Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή

Δυο 4ωρες στάσεις εργασίας για τις 11 και 12 Απριλίου αποφάσισαν οι Σταθμάρχες του ΟΣΕ διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα των μεταφορών. 

Οι στάσεις θα πραγματοποιηθούν στις ώρες 20.00 με 24.00.


Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι:

Η υπογραφή Συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τις υπερωρίες, τη νυχτερινή εργασία, και τη απασχόληση τις Κυριακές και αργίες.

"Σε ανακοίνωση της η ΠΕΣΟΣΕ καλεί τα μέλη της σε αγώνα και αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΣΟΣΕ καλεί όλα τα μέλη του σωματείου να εκδηλώσουν έμπρακτα την αντίθεση τους και να συμμετέχουν στις οργανωμένες δράσεις και αγώνες της Π.Ο.Σ και των σωματείων.

Αντιστεκόμαστε στο νέο «παρασύνταγμα» που ανατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες καθορίζουν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο για υπογραφή Σ.Σ.Ε δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας.

Είναι ευρύς κοινωνικός θεμέλιος λίθος για την απόκρουση αυθαίρετων, άδικων, επώδυνων και πολύπλευρων μέτρων που αποδομούν κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας και ισότητας, φιμώνουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και εξουδετερώνουν τους μηχανισμούς συλλογικής δράσης.

Είναι αγώνας για δικαίωμα στην εργασία και στην απεργία. Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα τα οποία ήδη έχουν βάναυσα καταπατηθεί.

Είναι αγώνας για τα δημοκρατικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενάντια σε επιστρατεύσεις, απολύσεις, την τρομοκρατία και το νόμο για τις απεργίες.

Είναι αγώνας υποστήριξης όλων των εργαζομένων για την προστασία και προώθηση των συμφερόντων τους, ενάντια στην εγκατάλειψη και στο έλεος της ατομικής διαπραγμάτευσης.

Είναι αγώνας για τη διαφύλαξη του σιδηροδρόμου ως δημόσιου αγαθού, για τη φθηνή και ασφαλή μετακίνηση όλων των εργαζομένων και των πολιτών.

Είναι θεμέλιο σταθερής τροχιάς ανάπτυξης και προόδου."

Ανεξ. Έλληνες: Υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή συνέδρων

Ενημερώνουμε τα εγγεγραμμένα μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κεντρικής Εύβοιας που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα ως σύνεδροι για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος , που θα διεξαχθεί στο Νέο Φάληρο Πειραιώς από 26 εως 28 Απριλίου 2013, να προσέλθουν στα γραφεία του Κινήματος (οδός Βενιζέλου 22 -5ος όροφος-Χαλκίδα) από την Δευτέρα 08/04 έως και την Τετάρτη   10/04 και ώρες 10.00 έως 13.00  για να συμπληρώσουν τη δήλωση υποβολής υποψηφιότητας.

H αγαπημένη συγγραφέας , σκηνοθέτιδα και ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη στη Χαλκίδα

Ο  Πανευβοϊκός Σύλλογος  «Άνθρωπος  – Ελπίδα – Πολιτισμός» και  οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ προσκαλούν τα παιδιά της πόλης μας , με τους γονείς  και τους φίλους τους.

14  Απριλίου 2013  , ημέρα Κυριακή  και ώρα  11:00  το  πρωί

                        στην Λέσχη Αξιωματικών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας

με σκοπό να συναντήσουν  την αγαπημένη τους  συγγραφέα , σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Κάρμεν Ρουγγέρη
που μαζί με τον μουσικό Στέφανο Βαρελά θα  περιπλανηθούν μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου της :
« Αίσωπος !   Κάτι   θέλει να   μας   πει…» .

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της ΔΟΑΠΠΕΧ.

Ευχαριστούμε τη Σχολή Πεζικού για την φιλοξενία.

Είσοδος Ελεύθερη.

      Για το Διοικητικό   Συμβούλιο
         Η Πρόεδρος                   Η Γραμματέας
                                          Ειρήνη Μερτζιάνη       Αγγελική Κουτσαυλή

«Ιησούς Χριστός Σούπερ Σταρ» από το Ωδείο «Μαρσύας»

Το μουσικό έργο «Ιησούς  Χριστός Σούπερ Σταρ» παρουσίασαν  απόψε  στο  κατάμεστο  αμφιθέατρο  της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας  και ενθουσίασαν, τα παιδιά του μουσικού Ωδείου «Μαρσύας», που διευθύνει  η μουσικός Δέσποινα Λαθούρα.   

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗ


Οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» για το θάνατο του Νίκου Παππά

Έφυγε από κοντά μας ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, ο Ναύαρχος και κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος», ο πρωτεργάτης του κινήματος του Ναυτικού Νίκος Παππάς.

Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς αγωνίστηκε για την ανατροπή της Χούντας βάζοντας πάνω από όλα την πατρίδα και τους αγώνες για ιδεώδη, για την δημοκρατία και την ελευθερία.

Οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» εκφράζουν την λύπη τους για τον θάνατο του Ναυάρχου Νίκου Παππά και απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Πρόλαβαν την καταιγίδα τα συγκροτήματα!

Κορυφώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο στρογγυλό της παραλίας, οι εκδηλώσεις και ο επίσημος εορτασμός, με αφορμή την συμπλήρωση 180 χρόνων «Απελευθέρωσης της Εύβοιας από το Τουρκικό ζυγό» με χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων της πολεώς μας. 

Το καλό, για τα συγκροτήματα και τους θεατές, ήταν ότι πρόλαβαν την καταιγίδα και όλοι απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα.
 


Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ ήταν εκεί και με το φακό του μας μεταφέρει στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις.


Δύο νεαροί είχαν ρημάξει στις κλοπές τις Πετριές Αλιβερίου

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013, σε οικία και αποθήκη, στην περιοχή Πετριές Αλιβερίου Ευβοίας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο  υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 27 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες εισήλθαν σε οικόπεδο, ιδιοκτησίας 76χρονου ημεδαπού και αφού παραβίασαν πόρτα αποθήκης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της μία εξωλέμβια μηχανή, δύο γεννήτριες πετρελαίου και δύο εργαλειοθήκες, συνολικής αξίας άνω των 6.000 ευρώ.

Στη συνέχεια παραβίασαν παράθυρο κουζίνας εξοχικής κατοικίας, ιδιοκτησίας 56χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εργαλεία, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας άνω των 4.000 ευρώ κατά δήλωση του ιδιοκτήτη .

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...