012 απαντήθηκαν από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, μόλις δύο από τα έντεκα ερωτήματα τα οποία έθεσα και αυτά εν μέρει. Για την ενημέρωση σας η απάντηση έχει αρ. πρωτ. ΓΚΕ 1163021 ΕΞ 2012 /1182 της 27/11/2012.

Επανέρχομαι με ερωτήματα που αφορούν την συνέχιση του ελέγχου και ειδικότερα της ακίνητης περιουσίας των εταιρειών αυτών.

Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι έχει υπογραφεί Υπουργική Απόφαση, η οποία βρισκόταν στη διαδικασία δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο, η οποία αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο (Δ.Ε.Κ.) Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος και λοιπών φορολογιών καθώς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (Φ.Μ.Α.Π.), του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), του φόρου ακίνητης περιουσίας και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων, όλων των ανέλεγκτων χρήσεων. Όμως οι υποθέσεις κάποιων ανέλεγκτων χρήσεων προηγουμένων ετών παραγράφονταν στις 31 Δεκεμβρίου 2012. Στην απάντηση δεν διευκρινίζεται εάν έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η παραγραφή των υποθέσεων που αφορούν offshore στην Κύμη Ευβοίας.
Σύνηθες φαινόμενο είναι μέσω αυτών των εταιρειών, οι αγοραπωλησίες γης και ακινήτων μεγάλης αξίας, αλλά και μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων, χωρίς να καταβάλλονται οι αναλογούντες φόροι. Επομένως, ιδιαιτέρας σημασίας για τα έσοδα του κράτους είναι ο έλεγχος που αφορά την ακίνητη περιουσία των εταιρειών αυτών καθώς και των αγοραπωλησιών που έχουν γίνει μέσω αυτών των υπεράκτιων εταιρειών. Αναφέρεται δε, στην απάντηση της 27/11/2012 ότι «τα νομικά αυτά πρόσωπα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν και δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9.» Επίσης «με το άρθρο 15 του ν. 3091/2002 (330Α΄), επιβλήθηκε ετήσιος φόρος 3% νυν 15% επί της αξίας των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, με τις ειδικότερες προϋποθέσεις του νόμου. Σκοπός της θέσπισης του ειδικού φόρου επί των ακινήτων, ήδη από το έτος 2002, ήταν η δημιουργία αντικινήτρων και η πάταξη της φοροαποφυγής που παρατηρείται σε ακίνητα τα οποία ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες.»

Επαναλαμβάνω ότι αποτελεί πρόκληση προς ένα λαό που πλήττεται από την φορολογική λαίλαπα των μνημονίων να παρακολουθεί τον κρατικό μηχανισμό να αδιαφορεί και να αδυνατεί να εισπράξει από εκείνους τους προνομιούχους που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρει μια offshore εταιρία, ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζεται η μεσαία τάξη στην πατρίδα μας με συνεχή αύξηση φόρων και περικοπές μισθών και συντάξεων.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κος Υπουργός

1)Ποιές ενέργειες έχετε πραγματοποιήσει ώστε να αποφευχθεί η παραγραφή των υποθέσεων των ανέλεγκτων χρήσεων με προθεσμία παραγραφής την 31 Δεκεμβρίου 2012, των offshore εταιρειών που έχουν εντοπιστεί στην Κύμη Ευβοίας;
2)Έχουν εντοπιστεί κατά τον έλεγχο των προαναφερόμενων εταιρειών φορολογικές παραβάσεις; Ποιά είναι τα ποσά που έχουν καταλογιστεί; Πόσα από αυτά έχουν εισπραχθεί;
3)Έχουν υποβάλλει οι ανωτέρω εταιρείες δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9;
4)Σε περίπτωση που προκύψει από τον έλεγχο ότι δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις Ε9, ποιές είναι οι ευθύνες που προβλέπονται για τους διαχειριστές των εταιρειών αυτών;
5)Σε ποιό παρελθοντικό χρονικό ορίζοντα έχει προβλεφθεί αναδρομικά ο καταλογισμός των προαναφερόμενων ευθυνών;

Φως στη Δολοφονία του Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού

Το θρυλικό και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Tunnel of Thessaloniki's Metro.
Tunnel of Thessaloniki's Metro. (Photo credit: Wikipedia)
Αυτή την  Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, το Φως στο Τούνελ ταξιδεύει για δεύτερη εβδομάδα στη Σαλαμίνα και αποκαλύπτει τα στοιχεία που οδηγούν στη λύση ενός γρίφου. Ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητό του στην ακροθαλασσιά. Η φίλη του που τον συνόδευε, αγνοούμενη… Μάρτυρες-κλειδιά, τους οποίους εντόπισε η εκπομπή, φωτίζουν το σκοτάδι γύρω από τον δολοφόνο και απαγωγέα του νεαρού ζευγαριού. Τι είδε ο ερασιτέχνης ψαράς τη νύχτα του διπλού εφιάλτη; Τι άκουσαν μάρτυρες την ώρα της επίθεσης; Πώς εξαφάνισαν τη νεαρή μητέρα;

