Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 23 Μάη στο ΑΛΙΒΕΡΙ


Στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 7μμ

"Πληρώνουμε ακριβά την κρίση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα θέλουν να πληρώσουμε με νέες θυσίες και αίμα την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Απαιτούν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δηλαδή να καθορίζεται με νόμο το κατώτερο μεροκάματο και ο κατώτερος μισθός ανάλογα με τις αξιώσεις των εργοδοτών", αναφέρει το ΠΑΜΕ Αλιβερίου σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει:

"Ζητούν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, να αντικατασταθούν με τις επιχειρησιακές και τις ατομικές συμβάσεις. Δηλαδή οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο να χάσουν το δίχτυ προστασίας που επέβαλε η κλαδική σύμβαση, να είναι έρμαια στις διαθέσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Παράλληλα οι εργοδότες απαλλάσσονται από την πίεση της οργανωμένης πάλης και τη δράση των σωματείων, αφού θα μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας με τον εργαζόμενο, βάζοντας ως όριο το κατώτερο μεροκάματο που νομοθετικά ορίζει η κυβέρνηση.
       Mε πρόσχημα την ανεργία, ζητούν τη σφαγή στο μεροκάματο, προσβλέποντας στις νέες βάρδιες των εργαζομένων, τις οποίες θέλουν κακοπληρωμένες χωρίς κανένα δικαίωμα.Γι’ αυτό χτυπούν τις συλλογικές συμβάσεις, τη συλλογική διαπραγμάτευση. Προσπαθούν να βάλουν φρένο στη διεκδίκηση, στους αγώνες για καλύτερους μισθούς, για την καλυτέρευση των όρων ζωής μας .Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας. Η στάση των βιομηχάνων είναι προκλητική. Στην πρόσφατη συνάντηση για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ήρθαν με τον αέρα του εκμεταλλευτή, του σύγχρονου τυράννου.
      Απαίτησαν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Εκβιάζουν, απειλούν και προκαλούν χυδαία λέγοντας ότι «δεν απασχολεί τους εργαζόμενους το ύψος του μισθού αλλά το αν θα έχουν δουλειά». Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους «άθλιους» να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ!

      Για  να αντιμετωπίσουν την ανεργία  προτείνουν προγράμματα με ακόμα  χαμηλότερο μεροκάματο και μισθούς, με 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μισθό μεγαλύτερο από 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μισθό πάνω από 427 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Κανείς να μη μείνει μόνος του.
Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας! Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στα σωματεία .
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7μμ
ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ"

Ο Αναγνωστάκης με το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ και εργαζομένων στις Φυλακές


Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης στο πλαίσιο συναντήσεων με τοπικούς φορείς, για ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, συναντήθηκε  σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου, με το προεδρείο  του Σωματείου εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Ο πρόεδρος Θωμάς Τάσος, ο αντιπρόεδρος Μίτζελος Γιάννης και το μέλος του Δ.Σ. Ραπτάκης Θανάσης, ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την πορεία της εταιρίας και ζήτησαν το συντονισμό της δράσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τρέχοντα θέματα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια ο βουλευτής συναντήθηκε  με τον Διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Χαλκίδας κ. Αθανασίου Σπύρο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων κ. Κωστίκα Γιώργο και Μανούσο Ζήση, για το ζήτημα μετεγκατάστασης των φυλακών.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε σχετικά  με την πορεία του θέματος καθώς  και για την ιδιαίτερη ευαισθησία του Μητροπολίτη Χαλκίδος να ανταποκριθεί στην παραχώρηση επιπλέον έκτασης, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες εγκρίσεις για την ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής  δεσμεύτηκε για παρακολούθηση της  διαδικασίας καθώς και για  άσκηση πίεσης προκειμένου να συνεδριάσει  η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Χαλκίδα: Το κλάμα του 9χρονου παιδιού ξεσήκωσε μια ολόκληρη γειτονιά...


Μια ολόκληρη γειτονιά στην Χαλκίδα σηκώθηκε στο πόδι από τα κλάματα ενός 9χρονου παιδιού...

Ήταν Κυριακή πρωί (19-05-2013) όταν ένα 9χρονο παιδί βγήκε από το σπίτι του και πήγε να κάνει ποδήλατο με τους φίλους του. Την ώρα που έκανε ποδήλατο, κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 50χρονη γυναίκα.

