Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ – ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑΣ με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους σε "μαζική συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία Τρίτη 6 & Τετάρτη 7 Νοέμβρη".

"Είναι απαραίτητο - τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση - να δώσουμε τη μάχη της απεργίας με αυταπάρνηση και οργάνωση ώστε να σπάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Μας γυρνάνε χρόνια-αιώνες πίσω για να σωθεί το σύστημα, τα κέρδη και ο ανταγωνισμός.

Η απεργία αυτή να είναι βήμα καλύτερης οργάνωση του αγώνα μας. Να γίνουν εγγραφές στα σωματεία, να γραφτούν περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου μας στο Συνδικάτο, να μεγαλώσουμε το μπόι μας ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να δώσουμε τις μάχες που θα έρθουν στη συνέχεια.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων έχει τη δύναμη να σταματήσει την ψήφιση των μέτρων. Όμως, είτε έτσι είτε αλλιώς ο πόλεμος δεν θα σταματήσει την επόμενη μέρα. Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες που έχουν τα κόμματά τους, την Ε.Ε. και πολλούς ακόμα μηχανισμούς από δήμους και περιφέρειες, μέχρι το ΔΝΤ και την Τρόικα.

Η μάχη που πρέπει να δώσουμε το επόμενο διάστημα θα είναι απέναντι σε όλους αυτούς αλλά και απέναντι στους προδότες της τάξης μας. Τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που σε σωματεία και ομοσπονδίες υπογράφει τη μία μείωση μετά την άλλη. Σε Εργατικά Κέντρα και ΓΣΕΕ στερούν από τους εργαζόμενους την αλήθεια για τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο που υπάρχει για να ζήσουν καλύτερα οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Τη μόνη δύσκολη αλλά ρεαλιστική διέξοδο. Έξω από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., μονομερής διαγραφή όλου του χρέους με εργατική – λαϊκή εξουσία.

Σε αυτή την κατεύθυνση να δώσουμε τη μάχη. Για να μην περάσουν τα μέτρα, να μην περάσει η κατάργηση των ΒΑΕ, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο (ΣΣΕ), να γίνει βήμα στην οργάνωση στους χώρους δουλειάς ώστε να φωτιστεί η διέξοδος της Εργατικής – Λαϊκής Εξουσίας".

Το Σωματείο καλεί σε συμμετοχή στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ την ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 11π.μ. & ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ.

Συνέντευξη Βαγγέλη Αποστόλου στο STAR TV Λαμίας

"The Bookbar Cafe": «ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ».

Στο "The Bookbar Cafe" συνδυάζεις το καφεδάκι με το βιβλίο. Μια καλή ιδέα που βρήκε στέγη στο Κρηπίδωμα της Χαλκίδας, στο "Μέγαρο Αβένα" (για όσους από τους παλιούς τη θυμούνται), πάνω στην παραλία.

Στο "The Bookbar Cafe" η Κάκια Ξύδη και οι εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα θα κάνουν την παρουσίαση του βιβλίου «ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ».


Ένα τηλεφώνημα σε ανύποπτο χρόνο, μια δίκη που μοιάζει αδιάφορη και μια γυναίκα καθισμένη στο έδρανο, άλλοτε κριτής μα συνήθως κρινόμενη στα μάτια της μητέρας της. Μεγαλωμένη σε μια τυπική ελληνική οικογένεια, η Βασιλική τόλμησε να ανοίξει τα φτερά της και να ζήσει. Σπούδασε, ερωτεύτηκε, βίωσε τον πόνο αλλά και την ευτυχία και κάπου εκεί πριν το τέλος...

Η μοίρα παίζει τελικά παράξενα παιχνίδια και ο χρόνος πάντα συνηγορεί υπέρ της.

Κι εκεί που όλα φαντάζουν ιδανικά έρχεται η ανατροπή. Γιατί το παρελθόν βρίσκει πάντα τρόπο να πατήσει στο παρόν και να ανατρέψει το μέλλον.

Πώς είναι δυνατόν αυτό που κάποτε φάνταζε ονειρεμένο να μετατρέπεται σε εφιάλτη δίχως τέλος; Κι όταν η ζωή σου όλη καταρρέει, είναι δυνατόν να σηκωθείς ξανά όρθιος και να οικοδομήσεις τα πάντα από την αρχή σε νέα θεμέλια;

Την ελεύθερη πτώση λίγοι την τολμούν, μα ακόμα λιγότεροι επιβιώνουν από αυτή, αν όμως τα καταφέρεις στέφεσαι νικητής για πάντα...

Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα διαβάσουν η Ράνια Νταλαχάνη, σκηνοθέτης, η Χρύστα Δημαρέλου, περιβαλλοντολόγος, και ο Κώστας Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός-ζωγράφος.
Έκτακτη συμμετοχή η κριτικός λογοτεχνίας Κρίστα Βαρελά!



ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ: Άγιο είχαν οι μαθητές δημοτικού σχολείου

Άγιο είχαν οι μαθητές δημοτικού σχολείου στην Αμάρυνθο όταν χθες το πρωί έπεσε δέντρο καταστρέφοντας τμήμα της περίφραξης

 
Αμέσως έσπευσε στην περιοχή κλιμάκιο του Δήμου Ερέτριας, της Πυροσβεστικής και στης Αστυνομίας κι μέσα σε λίγη ώρα απομακρύνθηκαν τα κλαδιά και ο κορμός τους.

