Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τέρενς Κουίκ: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δώσουν ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ

Κάθετα ενάντια στο ενδεχόμενο να δώσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφο ανοχής σε έναν κυβερνητικό σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Τέρενς Κουίκ.

Ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Marconi Radio 96,1 F.M.» του Βόλου, σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και τις μετεκλογικές προσπάθειες συγκρότησης κυβέρνησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τέρενς Κουίκ τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ψήφου ανοχής του κόμματός του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδού η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας

Και αυτό θα αναφωνήσουμε, εφόσον δεν τελεσφορήσουν οι διαδοχικές διερευνητικές εντολές των πολιτικών Αρχηγών για ενδεχόμενο σχηματισμό  κυβέρνησης συνεργασίας. Σε αυτή την περίπτωση και όπως προβλέπει το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση για έναν μήνα και μετά θα οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες και σύμφωνα με το Σύνταγμα, Πρωθυπουργός της Ελλάδας ορίζεται ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εάν συμβεί αυτό, τότε επικεφαλής της υπηρεσιακής αυτής κυβέρνησης θα είναι η κα Ρένα Ασημακοπούλου, που τυγχάνει να είναι και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πιθανότατα να γίνει και η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδας ..έστω και για λίγες ημέρες.
enimerwsi.gr

Χαλκίδα: Κρεμάστηκε μέσα στο γηροκομείο


Χαλκίδα: Ηλικιωμένη κρεμάστηκε μέσα στο γηροκομείο : ​Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή της μία 86χρονη στο γηροκομείο της Χαλκίδας.Χθες την ημέρα των εκλογών η ηλικιωμένη κατευθύνθηκε στο δωμάτιο της , έβαλε γύρω

​Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή της μία 86χρονη στο γηροκομείο της Χαλκίδας.


Χθες την ημέρα των εκλογών η ηλικιωμένη κατευθύνθηκε στο δωμάτιο της , έβαλε γύρω από το λαιμό της ένα καλώδιο τηλεόρασης και κρεμάστηκε.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της .

Επέστρεψε την εντολή ο Σαμαράς – Αύριο η σειρά του Τσίπρα

«Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διευκρίνισε ότι μετά και την απόρριψη της Αλέκας Παπαρήγα για συνάντηση δεν κατέστη δυνατή η δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές 2012.

Όπως είπε τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του παρέδωσε τη διερευνητική εντολή που έλαβε το πρωί.

«Εμείς όπως είχαμε την υποχρέωση κάναμε ότι ήταν δυνατόν. Είμαστε το μόνο κόμμα που είχαμε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του μνημονίου θα αποτύχει και αυτό οδήγησε στο χθεσινό αποτέλεσμα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Χαίρομαι που κάποιοι κατάλαβαν την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «εμείς προειδοποιούσαμε για κίνδυνο ακυβερνησίας, έκανα ότι μπορούσα, στάθηκε αδύνατο, κατέθεσα την εντολή».

Η δημοσιογράφος που ύψωσε τη φωνή της στη Χρυσή Αυγή καταθέτει την προσωπική της εμπειρία

Νάντια Αλεξίου: "Ο νεαρός που είχε το γενικό πρόσταγμα, άρχισε να τραβάει τους συναδέλφους "σηκωτούς"!
Η Νάντια Αλεξίου είναι η δημοσιογράφος του Real Fm που αποχώρησε από τη συνέντευξη τύπου του Νίκου Μιχαλολιάκου, όταν τα πρωτοπαλίκαρα του κόμματος της Χρυσής Αυγής, ζήτησαν από όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού. Το γεγονός ήταν πρωτοφανές και όπως ήταν αναμενόμενο απασχολεί από χθες όλα τα ΜΜΕ της χώρας και όχι μόνο.

Η ίδια η ρεπόρτερ καταθέτει την προσωπική της εμπειρία, τα όσα έγιναν στην αίθουσα, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας στο facebook.

