Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δημ. Αναγνωστάκης: «Στη Δικαιοσύνη οι τραμπούκοι που χτύπησαν τους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ».

«Η απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της  ΙΝΤΕΡΚΕΜ είναι η κορύφωση μιας σειράς προκλητικών ενεργειών των «επιχειρηματιών» της εταιρίας – που δεν εμφανίζονται στις αρμόδιες αρχές».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο  βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης και  επισημαίνει:

«Η ΙΝΤΕΡΚΕΜ έχοντας καταπατήσει  κάθε έννοια εργατικού δικαίου επιστράτευσε σήμερα μπράβους για να σπάσει την  επίσχεση εργασίας. Η επίθεση με σιδηρογροθιές που έστειλε εργαζόμενο στο νοσοκομείο ενώ τραυματίστηκαν και άλλοι, αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέδιο για να «απαλλαγεί» η εταιρία από τους εργαζόμενους και στη θέση τους να προσλάβει άλλους που να “υπακούουν” στα κελεύσματά της.

Το σχέδιο αυτό δεν πρόκειται  να περάσει και θα βρεί αντιμέτωπους την πολιτική και εργατική ηγεσία του τόπου αλλά και όλους τους εργαζόμενους». 

Και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης καταλήγει:

«Η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας  που έκανε προσαγωγές από τα διόδια του Σχηματαρίου πρέπει να βρεί τους ενόχους του τρομοκρατικού χτυπήματος και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη».

Συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδας

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 το απόγευμα, έγινε στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Αντιπεριφερείας Ευβοίας, Συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου Μητροπολιτικού Ι. Ναου Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, στα πλαίσια των Κ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, υπό την διεύθυνση του μουσικού και θεολόγου κ. Δημητρίου Παπαθανασίου.

Η Συναυλία ήταν αφιερωμένη στα 20 χρόνια των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία άρχισαν το 1993, με την ευλογία του τότε Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου του Α΄, ύστερα από την έμπνευση και την πρωτοβουλία του Προϊσταμένου τότε του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, σημερινού Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και την ενεργό συμπαράσταση και βοήθεια όλων των Ενοριτών του Αγίου Δημητρίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδας
Κατά την έναρξη της Εκδήλωσης, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ η κατηχήτρια του Ναού κ. Κυριακή Παπαγρηγορίου, που παρουσίασε το Πρόγραμμα και τους Μουσικούς, έκαμε ιδιαίτερη αναφορά στους δύο πατέρες, τον π. Δαμασκηνό και τον π. Αιμιλιανό, τους οποίους ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των παιδιών της Ενορίας για την στήριξή τους στο πολιτιστικό και νεανικό έργο του Πνευματικού Κέντρου.

Το Πρόγραμμα της Συναυλίας περιελάμβανε τραγούδια συγχρόνων Ελλήνων μουσικών και ποιητών, τα οποία προσέφεραν στο κοινό της Πόλης μας, που κι’ αυτή την φορά πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας, οι αξιόλογοι και ταλαντούχοι μουσικοί και ερμηνευτές, που απαρτίζουν την Ορχήστρα, οι οποίοι με την μουσική τους γνώση και την τεχνική τους επάρκεια, όπως και την ερμηνευτική τους διαύγεια καταγοήτευσαν τις καρδιές των ακροατών.

