Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ: Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο οργανώνει το ΠΑΜΕ στην ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ της Χαλκίδας την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εύβοιας αναφέρει:

"Στην  περιοχή μας, εκτός παραγωγικής  λειτουργία είναι τα εργοστάσια Τσιμέντων, ΒΕΤ, ΒΙΟΜΕΚ, Σέλμαν, Νεοσετ, Τσαούσογλου, Ιντερκεμ και ο κατάλογος συμπληρώνεται με δεκάδες μικρότερους εργασιακούς χώρους. Οι βιομήχανοι – εφοπλιστές – τραπεζίτες κλείνουν τα εργοστάσια που έχουν φτιαχτεί από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων, με χρήμα του λαού μας, με επιδοτήσεις.
Την ίδια στιγμή τα προϊόντα που θα μπορούσαν  να παραχθούν είναι απολύτως αναγκαία για να καλύψουν τις ανάγκες των  εργαζομένων και του λαού. Αντί να είναι σταματημένα τα εργοστάσια θα έπρεπε να δουλεύουν νυχθημερόν για φτιαχτούν σχολεία, δρόμοι, ψυχαγωγικοί χώροι, λαϊκή κατοικία. Ακόμα και το νοσοκομείο που φτιάχνεται δεν χρησιμοποιεί τσιμέντο από το εργοστάσιο που είναι στο ένα χλμ, απλά γιατί αυτό απαιτούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή είναι η φυσιολογική λειτουργία του συστήματος, αυτός είναι ο υγιής ανταγωνισμός, ο υγιέστατος. Αυτή είναι η ανάπτυξη με σκοπό την κερδοφορία.
Αυτοί οι σχεδιασμοί σπρώχνονται από το νομικό οπλοστάσιο που ψηφίζουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των βιομηχάνων – εφοπλιστών – τραπεζιτών εντός και εκτός της χώρας. Τέτοιο πολυνομοσχέδιο βρίσκεται στη βουλή που προβλέπει  απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των αποζημιώσεων, μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, κατάργηση της Κυριακής αργίας, περικοπές – απολύσεις σε παιδεία – υγεία – πρόνοια για να περισσεύουν περισσότερα χρήματα για επιδοτήσεις και άλλα πολλά. Επί της ουσίας το νομοσχέδιο βοηθάει τα αφεντικά να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους στην περιοχή μας όπως και πανελλαδικά. Θα τους λύσει τα χέρια στο άνοιξε – κλείσε των εργοστασίων.
Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, απ’ όλους τους τόπους δουλειάς και ειδικά από τα εργοστάσια των Τσιμέντων, της Σέλμαν, της Νεοσετ, του Τσαούσογλου, της Ιντερκεμ να δώσουν βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ στην πλ. ΑΓΟΡΑΣ.
Να σημάνει  συναγερμός, να κινητοποιηθούν και  οι πέτρες ακόμα προκειμένου να μην  περάσει το πολυνομοσχέδιο. Στην οργάνωση του αγώνα να πρωτοστατήσουν τα πρωτοβάθμια  σωματεία παίρνοντας μέτρα για την  κινητοποίηση των εργαζομένων. Η  πρώτη απάντηση να είναι δυναμική.
Απέναντι  στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται  γύρω μας επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι μία πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης και των  άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οργάνωση παντού με αφορμή κάθε μικρό η μεγαλύτερο πρόβλημα. Να ανατρέψουμε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να φρενάρουμε, καθυστερήσουμε μέτρα. Την ίδια στιγμή είναι απαραίτητο να ισχυροποιείται η ταξική γραμμή στο κίνημα που δίνει τη μοναδική ενωτική – ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού.
Ταυτόχρονα με τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, την  καθημερινή συγκέντρωση δυνάμεων που  θα επιτρέψει να διεκδικηθεί τελείως  διαφορετική ανάπτυξη που στο  κέντρο της θα έχει τις ανάγκες  του λαού και όχι την αύξηση της κερδοφορίας. Αυτή η ταξική γραμμή στο κίνημα, μεταξύ των άλλων, προστατεύει  τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και από παγίδες και αυταπάτες.
Έχει στηθεί παγίδα από αυτούς που  έχουν μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση και σήμερα δηλώνουν συμπαραστάτες των εργαζομένων. Ψήφο προσδοκάνε στη Βουλή, στην Περιφέρεια, στο Δήμο, για να γίνουν αυτοί οι νέοι διαχειριστές.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού  που στην περιοχή μας εκφράζεται από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν και προσανατολίζουν σε αυτήν την προσπάθεια.
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, είναι υπερασπιστές της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, επιδιώκουν τη γηπεδοποίηση των κινητοποιήσεων και όχι την πολιτικοποίησής τους. Δεν θέλουν να βγαίνει κανένα συμπέρασμα από όσους συμμετέχουν.
Καλλιεργούν αυταπάτες ότι υπάρχει λύση στην αυτοδιαχείριση των εργοστασίων που περιχαρακώνει τον κάθε εργασιακό χώρο προσανατολίζοντας στην ξεχωριστή λύση. Στο να ψάχνουν οι εργαζόμενοι το πώς θα γίνουν επιχειρηματίες, πως θα επιβιώσουν μέσα στον ανταγωνισμό, μέσα στην ελεύθερη αγορά που το ταμπούρλο βαράνε τα μονοπώλια. Να μην τσιμπήσει κανένας εργαζόμενος σε τέτοιου είδους λύσεις. Το σύνθημα
«ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ – ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ» μιλάει για κατάργηση των εκμεταλλευτών, των αφεντικών και όχι την αντικατάστασή τους.
Καλλιεργούν αυταπάτες ότι υπάρχει  λύση στην αλλαγή κυβέρνησης. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχρεώσει βιομήχανους – εφοπλιστές – τραπεζίτες να λειτουργήσουν χωρίς το κυνήγι του κέρδους. Ακόμα και εάν κάτω από τη λαϊκή πίεση ψηφιστεί κάτι θετικό, η οργάνωση των εργαζομένων και του λαού θα επιβάλει την εφαρμογή του. Τα αφεντικά σήμερα καταπατούν τα εργασιακά μέτρα γαλέρας που οι ίδιοι έχουν ψήφισει και θα εφαρμόσουν κάτι «θετικό» επειδή θα το ψηφίσει η αριστερούλικη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή όποια άλλη;;;
Καμία αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει άλλη πιο  εύκολη λύση πέρα από τον καθημερινό ταξικό αγώνα ενάντια σε εργοδοσία, κράτος και μηχανισμούς της. Όλοι στη μάχη.
ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΝΕΑ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ – ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Enhanced by Zemanta

