Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Διεθνής Έκθεση Τέχνης με θέμα «Γη της Ελιάς» από τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Large olive tree - Portugal
(Photo credit: Wikipedia)
Διεθνής Έκθεση  Τέχνης με θέμα «Γη της Ελιάς» διοργανώνει ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, από 30 Ιουνίου μέχρι 8 Ιουλίου στα Ψαχνά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μεσσάπεια 2012»
  .
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ψαχνών, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών.

Ο Δήμος επιχειρεί να ενισχύσει την έκθεση με παράλληλες δράσεις γνωριμίας με τα παραδοσιακά προϊόντα της Εύβοιας. Συγκεκριμένα θέλει να φιλοξενήσει ευβοϊκές τυποποιητικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και ενώσεις, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς, όπως σαπούνι, κρασί, σύκα, ιπποφαές, χειροποίητα ζυμαρικά κ.α. Ο Δήμος έχει στείλει και σχετικό έγγραφο στο Επιμελητήριο, προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις και να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση ευβοϊκών προϊόντων.
Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ - Το ατύχημα της Φαίης Σκορδά στην κουζίνα της εκπομπής!

Ξινά ή μάλλον ...καυτερά της βγήκαν της Φαίης τα αυγά ποσέ που μαγείρευε στην κουζίνα του Πρωινό mou, μαζί με τον Άκη Πετρετζίκη.

Όταν ετοιμάστηκε το φαγητό, η παρουσιάστρια θέλησε να το προσφέρει σε ένα παιδάκι που ήταν στο στούντιο. Έπιασε το πιάτο με χαρά, αλλά...
Μια φωνή δυνατή, μια έκφραση τρόμου και μια απότομη κίνηση ...φανέρωσαν το λάθος της.

Το πιάτο που κρατούσε η Φαίη Σκορδά στα χέρια της το είχε πάρει πάνω από το αναμμένο μάτι της κουζίνας!

Υπέγραψε η Τατιάνα

Ολοκληρώθηκε και τυπικά με την υπογραφή συμβολαίου, η συνέχιση της συνεργασίας του Star με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Το συμβόλαιο είναι για 1 χρόνο και λήγει στις 30 Αυγούστου 2013.

Τον Σεπτέμβρη η εκπομπή θα ακολουθήσει τη δομή, που αγάπησε και περιμένει το τηλεοπτικό κοινό από την Τατιάνα. Θα είναι δηλαδή infotainment. Το είδος, που επανέφερε από την αρχή του 2012 και οι τηλεθεατές της «ξαναβρήκαν» την εκπομπή, που ήθελαν να βλέπουν με την Τατιάνα.

Ο φετινός κύκλος θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6/7.

H ΔΗΜΑΡ σε Αυλωνάρι, Ρολόι, Μονόδρυ, Διρρεύματα, Κονίστρες και Κύμη

Αύριο Παρασκευή 1η Ιουνίου, κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών και στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς θα περιοδεύσει στα χωριά Αυλωνάρι, Ρολόι, Μονόδρυ, Διρρεύματα, Κονίστρες και Κύμη, όπου θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς. Στις έξι το απόγευμα το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συναντηθεί με φίλους και γνωστούς στην πλατεία Κύμης (καφενείο Κεντρικόν) για να συζητήσει την πολιτική κατάσταση, την οικονομική κρίση και τις προτάσεις του κόμματος για την έξοδο από τη δύσκολη κατάσταση που ζει ο τόπος μας.

MRB: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της MRB για το real.gr.

 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει 23,9% και από κοντά ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12,6% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 4,7% και το ΚΚΕ με 4%

Ε. Βενιζέλος: "Να φτάσουμε στο εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης"

Συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχει ο πρόεδρος του κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην οποία τόνισε ότι, «κεντρική μας θέση και δική μου διαρκής πίστη είναι ότι στην Ελλάδα μπορούμε να φτάσουμε -και θα φτάσουμε- στο εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια των δήμων, με μια καλά στοχευμένη δημόσια δαπάνη, ώστε, όπως είπε, κανείς να μη νιώθει αβοήθητος και ότι έχει εγκαταλειφθεί στην κρίση. Επιπλέον, υποστήριξε ότι αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να εντοπίσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, ώστε να φύγουμε από τη λογική των οριζόντων παροχών και να υπάρξει στόχευση σε αυτούς που έχουν το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην τελευταία φάση μιας οξύτατης κρίσης και πως οι λύσεις πρέπει να δίνονται από το κοινωνικό κράτος και τους θεσμούς και όχι να βασίζονται στη φιλανθρωπία. Ακόμη, υποστήριξε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει έντονο ρόλο στα δίκτυα κοινωνικής προστασίας, όχι μόνο μέσα από προγράμματα όπως το Βοήθεια στο σπίτι και το εθνικό δίκτυο προνοιακών θεσμών, αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες «που είναι στο μεταίχμιο μεταξύ κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης» και αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και ιδίως των νέων.