Διαβάστε τη συγκλονιστική της μαρτυρία:

Είμαι εγώ αυτή που ακούγεται στο βίντεο. Δεν έκρυψα ποτέ την ταυτότητά μου και ότι μεταδίδω φέρει την υπογραφή μου. Δε μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους και προσωπικά έμαθα από ανθρώπους που σέβομαι στο χώρο, να κάνω τη δουλειά μου, μεταφέροντας την εικόνα σε όσους επιλέγουν να ενημερώνονται από τις μεταδόσεις μου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας... Ήταν η πρώτη φορά σε όσα χρόνια καλύπτω το Αστυνομικό Ρεπορτάζ -που κλήθηκα να παρακολουθήσω συνέντευξη τύπου με "κόκκινες γραμμές"- με όρους!! Τα μικρόφωνα είχαν τοποθετηθεί από τους συναδέλφους τεχνικούς, πριν την άφιξη του ΓΓ της Χρυσής Αυγής στο τραπέζι. Η εντολή να σηκωθούμε όρθιοι ΟΛΟΙ, σε σεβασμό στο πρόσωπο του ΓΓ της ΧΑ, προκάλεσε τη δυσφορία όλων όσων ήταν στην αίθουσα. Απευθύνθηκα στον νεαρό που έδωσε την εντολή, γιατί με προσέβαλε ως άνθρωπο και επαγγελματία. Ήμασταν εκεί, για να μεταδώσουμε τη συνέντευξη τύπου και ΜΟΝΟ(!)... Όλοι οι συνάδελφοι Έλληνες δημοσιογράφοι, που ήμασταν εκεί, αντιδράσαμε. Στην επιλογή κάποιων συναδέλφων να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο νεαρός που είχε το γενικό πρόσταγμα, άρχισε να τους τραβάει "σηκωτούς" για να σηκωθούν όρθιοι. Η διαδικασία -εμένα προσωπικά και από ότι στη συνέχεια συζητήσαμε με τους συναδέλφους στη συνέχεια, μας προσέβαλε. Εγώ αποχώρησα, κάτι που έκαναν και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι. Όταν ερωτήθηκα τι συνέβη, απάντησα ότι η "εντολή σεβασμού" με προσβάλλει και αποχωρώ. Κάτι που όπως τονίζω έκαναν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, για να λάβουμε την απάντηση που ακούγεται. Δείχνοντάς μας την έξοδο... Έχω μάθει ότι ο σεβασμός εμπνέεται. Δεν επιβάλλεται. Τα συμπεράσματα είναι προσωπικά. Εγώ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία...

Ο

ΒΙΝΤΕΟ: Όχι Κουβέλη σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ίσως σε Τσίπρα

Όχι του Κουβέλη σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφήνει ανοιχτές πόρτες για ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη δική του δήλωση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τοποθετήθηκε για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικού σκοπού.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τις θέσεις του, "δίπολο" όπως το χαρακτήρισε το οποίο και δεν αλλάζει.
Δηλαδή, παραμονή στο ευρώ και συγχρόνως απαγκίστρωση από το μνημόνιο, ώστε να εξασφαλιστεί η λαϊκή νομιμοποίηση, αφού αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες.

"Μία μεταμφιεσμένη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα και την αξίωση των πολιτών, σημείωσε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την πόρτα στα δύο κόμματα.

Η απάντηση του όμως στον κ. Τσίπρα δεν ήταν και η σαφέστερη:
"Όταν μιλάμε για πρόταση προς τις προοδευτικές δυνάμεις προφανώς συμπεριλαμβάνουμε τις δυνάμεις της Αριστεράς. Περιμένουμε καθαρές και σαφείς προτάσεις και ανάλογα θα πορευτούμε".



Δήλωση Κουβέλη από depy6

Στο MEGA είδαν τις εκλογές οι περισσότεροι

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι τηλεθεατές στον μαραθώνιο ενημέρωσης που οργάνωσε το MEGA για την κάλυψη της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων δεκαετιών. 


Με κύρος, σοβαρότητα και έμφαση στον πολιτικό λόγο, το MEGA ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς.