Δημήτριος Παπαθανασίου
Την Ορχήστρα αποτελούσαν οι: Όλγα Κετσεμενίδου στο πιάνο, η Πόπη Στρατάκια στο συνθεσάιζερ, η Ρέα Κάβουρα στο ακορντεόν, ο Νίκος Μπόμπορης στην κιθάρα, η Μαρία Σωτηροπούλου στο φλάουτο, ο Αναστάσης Φριτζέλας στο κλαρινέτο, ο Χρήστος Μαρμαρινός στο κλαρίνο, ο Δημήτρης Κικίδης στο ηλεκτρικό μπάσο, ο Κώστας Μίχος στη ντραμς, ο Λευτέρης Πνευματικός στο μπαγλαμά, ο Παναγιώτης Παπαθανασίου, ο Νίκος Γριμπάς και ο Νίκος Φρυγανιώτης στα μπουζούκια, ενώ τα τραγούδια ερμήνευσαν η Φωτεινή Καπαγιάννη, ο Γιώργος Δρακούλης και ο Νίκος Μπόμπορης.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας μίλησε επίκαιρα, με θέμα «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΩ...», ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος με αφορμή την συνάντηση των παιδιών της Ορχήστρας, κατά την διάρκεια αυτών των 20 χρόνων στην «αγκαλιά» της Εκκλησίας του Μητροπολιτικού μας Ναού, ερμήνευσε στίχο του Γιάννη Ρίτσου από την Εαρινή Συμφωνία του, σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου «Άξιζε να υπάρξουμε για να συναντηθούμε», όπως και δυο στροφές από το τραγούδι Ασπιρίνη, της Νατάσας Μποφίλιου, που αρχίζουν με τη φράση «Τα παιδιά που συναντώ», επιχειρώντας μια προσέγγιση στον κόσμο των παιδιών και των νέων, την φιλοσοφία τους, τα οράματά τους, την σχέση τους με την Εκκλησία, από την οποία δεν έλειψαν και στιγμές αυτοκριτικής διάθεσης, ενώ μέσα από μια θεολογική προσέγγιση των προβλημάτων των παιδιών, επεσήμανε ότι το μοναδικό ασφαλές καταφύγιο και ο ακρογωνιαίος λίθος, στον οποίον καλούνται τα παιδιά να οικοδομήσουν την ζωή τους είναι ο Χριστός και η Εκκλησία Του.

Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης
Η ομιλία του π. Φιλοθέου δημιούργησε πολύ καλές εντυπώσεις στο κοινό, το οποίο αποτελούσαν και πολλοί νέοι άνθρωποι και παιδιά.

Στο κλείσιμο της Εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί Κληρικοί με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τοπικοί παράγοντες και πολλοί άνθρωποι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου και όλους τους συνεργάτες του γι’ αυτήν την ωραία πρωτοβουλία, εμνήσθη ονόματα ανθρώπων οι οποίοι προσέφεραν πολλά κατά την διάρκεια αυτών των 20 χρόνων των Δημητρίων, συνεχάρη εγκαρδιότατα και με θερμότατους λόγους τον κ. Δημήτριο Παπαθανασίου και όλα τα μέλη της Ορχήστρας για την άρτια μουσική εμφάνιση και την αγάπη τους για την Εκκλησία, ενώ αναφερόμενος στην ομιλία του π. Φιλοθέου, τον οποίον ευχαρίστησε και πατρικά συνεχάρη, θύμησε σε όλους ότι ο Άγιος Δημήτριος ήταν νέος στην ηλικία, αλλά μάζευε και νέους σε συναντήσεις πνευματικές, τις οποίες ονόμαζε Καταφυγή και κάλεσε όλους να αγωνιστούν για την ανάπτυξη των σχέσεων των νέων ανθρώπων με την Εκκλησία.

Η Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ξεκίνησε το ταξίδι της πριν 20 χρόνια και με το δροσερό αεράκι των μελωδιών της συμβάλλει ουσιαστικά στα Πολτιστικά δρώμενα της Πόλης μας, ανδρώθηκε και αναπτύχθηκε μέσα στον ευλογημένο θεσμό των Δημητρίων και όλα αυτά τα χρόνια δίδει το μουσικό της παρόν με ήθος και σεβασμό στην ποιοτική έκφραση της Ελληνικής Μουσικής, συμμετέχοντας ενεργά και στις άλλες προσπάθειες της Τοπικής μας Εκκλησίας για την προαγωγή του Πολιτισμού, έχοντας πάντοτε ως αφετηρία την σχέση των μελών της με την Ενορία τους, τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Συνέλαβαν Διοικητικούς Υπαλλήλους και "μπράβους" της ΙΝΤΕΡΚΕΜ στα διόδια.

