Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η στάση εργασίας δεν θα επηρεάσει τα τρένα


Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων, παρά τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην τρίωρη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την προσεχή Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Κινητοποίησης.

Η Π.Ο.Σ. αποφάσισε, οι εργαζόμενοι στην κίνηση των τρένων να εργαστούν κανονικά, ώστε να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια, ενώ τους υπόλοιπους η Ομοσπονδία καλεί να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, που εξαθλιώνουν την κοινωνία και καταστρέφουν τη χώρα.

Κλιμάκια της Π.Ο.Σ. και των Σωματείων θα παρευρίσκονται στους Σταθμούς για ενημέρωση του επιβατικού κοινού με έντυπο υλικό.

Μετά από την αναστολή των δρομολογίων του ΟΣΕ Χαλκίδα-Αθήνα για μία εβδομάδα, από χθές Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια, κανονικά, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.

ΒΙΝΤΕΟ - Ομιλία του Δημ. Αναγνωστάκη για τον προϋπολογισμό

Ομιλία του βουλευτή Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Αναγνωστάκη ,στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 


Στον "Χτυπά" άφησε την τελευταία του πνοή.

Μια ζωή έζησε στο βουνό. Και στον "Χτυπά" άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 85χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί στους πρόποδες του όρους "Χτυπά" μετά από πολύωρη αναζήτηση.

Τον άτυχο άνδρα εντόπισαν πυροσβέστες της Χαλκίδας μετά από αναζητήσεις.

Νωρίτερα συγγενείς του ηλικιωμένου τηλεφώνησαν στην Πυροσβεστική και δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Η σορός του 85χρονου μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή.

Ραντεβού με τη μοντέρνα τέχνη στο Ζυθοποιείο της FIX Hellas στη Ριτσώνα

Περισσότερα από 190 έργα, 66 Έλληνες και διεθνείς δημιουργοί, μία έκθεση: BEER & ART


Μια μοναδική συνάντηση 66 δημιουργών έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες της ξεχωριστής έκθεσης μοντέρνας τέχνης «BEER & ART», που διοργανώνει η Άντζελα Δικαιούλια - Gallery Art Gargo, σε συνεργασία με τη FIX Hellas, στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, στη Ριτσώνα. Από την Κυριακή 25 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, 12.00 – 20.00, μπορείτε να «ξεναγηθείτε» δημιουργικά στην πολυσυλλεκτική αυτή έκθεση με ελεύθερη είσοδο, ξεχωρίζοντας περισσότερα από 190 έργα: ζωγραφικής, γλυπτικής, video art και φωτογραφίας.

Καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες κύρους, δίπλα σε νέους ταλαντούχους δημιουργούς εκθέτουν τα έργα τους στο ζυθοποιείο του ιστορικού ελληνικού brand, «παντρεύοντας» την τέχνη με την μπύρα, σε μια χρονική στιγμή όπου κοινωνικές, πολιτικές και καλλιτεχνικές συνθήκες μας οδηγούν σε μια νέα αισθητική αντίληψη της πραγματικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκθεση «BEER & ART» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς ομαδικές εκθέσεις, την οποία μπορούν να επισκεφτούν τόσο συλλέκτες και ειδικοί της μοντέρνας τέχνης όσο και οι θαυμαστές της, αποκτώντας μια σφαιρική αντίληψη της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται πολλοί εικαστικοί από τη Γερμανία, όπως οι ζωγράφοι Oliver Jordan, Rolf Zimmermann και Thitz, Thomas Βaumgaertel, Moritz Goetze, Bernd Schwarting, έργα των οποίων εκτίθενται σε μεγάλα διεθνή μουσεία, γκαλερί και εικαστικές διοργανώσεις, ο Έλληνας γλύπτης Theodoros Papayiannis, ο Nikos Floros, ο Grammenos Kornelios, η ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου, oι Theodoros Pantos και Panayiotis Tanimanidis, ο φωτογράφος Vassilis Kalantzis, καθώς και ο καλλιτέχνης Stoian Donev από τη Βουλγαρία.

Διάρκεια έκθεσης: Από την Κυριακή 25 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 | Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 20:00, καθημερινές και Σαββατοκύριακα | Είσοδος: ελεύθερη | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947 297873 | Venue: Εγκαταστάσεις Ολυμπιακής Ζυθοποιίας - Ζυθοποιείο FIX Hellas: 70ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Ριτσώνα, Ευβοίας.

Αποστόλου: Περιμένουν 1,5 χρόνο για να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ Χαλκίδας...

"Η κατάσταση των Υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Εύβοια απαιτεί άμεσες ενέργειες βελτίωσης της στελέχωσης και της αποδοτικότητας λειτουργίας του".



Αυτό τονίζει σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και επισημαίνει:

"Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση σας προωθείτε – με βάση τις κατευθύνσεις των μνημονίων που έχετε υπογράψει – νέα οργανωτική δομή του ΙΚΑ, η οποία σε μεγάλο βαθμό εξαντλείται στην κατάργηση και στην ενσωμάτωση αρκετών υποκαταστημάτων του, και στη μείωση του προσωπικού του με στόχο - όπως δηλώνετε - την εξοικονόμηση πόρων και την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του.