ΣΥΝΟΛΟ
ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ





MEGA
24
866.000





ΑΝΤ-1
17,7
628.000





ΝΕΤ
15
531.000





ALPHA
13,6
481.000





ΣΚΑΪ
10,7
376.000





STAR(18.50-21.59)
3,3
117.000

Την εκπομπή «Εκλογές MEGA 2012», η μετάδοση της οποίας άρχισε στις 18.15 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 τα μεσάνυχτα, παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 866.000 τηλεθεατές (ποσοστό 24%). Συντονίστρια ήταν η Όλγα Τρέμη και μαζί της ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Παύλος Τσίμας, ο Ηλίας Νικολακόπουλος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Συντονιστής της εκλογικής βραδιάς ήταν ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Την ίδια ώρα την εκπομπή του ΑΝΤ1 παρακολούθησαν 628.000 τηλεθεατές (ποσοστό 17,7%), της ΝΕΤ 531.000 τηλεθεατές (ποσοστό 15%), του ALPHA 481.000 τηλεθεατές (ποσοστό 13,6%), του ΣΚΑΪ 376.000 τηλεθεατές (ποσοστό 10,7%) και του STAR 117.000 τηλεθεατές (ποσοστό 3,3%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι έστω και για ένα λεπτό την βραδινή εκλογική εκπομπή του MEGA παρακολούθησαν 5.888.000 τηλεθεατές.

Από τις 19.00 μέχρι τις 19.05, την ώρα που ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος παρουσίασε τα exit polls, την πρώτη θέση στον πίνακα τηλεθέασης κατέλαβε το MEGA με ποσοστό 24,8%, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ΑΝΤ1 με ποσοστό 20%, στην τρίτη θέση η ΝΕΤ με ποσοστό 17%, και ακολουθούν ο ΣΚΑΪ με ποσοστό 12,4%, ο ALPHA με ποσοστό 11,9% και το STAR με ποσοστό 4,7%.

Τα νέα στοιχεία του exit poll που μεταδόθηκαν στις 20.30 παρακολούθησε στο MEGA ποσοστό 26,7%, ενώ το τελικό exit poll που μεταδόθηκε στις 21.30 είδε στο MEGA ποσοστό 23,5%.

Σύνολο ημέρας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, το Mega ήρθε πρώτο και στο σύνολο του προγράμματος της ημέρας -μιας ημέρας το πρόγραμμα της οποίας, σχεδόν στο σύνολό του, ήταν αφιερωμένο στην ενημέρωση των τηλεθεατών σχετικά με την διεξαγωγή και το αποτέλεσμα των εκλογών- με ποσοστό 20,7%. Ακολουθεί ο ΑΝΤ1 με 17,3%, η ΝΕΤ με 12,7%, ο ALPHA 12,2%, ο ΣΚΑΪ με 10,9% και το STAR με 7,3%.

Πρώτη φορά η ΑΡΙΣΤΕΡΑ με τρεις βουλευτές στην Εύβοια

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ από τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στη Βουλή - Ο Μαρίνος άνετα από το ΚΚΕ  - Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ με την ΔΗΜΑΡ - Πρώτη φορά η ΑΡΙΣΤΕΡΑ με τρεις βουλευτές στην Εύβοια


ΔΕΝ παίρνει ΕΔΡΑ η Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια - Βγάζει μία έδρα η ΔΗΜΑΡ με τον  Δημ. Αναγνωστάκη, πρώην Δήμαρχο Χαλκίδας.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ, μετά τον πόλεμο, μόνο η ΕΔΑ είχε καταφέρει να έχει δύο βουλευτές στην Εύβοια με τους Καπνίση και Καθαροσπόρη, το 1958.

Από τότε μέχρι σήμερα, αν και τα κόμματα της αριστεράς  έπιαναν ικανοποιητικά ποσοστά δεν είχαν καταφέρει να κάνουν "χατ -τρικ" - όπως λένε και στο ποδόσφαιρο.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, η σταθερότητα του ΚΚΕ αλλά και η σημαντική παρουσία της ΔΗΜΑΡ με υψηλά ποσοστά (όλοι τους) κατάφεραν το μεγάλο γεγονός που αν εξαιρέσουμε τις περιφέρειες με πολλές έδρες ΔΕΝ έχει επαναληφθεί και πανελλαδικά...

Από μία έδρα βγάζουν τα κόμματα:

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΚΕ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΔΗΜΑΡ.

Στη σταυροδοσία προηγήθηκαν και εκλέγονται βουλευτές οι :

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ  από τον ΣΥΡΙΖΑ


ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ από το ΠΑΣΟΚ


ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ από το ΚΚΕ


ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ από την ΔΗΜΑΡ


ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Ποιοι ηθοποιοί μπαίνουν στη Βουλή

Πρόσωπα γνωστά και αγαπημένα από το χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου, του τραγουδιού κατέβηκαν στο στίβο της πολιτικής και ζήτησαν την ψήφο του ελληνικού λαού. Αρκετοί από αυτούς κατάφεραν να εκλεγούν και να κερδίσουν μία θέση στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Η απόφαση του Παύλου Κοντογιαννίδη και του Παύλου Χαϊκάλη να ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» τους έδωσε την ευκαιρία να εκλεγούν βουλευτές. Ο πρώτος συγκεντρώνει 3.745 σταυρούς στο 26,68 % της καταμέτρησης των ψήφων. Ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης συγκεντρώνει στην περιφέρεια Αττικής με 6.204 σταυρούς στο 32,40 % της καταμέτρησης.

