Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Καφετζόπουλος «Λεφτά υπήρχαν, τώρα δεν υπάρχουν - Τώρα ζούμε την παρακμή στην Τηλεόραση» [video]

Ο Γνωστός ηθοποιός μίλησε στο Αχελωος tv και στο Δημοσιογράφο Μακή Μάκκα για την οικονομική κρίση και τις αλλαγές που φέρνει στην κοινωνία, στο πολιτικό σύστημα αλλά και τον χώρο του θεάματος..

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος πιστεύει πως υπάρχει τρόπος να ξεπεράσουμε την κρίση αν συγκεντρωθούμε στα λιγότερα και αλλάξουμε παραγωγικά και καταναλωτικά πρότυπα ως κοινωνία «Θέλω ελπίζω να είναι όλο αυτό είναι αφορμή για να ξαναδούμε τι κράτος είχαμε φτιάξει για διακόσια χρόνια.

Μήπως ξεκινήσουμε από κάπου κοντά στο μηδέν που έχουμε φθάσει και ωφεληθούμε όλοι

Ο κόσμος κατάλαβε ότι τα συνθήματα όπως : κρέμασμα στο γουδί, το μούντζωμα στην βουλή και άλλες τέτοιες συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά, ήταν απλά εκτονωτικές .

Είχαμε προσανατολιστεί σε ένα μοντέλο κατανάλωσης λες και ήμασταν Σαουδική Αραβία και είχαμε κάτι στο υπέδαφος και βγάζαμε λεφτά.

Λεφτά υπήρχαν τώρα δεν υπάρχουν»

Ο Γνωστός ηθοποιός ακόμα, μίλησε για την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας και δήλωσε πως βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο ενώ εκτίμησε ότι σύντομα θα έρθουν νέες δυνάμεις στο προσκήνιο .

«Μετά τις εκλογές δεν υπάρχει ικανοποίηση παραμένει η αγωνιά και φόβος.

Ο κόσμος αποφάσισε να παραμείνει στην Ευρώπη και να το παλέψει. Το πολιτικό σύστημα όμως δεν το σέβεται

Ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρόαιμο γέννημα θρέμμα του πολιτικού συστήματος δεν έχουν κάνει καμιά άλλη δουλειά στην ζωή τους εκτός από τα να είναι πολιτικοί. Δεν χρειαζόμαστε αυτό χρειαζόμαστε κάτι πιο προχωρημένο. Νέους ανθρώπους δημιουργικούς .»

Φυσικά, δεν θα μπορούσε και να μην αναφερθεί και την τηλεόραση και τον χώρο του θεάματος.

«H τηλεόραση είχε περάσει στην Ελλάδα τρεις φάσεις

Η πρώτη ήταν πάρα πολύ στενό πράγμα που υπήρχαν μόνο τα κρατικά κανάλια και δουλέψαμε εμείς.

Μετά μπήκαμε σε μια φάση πιο δημιουργική, έβγαλαν σημαντικές δουλειές, μπήκε δυνατά ο κινηματογράφος υπήρχαν τα ιδιωτικά κανάλια.

Τώρα ζούμε την παρακμή δεν μπορούν να παράξουν καινούργιες ιδέες, είτε για λόγους οικονομικούς η δημιουργικούς.

Αγοράζουμε έτοιμες σειρές από την Τουρκία που υπάρχει μια συνάφεια στην θεματολογία και είναι πιο φθηνά από τα φτιάξουμε εδώ.

Ιερή Αγρυπνία για την Αγία Παρασκευή

Ιερή Αγρυπνία θα τελέσει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 9μ.μ.

Η Ιερή Αγρυπνία θα τελεστεί με την ευκαιρία της μνήμης της ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος και Πολιούχου της Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής, κατά την οποία θα λάβει χώρα η ενθρόνιση της θαυματουργής Ιερής Εικόνας  στο Λιτανευτικό Προσκυνητάριό και θα ψαλλούν τα Εγκώμιά Της.

Στην Ιερή Αγρυπνία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης  κ.κ.Χρυσόστομος.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ριτσώνα Χαλκίδας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ριτσώνα, στη Χαλκίδα, η οποία εκδηλώθηκε πριν από 4 περίπου ώρες σε δασική έκταση.

Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Έκρυψαν 23 κιλά κάνναβης στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου

Ποσότητα ινδικής κάνναβης που φθάνει τα 23 κιλά, επιχείρησαν να περάσουν, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, ένας 24χρονος αλλοδαπός και μία 27χρονη που τον συνόδευε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του λιμενικού, η ποσότητα των ναρκωτικών είχε πιθανό προορισμό κάποια χώρα της κεντρικής ή βόρειας Ευρώπης.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό της ποσότητας του χασίς ξεκίνησε, όταν οι λιμενικοί σταμάτησαν για έλεγχο στην είσοδο του νέου λιμανιού, το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος.

Στην συνέχεια άρχισαν να ερευνούν εξονυχιστικά το αυτοκίνητο και τελικά βρήκαν την ποσότητα των ναρκωτικών σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από το χώρο ρεζέρβας και μέσα στην δεξαμενή καυσίμων. Μάλιστα για μην υπάρξει πρόβλημα με τα καύσιμα, τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα σε 24 συσκευασίες.

Ο 24χρονος και η 27χρονη συνελήφθησαν, ενώ το λιμεναρχείο της Πάτρας συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί, αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση.

Μαγεία το αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου


Μαγεία ήταν το αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου που διοργάνωσε ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. στη πλατεία Τζαμί, χθές το βράδυ.

Ο κόσμος εκτίμησε το αφιέρωμα στην σπουδαία συντοπίτισσα μας από τον οργανισμό και το παρακολούθησε μαζικά, έμεινε με τις καλλίτερες εντυπώσεις.

Η επιλογή του μουσικού σχήματος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., που την επιμέλεια είχε ο Θωμάς Παναγόπουλος, ήταν ότι καλλίτερο.