Σύσκεψη για το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας για τους εργαζόμενους της PLEXACO

Το Δ.Σ. του Σωματείου ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” καλεί τους εργαζόμενους της PLEXACO, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλιο του 2012, σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:00 .

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

"Σε συνθήκες όπου η καπιταλιστική κρίση εξελίσεται και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές  διαχείρησης για το ξεπέρασμά της προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με την ταυτόχρονη μετακύλιση των συνεπειών στις πλάτες των εργαζομένων, συνθέτουν την ωμή πραγματικότητα, που εκφράζεται με απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση Σ.Σ.Ε., οφειλές δεδουλευμένων, κλείσιμο εργοστασίων, περικοπές κοινωνικών δαπανών και παροχών κ.α.

Στην  περιοχή μας, στον κλάδο της χημικής βιομηχανίας, οι βιομήχανοι της PLEXACO, της Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ και της INTERKEM αφού έκλεισαν τα εργοστάσια και οφείλουν δεδουλευμένα, συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους.

Αυτά  είναι τα αποτελέσματα του δρόμου ανάπτυξης που έχει για σημαία την ανταγωνιστικότητα και μόνο σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος.

Και επιβεβαιώνεται, με τον πιο τραγικό για τους εργάτες τρόπο, ότι οι βιομήχανοι βάζουν «λουκέτο» στα εργοστάσια όταν δεν βγάζουν το προσδοκώμενο κέρδος ή όταν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα στον ανταγωνισμό ή επενδύουν σε άλλους κλάδους που υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις για γρήγορο και μεγάλο κέρδος ή μεταφέρουν τα εργοστάσια σε άλλες χώρες ή διατηρούν τα συσωρευμένα κεφάλαια περιμένοντας να τα ρίξουν πάλι στην παραγωγή, όταν θα έχουν διαμορφωθεί συνθήκες με εξασφαλισμένο πάμφθηνο και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καλεί τους συναδέλφους της PLEXACO, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλιο του 2012, σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μας για:

συνέχιση της καταβολής του επιδόματος επίσχεσης.
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
Πάγωμα καταβολής δόσεων από δάνεια.
Να μη γίνει καμία κατάσχεση- διακοπή ρεύματος- νερού.