Σοκαρισμένη άκουσε τα κλάματα του μικρού παιδιού και αφού σταμάτησε το όχημα της, βγήκε έξω για να δει τι συμβαίνει. Σύμφωνα με το evianews.com, στο σημείο μαζεύτηκαν περαστικοί και αμέσως οι γονείς μετέφεραν το παιδάκι στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πλέον καλά στην υγεία του και βρίσκεται σπίτι του.

Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ

Σε μια ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της Επιτροπής Περιοχή Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, στα γραφεία της ΚΟ του ΚΚΕ στη Χαλκίδα. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Σωτήρης Τσάλας, με την πολύτιμη προσφορά του οποίου έγινε δυνατή η δημιουργία της βιβλιοθήκης.
Όπως τονίστηκε από τον Μάκη Μακρή, μέλος του Γραφείου της ΕΠ, η δημιουργία της βιβλιοθήκης μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια διάδοσης του Μαρξιστικού βιβλίου, στη γνωριμία με την υπερενενηντάχρονη ιστορία του ηρωικού ΚΚΕ, στην επαφή με τις σύγχρονες επεξεργασίες του καθώς και στη μελέτη της προοδευτικής λογοτεχνίας.

Η βιβλιοθήκης περιλαμβάνει πάνω από 900 τίτλους που έχουν ταξινομηθεί κατά κατηγορίες (Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Ντοκουμέντα του ΚΚΕ, πολιτική, Ιδεολογία, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορία, εκδόσεις των χωρών της σοσιαλιστικής Οικοδόμησης του 20ου αιώνα, επιστημονικές εκδόσεις, τέχνη-πολιτισμός και παιδικό βιβλίο).

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική και ο χώρος της μπορεί να αξιοποιείται ως αναγνωστήριο. Επίσης, έχει γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση με τα κατάλληλα εποπτικά μέσα, ώστε ο χώρος να λειτουργεί και ως αίθουσα διεξαγωγής μαθημάτων των κομματικών σχολών. Αυτή η πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη σημαντική προσφορά του Σωτήρη Τσάλα. Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης του προσφέρθηκε το λεύκωμα για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και μια τιμητική πλακέτα που αναφέρει «Σε ανάμνηση της ημέρας των εγκαινίων της βιβλιοθήκης της Επιτροπής Περιοχής, που στήθηκε χάρη στην υλική σου συμπαράσταση και σαν ελάχιστο ευχαριστώ για τη σημαντική προσφορά σου στο δυνάμωμα του Κόμματος και ιδιαίτερα των νέων Κομμουνιστών».

Αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, με θέμα «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση». Η εκδήλωση έγινε προς τιμήν της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, από την οποία συμπληρώθηκαν 68 χρόνια στις 9 του Μάη. Την εισήγηση έκανε ο Μάκης Μακρής και αμέσως μετά ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με μέλη και φίλους του ΚΚΕ, που είχαν κατακλείσει την αίθουσα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ενδεχόμενη εμπλοκή της χώρας κάποιον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη στάση που οφείλουν να κρατήσουν οι Κομμουνιστές σε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και την πολιτική-ιδεολογική δουλειά που πρέπει να κάνουν με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ώστε την κρίσιμη στιγμή να ανταποκριθούν στο ιστορικό τους καθήκον.

Χαλκίδα: Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τα μέλη των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών

Σεμινάριο για την Επιμόρφωση των μελών των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) και του προσωπικού των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνεται στη Χαλκίδα την Τρίτη 21 Μαΐου 2013.

Στόχος των σεμιναρίων που υλοποιούνται και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, είναι η παροχή εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε όλους τους εμπλεκομένους στα ΣΕΜ (αιρετούς, εκπροσώπους μεταναστών, δημοτικούς υπαλλήλους), προκειμένου να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών.
Τα Σεμινάρια αποτελούν μέρος μιας σειράς ολοκληρωμένων δράσεων του Έργου «Παροχή τεχνικής υποστήριξης στα μέλη των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), παροχή κατάρτισης στους εμπλεκόμενους σε αυτά σχετικά με τη λειτουργία των Συμβουλίων αυτών και διευκόλυνση της δικτύωσης, της ανταλλαγής καλών πρακτικών κ.λπ. ανάμεσα στα μέλη των Σ.Ε.Μ.» που υλοποιείται από την Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη (ΕΠ.Ε.Κ.Σ.Α.) σε συνεργασία με τη ΔΙΑΣΤΑΣΗ Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2011 (Δράση 1.2.α/11) του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών και συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.


Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων (Φαρμακίδου 15).

Ερώτηση Αναγνωστάκη για τον οδικό άξονα Εύβοιας

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, με σκοπό την αποσαφήνιση των εξελίξεων γύρω από το θέμα της χρηματοδότησης των οδικών έργων στην Εύβοια. Με την ερώτησή του επιθυμεί να γίνει γνωστός ο λόγος, για τον οποίο παρουσιάστηκαν δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου και παράλληλα να γνωστοποιηθεί με σαφήνεια η πορεία των μελετών για τα εν λόγω έργα.

Προς τον κ. κ. Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: «Πορεία εξέλιξης του οδικού άξονα Εύβοιας»


Κύριε Υπουργέ,
Στις 18/04 είχε πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της επιτροπής περιφερειών της Βουλής κατά την διάρκεια της οποίας ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Σιμόπουλος, μας είχε ενημερώσει πως η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ που αφορά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, θα καλύπτει μόνο τους οδικούς άξονες που έχουν ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και συμπλήρωσε πως ο οδικός άξονας Εύβοιας δεν αποτελεί μέρος του Δικτύου.


Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 11-05-13, πληροφορηθήκαμε από συνέντευξη που παραχώρησε ο Κ. Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής και εισηγητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί του Κανονισμού νέων Διευρωπαϊκών Δικτύων, πως ο οδικός άξονας Εύβοιας είναι κομμάτι των χαρτών που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του κανονισμού για τη νέα πολιτική μεταφορών και το νέο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών ως περιφερειακός δρόμος .


Όπως γνωρίζετε κύριε Υπουργέ, ο οδικός άξονας της Εύβοιας είναι ένα έργο πνοής για ολόκληρη την Εύβοια, ειδικότερα τώρα που μαστίζεται με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε ολόκληρη την επικράτεια και περιμένει με αγωνία την έναρξη τεχνικών έργων που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:


· Πως δικαιολογείται η ύπαρξη δύο εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων για ένα συγκεκριμένο έργο;


· Δεδομένου του ότι ο οδικός άξονας Εύβοιας, είναι τελικά ενταγμένος στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, πως θα διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική κάλυψη για την εκτέλεση του έργου;


· Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες του Βορειοκεντρικού άξονα;


· Πόσο μπορεί να επηρεάσει την χρηματοδότηση του έργου η ένταξη του ως περιφερειακός δρόμος;






O Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Γέμισε ποδήλατα και Αυτοκίνητα Αντίκες η Παραλία Καρύστου



Γέμισε ποδήλατα και Αυτοκίνητα Αντίκες η Παραλία Καρύστου.  Δεκάδες οι συμμετοχές στην Ποδηλατοδρομία με την διάθεση και το κέφι μικρών και μεγάλων να ξεχειλίζει

Έξαλλου το πιο σημαντικό όπως αναφέρουν και διεκδικούν οι διοργανωτές αυτών των εκδηλώσεων, και σε αυτήν η πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, δεν είναι μια ποδηλατόβολτα. 

Είναι πράξη συλλογικής διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο. Την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ, το περιορισμό του I.X, την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μαζικής μεταφοράς. Τόπο, και ελεύθερο δρόμο στο ποδήλατο λοιπόν! 

Στο Εαρινό Ράλι …από τα παλιά που ξεκίνησε στα Ν. Στύρα το πρωί του Σαββάτου, γέμισε την παραλία με αυτοκίνητα- αντίκες και αναμνήσεις και το κόσμο να τα θαυμάζει και να εντυπωσιάζεται. 

Αναμφίβολα τα Κλασικά αυτά αυτοκίνητα, δημιούργημα διαφορετικών εποχών, αντιλήψεων και αισθητικής,...εκπέμπουν έντονα τη δική του ξεχωριστή αύρα. Γι' αυτό και αγγίζουν με ιδιαίτερο τρόπο τους ρομαντικούς ιδιοκτήτες τους, ή συλλέκτες τους, και το κόσμο που τα αντικρίζει. Δείτε φωτογραφίες από τον φωτογραφικό φακό της Σοφίας Κολλια












Έρχονται τα υδροπλάνα στην Εύβοια

Ο Οργανισμός Λιμένος Χαλκίδας ενδιαφέρεται να έρθουν τα υδροπλάνα και στην περιοχή μας.

