Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ψαχνά: Ατύχημα με10χρονο κοριτσάκι

Τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα μικρό κοριτσάκι δέκα ετών. Το κοριτσάκι πήγε να διασχίσει την οδό Μακρυγιάννη στα Ψαχνά Ευβοίας δίχως να προσέξει με αποτέλεσμα να πέσει αυτοκίνητο που διερχόταν, όπου ευτυχώς ο οδηγός του δεν έτρεχε.

Ο οδηγός αντέδρασε άμεσα με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να τραυματιστεί ελαφριά. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και τώρα βρίσκεται στο σπίτι του με μερικούς μώλωπες μόνο.

Σε αυτή την περίπτωση ο οδηγός ήταν πολύ προσεκτικός, για αυτό δεν υπήρξε άσχημη εξέλιξη. Σε άλλη περίπτωση πιθανόν να θρηνούσαμε και θύματα, αφού την οδό διέρχονται νεαροί άνθρωποι που αναπτύσσουν ταχύτητα αψηφώντας αν εκείνη την στιγμή διέρχεται κάποιος πεζός από το δρόμο ή κάποιο άλλο όχημα.

Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν από την αστυνομία ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.
evia-logos.blogspot.com

Αλιβέρι : Βραδιά αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη

Odysseas ElytisImage via Wikipedia
Μία ξεχωριστή βραδιά, την Τρίτη 12 Ιουλίου, στις 9 μ.μ.,  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου. Μία βραδιά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Συμμετέχει η χορωδία Δυστίων του Φιλόμουσου Οργανισμού Καρυστίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί βράβευση αριστούχων του Γυμνασίου και των Λυκείων Αλιβερίου.

Παράλληλα στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Συμμετέχουν με έργα τους οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου. Θα απευθύνει χαιρετισμό, η ιστορικός Ευρωπαϊκού Πολιτισμού κα Δέσποινα Δροσάτου. Το βιογραφικό θα παρουσιάσει η φιλόλογος κα Κατερίνα Κακαβά.

Enhanced by Zemanta

Και στις εκπτώσεις «καταναλώνω όσα παράγω»

