Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Με την παρουσία πολλών Χαλκιδέων τα επίσημα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου

Με την παρουσία πολλών Χαλκιδέων, πραγματοποιήθηκαν στον ισόγειο χώρο του κτιρίου Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στην Χαλκίδα, τα επίσημα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το οποίο δημιουργήθηκε με θεάρεστη πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την αγαστή συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και την πρόθυμη αρωγή του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Τον αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσε ο παρεπιδημών στην Χαλκίδα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και ευλόγησε την προσπάθεια αυτή και συνεχάρη όλους τους φορείς, που ακούραστα συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση του, υπό την σκέπη και την στοργή της Τοπικής Εκκλησίας, τονίζοντας ότι πρέπει από το «εγώ» να πάμε στο «εμείς», γιατί μόνον έτσι θα επιβιώσουμε και θα αναπτυχθούμε ως κοινωνία και ως λαός. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στην προσφώνησή του προς όλους τους παρευρισκομένους, ανέφερε ότι η δημιουργία και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου αποτελεί «οφειλή αγάπης» προς του ανασφαλίστους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρούς και φάρμακα, εξηγώντας σε όλους ότι η φιλανθρωπική διάθεση κάνει τον άνθρωπο μιμητή του «αγαθού και φιλανθρώπου» Θεού. Τόνισε δε ότι και αυτό το έργο, όπως και όλα τα έργα της Εκκλησίας δεν είναι έργα ενός ανθρώπου, αλλά καρπός συνεργασίας πολλών, γεγονός που καθιστά το έργο της Εκκλησίας, ΕΡΓΟ ΟΛΩΝ, λέγοντας ότι αυτή είναι η «δύναμη» της Εκκλησίας, περί της οποίας γίνεται λόγος συχνά, η ΕΝΟΤΗΤΑ των ανθρώπων στο Όνομα του Χριστού. Δεν παρέλειψε, τέλος να αναφερθεί και στην πρόθεση της Τοπικής μας Εκκλησίας, για επέκταση του Φαρμακείου και σε άλλες Πόλεις, όπως και την δημιουργία 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής βοηθείας, με τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων, για τους απελπισμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι σκέφτονται να κόψουν το νήμα ζωής τους, το οποίο απλόχερα και με πολλή αγάπη τους δόθηκε από το Θεό. Και κατέληξε την προσφώνησή του. Πριν παραδώσει τον λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε ονομαστικά:
· Τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, τον Πρόεδρό του κ. Γεώργιο Κοντούλη και τους έως τώρα 15 εθελοντές Ιατρούς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
· Τον ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, τον Πρόεδρό του κ. Δημήτριο Τσομώκο και τους φαρμακοποιούς της Πόλεως Χαλκίδος και όχι μόνο, οι οποίοι στηρίζουν το έργο του με προσφορά φαρμάκων και επίπλων και εθελοντική εργασία για το στήσιμό του και την λειτουργία του και την πολύωρη καθημερινή παρουσία τους στον χώρο του.
· Τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ και την Πρόεδρο του τοπικού παρατήματος κ. Καίτη Λυμπερίου και τις εθελόντριες για την στελέχωση του Ιατρείου.
· Τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη και τον Υπεύθυνο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Βοσκό, ο οποίος έθεσε στη διάθεση των σκοπών του Κοινωνικού Ιατρείου και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων.
· Τον Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Σεπετή και την Διευθύνουσα του Νοσοκομείου κ. Κυριακή Σχοινά, για την προσφορά του κρεβατιού και την ευρύτερη διάθεση συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη.
· Την Οικογένεια του κ. Αγγέλου Πνευματικού για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου, όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Φαρμακειο και Ιατρείο.
· Τα Τοπικά και όχι Μ.Μ.Ε., τα οποία πάντοτε προβάλλουν το έργο και την προσφορά της Εκκλησίας και την καθιστούν γνωστή στο ευρύτερο κοινό.
· Τους πατέρες των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως και τους υπευθύνους για την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Διακόνους π. Μεθόδιο Φουντούλη και π. Νεκτάριο Ευγενικό και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Ευαγγελία Στέφου.
· Τους δωρητές τυπογράφους κ. Θεόδωρο Περιστερίδη και κ. Παναγιώτα Κάραλη για την δωρεάν εκτύπωση των αφισών και άλλων εντύπων απαραιτήτων για την λειτουργία του Ιατρείου, τους επιπλοποιούς κ. Παναγιώτη και κ. Ιωάννη Τσαλίκη, για την δωρεά ραφιών για την τοποθέτηση των φαρμάκων και τον ζαχαροπλάστη κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, για την προσφορά των γλυκισμάτων.
· Τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κανήθου και το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου για την προσφορά μιας ολόκληρης παράστασης και την, αντί εισιτηρίου, προσφορά φαρμάκων από τους θεατές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό τρόπο.

Μετά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, την εκδήλωση χαιρέτισαν οι συνεργαζόμενοι φορείς και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Γεώργιος Κοντούλης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Δημήτριος Τσομώκος και η πρόεδρος Τοπικού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Καίτη Λυμπερίου. Όλοι αναφέρθηκαν στην σημασία της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την πρωτοβουλία αυτή, όπως και όλους τους ιατρούς και φαρμακοποιούς για την συμβολή τους και κάλεσαν όλους να έλθουν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, κάνοντας γνωστό το έργο του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη.
Μεταξύ των πολλών παρευρεθέντων ήταν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνιος Αφράτης, ο επικεφαλής της αντιπολιτεύσεως κ. Χρήστος Παγώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλκιδέων ιατροί κ. Γεώργιος Βοσκός και κ. Γεώργιος Βλαχογιώργος, οι Σύμβουλοι κ. Αλέξανδρος Αναστασίου, κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Χαλκίδος κ. Αναστάσιος Σεπετής, ο κ. Άγγελος Πνευματικός - ευεργέτης της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πολλοί Ιατροί και Φαρμακοποιοί, εθελοντές και εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού και πολλοί Χαλκιδείς.
Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου ιδιοκτησίας της οικογένειας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, και απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, δηλαδή δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη, ούτε και βιβλιάριο απορίας.
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου είναι: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 1.30 μ.μ. έως 2.30 μ.μ.
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 4.00 μ.μ. έως 5.00 μ.μ.
Όσοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι και επιθυμούν να εγγραφούν στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, θα πρέπει να προσκομίσουν, κατά τις ανωτέρω ημέρες και ώρες, τα εξής δικαιολογητικά:
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
Βεβαίωση μη υπάρξεως εισοδήματος από την Δ.Ο.Υ. ή αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος.
Βεβαίωση μηδενικής ασφάλισης από την Πρόνοια.

Βενιζέλος: "Μόνος όρος η παραμονή στο ευρώ"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εμμένει στην πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με μοναδικό όρο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

''Ο κ. Τσίπρας ας περιμένει τη συνάντηση που θα έχουμε αύριο. Του λέμε από τώρα ότι θα είναι μία συνάντηση πολύ ουσιαστική''.

''Ο μοναδικός όρος που θέσαμε για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι να μην βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης'' υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την Κυριακή τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

''Απαιτείται εθνική ενότητα και μίνιμουμ συμφωνία σε αυτό που θέλησε ο λαός στις εκλογές. Καμία παλαιά ή όψιμη αλαζονεία δεν βοηθάει τον τόπο. Δεν είναι ώρα για εθνικούς διχασμούς'' συμπλήρωσε.

''Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες πολίτες και τους καλώ να στηρίξουν μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας όλων των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Στόχος να υπερβούμε το αδιέξοδο'' σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μπαρόζο: "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επαγρυπνεί για τη Χρυσή Αυγή"

 Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα "επαγρυπνεί ιδιαίτερα" μετά την είσοδο ενός "νεοναζιστικού κόμματος" στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ερωτηθείς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για τις απόψεις του σχετικά με το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα Χρυσή Αυγή στις ελληνικές εκλογές, που του δίνει δικαίωμα αντιπροσώπευσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Μπαρόζο απάντησε πως "θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα" και να "δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα".

Αλλά, "όσον αφορά το κοινοτικό δίκαιο, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους και το εννοώ, όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουμε για να δράσουμε εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", τόνισε.

"Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση", διαβεβαίωσε ο Μπαρόζο, προσθέτοντας "όλοι θα πρέπει να βασίζονται στην Επιτροπή για την ιδιαίτερη επαγρύπνησή της".

Τραγικό τέλος για δικυκλιστή - "Καρφώθηκε" κάτω από νταλίκα

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε πριν από λίγο στο 17ο χλμ. Λαμίας-Δομοκού, στην Καμηλόβρυση. 


Ο άτυχος δικυκλιστής είχε κατεύθυνση από Λαμία προς Δομοκό. Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι στη στροφή που βλέπετε στη φωτογραφία του LamiaReport.

Λίγα λεπτά πριν είχε βρέξει και το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό. Ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο. "Έβλεπα τη μηχανή να γλιστράει και να έρχεται καταπάνω μου. Προσπάθησα να βγω στην άκρη για να αποφύγω τη σύγκρουση... Δυστυχώς όμως ήρθε και χτύπησε στη γωνία της νταλίκας", είπε σοκαρισμένος στους αστυνομικούς ο οδηγός του βυτιοφόρου.

Το τραγικό είναι ότι μετά τη σύγκρουση η μηχανή εκτινάχθηκε μακριά, ο άτυχος δικυκλιστής όμως έμεινε κάτω από τη νταλίκα, που τον παρέσυρε για αρκετά μέτρα, αφού το βαρύ όχημα δεν ακινητοποιήθηκε αμέσως λόγω της ολισθηρότητας.

Για να απεγκλωβιστεί ο νεκρός δικυκλιστής χρειάστηκε η βοήθεια της πυροσβεστικής.

ΕΥΒΟΙΑ: ΤΕΛΙΚΑ Οι σταυροί των υποψηφίων

Τα τελικά αποτελέσματα στη σταυροδοσία των υποψηφίων Βουλευτών της Εύβοιας έχουν ως εξής:


ΣΥΡΙΖΑ
1 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓ -
6035 
2 ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 4860
3 ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - 4097
4 ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΖΩΗ - 3489
5 ΝΤΟΒΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - 3288
6 ΜΟΚΚΑ ΕΙΡΗΝΗ - 3199
7 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ. - 2756
8 ΔΑΥΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – 830

Νέα Δημοκρατία (Δεν βγάζει έδρα)
1 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ - 9860
2 ΛΙΑΣΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - 6312
3 ΓΚΑΒΑΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ - 4376
4 ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ - 2095
5 ΞΑΡΧΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - 1794
6 ΛΑΪΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - 1483
7 ΠΑΠΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - 1146
8 ΡΕΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ - 1074

Ανεξάρτητοι Έλληνες 
1 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - 10356
2 ΓΚΙΚΑ ΞΑΝΘΗ - 3438
3 ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - 2578
4 ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - 1822
5 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - 1838
6 ΠΑΤΖΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - 1501
7 ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ - 1428
8 ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ - 1339

ΠΑΣΟΚ  
1 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ - 7319 
2 ΠΕΡΛΕΠΕ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡ - 6508
3 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 3454
4 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ - 2192
5 ΚΑΡΑΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - 1248
6 ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 1240
7 ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 912
8 ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – 533

ΚΚΕ 
1 ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 5682
2 ΝΤΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΣΟΦΙΑ - 2415
3 ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 13794
4 ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - 1302
5 ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - 1291
6 ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΑΧΙΩΤΗ Ε - 1283
7 ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ - 1166
8 ΒΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ - 1082

Δημοκρατική Αριστερά
1 ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -
2345
2 ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - 1387
3 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - 1349
4 ΧΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - 943
5 ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - 703
6 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ - 645
7 ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΥ ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ - 609
8 ΠΑΥΛΟΒΙΤΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - 369

Χρυσή Αυγή
1 ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -
5404
2 ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - 2060
3 ΜΠΑΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - 1718
4 ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΤΡΥΦΩΝ - 1291
5 ΤΣΑΡΜΑΚΛΗ ΑΝΝΑ - 1205
6 ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛ. - 921

Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα και πάει για το μπόνους των 50 εδρών

Σχέδιο δράσης με απώτερο στόχο την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη έχει στα χέρια του το επιτελείο του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγους πράσινους και Κοινωνική Συμφωνία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida στόχος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
  • Η δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου αριστερών δυνάμεων. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε στις πρώτες δηλώσεις του την Κυριακή των εκλογών μιλώντας για επανίδρυση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Για το λόγο αυτό άλλωστε ξεκινά διερευνητικές επαφές με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη, «σνομπάροντας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στόχος είναι η ένταξη των παραπάνω κομμάτων σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ηδη
  • Στη συνέχεια, στόχος της Κουμουνδούρου είναι να απευθυνθεί στο εκλογοδικείο και να ανακοινώσει επισήμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται πλέον σε ενιαίο κόμμα, από συνασπισμός δυνάμεων. Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μόρφωμα που αποτελείται από συνιστώσες (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ κ.λπ.) οι οποίες είναι κόμματα αναγνωρισμένα από τον Αρειο Πάγο και εσωκομματικές τάσεις («Κοκκινοπράσινο Δίκτυο κ.α.).
Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές έρθει πρώτο κόμμα. Ως γνωστόν ο εκλογικός νόμος απαγορεύει να δοθεί το μπόνους σε συνασπισμό κομμάτων.
Υπενθυμίζεται πως το σενάριο της κοινής συνεργασιας δεν είναι ανέφικτο καθώς και η Λούκα Κατσέλη έχει δηλώσει πως η Κοινωνική Συμφωνία είναι στην διάθεση του Αλέξη Τσίπρα.
  • Τελικός στόχος είναι η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες χωρίς, ωστόσο, να «χρεωθεί» την ακυβερνησία. Για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, ώστε να φανεί ότι εξήντλησε τα περιθώρια που διαθέτει, ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να καταθέσει άμεσα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Τέλος, υπάρχουν και οι εισηγήσεις προς τον κ. Τσίπρα να μην καταθέσει την εντολή αλλά να απευθυνθεί στην Βουλή, ανακοινώνοντας τις προγραμματικές του δηλώσεις και ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι δηλώσεις Παπαδημούλη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος σημείωσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα στις επόμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα. «Είναι κάτι που εξετάζουμε. Δεν συνηθίζω να προαναγγέλλω πράγματα τα οποία μελετάμε, πριν είναι ώριμα προς ανακοίνωση».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών είπε πως «δεν επιδιώκουμε επαναληπτικές εκλογές, αλλά κανείς λογικός άνθρωπος βλέποντας τους αριθμούς, τους συσχετισμούς αλλά και τα παιχνίδια σκοπιμότητας που παίζονται, δεν μπορεί να το αποκλείσει».

