Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

1η γιορτή πατάτας με χορό, τραγούδι και καλό φαγητό στον Πισσώνα

Το Σάββατο 4 Αυγούστου η γιορτή Πατάτας στον Πισσώνα Ευβοίας. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Πισσώνα.
 
Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν θέατρο σκιών, έκθεση βιβλίων και χειροποίητων κοσμημάτων, παιδικό θέατρο, παραδοσιακή μουσική, προβολή ταινιών, ενώ στις 4 Αυγούστου με τη γιορτή πατάτας θα λήξουν οι εκδηλώσεις μας!
 
Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν καθημερινά στις 9.00 μ.μ. πλην της Πέμπτης που θα παραμείνει κενή και η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:


Τετάρτη 01/08/2012 έκθεση βιβλίου- προβολή ταινίας.

Παρασκευή 03/08/2012 συναυλια εντέχνου- λαικού τοπικού συγκροτήματος.

Σάββατο 04/08/2012 1η γιορτή πατάτας με χορό, τραγούδι και καλό φαγητό.

Όπως κάθε χρόνο ο Μορφωτικός Εξωραιστικός Σύλλογος του Πισσώνα προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό και προσκαλεί όλο τον κόσμο να περάσει όμορφες και ευχάριστες στιγμές σε αυτό το όμορφο χωριό της Κεντρικής Εύβοιας, τον Πισσώνα.

Επίσημη Απογραφή: Εύβοια 210.967, Χαλκίδα 86.393 - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Σε 9.903.268 πολίτες ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Στους 210.967 ανέρχεται ο πληθυσμός της Εύβοιας και στους 86.393 οι κάτοικοι της Χαλκίδας. (Δείτε τον αναλυτικό πίνακα στο τέλος).

Πρόκειται για τον αριθμό των δημοτών κάθε Δήμου της χώρας, ανά δημοτική ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή πληθυσμού-κατοικιών 2011, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας συγκεντρώνεται στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Στην περιφερειακή ενότητα κεντρικού τομέα μένουν 750.982 πολίτες και συγκεκριμένα στο Δήμο Αθηναίων 467.108 άτομα.

Η περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών έχει πληθυσμό 446.721, η περιφερειακή ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών 386.953, η περιφερειακή ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών 394.191 και η περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής 358.576. Επίσης, η περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής έχει πληθυσμό 141.051 και η περιφερειακή ενότητα Πειραιώς 394.454. Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης έχει πληθυσμό 878.194, με τον Δήμο Θεσσαλονίκης να έχει πληθυσμό 269.137 άτομα.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ η καταγραφή του νόμιμου πληθυσμού έγινε με βάση τις απαντήσεις των απογραφόμενων Ελλήνων υπηκόων στο ερώτημα σχετικά με τη Δημοτική Ενότητα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Στο νόμιμο πληθυσμό περιλαμβάνονται και οι Έλληνες υπήκοοι των στρατιωτικών και διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων προηγήθηκε επεξεργασία των στοιχείων της Απογραφής με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες έτσι ώστε να εφαρμοσθούν αυστηρότεροι έλεγχοι ποιότητας από οποιαδήποτε άλλη Απογραφή.


Σπ. Παπαδόπουλος , Αντ. Καφετζόπουλος και άλλοι stars έρχονται με τους θιάσους τους

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο  Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το πρόγραμμα για το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, έχει ως εξής:

Α. Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Χαλκίδα

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00, στο Κάστρο Κανήθου
Το Λύκειο Ελληνίδων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο:  "το παραμύθι έχει όνομα…τα μυστικά μιας γης αυτοκρατόρισσας".  
Συμμετέχουν: 3 ορχήστρες παραδοσιακών οργάνων, το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών και  ο Χορευτικός Λαογραφικός  Όμιλος Κρητών.
Αφηγητής κειμένων: Βασίλης Βαλλέρης.
Είσοδος ελεύθερη.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00, στο Κάστρο Κανήθου
Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού» (του Ντάριο Φο) με τους: Παπαδόπουλο Σπ., Μπίτο Χρ., Γιαννόπουλο Τ., Καλπακίδη Αλ., Πέτσο Στ. ….
Τιμή εισιτηρίου: 18 – 15 € (φοιτητικό, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι)  & 12 € (παιδικό)
Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00, στο Κάστρο Κανήθου
Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Τι Βουλή Θα παραδώσεις μωρή»
με τους: Καφετζόπουλο Α., Παναγιωτοιπούλου Α., Παπακωνσταντίνου Μ., Σικαδαρέση Γ., Γαλίτη Γ.
Τιμή εισιτηρίου: 17 & 15(φοιτητικό, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι) 

Β. Πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΔΟΑΠΠΕΧ
στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων

1) Τοπική Κοινότητα ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ

Παράσταση Καραγκιόζη
Την Πέμπτη 2 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην πλατεία του χωριού, θα πραγματοποιηθεί «Παράσταση Καραγκιόζη», από το θέατρο σκιών του Θανάση Σπυρόπουλου.
Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην πλατεία του χωριού, θα πραγματοποιηθεί γλέντι με δημοτικά τραγούδια και χορό… συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής.
Είσοδος ελεύθερη.