Δημ. Χαλκιδέων: Απογραφή για τους Δικαιούχους Κοινωνικών Επιδομάτων

Μετά την καταγραφή (από 1 Φεβρουαρίου μέχρι 16 Μαρτίου 2012) των δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (κάθε είδους αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ) για τη σύσταση Ενιαίου Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και πραγματοποίησε τη μετάπτωση των τεχνικών δεδομένων της απογραφής, με αποτέλεσμα τα στοιχεία των απογραφέντων δικαιούχων στην Εύβοια να έχουν μεταφερθεί στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Χαλκιδέων (που στηρίζει τη διεκπεραίωση για τους Δήμους όλου του Νομού).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν δικαιούχοι οι οποίοι μέχρι σήμερα λάμβαναν προνοιακά επιδόματα αλλά δεν πήγαν να απογραφούν..

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, οι οποίοι για τον οποιονδήποτε λόγο δεν απογράφηκαν, προκειμένου να μην βρεθούν εκτός Ενιαίου Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών, καλούνται να απογραφούν άμεσα, προσερχόμενοι στο Τμήμα Πρόνοιας (λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα).

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Θα πρέπει, είτε οι ίδιοι είτε μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τους, να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά και να επιδείξουν: α) δελτίο αστυνομικής ταυτότητας β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης γ) παραστατικό έγγραφο της ΔΟΥ, π.χ. σχετική βεβαίωση απόδοσης του ή εκκαθαριστικό σημείωμα, από το οποίο να αναγράφεται ο ΑΦΜ δ) έγγραφο παραστατικό από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ ε) επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού, με πρώτο όνομα αυτό του δικαιούχου του επιδόματος ή αντίστοιχης κάρτας του λογαριασμού του στα ΕΛΤΑ είτε έγγραφη βεβαίωση της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ, όπου να αναφέρεται ο αριθμός IBAN.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα 22213 54305 & 22213 54320

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι 21 δημοσιογράφοι που αποχωρούν σήμερα από το Mega

Συνολικά 21 δημοσιογράφοι αποχωρούν σήμερα από το Mega καθώς δεν δέχθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που τους ζήτησε η επιχείρηση, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Μαΐου.
 
Από το πρωί περνούν από το λογιστήριο διαδοχικά γνωστά πρόσωπα της διεύθυνσης ειδήσεων του καναλιού για να παραλάβουν την επιταγή με την πρώτη δόση των αποζημιώσεών τους που θα δοθούν συνολικά κατά περίπτωση από 4 έως 9 μήνες.

Μεταξύ των αποχωρούντων σμπεριλαμβάνονται οι: Μαρία Καρχιλάκη, Θάνος Πασχάλης, Αθηνά Κουφοπάνου, Μαρία Παπουτσάκη, Μαίρη Λαμπαδίτη, Δημήτρης Παπαντωνίου, Μαίρη Ορφανίδη, Ανδρέας Παπαδημητρίου, Σταμάτης Γιαννίσης, Γιώργος Θαναηλάκης, Κώστας Καζακόπουλος, Σταύρος Καπάκος, η Μαργαρίτα Βεργολιά και η Μαριλένα Γεραντώνη. Από την παραγωγή ειδήσεων φεύγει η Νατάσα Κιουτσούκη.

Μετά τη μη ανανέωση της σύμβασης για τη μετάδοση των αγώνων του Champions League έχει αποχωρήσει και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Πεζόδρομος η Ερμού, στο τμήμα απο Αβάντων έως Μπαλαλαίων

Το μεσημέρι του Σαββάτου (2 Ιουνίου) θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Ερμού, από την Αβάντων έως και την Μπαλαλαίων.

Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (4 Ιουνίου). Περιλαμβάνουν δε και την εκ παραλλήλου κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων.

Η πραγματοποίηση των εργασιών εντός του τριημέρου της αργίας του Αγίου Πνεύματος, επελέγη από τη Δημοτική Αρχή ώστε να μην δημιοιυργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των εκεί καταστημάτων.

Η πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Ερμού, από την Αβάντων έως και την Μπαλαλαίων, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης του εμπορικού κέντρου της Χαλκίδας, με τη δημιουργία νέων πεζόδρομων, τη μεταξύ τους ενοποίηση, την αλλαγή μορφής των κεντρικών πλατειών και την αισθητική ανανέωση των κεντρικών δρόμων της πόλης.

Ήδη, στο πλαίσιο του έργου της περιπατητικής ενοποίησης του εμπορικού κέντρου, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, έχουν πεζοδρομηθεί οι οδοί Κριεζώτου, Φίλωνος (από την Κριεζώτου έως την Ιωαννίδου), η Κάτω Πύλης και η Ερμού (από την Φαρμακίδου έως την Αβάντων).