Με την υπόσχεση για ένα ακόμη αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου, με διαφορετικό θέμα, έκλεισε τη βραδιά η Πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. κυρία Λίλιαν Ζλακώνη.

Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Λίλιαν Ζλακώνη

 

Δηλώστε τα «μαύρα» και πληρώστε για να τα... σώσετε, λέει το υπουργείο Οικονομικών

Μια τελευταία ευκαιρία σε όσους φορολογούμενους έχουν αποκρύψει εισοδήματα, ακίνητα, καταθέσεις και συμμετοχές σε off-shore θα δώσει το επόμενο δίμηνο η κυβέρνηση εφαρμόζοντας για πρώτη φορά «πόθεν έσχες για όλους» και καλώντας τους πολίτες να πληρώσουν έναν «ελκυστικό φόρο».

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών πήρε το «πράσινο φώς» από τον Αντώνη Σαμαρά για να προχωρήσει το πολυθρύλητο ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013, περιλαμβάνοντας και τις καταθέσεις. Στόχος είναι η πλήρης καταγραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ για όσους δεν συμμορφώνονται θα υπάρχουν αυστηρά χρηματικά πρόστιμα και ποινική δίωξη.

Παράλληλα με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα», εξετάζεται η επιβολή ενός «ελκυστικού» φόρου σε όσους δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία (καταθέσεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, κλπ) που είχαν «ξεχάσει» να αναφέρουν στις μέχρι τώρα φορολογικές τους δηλώσεις.

Αντίθετα, για όσους αρνηθούν να δηλώσουν τα στοιχεία αυτά, το υπουργείο θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις με στόχο να διαπιστώσει αποκλίσεις ανάμεσα στα εισοδήματα και την συνολική περιουσία του φορολογούμενου. Το ύψος του φορολογικού συντελεστή ο οποίος θα επιβληθεί στην αδήλωτη περιουσία θα συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Όπως είναι φυσικό, το μέτρο του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και της επιβολής φόρου στην αδήλωτη περιουσία δεν θα εφαρμοστεί σε περιπτώσεις νομιμοποίησης βρώμικου χρήματος και δεν θα αφορά πολιτικούς και πρόσωπα που υπηρέτησαν σε δημόσιες θέσεις.

Διασταυρώσεις με όπλο την τεχνολογία

Επιπλέον, η διασταύρωση των στοιχείων θα γενικευθεί καυώς το υπουργείο Οικονομικών θέλει να αξιοποιήσει την τεχνολογία αντλώντας στοιχεία για τους φορολογούμενους από τις διάφορες βάσεις δεδομένων που τηρούν οι τράπεζες, τα ταμεία, οι κλινικές, το Κτηματολόγιο αλλά και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και άλλοι φορείς...

Ήδη στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων συγκεντρώνουν στοιχεία από τις τράπεζες για τον τζίρο επιχειρήσεων και επιτηδευματιών και κάνουν διασταύρωση με τις δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος.

Αυτό είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να πάρουμε τη δόση των 31 δισ.

Τρέχουν και δε φτάνουν στο υπουργείο Οικονομικών, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τη θετική αξιολόγηση της Τρόικα που θα «ξεκλειδώσει» τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Η «επίσκεψη» της Τρόικα έχει οριστεί για τις 24 Ιουλίου και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως τον Δεκαπενταύγουστο.

Προκειμένου να φτάσουν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου ως το Σεπτέμβρη, ο υπουργός Οικονομικών , Γιάννης Στουρνάρας καταστρώνει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει όμως τρεις μεταβλητές:
  • Η πρώτη θα είναι η αιματηρή περικοπή των δαπανών καθώς και η ολική παύση πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, διαδικασία η οποία υπολογίζεται να αυξήσει τις οφειλές στα 8 δις ευρώ, απο 6,8 δις που ήταν το Μαΐο
  • Η δεύτερη μεταβλητή, είναι να εκδοθούν με την έγκριση της Τρόικα γραμμάτια πέραν των συμφωνημένων στο μνημόνιο, τα οποία θα έχουν ως αγοραστές τις εμπορικές τράπεζες με τη ρευστότητα που λαμβάνουν με ειδικό καθεστώς απο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
  • Τέλος η τρίτη σκληρή μεταβλητή, θα είναι να υλοποιηθούν οι διαβεβαιώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων προς την ελληνική πλευρά, για την χορήγηση περιόδου χάριτος  ενός μήνα για το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ύψους 3,2 δις ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου.

Έτσι τσεπώνουν οι Γερμανοί το ΦΠΑ του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Την ώρα που η Γερμανική κυβέρνηση κατακρίνει την αφερεγγυότητα της Ελλάδας, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της Γερμανίας αρνείται πεισματικά να πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο τα 163 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει απο τα κατασκευαστικά του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Hochtief, βασικός μέτοχος του αερολιμένα (κατέχει το 40%, ενω το υπόλοιπο 55% ανήκει στο ελληνικό δημόσιο) έχει προσφύγει σε διεθνή διαιτησία στο Λονδίνο προκειμένου να αποφύγει να εκπληρώσει τις συμβατές υποχρεώσεις έτσι όπως προβλέπονται απο την ελληνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με αυτή τη νομοθεσία, αν ένας ιδιώτης, ή μία εταιρία, χτίζει μία κατοικία ή ένα κτίριο που δε θα αποφέρει έσοδα, τότε δε μπορεί να εκπέσει ο ΦΠΑ. Εκπίπτει μόνο στη περίπτωση που το κτίριο αυτό αναμένεται να αποφέρει έσοδα στο μέλλον.