Το Φως στο Τούνελ επιχειρεί να φωτίσει και μια ακόμη ιδιαίτερη υπόθεση, την εξαφάνιση μιας εύπορης γυναίκας από την Κύπρο. Η 39χρονη Μαρία Κακογιάννη από τη Λεμεσό, μητέρα ενός αγοριού δυόμιση ετών, αγνοείται από τις 11 Απριλίου 2012. Το αυτοκίνητό της, ένα κόκκινο τζιπ, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη παραλία Lady’s Smile της Λεμεσού. Γρίφος παραμένει το σημείωμά της, που εμφάνισε στους συγγενείς ο σύζυγός της.

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

19 κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα στη Χαλκίδα και Αμάρυνθο είχε κάνει τριμελής σπείρα

Μερικά από τα κλοπιμαία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αδέρφια ασχολούνταν συστηματικά με τις κλοπές καταστημάτων στη Χαλκίδα και την Αμάρυνθο Εύβοιας. 

Ο λόγος για δύο Έλληνες ηλικίας 33 και 41 ετών, οι οποίοι τελικά βρέθηκαν με χειροπέδες, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 37χρονος συνεργός τους.

Συνολικά, εξιχνιάσθηκαν 19 περιπτώσεις κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα ενώ η λεία τους ξεπερνά σε αξία τις 8 χιλιάδες ευρώ!

Η αρχή του τέλους για τις παράνομες "δουλειές" τους

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Ιανουαρίου, οι δράστες αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο βιβλιοπωλείου στη Χαλκίδα, μπήκαν μέσα και έκλεψαν χρηματικό ποσό και δύο σακίδια.
Στη συνέχεια, μπήκαν στο αυτοκίνητο του 37χρονου συνεργού τους και εξαφανίστηκαν. Όμως, τους είδε κάτοικος της περιοχής και ειδοποίησε την αστυνομία.Η αρχές κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό τους...

Χθες τα ξημερώματα, μετά από τηλεφωνική καταγγελία, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας πήγαν άμεσα και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 41χρονο μέσα σε μαγαζί (αναψυκτήριο) στη Χαλκίδα, όπου είχε μπει, σπάζοντας τη γυάλινη πόρτα εισόδου, με σκοπό την κλοπή.
Μετά από έρευνα, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν ένας μαύρος μάλλινος σκούφος και ένας μεταλλικός κασμάς που εγκαταλείφθηκαν στο σημείο από τους συνεργούς του 41χρονου.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 41χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο συνεργό και αδερφό του ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα αεροβόλο πιστόλι, με γεμιστήρα και μεταλλικά σφαιρίδια.
Ένα πιστόλι τύπου REPLICA
Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Δύο τηλεοράσεις.
Μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Έξι κινητά τηλέφωνα.
Χρηματικό ποσό σε κέρματα.
Διαρρηκτικά εργαλεία.
Δύο ζεύγη μάλλινα γάντια.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες και ο 37χρονος συνεργός τους, ο οποίος συμμετείχε τουλάχιστον ως προς το σκέλος του εφοδιασμού τους με το αυτοκίνητο προσέγγισης – διαφυγής στους "στόχους" που επέλεγαν να διαρρήξουν,
τον τελευταίο μήνα έκαναν κλοπές - διαρρήξεις τις νυχτερινές ώρες, σε καταστήματα στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αμαρύνθου Ευβοίας.

Οι δράστες αφού παραβίαζαν ή έσπαγαν τις κεντρικές εισόδους των καταστημάτων, αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν αύριο ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας.

Αγία Άννα: Βγήκαν τα όπλα για ένα μπουκάλι λάδι


Άκουσε θόρυβο και άνοιξε την πόρτα Προχώρησε προς την αυλή και τότε είδε μία φιγούρα να τρέχει και να προσπαθεί να εξαφανιστεί. 

Όταν όμως άκουσε τον πυροβολισμό, πάγωσε. Αυτή την τραυματική εμπειρία έζησε ένας κάτοικος της Αγίας Άννας σήμερα τα ξημερώματα όπως αναφέρει το evianews.com 

Ο δράστης πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Όταν πήγε στην αποθήκη για να δει τι του πήραν, είδε ότι έλειπαν τα μπιτόνια με το λάδι.

Δεν πέρασε μία εβδομάδα από τότε που άγνωστοι έγδυσαν σπίτια στην περιοχή, και σήμερα τα ξημερώματα ξαναπήγαν.

