Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αποστόλου για Τσιμέντα: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για μια ακόμη φορά εμπαίζει την Ευβοϊκή κοινωνία


"Η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας για μια ακόμη φορά  εμπαίζει την Ευβοϊκή κοινωνία" τονίζει σε δήλωσή του για τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Βαγ. Αποστόλου και επισημαίνει: 

"Στην τοποθέτησή μου  στις 28/03/2013 στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας τόνισα μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητες πίεσης που έχει προς τη LAFARGE με στόχο να αποσύρει την απόφασή της για κλείσιμο του εργοστασίου της στη Χαλκίδα .

 Ασφαλώς τότε δεν γνώριζα ότι τη προηγούμενη ημέρα όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε σε κάτι τέτοιο αλλά και ότι έσπευσε ασμένως να διευκολύνει τη προκλητική της συμπεριφορά φτάνοντας μέχρι του σημείου να της χορηγήσει και άδεια καύσης RDF στη μονάδα της στο Αλιβέρι και μάλιστα πριν την εκδίκαση από το ΣτΕ της σχετικής προσφυγής των κατοίκων κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων .

Πρόκειται για  μια άθλια και επικίνδυνη τακτική  που επιβραβεύει τη μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας και ταυτόχρονα υπονομεύει τον αγώνα τόσο των  κατοίκων της  περιοχής για τη προστασία  του περιβάλλοντος , όσο και των  εργαζομένων των Τσιμέντων της  Χαλκίδας για την υπεράσπιση της εργασίας τους.

Τα «Άπαντα» του Στέλιου Καζαντζίδη με τον Ελεύθερο Τύπο


6 βιβλία με τους στίχους των τραγουδιών που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης συνοδευόμενα από 6 cd με σπάνιες εγγραφές του από προσωπικές στιγμές (φιλικές συγκεντρώσεις, γλέντια, πρόβες κ.λπ.) θα συντροφεύσουν τους αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου από την Κυριακή 31 Μαρτίου. 

Για 6 συνεχόμενες Κυριακές η εφημερίδα θα προσφέρει ένα τόμο με τους στίχους μαζί με ένα αντίστοιχο cd. Ο Στέλιος Καζαντζίδης –πρώτος μεταξύ ίσων- ανήκει στην «μονάκριβη» κατηγορία των ερμηνευτών που χάρις τις απαράμιλλες ικανότητές τους, τα βιώματα, τον ψυχισμό και την ιδιοσυγκρασία τους, εξυψώνουν και κοινωνούν τα μηνύματα του λόγου και της μελωδίας που υπηρετούν, σε τέτοιο βαθμό, ώστε δικαίως θεωρούνται συνδημιουργοί των τραγουδιών που αποδίδουν.

Αν αναλογιστούμε δε την ξεχωριστή φροντίδα και συνέπεια που έδειχνε ο Καζαντζίδης, στο «τι θα βάλει στο στόμα», «πως και για ποιους τραγουδάει», τότε αντιλαμβανόμαστε ότι οι στίχοι των τραγουδιών που ερμήνευσε αποτελούν ζωντανά μνημεία πολιτισμού. «Ψυχογραφήματα» μιας ολόκληρης κοινωνίας και ειδικά των ταραγμών χρόνων του ΄50 και ’60 όπου ο Καζαντζίδης είχε καθοριστική συμβολή στην διαμόρφωση και εξέλιξη του λαϊκού -με την ευρύτερη έννοια του όρου- τραγουδιού.

Δεν είναι τυχαίο ότι τους στίχους των τραγουδιών αυτών υπογράφουν προσωπικότητες του λόγου όπως ο Τσιτσάνης, ο Καλδάρας, ο Τσάντας, η Ευτυχία, ο Βίρβος, ο Κολοκοτρώνης, ο Μητσάκης, ο Γκούτης, ο Πυθαγόρας, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ο Άκης Πάνου, ο Ελευθερίου, η Τσώτου κ.ά. καθώς και ποιητές όπως ο Χριστοδούλου, ο Λειβαδίτης, ο Γκάτσος αλλά και ο Μάνος και ο Μίκης.

Επίσης παρών δίνουν και νεότεροι συνεχιστές της λαϊκής σχολής: Χαψιάδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Λούλα Παπαγιαννοπούλου, Πάριος, Λουκάς κ.ά. Την έκδοση έχουν επιμεληθεί ο συγγραφέας Πάνος Υφαντής και η Βάσω Καζαντζίδη. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη πρόταση που να κεντράρει στον «λόγο» ενός ερμηνευτή συμβαίνει για πρώτη φορά στα εκδοτικά δρώμενα. 

Με αφορμή την προσφορά του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ της Κυριακής, στους απανταχού φίλους του Στέλιου Καζαντζίδη, σε έναν πολύ όμορφο χώρο στην Αθήνα, δόθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου από τον συγγραφέα Πάνο Υφαντή, την Βάσω Καζαντζίδη, τον διευθυντή σύνταξης του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ Γιάννη Τσαπρούνη, και τον δημοσιογράφο Κώστα Μπαλαχούτη. 

Η συγκεκριμένη προσφορά αφορά 6 τόμους με τους στίχους όλων των τραγουδιών που τραγούδησε ο Στέλιος, και συνοδεύονται με 6 ακυκλοφόρητα cd. 

 Ε! δεν θα μπορούσε να λείψει βέβαια από την συγκεκριμένη εκδήλωση και ο Σύλλογος Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ».

Δεν πάνε στο ραντεβού με τη LAFARGE οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας


Δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση της LAFARGE για διάλογο, οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας και αντιπροτείνουν, οποιαδήποτε συζήτηση γίνει, να πραγματοποιηθεί παρουσία θεσμοθετημένων οργάνων ώστε να γίνουν γνωστά τα πραγματικά κίνητρα της LAFARGE.

Αυτή ήτα η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Η συνέλευση αποφασίστηκε μετά την ανακοίνωση της οριστικής παύσης  λειτουργίας του εργοστασίου.

Στη συνέλευση το παραβρέθηκαν, οι. Βαγγέλης Αποστόλου, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Συμεών Κεδίκογλου,  Σοφία Ντούρου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέφανος Μπασινάς,  ο κ. Ζώης Πέπες, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο  Γιάννης Τζαβάρας του ΠΑΜΕ Ευβοίας, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης,  εκπρόσωποι του Σωματείου του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ της Πάτρας,ο Νίκος Σιόλιας εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ευβοίας εκπρόσωποι του Δ. Σ, του Θεάτρου Χαλκίδας κ.α.

ΤΩΡΑ - Νέα επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου


Νέα εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στην Εμμανουήλ Μπενάκη. 

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και τα ειδικά σώματα της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου είχε σημειωθεί επίθεση με μολότοφ στις 12 Ιανουαρίού του 2013.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...