Η Hochtief, κατά την κατασκευή του αεροδρομίου, συμψήφισε τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες, ενώ κανονικά για κτίρια που δεν αποφέρουν και δε θα αποφέρουν έσοδα (όπως το κτίριο της Πυροσβεστικής και ο Πύργος Ελέγχου) ο ΦΠΑ δεν έπρεπε να εκπέσει.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία, αρνείται να αναγνωρίσει το χρέος της, δηλώνοντας ότι δεν οφείλει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο, ούτε απο ΦΠΑ, ούτε απο άλλους έμμεσους η άμεσους φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές, ενω κατέφυγε στη διαιτησία του Λονδίνου προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει το ποσό που οφείλει.

Η εκδίκαση της υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στα εθνικά δικαστήρια και οι δικαστικές αποφάσεις αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τα δίνει όλα ο καύσωνας τη Δευτέρα και μετά κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Οι πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού θα είναι η Κυριακή, με τη θερμοκρασία να χτυπάει 40άρι, και η Δευτέρα με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε τροπική χώρα, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου, με καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές. Από την Τρίτη όμως η θερμοκρασία θα πέσει ως και 10 βαθμούς.

Ειδικότερα, ο καύσωνας εντείνεται από σήμερα με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να ξεπερνά τους 40, ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα δείξει 42. Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο, κάνοντας τη μέρα αυτή την πιο θερμή του παρατεταμένου καύσωνα που βιώνουμε από τις 5 Ιουλίου. Μειωμένη θα είναι η θερμοκρασία μόνο στα νότια προάστια και στην ανατολική Αττική. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να δείξει 43 ενώ σε άλλες, όπως τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενισχύοντας όσους μιλούν για τροπικό κλίμα!

Ήδη, το όζον ξεπέρασε τις ανώτερες επιτρεπόμενες τιμές του στο Περιστέρι, στη Γεωπονική Σχολή και τη Νέα Σμύρνη.

Από το βράδυ της Δευτέρα όμως ο καύσωνας μας αποχαιρετά καθώς ο υδράργυρος θα αποκλιμακωθεί απότομα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας κατά οκτώ με δέκα βαθμούς. Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα πέσει στους 34 βαθμούς Κελσίου, και θα μειωθεί περαιτέρω την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή δεν αποκλείεται να έχουμε σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Δωράκι ένα iPhone από τον αντιπρύτανη στην Δραγούμη, με έξοδα του ΑΠΘ

Μια ακόμα περίπτωση προκλητικών δαπανών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έρχεται στη δημοσιότητα, καθώς φαίνεται ότι ο αντιπρύτανης Ιωάννης Παντής έκανε «δωράκι» ένα πανάκριβο... iPhone αξίας 699 ευρώ στην γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αλλά το χρέωσε στα... λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», υπάρχει τιμολόγιο με ημερομηνία 27 Μαρτίου 2012 από το κατάστημα Λογότυπος προς την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ (πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Μυλόπουλος για τον οποίο επενέβη εισαγγελέας για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη), σύμφωνα με το οποίο αγοράστηκε το πανάκριβο iPhone 4S με 16GB μνήμη αξίας 699 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και χρεώθηκε στο ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στις λειτουργικές δαπάνες του.

Λεπτομέρεια: Στις παρατηρήσεις του τιμολογίου αναγράφεται ευθαρσώς ότι το εν λόγο high tech gadget δεν θα παραλάβει για τις ανάγκες του κάποιος καθηγητής ή μεταπτυχιακός φοιτητής αλλά η κυρία Ναταλία Δραγούμη στην οικία της!

Όπως αποκαλύπτεται από το δημοσίευμα, ο κ. Παντής δώρισε στην Ναταλία Δραγούμη το πανάκριβο τηλέφωνο την περίοδο που η ίδια βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες θεατρικής παράστασης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, συναντήθηκε με τον αντιπρύτανη για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να διδάξει η ηθοποιός... υποκριτική στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, καθώς ο κ. Παντής είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου. Τελικά, τα σχέδια για να διδάξει η ηθοποιός την υποκριτική στους φοιτητές του ΑΠΘ δεν προχώρησαν, αλλά ο κ. Παντής έβαλε το χέρι στην τσέπη του...Πανεπιστημίου για να της κάνει ένα συμβολικό δωράκι συνολικής αξίας άνω των 700 ευρώ.

Την ώρα δηλαδή που το κράτος έχει χρεοκοπήσει και αναζητούνται περικοπές από παντού, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ θεωρεί σωστό να χαρίζει πανάκριβα και αχρείαστα iPhone που δεν έχουν καμία σχέση με το έργο του στο πανεπιστήμιο.

Σε επικοινωνία της με την εφημερίδα, η κυρία Δραγούμη παραδέχτηκε ότι δέχτηκε το αντιπρυτανικό iPhone ως δώρο από τη «διεύθυνση του ΑΠΘ»:

«Είχα πάει στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση "το μηλο'' και κάναμε μια συζήτηση με τη διεύθυνση του ΑΠΘ για κάποια μελλοντική συνεργασία μας αφού εγώ διδάσκω υποκριτική στην Αθήνα. Τους είχα καλέσει στην παράσταση και μου έκαναν ένα δώρο...σαν να μου έκαναν δώρο λουλούδια ας πουμε. Το θεώρησα πολύ σημαντικό. Γνώρισα τον κ. Παντή που είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου. Μια αρχική συζήτηση κάναμε... Και μόνο που με σκέφτηκαν, το θεωρώ πολύ τιμητικό όπως εξάλλου και το δώρο που μου έκαναν».

Τέλος στις διπλές συντάξεις για 200.000 δικαιούχους βάζει η κυβέρνηση

Μαχαίρι στις διπλές συντάξεις σκέφτεται να βάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των περικοπών, ενω δέχεται εισηγήσεις να καλέσει 200.000 άτομα να επιλέξουν εως το τέλος του χρόνου, ποιά απο τις δύο συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί.