Το επόμενο βήμα και τα μηνύματα προς την Ευρώπη

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ανέφερε ότι το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει από την Ευρώπη είναι «ένα μορατόριουμ επί του χρέους. Το δεύτερο, μια σοβαρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου. Το τρίτο, αξιόπιστα προγράμματα για να ξαναρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία».
Οταν ερωτήθηκε για το τί θα κάνει αν η Ευρώπη αρνηθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά του «θα βγείτε από το Ευρώ;» ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς απάντησε πως «έχουμε ένα εξαιρετικό όπλο. Το έχει αναγνωρίσει, πλέον, και η 'Αγκελα Μέρκελ: όταν πληγεί ένας στόχος, οι αγορές αναζητούν αμέσως το επόμενο. Πρόκειται για ευρωπαϊκή κρίση και ξεπερνιέται μόνο με ευρωπαϊκή λύση. Είναι ο λόγος για τον οποίο ζητήσαμε μια σύνοδο της Ενωσης, αφιερωμένη στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους. Δεν βλέπετε ότι το μνημόνιο απέτυχε εντελώς, ότι εμείς οι Ελληνες δεν καταφέρνουμε να βγούμε από αυτή την τρομερή ύφεση; Όπου και αν πήγε να προτείνει τις συνταγές του, το ΔΝΤ προκάλεσε μόνο ζημιές και χρεοκοπίες».


iefimerida.gr

Και οι Γερμανοί ... καθυστερούν: Αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου

Για το τέλος Αυγούστου αναβάλλονται τα εγκαίνια του νέου διεθνούς αερολιμένα του Βερολίνου «Βίλι Μπραντ», το οποίο επρόκειτο, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, να λειτουργήσει στις 3 Ιουνίου.

Ο διευθυντής του αεροδρομίου Ράινερ Σβαρτς απέδωσε σήμερα την καθυστέρηση στα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο σύστημα πυρασφάλειας και απέφυγε να δηλώσει ακριβή ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών.

Ο Δήμαρχος ωστόσο του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ έκανε λόγο για «μετά το τέλος των θερινών διακοπών» και τόνισε ότι, δεδομένων των προβλημάτων, θα ήταν ανεύθυνο να επέμεναν στην 3η Ιουνίου ως ημέρα έναρξης της λειτουργίας του.

Μέχρι τότε οι πτήσεις από και προς το Βερολίνο θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται σε δύο αεροδρόμια, το Tegel και το Schoenefeld, τα οποία θεωρούνται ανεπαρκή για τις νέες ανάγκες της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ήδη η αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει το θερινό πρόγραμμα των πτήσεών της, διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα ακυρώσει καμία πτήση.

Η ανακοίνωση της καθυστέρησης έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

"Πάμε Πακέτο": H 25χρονη Τασούλα ψάχνει 23 χρόνια τον πατέρα της....

Το Πάμε Πακέτο, η εκπομπή των μεγάλων συναισθημάτων και μία από τις μακροβιότερες στην ελληνική τηλεόραση επιστρέφει, ανανεωμένο και ακόμα πιο δυναμικό για την έβδομη σεζόν του. Και αυτή τη χρονιά, η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει πακέτα γεμάτα έρωτα, αγάπη, ευγνωμοσύνη, μεταμέλεια, αναμνήσεις, ελπίδα αλλά και πικρία και απογοήτευση.

Την Πέμπτη, 10 Μαΐου, στο Πάμε Πακέτο με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, δύο ιστορίες που θα ξυπνήσουν μνήμες και θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν σχέσεις.

Αποστολέας του πρώτου πακέτου είναι η 25χρονη Τασούλα, η οποία θέλει να συναντήσει τον πατέρα της μετά από πολύ καιρό. Οι γονείς της χώρισαν όταν η αποστολέας ήταν 2 ετών και από τότε ο πατέρας της ήταν απών. Δεν έχει μάθει νέα του 20 ολόκληρα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα, ένα μεγάλο ερώτημα τη βασανίζει: Γιατί ο πατέρας της απουσίαζε τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής της; Αυτή η απορία που την ακολουθεί όλη της τη ζωή, τώρα της δίνει δύναμη να ελπίζει ότι το πακέτο της θα βρει τον παραλήπτη του. Θα φέρει, όμως, στην Τασούλα τις απαντήσεις που περιμένει;

Aποστολέας του δεύτερου πακέτου είναι ο 54χρονος Σάκης, ο οποίος περίμενε μια ολόκληρη ζωή μέχρι να πάρει την απόφαση για την αποστολή αυτού του πακέτου. Ο Σάκης ήταν παιδί εκτός γάμου που δέχτηκε την απόρριψη από τον ίδιο του τον πατέρα, αν και ζούσαν στο ίδιο χωριό. Όσες φορές συναντούσε τυχαία τον πατέρα του, εκείνος τον απέφευγε και δεν του μιλούσε κι ο μικρός τότε Σάκης αναρωτιόταν πού μπορεί να είχε φταίξει. Ο Σάκης μεγάλωσε, έκανε οικογένεια, αλλά η λύπη και ο θυμός για τον πατέρα που δεν τον δέχθηκε ποτέ, τον πληγώνει μέχρι σήμερα. Θεωρεί ότι είναι το θύμα της βεντέτας που δημιουργήθηκε τότε ανάμεσα στις δυο οικογένειες και που κρατά πάνω από 50 χρόνια. Έχει έρθει αποφασισμένος στο Πάμε Πακέτο για να δώσει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Ποια θα είναι η εξέλιξη;

Το Πάμε Πακέτο επιστρέφει, δυνατότερο από ποτέ. Κάθε Πέμπτη, στις 21:00.

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίες στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Λόγω εργασιών εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε πλάτος 0,8 μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος των παρακάτω οδών, στο ύψος του ημικόμβου Καπανδριτίου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, περιοχής Δήμου Ωρωπού, από 9 έως και 17-5-2012, εκτός Σαββατοκύριακου, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 16.00΄:

Α΄ ΦΑΣΗ:Στον παράπλευρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα από τη διασταύρωση Πολυδενδρίου και σε μήκος 100 μέτρων, ρεύμα κυκλοφορίας προς διόδια Αφιδνών.

Β΄ ΦΑΣΗ:Στην Επ.Ο. Αφιδνών-Καπανδριτίου, στο τμήμα από 300 μέτρα περίπου πριν και μέχρι τη διασταύρωση Πολυδενδρίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Καπανδρίτι.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Τροχαίας Αττικής/ Τμήμα Συντονισμού & Ελέγχου Οδικού Δικτύου Τηλ.: 210 52.22.929, 52.84.139 Fax: 210 ? 52.84.01

ΕΣΗΕΑ προς Χρυσή Αυγή: «Δεν θα σας περάσει, θα αποκαλύψουμε τον ρόλο σας»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταγγέλλει και καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους την Κυριακή των εκλογών.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής :
«Λίγη ώρα μετά την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τα στελέχη της έδωσαν το πρώτο δείγμα του πώς εννοεί η «Χρυσή Αυγή» την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Λειτουργώντας σαν μπράβοι της νύχτας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και απέναντι στους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, που βρίσκονταν στα γραφεία τους για να καλύψουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους.