Την είδηση δημοσιεύουν τα σημερινά ΤΑ ΝΕΑ και προσθέτουν ότι ο ΟΛΧ σχεδιάζει τα υδροπλάνα να συνδέουν την Εύβοια με τις Σποράδες και την Αθήνα.

Με τη κίνηση αυτή θα ενδυναμωθεί ο  τουρισμός υψηλού επιπέδου  στο νησί ενώ αναμένεται, μέσω του δικτύου των υδροπλάνων να συνδεθεί πανελλαδικά με πολλούς τουριστικούς και όχι μόνο, προορισμούς.


Το πράσινο φως για τη δημιουργία του κεντρικού υδατοδρομίου της Αθήνας μέσα στο λιμάνι του Πειραιά - συγκεκριμένα στην Ακτή Βασιλειάδη - ανάβει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε για τον σκοπό αυτό, πριν από περίπου έναν μήνα, από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Ηδη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ. Ανωμερίτης, σε ευρεία σύσκεψη στις 19 Απριλίου είχε εισηγηθεί το κεντρικό υδατοδρόμιο να λειτουργήσει στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Πρόκειται για το σημείο του λιμανιού του Πειραιά από το οποίο αναχωρούν σήμερα τα πλοία με προορισμό τα νησιά των Δωδεκανήσων.

Απαράδεκτες χρεώσεις για την υποβολή αιτήσεων αγροτικών ενισχύσεων


"Απαράδεκτες  χρεώσεις για την υποβολή αιτήσεων αγροτικών ενισχύσεων του ΟΣΔΕ, για το έτος 2013 από ΕΑΣ" καταγγέλλουν, με ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ανάμεσά τους ο βουλευτής Εύβοιας Βαγ. Αποστόλου, υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του κόμματος.

 Η ερώτηση:

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αγροτικών ενισχύσεων για το έτος 2013, η οποία τελεί υπό την εποπτεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), υλοποιείται από τις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να απευθύνονται και να καταθέτουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Για τη διαδικασία αυτή έχει υπογραφεί η σύμβαση «Έγκριση ενεργοποίησης δικαιωμάτων προαίρεσης της υπ’ αριθμ. 6023/ΡΜ/2011 σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ένωσης «ΠΑΣΕΓΕΣ – NEUROPUBLIC A.E.», που αφορά στην ανάθεση των υπηρεσιών συμπλήρωσης, συγκέντρωσης και καταχώρησης στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ των αλφαριθμητικών και γεωχωρικών στοιχείων για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης (ΑΕΕ), η οποία περιλαμβάνει την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης των γεωργών και τα απαραίτητα στοιχεία για τα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης, ποιοτικού παρακρατήματος, την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων όλων των επαγγελματιών αγροτών και των κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων για το έτος 2013»

Σύμφωνα δε με τις ρητές οδηγίες  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  «Οι Αιτήσεις ΟΣΔΕ 2013 υποβάλλονται δωρεάν από τους παραγωγούς και τις υποβάλλουν δια μέσω των πυλών εισαγωγής (ΕΑΣ) με βάση την υπογραφείσα σύμβαση. Καμία επιπλέον επιβάρυνση για την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2013 δεν είναι επιτρεπτή και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο σημειωθεί, το ποσό της αμοιβής της ΕΑΣ μειώνεται αυτόματα κατά το ποσό που ελήφθη, ενώ σε περίπτωση επανάληψης θα διακόπτεται η συνεργασία με τη συγκεκριμένη ΕΑΣ.» (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δελτίο Τύπου, 18/4/2013)

Εντούτοις, σε πολλές περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι αγρότες για την υποβολή των αιτήσεών τους χρεώνονται με διάφορα ποσά, είτε βαπτισμένα ως «έξοδα για εργασίες διαχείρισης αρχείων παραγωγού (βεβαιώσεις, εκτυπώσεις, φωτοαντίγραφα)» ή για «έξοδα μετακίνησης» των συνεργείων υπαίθρου, είτε χωρίς καμία αιτιολογία στην απόδειξη είσπραξης.