Φωτό από κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ
"Μπλόκο" στα διόδια Σχηματαρίου έστησε η Αστυνομία και συνέλαβε διοικητικούς υπάλληλους και "μπράβους" της  ΙΝΤΕΡΚΕΜ. 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων μετά την πρωτοφανή επίθεση που έγινε το πρωί σε εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ.

Εργαζόμενοι της INTEPKEΜ κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από την πρωτόφανή επίθεση που δέχτηκαν στο χώρο δουλειάς τους. Οι "φουκωτοί" εμφανίστηκαν το πρωί στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ και επιτέθηκαν σε εργαζομένους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας!

Ένας εργάτης χτυπήθηκε με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο. Tο σωματείο κατήγγειλλε την επίθεση στην Aστυνομία που προχώρησε σε προσαγωές υπόπτων.

Το Π.Α.ΜΕ."καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν σήμερα το πρωί εργάτες στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ"

Το Π.Α.ΜΕ., με ανακοίνωσή του,  "καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν σήμερα το πρωί εργάτες στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ από Διευθυντικά στελέχη της εταιρίας (Διευθυντής και Υποδιευθυντής) τα οποία συνοδεύονταν από ομάδα 15 μπράβων, άγνωστων προς τους εργάτες. Οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΕΡΚΕΜ βρίσκονται από σήμερα σε επίσχεση εργασίας με αίτημα να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 4 περίπου μηνών που χρωστάει η εργοδοσία. Οι τραμπούκοι της εργοδοσίας, φέροντας σιδερογροθιές, ξυλοκόπησαν άγρια τους εργάτες της περιφρούρησης με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να πάνε στο Νοσοκομείο.
Το περιστατικό αυτό εκτός από πρωτοφανές, είναι και επικίνδυνο. Αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι οι βιομήχανοι δε διστάζουν σε τίποτα μπροστά στη διασφάλιση των κερδών τους. Για τα κέρδη τους είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν και το ‘’καρότο’’ και το ‘’μαστίγιο’’.

Τον ‘’αέρα’’ αυτό τους τον έχουν δώσει διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Αυτοί νομοθετούν για τα συμφέροντα των βιομηχάνων σφάζοντας τα εργατικά δικαιώματα, καταστρέφοντας τη ζωή των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ φέρει ακέραια την ευθύνη. Αυτοί δίνουν το νομοθετικό ‘’οπλοστάσιο’’ στους βιομήχανους για να δρουν ασύδοτα, πλέον και τραμπούκικα.

Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει και να διαλευκανθεί πλήρως η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η τραμπούκικη επίθεση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Την απάντηση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και το σύνολο της εργατικής τάξης με τον ανυποχώρητο αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στις πολιτικές που τους εξαθλιώνουν. Όπλο των εργαζομένων είναι η οργάνωση, ο αγώνας, η αλληλεγγύη.

Το Π.Α.ΜΕ στέκεται στο πλευρό των εργατών της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε. Το ίδιο καλούμε να πράξουν και όλα τα εργατικά σωματεία της περιοχής".
Enhanced by Zemanta

Αποστόλου: Μαφιόζικες πρακτικές από τους «επιχειρηματίες» της ΙΝΤΕΡΚΕΜ

"Οι  «επιχειρηματίες» της ΙΝΤΕΡΚΕΜ χρησιμοποιούν ακόμη και μαφιόζικες πρακτικές για να αντιμετωπίσουν τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων" καταγγέλει στη Βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και επισημαίνει:

"Μη ρωτάς για ποιόν χτυπά η καμπάνα, χτυπάει για σένα: πρόσκληση ενότητας και αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ιντερκέμ.