Πριν μπει στην αίθουσα ο κ. Μιχαλολιάκος τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» αρχικά προχώρησαν σε ένα ιδιότυπο face control των Μέσων, βάζοντας όρους και αποκλείοντας όσα ΜΜΕ δεν ήταν της αρεσκείας τους και στη συνέχεια διέταξαν με απειλητική φωνή τους δημοσιογράφους: «Όλοι όρθιοι μόλις μπει ο Αρχηγός» και όταν οι δημοσιογράφοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν η απάντηση ήταν «κόφτε το είπα, όλοι όρθιοι. Εγέρθητι. Όποιος δεν θέλει έξω. Τελείωσε. Δεν μιλάει κανείς». Μπροστά σε αυτή την ιταμή πρόκληση οι Έλληνες δημοσιογράφοι αποχώρησαν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και καταδικάζει την ολοκληρωτικής αντίληψης συμπεριφορά των μελών και του Αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» και επισημαίνει:
Ο σεβασμός στις δημοκρατικές κοινωνίες κατακτάται. Δεν επιβάλλεται. Επιβάλλεται μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, που επιδιώκουν ο κ. Μιχαλολιάκος και οι όμοιοί του, με τη βία και την καταστολή κάθε ελευθερίας.
Το πρώτο αυτό δείγμα της αντιμετώπισης των ΜΜΕ και των εργαζόμενων σε αυτά αποτελεί και μια προειδοποίηση του πώς αντιλαμβάνεται την ενημέρωση η «Χρυσή Αυγή» και του τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται και υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι Κυβερνήσεις και όλοι εκείνοι που με τις πολιτικές, επιλογές, συμπεριφορές και πρακτικές τους εξέθρεψαν και συνήργησαν στην εκκόλαψή του. Και, δυστυχώς, τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους αντί να αποκαλύψουν με τα στοιχεία, που υπάρχουν, συγκάλυψαν με τη σιωπή τους την πραγματική δράση των νεοναζιστών στην Ελλάδα.
Είναι αυτοί που προβάλλουν την «θεωρία των άκρων», προκειμένου να αποτρέψουν λαϊκές δυνάμεις να συμμετάσχουν στον οργανωμένο αγώνα και δεν χάνουν την ευκαιρία να ταυτίσουν τη δράση των κάθε είδους προβοκατόρων με τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Αυτοί που την ίδια ώρα συκοφαντούσαν με ζήλο το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του, «κανακεύοντας» κάποιους «αγανακτισμένους», έκλειναν σκόπιμα τα μάτια στο γεγονός ότι κομμάτι αυτών των «αγανακτισμένων» αποτέλεσε το «φυτώριο» όπου άνθισαν οι πιο αντιδραστικές και μισαλλόδοξες θέσεις και προτάσεις.
Συνθήματα όπως «οι 300 στο Γουδή» και «κρεμάλα στους προδότες» που ακούγονταν όλες εκείνες τις ημέρες στην πλατεία και αναπαράγονταν από τα ΜΜΕ είναι τα ίδια συνθήματα πάνω στα οποία «πάτησε» η «Χρυσή Αυγή» για να νομιμοποιήσει την παρουσία της στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες της χώρας να μην υποτιμήσουν -ως δήθεν γραφικό το φασιστικό φαινόμενο- και να αγωνίζονται κάθε στιγμή για την προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.
Οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται μόνο από τους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, τη δημοκρατική τους συνείδηση και τις «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος».
Στην απειλητική κραυγή του κ. Μιχαλολιάκου «ερχόμαστε», απαντάμε:
Δεν σας φοβόμαστε. Αποκαλύπτουμε το ρόλο σας. Δεν θα σας περάσει.»

Τρεις φίλοι από το Αλιβέρι αγόραζαν χασίς στην Αμάρυνθο

Τρεις φίλοι από το Αλιβέρι αγόραζαν χασίς στην Αμάρυνθο.

Οι τρεις πιάστηκαν στα πράσα και οδήγησαν τους αστυνομικούς και στον προμηθευτή τους.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο Αλιβέρι, όταν οι τρεις συνελήφθησαν με με τέσσερα γραμμάρια χασίς.

Σε έρευνα που έγινε ξημερώματα από άντρες της Δ' ΟΠΚΕ στο αυτοκίνητο ενός 25χρονου οι αστυνομικοί έβγαλαν το...λαβράκι!

Στο αυτοκίνητο ήταν και δύο φίλοι του οδηγού, ηλικίας 22 και 20 ετών.

Το χασίς ήταν συσκευασμένο σε   νάιλον σακούλα και κρυμμένο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Οι νεαροί συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου και όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν προμηθευτεί το χασίς από ένα 31χρονο κάτοικο Αμαρύνθου.

Τον 31χρονο προμηθευτή δεν άργησαν να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με 10,1 γραμμάρια χασίς και έξι νάιλον σακουλάκια, που περιείχαν συνολικά 103,4 γραμμάρια χασίς.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δύσκολο «σπορ» αποδείχθηκε η είσοδος στην πολιτική για τους εκπροσώπους του αθλητισμού

Αν υιοθετήσουμε την άποψη του Μπερνστέιν, «ο στόχος δεν είναι τίποτα, ο δρόμος προς το στόχο είναι το παν», τότε όλοι οι εκπρόσωποι του αθλητισμού -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- που προσπάθησαν σκληρά ώστε να υλοποιήσουν το στόχο της συμμετοχής τους στον πολιτικό χώρο, πρέπει να νιώθουν κερδισμένοι.
Δύσκολο «σπορ» αποδείχθηκε, τελικά, η είσοδος στην πολιτική για τους ανθρώπους του αθλητισμού, αφού μόνον πέντε θα συμμετάσχουν στο νέο Κοινοβούλιο.
Η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοψηφία και στους εκπροσώπους του αθλητισμού, αφού Γιάννης Ιωαννίδης και Βασίλης Κικίλιας πέτυχαν με άνεση «τρίποντο» στην Α’ Θεσσαλονίκης και στην Α’ Αθήνας αντίστοιχα, ενώ ο Κώστας Κουκοδήμος έκανε το καλύτερο άλμα από όλους τους αντιπάλους του στην Πιερία.
Από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον αθλητικό κόσμο στα έδρανα της Βουλής εκπροσωπεί η Σοφία Σακοράφα, που έστειλε πολύ μακριά το «ακόντιό» της στο «στίβο» της Β’ Αθήνας, ενώ από το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται να αντέξει στους ώμους του τα μεγάλα βάρη της πολιτικής ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Πύρρος Δήμας.
Από την άλλη πλευρά του «αγωνιστικού χώρου», έδωσαν με αξιώσεις το σκληρό αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην πολιτική. Από τη Νέα Δημοκρατία, δεν μπόρεσαν να «στείλουν την μπάλα στα δίχτυα» οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αντώνης Αντωνιάδης (Β’ Αθήνας) και Τάσος Μητρόπουλος (Β’ Πειραιώς).
Από το ΠΑΣΟΚ, εκτός Βουλής έμειναν ο βετεράνος άσος του ποδοσφαίρου Γιάννης Γούναρης (Α’ Θεσσαλονίκης), ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας (Τρίκαλα), ο πρώην διαιτητής Περικλής Βασιλάκης (Πρέβεζα) και η παλαιά πρωταθλήτρια του ακοντισμού Αννα Βερούλη (Β’ Αθήνας).
Από το ΚΚΕ δεν μπόρεσαν να εκλεγούν ο πρώην διαιτητής Βασίλης Νικάκης (Αιτωλοακαρνανία) και ο βετεράνος παίκτης του βόλεϊ Χρύσανθος Λαζαρίδης (Πρέβεζα).
Παρά την καλή εμφάνισή τους στην προεκλογική αναμέτρηση, δεν μπόρεσαν να μπουν στη Βουλή και αθλητές που μετείχαν σε ψηφοδέλτια κομμάτων τα οποία δεν «έπιασαν» το όριο του 3%.
Από το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, οι βετεράνοι άσοι του ποδοσφαίρου Γιώργος Ανατολάκης (Β’ Πειραιά) και Πέτρος Καραβίτης (Β’ Αθήνας), από τη Δημοκρατική Συμμαχία οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώτης Τσαλουχίδης (Α’ Πειραιά) και Ντανιέλ Μπατίστα (Β’ Αθήνας) και από την Κοινωνική Συμφωνία ο παραολυμπιονίκης Αθανάσιος Μπαράκας και ο παλαιστής Σταύρος Τσιλιβαράκος.

Τρεις ανήλικοι Χαλκιδέοι με οπλα και μαχαίρια - Συνέλαβαν και τους γονείς τους.

