Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κουβέλης: Ε ξαίρεση των εργαζομένων της ΕΑΒ από το Ενιαίο Μισθολόγιο

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος, Βασίλη Οικονόμου και Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε σήμερα με το Σύλλογο Εργαζομένων στην ΕΑΒ.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τους φόβους τους για το μέλλον της εταιρίας και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η απώλεια εξειδικευμένου προσωπικού που λόγω των συνεχών μειώσεων μισθών, της αύξησης του φόρτου εργασίας και της αβεβαιότητας που επικρατεί για το μέλλον της εταιρίας αποδέχονται τις δελεαστικές προσφορές ανταγωνιστριών εταιριών του εξωτερικού για καλύτερες αμοιβές και πιο ασφαλές εργασιακό μέλλον.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι η ΕΑΒ είναι βασικός πυλώνας της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με δυναμική προοπτική για το μέλλον. Όλα τα στοιχεία, πρόσθεσε, δείχνουν ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και στη χώρα μας αφού, όπως είπε, συμμετέχει ισότιμα και με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή ανταγωνιστικά προγράμματα και έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει νέους επιστήμονες που θα συνεχίσουν και θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητά της. Η διάσωση και η διασφάλιση καλύτερων όρων λειτουργίας και ανταγωνιστικότητας για την ΕΑΒ δεν αποτελεί αρμοδιότητα ενός Υπουργείου αλλά συνολικά της διακυβέρνησης και αυτό θα γίνει σαφές από την ΔΗΜΑΡ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Φώτης Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι:

- θα τεθεί σε κυβερνητικό επίπεδο το ζήτημα της εξαίρεσης των εργαζομένων της ΕΑΒ από το Ενιαίο Μισθολόγιο λόγω του ότι αυτοί δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση

- θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να στελεχωθεί με επιπλέον τεχνικό προσωπικό η εταιρεία ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά της τεχνογνωσίας από το εναπομείναν έμπειρο προσωπικό στους νεότερους και να μην χαθεί η πολύτιμη αυτή περιουσία της ΕΑΒ

- άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην επιλογή νέας διοίκησης για την εταιρία

- θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκαλούν αμφιβολίες για την βιωσιμότητά της και για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΕΑΒ ως βαριάς βιομηχανίας για την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας.

ΒΙΝΤΕΟ: Η Νατάσσα Μποφίλιου στη Χαλκίδα για δύο συναυλίες γεμάτες φως!


Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου η Νατάσσα Μποφίλιου παρουσιάζει τις «Μέρες του Φωτός» στη μουσική σκηνή “Οδός Ονείρων” στη Χαλκίδα!

«Έρχονται οι Μέρες του Φωτός» τραγούδησε φέτος η Νατάσσα Μποφίλιου δημιουργώντας ένα νέο σύνθημα για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας. Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια, με τα νέα, ήδη αγαπημένα τραγούδια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη στις αποσκευές της, έκλεψε ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες κριτικές για την ποιότητα και την ένταση μιας παράστασης, από τις πιο επιτυχημένες της φετινής χρονιάς.

Τα τραγούδια από τις Μέρες του Φωτός  που έχουν ήδη ξεχωρίσει, ταξιδεύουν στη Χαλκίδα και για δύο βραδιές συναντούν τα υπόλοιπα τραγούδια του ξεχωριστού ρεπερτορίου της Νατάσσας Μποφίλιου, συνομιλώντας με ιδιαίτερες και απρόβλεπτες επιλογές από την εγχώρια και διεθνή σκηνή. Η ίδια πιο ώριμη και εξωστρεφής από ποτέ βρίσκεται στην καλύτερη και πιο δυνατή στιγμή της, καθιστώντας σαφές ότι με τις «Μέρες του Φωτός» μια νέα Εποχή αρχίζει!

Μία παράσταση – γιορτή, για αυτά που ζήσαμε κι αυτά που έρχονται…

Το cd «Μέρες του Φωτός» κυκλοφορεί από τη Sony Music
Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης

Παίζουν οι Μουσικοί:
Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Βιολί: Δημήτρης Κουζής
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης

ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ:
Τσιριγώτη 6 – Χαλκίδα
Ώρα έναρξης: 22:00
Τιμή εισόδου: 13€ με μπύρα ή κρασί
Πληροφορίες στο τηλ: 6978 117103


Enhanced by Zemanta

Ψαχνά: Πέθανε ο Χαρίλαος Σπυρόπουλος


Μέσα στο σπίτι του στα Ψαχνά, πέθανε από ανακοπή, ο Χαρίλαος Σπυρόπουλος, παλιός ποδοσφαιριστής, αθλητικός παράγοντας και Δημοτικός Σύμβουλος.