Η φράση «η αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ' ύψος» που περιλαμβάνεται στην έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και βρίσκεται στα γραφεία των οικονομικών υπουργών, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας και την κατεύθυνση των μέτρων που καλείται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση.

Οι περικοπές των διπλών συντάξεων επηρεάζουν κυρίως τους γιατρούς του ΕΣΥ που συμμετέχουν ταυτόχρονα και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα, οι μηχανικοί (ΤΣΜΕΔΕ και δημόσιο), δικηγόροι (απο το Ταμείο Νομικών αλλά και από διάφορα άλλα ταμεία όπου απασχολούνται ως νομικοί σύμβουλοι), οι πανεπιστημιακοί, αλλά και οι πολιτικοί που συνήθως έχουν κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς κύριους φορείς.

Ακόμη, τα μέτρα αφορούν και τις χήρες που εργάζονταν, οι οποίες λαμβάνουν διπλή σύνταξη (τη δική τους και του εκλιπόντος). Το άδικο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι για να λάβει διπλή σύνταξη ο δικαιούχος πλήρωνε κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές και για τα δύο ταμεία επί 35 χρόνια και μέρος αυτών των χρημάτων θα χαθεί με τα νέα μετρα.

Η κυβέρνηση δίνει σε όσους λαμβάνουν διπλή σύνταξη, δύο επιλογές: είτε να τεθεί πλαφόν στο ύψος και των δύο συντάξεων, είτε να ζητηθεί απο τους δικαιούχους να διαλέξουν ποιά σύνταξη επιθυμούν να λαμβάνουν, που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» - Ο Διώτης ανοίγει τους λογαριασμούς 1000 πολιτικών!

Τα περιουσιακά στοιχεία άνω των χιλίων πολιτικών προσώπων περνά από κόσκινο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με εντολή του επικεφαλής του, αντιεισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Διώτη, με στόχο να εντοπιστούν όσοι πλούτισαν παράνομα.

Συγκεκριμένα ο κ. Διώτης, που έχει πιστωθεί την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, και πλέον χειρίζεται το καυτό θέμα του οικονομικού εγκλήματος, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ή καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η παραγγελία του κ. Διώτη αφορά τον εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία 1000 και πλέον πρώην υπουργών, δημάρχων, γενικών και ειδικών γραμματέων, νομαρχών, περιφερειαρχών αλλά και διοικητών οργανισμών και καθηγητών πανεπιστημίου.

Ουσιαστικά, με το άνοιγμα αυτών των λογαριασμών το ΣΔΟΕ βάζει στο μικροσκόπιο οποιονδήποτε υπηρέτησε σε δημόσια θέση ή χρημάτισε σύμβουλος σε υπουργείο ή δημόσια επιχείρηση και οργανισμό. Κύριος στόχος είναι ο εντοπισμός των περιπτώσεων όπου υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (μίζες), καθώς αυτή η κατηγορία μαζί με τη σύσταση συμμορίας για παράνομες οικονομικές πράξεις είναι οι μόνες που δεν παραγράφονται στην περίπτωση των πολιτικών προσώπων....

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ήδη δόθηκε εντολή για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και μιας νυν βουλευτού.  Πρόκειται για περιπτώσεις για τις υπάρχουν καταγγελίες, ότι υπάρχει μεγάλη... ψαλίδα ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο Πόθεν Έσχες και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Παράλληλα, το ΣΔΟΕ κάνει έρευνα για άλλους τρεις πρώην υπουργούς οι οποία θα κληθούν σύντομα να απαντήσουν πως αγόρασαν βίλες, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους! Μάλιστα, ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ μιλώντας στην ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για «σεισμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα», αν διασταυρωθούν τα στοιχεία που έχει το ΣΔΟΕ...
Στο γραφείο του κ. Διώτη υπάρχουν και έξι φάκελοι για εξοπλιστικά προγράμματα.

ΑΛΙΒΕΡΙ: Γλέντι για τον Ταμυναϊκό με φόντο το φεγγάρι


Το γλέντησαν για καλά, τα μέλη της νεοεκλεγμένης διοίκησης της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Ταμυναϊκού, στην ακτή Νηρέως εχθές το βράδυ, όπου μετά από αρκετά χρόνια ξεκίνησαν την θητεία τους με λαϊκό γλέντι και με τιμητικές διακρίσεις, σε παράγοντες αλλά και σε παλαιούς ποδοσφαιριστές.

Στο λαϊκό γλέντι έπαιξαν  βιολί ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, κιθάρα ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ,τραγούδι ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΑΝΟΣ, ντραμς ο ΕΚΤΟΡΑΣ, κλαρίνο ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΙΤΙΔΗΣ, τραγούδι οι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΚΙΔΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΑΙΟΥ, μπουζούκι ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΩΝΑΚΗΣ.

Το κέφι ήταν  μεγάλο και το γλεντι κράτησε μέχρι την ανατολή του ήλιου.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Εντολή Σαμαρά: Εδώ και τώρα, συρρικνώστε το κράτος

Αποφασισμένος να πάρει πάνω του το τεράστιο έργο της συρρίκνωσης του ελληνικού δημοσίου εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που έχει δώσει εντολή να μειωθούν άμεσα οι λειτουργικές δαπάνες του κράτους κατά 30%.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής 20 Ιουλίου, όπου θέλει να δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, και μετά να υποδεχτεί στην Αθήνα την Τρόικα που θα έρθει στις 24 Ιουλίου για να κρίνει την μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής του Μνημονίου. Με δεδομένες τις τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μέτρων που προβλέπονταν, ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας μειώνοντας κατά το 1/3 τις δαπάνες του δημοσίου. Το σχέδιο Σαμαρά προβλέπει μαζικές καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών, κατάργηση επιτροπών, εξοικονόμηση πόρων από τη συστέγαση υπηρεσιών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει άμεσα μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις, ενισχυμένη και από το θετικό κλίμα που φαίνεται να υπάρχει στην κοινωνία, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών λέει ναι στις αποκρατικοποιήσεις. Η αρχή θα γίνει με το Ελληνικό, τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΣΦΑ, και τις παραλιακές εκτάσεις στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και στην Αφάντου στη Ρόδο, ενώ δρομολογούνται οι αποκρατικοποιήσεις της ΕΥΑΘ, της ΕΥΔΑΠ, της ΛΑΡΚΟ, του ΟΔΙΕ, των ΕΛΤΑ, της Εγνατίας και του ΟΠΑΠ.