Σε πρόσφατη ερώτησή μας προς τους Υπουργούς Εργασίας, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης επισημαίναμε τις αυθαίρετες, παράνομες και ληστρικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η νέα διεύθυνση της ΙΝΤΕΡΚΕΜ απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης και τη τοπική κοινωνία. Φαίνεται ότι η ανοχή της μνημονιακής κυβέρνησης και των αρμοδίων υπηρεσιών προς τέτοιες ενέργειες δίνουν το πράσινο φως στους λεγόμενους «επιχειρηματίες» να χρησιμοποιούν ακόμη και μαφιόζικες πρακτικές για να αντιμετωπίσουν τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Μπράβοι της εργοδοσίας υπό τη καθοδήγηση της διεύθυνσης της εταιρείας χτύπησαν με σιδερογροθιές σήμερα απρόκλητα εργαζομένους που διεκδικούσαν τα νόμιμα δικαιώματά τους, οδηγώντας τους στο νοσοκομείο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες αρχές (ΕΛΑΣ και εισαγγελέας) θα κάνουν άμεσα και αποφασιστικά το καθήκον τους.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Ιντερκέμ.

Σημ: Υπενθυμίζουμε τις ερωτήσεις (10/9/12) προς τους αρμόδιους υπουργούς:
  1. Τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν για την προστασία των εργαζομένων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ που αποτελούν τα θύματα των επιχειρηματικών ενεργειών και κερδοσκοπίας αδίστακτων «επιχειρηματιών»
  2. Τι απέγινε ο φερόμενος ως νέος ιδιοκτήτης του ομίλου κ. Καλαιτζής Γεώργιος;
  3. Πως είναι δυνατόν η μητρική εταιρεία Νεοχημική να ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά δίνοντας αποζημιώσεις απολύσεων σε κάποια εργοστάσια και καθυστερώντας την πληρωμή δεδουλευμένων μηνών στα εργοστάσια ΙΝΤΕΡΚΕΜ Α’ και Β’;
  4. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές των εργαζομένων (μισθοδοσίες Ιουλίου- Αυγούστου, επιδόματα κ.λ.π);
  5. Γιατί παρά τις δημόσιες καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων η αρμόδια επιθεώρηση εργασίας δεν έχει προβεί στις νόμιμες ενέργειες;
  6. Προτίθεται το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας να επανεξετάσει την ισχύουσα άδεια χρήσης της χερσαίας ζώνης του λιμένος μιας και η διοίκηση της επιχείρησης δεν εκμεταλλεύεται τον συγκεκριμένο χώρο; Έχει εκπληρώσει η αναφερομένη επιχείρηση τις σχετικές υποχρεώσεις της προς το Λιμενικό ταμείο Χαλκίδας και το Ελληνικό Δημόσιο; (βλ. http://vagapostolou.blogspot.gr/search/label/Interchem )"
Enhanced by Zemanta

ΕΡΕΤΡΙΑ: Θέσεις για 49 νήπια σε παιδικούς σταθμούς

Την χρηματοδότηση και τη δωρεάν φιλοξενία 40 νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς της Ερέτριας και της Αμαρύνθου κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Ερέτριας μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, οι 34 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν μέσω της δωρεάς που πραγματοποίησε το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να ενισχυθούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα. Με αυτό τον τρόπο, παρέχεται ουσιαστική στήριξη σε μητέρες εργαζόμενες ή άνεργες και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Οι υπόλοιπες 6 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του  ΕΣΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο Δήμος Ερέτριας είχε εξασφαλίσει τη δωρεάν φιλοξενία 26 νηπίων, μέσω του εν’ λόγω προγράμματος του ΕΣΠΑ. Φέτος, δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας, ο Δήμος Ερέτριας και το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης «ο Δαφνηφόρος Απόλλων», κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν επιπλέον χρηματοδότηση και ένταξη περισσότερων νηπίων σε προγράμματα, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι φέτος μόλις 6 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν από κρατικά και κοινοτικά προγράμματα ο Δήμος Ερέτριας κινήθηκε άμεσα και κατάφερε να εντάξει τη φιλοξενία επιπλέον 34 νηπίων στο σχετικό πρόγραμμα του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».
Η ένταξη των νηπίων και στα δύο προγράμματα έγινε βάση μορίων.

