Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΛΚΙΔΑ: Η ΕΕΔΥΕ τίμησε τους νεκρούς του Νοέμβρη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη - Χαλκίδας μαζί με πλήθος φορείς τίμησαν την λαϊκή εξέγερση και τους νεκρούς του Νοέμβρη του 1973.

Στην εκδήλωση αναδείχτηκε η ανάγκη να αξιοποιηθεί η πείρα από εκείνο τον αγώνα που αποδεικνύει τις δυνατότητες του κινήματος όταν αυτό έχει ιδανικά και οράματα. 

Ο μοναδικός τρόπος να πραγματωθούν τα συνθήματα του Νοέμβρη του 1973 «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» είναι ο ταξικός προσανατολισμός του κινήματος για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Enhanced by Zemanta

ΕΡΕΤΡΙΑ: Μπίζνες με Γερμανούς για τουρισμό, διαχείριση απορριμάτων και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,

Εποικοδομητικές συναντήσεις με δημάρχους Γερμανικών πόλεων και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας στο περιθώριο της «3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης – DGV III» του Ελληνογερμανικού Δικτύου Περιφέρειες, Δήμοι, Πολίτες που πραγματοποιήθηκε 15 & 16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η ανταλλαγή επισκέψεων ΚΑΠΗ και μαθητών, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζήτησε ο κ. Βελέντζας στις κατ’ ιδίαν επαφές που είχε με Γερμανούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα με το δήμαρχο Heinz-Rudolf Hagenacker της πόλης Gemeinde Teningen η οποία έχει περίπου τα ίδια πληθυσμιακά χαρακτηριστικά με το Δήμο Ερέτριας.

Εκτός από την τεχνογνωσία που εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσφέρουν οι Γερμανοί δήμαρχοι - κυρίως σε περιβαλλοντικά θέματα, σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας - εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενισχυθεί η έλευση τουριστών στην Εύβοια και ιδιαίτερα στο δήμο μας.

Αρκετοί αιρετοί της Γερμανίας αλλά και παράγοντες που δραστηριοποιούνται σε δομές της γερμανικής τοπικής αυτοδιοίκησης, ανέφεραν στον κ. Βελέντζα ότι είχαν γνώση της μακραίωνης ιστορίας της Ερέτριας. Χαρακτήρισαν πλεονέκτημα το γεγονός ότι αποτελεί τουριστικό προορισμό που βρίσκεται αφενός λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα και αφετέρου στο κέντρο ενός νοητού κύκλου αρχαιολογικών χώρων της Αττικής και της Στερεάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και νέα συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών εκπροσώπων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οποία αναμένεται να παραβρεθεί και ο δήμαρχος Ερέτριαςκ. Βασίλης Βελέντζας.

Στο πλαίσιο της 3η Ελληνογερμανικής Συνάντησης ο κ. Βελέντζας παρακολούθησε τοποθετήσεις και συζητήσεις στις θεματικές ενότητες «Δημοτικές διατάξεις και Μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη»,«Οικονομική Κρίση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» “Βιώσιμη/αειφόρος Διαχείριση Απορριμμάτων” και συμμετείχε στις δύο συντονιστικές συσκέψεις των Γερμανών και Ελλήνων δημάρχων που έγιναν υπό την προεδρία του υπουργού κ. Φούχτελ και του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Όμπερμαϊερ.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τον έπιασαν με κλεμμένη μηχανή και ναρκωτικά - Μόλις είχε διαρρήξει ένα σπίτι!

Τον έπιασαν με κλεμμένη μηχανή, είχε ναρκωτικά και λίγο πριν είχε διαρρήξει ένα σπίτι! Η ομάδα ΔΙΑΣ έπιασε "λαβράκι" στη Χαλκίδα !

Συνελήφθη, χθες Σάββατο 17-11-2012 το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής σε οικία, κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και κατοχή ηρωίνης.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, ο δράστης έγινε αντιληπτός από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, να προσπαθεί να εισέλθει σε οικία, ιδιοκτησίας 64χρονης ημεδαπής στη Χαλκίδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπής και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη, ενώ μετά από έρευνα βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (0,4) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης ότι η δίκυκλη μοτοσικλέτα που είχε στην κατοχή του ο 33χρονος, την είχε αφαιρέσει ο ίδιος την 15-11-2012 από την περιοχή τωνΑχαρνών Αττικής και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον 55χρονο ιδιοκτήτη της.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε φυλακισθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά) και είχε αποφυλακισθεί πρόσφατα, ενώ του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΕΞΑΡΕΣ στο Αλιβέρι!


Το μυθιστόρημα της Μαρίας Κρόκου, ΕΞΑΡΕΣ θα παρουσιαστεί στον τόπο του: στο Αλιβέρι!

Η παρουσίαση διοργανώνεται από τον εκδοτικό οίκο Novelbooks και τον σύλλογο γυναικών Αλιβερίου 

Θεατρικό δρώμενο από το εργαστήρι τέχνης "Φτου Ξελευθερία".

Φιλική συμμετοχή Γιώργος Δρακούλης ,Δημήτρης Ανδριώτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Μαίρη Θαλάσση


Τα κεράσματα είναι ευγενική χορηγία του Cafe Ρους





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...