Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Nεκρή από σκάγια ακόμη μία μεσογειακή φώκια στην Β. Εύβοια

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό με το «Μάρκο» - τη νεαρή μεσογειακή φώκια που είχε βρεθεί πυροβολημένη στις 27 Απριλίου 2010 στη περιοχή Κρύα Βρύση στο Μαντούδι της Εύβοιας, που τελικά υπέκυψε στα τραύματά της- άλλο ένα περιστατικό ηθελημένης θανάτωσης προστίθεται στην περιοχή.


Ειδικότερα, στις 16 Φεβρουαρίου η ομάδα Διάσωσης της MOm ειδοποιήθηκε από το Λιμενικό σταθμό του Πευκίου στην Εύβοια για μία νεκρή μεσογειακή φώκια που είχε ξεβραστεί στην παραλία «Αχλάδι».

Από τη νεκροψία που πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, επί τόπου, από την εξειδικευμένη ομάδα της MOm, διαπιστώθηκαν τα εξής: Επρόκειτο για μια νεαρή θηλυκή Monachus monachus, η οποία ακόμα θήλαζε από τη μητέρα της και ήταν σε εξαιρετική διατροφική κατάσταση. Η άτυχη φώκια έφερε τραύματα στο κεφάλι από σκάγια κυνηγητικής καραμπίνας.

Το ένα είχε διασχίσει επιδερμικά το πάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ ένα δεύτερο είχε εισχωρήσει πάνω από το ρύγχος για να καταλήξει στον εγκέφαλο. Η κατάσταση του νεκρού ζώου και οι καλές καιρικές συνθήκες επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι η νεαρή φώκια πυροβολήθηκε ώρες πριν εκβραστεί στη παραλία του Αχλαδίου, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι η περιοχή αυτή της Βόρειας Εύβοιας κατέχει μία αρνητική πρωτιά, καθώς τουλάχιστον 6 μεσογειακές φώκιες έχουν βρεθεί σκοτωμένες...
skai.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...