Συνάδελφοι,

Κάθε  εργαζόμενος και άνεργος πρέπει να παλέψει οργανωμένα και συλλογικά  με τα ταξικά σωματεία για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής, ξεπερνώντας τα συμβιβασμένα σωματεία, όπως της PLEXACO, που με τη στάση τους οδηγούν τους εργαζόμενους στην παραίτηση από κάθε αγωνιστική διεκδίκηση, αναθέτοντας τα πάντα στους δικηγόρους και τα δικαστήρια".

Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μουρτερή

Είχαν σπεύσει στην περιοχή 19 οχήματα και 40 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή Μουρτερή του Δήμου Κύμης Ευβοίας.

Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση, όπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 19 οχήματα και 40 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

H "Θεοπούλα" στην Αιδηψό!

H "Θεοπούλα" στην Αιδηψό! Η αγαπημένη γιαγιά του «Παρα πέντε», Έφη Παπαθεοδώρου, που ασχολείται και με τη συγγραφή, βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια και απολαμβάνει τα μπάνια της.

Λίγο πριν βάλει μπρος τα σχέδια της για την επόμενη χρονιά μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα

Η Έφη Παπαθεοδώρου, η αγαπημένη από το κοινό τηλεοπτική Θεοπούλα του «Παρά Πέντε» μίλησε στην κάμερα καθημερινής εκπομπής για τη θρυλική σειρά, τη ζωή της, αλλά και την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

«Είναι πολύ συγκινητικό, γιατί τόσα χρόνια μετά το Παρά Πέντε ο κόσμος συνεχίζει να με αγαπάει. Δυστυχώς χάσαμε την άλλη γιαγιά, την γιαγιά Σοφία και έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ, γιατί χάρη στην Ειρήνη πήρα και τον ρόλο και κάναμε αυτό το τρομερό δίδυμο που ανέτρεψε την εικόνα που είχαμε για τις γιαγιάδες. Εγώ είχα αντιρρήσεις, δεν ήθελα να κάνω τηλεόραση και μου έλεγαν όλοι ότι θα ήταν ο ρόλος της ζωής μου», είπε η ηθοποιός.

Όταν ρωτήθηκε για την κρίση, η γιαγιά με τις τρομερές ατάκες της σειράς είπε: «Εγώ έζησα πάρα πολλές άσχημες καταστάσεις. Το μετεμφυλιακό κράτος και άλλα. Τότε είχαμε φιλοδοξία και ελπίζαμε ότι όλο αυτό θα περάσει γρήγορα και αγωνίζονταν προπαντός οι νέοι. Σήμερα δεν είναι εμφανές αυτό. Υπάρχει μία Κατοχή… είμαστε υπό κατοχή, αλλά δεν είναι εμφανής ο εχθρός. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείς έναν ολόκληρο λαό, χωρίς να φταίει όλος γιατί κάποιοι έφταιξαν».

Τέλος, η… Θεοπούλα σχολίασε και το γεγονός ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ στην κάμερα του «Fthis»: «Ο γάμος και τα παιδιά δεν είναι σενάριο, είναι ζωή και πρέπει να κάνεις κάποιες επιλογές. Εμένα δεν κάθισαν κάποιες σχέσεις μου και από ένα σημείο και πετά είπα ότι θα αφοσιωθώ στην τέχνη. Κάποια στιγμή χτύπησε μέσα μου το καμπανάκι της μητρότητας, αλλά δεν ήταν η ώρα για να ολοκληρωθεί».

ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΜΠΑΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Στους Κήπους της Κύμης

«Πως η ιστορία γίνεται σιωπή» - Στους Κήπους της Κύμης - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στο χωριό Κήποι στην περιοχή της....
Κύμης στην Εύβοια, ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, και οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης και.... Ρίτα Αντωνοπούλου θα παρουσιάσουν μία μοναδική συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος Κηπιωτών Ευβοίας.

Υπόσχονται να μας ταξιδέψουν, με αγαπημένα τραγούδια από το έργο του Θάνου Μικρούτσικου (Σταυρός του Νότου κ.α.), και άλλες γνωστές επιτυχίες άλλων συνθετών (Θεοδωράκη, Σπανού, Νικολόπουλου κ.α.) πλαισιωμένοι από ορχήστρα εξαίρετων μουσικών.