Με αυτές τις κινήσεις, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα εξευμενίσει την Τρόικα και θα μπορέσει να αποφύγει τόσο τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που ζητούν επίμονα οι τροϊκανοί όσο και τη λήψη νέων έκτακτων μέτρων για το 2012. Το κατά πόσο θα επιτευχθεί αυτό θα έχει φανεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μέχρι την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, θα πρέπει να έχει οριστικοποιήσει το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για το 2013. Γι' αυτό, οι υπουργοί κάνουν αγώνα δρόμου για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ο Ροταριανός Σύλλογος βοηθά το ΚΕΠ Υγείας

Αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για τις κλινικές εξετάσεις στο πλαίσιο των αναγκών του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, προσέφερε ο Ροταριανός Σύλλογος Χαλκίδας.

 Είναι η δεύτερη φορά που ο Ροταριανός Σύλλογος συνδράμει υποστηρικτικά τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας, αναγνωρίζοντας στην πράξη το έργο του. Και είναι βέβαιο ότι (με συνέπεια στο διακηρυκτικό σκοπό του να υποστηρίζει πάσχοντες συνανθρώπους και να επιβραβεύει φορείς που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες) θα συνεχίσει και στο μέλλον.

Στοιχεία για τους Έλληνες καταθέτες μόνο αν υπάρχουν κατηγορίες, λένε οι Ελβετοί

Επίσημο «όχι» έδωσε η Ελβετία στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα στοιχεία των ελλήνων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες. Στο έγγραφο που έστειλε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας των Άλπεων, γίνεται ξεκάθαρο ότι δε πρόκειται να δοθούν στοιχεία για τους Έλληνες καταθέτες, αν δεν υπάρχουν ξεκάθαρες κατηγορίες εις βάρος τους.

Συγκεκριμένα, η Ελβετία ζητάει απο τις ελληνικές αρχές να υποβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα με ονόματα Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης και τις όποιες κατηγορίες υπάρχουν εις βάρος τους, αλλιώς δεν επιτρέπουν πρόσβαση στη λίστα καταθετών των τραπεζών της.

Το κείμενο που εστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών είναι το ακόλουθο:

«Προκειμένου να ικανοποιήσουμε αιτήματα της Αθήνας για παροχή στοιχείων σχετικά με λογαριασμούς σε Ελβετικές τράπεζες, Ελλήνων πολιτών, θα πρέπει να υποβάλλεται συγκεκριμένο αίτημα με το όνομα του Έλληνα πολίτη, όπως επίσης και αν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον του για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος κλπ. Στη περίπτωση που δεν κατηγορείται ένας Έλληνας πολίτης, στοιχεία δε πρόκειται να σας δώσουμε.»

Δρομολόγια πλοίου από Πευκί - Σκιάθο - Πευκί στην Βόρεια Εύβοια

Από 6/7/2012 έως 22/7/2012. Το πλοίο express evia I θα πραγματοποιεί δρομολόγια από Πευκί για Σκιάθο κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Με αναχώρηση από Πευκί στις 09:00 και στις 19:00 επιστροφή από Σκιάθο.

Το εκδρομικό σκάφος θα πραγματοποιεί τις εξής διαδρομές: 
Πευκί - Αναχώρηση
Δευτέρα 11.30
Τρίτη 8.45
Τετάρτη 11.30
Παρασκευή 11.30
Σάββατο 8.45
Κυριακή 11.30
Σκιάθο - Άφιξη
Δευτέρα 13.00
Τρίτη 10.15
Τετάρτη 13.00
Παρασκευή 13.00
Σάββατο 10.15
Κυριακή 13.00
Σκιάθο - Αναχώρηση
Δευτέρα 19.30
Τρίτη 19.30
Τετάρτη 19.30
Παρασκευή 19.30
Σάββατο 19.30
Κυριακή 19.30
Πευκί - Άφιξη
Δευτέρα 21.00
Τρίτη 21.00
Τετάρτη 21.00
Παρασκευή 21.00
Σάββατο 21.00
Κυριακή 21.00
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22260 40007, Fax: 22260 40008

eviaportal.gr

Μέρκελ: Αν η Ελλάδα θέλει και άλλο χρόνο, ας πάρει... μερικές εβδομάδες

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν κάνει βήμα πίσω από τη σκληρή στάση που κρατάει για το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post, η κ. Μέρκελ είπε πως η μόνη χρονική καθυστέρηση που θα μπορούσε να δώσει στην Ελλάδα είναι το πολύ «λίγες εβδομάδες».

Την ώρα που η Ελλάδα ζητά να πάρει μία παράταση δύο χρόνων, ώστε να εξοικονομήσει 11,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 και να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, η Γερμανία δηλώνει την απόλυτη άρνηση της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και με τις δηλώσεις; της Μέρκελ, αλλά και με αυτές του αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ που είπε ότι τελειώνει η υπομονή του με την Ελλάδα.