ΤΕΕ Εύβοιας: Μηχανικούς με Μάστερ ή και με Διδακτορικό τους στέλνουν στα... ΙΕΚ!

"Είναι επίσης απαράδεκτο Διπλ. Μηχανικοί, με Μάστερ ή και με Διδακτορικό ακόμα να έχουν την δυνατότητα να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μη ενεργοβόρα κτίρια, αλλά για να τα εκτιμήσουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ΙΕΚ, από αμφιβόλου ποιότητας εισηγητές, ως προαπαιτούμενο για να τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις".

Αυτό τονίζεται σε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό, που απέστειλε το ΤΕΕ Ευβοίας και ο Πρόεδρος του κος Μπασινάς, για την καθυστέρηση της συγκρότησης μόνιμου μητρώου ενεργειακών Επιθεωρητών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Η καθυστέρηση του Υπουργείου στην διενέργεια των εξετάσεων για την συγκρότηση του μόνιμου Μητρώου των Ενεργειακών Επιθεωρητών, έχει μετατραπεί σε μεγάλο πρόβλημα για τους Διπλ. Μηχανικούς.
Υπάρχουν αρκετοί Διπλ. Μηχανικοί μέλη μας, οι οποίοι, μέσα από μεγάλες δυσκολίες, διέθεσαν τα απαιτούμενα ποσά για να παρακολουθήσουν μαθήματα στα ΙΕΚ, με την προσδοκία να δώσουν σύντομα εξετάσεις, ώστε να ενταχθούν στο μητρώο και να μπορέσουν να αποσβέσουν κάποτε τα χρήματα που έδωσαν.
Όμως το Υπουργείο με την ολιγωρία του, έχει απομακρύνει το ενδεχόμενο αυτό και έχει παρατείνει το μητρώο των Προσωρινών Επιθεωρητών, μετατρέποντάς τους στην πράξη σε κλειστό επάγγελμα.
Είναι επίσης απαράδεκτο Διπλ. Μηχανικοί, με Μάστερ ή και με Διδακτορικό ακόμα να έχουν την δυνατότητα να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μη ενεργοβόρα κτίρια, αλλά για να τα εκτιμήσουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ΙΕΚ, από αμφιβόλου ποιότητας εισηγητές, ως προαπαιτούμενο για να τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.
Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η μεθόδευση έμμεσης επιδότησης των ΙΕΚ, από το υστέρημα των Μηχανικών, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε.
Ζητούμε την παρέμβασή σας, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία αυτή και να μπορεί όποιος Μηχανικός θέλει να παίρνει μέρος στις εξετάσεις, για να πιστοποιηθεί ως ενεργειακός επιθεωρητής, χωρίς να έχει την υποχρέωση από το νόμο να παρακολουθήσει την ύλη των εξετάσεων.
Ζητούμε επίσης να διευρυνθεί το μητρώο των Προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών και να συμπεριλάβει τους Μηχανικούς που έχουν ολοκληρώσει των κύκλων των μαθημάτων, μέχρι να διοργανωθούν οι εξετάσεις για τους Μόνιμους Ενεργειακούς Επιθεωρητές ώστε να αποκατασταθεί σε κάποιο βαθμό η άνιση μεταχείριση.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Μπουραντάς"

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αντί να γκρεμίσουν το έκτρωμα της Αγοράς μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια

Αντί να γκρεμίσουν το έκτρωμα της Αγοράς μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια για να μην πέσουν στα... κεφάλια των πεζών τα συντρίμμια της.

Συνεχίζονται οι εργασίες από τον Δήμο Χαλκίδας της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου της Κριεζώτου, στο τμήμα της από Αρεθούσης έως Νεοφύτου, στην πλευρά προς το κτίσμα της Δημοτικής Αγοράς.