Και το ΚΚΕ όμως έχει να αναδείξει προσωπικότητες από το καλλιτεχνικό στερέωμα με την ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου να φαίνεται πως κερδίζει μία θέση στα βουλευτικά έδρανα. Φυσικά από το ΚΚΕ δεν θα λείπει η Λιάνα Κανέλλη, η οποί όμως λόγω εκλογών και αυξημένου φόρτου εργασίας αναγκάστηκε να αναβάλλει τις παραστάσεις της με το Τρίφωνο στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά δεν λείπουν και οι γνωστές προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού με τον τρεις φορές χρυσό ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα (Επικρατείας ΠΑΣΟΚ) και την Σοφία Σακοράφα (Β' Αθηνών).

Τα πέντε σημεία της πρότασης Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο.
Ο κ. Βενιζέλος μετά την ολιγόλεπτη αυτή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, παρουσίασε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ προς τον κ. Σαμαρά για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση.
Τα βασικότερα σημεία είναι: 
1. Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συμμέτοχη όλων των δυνάμεων που δηλώνουν τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, σύριζα, δημαρ, νδ, 
2. Δε θέτουμε όρο τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Θα παράσχουμε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δε θα διαθέσουμε πρόσωπα στη κυβένρηση. Ο λαός θέλει αλλαγή προσώπων.

3. Πρόσωπο κοινής αποδοχής ο Πρωθυπουργός,

4. Ο στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και την Ε.Ε. Ο Λαός το θέλει αυτό. Αλλά πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας.

5. Ο ελάχιστος στόχος αυτής της κυβέρνησης: επιμύκυνση της ήπιας προσαρμογής - όχι νέοι φόροι, όχι νέα μείωση μισθών και συντάξεων -   Να ξεμπλοκαριστούν οι μεγάλες επενδύσεις με έργα 55 δις ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ: Πως Ο Τσίπρας απέρριψε την πρόταση του Σαμαρά

"Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως λέει ο κ. Σαμαράς, αφού οι υπογραφές του στο μνημόνιο δεν αποτελούν σωτηρία αλλά τραγωδία", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ.

"Οι προγραμματικές θέσεις της ΝΔ είναι στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της αριστεράς", τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο συνεννόησης με τις δυνάμεις της αριστεράς.


Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ. 

ΒΙΝΤΕΟ: Επεισοδιακό το όχι Καμμένου στον Σαμαρά για διάλογο - Όλο το παρασκήνιο - Ο ρόλος του Χαϊκάλη

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέρριψε το διάλογο με τη ΝΔ η οποία αναζητεί συμμαχίες για να δημιουργήσει κυβέρνηση. Το παρασκήνιο της απόρριψης όμως είναι τουλάχιστον επεισοδιακό και υποδεικνύει το άσχημο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στα δύο κόμματα.


Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούρας, ο διευθυντής του γραφείου του Σαμαρά, τηλεφώνησε στα γραφεία του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με σκοπό να ζητήσει διάλογο με τον Π. Κάμμένο, και ζήτησε να μιλήσει με τον ομόλογό του, δηλαδή με το διευθυντή του γραφείου του Π. Καμμένου.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν όμως ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος εκλέχτηκε βουλευτής Αττικής, μιας και δεν υπάρχει διευθυντής γραφείου του Π. Καμμένου. Ο Π. Χαϊκάλης απάντησε ειρωνικά πως ο διευθυντής γραφείου του Καμμένου είναι ο κ. Γεωργαλάς και πως τη δεδομένη στιγμή του τηλεφωνήματος αυτός απουσίαζε. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ημέρες πριν τις εκλογές είχε ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη και με τον Π. Καμμένο για το ζήτημα του Γεωργαλά.
Συνεπώς, η ειρωνική απάντηση του βουλευτή Χαϊκαλη όχι μόνο είναι ενδεικτική του κλίματος μεταξλυ των δύο κομμλατων αλλά στην ουσία αποτελεί απόρριψη στην πρόταση της ΝΔ για δίαλογο. Έστι δε θα υπάρξει καμία συνάντηση μεταξύ του Α. Σαμαρά κια του Π. Καμμένου.