9 «χρυσοί» κανόνες για απώλεια βάρους

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και τα μαγιό δυστυχώς δεν κρύβουν και όλα όσα θα θέλαμε. Και ενώ οι δίαιτες της τελευταίας στιγμής μάλλον δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δείτε 9 κανόνες για να χάσετε κιλά μια για πάντα.1) Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας. Και αυτό είναι αλήθεια, αν αναλογιστεί κανείς πως ο οργανισμός μετά από 8 ή και περισσότερες ώρες ύπνου χρειάζεται επειγόντως μια γερή «δόση» ενέργειας που μπορεί να πάρει μόνο μέσα από ένα πλήρες πρωινό. Υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και βιταμίνες θα δώσουν στον οργανισμό σας την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται.

2) Φάτε περισσότερο πρωινό από όσο… χρειάζεστε!

Ακόμη και αν νιώθετε πως είστε πλήρεις με το πρωινό σας γεύμα, μπορείτε να κάνετε μια μικρή παρασπονδία και να φάτε λίγο ακόμη. Τέτοιες «ζαβολιές» επιτρέπονται στο πρωϊνό καθώς ο οργανισμός έχει μεγάλη ανάγκη από ενέργεια στο ξεκίνημα της ημέρας και σίγουρα οι παραπάνω θερμίδες που θα καταναλώσετε ενδεχομένως να έχουν «καεί» ως το μεσημέρι. Ωστόσο, για να κρατήσετε μια ισορροπία φροντίστε να φάτε λιγότερο στο γεύμα σας…

3) Μην επιστρέψετε στον εαυτό σας να… πεινάσει!

Ξεκινήστε να τρώτε τουλάχιστον κάθε 4 ώρες ώστε να μην επιτρέψετε καθόλου στον εαυτό σας να πεινάσει. Ακόμη και αν ένα γεύμα είναι μεγάλο σε ποσότητα, όπως π.χ. το πρωινό σας, μπορείτε να το χωρίσετε σε μέρη έτσι ώστε να νιώθετε πάντα χορτάτοι. Αν π.χ. στο πρωινό τρώτε μία μπανάνα, φάτε την πριν το πρωινό σας τρέξιμο και κρατήστε το υπόλοιπο (π.χ. ψωμί με βούτυρο) για όταν επιστρέψετε από την άσκησή σας. Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.

4) Πάντα να έχετε ποικιλία στα γεύματά σας

Σε κάθε γεύμα είναι απαραίτητο να έχετε στο τραπέζι σας τουλάχιστον ένα προϊόν από τις παρακάτω κατηγορίες:

-ψωμί και δημητριακά

-φρούτα και λαχανικά

-γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά ή σόγια

-άπαχα κρέατα, ψάρια και ξηρούς καρπούς.

Θυμηθείτε να καταναλώνετε καθημερινά λίγα από τα παραπάνω ώστε να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά τους αλλά και να κινητοποιήσετε τους μηχανισμούς καύσης του μεταβολισμού σας.

5) Χάστε κιλά σταδιακά

Αν ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα και χάσετε απότομα πολλά κιλά, το μόνο σίγουρο είναι και πως θα τα ξαναπάρετε γρήγορα αλλά και θα βλάψετε την υγεία σας. Στοχεύστε λοιπόν στη σταδιακή απώλεια βάρους, όχι πάνω από 1-2 κιλά την εβδομάδα και κυρίως πείτε «όχι» στις παράλογες και στερητικές δίαιτες που μακροπρόθεσμα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

6) Περιορίστε τις… υγρές θερμίδες

Οι θερμίδες που εκλαμβάνουμε από την κατανάλωση υγρών αφενός είναι αρκετές και αφετέρου μπορεί να μας οδηγήσουν σε απότομη αύξηση βάρους. Έτσι, καλό θα ήταν να περιορίσετε την κατανάλωση σόδας, χυμών, smoothies του εμπορίου (και να τα αντικαταστήσετε με άλλα που θα φτιάξετε εσείς στο σπίτι), καφέ, αναψυκτικών και αλκοολούχων ποτών.

7) Φάτε…γήινα!

Εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τροφές που βρίσκονται κοντά στη φυσική τους μορφή και δεν έχουν υποστεί πολλές επεξεργασίες. Φάτε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης. Παράλληλα, μειώστε τις ποσότητες επεξεργασμένων τροφών που καταναλώνετε καθώς εμπεριέχουν λιγότερες ίνες και δεν είναι ιδιαίτερα χορταστικά.

8) Επιλέξτε υγιεινό…Fast food!

Οι λέξεις υγιεινό και fast-food είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν μεταξύ τους. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς το fast food φαγητό, τουλάχιστον, προσπαθήστε να το φέρετε στα «μέτρα» σας. Αποφύγετε τα προϊόντα εκείνα που συνοδεύονται από τις λέξεις «τηγανητό», «τραγανό» ή με «σπέσιαλ σως» και κάντε όσο το δυνατόν πιο υγιεινές επιλογές, όπως σαλάτες χωρίς λιπαρά ντρέσινγκ ή sandwich χωρίς μαγιονέζα και λουκάνικα.
9) Ακόμη και τα «αθλητικά» ποτά παχαίνουν

Ακόμη και όταν αθλείστε νιώθετε συχνά την ανάγκη να πιείτε ένα energy drink ή να φάτε μια energy bar δημητριακών για να τονωθείτε και να επανακτήσετε άμεσα την χαμένη σας ενέργεια. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε πως ακόμη και αυτά… παχαίνουν, άρα καταναλώστε τα με μέτρο.
clickatlife.gr

Με ποδόσφαιρο κόντρα στα ναρκωτικά η ΚΝΕ !

Με ποδόσφαιρο κόντρα στα ναρκωτικά η ΚΝΕ !

Η νεολαία του ΚΚΕ, διοργανώνει τουρνουά 5Χ5 ποδοσφαίρου  στα πλαίσια της κινητοποίησης ενάντια στα ναρλωτικ'α.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Χαλκίδας - Θήβας της ΚΝΕ διοργανώνει το  τουρνουά στο γήπεδο Ντερνέκι Χαλκίδας, δίπλα στον Ιππόδρομμο. Το τουρνουά διοργανώνεται στα πλαίσια της πάλης, ενάντια στα ναρκωτικά.   

