Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Χαλκίδα: Τον πονούσε η καρδιά και... έπεσε σε τρία περιπολικά! ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν μεσημέρι όταν ένας 50χρονος ένιωσε πόνους στην καρδιά.

Πήρε το αυτοκίνητο ενός φίλου του και αμέσως έφυγε με προορισμό το νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Όμως, όπως διαβάζουμε στο EviaNews, λίγο πριν φτάσει στην αστυνομική διεύθυνση, στρίβοντας δεξιά, η θέση του οδηγού μετακινήθηκε και έχασε τον έλεγχο.
Αποτέλεσμα ήταν να πέσει με δύναμη πάνω σε τρία περιπολικά που ήταν παρκαρισμένα έξω από το κτίριο.

Ο οδηγός σοκαρίστηκε όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει...

Στην συνέχεια αφού πρώτα του πήραν τα στοιχεία οι αστυνομικοί, πήγε στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.


Συλλαλητήριο στη Χαλκίδα για τη νομιμοποίηση των μεταναστών το Σάββατο


Σε συλλαλητήριο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Eνάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή το προσεχές Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Ομόνοιας στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στην Κρήτη, στα Γιάννενα, στην Αλεξανδρούπολη και στη Χαλκίδα.

Σε συνέντευξη Τύπου της Κίνησης στη Θεσσαλονίκη τόνισαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πρέπει να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα και χαρακτήρισαν "αντιφασιστική στροφή" την απόφαση της κυβέρνησης και του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης διοργανώνει αύριο το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με το νόμο για την ιθαγένεια και την απάντηση του αντιρατσιστικού και μεταναστευτικού κινήματος.

ΑΝΟΙΚΤΑ τα καταστήματα τη Μεγάλη Τετάρτη ΚΛΕΙΣΤΑ την Τρίτη του Πάσχα


Στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς στα εμπορικά καταστήματα από τη Μεγάλη Τετάρτη την Τρίτη του Πάσχα συμφώνησε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

Η σχετική ΚΥΑ βρίσκεται προς υπογραφή στο υπουργείο Εργασίας.

Θέατρο Χαλκίδας - Ημερίδα: "Το σύγχρονο ελληνικό έργο: QUO VADIS?"

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Θέατρο Χαλκίδας η Ημερίδα με  θέμα "Το σύγχρονο ελληνικό έργο: QUO VADIS?" στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου που γιορτάζεται  στις 27 Μαρτίου.


Το Καλώς όρισμα  έγινε  από την  πρόεδρο του Δ. Σ Ζωή Λιβανίου, ενώ η εισαγωγή  από  την  Καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου  θεατρολόγο – σκηνοθέτη Μαρία Βαρδάκα που αναφέρθηκε στην θεατρολογική έρευνα και έκανε χαρτογράφηση του τοπίου σε σχέση με το σύγχρονο ελληνικό έργο και αναφέρθηκε στην εθνική πολιτική και νέο ελληνικό έργο

 Ακολούθησαν οι ομιλίες των

Κορίνα Χαρίτου, θεατρολόγος - υποψήφια διδάκτωρ Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ
  • σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς
Δέσποινα Πολίτου,  θεατρολόγος – φιλόλογος
  • Βασίλης Κατσικονούρης, Λένα Κιτσοπούλου,Βασίλης Μαυρογεωργίουοι συγγραφείς που πυροδότησαν τη σύγχρονη ελληνική σκηνή
Δήμητρα Βαμβακάρη,  θεατρολόγος  – ηθοποιός
  • devised theatre (θέατρο της επινόησης) και ελληνική δραματουργία
Τώνια Καραόγλου,  θεατρολόγος –  διδάκτωρ Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ 
  • Θεατρική συγγραφή και εκπαίδευση
Ηλέκρα Μήτσουρα, θεατρολόγος –  πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού  Συλλόγου Απόφοιτων Θεατρολόγων