Πώς η Εύβοια απέκτησε και έβδομο Βουλευτή !


Ο πρώην αντιδήμαρχος  του Kαποδιστριακού δήμου Mεσσαπίων και γνωστός νομικός Bασίλης Kαπερνάρος είναι ο ... έβδομος βουλευτής της Εύβοιας!



Ο Kαπερνάρος που κατάγεται από τα Ψαχνά έχει αναπτύξει μεγάλη πολιτική δράση και ήταν υποψήφιος στη B Aθηνών με τους "Aνεξάρτητους Έλληνες" όπου και εκλέχτηκε.

Χρόνια στις δικαστικές αίθουσες αλλά και στα τηλεοπτικά πάνελ (με .. αδυναμία σε εκείνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου)  ο Βασίλης Καρπενάρος ήταν ένα από τα προβεβλημένα πρόσωπα που ήθελε η Ν.Δ. στα ψηφοδέλτια της , αλλά το ... πολιτικό του ένστικτο και οι φιλίες τον οδήγησαν στον Πάνο Καμμένο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΩΡΑ 1.00 Μ.Μ.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ Τελικά Αποτελέσματα


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Τελικά Αποτελέσματα

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ Τελικά Αποτελέσματα


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ Τελικά Αποτελέσματα



ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Τελικά Αποτελέσματα


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓ. ΑΝΝΑΣ - Τελικά Αποτελέσματα


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

ΣΚΥΡΟΣ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Τελικά Αποτελέσματα



ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 11,07 Π.Μ.

17 IΟΥΝΙΟΥ Νέες εκλογές - ΔΕΝ προβλέπεται να γίνει κυβέρνηση

Επτά κόμματα θα εισέλθουν στην Βουλή, σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος (02:20).

Βάσει αυτών των δεδομένων, πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 19%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες πίσω και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με μόλις 13,3%.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνουν μαζί απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και περιορίζονται στις 149 έδρες.

Η Δημοκρατική Αριστερά διαθέτει 19 έδρες.

Με αυτά τα δεδομένα και με την ΔΗΜΑΡ να δηλώνει ότι ΔΕΝ θα αποτελέσει το αριστερ΄΄ο άλλοθι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλα δείχνουν ότι ξεκινάει κύκλος εντολών στα τρία πρώτα κόμματα και αν δεν έχει αποτέλεσμα βαδίζουμε ολοταχώς σε εκλογές για τις 17 Ιουνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διαθέτουν 85 βουλευτές, ενώ το ΚΚΕ 26 έδρες.

Αναλυτικά, τα προβλεπόμενα ποσοστά των κομμάτων και η σύνθεση της νέας Βουλής:

ΝΔ 19% με 108 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 16,7% με 52 έδρες

ΠΑΣΟΚ 13,2% 41 έδρες

Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6% με 33 έδρες

ΚΚΕ 8,4% με 26 έδρες

Χρυσή Αυγή 7% με 21 έδρες

Δημοκρατική Αριστερά 6,1% με 19 έδρες

Ντ. Μπακογιάννη: Να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί πολλά ερωτήματα, καθώς επιτείνει τη σύγχυση και δεν δίνει προφανή λύση διακυβέρνησης» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, το κόμμα της οποίας δεν μπαίνει τελικά στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτή η κ. Μπακογιάννη ζήτησε «για να μην μπει η Ελλάδα σε περιπέτειες, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εντός και εκτός Βουλής, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη».

Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα σημείωσε πως «οι εκλογές αυτές έγιναν μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας και τυφλής οργής, οργής για την απόλυτη ανικανότητα των παλαιών κομμάτων να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς την κρίση που τα ίδια δημιούργησαν». «Μέσα σ’ αυτό το αρνητικό περιβάλλον, που δεν ευνοεί τον υπεύθυνο μεταρρυθμιστικό λόγο, η Δημοκρατική Συμμαχία έδωσε ένα θαρραλέο αγώνα, μακριά από λαϊκισμούς επιλέγοντας το δύσκολο δρόμο» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, η Δημοκρατική Συμμαχία δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν η είσοδος του κόμματος στην επόμενη Βουλή: «Μια μάχη χάθηκε- όχι ο πόλεμος. Με θλίψη, αν όχι αγανάκτηση, οι φιλελεύθερες-μεταρρυθμιστικές δυνάμεις βλέπουν ότι, αν ήμασταν ένα ενιαίο, ισχυρό, μέτωπο θα μπαίναμε δυνατοί στη Βουλή, ανατρέποντας τις παραδοσιακές ισορροπίες. Αυτό οφείλουμε όλοι στο μέλλον να το αξιολογήσουμε».