Αυτή η βραδιά θα γεμίσει με λαϊκά, αλλά και πολιτικά τραγούδια λαϊκού βιώματος, όπως η Ρόζα, Πατησίων και Παραμυθιού γωνία, Γουίλλυ, Πάντα γελαστοί , Ελένη, αλλά και Ζωή, Βρέχει στη φτωχογειτονιά κ.α..

Σε ένα πρόγραμμα, όπου τόσο ο Δημήτρης Μπάσης με την ρωμαλέα, λαϊκή φωνή του και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες, όσο και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πολυφασματική, με ακρίβεια και πειθαρχία, μεταφέρουν το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό για να το απογειώσουν.

Σε έναν χώρο ιδανικό για μεγάλες καλοκαιρινές συναυλίες. Με την ομορφιά και την απλότητα του φυσικού τοπίου αλλά άρτια οργανωμένο, εύκολα προσβάσιμο και με άνεση πάρκινγκ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 21.30
ΚΗΠΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10€ -  ΕΙΣΟΔΟΣ 12€ -  ΠΑΙΔΙΚΟ 5€
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ. 69.79.13.36.31 (κ. Αράπη)

Οι Picos Apicos & The Pina Coladas στο Xenia bar-cafe

Oι Picos Apicos & the Piña Coladas στο Xenia bar-cafe την Παρασκευή στις 10:00 μ.μ. 

Oι Picos Apicos & the Piña Coladas "δένουν" τον ήχο των κλασικών αμερικάνικων και βρετανικών rockabilly των 50s με τα cult κομμάτια της ελληνικής rock ‘n’ roll σκηνής του ’80.

Η μπάντα καλύπτει τη χορευτική διαδρομή από τον Elvis και τον Little Richard έως τον Μπουλά και τον Γιοκαρίνη, με πρωτότυπες διασκευές και medley.

Το rock 'n' roll συναντάει upbeat reggae, ska, και funky ρυθμούς, σε μια συνταγή που καταφέρνει να μετατρέπει κάθε live σε πάρτι.


Enhanced by Zemanta

Κρητική βραδιά στην Ταβέρνα ''ΚΑΝΤΟΥΡΟΣ''

Κρητική βραδιά θα φιλοξενήσει για ένα και μοναδικό live Η Ταβέρνα ''ΚΑΝΤΟΥΡΟΣ''

Με τους :
Πέτρος Σαριδάκης - Λύρα
Παναγιώτης Κουτούζος - Λαούτο
Γεωργία Καλλή - Κρουστά
Χρήστος Τζελεπόπουλος - Κιθάρα

Όπως παντά με πολύ κέφι, χορό, διασκέδαση και πάνω από όλα καλό φαγητό..!!

ΤΗΛΕΦ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ : 22210 - 92450 κ' 6946410135

(Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν κι αλλα LIVE με διάφορα Μουσικά ακούσματα απο όλη την Ελλάδα..)

Αμάρυνθος: Βρήκαν καμένο το αυτοκίνητο των ληστών

Είχαν ληστέψει τράπεζα και του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους

Μέσα στο υπόγειο μιας ανεγειρόμενης οικοδομής στην επαρχιακή οδό Αμαρύνθου-Γυμνού Ευβοίας, έκρυψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δυο κακοποιοί μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στην Αμάρυνθο. Ίχνη τους, όμως, δεν βρέθηκαν, καθώς του είχαν βάλει φωτιά η οποία το κατέστρεψε ολοσχερώς.

Ο ένας από τους δύο δράστες είχε μπει πρώτος στην τράπεζα και είχε υποχρεώσει με την απειλή πιστολιού τον διευθυντή να ξεκλειδώσει την πλαϊνή πόρτα για να μπει και ο συνεργός του που φορούσε τζόκεϊ και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι. Οι δυο τους, αμέσως μετά, άδειασαν τα ταμεία και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό με το οποίο διέφυγαν.

Από τις περιγραφές που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί αναζήτησαν το αυτοκίνητο το οποίο βρήκαν εγκαταλελειμμένο και καμένο. Το βίντεο από τη ληστεία εξετάζεται καρέ- καρέ και οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Χαλκίδας εκτιμούν ότι ένας από τους δράστες είναι γνωστός αλλοδαπός κακοποιός ο οποίος αναζητείται με εντάλματα σύλληψης για πολλές παρόμοιες ληστείες τραπεζών.

