Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Εύβοιας για την λογοκρισία της εκπομπής Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ

Το "κόψιμο" από την ΕΡΤ του κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη προκάλεσε ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Εύβοιας για την εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ.

Η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ, να προχωρήσει στο «κόψιμο», μέχρι νεωτέρας, της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, αποτελεί αδικαιολόγητη και προκλητική ενέργεια.

Η κίνηση αυτή στρέφεται κατά της ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας και μας θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές λογοκρισίας.

Καλούμε την αρμόδια Πολιτική Ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και τη Διεύθυνση της ΕΡΤ να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απόφασης αυτής.

Οι μισθοί και τα μεροκάματα μειώνονται και οι τιμές "τραβούν την ανηφόρα"

Οι μισθοί και τα μεροκάματα μειώνονται, και οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών "τραβούν την ανηφόρα". Αυτό τονίζει  σε ερώτησή του  προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και επισημαίνει:

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου το μέσο νοικοκυριό έχει βιώσει απώλειες εισοδημάτων που φτάνουν μέχρι και το 30%, μέσα στην πάροδο των τελευταίων 2 ετών, έντονο προβληματισμό εγείρει η πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σχετικά με τις μεταβολές του κόστους σε βασικές κατηγορίες καταναλωτικών αγαθών.
Η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, η καταναλωτική ζήτηση έχει υποχωρήσει δραματικά, η ανεργία με βάση τα επίσημα στοιχεία ξεπερνάει το 25% και  εντούτοις οι τιμές σε τρόφιμα και αγαθά άμεσης ανάγκης των νοικοκυριών είναι υψηλότατες.
Αν και για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2012 ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 0.9%, δέος προκαλούν οι μεταβολές του κόστους σε βασικά καταναλωτικά αγαθά από το 2010 έως και σήμερα.
Τεράστια αύξηση παρατηρείτε στο χώρο της ενέργειας, όπου η αύξηση είναι της τάξης του 63.4% στο φυσικό αέριο, 49.1% στο πετρέλαιο θέρμανσης  και 21.3% στο ηλεκτρικό ρεύμα. Λογικό είναι με τέτοιες αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας να συμπαρασύρονται αυξητικά και άλλα καταναλωτικά αγαθά.
Έτσι λοιπόν παρατηρήθηκε   παράλληλη αύξηση στη ζάχαρη κατά 24.9%, στα νωπά ψάρια 13.9% ενώ τη μικρότερη αύξηση εμφανίζουν το ψωμί και το κρέας, που φτάνει περίπου το 3%.
Σύντομα με την κατάθεση των νέων μέτρων, που αναμένεται να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα της μέσης οικογένειας, μέσω της φορολόγησης, εύλογα αναρωτιέται ο Έλληνας πολίτης πως θα αντιμετωπίσει την συνεχή αύξηση τιμών που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την καθημερινότητα του.
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
Α. Ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την προστασία των Ελληνικών νοικοκυριών;
Β. Ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις σκέφτεστε να εφαρμόσετε, ώστε να οδηγηθούμε στην αποκλιμάκωση των τιμών;
Ο ερωτών βουλευτής
Αναγνωστάκης Δημήτριος

Στο Δικαστήριο ο πρώην διοικητής της ΛΑΡΚΟ γιατί δεν μείωσε τους μισθούς

Την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, απολογείται στον εισαγγελέα ο πρώην διοικητής της ΛΑΡΚΟ κ. Τάσος Μπαράκος με βαρύτατες κατηγορίες (απιστία σε βαθμό κακουργήματος), επειδή δεν έκανε τις μειώσεις μισθών στη ΛΑΡΚΟ με βάση το νόμο για τα μισθολόγια των ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι κατηγορίες είναι αβάσιμες καθώς:
-οι μειώσεις αποδοχών δεν μπορούσαν να γίνουν καθώς η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι ΔΕΚΟ και δεν μπορούν να επιβληθούν μισθολογικές μειώσεις με βάση το νόμο για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, γι’ αυτό και ανακοίνωσε πρόσφατα ο κ. Βασίλης Γριμάνης, νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενημέρωσε τους συνδικαλιστές ότι
-θα προχωρήσει σε σύναψη νέας επιχειρησιακής σύμβασης με μειώσεις 17%.

Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα-Στύρα

Απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν κατά τόπους και τα 8 μποφόρ σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές

Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα-Στύρα, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Επίσης κλειστή παραμένει και σήμερα, Δευτέρα, η γραμμή Καβάλα-Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.

Χαλκίδα: Χειμερινό Ωράριο καταστημάτων

Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, ανακοίνωσε το Χειμερινό Ωράριο των καταστημάτων, το οποίο θα ισχύσει κατά το χρονικό διάστημα από 01/11/2012 έως 31/03/2013.

 ΗΜΕΡΑ             ΠΡΩΪ         ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ       8.30 - 14.00    ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ              8.30 - 13.30    17.00- 21.00
ΤΕΤΑΡΤΗ       8.30 - 14.00    ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ        8.30 - 13.30    17.00- 21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    8.30 - 13.30    17.00- 21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ       9.00 - 14.30    ΚΛΕΙΣΤΑ
Enhanced by Zemanta

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση στη Κύμη

Απολαύστε τις παρακάτω φωτογραφίες, από την παρέλαση που έγινε στην Κύμη!











koumiotis.blogspot.gr

Το δίλημμα της ψήφισης των μέτρων και ο έντιμος συμβιβασμός

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ
Στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ.

Νομίζω ότι όταν έχεις διαβεί τον Ρουβίκωνα δεν έχεις δυνατότητα επιστροφής. Η διαπραγμάτευση με την τρόϊκα ήταν σκληρή, οφείλονται πολλά στην στάση και τους χειρισμούς της Δημοκρατικής Αριστεράς και αυτό καταγράφηκε. Σήμερα νομίζω ότι μπορεί να γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός, μετά τις υπαναχωρήσεις και των δανειστών μας και η Δημοκρατική Αριστερά να είναι παρούσα με θετική ψήφο σε όλα τα μέτρα. Το πιο εύκολο είναι να απέχει ή να τα καταψηφίσει και να πει καλώς σας βρήκα στους λεγόμενους «αντιμνημονιακούς». Οι οποίοι βέβαια «αντιμνημονιακοί», δεν έχουν κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση. Εκτός ίσως απ’αυτούς που μιλάνε για αποχώρηση από το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή το ΚΚΕ. Γιατί όλοι οι άλλοι (ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος) αν βγάλουμε τις διάφορες κορώνες που στολίζουν το λόγο τους, θεωρούν την παραμονή μας στην ευρωζώνη ως μονόδρομο και προτείνουν και αυτοί επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας. Δηλαδή  αυτό που κάνει και η σημερινή Κυβέρνηση. Απλά λένε ότι αυτοί θα είναι πιο σκληροί διαπραγματευτές. Δεν ξέρω βέβαια πως το εννοούν αυτό το σκληροί διαπραγματευτές, π.χ. θα χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι (;), θα απαγάγουν τη Μέρκελ (;) ή δεν ξέρω τι άλλο θα σκεφτούν. Γιατί ουσιαστικά η πρότασή τους εμπεριέχει τον εξής απλοϊκό εκβιασμό. Μια έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα επιφέρει τρομακτικές συνέπειες στις χώρες της Ευρωζώνης. Και μάλιστα επικαλούνται και δηλώσεις επισήμων εκπροσώπων της ΕΕ, οι οποίοι πραγματικά αναγνωρίζουν ότι οι συνέπειες μιας Greek exit είναι άγνωστες και πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Οπότε εμείς οι έξυπνοι Έλληνες μπορούμε να τους πατήσουμε στον κάλο, βασιζόμενοι σ’ αυτό τον φόβο τους. Ή δέχεστε αυτά που σας λέμε (π.χ να μας χαρίσετε τα χρέη μας (;), ή απειλούμε παύση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτή η διαπραγμάτευση είναι πιο σκληρή ή όχι. Πάντως δεν την θεωρώ σοβαρή. Ούτε βέβαια και αριστερή. Γιατί τι σχέση έχουν με την αριστερή σκέψη και πρακτική, οι λογικές των εκβιασμών ;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...