Ο  Σπυρόπουλος, που πέθανε  σε ηλικία 75 ετών, είχε αγωνιστεί στον Ηρακλή Ψαχνών και στη συνέχεια έγινε παράγοντας της ομάδας, ενώ ήταν και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΕ. Είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μεσσαπίων και για ένα διάστημα διετέλεσε Αντιδήμαρχος.

Η κηδεία του θα γίνει  την Πέμπτη από τον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Ψαχνά στις 3 το μεσημέρι.


Η ΕΠΣ Ευβοίας με την ξαφνική είδηση της απώλειας του, για σειρά ετών κατά το παρελθόν, Αντιπροέδρου της Ένωσης, ποδοσφαιριστή και παράγοντα του Ηρακλή Ψαχνών, Χαρίλαου Σπυρόπουλου, αποφάσισε:

  • την κατάθεση στεφάνου στην μνήμη του
  • την σύσσωμη παρουσία του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία
  • να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια της στους οικείους του


Ο Σύλλογος Τριτέκνων μοιράζει τρόφιμα στα μέλη του


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων γνωστοποιεί στα μέλη του συλλόγου, που είχαν προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά και είχαν εγκριθεί από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή:

1) γραβιέρας, σε όσους δεν την παρέλαβαν πριν τις γιορτές και,

2) ζυμαρικών.

Τόπος –Χώρος και Χρόνος Διανομής

Οδός Λειβαρά 30 Χαλκίδα έναντι 2ου Λυκείου Χαλκίδας στο Βούρκο

Σάββατο 12/1/2013 ώρα 10.00 - 14.00
Τετάρτη 16/1/2013 ώρα 15.00 - 18.00

Παρακαλούνται τα μέλη-δικαιούχοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και την κάρτα μέλους του συλλόγου, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αδύνατη η παραλαβή των τροφίμων.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981005877 & 6945038456

Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ για Εύβοια και Φωκίδα


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τριών (3) ατόμων, Ειδικότητας Δ.Ε. Διανομέων, πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 8 μηνών για το Νομό Εύβοιας και το Νομό Φωκίδας.

ΠΙΝΑΚΑΣ Α : ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Ταχ/κό Κατ/μα Μαντουδίου Μαντούδι ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΕ
ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ 8 ΜΗΝΩΝ

Ηλικία: Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εντός προθεσμίας δέκα  (10) ημερών και συγκεκριμένα από   31-12-2012   έως και  09-01-2013  στην ακόλουθη Διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε
Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας
Καποδιστρίου 1
351 00 ΛΑΜΙΑ  (για την ανακοίνωση ΣΟΧ 70_2012)
Τηλ. επικοινωνίας : 22310 66780 ή 66787
Τα ειδικά τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών κ.λ.π.), τα κριτήρια κατάταξης, τα δικαιολογητικά που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες αναφέρονται λεπτομερώς στην Ε01 / 8469   / 311.31 / 12-12-2012 Ανακοίνωση, που είναι αναρτημένη στις παραπάνω Υπηρεσιακές Λειτουργίες των ΕΛΤΑ καθώς και στον δικτυακό τόπο του ΕΛΤΑ (www.elta.gr).
Αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω ανακοίνωσης αποτελεί και το «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «21-03-2012», που περιλαμβάνει επισημάνσεις για τα προσόντα, τα βαθμολογούμενα κριτήρια, τα δικαιολογητικά και την κατάταξη.

Στον Εισαγγελέα ο 60χρονος, επιχειρηματίας που συνελήφθη για χρέη


Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας οδηγήθηκε ο 60χρονος, επιχειρηματίας που συνελήφθη,την Δευτέρα 08-01-2013, το πρωί στη Χαλκίδα Εύβοιας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας , για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις – 600.000 – ευρώ.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 608.691,73 ευρώ.