Οι αδικαιολόγητες χρεώσεις αυτές αντιβαίνουν στην υπογραφείσα σύμβαση και τις οδηγίες του Υπουργείου και επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους αγρότες, οι οποίοι καλούνται για ακόμα μία φορά να πληρώσουν για υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ήδη πληρωθεί από το κράτος και θεωρητικά διατίθενται δωρεάν.

Επειδή:

ο αγροτικός κόσμος όλης της Ελλάδας δεν αντέχει νέες παράπλευρες κάθε είδους επιβαρύνσεις.
οι προαναφερθείσες χρεώσεις αντιβαίνουν στην υπογραφείσα σύμβαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στις ρητές οδηγίες του Υπουργείου.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

Ποιος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων της ανωτέρω σύμβασης;
Αν υπάρχουν άλλες υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν οι ΕΑΣ στους παραγωγούς επιπλέον της ανωτέρω σύμβασης και ποιες είναι αυτές.
Πως νομιμοποιούνται κάποιες ΕΑΣ να ζητούν χρήματα από τους παραγωγούς για την υποβολή της αίτησης αγροτικών ενισχύσεων του έτους 2013, η οποία προβλέπεται από τη σύμβαση;
Τι προτίθεται να πράξει άμεσα ώστε να σταματήσουν οι επιβαρύνσεις των αγροτών οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις αγροτικών ενισχύσεων του 2013, για την παραγωγική στήριξη των εκμεταλλεύσεων τους;
Πως θα επιστραφούν τα χρήματα στους παραγωγούς, που καταβλήθηκαν για εργασίες που προβλέπονται από τη σύμβαση;

Οι ερωτώντες  βουλευτές

Αγαθοπούλου Ειρήνη

Αλεξόπουλος Απόστολος

Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγελία

Αποστόλου Ευάγγελος

Βαρεμένος Γεώργιος

Γελαλής Δημήτρης

Γερμανίδης  Αθανάσιος

Γεροβασίλη  Όλγα

Γεωρργοπούλου Έφη

Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος

Διακάκη Μαρία

Διαμαντόπουλος  Ευάγγελος

Διώτη Ηρώ

Δριτσέλη Παναγιώτα

Ζαχαριάς  Κωνσταντίνος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ζερδελής  Ιωάννης

Καλογερή  Αγνή

Κανελλοπούλου Μαρία

Κοδέλας Δημήτριος

Κριτσωτάκης Μιχάλης

Κυριακάκης  Βασίλης

Μεϊκόκοπουλος Αλέξανδρος

Μιχαλάκης Νίκος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Ξανθος  Ανδρέας

Πάντζας Γεώργιος

Πετράκος  Αθανάσιος

Σαμοϊλης  Στέφανος

Σταθάς  Γιάννης

Σταμπουλή Αφροδίτη

Τριανταφύλλου Μαρία

Χατζήλαμπρου  Βασίλειος

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

 
Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2013, με τη Χάρη του Θεού, για τεσσαρακοστή έβδομη (47η) συνεχόμενη χρονιά, η καθιερωμένη διήμερη προσκυνηματική εκδρομή των Χαλκιδέων στην Τήνο, την οποία πραγματοποιούσε η αείμνηστος καθηγήτρια θεολόγος Ελένη Δεϊμέζη - Θεοχάρη, και τώρα τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.


Με τη συνδρομή των κυρίων και κυριών ομαδαρχών και την άγρυπνη φροντίδα του Διευθυντού του Γηροκομείου μας Αρχιμανδρίτου π. Συμεών Ηλιοδρομίτη, 800 ευλαβείς προσκυνητές αναχώρησαν για την Τήνο από το λιμάνι της Ραφήνας το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7.30 το πρωί, μεταξύ των οποίων οι συνοδοί του Σεβασμιωτάτου Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Διάκονος Νεκτάριος Ευγενικός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σωκράτης Σκλιάς, κ. Αντώνης Αφράτης, κ. Αναστασία Ψυχογιού – Μακαρώνα, κ. Ελένη Αϊδίνη, ο τ. Βουλευτής και ευεργέτης της Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός κ.ά


Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου και στη συνέχεια τον Τριαντάρο, γενέτειρα του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου (Πλειαθού), όπου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.


Τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο και τους περί αυτόν προσκυνητές υπεδέχθη με φιλόφρονες λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β' , τους οποίους ανταπέδωσε και απήντησε με πνεύμα αδελφικής αγάπης ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος. Προ του πέρατος του Εσπερινού, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του αειμνήστου Τηνίου Ιεράρχη, στον αύλειο χώρο του.

Την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωΐ, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος και έψαλλε η Χορωδία Χαλκίδος 1936, ύστερα από την φιλόξενη παραχώρηση των ιεροψαλτών του Ιερού Προσκυνήματος.

Στην ομιλία του μετά το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος προέβαλε την τόλμη του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας ενώπιον του Πιλάτου, ως παράδειγμα των πιστών, σε αντίθεση με την ατολμία του Πιλάτου, ενώπιον του πλήθους των σταυρωτών του Χριστού, ενώ κάλεσε τους πολυπληθείς προσκυνητές της Παναγίας να είναι άτολμοι στην κακία και τολμηροί στην τήρηση του θελήματος του Θεού.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε με εγκαρδιότητα τον οικείο Επίσκοπο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ.κ. Δωρόθεο τον Β΄, για την αδελφική του αγάπη και την πάντοτε φιλόξενη διάθεσή του, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Φανερό και τους Ιερείς του Προσκυνήματος για την αγάπη τους και τους κόπους στους οποίους υπεβλήθησαν για την φιλοξενία όλων, τον Αντιπρόεδρο του Προσκυνήματος κ. Ευάγγελο Γκύζη και την Διοικούσα Επιτροπή, τον Δήμαρχο Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά και όλους τους εργαζομένους στο Ιερό Προσκύνημα για την υποδοχή που και εφέτος και κάθε χρόνο επιφυλάσσουν στους Χαλκιδείς Προσκυνητές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με σεβασμό και συγκίνηση στη μνήμη των δύο Τηνίων μακαριστών Μητροπολιτών μας, του Γρηγορίου (Πλειαθού) και του Νικολάου (Σελέντη) και στην πρώτη διοργανώτρια του προσκυνήματος των Χαλκιδέων αοίδιμο Ελένη Δεϊμέζη –Θεοχάρη, καθώς και στον μακαριστό επίσης Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Μάνο, επίσης υπεύθυνο της εκδρομής επί μία περίπου δεκαετία.

Στη συνέχεια η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος παρέθεσε πρωινό καφέ στους επισήμους και την Χορωδία, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν οι καθιερωμένες ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων.

Στη 2.10 το μεσημέρι, οι προσκυνητές αναχώρησαν από το λιμάνι της Τήνου για τη Ραφήνα και από εκεί επέστρεψαν οδικώς στη Χαλκίδα, περίπου στις 7.30 το βράδυ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Μεγαλόχαρη Παναγία μας, η οποία έδωσε σε όλους τους προσκυνητές την ευλογία Της, επιπλέον δε ευχαριστεί και:

· Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για την τιμητική παρουσία του, την ευλογία και την κανονική άδεια που παραχώρησε για την πραγματοποίηση της Εκδρομής, καθώς και τούς συνεργάτες του, με πρώτον τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φανερό – Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, για τη φιλόξενη διάθεσή τους.

· Τον Αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Γκύζη και το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας για τα φιλόξενα αισθήματά τους.

· Τον π. Συμεών Ηλιοδρομίτη και τους υπευθύνους ομαδάρχες και ομαδάρχισσες κ. Μαρία Μάνου, κ. Μαρίκα Σαλονικιού, κ. Ιωάννη Τουλίτση, κ. Ανθίπη Γάσπαρη, κ. Αντιγόνη Μπούρικα, κ. Θεοδώρα Μάμαλη, κ. Ευάγγελο Βενιζέλου, κ. Ευάγγελο Ευσταθίου, κ. Ακριβή Κωνσταντινίδου, κ. Κωνσταντίνο Στάμου, κ. Ουρανία Τσαπέλη-Παπαγεωργίου, κ. Φωτεινἠ Βενιζέλου, κ. Ιωάννα Σταμέλου, κ. Φωτεινή Κεμανέ, κ. Γεώργιο Χάνο και κ. Ελένη Κατσομπενάκη-Κεραμιδά, για την άψογη διοργάνωση και τούς κόπους πού κατέβαλαν.

· Την Χορωδία Χαλκίδος 1936 και το Μαέστρο της κ. Γεώργιο Χάνο.