Οι φορείς της Εύβοιας πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός σε ότι αφορά την οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματικότητα του ΙΚΑ.

Ενώ η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία οργιάζει στο νομό, οι έλεγχοι που γίνονται είναι ανεπαρκείς κύρια λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Τη στιγμή που οι αποδοχές των υπαλλήλων του ΙΚΑ έχουν γνωρίσει τεράστια «μνημονιακή» μείωση, το ίδρυμα δαπανά κάθε έτος υπέρογκα ποσά για τη πληρωμή συμβασιούχων εργαστηρίων (υπερηχογραφήματα, αξονικές, μαγνητικές), ενώ αν είχε αξονικό τομογράφο θα μπορούσε να τον αποσβέσει σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο. Εκτός αυτού αρκετοί από τους συμβασιούχους με ενδεχόμενο δόλο «ενημερώνουν» τους ασφαλισμένους ότι έχει κλείσει η λίστα του ΙΚΑ και πρέπει να πληρώσουν από τη τσέπη τους την εξέταση «αν βιάζονται», κερδοσκοπώντας πάνω στην αγωνία των ασθενών.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι στην Εύβοια μετά τη πρόσφατη απογραφή οι «αγνοούμενοι» συνταξιούχοι είναι άνω των 1100.

Η Εύβοια καλύπτεται όπως γνωρίζετε από το κεντρικό υποκατάστημα στη Χαλκίδα και παραρτήματα και τοπικά γραφεία σε Αιδηψό, Λίμνη, Κύμη, Κάρυστο και Ιστιαία, Μαντούδι και Αλιβέρι. Μόνο το κεντρικό στη Χαλκίδα έχει δικαίωμα να βγάλει συντάξεις για αυτό και συγκεντρώνονται εκεί όλες οι αιτήσεις από παντού. Στο ΙΚΑ Χαλκίδας έχουν μείνει σήμερα 40 περίπου εργαζόμενοι (σε σύγκριση με τους 130 πριν από 2 χρόνια), εκ των οποίων μόνο 4-5 υπάλληλοι πρέπει να χειριστούν άνω των 6.000 αιτήσεων συνταξιοδότησης. Το αποτέλεσμα είναι ότι στην απονομή συντάξεων η Εύβοια είναι μεταξύ των πρώτων νομών της χώρας στις καθυστερήσεις (μέχρι και ενάμιση χρόνο περιμένουν απονομή κανονικής σύνταξης οι ασφαλισμένοι με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα και πρόσθετα προβλήματα επιβίωσης εν μέσω της κρίσης). Το ΙΚΑ Χαλκίδας σήμερα στεγάζεται σε δύο κτήρια, εκ των οποίων το ένα ιδιόκτητο και το άλλο ενοικιασμένο για πάνω από 10 χρόνια ήδη με μηνιαίο μίσθωμα 16.000 ευρώ (με συνολική δαπάνη πληρωμής ενοικίων για αυτή τη περίοδο άνω των 2 εκατ. Ευρώ – ποσό που αρκούσε να κατασκευαστεί ιδιόκτητο κτήριο πριν 10 χρόνια). Το περίεργο είναι ότι ενώ το ισόγειο, ο πρώτος και τμήμα του 2ου ορόφου του ιδιόκτητου κτηρίου είναι αναξιοποίητα και μπορούν να φιλοξενήσουν σχεδόν όλα τα ιατρεία που βρίσκονται στο νοικιαζόμενο κτήριο δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο επίλυσης του θέματος που στοιχίζει στο δημόσιο τουλάχιστον 192.000 ευρώ ετησίως σε καιρούς δημοσιονομικής ένδειας.

Τα προαναφερθέντα προβλήματα αντί να διορθωθούν οξύνονται καθημερινά με αποτέλεσμα η διάλυση του ΙΚΑ στο νομό να είναι προ των θυρών. Ορισμένες από τις σημαντικότερες αιτίες για αυτή τη κατάσταση είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ο αυξανόμενος αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης, η συνεχιζόμενη μεταφορά όλων και περισσότερων ενσωματώσεων ταμείων στο ΙΚΑ και ο πολλαπλασιαζόμενος φόρτος εργασίας στο εναπομείναν προσωπικό. Αναμένεται τραγική επιδείνωση των υπαρχόντων προβλημάτων με την προβλεπόμενη κατάργηση και συγχώνευση υποκαταστημάτων. Λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας του Νομού (μεγάλες αποστάσεις, γεωμορφολογία), αλλά και του ανεπαρκούς οδικού δικτύου θα πρέπει να ληφθούν σοβαρότατα υπόψη για οποιαδήποτε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ οι ενστάσεις και αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών (ΟΤΑ, φορέων, σωματείων κ.α).