Χαλκίδα: Ροτβάιλερ έστειλε στο νοσοκομείο 45χρονη

Της επιτέθηκε και τη δάγκωσε στο πόδι - Τα ουρλιαχτά της ξεσήκωσαν τη γειτονιά

Ήταν γύρω στις εννιά το πρωί της Τρίτης στη Χαλκίδα όταν η 45χρονη γυναίκα βγήκε από το σπίτι της για να πετάξει τα σκουπίδια.

Ξαφνικά ένα ροντβάιλερ της επιτέθηκε από πίσω και την δάγκωσε στο πόδι!

Για καλή της τύχη άκουσαν τα ουρλιαχτά της δύο γείτονες, οι οποίοι έτρεξαν στο σημείο και έδιωξαν το σκύλο.

Η 45χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε τραύμα στη δεξιά γάμπα, αλλά ευτυχώς δεν ήταν ιδιαίτερα βαθύ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το ροτβαϊλερ είχε λουρί και πρέπει να λύθηκε από κοντινή οικία.

Πυρκαγιά στην Μουρτερή Κύμης

Εχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις - Επιχείρηση και από αέρος

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρτερή Κύμης στην Εύβοια.

Στο σημείο έχουν σπεύσεις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 40 πυροσβέστες και 19 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Αποστόλου: Λιμεναρχείο και Εισαγγελέας να επέμβουν για τη ρύπανση στην Αυλίδα

Με αφορμή τη θαλάσσια ρύπανση στην Αυλίδα από τα Ναυπηγεία Χαλκίδας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έκανε την παρακάτω δήλωση:
Ακόμη ένα κρούσμα ρύπανσης του  Ευβοϊκού στη περιοχή της Αυλίδας από βιομηχανικά απόβλητα έγινε γνωστό στις 7/7/13 από κατοίκους της περιοχής. Νωρίς το πρωί η θάλασσα γέμισε πετρέλαιο που διέρρευσε από τις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Χαλκίδας, το οποίο λόγω των πνεόντων ανέμων διασκορπίστηκε σε έκταση πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων. 
Η επιχείρηση χωρίς τα αναγκαία τεχνικά μέσα και  χρησιμοποιώντας ανειδίκευτους οικονομικούς μετανάστες, υπό την παρακολούθηση του λιμενικού δήθεν, αντιμετώπισε το πρόβλημα. Μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχαν μαζευτεί από τη θάλασσα πάνω από 3,5 τόνους πετρέλαιο και δεκάδες σακούλες με φύκια βουτηγμένα στο πετρέλαιο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι κανείς δεν ήξερε ότι οι σακούλες των σκουπιδιών με τα πετρελαιομένα φύκια δεν πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια αλλά να ακολουθήσουν διαδικασία ασφαλούς εξουδετέρωσης.
Είναι γνωστό επίσης ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση παρά την απαγόρευση νυκτερινής αμμοβολής που ισχύει από το Πάσχα  μέχρι τον Οκτώβρη σχεδόν κάθε βράδυ  διενεργεί  αμμοβολές με αποτέλεσμα κάθε είδους τοξικά απόβλητα να πέφτουν στη θάλασσα και λόγω των ρευμάτων να διαχέονται σε όλο τον Ευβοϊκό
Εντύπωση προκάλεσε η στάση  των οργάνων του λιμενικού  που  προσπάθησαν  όχι  μόνο  να αποτρέψουν αλλά και να κατασχέσουν φωτογραφίες  που τράβηξε πολίτης της περιοχής.
Καλούμε τους αρμόδιους - τοπική αυτοδιοίκηση, Λιμεναρχείο  και Εισαγγελέα Χαλκίδας να παρέμβουν  άμεσα για να προστατεύσουν την  υγεία των χιλιάδων λουομένων  και κατοίκων της περιοχής και  να εξαντλήσουν όλη την αυστηρότητα  του νόμου για την επιχείρηση που χρόνια τώρα εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται στην ισχύουσα νομοθεσία για τη προστασία του περιβάλλοντος.

ΒΙΝΤΕΟ: Στην Χαλκίδα ο Α.Τσίπρας - Μίλησε για "σύγχρονους Νέρωνες"

Στη Χαλκίδα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με εργαζόμενους και διοικήσεις των σωματείων της περιοχής.

Άσκησε επίθεση στην πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, τους οποίους χαρακτήρισε ως τους σύγχρονες Νέρωνες.

Στην Χαλκίδα ο Α.Τσίπρας. Μίλησε για... από LAMIASTARGR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...