Το έργο πραγματοποιείται με αυτεπιστασία, δηλ. από συνεργεία και με υλικά του Δήμου Χαλκιδέων.
Το διαπλατυμένο πεζοδρόμιο θα πλακοστρωθεί ενώ επιπλέον, θα τοποθετηθεί σ’ αυτό επιστύλιος φωτισμός.

Χωρίς στύλους της ΔΕΗ η οδός Αβάντων

Χωρίς στύλους της ΔΕΗ, επιτέλους, η οδός Αβάντων. Χθες (Κυριακή, 21 Οκτωβρίου), αποξηλώθηκαν -αφού πρώτα είχαν υπογειοποιηθεί τα καλώδια παροχής- οι στύλοι ηλεκτροφωτισμού στην οδό Αβάντων, σε όλο το μήκος της διαδρομής της. 

Έτσι, σε έναν ακόμη βασικό άξονα του κέντρου της πόλης, «απελευθερώθηκαν» τα πεζοδρόμια από τους στύλους και βελτιώθηκε η αισθητική του χώρου.

Η παρέμβαση αυτή, περιλαμβανόταν στον προγραμματισμό προετοιμασίας του έργου πεζοδρόμησης και του υπολοίπου -πλην του αρχικού, για το οποίο οι εργασίες βρίσκονται εν εξελίξει- τμήματος της Αβάντων. 


Αύριο (Τρίτη 23 Οκτωβρίου) σε συνεδρίαση της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα εγκρίνει τη διακήρυξη του εν λόγω έργου, με εξασφαλισμένη την αναγκαία πίστωση.

Και βέβαια, η παρέμβαση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων, βάσει της εν εξελίξει προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Χαλκιδέων και ΔΕΗ περί «αισθητικής αναβάθμισης δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας» (με ισόποση εξ ημισείας χρηματοδότηση).

Με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής να προβλέπει ότι έως το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, θα έχουν απομακρυνθεί οι στύλοι της ΔΕΗ και θα έχει υπογειοποιηθεί το δίκτυό της στο κέντρο της πόλης.

Μαθήματα Θεατρικής Δημιουργικής Απασχόλησης

Ο ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΆΝΘΡΩΠΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» συνεχίζει για 13η χρονιά στο νέο του χώρο Χατζοπούλου 39 [πλησίον Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας]  τα Μαθήματα Θεατρικής Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ημέρα & Ώρες Διδασκαλίας : Κάθε Πέμπτη Απόγευμα από 3:30 - 6:30 μ.μ.

Θα διδάσκονται : Δημιουργική Απασχόληση , Θεατρικά , Μουσικά Παιχνίδια

1.- Παιδικό Τμήμα ηλικίες 4 – 9 ετών 5:30 – 6:30 μ.μ.

2.- Εφηβικό Τμήμα ηλικίες 10 – 17 ετών 3:30 μ.μ. - 5:30 μ.μ.

Εμψυχωτές των παιδιών είναι οι γνωστοί ηθοποιοί  Δημήτρης Αδάμης - Ελένη Καρακάση

Έναρξη μαθημάτων : 8 Νοεμβρίου 2012

Πληροφορίες – εγγραφές

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6975852845 , 6979116780 , 6936526945 , 6932638213

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος                        Γραμματέας

Ειρήνη Μερτζιάνη              Ασπασία Βαρελά

«Ελλάδα, Αιγαίο – Άρμα του πελάου»

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 το απόγευμα, έλαβε χώρα στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Αντιπεριφερείας Ευβοίας, Συναυλία – Παράσταση με θέμα «Ελλάδα, Αιγαίο – Άρμα του πελάου», σε ποίηση, μουσική σύνθεση και εναρμόνιση του Μιχάλη Γ. Κοκκίνη, από την Ιστορική Χορωδία Νικαίας και την Ευρίπειο Χορωδία της Πόλης μας.

Η Συναυλία έλαβε χώρα στα πλαίσια των Κ΄ Δημητρίων, που διοργανώνει ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και πραγματοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την καλή συνεργασία των υπευθύνων των Χορωδιών, με τον Προϊστάμενο τοῦ Μητροπολιτικού μας Ναού, Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, ο οποίος άοκνα εργάζεται με τους καλούς τους συνεργάτες για την επιτυχία όλων των εκδηλώσεων των Δημητρίων.