Τρεις ανήλικους 17χρόνων, από τη Χαλκίδα, συνέλαβαν χθες βράδυ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και τους κατηγορούν για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι τρεις επέβαιναν σε φορτηγάκι στο οποίο  βρέθηκαν δύο αεροβόλα όπλα και τρεις σουγιάδες (φωτό) χωρίς άδεια.

Αμέσως μετά η αστυνομία συνέλαβε και τους γονείς των τριών 17χρονων για" παραμέληση εποπτείας ανηλίκων". 
 
Και οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα.

Τσίπρας: Βενιζέλος-Σαμαράς να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους για το Μνημόνιο

Να σταματήσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μιλούν για κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο ζήτησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επιμένοντας στην πρότασή του για αριστερή κυβέρνηση στη βάση 5 αξόνων που παρουσίασε.
Ειδικότερα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας την στρατηγική με την οποία θα κινηθεί το κόμμα του, που πήρε σήμερα την διερευνητική εντολή από τον Κάρολο Παπούλια, είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι «ώριμη, συνειδητή πολιτική επιλογή» του ελληνικού λαού. «Ο λαός αποφάσισε. Ούτε 151 βουλευτές ούτε 51% στα δύο κόμματα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως τους βολεύει το εκλογικό αποτελεσμα».
«Τα κόμματα του Μνημονίου ήθελαν την πλειοψηφία για να ψηφίζουν τα μέτρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι «μερικές χιλιάδες ψήφοι και ο εκλογονοθευτικός νόμος μας στερεί το δικαίωμα σχηματισμού κυβέρνησης»
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνασπισμού υπογράμμισε ότι «η λαική ετυμηγορία καθιστά άκυρες τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών. Ας σταματήσουν ΠΑΣΟΚ ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Αυτό δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου
Αναφερόμενος στις συναντησεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «αν οι κύριοι Βενιζέλος Σαμαράς έχουν μετανιώσει για τις επιλογές τους, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να στείλουν επιστολή που θα αναφέρει ότι δεν ισχύει η υπογραφή τους στο Μνημόνιο»
«Αν δεν το πράξουν, τους καλώ να σταματησουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό γιατί δεν πείθουν τους ψηφοφόρους τους. Εμείς με την διερευνητική εντολή, θα πράξουμε ότι υποσχεθήκαμε, θα καταθέσουμε την πρότασή μας για αριστερή κυβέρνηση»
Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε άνοιγμα στις δυνάμεις στις Αριστεράς αλλά και σε όλα τα κόμματα που άπορρίπτουν το Μνημόνιο: «Όλες οι προτάσεις μας είναι στο τραπέζι του διαλόγου ως βάση συζήτησης με όλες τις αριστερές και οικολογικές δυνάμεις, μαζί με τις προτάσεις άλλων κομμάτων όπως του ΚΚΕ.»
Για τις ανάγκες του παραπάνω διαλόγου, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τους «ελάχιστους άξονες» που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ:
  • Άμεση ακύρωση των μέτρων του Μνημονίου και των νόμων που περικόπτουν μισθούς-συντάξεις
  • Ακύρωση των νόμων που καταργούν εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα για τη μετενέργεια.
  • Προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το βάθεμα της δημοκρατίας: καθιέρωση απλής αναλογικής, νόμος περί ευθύνης υπουργών
  • Δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, που μένει στα χέρια όσων το χρεωκόπησαν.
  • Δημιουργία διεθνούς επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος.
Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέληξε.

ΚΥΜΗ: Βρήκαν νεκρό επιχειρηματία, στην είσοδο του σπιτιού του!

'Πάγωσε'' ένας κάτοικος της περιοχής, όταν πλησίασε στην είσοδο του σπιτιού...


Οι δικοί του άνθρωποι πάγωσαν όταν καθώς πήγαιναν στο σπίτι, τον βρήκαν πεσμένο στο έδαφος και αναίσθητο. Πρόκειται για έναν 70χρονο άντρα γνωστό στην πόλη της Κύμης μιας και για χρόνια δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evianews.com, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί αλλά αυτό θα ισχύει με σιγουριά αύριο μιας και φως στα ακριβή αίτια θανάτου θα ρίξει η νεκροψία.

Αυτοκτόνησε νεαρός στο χωράφι που εργαζόταν!

Βρέθηκε νεκρός σε ένα χωράφι κοντά στην περιοχή Ανάληψη Μιντιλογλίου Πάτρας...


Νεκρός βρέθηκε χθες το βράδυ (07-05-2012) μέσα σε ένα χωράφι κοντά στην περιοχή Ανάληψη Μιντιλογλίου Πάτρας, ένας 34χρονος. Ο αυτόχειρας που βρέθηκε νεκρός, μέσα σε μια λίμνη αίματος, είχε χάσει πριν από μερικές ημέρες τον πατέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του, ενώ δίπλα του βρέθηκε μια λάμα.
Το άψυχο σώμα του 34χρονου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για νεκροτομή, ενώ απεκλείσθη το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

24χρονη και ένας 14χρονος "μπούκαραν" σε σπίτι στο Βαθύ Αυλίδας

Μέρα μεσημέρι μια  24χρονη και ένας 14χρονος "μπούκαραν" σε σπίτι στο Βαθύ Αυλίδας και προσπάθησαν να κλέψουν.


Η ιδιοκτήτρια τους πήρε χαμπάρι και τους κυνήγησε.

Η 24χρονη μπήκε μέσα στο σπίτι, ιδιοκτησίας 37χρονης, από την ανασφάλιστη είσοδο, ενώ ο 14χρονος παρέμεινε στην αυλή του σπιτιού επιτηρώντας τον χώρο εξωτερικά (ως τσιλιαδόρος), πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, αναζήτησαν και σε σύντομο χρονικό διάστημα εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χθες το βράδυ, μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.

Τσακώνονταν για τα χρυσαφικά την ώρα της κηδείας!

Πρωτοφανείς καταστάσεις με πρωταγωνίστριες τις νύφες της γυναίκας που είχε πεθάνει - Διάλογοι ''φωτιά'' και παρέμβαση του ιερέα...


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Συνέβη σε εκκλησία της νότιας πλευράς της Πάτρας, στα όρια παλιού δήμου, και στη διάρκεια κηδείας μιας ηλικιωμένης γυναίκας η οποία «έφυγε» από τη ζωή από παθολογικά αίτια. Μόνο που η σεμνότητα και η ταπεινότητα στη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού της άτυχης γυναίκας πήγαν περίπατο για τις τρεις νύφες της οι οποίες κόντεψαν να μετατρέψουν την κηδεία σε ...αρχαία τραγωδία!

Γιατί όλα αυτά; Λόγω του διαπληκτισμού τους με αιχμή του δόρατος τα... χρυσαφικά που άφησε πίσω της η νεκρή πεθερά τους. Όλα συνέβησαν εντός του ιερού ναού και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το μυστήριο. Στην εκκλησία υπήρχε πλήθος κόσμου μιας και η εκλιπούσα ήταν μία από τις πιο αγαπημένες γυναίκες στην περιοχή που διέμενε και ο χώρος του ναού είχε κατακλυστεί, εκτός από τους πολυάριθμους συγγενείς, και από πολλούς γείτονές της.

Ενώ όλοι έκλαιγαν μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το μοιραίο, μέσα σε λίγα λεπτά άρχισαν να ακούγονται κάποιοι ψίθυροι που προέρχονταν από το σημείο στο οποίο είχε σταθεί η οικογένεια της νεκρής. Στην αρχή τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα συνέβαινε. Μάλιστα ορισμένοι θεώρησαν ότι οι ψίθυροι μάλλον θα προέρχονταν από την προσπάθεια κάποιου συγγενούς να συνεφέρει κάποιον άλλο. Όμως δεν είχαν έτσι τα πράγματα...