· Τούς χριστιανούς του, οι οποίοι, όπως πάντα, έδειξαν την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά του και συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην άψογη εφαρμογή του προγράμματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το 9ο έως το 52ο χιλιόμετρο της Αθηνών - Λαμίας


Σε ισχύ τίθενται από σήμερα προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στους Δήμους Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, λόγω διεξαγωγής μετρήσεων λειτουργικής και δομικής κατάστασης του οδοστρώματος.

Πιο αναλυτικά, έχουν προγραμματιστεί :

Ι. Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας, στο τμήμα της μεταξύ των χ/θ 9.000 έως 52.000, ως ακολούθως:
α) Στην αριστερή λωρίδα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στις 20-5-2013, στο τμήμα της από χ/θ 9.000 έως χ/θ 27.000, κατά τις ώρες 10.00΄ έως 12.00΄ και στο τμήμα της από χ/θ 27.000 έως χ/θ 52.000, κατά τις ώρες 12.00΄ έως 19.00΄.
β) Στην αριστερή λωρίδα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 21-5-2013, στο τμήμα της από χ/θ 52.000 έως χ/θ 27.000, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 19.00΄ και στο τμήμα της από χ/θ 27.000 έως χ/θ 9.000, κατά τις ώρες 19.00΄ έως 21.00΄.
γ) Στη μεσαία λωρίδα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στις 22-5-2013, στο τμήμα της από χ/θ 9.000 έως χ/θ 27.000, κατά τις ώρες 10.00΄ έως 12.00΄ και στο τμήμα της από χ/θ 27.000 έως χ/θ 52.000, κατά τις ώρες 12.00΄ έως 14.00΄.
δ) Στη μεσαία λωρίδα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 22-5-2013, στο τμήμα της από χ/θ 52.000 έως χ/θ 27.000, κατά τις ώρες 14.00΄ έως 19.00΄ και στο τμήμα της από χ/θ 27.000 έως χ/θ 9.000, κατά τις ώρες 19.00΄ έως 21.00΄.
ε) Στη δεξιά λωρίδα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στις 23-5-2013, στο τμήμα της από χ/θ 9.000 έως χ/θ 27.000, κατά τις ώρες 10.00΄ έως 12.00΄ και στο τμήμα της από χ/θ 27.000 έως χ/θ 52.000, κατά τις ώρες 12.00΄ έως 19.00΄.
στ) Στη δεξιά λωρίδα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 24-5-2013, στο τμήμα της από χ/θ 52.000 έως χ/θ 27.000, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 19.00΄ και στο τμήμα της από χ/θ 27.000 έως χ/θ 9.000, κατά τις ώρες 19.00΄ έως 21.00΄.

ΙΙ. Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συνδετήρια οδό της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Α/Κ Μαρκοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στις 28-5-2013, για μέγιστο χρονικό διάστημα δέκα (10΄) λεπτών, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 19.00.

ΟΙ «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ Δ.Ο.Ε.


Συνέντευξη του Θανάση Γούναρη, δασκάλου και προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας στους Pirate Times (http://piratetimes.net/pirates-in-education-running-for-greek-teachers-federation/), για την εκλογική μάχη του ψηφοδελτίου «Πειρατές στην Εκπαίδευση» που διεκδικεί μια έδρα στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. 

Οι «Πειρατές στην Εκπαίδευση» πήραν 2,05% στις εκλογές για το ΚΥΣΠΕ το περασμένο Νοέμβριο και 5,4% στις φετινές εκλογές για το 7μελές Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης».

Έχοντας θέσει τις βάσεις για την υπέρβαση, επιχειρούν για τρίτη φορά, με τρείς υποψηφίους, να κερδίσουν μια έδρα στο συμβούλιο των αντιπροσώπων της ΔΟΕ, μέχρι στιγμής από το σύλλογο «Αριστοτέλης».

Ο Θ. Γούναρης καλεί τους δασκάλους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ψηφοδέλτια «Πειρατών στην Εκπαίδευση» και σε άλλους νομούς, να επικοινωνήσουν μαζί του στο agounar@sch.gr

Η συνέντευξη του Θ. Γούναρη στα ελληνικά υπάρχει στη σελίδα του κόμματος Πειρατών Ελλάδας: http://www.pirateparty.gr/2013/05/peirates_stin_ekpaideysi/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...