Καταλήγοντας, τόνισε πως οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και η Δημοκρατική Συμμαχία δημιουργήθηκε για να αποτελεί μια χρήσιμη και λογική φωνή. «Και αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε».

Φ.Κουβέλης: Δεν θα δώσουμε αριστερό άλλοθι

Ο ελληνικός λαός μίλησε, καταδίκασε τις επιλογές του μνημονίου, σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και εκτίμησε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει την οργή και αγανάκτηση των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε και την ανησυχία του για την είσοδο στη Βουλή της Χρυσής Αυγής.

Η εντολή του λαού είναι σαφής, τόνισε, απαιτείται αλλαγή πολιτικής, προοδευτική πολιτική με ανάπτυξη και προστασία των αδυνάτων. Η ΔΗΜΑΡ θα τιμήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις, διεμήνυσε ο κ. Κουβέλης, αλλά δεν θα δώσουμε αριστερό άλλοθι σε πολιτικές που εξαθλιώνουν το λαό, θα κινηθούμε με βάση τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις: απαγκίστρωση από το μνημόνιο και ευρωπαϊκός προσανατολισμός.

Για τη ΔΗΜΑΡ, κατέληξε ο κ. Κουβέλης, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι επιτυχία και ταυτόχρονα ενθάρρυνση και έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας πως «θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς:

«Ο ελληνικός λαός μίλησε και καταδίκασε τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα. Καταδίκασε τις πολιτικές του μνημονίου.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτυπώνει τις επιλογές του λαού και ανατρέπει το δικομματικό σύστημα. Αποτυπώνει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

Εκφράζουμε, ταυτόχρονα, την έντονη ανησυχία μας για την παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη βουλή.

Η εντολή του λαού είναι σαφής.

Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται προοδευτική πολιτική με ανάπτυξη, με κοινωνικές προτεραιότητες, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, δίκαιη κατανομή των βαρών.

Η ΔΗΜΑΡ θα τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Δεν θα συμβάλλουμε στη συνέχιση των πολιτικών που εξαθλιώνουν το λαό και την κοινωνία, και δεν θα δώσουμε δημοκρατικό, αριστερό άλλοθι σε μια τέτοια πολιτική.

Θα κινηθούμε με βάση τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις :

Απαγκίστρωση από το μνημόνιο και σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός.

Για τη ΔΗΜΑΡ το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σημαντική επιτυχία και ταυτόχρονα ενθάρρυνση.

Είμαστε μία νέα πολιτική δύναμη. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Με ζωή μικρότερη από δύο χρόνια.

Πετύχαμε δυναμική πολιτική παρουσία.

Οικοδομήσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Τους ευχαριστούμε.

Την εμπιστοσύνη τους θα την τιμήσουμε και θα την κάνουμε δύναμη για την Ελλάδα και την κοινωνία.»

Οι βουλευτές Επικρατείας που εκλέγει κάθε κόμμα

Τρεις βουλευτές Επικρατείας εκλέγει η ΝΔ, δύο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ από έναν εκλέγει το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ, με καταμετρημένο το 47% των εκλογικών τμημάτων.

Σε περίπτωση που ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι εισέλθουν τελικά στη Βουλή, αυτό θα γίνει οριακά και δεν εξασφαλίζουν την εκλογή βουλευτή Επικρατείας.

Συγκεκριμένα από τη ΝΔ εκλέγονται ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης.

Από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Μανώλης Γλέζος και η Θεανώ Φωτίου ενώ από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Πύρρος Δήμας και η Φώφη Γεννηματά.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγονται ο Τέρενς Κουίκ και ο Μιχάλης Γιαννάκης ενώ από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.

Τέλος από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Χρήστος Παππάς και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...