Η ΚΝΕ προσκαλεί εργατικά και αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια και όσους άλλους θέλουν να συμμετάσχουν, προκειμένου να περάσει το μήνυμα ζωής, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Δηλώσεις συμμετοχών στο τουρνουά γίνονται δεκτές μέχρι 24 Ιουλίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979383382

Τροφές που ενισχύουν τη συγκέντρωσή μας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καθώς περνούν τα χρόνια το σώμα μας γερνά μαζί με… εμάς. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για τη διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου, αν προσθέσετε «έξυπνες» τροφές και ποτά στη διατροφή σας.

Η καφεΐνη σας ενεργοποιεί

Δεν υπάρχει η «μαγική συνταγή», ωστόσο η καφεΐνη μπορεί να σας ενεργοποιήσει και να βοηθήσει τη συγκέντρωσή σας. Τη βρίσκετε τόσο στον… καφέ, όσο και σε σοκολάτες, ενεργειακά ποτά και φάρμακα. Μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορεί να σας γυρίσει… μπούμερανγκ.

Η ζάχαρη ενισχύει την ετοιμότητά σας

Η ζάχαρη είναι η τροφή που «προτιμά» ο εγκέφαλός σας. Όχι η κρυσταλλική που βάζετε στον καφέ, αλλά η γλυκόζη, την οποία μεταβολίζει το σώμα σας από τους υδατάνθρακες και τα σάκχαρα που καταναλώνετε. Γι’ αυτό αν φάτε ή πιείτε κάτι γλυκό μπορείτε να ενισχύσετε βραχυπρόθεσμα τη συγκέντρωσή σας και τη διανοητική σας ικανότητα. Μην υπερβάλλετε όμως γιατί θα… ανέβει και η ζυγαριά!

Μην αμελείτε το πρωινό

Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και την προσοχή. Οι μαθητές που τρώνε καλό πρωινό τείνουν να είναι πιο αποδοτικοί από όσους… δεν το προτιμούν!

Τα ψάρια είναι η καλύτερη τροφή για τον εγκέφαλο

Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ συνδέονται και με τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης άνοιας και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Καταναλώστε καθημερινά μια χούφτα ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε, που προλαμβάνει την εξασθένιση των γνωστικών λειτουργιών. Αντιοξειδωτικά περιέχει και η μαύρη σοκολάτα, όσο και καφεΐνη που ενισχύει τη συγκέντρωση.

Δοκιμάστε το αβοκάντο και προϊόντα ολικής άλεσης

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χοληστερόλης, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος. Τα αβοκάντο περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Ετοιμαστείτε για μια… μεγάλη και κουραστική μέρα

Ξεκινήστε με ένα φυσικό χυμό, ένα ψωμάκι ολικής άλεσης με σολομό και ένα φλιτζάνι καφέ. Ακόμη, φροντίστε να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να πίνετε αρκετό νερό, να ασκήστε και να… ξεκουράζεστε!
medicalnews.gr

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τις θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις... εμπορικές επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους-μέλη της σε όλη τη χώρα για να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (για παράδειγμα «50% έκπτωση»).

Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν 10ήμερα προσφορών.

Στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται πως όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Κοριτσάκι 11 χρόνων μέλος «θηλυκής» συμμορίας!

Ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 11 χρόνων ήταν η «αιχμή του δόρατος» μιας συμμορίας Ελληνίδων που τρύπωναν στα σπίτια ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και έκλεβαν τις οικονομίες τους!

Μαζί της συνελήφθησαν άλλες δυο γυναίκες ηλικίας 38 και 32 χρόνων. Μέσα σε λίγη ώρα, η «θηλυκή» συμμορία τρύπωσε στο σπίτι ενός 70χρονου στον Περδίκκα και άρπαξε 600 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο και στο σπίτι ενός 75χρονου στη Γαλάτεια. Όμως, ένας γείτονας αντιλήφθηκε την ανήλικη που μπήκε κρυφά στο σπίτι και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν και οι δύο ενήλικες πάνω στις οποίες βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η 11χρονη αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με το protothema.gr

Χατζηδάκης: Θα συγκρουστούμε με όσους αντιδρούν στις αποκρατικοποιήσεις

Εξηγώντας πως ο χρόνος τρέχει εναντίον της Ελλάδας και «αν δεν είμαστε αποφασιστικοί θα τρέξει και εναντίον της κυβέρνησης», ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από «τη σύγκρουση με όσους αντιδρούν στις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις».

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο υπουργός Ανάπτυξης, πέρα από τη σύγκρουση που προανήγγειλε με όσους αντιδρούν στις αποκρατικοποιήσεις αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τα ειδικά μισθολόγια.

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια σε αυτό το θέμα με έμφαση στους οικονομικά ασθενέστερους», τόνισε για το θέμα, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως «δεν πρέπει να υποτιμούμε ότι η χώρα πρέπει να δείξει δείγματα γραφής τέτοια που θα επιτρέψουν στη συνέχεια να υπάρξει ένα καινούργιο ξεκίνημα , από το οποίο τελικώς κερδισμένοι θα βγουν οι ίδιοι οι πολίτες και κυρίως οι ασθενέστεροι».

Αιχμηρός, ήταν, όμως, και απέναντι στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «κάνει τιτλοποίηση μελλοντικών σκανδάλων, με προεξόφληση σκανδάλων, προκαταβολικές καταγγελίες και προκαταβολικές απειλές».

Φινλανδός υπουργός: Ανοησίες τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Ανοησίες χαρακτηρίζει τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο φινλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Αλεξάντερ Στουμπ, προσθέτοντας πως «είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι».