Εκτός από το λάδι, στο μάτι βάζουν εξωλέμβιες μηχανές και γεωργικά μηχανήματα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λιγοστών αστυνομικών που τώρα τελευταία έχουν αυξήσει τις περιπολίες, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσετε τι λέει ένα από τα θύματα των κλοπών
.

Ιστιαία: Το τέλος μιας ΔΟΥ...


Οι άλλοτε γεμάτοι διάδρομοι με τους φορολογούμενους και τα γεμάτα γραφεία άδειασαν. 

Πρώτη ημέρα του "μαζέματος" στην ΔΟΥ Ιστιαίας που έβαλε λουκέτο, με την συνδρομή δύο μεγάλων φορτηγών ιδιωτικών εταιριών μεταφορών.

Το ένα φορτηγό, όπως διαβάζουμε στο istiaianews, ανέλαβε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μηχανογράφηση και λοιπά ηλεκτρονικά - ηλεκτρικά, ενώ το άλλο όλα τα άλλα συσκευασμένα σε ονομαστικές κούτες.
Τα έγγραφα του αρχείου στο υπόγειο της ΔΟΥ θα πάρουν ημέρες προκειμένου να μεταφερθούν.

Βιωματικό σεμινάριο για γονείς σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ

Θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια και ο ρόλος της στις αποφάσεις και στην προσωπική ανάπτυξη των νέων»


Οι υπεύθυνες επαγγελματικού προσανατολισμού Κάτια Αλιακίζογλου και Κατερίνα Ράζου του Κέντρο Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής (ΚΕΣΥΠ) Χαλκίδας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Εύβοιας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής αγωγής Ν. Εύβοιας, διοργανώνει σεμινάριο για τους γονείς των μαθητών/τριών Γυμνασίων και Λυκείων, με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια και ο ρόλος της στις αποφάσεις και στην προσωπική ανάπτυξη των νέων». Το σεμινάριο αφορά είκοσι (20) άτομα, είναι βιωματικό, έχει διάρκεια 2,5 μήνες και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής αγωγής, Μπαλαλαίων 7, στη Χαλκίδα. Οι συναντήσεις είναι δίωρες, θα υλοποιούνται κάθε Τετάρτη 16.00μ.μ.-18.00μ.μ. και ξεκινούν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013.

Το σεμινάριο έχει στόχο να διευκολύνει και να στηρίξει τους γονείς στο γονεϊκό τους ρόλο την εποχή της κρίσης, λειτουργεί με τη μορφή μίας ομάδας που συμμετέχει ενεργητικά στις συζητήσεις, με θέματα που αφορούν την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών, την αυτοεκτίμηση, την έκφραση συναισθημάτων, τις συγκρούσεις στην οικογένεια, τη λήψη απόφασης και το ρόλο των γονιών στην εκπαιδευτική και την επαγγελματική ανάπτυξη των εφήβων. Την ομάδα θα συντονίζει η ψυχολόγος Φρατζέσκα Ακριώτου. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά, στο τηλέφωνο του ΚΕΣΥΠ 22210-83998, ή στο Κέντρο Πρόληψης 2221078118 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013.

Υπουργός στον Αναγνωστάκη: Και ιδιώτες γιατροί στα ΚΕΠΑ

Απάντηση στην υπ’ αριθμό 4860 -06/12/2012 ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας. Το Υπουργείο απέδωσε τις καθυστερήσεις, στην υποστελέχωση των επιτροπών, δηλώνοντας πως το ΙΚΑ ΕΤΑΜ προχωρεί σε διαδικασία ένταξης στο Ειδικό Σώμα Υγειονομικών Επιτροπών ιατρών του ΕΟΠΥΥ και ιδιωτών ιατρών ώστε να στελεχωθούν άμεσα οι ειδικότητες που παρουσιάζουν ελλείψεις.

Σχετικά, με τις συνταξιοδοτικές παροχές του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ σε άτομα που βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση από τα ΚΕΠΑ, επισημάνθηκε ότι η υπηρεσία εξετάζει νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην παράταση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας στις περιπτώσεις συνταξιούχων, η εξέταση των οποίων καθυστερεί, χωρίς υπαιτιότητα τους, από τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ.

Αναφορικά με την χρήση της γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ για κάθε οικονομική και κοινωνική συναλλαγή το Υπουργείο, ενημέρωσε, πως σύμφωνα με την υπ’αριθμ.Φ80000/οικ.30002/1896/14-12-2011 εγκύκλιο, οι αποφάσεις χορήγησης ποσοστών αναπηρίας , οι οποίες έχουν εκδοθεί πριν την 1/09/2011 από τις Α/βάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές των νομαρχιών , της περιφέρειας ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης μπορούν να χρησιμοποιούνται για κάθε χρήση επ’ αόριστο, αν πρόκειται για επ’ αόριστον κρίση ή άλλως μέχρι την ημερομηνία που λήγει η ισχύς τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...