Η ελληνική αγορά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, προσκαλεί τους καταναλωτές ίσως στις καλύτερες, μεγαλύτερες και ποιοτικότερες θερινές εκπτώσεις. Η οικονομική κρίση φέρνει πραγματικές ευκαιρίες και φθηνές εκπλήξεις σε όλους τους καταναλωτές. Είδη που, λόγω τέλους εποχής, για τους εμπόρους χάνουν την αξία τους, αποκτούν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές που, με λιγότερα χρήματα, αγοράζουν περισσότερα και ποιοτικότερα είδη.
Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδος, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι πάντα προσδοκά τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και πάντα ελπίζει στη βοήθεια του καταναλωτή, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να βελτιώσει την έντονη απαισιοδοξία στο λιανικό εμπόριο καθώς, σε όλη αυτήν την περίοδο δοκιμασίας ο σχετικός δείκτης εκτίμησης των πωλήσεων παραμένει στα πολύ χαμηλά επίπεδα των -56 μονάδων. Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές των πωλήσεων, επίσης, σημειώνουν επιδείνωση και το 57% των εμπορικών επιχειρήσεων αναμένει μείωση των πωλήσεων το επόμενο διάστημα ακόμα και κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων.
 Είμαστε βέβαιοι ότι για άλλη μια φορά οι καταναλωτές θα στηρίξουν το «πληγωμένο» λιανεμπόριο, ώστε να μπορέσει να ανακοπεί η πτωτική του πορεία.
Καλούμε το καταναλωτικό κοινό να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, των μεγάλων ποσοστών των εκπτώσεων να συνεχίσει να δείχνει αμέριστη εμπιστοσύνη στην τοπική αγορά του και πριν φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές του να χαρεί τις αγορές του στα καταστήματα της περιοχής του, που διαθέτουν ποικιλία, επάρκεια, ποιότητα ειδών και βέβαια πολύ χαμηλές τιμές.
Οι Έλληνες έμποροι από την πλευρά μας έχουμε υποχρέωση και οφείλουμε να σεβόμαστε τον καταναλωτή, να τον προστατεύουμε και να τον ανταμείβουμε για την προτίμησή του στα καταστήματά μας, ενισχύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την μεταξύ μας σχέση.
Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι για τον εμπορικό κόσμο, ο καταναλωτής είναι το κλειδί για την επιβίωση, την επιτυχία και την διατήρηση των επιχειρήσεών μας και έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούμε όλοι μαζί, στις απαιτήσεις των καιρών, θα αλληλοϋποστηριχτούμε προς όφελος όλων μας και θα προσπαθήσουμε να επιστρέψει επιτέλους το χαμόγελο στα πρόσωπα εμπόρων και καταναλωτών.
Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδος στα πλαίσια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, επισημαίνει τις ακόλουθες χρήσιμες οδηγίες:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που αυτά τα προϊόντα εκτίθενται. Η αναγραφή ποσοστού δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης να αναγράψει ποσοστό. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με απόλυτη ακρίβεια με την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
2. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές. Σε περίπτωση που πωλούνται ελαττωματικά προϊόντα, οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν με ανάλογη σήμανση τον καταναλωτή, ότι πρόκειται για τέτοιο προϊόν και μόνο σε αυτή την περίπτωση υπάρχει δικαίωμα άρνησης αλλαγής αυτού του είδους. Αλλαγές και επιστροφές προϊόντων γίνονται όπως συνήθως, καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους και ανάλογα με την πολιτική που ακολουθεί η κάθε επιχείρηση. Σε περίπτωση άρνησης αλλαγών κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, πρέπει να υπάρχει ειδική σήμανση σε εμφανές σημείο του καταστήματος, που να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό.
3. Οι καταναλωτές, πριν τις εκπτώσεις, πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς στις βιτρίνες για έλεγχο τιμών, ώστε να διασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή τιμή που προκύπτει μετά την έκπτωση και να ξεχωρίσουν τα καταστήματα που θα πρέπει να εμπιστευτούν. Συνιστούμε στους καταναλωτές να μην παρασύρονται από ευφάνταστες δελεαστικές διαφημίσεις και να μην ενδίδουν στη μάχη τον μεγάλων ποσοστών εκπτώσεων από εταιρείες που «προσφέρουν» μεγάλες εκπτώσεις όλο το χρόνο. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις βρίσκουμε «φουσκωμένες» τιμές, όπως και απόκρυψη ελαττωματικών και β΄ διαλογής προϊόντων.
4. Οι καταναλωτές πρέπει κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων να καλύψουν πρώτα τις ανάγκες τους, επιλέγοντας για τις αγορές τους πρώτα τα καταστήματα της περιοχής τους, που έχουν αποδείξει επί μακρών την αξιοπιστία τους και έχουν αναπτυχθεί μεταξύ εμπόρων και πελατών σχέσεις σεβασμού, φιλίας και εμπιστοσύνης.
5. Καλούμε τους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστεύονται τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο, που παρέχει κακής ποιότητας εμπορεύματα, χωρίς καμία διασφάλιση, εγγύηση και φυσικά χωρίς αποδείξεις και τέλος να μην ξεχνούν το μήνυμα «καταναλώνω όσα παράγω».
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ & ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ!

Ερέτρια: Συνελήφθη 23χρονος με ναρκωτικά

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη περιοχή της Ερέτριας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας ένας 23χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στις 23:15 έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος μέσα στο οποίο βρέθηκε κρυμμένος σε θήκη της πόρτας του οδηγού, μηχανισμός ηλεκτρικής εκκένωσης (ΤΕΙΖΕR), ενώ επιπλέον σε πακέτο τσιγάρων και σε μεταλλικό κυτίο, βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 35,3 γραμμαρίων. Η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας και ο μηχανισμός ηλεκτρικής εκκένωσης κατασχέθηκαν.

Τροχαίο στην Ερέτρια με θύμα δικυκλιστή

Χτύπησε στο κεφάλι και νοσηλεύεται στην εντατική.
Σφοδρή σύγκρουση μοτοσικλέτας με γερανοφόρο όχημα εταιρίας οδικής βοήθειας σημειώθηκε χθες Δευτέρα μεσημέρι στην Ερέτρια στη συμβολή των οδών Βρατσάνου και Κραταιμένους.Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά ο 30χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος είναι κάτοικος Αμαρύνθου. Ο τραυματίας δεν φορούσε κράνοςκαι χτύπησε στο κεφάλι. Μετά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας διακομόσθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας.
Για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί προανάκριση το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας. Περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε στη «Γνώμη« της Παρασκευής.
http://www.egnomi.gr/

Τελευταίο μπάνιο για ηλικιωμένη στην Αιδηψό

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, χθες το απόγευμα, από τη θαλάσσια περιοχή Λουτρών Αιδηψού μια 80χρονη. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αιδηψού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...