Σύμφωνα με το dete.gr, οι ψίθυροι συνεχίστηκαν και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Βέβαια κάποιος από τους συγγενείς γύρισε προς τα πίσω κάνοντας ένα δυνατό «σσσσ....» και προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα. Αντ΄ αυτού τα πράγματα έγιναν χειρότερα αφού προς απάντησή του ακούστηκε από τη μία εξαγριωμένη νύφη το: «Κάνε δουλειά σου εσύ μη γίνει εδώ μέσα...»!
Κάθε προσπάθεια να σταματήσουν οι έντονοι ψίθυροι και η διαφωνία μεταξύ νυφών απέβαινε άκαρπη. Έτσι ο διαπληκτισμός συνεχίστηκε και πολύ γρήγορα οι κουβέντες τους έγιναν ακόμα πιο δυνατές με αποτέλεσμα όλοι να ακούνε το αντικείμενο της διαφωνίας. Που δεν ήταν άλλο από το ποια χρυσαφικά της αείμνηστης θα πάρει η μία νύφη και ποια η άλλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφωνία αυτή γινόταν ολοένα και πιο έντονη με αποτέλεσμα οι τρεις νύφες να ακούγονται δυνατά στην εκκλησία και άπαντες να έχουν γυρίσει προς το μέρος τους ενώ εκείνες να συνεχίζουν απτόητες τον διαπληκτισμό. Τελικά τη λύση την έδωσε ο ιερέας. Ο οποίος από μικροφώνου ζήτησε να επικρατήσει ησυχία ή να βγει έξω όποιος ήθελε να μιλήσει.

Με νέα διοίκηση οι βιβλιοχαρτοπώλες Εύβοιας

Αντώνης Σαμαρτζής πρόεδρος στους βιβλιοχαρτοπώλες Εύβοιας . Η νέα διοίκηση προέκυψε από τις εκλογές στο σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Εύβοιας και την προεδρία ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαρτζής.

Το υπόλοιπο Δ.Σ. απαρτίζουν οι:
Αντιπρόεδρος: Βενέτης Στέργιος
Γ. Γραμματέας: Ζεμπίλης Αντώνιος
Ταμίας: Σεπετής Ευάγγελος
Υπεύθυνος Κεντρικής Εύβοιας: Παπαποστόλου Γεώργιος
Υπεύθυνος Βόρειας Εύβοιας: Καραγιώργου Παναγιώτα
Υπεύθυνος Νότιας Εύβοιας: Λαγώνικος Νίκος
Στην ελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν:
1) Περγάμαλης Δημήτριος
2) Θεοδώρου Σταυρούλα
3) Μαγκλάρας Γεώργιος
Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας ορίστηκε ο Αντώνης Σαμαρτζής και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών-Βιβλιοπωλών οι Γιώργος Παπαποστόλου και Στέργιος Βενέτης.

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ στο...ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού!

Οι κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας κατακεράυνωσαν με την ψήφο τους το δικομματισμό. Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο ήρθε πρώτο κόμμα στο...ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με 20 ψήφους.

Τη γενικότερη τάση της κοινωνίας ακολούθησαν και οι κρατούμενοι ψηφοφόροι στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρωνιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός "οι κρατούμενοι γκρέμισαν με την ψήφο τους τον δικομματισμό. Ψήφισαν Τσίπρα, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητους Ελληνες και γενικότερα όλα τα μικρά κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε πρώτο κόμμα μόνο στο ψυχιατρείο των φυλακών καθώς έλαβε 20 ψήφους".

Άντρας μασέρ μηνύει τον Τραβόλτα έναντι 2.000.000 δολάρια γιατί του έπιασε το πέος

«Έλα ρε, φίλε τώρα. Άσε με τουλάχιστον να σε αυνανίσω» ήταν το χαιλάιτ της συνάντησης μεταξύ του άγνωστου μασέρ και του διάσημου σταρ, σύμφωνα με την μήνυση του πρώτου.

Συγκεκριμένα ο Τραβόλτα φέρεται να έκλεισε το μασάζ online, έναντι 200 δολαρίων την ώρα. Και χωρίς, προφανώς, ο μασέρ να ξέρει ποιος είναι ο πελάτης. Οι δυο τους συναντήθηκαν σε μια κεντρική λεωφόρο του Λος Άντζελες.

Εκείνος μπήκε πρόθυμα στο μαύρο SUV μάρκας Lexus του ηθοποιού και κατευθύνθηκαν στην ιδιωτική καμπάνα που διατηρεί ο Τζον στο Beverly Hills Hotel.

Ο μασέρ ισχυρίζεται ότι, μόλις έμειναν μόνοι τους στο δωμάτιο, ο Τραβόλτα γδύθηκε εντελώς, ξάπλωσε στο τραπέζι και για την πρώτη ώρα όλα κυλούσαν ομαλά. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι ο σταρ του Grease ήταν σχεδόν σε στύση.

Μέχρι που κάποια στιγμή ο Τραβόλτα άρχισε να του τρίβει το πόδι, να του αγγίζει ελαφρά την περιοχή των γενετικών οργάνων και –τέλος- να του χουφτώνει το πέος.

Εκείνος απομακρύνθηκε και του είπε ότι δεν κάνει σεξ με τους πελάτες του. Οπότε ο Τραβόλτα, ατάραχος, του ζήτησε να τον αυνανίσει.

Ενώ του εξήγησε ότι έφτασε εκεί που έφτασε «Εξαιτίας σεξουαλικών χαρών που έκανε στην αρχή της καριέρας του». Συμπληρώνοντας πως, «Το Χόλιγουντ ελέγχεται από ομοφυλόφιλους Εβραίους που περιμένουν να τους κάνεις τα σεξουαλικά χατίρια».

Και μετά τον έστειλε σπίτι του, πληρώνοντας τον διπλάσια αμοιβή. Το ποσό που ζητάει ο «θιγμένος» είναι 2.000.000 δολάρια και κάτι ψιλά για ψυχική οδύνη.

