Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Παιδική πασχαλινή εκδήλωση στην Ερέτρια


Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2013 μια Πασχαλινή έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας φίλους στη κεντρική πλατεία της Ερέτριας.

Η πλατεία είχε μεταμορφωθεί στο πασχαλινό εργαστήρι του «Λαγού του Πάσχα». Τα παιδάκια έφτιαξαν όμορφες καρτούλες, πασχαλινά στολίδια και λαγουδάκια για να διακοσμήσουν τα σπίτια τους.

Αυγουλάκια, κοτοπουλάκια και οι πασχαλινοί ήρωες του Disney ζωντάνεψαν χάρη στις ζωγραφιές των παιδιών.

Αναπάντεχα μέσα από την παιδική χαρά ξεπρόβαλε η Λούση, η Καμηλοπάρδαλη και οι μικροί μας φίλοι έτρεξαν να την υποδεχθούν.

Η Λούση άρχισε να παίζει με τα παιδιά, να βγάζει φωτογραφίες και να βλέπει τις όμορφες δημιουργίες τους. Ξαφνικά εμφανίστηκε ο Πέπε η Μαϊμού με παιχνιδιάρικη διάθεση κρατώντας το κουτί του θησαυρού.

Η Λούση μαζί με τα παιδιά έτρεξαν να του το πάρουν για να δουν τι έχει μέσα...

Έτσι ξεκίνησαν πολλά πολλά παιχνίδια. Τα παιδιά έψαχναν μαζί με τους γονείς τους τα πασχαλινά αυγά που είχε κρύψει ο «Λαγός του Πάσχα» σε όλη την πλατεία. Γέμιζαν τα καλαθάκια τους και τα έδιναν στον Πέπε και στη Λούση για να πάρουν τα δωράκια τους.

Ήταν μια εκδήλωση του pamebolta.gr .

Ερέτρια φιλική προς του πολίτες της και τους χιλιάδες επισκέπτες


H Ερέτρια γίνεται μία πόλη φιλική προς του πολίτες της και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες της το καλοκαίρι.

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η επισκευή του σιντριβανιού, στην κεντρική πλατεία Ηρώου, καθώς επίσης και να γίνει προσβάσιμη και να αναβαθμιστεί αισθητικά η πλατεία Λουτρών στο κέντρο της Ερέτριας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της Ερέτριας, αποτελούσε παλαιότερα σημείο αναφοράς για τους κατοίκους, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούσε περιμένοντας την επισκευή του. Η δε πλατεία Λουτρών, που βρίσκεται απέναντι από τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο, μέχρι πριν περίπου από ένα χρόνο εξυπηρετούσε την λαϊκή αγορά και χρησιμοποιείτο ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, γεγονός που όχι μόνο είχε υποβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή αλλά και δεν επέτρεπε την αισθητική ανάδειξη της πλατείας.

«Τόσο η επισκευή του σιντριβανιού όσο και η αναβάθμιση της πλατείας Λουτρών είναι δύο σημαντικά έργα που αναδεικνύουν όχι μόνο τη φυσική ομορφιά αλλά και τα αρχαιολογικά μνημεία της Ερέτριας. Συνάμα δημιουργούν συνθήκες ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας να έχουν πρόσβαση σε όλες τις περιοχές, να απολαμβάνουν τον περίπατό τους και να ανακαλύπτουν εκ’ νέου τα αρχαιολογικά μνημεία και την ιστορία του τόπου μας. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει υψηλούς στόχους, να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας και να υλοποιήσουμε μεγαλόπνοα έργα. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά σε όλες τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες», επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας.

Ολοκληρώθηκε το γκράφιτι στις πηγές της Αρέθουσας


Έπεσαν και η τελευταίες πινελιές στο (γκράφιτι) έργο τέχνης στις πηγές της Αρέθουσας, ένα έργο εμπνευσμένο από το ναυάγιο της Μέδουσας. 

Η λέξη Αρέθουσα είναι το θηλυκό της μετοχής του ρήματος αρέθω, που σημαίνει την πηγή που αναβλύζει με πολύ νερό

Σύμφωνα με τον γεωγράφο Στράβωνα, στα «Γεωγραφικά» του, τα νερά της Αρέθουσας χάθηκαν ύστερα από μεγάλο σεισμό και επανεμφανίστηκαν σε άλλη θέση, μετά από μερικές μέρες. Φαίνεται δε ότι η όμορφη νύμφη έπαιξε κυρίαρχο ρόλο και η λατρεία της επεσκίαζε τις υπόλοιπες λατρείες που υπήρχαν στην πόλη.


Οι Χαλκιδαίοι μάλιστα έδιναν το όνομά της τόσο σε αποικίες που ίδρυαν, όσο και σε πηγές των αποικιών τους στον Ελλαδικό χώρο και εκτός αυτού.


Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

O Χαλκιδαίος ηθοποιός Αργύρης Αγγέλου συστήνει για πρώτη φορά τα αδέρφια του!



O Χαλκιδαίος ηθοποιός Αργύρης Αγγέλου συστήνει για πρώτη φορά τα αδέρφια του!

Η φωτογραφία που ανέβασε ο ηθοποιός είναι από το Πάσχα, όπου η οικογένεια Αγγέλου βρέθηκε μαζί μετά από καιρό για να γιορτάσει, όπως μαθαίνουμε στο tlife.

Ο ηθοποιός βρέθηκε στο πατρικό του σπίτι στη Χαλκίδα και γιόρτασε παραδοσιακά με τα αδέρφια του!

Μετά από πολύ καιρό ο Αργύρης Αγγέλου πέρασε όμορφες στιγμές μαζί με τα τέσσερα αδέρφια του σουβλίζοντας αρνί και περνώντας όλοι μαζί υπέροχες στιγμές

Χαλκίδα: Αυτοκτόνησε 46χρονος πέφτοντας από μπαλκόνι



Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Εύβοιας, από την αυτοκτονία 46χρονου, στις 02.00 τα ξημερώματα. Ο αυτόχειρας ανέβηκε σε μια οικοδομή και βούτηξε στο κενό.

Οι γείτονες που πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους τον είδαν νεκρό στη μέση του δρόμου. Στη γειτονιά επικράτησε πανικός. Κάποιοι έβαλαν τις φωνές και γρήγορα ο δρόμος γέμισε με μικρούς και μεγάλους. 

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ασθενοφόρο, αλλά ο θάνατος του 46χρονου ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί βρήκαν σημείωμα που είχε αφήσει ο αυτόχειρας στο πορτοφόλι του. 

Για την ώρα πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...