2) Δημοτική Κοινότητα ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ
Λαϊκές Βραδιές
Παρασκευή 3 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην περιοχή των Οικιστών, έμπροσθεν my market, θα πραγματοποιηθεί Βραδιά Λαϊκής μουσικής, με ορχήστρα.  

Τρίτη 14 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην περιοχή των Οικιστών στη Μόρφα (πλατεία έμπροσθεν περιφερειακού Ιατρείου), θα πραγματοποιηθεί Βραδιά Λαϊκής μουσικής, με ορχήστρα. 
Είσοδος ελεύθερη.

Γ. Πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΔΟΑΠΠΕΧ
στη Δημοτική Ενότητα Ν. Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων

«ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012»
Τα «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012», συνεχίζουν και για το μήνα Αύγουστο με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου. Για το πρώτο 15νθημερο του Αυγούστου, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 1 Αυγούστου Ώρα: 21:00 - Χώρος: Πάρκο Κυζικείων
«Βραδιά Ιστορικού Κινηματογράφου» Προβολή της Ταινίας: "Ο Ανθός της Λίμνης" (του Σταμάτη Τσαρουχά)

Παρασκευή  3 Αυγούστου Ώρα: 21:00 - Χώρος: Παραλία (Ανεμόμυλος) 
Συναυλία με τους "TRIANGLE BAND"  Ελληνικό έντεχνο και  Rock επιτυχίες της ξένης μουσικής σκηνής

Σάββατο  4 Αυγούστου Ώρα: 21:00 - Χώρος: Πάρκο Κυζικείων
1ο Μέρος: Παιδική Θεατρική Παράσταση "Οι Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη, Ειρήνη & Πλούτος" με το Σύλλογο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αρτάκης (Επιμέλεια: Μαίρη Τσομπανίκου) 
2ο Μέρος: «Χοροί Λάτιν» των παιδιών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αρτάκης (Επιμέλεια: Έρη Μαστραγγελή) 

Δευτέρα 6 Αυγούστου Ώρα: 21:00 - Χώρος: Πάρκο Κυζικείων
«Βραδιά Ιστορικού Κινηματογράφου» Προβολή της Ταινίας: "Ελευθέριος Βενιζέλος" (του Παντελή Βούλγαρη)

Τρίτη 7 Αυγούστου Ώρα: 21:00 - Χώρος: Παραλία (Ανεμόμυλος) 
Χορευτική Παράσταση με τα χορευτικά του Συλλόγου «Η Κύζικος» (παραμονή Αγ. Αιμιλιανού)
Τετάρτη 8 Αυγούστου Ώρα: 21:00 - Χώρος: Πάρκο Κυζικείων
Βραδιά Ιστορικού Κινηματογράφου Προβολή της Ταινίας: "1922" (του Νίκου Κούνδουρου)

Παρασκευή 10 Αυγούστου Ώρα: 21:00 - Χώρος: Παραλία (Ανεμόμυλος) 
Λαϊκή Βραδιά με τοπικούς λαϊκούς τραγουδιστές Επιμέλεια: Δημ. Κικίδης

Σάββατο 11 Αυγούστου Ώρα: 21:00 - Χώρος: Παραλία (Ανεμόμυλος) 
Παραδοσιακοί Χοροί με το Χορευτικό Εργαστήρι ΔΟΑΠΠΕΧ  Ν. Αρτάκης.  Επιμέλεια: Θ. Γιαννακάρας

Δευτέρα 13 Αυγούστου Ώρα: 21:00 - Χώρος: Πάρκο Κυζικείων
Βραδιά Ιστορικού Κινηματογράφου Προβολή της Ταινίας "Καραβάν Σαράι" (του Τάσου Ψαρρά)

Χαλκίδα: Προβολές Θερινού Κινηματογράφου «REX»