Στο Β’ μέρος έγινε  παρουσίαση αποσπασμάτων σύγχρονων ελληνικών θεατρικών έργων
Θεματική: οικογένεια
  1. Το Γάλα Βασίλης Κατσικονούρης 
Πρόσωπα: Αντώνης – Ρήνα
Διάβασαν οι : Βαγγέλης Τσουκαλάς, Χαρά Γεωργιάδη
  1. Ο Έβρος απέναντι Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου
Πρόσωπα: Αλέκος – Μίνα – Γιάννα – Κώστας
Διάβασαν οι: Δημήτρης Γεωργακόπουλος,  Ελένη Αλεξανδρή,  Σουζάννα Ζαχαριάδου, Βαγγέλης Τσουκαλάς
  1. Φουρκέτα Ελένη Γκασούκα
Πρόσωπα: Νεκτάριος, Αντώνης, Αλίκη, Λίτσα 
Διάβασαν οι: Βαγγέλης Τσουκαλάς,  Δημήτρης Γεωργακόπουλος,  Σουζάννα Ζαχαριάδου, Ελένη Αλεξανδρή
  1. Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης Άκης Δήμου
Πρόσωπα: Κάτια – Ιοκάστη
Διάβασαν οι: Ευαγγελία Τζανέτου, Ματούλα Αναστασίου
Θεματική: έρωτας
  1. Ποιος ανακάλυψε την Αμερική Χρύσα Σπηλιώτη
Πρόσωπα: Καίτη – Λίζα
Διάβασαν οι: Σουζάννα Ζαχαριάδου, Ελένη Αλεξανδρή
  1. Λιωμένο Βούτυρο Σάκης Σερέφας
Διαβάζουν οι: Ελένη Αλεξανδρή, Ματούλα  Αναστασίου, Μαρία Βαρδάκα, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Ελευθερία Γιαννέλου, Σουζάννα Ζαχαριάδου, Βαγγέλης Τσουκαλάς, Ευαγγελία Τζανέτου
  1. Βόλφγκαγκ – Γιάννης Μαυριτσάκης
Πρόσωπα: Φαμπιέν – Βόλφγκαγκ
Διάβασαν οι: Ελευθερία Γιαννέλου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος
  1. Γιοι και κόρες Γιάννης Καλλαβριανός
Διάβασαν οι : Ματούλα Αναστασίου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Ελευθερία  Γιαννέλου, Βαγγέλης Τσουκαλάς 
  1. .... και Ιουλιέτα – Άκης Δήμου         Πρόσωπα: Ιουλιέτα
Διάβασε η Μαρία Βαρδάκα 
Την Οργάνωση και τον  συντονισμό της εκδήλωσης είχε η  Μαρία Βαρδάκα

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Λίμνη : Ανέβηκε πάνω στο μπαρ η Πετρούλα και έδειξε την κορμάρα της!

Αρκετές φορές η Πετρούλα δήλωνε πως της αρέσει η Εύβοια.

Στις αρχές του μήνα όμως το έκανε πράξη και πήγε σε νυχτερινό μαγαζί της Λίμνης.

Μάλιστα δεν πήγε απλά να πιει ένα ποτό αλλά είχε ρόλο καυτό και πρωταγωνιστικό.

Μάλιστα ανέβηκε στο μπαρ και όλοι θαύμασαν τα ατελείωτα πόδια της.

Η Πετρούλα όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες έχει πανύψηλα πόδια και καλλίγραμμο σώμα που κολάζει μέχρι και τον φωτογραφικό φακό....

Η γνωστή τηλεπερσόνα με το λίκνισμα και τις τέλειες αναλογίες τρέλανε τους Λιμνιώτες.

Αναγνωστάκης: Η ΔΗΜΑΡ ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία σχετική με το Σχέδιο Αθηνά

Η ΔΗΜΑΡ ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία σχετική με το Σχέδιο Αθηνά, να γίνουν αλλαγές και να επανέλθει σα Νομοσχέδιο. Αυτό ζητησε ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δημ. Αναγνωστάκης στην τοποθέτηση του για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας – Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας τόνισε: «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση», ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, αρχικά τοποθετήθηκε χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις αναφορές για την αλήστου μνήμης εποχή του επιθεωρητισμού στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό να συσχετίζεται το φαινόμενο της παραπαιδείας με την έλλειψη ενός κοινά αποδεκτού συστήματος αξιολόγησης. Συμπλήρωσε σημειώνοντας πως οι κακοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν κάτω από άθλιες συνθήκες, είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται και να γίνονται ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα κακώς κείμενα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, τόνισε πως η αξιολόγηση είναι όντως το ζητούμενο για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και συνολικότερα για την Ελληνική κοινωνία. Επεσήμανε πως οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, δεν προσήλθαν στη διαβούλευση γιατί είχαν αμφότεροι από καιρό καταθέσει πακέτα μέτρων και προτάσεων, που δεν έχουν γίνει αντικείμενο σοβαρής συζήτησης από την κυβέρνηση.

