Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ το τριήμερο - Αλλαγές σε Μετρό και Προαστιακό

Τριήμερη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ από το Σάββατο 23 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, όπως αποφάσισε... η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Τις ίδιες ημέρες δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου και δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αντιδρούν στη μονομερή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από τη διοίκηση των εταιριών του Ομίλου ΟΣΕ.

Για τους επιβάτες οι οποίοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό ποσό της τιμής του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου», ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

α) Παρασκευή 22/3 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας): Τα δρομολόγια 500 -501 των αμαξοστοιχιών Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Αθηνών. Το δρομολόγιο 1686 της αμαξοστοιχίας Αλεξανδρούπολης- Δικαίων. Τα δρομολόγια 743 και ΙC 85 των αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκης- Έδεσσας-Φλώρινας- Θεσσαλονίκης. Tα δρομολόγια 3593-3592 των αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκης- Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Τα δρομολόγια 2576-2577 των αμαξοστοιχιών Λάρισας- Βόλου-Λάρισας. Το δρομολόγιο 2536 της αμαξοστοιχίας Αθηνών-Χαλκίδας- Αθηνών.

β) Σάββατο 23/3, Κυριακή 24/3 και Δευτέρα 25/3 (ημέρες των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών): Ματαιώνονται τα δρομολόγια όλων των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Πύργος- Κατάκολο- Ολυμπία που θα κινηθούν στις 24/3 και 25/3.

Επισημαίνεται ότι οι αμαξοστοιχίες 500-501 μεταξύ Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Αθηνών θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών τη Δευτέρα 25/3 προς Τρίτη 26/3.

γ) Την Τρίτη 29/3 (επόμενη ημέρα των απεργιών), ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1681 (Αλεξανδρούπολης- Δικαίων) και ΙC 82 (Φλώρινας- Θεσσαλονίκης).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Στάσεις εργασίας στις εμπορικές αμαξοστοιχίες

Ακινητοποιημένες θα μείνουν επίσης και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες για περίπου μια εβδομάδα καθώς η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλε 8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα εμπορικά τρένα στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου.

Οι στάσεις εργασίας θα ξεκινήσουν από τις 10 το βράδυ της 26ης Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως και τις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου.

Εισαγγελική παρέμβαση και οργή γονέων για διανομή σάπιων φρούτων σε σχολεία!

O εισαγγελέας σταμάτησε τη διανομή μετά από καταγγελίες για διανομή σάπιων και ακατάλληλων φρούτων σε σχολείο - Δείτε το βίντεο...

Ήταν χθες το πρωί όταν ένα περιπολικό άραξε έξω από το δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στο Μπούρτζι. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο αστυνομικό τμήμα και καταγγελία για διανομή σάπιων και ακατάλληλων φρούτων στο σχολείο.

Σύμφωνα με το evianews.com, χάριν στα καλά αντανακλαστικά της σχολικής επιτροπής του Δήμου Χαλκίδας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Είδαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι τα φρούτα που προορίζονταν για τους μαθητές ήταν σάπια και ειδοποίησαν τον εισαγγελέα.

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, έδωσε εντολή να μην μοιραστεί το παραμικρό στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και διέταξε σχετική έρευνα. Το όλο θέμα έχει προκαλέσει οργή στους περισσότερους γονείς που δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να πάρουν φρούτα.

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας: Φρούτα στα σχολεία!!! Τα σχολεία δεν είναι η "χωματερή της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Φρούτα στα σχολεία!!! Τα σχολεία δεν είναι η "χωματερή της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Την ώρα που χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της χώρας μας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής , είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες τους, το Υπουργείο Παιδείας με τα προγράμματα «επισιτιστικής βοήθειας» όπως είναι η ευκαιριακή διανομή φρούτων και μάλιστα σάπιων εμπαίζει τον ελληνικό λαό .Γιατί:
H ποιότητα των φρούτων αποδείχτηκε ακατάλληλη για τα παιδιά (ήταν σάπια και δεν σάπισαν από λάθος μέρα παραλαβής στα σχολεία).
Η διανομή μιας μέρας των φρούτων δεν λύνει το καθημερινό πρόβλημα του υποσιτισμού χιλιάδων παιδιών Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στη χώρα μας.
Ο τρόπος που το Υπουργείο οργάνωσε τη διανομή με την εμπλοκή των εκπαιδευτικών σε ένα απαράδεκτο και υποτιμητικό γραφειοκρατικό πρόγραμμα προσβάλει την ανθρώπινη και επαγγελματική αξιοπρέπεια μας. Λες και πρώτη φορά εμείς οι δάσκαλοι θα διδάξουμε στους μαθητές μας την καθημερινή υγιεινή διατροφή. Λες και είμαστε ιθαγενείς που ξεγελιούνται με χάντρες και καθρεφτάκια να βάζουμε τα πεινασμένα παιδιά με ένα σάπιο φρούτο στο χέρι να διαγωνίζονται στο ποιο θα ζωγραφίσει καλύτερα την εικονική πραγματικότητα ενός αγγελικού κόσμου.
Αν νοιάζονταν για την υγεία των παιδιών δε θα είχαμε 25.000 παιδιά ανεμβολίαστα.

Γι’ αυτό καλούμε το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας να πάρει θέση.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να υψώσουν ανάστημα και να μην υποτάσσονται στην υποχρεωτικότητα δήθεν του προγράμματος ή στην <<ευεργετική προσφορά του >> και να ενημερώσουν τους γονείς.

Το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών χρειάζεται να αντιμετωπιστεί τώρα, χωρίς κανέναν απολύτως διαχωρισμό, με απόφαση και ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου!

Οι Δήμοι, ως μέρος της κρατικής δομής, έχουν χρέος να καλύψουν χωρίς καθυστέρηση τις ανάγκες αυτές, διεκδικώντας άμεσα από το Κράτος και επιπλέον παροχές, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις επείγουσες αυτές συνθήκες! ΖΗΤΑΜΕ!!!

Την παροχή σε καθημερινή βάση ενός δωρεάν απλού γεύματος (γάλα, χυμό σάντουιτς, φρούτο) για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές των σχολείων (Νηπιαγωγεία - Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια)"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...