Μιλώντας στη εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Στουμπ, αναφερόμενος στο θέμα της επιμήκυνσης  τόνισε, πως πριν συζητηθεί το οτιδήποτε πάνω σε αυτό το θέμα, «πρέπει να επανέλθει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης σε τροχιά και μετά βλέπουμε».

Κουβέλης: Ο Στουρνάρας έχει την εμπιστοσύνη όλων μας

Tις διαβεβαιώσεις ότι η ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει την εμπιστοσύνη των τριών κυβερνητικών εταίρων παρείχε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, o πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως «ο κ. Στουρνάρας έχει την εμπιστοσύνη όλων μας. Προφανώς και τη δική μου, χωρίς αστερίσκους», ενώ παράλληλα τόνισε πως οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συναντιούνται «όσο πρέπει και όταν πρέπει, για να βοηθήσουμε την τρικομματική κυβέρνηση εθνικής ευθύνης να προχωρήσει γρήγορα και απερίσπαστη».

Οσον αφορά στο ενδεχόμενο ανασύνθεσης της Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας όμως πως «είναι κάτι που υπερβαίνει μια συνάντηση κορυφής ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ. Απαιτούνται σοβαρά και μετρημένα βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και όχι βιαστικές και αγχώδεις κινήσεις εντυπωσιασμού που θα βλάψουν, αντί να προωθήσουν τη σοβαρή αυτή υπόθεση».

Για τη δολοφονία της συζύγου του συνελήφθη ο κληρονόμος της «Tetra Pak»

Ο δισεκατομμυριούχος Χανς Κρίστιαν Ράουσινγκ, ο κληρονόμος του βασιλιά της βιομηχανικής συσκευασίας Tetra Pak, όπως βεβαίωσε η Σκότλαντ Γιάρντ, «έχει συλληφθεί για τον φόνο της συζύγου του Εύας».

Στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, η Σκότλαντ Γιάρντ ανακάλυψε το πτώμα της Εύας Ράουσινγκ, 48 ετών, κάνοντας έρευνες στη συνοικία Μπελγκρέβια, όπου διαμένουν ευκατάστατοι. Δεν θέλησε να σχολιάσει τη δημοσιευθείσα πληροφορία ότι, «το πτώμα της γυναίκας κειτόταν για μέρες μέσα στην κατοικία των Ράουσινγκ», έως ότου οι αστυνομικοί το εντοπίσουν.

Ο Χανς Κρίστιαν Ράουσινγκ, 49 ετών, οδηγήθηκε στο κρατητήριο για «επικίνδυνη οδήγηση» και «για κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών».

Σκηνές Φαρ Ουέστ στη Βοιωτία-Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αστυνομικούς και αλλοδαπούς

Ολονύκτια μάχη, με ανταλλαγή πυροβολισμών και άγρια καταδίωξη, δόθηκε τη νύχτα στη Βοιωτία η οποία κατέληξε στην αποκάλυψη οργανωμένης σπείρας αλλοδαπών, η οποία έκλεβε χάλκινα καλώδια από μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Τελικά, μετά από εκτεταμένες έρευνες και περιπετειώδεις επιχειρήσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν έναν 26χρονο Πακιστανό, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά συνεργοί του, (έξι Πακιστανοί ηλικίας από 22 έως 44 ετών και ένας 36χρονος Ουκρανός).

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 03:00΄τα ξημερώματα, όταν αστυνομικοί της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας εντόπισαν στην περιοχή Σκούρτα Δερβενοχωρίων ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν. Ο οδηγός του οχήματος όμως, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο και ακινητοποιήθηκε.

Οι επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα και ένας από αυτούς πυροβόλησε (με πιστόλι ή περίστροφο) κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το πυκνό δάσος κατάφεραν να διαφύγουν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό των δραστών και στήθηκαν αστυνομικά μπλόκα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες οι αστυνομικοί λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν στην ίδια περιοχή ένα δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησε να διαφύγει και μετά από καταδίωξη εγκαταλείφθηκε σε αγροτική περιοχή της Δάφνης Δερβενοχωρίων, ενώ οι επιβαίνοντες διέφυγαν πεζή.

Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, ένας από τους επιβαίνοντες στο όχημα, που όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για τον 26χρονο υπήκοο Πακιστάν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν τις έρευνες και μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να εντοπίσουν στην ίδια περιοχή και τρίτο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μέλη της ίδιας σπείρας. Οι δράστες ανέπτυξαν και πάλι ταχύτητα και παράλληλα πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την καταδίωξη που ακολούθησε οι δράστες έχασαν πάλι τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας και αφού το εγκατέλειψαν στην περιοχή Kλειδί, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο όχημα, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ πλησίον του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μία καραμπίνα, για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 17-12-2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 26χρονος είναι μέλος οκταμελούς εγκληματικής ομάδας, η οποία είχε συσταθεί προ τριμήνου περίπου και δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Βοιωτίας στην κλοπή καλωδίων χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου της Δ.Ε.Η., η ποσότητα των καλωδίων χαλκού που βρέθηκε στο όχημα των δραστών, προέρχεται από κλοπή τριών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. και η αξία τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα τρία αυτοκίνητα αυτοκίνητα και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Βρήκε σχεδόν 100 κιλά χασίς... στη θάλασσα!

Ένας ψαράς εντόπισε το πρωί έναν ύποπτο μισοβυθισμένο σακο και ειδοποίησε το λιμεναρχείο.


Ο σάκος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,3 ν.μ. ανατολικά νήσου Ερεικούσας, και ανασύρθηκε από το πλήρωμα του πλωτού λιμενικού που έσπευσε στο σημείο.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο σάκος περιείχε σαράντα δέματα ακατέργαστης (βρεγμένης από θαλασσινό νερό) ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 93 κιλών και 153 γραμμαρίων.

Οι λιμενικοί παρά τις έρευνες δεν εντόπισαν άλλους παρόμοιους σάκους

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...