Επί του νομοσχεδίου, χαιρέτισε την απόφαση αποδοχής δύο εκ των τριών τροπολογιών της Δημοκρατικής Αριστεράς και ζήτησε την επανεξέταση της τρίτης, ώστε να απορροφηθούν στις προκηρυσσόμενες θέσεις επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, εκπαιδευτικοί με αυξημένα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.

Τέλος έκλεισε τονίζοντας πως θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να αποσυρθεί η τροπολογία σχετική με το Σχέδιο Αθηνά και να επανέλθει σαν Νομοσχέδιο δίνοντας τη δυνατότητα μιας αναθεωρημένης πρότασης που θα πληροί ακαδημαϊκά κριτήρια και θα χαρακτηρίζεται από αρχές και κανόνες.

Στην αγκαλιά του «Ιπποκράτη» τα παιδιά της Εύβοιας

Δράση προληπτικής ιατρικής του "Χαμόγελου του Παιδιού"

Από την 1η Απριλίου 2013 το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής θα βρίσκονται στην Εύβοια, με πρώτο σταθμό την Χαλκίδα.

 «Με στόχο να εξετάσουμε 18.000 παιδιά μέσα στο 2013 συνεχίζεται το ταξίδι του «Ιπποκράτη» με επόμενους σταθμούς την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα Κύθηρα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει Προληπτική Ιατρική από το 2002, σήμερα όμως σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας, η Προληπτική Ιατρική για τα παιδιά είναι επιβεβλημένη και αναγκαία. Αυτό αποδεικνύεται και από τα δεκάδες αιτήματα που δεχόμαστε καθημερινά από όλη την Ελλάδα» λέει ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.

Η Περιφέρεια στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΓΕΤ

Προ ημερησίας διατάξεως, παρουσία των εργαζομένων της ΑΓΕΤ συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο, οι εξελίξεις στη λειτουργία του εργοστασίου που ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του με τις ανάλογες δυσμενείς συνέπειες στις θέσεις εργασίας.

Συνοψίζοντας τη συζήτηση, έγινε αποδεκτή η πρόταση του Περιφερειάρχη που διατυπώθηκε ως εξής:

«Ο σημερινός μας διάλογος ανέδειξε κοινές θέσεις σε ένα κοινό πρόβλημα. Σε ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την Εύβοια, αλλά τη Στερεά Ελλάδα. Η ανεργία, το κλείσιμο επιχειρήσεων, η απώλεια θέσεων εργασίας προσμετρώνται στη συνολική κατάσταση της Στερεάς Ελλάδας, γι΄αυτό η αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι σφαιρική και συλλογική.

Στο θέμα της ΑΓΕΤ, πέρα από τη συμπαράσταση και τη στήριξη στους εργαζόμενους, να δούμε εδώ, πέρα από τα λόγια, πώς θα είμαστε πρακτικά χρήσιμοι. Γι΄αυτό προτείνω, με τη δική σας συμφωνία :

Να επιδιώξω συνάντηση εδώ στα γραφεία της Περιφέρειας με την εργοδοσία της ΑΓΕΤ και τη συμμετοχή των εργαζομένων και των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Να διαμορφώσουμε συγκεκριμένη άποψη για τις προθέσεις της εταιρείας και να αποσαφηνιστούν τα σχέδιά τους, έτσι ώστε με πολύ συγκεκριμένους όρους να διαμορφώσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Και βεβαίως εσείς ως εργαζόμενοι να αναλάβετε την κινητοποίηση των Δήμων και των Βουλευτών και Υπουργών της Στερεάς Ελλάδας, έτσι ώστε με υπευθυνότητα όλων, να δυναμώσουμε τις κινήσεις μας.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...