Με δύο Ιεράρχες η γιορτή των Ευβοέων Αγίων

Την Κυριακή του Παραλύτου 6 Μαΐου 2012, το Νησί μας, η Εύβοια, πανηγύρισε τους προστάτες και εφόρους Της, τους Ευβοείς Αγίους, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους, στην συνοικία Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδος, με τη συμμετοχή δύο Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, των Σεβασμιωτάτων Σισανίου καί Σιατίστης κ. Παύλου, εξ Ευβοίας καταγομένου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
Το Σάββατο 5 Μαΐου 2012 το απόγευμα έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του αγίου Σιατίστης, με την συμμετοχή και του αγίου Χαλκίδος αλλά και πολλών Ιερέων της Πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων της και ευσεβών χριστιανών. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σύναξη των Ευβοέων Αγίων, τονίζοντας ότι ιδιαιτέρως σε μια εποχή σαν την σημερινή, που φαίνεται να στερείται ουσιαστικών προτύπων ζωής, οι Άγιοι αποτελούν τους φωτεινούς οδοδείκτες ζωής των ανθρώπων.
Την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 το πρωί ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε και ομίλησε θαυμασιώτατα στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, τονίζοντας ότι όλοι οι άνθρωποι υποφέρουμε από «πνευματική παραλυσία» και ο μόνος που μπορεί να μας σώσει είναι ο «όντως Άνθρωπος», ο Θεάνθρωπος Χριστός.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον άγιο Σιατίστης για την παρουσία του, όπως και όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως.
Στην εορτή των Ευβοέων Αγίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο τ. Βουλευτής και ευεργέτης της Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, αρκετοί υποψήφιοι Βουλευτές, εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Λιμενικού Σώματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων και πολλοί εργαζόμενοι σ’ εκείνον, αφού η εορτή των Ευβοέων Αγίων είναι εορτή των εργαζομένων του, καθώς και πλήθος χριστιανών, οι οποίοι είχαν και την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερά Λείψανα πολλών εκ των Ευβοέων Αγίων, όπως του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, του Αγίου Νικολάου του Σικελιώτου, του Αγίου Τιμοθέου Ευρίπου, την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ, Ιερό ένδυμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, καθώς και το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Υπενθυμίζουμε οι γνωστοί έως τώρα Άγιοι που συνδέθηκαν με την Εύβοια, αλλά και τα Νησιά των Βορείων Σποράδων και συγκαταλέγονται στους Ευβοείς Αγίους είναι:
  1. Απόστολος Παύλος, ο οποίος κατά την 2η Αποστολική Περιοδεία διήλθε από τον Πορθμό του Ευρίπου. Η μνήμη του τιμάται στις 29 Ιουνίου.
  2. Άγιος Μεθόδιος Ολύμπου, ο οποίος μαρτύρησε το έτος 311 μ.Χ. στη Χαλκίδα, και η μνήμη του τιμάται στις 20 Ιουνίου.
  3. Άγιος Ρηγίνος, Επίσκοπος Σκοπέλου, ο οποίος μαρτύρησε κατά τον 4ον αι. μ.Χ, και η μνήμη του τελείται στις 25 Φεβρουαρίου.
  4. Όσιος Νίκων ο «Μετανοείτε», του οποίου η μνήμη τιμάται στις 27 Νοεμβρίου.
  5. Όσιος Χριστόδουλος της Πάτμου, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 16 Μαρτίου.
  6. Όσιος Νικόλαος ο Σικελιώτης, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 23 Αυγούστου.
  7. Όσιος Γρηγόριος ο εν Στρογγύλη των Λιχάδων, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ.
  8. Όσιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας ο Χαλκιδεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 31 Δεκεμβρίου.
  9. Όσιος Ευθύμιος ο ασκητής, ο οποίος έζησε κατά τον 12ο αι. μ.Χ.
  10. Όσιος Δανιήλ ο «Στυλίτης», ο οποίος έζησε κατά τον 12ο αι. μ.Χ.
  11. Άγιος Άνθιμος Αθηνών και Ευρίπου και Πρόεδρος Κρήτης ο Ομολογητής, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1371 μ.Χ.
  12. Όσιος Γεράσιμος Σιναΐτης ο Ευβοεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 14ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 7 Δεκεμβρίου.
  13. Όσιος Ιωσήφ ο Ευβοεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 14ο αι. μ.Χ.
  14. Όσιος Σάββας ο νέος ο εν τω Άθω, του οποίου η μνήμη τελείται στο Άγιο Όρος, την Β΄ Κυριακή του Ματθαίου.
  15. Τιμόθεος Μητροπολίτης Ευρίπου, ο ιδρυτής της Μονής Πεντέλης, ο οποίος έζησε κατά τον 16ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 16 Αυγούστου.
  16. Οσιομάρτυς Θεοφάνης, ο οποίος μαρτύρησε στην Κωνσταντινούπολη το 1588 και εορτάζει την 19η Απριλίου.
  17. Όσιος Συμεών ο ανυπόδητος και μονοχίτων, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1594 μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 19 Απριλίου.
  18. Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία, ο οποίος έζησε κατά τον 16ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τελείται την 1η Νοεμβρίου.
  19. Οσιομάρτυς Γεράσιμος ο Μεγαλοχωρίτης, ο οποίος έζησε κατά τον 18ο αι. μ.Χ.
  20. Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το 1730 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 27 Μαΐου.
  21. Όσιος Ιερόθεος ο εκ Καλαμών, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1745 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 13 Δεκεμβρίου.
  22. Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1809 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 14 Ιουλίου.
  23. Όσιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Διδάσκαλος του Γένους και Εθνοϊερομάρτυς, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και στη νήσο Σκόπελο και η μνήμη του τιμάται την 24η Αυγούστου.
  24. Όσιος Νήφων, ο νέος Κοινοβιάρχης, ιδρυτής της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, ο οποίος εκοιμήθη το 1809 και ημνήμη του τιμάται την 28η Δεκεμβρίου.
  25. Άγιος Νεκτάριος ο Πενταπόλεως, ο οποίος υπηρέτησε σαν Ιεροκήρυκας στην Εύβοια (1891-1893) και η μνήμη του τιμάται στις 9 Νοεμβρίου.
  26. Όσιος Νεόφυτος ο Προσμονάριος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο οποίος ασκήθηκε στη Λίμνη και η μνήμη του τιμάται την 21η Ιανουαρίου.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: 32.487 "Ευχαριστώ" - Το Πειρατικό συνεχίζει!

Φίλε, φίλη,

To κόμμα Πειρατών Ελλάδας λίγες ημέρες μετά την ίδρυση του, κλήθηκε να τρέξει, ένα πρωτόγνωρο αγώνα, τις Εθνικές εκλογές.

Με προβληματικές προθεσμίες έγινε σεβαστή η θετική απόφαση των μελών και ξεκίνησε ο αγώνας, με μηδενικό προϋπολογισμό.

Οι Έλληνες Πειρατές ήταν άγνωστοι.

Σε διάστημα τριών μηνών από την ίδρυση και παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, ξεπεράστηκαν οι όποιες νομικές και οικονομικές δυσκολίες και το Πειρατικό ψηφοδέλτιο εμφανίστηκε σε 31 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες και στο 78% του εκλογικού σώματος, αποκλειστικά και μόνο με τη συνεισφορά και σκληρή δουλειά κάποιων από τα μέλη!

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
32.487 συμπολίτες εμπιστεύτηκαν και υποστήριξαν την επιλογή της καρδιάς τους.

Πολίτες που ένιωσαν το διαφορετικό και παρ’ όλο που γνώριζαν ότι τα δεδομένα ήταν ενάντια, πείστηκαν από τις αρχές των Πειρατών και ψήφισαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, με πολιτική σκέψη.

Η ψήφος αυτή δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας (η ψήφος διαμαρτυρίας είχε δεκάδες άλλες επιλογές). Είναι μία συνειδητή πολιτική πράξη.

Σε όλους αυτούς που στήριξαν τους Πειρατές με την ψήφο τους, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, για τις Αρχές και για τους Στόχους, για να μπορούμε όλοι μαζί να αποφασίζουμε για εμάς. Η ψήφους στους πειρατές είναι ψήφος ελπίδας μιας γενιάς που είχε πάψει να ελπίζει!

Οι Πειρατές δεν είναι «κομήτες» για μια ή δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι Πειρατές δεν είναι παραφυάδες ή πολιτικά υποπροϊόντα του παλιού συστήματος.

Οι Πειρατές ήρθαν για να μείνουν, να προχωρήσουν, να ενώσουν, να δείξουν το δρόμο για το μέλλον.

Φίλε, φίλη,

Σ’ ευχαριστούμε προσωπικά. Εσένα που είσαι στους 100 περίπου εθελοντές που έκανες το όνειρο πραγματικότητα.

Εσένα που ψήφισες κι εσένα που ήθελες να πας να ψηφίσεις, αλλά δεν μπόρεσες λόγω έλλειψης υποψηφίου στο νομό σου.

Σε παρακαλούμε να συμβάλλεις άμεσα στην προσπάθεια, εκφράζοντας ιδέες και προτάσεις στο χώρο συζητήσεων (forum) του κόμματος και να συμμετέχεις στις ζωντανές ή εικονικές συναντήσεις των Πειρατών.