Επίσης, ξεριζώθηκε δέντρο απέναντι από τον ναό της Ευαγγελιστρίας, το οποίο κατέστρεψε τηλεφωνικό θάλαμο και καλώδια της ΔΕΗ.

Και αυτό απομακρύνθηκε λίγο μετά την καταιγίδα. Ένας ευκάλυπτος έπεσε στην παραλία της Αμαρύνθου ενώ στην παραθαλάσσια περιοχή Αλαμπέϊκα ξεριζώθηκαν οκτώ δέντρα.

Αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν σε όλες τις πόλεις του Δήμου με αποτέλεσμα να χρειαστεί σε αρκετές περιπτώσεις η επέμβαση της Πυροσβεστικής για άντληση υδάτων.

Οι ζημιές περιορίστηκαν από το γεγονός ότι ο Δήμος έγκαιρα είχε καθαρίσει τα ρέματα και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων, αλλά η σφοδρότητα της καταιγίδας και η καταρρακτώδης και επίμονη βροχή δημιούργησαν τα προβλήματα εντός των πόλεων.

Χαλκίδα: 44χρονος ψαράς έπεσε στα νερά του Ευρίπου

English: A small fishing boat in Chalkida, Gre...
Χαλκίδα (Photo credit: Wikipedia)
Λόγω των ρευμάτων γλίστρησε από τη βάρκα του Ατύχημα με αίσιο τέλος σημειώθηκε χθες βράδυ στο στενό του Ευρίπου. 

Ο 44χρονος ψαράς πέρασε με τη βάρκα του κάτω από τη γέφυρα και βρέθηκε ξαφνικά στη θάλασσα!
Ο άτυχος ψαράς έχασε τον έλεγχο της βάρκας του, μάλλον εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων, και βρέθηκε ξαφνικά στον Ευβοϊκό. Δεν έχασε την ψυχραιμία του και κολυμπώντας κατάφερε να φτάσει προς την μεριά της παραλίας, όπου τον περισυνέλεξαν λιμενικοί.

Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα σοβαρό. Δεν χρειάστηκε καν να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Enhanced by Zemanta

Λουκέτο στο Δήμο Χαλκιδέων για τα νέα μέτρα

Φωτό evianews
Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του νέου Μνημονίου, το σύνολο των Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων...

θα παραμείνουν κλειστά, κατ’ εφαρμογή σχετικής απόφασης, της συνεδρίασης της 27ης Σεπτεμβρίου, του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Η αναστολή της λειτουργίας των Δήμων την ημέρα ψήφισης των νέων δυσβάστακτων μέτρων, αποφασίστηκε ως μια ακόμη αντίδραση, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για το μείζον θέμα της δυσμενέστατης οικονομικής κατάστασης της Αυτοδιοίκησης, που «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική κατάρρευσή των Δήμων και κατ΄ επέκταση στην κατάλυση του κοινωνικού θεσμικού ρόλου τους, εξ αιτίας της αδυναμίας της εκπλήρωσης των προβλεπόμενων υποχρεώσεων της Κυβέρνησης προς τους Δήμους»

Ιστιαία: Σταμάτησε η βροχή και άρχισαν οι... πυρκαγιές

Κλήσεις για αστικές πυρκαγιές δεχόταν συνεχώς την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας.
Η πρώτη φωτιά σημειώθηκε σε παλιά κατοικία αλλοδαπών εντός της Ιστιαίας.

Το αστείο στην ιστορία, όπως διαβάζουμε στο istiaianews.blogspot.gr, είναι ότι κλήθηκε το συνεργείο της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα, αλλά... τι να κόψει; δεν είχαν ηλεκτρισμό οι αλλοδαποί.

Η δεύτερη φωτιά σημειώθηκε στο χωριό Κοκκινομηλιά, σε αποθήκη με ζωοτροφές και γεωργικά είδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια αποθήκη έχει ξανά αναφερθεί φωτιά στο παρελθόν.

Η τρίτη φωτιά, καπνός χωρίς φωτιά, σημειώθηκε στο παραλιακό χωριό Νέος Πύργος σε αποθήκη με σύκα.

Ο ιδιοκτήτης της στην προσπάθεια του να διώξει τα ποντίκια από την αποθήκη που φύλαγε τα σύκα, άναψε θειάφι και έκλεισε τις πόρτες.

Οι γείτονες που είδαν τους πυκνούς καπνούς κάλεσαν την πυροσβεστική, οι πυροσβέστες έβλεπαν πολύ καπνό αναζητώντας την... φωτιά.

Αυτοκτόνησε 24χρονος όπως ο πατέρας του...

Δέκα χρόνια μετά την αυτοκτονία του πατέρα του, ο γιος του έδωσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τέλος στη ζωή του σε χωριό της Ευρυτανίας

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Χελιδώνα της Ευρυτανίας από την απόφαση ενός 24χρονου να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο νεαρός, που ήταν φοιτητής θεολογίας, είχε πάει για δέκα ημέρες στο χωριό του πατέρα του για να ξεκουραστεί, όπως έλεγε. Τα ξημερώματα της Πέμπτης (01/11) όμως πήρε ένα δίκαννο, το έβαλε ανάμεσα στα πόδια του και αυτοπυροβολήθηκε, βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του.

Πριν από δέκα χρόνια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας του και μάλιστα συγχωριανοί του λένε ότι στο παρελθόν είχαν ακούσει τον νεαρό να προαναγγέλλει ουσιαστικά το τέλος του, λέγοντας: "Εγώ θα πάω όπως ο πατέρας μου".

Πηγή: lamiareport.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...