Επειδή :

Α) πρέπει τελικά να λάβετε υπ’ όψη σας τους πολίτες και τη κοινωνία, που αξιώνουν την σωστή λειτουργία του ΙΚΑ και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα μέτρα που προωθείται, τα οποία θα φέρουν αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα που όπως δηλώνετε επιδιώκετε

Β) πρέπει επιτέλους να υπάρξει αποφασιστική πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, μέσω της στελέχωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ και ουσιαστικής αναδιάρθρωσής και εκσυγχρονισμού του Γ) όλοι οι φορείς του νομού αλλά και οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών ζητούν την διατήρηση των περιφερειακών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ (λόγω των ιδιομορφιών του νησιού) και οι αποστάσεις από τους νότιους και βόρειους δήμους του νομού μέχρι την Χαλκίδα καλύπτονται από ένα άκρως ελλιπές οδικό δίκτυο, το οποίο καθιστά επικίνδυνη και χρονοβόρα την εντός του εργάσιμου χρόνου δύο φορές διάσχιση του και ήδη ο νομός (που είναι μεταξύ των πρώτων σε τροχαία στη χώρα) πληρώνει εδώ και χρόνια βαρύ φόρο στην άσφαλτο και Δ) στις περιοχές των υπό κατάργηση υποκαταστημάτων δραστηριοποιούνται άνω των 7.000 επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι προσωπικές ή και μικρές επιχειρήσεις

ερωτάται ο κ. Υπουργός:
τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής και έγκαιρης πληρωμής συντάξεων στους αιτούντες ασφαλισμένους;
τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και του δημοσίου από παράτυπες και παράνομες καταστάσεις στη λειτουργία του ιδρύματος (εισπράξεις συντάξεων από συγγενείς θανόντων ασφαλισμένων, μη πληρωμή ασφαλιστικών υποχρεώσεων από επιχειρήσεις, παλιά χρέη επιχειρήσεων, ελλιπείς έλεγχοι κ.α);
Πόσοι τελικά από τους αγνοούμενους συνταξιούχους εμφανίστηκαν στα υποκαταστήματα μετά την αναστολή πληρωμής των συντάξεών τους; Πόσοι είναι αυτοί που μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί και πως προτίθεται το ΙΚΑ να χειριστεί το ζήτημα για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος;
σκοπεύει η διοίκηση του ΙΚΑ να μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες της Χαλκίδας στο ιδιόκτητο κτήριο άμεσα όπως η κοινή λογική επιτάσσει και οι καιροί απαιτούν ή θα παραπέμψει το θέμα στις καλένδες προς όφελος «ημετέρων» και παρά το δημόσιο συμφέρον;
προτίθεται το ΙΚΑ να επενδύσει σε σύγχρονης τεχνολογίας ειδικά μηχανήματα ώστε να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους;
γιατί δεν εφαρμόζεται σύστημα κρατικής διατίμησης και για τα εργαστήρια αναλύσεων όπως γίνεται για παράδειγμα με τους νεφροπαθείς;
αν σκοπεύει να λάβει υπ’ όψη του στην αναφερόμενη απόφαση τις ιδιομορφίες του νομού Εύβοιας για να διατηρήσει τα υπάρχοντα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο νομό και να βελτιώσει τη στελέχωση και την αποδοτικότητα της λειτουργάς τους;"

Η σέξι χορεύτρια των ΤΕΙ Χαλκίδας!

Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα έχει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και εκεί "αλιέυσαμε" τις φωτό από μια περιζήτητη φοιτήτρια! 

Διαβάστε το και απολαύστε στη μεγάλη φωτό το "διαμάντι" των ΤΕΙ Χαλκίδας!



Έβαλαν "βόμβες" και στις δύο γέφυρες της Χαλκίδας!

Αφάνταστη ταλαιπωρία σήμερα το πρωί και στις δύο γέφυρες της Χαλκίδας που έκλεισαν μετά από τηλεφωνήμα  άγνώστου ότι έχουν βάλει βόμβες! Το αποτέεσμα ήταν να μπλοκαριστεί όλο το κέντρο της Χαλκίδας!

Το τηλεφώνημα έγινε στην Άμεση  Δράση και το Λιμεναρχείο το αντιμετώπισε με μεγάλη προσοχή μια και ήταν η πρώτη φορά που απειλούνταν οι γέφυρες.

Kαι οι δύο γέφυρες αποκλείστηκαν και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι. Δεν βρέθηκε κάτι και έτσι δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία!

Πρόκειται για μια επικίνδυνη φάρσα και ήδη γίνονται ενέργειες για να εντοπιστεί ο ανόητος και προκλητικός φαρσερ.

3-3 το "σκορ" της ψηφοφορίας των Βουλευτών της Εύβοιας

Με 3-3 έληξε ο "αγώνας" για τον... προυπολογισμό, από την πλευρά των βουλευτών της Εύβοιας.


ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Νέα Δημοκρατία ψηφισαν ΝΑΙ με τους, Συμεών Κεδίκογλου, Δημήτρη Αναγνωστάκη και Σίμο Κεδίκογλου αντίστοιχα.

ΟΧΙ ψήφισαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μαρκόπουλος, Νίκος Μίχος και Βαγγέλης Αποστόλου.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...