Γιατί όλοι πια μπορούμε να πούμε την γνώμη μας και να ακουστεί, γιατί εμείς είμαστε που ψηφίζουμε, εμείς αποφασίζουμε!

Αν έχεις θέληση και όρεξη για περισσότερη συμμετοχή, μπορείς να γραφτείς στο κόμμα (ή να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου αν δεν έχεις κάνει την τυπική δήλωση στο ΚΕΠ)

Η δύναμή των Πειρατών στηρίζεται στην συμμετοχή του καθενός, της καθεμιάς.

Το Πειρατικό συνεχίζει!!!

Ποιοί βουλευτές που έφυγαν από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επανεκλέχτηκαν

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής έδωσε 108 βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία και 41 στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει όμως και το... ανεπίσημο, αυτό που συνυπολογίζει -αν φυσικά μπορούσε να γίνει αυτό- όσους πρώην βουλευτές των δύο κομμάτων επανεξελέγησαν με άλλα κόμματα. Με βάση αυτό, η Νέα Δημοκρατία θα είχε 116 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 46.

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Κάποιοι θα πουν ότι απλώς πρόλαβαν να πηδήξουν από το καράβι του δικομματισμού πριν αυτό τους παρασύρει στο... βυθό. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι με την επιλογή τους απλώς συμμετείχαν στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού της χώρας.

Αναλυτικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (το 2009) που επανεξελέγησαν με άλλα κόμματα είναι οι:

Σοφία Σακοράφα (Β' Αθήνας), Παναγιώτης Κουρουμπλής (Β' Αθήνας από την Αιτωλοακαρνανία) με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Δημαράς (Β' Αθήνας) με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Βασίλης Οικονόμου (Αττικής) και Γιάννης Μιχελογιαννάκης με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (το 2009) οι οποίοι επανεξελέγησαν, όλοι με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι οι:

Ελεα Κουντουρά (Α' Αθήνας), Γιάννης Μανώλης (Β' Αθήνας), Παναγιώτης Μελάς (Α' Πειραιά), Χρήστος Ζώης (Λάρισας), Μαρία Κόλια (Σέρρες), Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκάνησα), Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοια) και Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανία).

Τσίπρα, Κωνσταντόπουλο, Αλαβάνο ή Δραγασάκη για πρωθυπουργό προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Έτοιμες προτάσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για υποψήφιους πρωθυπουργούς από τον χώρο της Αριστεράς σε περίπτωση που η Κουμουνδούρου αποφασίσει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας έχει το ΠΑΣΟΚ.

Η Ιπποκράτους έχει συντάξει έναν πρώτο κατάλογο υποψηφίων πρωθυπουργών τον οποίο και θα παρουσιάσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος στον κ. Τσίπρα εάν και εφόσον συναντηθούν στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Ως γνωστόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δημοσιοποιώντας χθες την επίσημη πρότασή του για το μετεκλογικό τοπίο, πρότεινε στην περίπτωση που συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας απαραιτήτως με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός να οριστεί στέλεχος της «τάσης» που επέλεξε ο λαός με την ετυμηγορία του στην κάλπη.

Έτσι, οι προτάσεις αφορούν τόσο το πρόσωπο του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα όσο και του πολιτικού του μέντορα και πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου ο οποίος άλλωστε έχει μακρά εμπειρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου θήτευσε ως ευρωβουλευτής. Στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου σκέπτεται τον Γιάννη Δραγασάκη, ένα ήπιων τόνων και ευρωπαϊκού προσανατολισμού στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με μακρά εμπειρία και θητεία στην οικουμενική κυβέρνηση το 1989 ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Μία ακόμη πρόταση αφορά στο πρόσωπο του πρώην προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου, με τον οποίο ο κ. Βενιζέλος διατηρεί καλές σχέσεις. Ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν θα απέκλειε και τον ορισμό ως πρωθυπουργού του επικεφαλής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Γλέζου. Μία άλλη πρόταση αφορά το πρόσωπο του βουλευτή της B' περιφέρειας Αθηνών Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος έχει υπάρξει και ευρωβουλευτής.

Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία

Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία καθώς βουλευτές και κομματικά στελέχη πνέουν τα μένεα με το επιτελείο Σαμαρά αλλά και με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα που αποτέλεσε μακράν το χειρότερο εκλογικό και ταπεινωτικό αποτέλεσμα στην μεταπολίτευση.

Ο λόγος που, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν έντονες δημόσιες αντιδράσεις, πλην εξαιρέσεων, είναι πώς άπαντες αναμένουν να ολοκληρωθεί ο κύκλος των διερευνητικών εντολών έτσι ώστε να φανεί αν θα υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες ή θα δοθεί κάποια άλλη λύση.

Πολλοί βουλευτές εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τη στρατηγική του κόμματος πριν από τις κάλπες αλλά και με την επιλογή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που οδήγησε στο 18,8%! Είναι ενδεικτική η αναφορά που έκανε στο twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος, τακτικός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής στην Β Αθηνών όπου ήταν υποψήφιος: «Το 2009 έλεγαν πως ο Καραμανλής οδήγησε τη Ν.Δ. σε ιστορικό χαμηλό αλλά τώρα την βυθίσαμε στον δημοσκοπικό πάτο».

Ανάλογες θέσεις διατυπώνουν πολλά στελέχη -προς το παρόν όχι δημοσίως- που μάλιστα ψιθυρίζουν πλέον πως η λύση της επιστροφής της Καραμανλή για να επανενώσει την Κεντροδεξιά ίσως φαντάζει πλέον ως μοναδική. Ωστόσο, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να γίνονται στην παρούσα φάση αυτές οι συζητήσεις.

Παράλληλα, άλλα στελέχη εισηγούνται στο επιτελείο Σαμαρά να υπάρξει άνοιγμα προς την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Στέφανο Μάνο που έμειναν εκτός Βουλής. Ο Νικήτας Κακλαμάνης το ζήτησε και δημόσια ενώ αρκετοί θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του προέδρου της Ν.Δ. θα βοηθούσε το τραυματισμένο από το εκλογικό στραπάτσο, ηγετικό του προφίλ.

"Διέξοδος": Tο έντονο παρασκήνιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Αυτή την Τρίτη, η εκπομπή Διέξοδος βάζει στο επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις: Οι δραματικές ανατροπές, οι πυρετώδεις διεργασίες και το έντονο παρασκήνιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

 Τα σενάρια συνεργασιών, το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και νέας προσφυγής στις κάλπες. Η ακτινογραφία της νέας βουλής. Αποτελεί το νέο πολιτικό σκηνικό διέξοδο στην κρίση; Ο απόηχος σε Ευρώπη και Αμερική από το μήνυμα της κάλπης στην Ελλάδα.

Στο στούντιο πολιτικοί και αναλυτές συζητούν με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και ερμηνεύουν το μήνυμα των εκλογών.

Διέξοδος, την Τρίτη, 8 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

48 ώρες μετά: τα μυστικά και τα μυστήρια της κάλπης

Την Τρίτη 8 Μαΐου στις 23:50 στο MEGA, η Έρευνα με τον Παύλο Τσίμα αναλύει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και προβλέπει την επόμενη μέρα.


Η εκπομπή κάνει ρεπορτάζ για τα κριτήρια και την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος. Κορυφαίοι δημοσιογράφοι των ευρωπαϊκών ΜΜΕ κάνουν την εκτίμηση τους για τις επιλογές των ελλήνων ψηφοφόρων και προβλέπουν το «αύριο» των εκλογών. Τέλος, δημοσκόποι αναλύουν τα σημεία κλειδιά του εκλογικού αποτελέσματος.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Τρίτη 8 Μαΐου στις 23:50 στο MEGA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...