Η Συναυλία άρχισε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Ευριπείου Χορωδίας κ. Γεωργίου Μισύρη και του Επιτίμου Προέδρου και ενεργού συμπαραστάτη της κ. Γαληνού Λαουτάρη και περιελάμβανε δύο μέρη.

Στο πρώτο, η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ παρουσίασε ένα Λυρικό Δοξαστικό σε ποίηση και μουσική Μιχάλη Κοκκίνη, υπό τον τίτλο «ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΟΥ», το οποίο συγκλόνισε με την μουσική του ποιότητα όλους τους ακροατές.

Στο δεύτερο μέρος, η Ευρίπειος Χορωδία Χαλκίδος παρουσίασε το Λαϊκό Αναλόγιο 2010 – Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα, υπό τον τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΕΣΥ», το οποίο περιελάμβανε έργα συγχρόνων δημιουργών σε εναρμόνιση και με την συνοδεία ποιημάτων του Μιχάλη Κοκκίνη.

Στην Συναυλία συμμετείχαν συνολικά 100 χορωδοί, οι Λυρικοί και λαϊκοί σολίστ και ψάλτες Άντα Ματζουράνη, Θανάσης Βάχος, Στράτος Τσεσμελής, Νίκος Ανδριανός, Σταύρος Μουσαλής, Νικηφόρος Χατζηπαναγιώτης, Τάσος Κεφεριάν και Χρυσούλα Αραπάκη, οι αναγνώστες Σταύρος Μουσαλής, νικηφόρος Χατζηπαναγιώτης, Θοδωρής Χρονόπουλος, Γιώργος Καρυδιάς, Βιβή Γερογιάννη, Άντα Ματζουράνη, Μαρία Πάζιου, Ασπασία Μισύρη, Μαρία Μελέμη, Σταυρούλα Γερακίνη και Γιώργος Μισύρης, οι μουσικοί πιανίστες Μορφούλα Μηνά και Ανδρέας Πριόνας και στα πνευστά ο Γιώργος Γλαράκης και ο ηθοποιός Γιώργος Γλαράκης στο ρόλο του Αιγεά. Παράλληλα, την ευθύνη των σκηνικών είχε η κ. Στέλλα Γίγα, την συμφωνική και ηλεκτρονική υποστήριξη ο κ. Γιώργος Κοκκίνης και τον συντονισμό του προγράμματος η κ. Φωτούλα Βάχου.

Στο κλείσιμο της Εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Κοκκίνη και όλους τους συντελεστικούς παράγοντες της συναυλίας, διότι με το πρώτο μέρος προσέφεραν «ανακαινιστική δύναμη» σε όλους τους ακροατές, μέσα από τις μελωδίες για την θάλασσα του Αιγαίου και όλες τις ομορφιές της Ελλάδας. Τόνισε ακόμη ότι ο Θεός μεταχειρίστηκε «προνομιακά» τους Έλληνες , χαρίζοντάς μας αυτόν τον όμορφο και ευλογημένο τόπο, δίδοντάς μας όμως και μια αποστολή: ν’ αγκαλιάσουμε όλο τον κόσμο. Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει τα αντιστασιακά μηνύματα που ακούστηκαν από τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Σταμάτη Σπανουδάκη, του Διονύση Σαββόπουλου κ.ά. στο δεύτερο μέρος, μας θυμίζουν το χρέος μας για αντίσταση, υπό την έννοια ότι δεν πρέπει να μένουμε σε στάση, στάσιμοι, αφού τα στάσιμα νερά δεν είναι ποτέ καθαρά.

Όλοι οι ακροατές της παράστασης έφυγαν από τον χώρο της Συναυλίας κατενθουσιασμένοι και πλημμυρισμένοι με βιώματα μεγάλα και θαυμαστά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...