Η εξάντληση της δυναμικής μιας μονοδιάστατης «αντιμνημονιακής» στρατηγικής

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ,
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ

Από το 2010 όταν η χώρα εισήλθε στην εποχή των μνημονίων πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια. Κάποιες πολιτικές δυνάμεις επένδυσαν στην αντίθεση αυτή, μνημόνιο – αντιμνημόνιο και είναι αλήθεια ότι τους βγήκε σχετικά καλά μέχρι σήμερα. Λέμε μέχρι σήμερα, γιατί ήδη έχουμε περάσει σε μια νέα περίοδο ως χώρα, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της ευρωζώνης και έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα τα οποία δεν μπορούν να διαβαστούν με τα χτεσινά εργαλεία ενός «αντιμνημονιακού» λόγου. Και εξηγούμαι. Ποια είναι η αντίθεση μνημόνιου - αντιμνημόνιου και πως εκφράζεται σήμερα ; Δεν θα εξετάσουμε εδώ αν η υπογραφή του 1ου μνημονίου ήταν μονόδρομος. Όχι γιατί δεν έχουμε να καταθέσουμε σοβαρή κριτική στην τότε Κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν», για τους χειρισμούς της και την υπογραφή τελικά του 1ου μνημονίου, ως μονόδρομο για την αντιμετώπιση της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας. Αλλά περισσότερο γιατί μετά τις εκλογές του 2012, όπου ο λαός αποφάνθηκε δύο μάλιστα φορές, η περίοδος αυτή είναι παρελθόν και αντικείμενο διερεύνησης περισσότερο για τους ιστορικούς. Η ουσία είναι ότι η χώρα το 2010 ουσιαστικά χρεοκόπησε και οι επιλογές ήταν ελάχιστες. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αποφύγαμε τις γνωστές από τηλεοράσεως εικόνες της άτακτης χρεοκοπίας μιας χώρας με λεηλασίες και άλλα θλιβερά και αποτρόπαια(βλέπε Αργεντινή). Αλήθεια επίσης είναι ότι όλα αυτά τα αποφύγαμε, γιατί ήμασταν μέλος μιας μεγάλης οικογένειας, της Ευρωπαϊκής οικογένειας και της ευρωζώνης. Τώρα εάν τα υπογραφόμενα μνημόνια με τις διαπραγματεύσεις που έγιναν ή δεν έγιναν, θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά ή καλύτερα, είναι δεύτερης τάξης ζήτημα και μπορούμε πάντα να το συζητάμε και να εντοπίζουμε αδυναμίες, κενά ή καθυστερήσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αποστόλου: "Προστασία της αγοράς και των παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς"

"Προστασία της  αγοράς και των παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς" ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου και επισημαίνει:

Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται για  τους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς  ιδιαίτερα καταστροφική, αφού παρά την ικανοποιητική παραγωγή το εισόδημά τους υφίσταται
μεγάλη καθίζηση. Κι αυτό οφείλεται  κυρίως στην ασύδοτη λειτουργία των  μεσαζόντων του κλάδου, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του συνεταιριστικού  τομέα να παρέμβει, από την έλλειψη  ρευστότητας που προέκυψε  εξαιτίας της χαριστικής μεταφοράς της ΑΤΕ στη Τράπεζα Πειραιώς, με αποτέλεσμα η τιμή αγοράς να διαμορφωθεί στα 25-30 λεπτά /κιλό .
Η τιμή αυτή ήταν επόμενο να αποθαρρύνει  τη συγκομιδή της βρώσιμης ελιάς  κι έτσι  από τους 400.000 τόνους που  υπολογιζόταν η φετινή σοδειά έχουν πωληθεί μόνο 50.000 τόνοι, ενώ οι υπόλοιποι είτε οδηγούνται στα ελαιοτριβεία, που λόγω χαμηλής απόδοσης αλλά και τιμής του ελαιολάδου δεν διασφαλίζουν ούτε το κόστος συγκέντρωσης, είτε παραμένουν στα δένδρα για να πέσουν και να σαπίσουν. Υπολογίζεται ότι πάνω από 200.000 τόνοι τελικά δεν θα συγκεντρωθούν .
Επειδή η κατάσταση αυτή θα δημιουργήσει πρόβλημα στην επιβίωση των συγκεκριμένων  παραγωγών αλλά και στην αγορά  του κλάδου, τόσο την εσωτερική  με την κάλυψη των αναγκών από  εισαγωγές όσο και την εξωτερική με την απώλεια πελατών,
ερωτάται ο κ. Υπουργός
  1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών βρώσιμης ελιάς μετά το πρόβλημα που προέκυψε από την έλλειψη ρευστότητας του χώρου;
  2. Πως θα αντιμετωπίσει την εκβιαστική και ληστρική συμπεριφορά των μεσαζόντων του χώρου; και
  3. Τι θα κάνει για να μη χαθούν σημαντικές για το χώρο αγορές, ιδιαίτερα στο εξωτερικό όπου η ελληνική επιτραπέζια ελιά θεωρείται ως το βασικότερο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής;

Ο ερωτών βουλευτής 
Βαγγέλης Αποστόλου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...