Πέμπτη 2 έως Κυριακή 5 Αυγούστου
1)ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ Είδος ταινίας: Περιπέτεια Φαντασίας
Έναρξη προβολών: 21:00 & 23:00 (2 προβολές)
Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Ντάουνι Jr., Κρις Έβανς, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Χέμσγουορθ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Τζερεμί Ρενέρ, Τομ Χίντλεστον, Κλαρκ Γκρεγκ, Κόμπι Σμάλντερς, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Γκουίνεθ Πάλτροου
Σκηνοθεσία: Τζος Γουίντον
Μουσική: Άλαν Σιλβέστρι
Παραγωγή:Κέβιν Φιτζ
Σενάριο:Τζος Γουίντον
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου… Μια ιστορική μέρα ξημερώνει για τον πλανήτη μας, όταν ένας αναπάντεχος εχθρός αρχίζει να σπέρνει την καταστροφή. Ο Νικ Φιούρι, διευθυντής του διεθνούς οργανισμού Shield, ο οποίος έχει ως αντικείμενο τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας ανά την υφήλιο, συνειδητοποιεί πως προκειμένου να ανατραπεί η κρισιμότατη αυτή κατάσταση, που έχει φέρει την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού, υπάρχει μόνο μία λύση: να συγκεντρώσει τους Εκδικητές...
Η Marvel το 'πε και το 'κανε: για πρώτη φορά στην ιστορία της 7ης Τέχνης, ο Iron Man, ο Captain America, ο Thor, ο Hulk και μερικοί ακόμη από τους δημοφιλέστερους υπερήρωες που συναντάμε στα κόμικ της, εμφανίζονται μαζί στην ίδια ταινία!

Τιμή εισιτηρίου: 7 €

Ανήλικος προσπάθησε να σώσει τη μητέρα του απο τα χτυπήματα του πατέρα του

Ένα ανήλικο παιδί στην Πρέβεζα είδε με τα ίδια του μάτια τον πατέρα του να χτυπάει αλύπητα την μητέρα του.

Ένα ιδιαίτερα άσχημο περιστατικό που όμως είχε και συνέχεια γιατί το μικρό παιδί στην συνέχεια ξυλοκοπήθηκε και αυτό από τον πατέρα του.

Η δραματική ιστορία συνέβη σήμερα στην Πρέβεζα, τις πρώτες πρωινές ώρες όταν ο 43χρονος πατέρας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία άρχισε να χτυπάει την σύζυγό του.

Το παιδί μπήκε στην μέση για να σταματήσει τον πατέρα του αλλά δεν ήταν εφικτό και ο πατέρας άρχισε να δέρνει και το ίδιο του το παιδί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον καυγά και στον ξυλοδαρμό αναμίχθηκε και ο πεθερός του 43χρονου ο οποίος μαζί με την κόρη του από τα πολλά χτυπήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η σύζυγος και ο πατέρας της κατήγγειλαν τον 43χρονο και θα οδηγηθεί σήμερα στο αυτόφωρο κατόπιν εντολή του Εισαγγελέα.

Μιχάλης Ασλάνης : «Δεν πουλάω τα σπίτια μου λόγω οικονομικών δυσκολιών»

Μια από τις πιο αφοπλιστικά ειλικρινείς συνεντεύξεις της ζωής του έδωσε ο Μιχάλης Ασλάνης στο Down Town Κύπρου. Εκεί όπου αποκάλυψε την αλήθεια για τις οικονομικές του δυσκολίες και τις κρίσεις κατάθλιψης από τις οποίες υποφέρει.
«Δεν πουλάω τα σπίτια μου λόγω οικονομικών δυσκολιών. Είναι αλήθεια ότι πουλάω το σπίτι στο Λυκαβηττό, γιατί δυσκολευόμουν πάρα πολύ με τις μετακινήσεις μου, επειδή δεν οδηγώ εγώ ο ίδιος και έπρεπε συνεχώς να παίρνω ταξί. Αλλά το σπίτι της Μυκόνου δεν το πουλάω. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Για να καταλάβεις, όταν είχα το ατελιέ μου στο Κολωνάκι, προτού το καταστρέψουν μετά τα γνωστά επεισόδια που έγιναν στην περιοχή πριν από 3 χρόνια, έπαιρνα 4 φορές τη μέρα ταξί για να πάω και να φύγω από το σπίτι μου προς τη δουλειά μου. Ήταν άβολο για μένα όλο αυτό».
Αυτό δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο γνωστός σχεδιαστής στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Down Town Kύπρου.
Εκεί που επίσης μίλησε για τις κρίσεις κατάθλιψεις που βιώνει «Τις βιώνω συχνά. Και γίνονται εντονότερες όσο περνούν τα χρόνια. Ίσως γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή μου. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν ήμουνα. Γενικά, δεν έζησα ευτυχισμένα χρόνια. Δεν τα απόλαυσα όλα αυτά: Τις επιτυχίες, τις μεγάλες επιδείξεις, την αναγνωρισιμότητα, τη διασημότητα. Όλα αυτά δεν τα ευχαριστήθηκα! Κι αν ξαναγεννιόμουνα, ξέρεις τι θα θελα; Θα ήθελα να γεννιόμουν πάρα πολύ όμορφος! Πολύ! Και με πολλά λεφτά. Τότε ίσως να μην χρειαζόταν καν να κάνω αυτή τη δουλειά. Γιατί, κακά τα ψέματα, όταν είσαι όμορφος παίρνεις πιο πολλή αγάπη από τους ανθρώπους. Ακούγεται ρατσιστικό αυτό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».
Τέλος, ο Μιχάλης Ασλάνης έκανε και μια μίνι ψυχανάλυση, αναφερόμενος στην παιδική του ηλικία «Εγώ, δυστυχώς, μεγάλωσα με χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτό με ταλαιπώρησε πάρα πολύ στη ζωή μου. Για πολλά χρόνια. Ήμουν ένα παιδί με χαμηλή αυτοπεποίθηση που προσπαθούσα να κάνω κάποια πράγματα σε ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο, να φανώ κι εγώ. Γιατί μόνο το ταλέντο μου είχα- ούτε λεφτά, ούτε ομορφιά για να μου ανοιχτούν πόρτες. Για να σου δώσω να καταλάβεις, η μαμά μου με έβλεπε που σχεδίαζα, μου έλεγε 'πολύ ωραία αυτά που ζωγραφίζεις' αλλά, μετά από λίγο, μου μιλούσε για το γιο της γειτόνισσας που 'σπουδάζει γιατρός'. Αυτόν μου έφερνε ως παράδειγμα».
Κάτι που είχε επίπτωση και στο γεγονός ότι ποτέ δεν κυνήγησε τον έρωτα στην ζωή του «Έχω να ερωτευτώ από τα 22 μου. Δεν με πείραζε, όμως, δεν με ενόχλησε ποτέ αυτό, γιατί μετά το συνήθισα να είμαι μόνος».

Καλλιθέα: Μαχαίρωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, πηδώντας από το μπαλκόνι

Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Καλλιθέα όταν ένας άντρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια πήδηξε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου βρισκόταν το διαμέρισμά τους.

Η 25χρονη γυναίκα από την Ουκρανία μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό σε σοβαρή κατάσταση αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή της, ενώ o 24χρονος ομογενής από το Καζακστάν σκοτώθηκε ακαριαία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3:30 τη νύχτα σε διαμέρισμα επί της οδού Ιθάκης 7.

Πρόταση της Alpha Bank για εξαγορά της Εμπορικής

Πρόταση κατατέθηκε από την πλευρά της Alpha Bank στην Credit Agricole για εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Alpha εκτιμά ότι "με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος".

Η πρόταση αφορά την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, η Alpha διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της με την Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής.

Κάρυστος: Συγκλονίζει ο σπαραγμός του παιδιού, που βρήκε νεκρό τον αδερφό του!

Μεγάλωσαν μαζί και όσοι τους γνώριζαν, είχαν να λένε για το πόσο αγαπημένα αδέρφια ήταν...

Δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε τον αγαπημένο του αδερφό κρεμασμένο σε ένα κλαρί σε χωριό της Καρύστου. Ήταν χθες (30-07-2012) λίγο μετά τις 20.00, όταν ένας 35χρονος αποφάσισε να βάλει τέρμα στην ζωή του. Το άτυχο παλικάρι μαζί με τον αδερφό του, ήταν βοσκοί στην περιοχή.

Χωρίς να τον δει κανένας, απομακρύνθηκε από την στάνη, πήγε στο διπλανό χωράφι και έβαλε θηλιά στον λαιμό του. Σύμφωνα με το evianews.com, στις 20.00 άρχισε να τον αναζητά ο αδερφός του.

Όταν πήγε λίγα μέτρα πιο μακρυά από την στάνη, ''πάγωσε'' από το θέαμα που αντίκρισε και λύγισε βλέποντας τον αγαπημένο του αδερφό κρεμασμένο στο δέντρο. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία και λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο και ιατροδικαστής.

Η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε, ενώ για την ώρα παραμένουν άγνωστα τα αίτια της αυτοκτονίας...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...