ΙΚΑ: Παρακολουθείται στενά επιχείρηση που φέρεται να εκμεταλλεύεται χιλιάδες ανέργους

φωτο αρχειου
Σε ανακοίνωσή του, το ΙΚΑ σχολιάζει αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεγάλη απάτη εταιρίας-φάντασμα στο κέντρο της Αθήνας, που εκμεταλλεύεται χιλιάδες ανέργους:

«Με αφορμή δημοσιεύματα, που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες και ιστολόγια με θέμα την «Μεγάλη απάτη εταιρίας-φάντασμα στο κέντρο της Αθήνας, που εκμεταλλεύεται χιλιάδες ανέργους» σας κάνουμε γνωστό ότι η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία και το ΣΕΠΕ, παρακολουθούν στενά με ελέγχους τη συγκεκριμένη επιχείρηση με έδρα στην οδό Λιοσίων 104, και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.

Στις 3 Νοεμβρίου 2011, παρουσία εισαγγελία, η ΕΥΠΕΑ σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία και το ΣΕΠΕ, πραγματοποίησαν έλεγχο. Καταχωρήθηκαν 148 ανασφάλιστα άτομα και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 74.000 €, ενώ συνελήφθη ένας εκ των τριών ανδρών που επιτηρούσαν το χώρο για λογαριασμό της επιχείρησης. Κατασχέθηκε υλικό που αφορούσε παρουσίες εργαζομένων και απεστάλη στον εισαγγελέα.

Ο έλεγχος επαναλήφθηκε εκ νέου στις 10 Απριλίου 2012 και καταχωρήθηκαν 90 άτομα εκ των οποίων οι 21 ανασφάλιστοι. Επιβλήθηκε πρόστιμο 21.000 €.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί, συνεχίζει με συστηματικό τρόπο και αμείωτη ένταση την οργανωμένη προσπάθεια για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.»

Αναγνωστάκης: Η ΔΗΜΑΡ κοντά στα προβλήματα εμπόρων, βιοτεχνών και μικρομεσαίων

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Παναγιώτη Σίμωση, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων κα Αγιοστρατίτη Βούλα, -παρουσία των επιμελητηριακών συμβούλων κ.κ. Λαλανίτη Γιάννη, Μαραγκό Γιάννη και Κουτσαύτη Σπύρο-, συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δ. Αναγνωστάκης και συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες του Νομού μας.

Συγκεκριμένα στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ύφεσης και της ανταγωνιστικότητας. Μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ανάγκη μείωσης του κράτους, τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος, την αποκατάσταση της σταθερότητας και την απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας, τη λειτουργική ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των φορολογικών υπηρεσιών και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Κοινός τόπος όλων των παρεμβάσεων στη συζήτηση, αποτέλεσε η άμεση ανάγκη αναστροφής της οικονομικής πολιτικής, που δυστυχώς οδηγεί τις Μ.Μ.Ε. σε αδιέξοδο και λουκέτο.

Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστεί δραστικά το παραεμπόριο, με συστηματικούς ελέγχους στα κέντρα εισαγωγής και διακίνησης λαθραίων εμπορευμάτων, κλείσιμο επιχειρήσεων και δήμευση αυτών των εμπορευμάτων.

Σε σχέση με τα τοπικά ζητήματα υπήρξε η κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Εύβοιας, έτσι ώστε να γίνει Πύλη εισόδου και κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου με παράλληλη αξιοποίηση των λιμανιών Χαλκίδας, Κύμης και Μαντουδίου.

Να στηριχθούν τα επώνυμα τοπικά προϊόντα και να αναζητηθούν τρόποι τόνωσης της τοπικής οικονομίας, με βάση το θεματικό τουρισμό.

Τέλος και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας, που θα βοηθήσει την κοινή δράση προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της τοπικής μας κοινωνίας.

Τα ψηφοδέλτια με όλους τους υποψηφίους βουλευτές από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τα ψηφοδέλτιά της για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, παρουσίασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει και την συμμετοχή της Κομμουνιστικής Οργάνωσης «Ανασύνταξη», την Ελπίδας Αλεβίζου από το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» στην Α' Αθήνας και των Πέτρου Παπανικολάου και Γιώργου Βασσάλου στη Β' Αθήνας. Στην Αττική το ψηφοδέλτιο πλαισιώνει ο οικονομολόγος Γιώργος Τρικαλινός, ενώ στην Ημαθία ο Λάζαρος Παπαχρυσοστομίδης από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλίας Ημαθίας.

Νομός Εύβοιας

1. Ζέρβα Κανέλλα (Κανελλίνα), γιατρός
2. Καλαθέρη Ειρήνη, αρχιτέκτονας
3. Καραγκούνης Αθανάσιος, αγρότης
4. Κάργας Γιώργος, καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου
5. Κωστής Ιπποκράτης, πολιτικός μηχανικός
6. Λουκάς Αγαθοκλής, μισθωτός τεχνικός ΤΕ
7. Μπαρδάνη Θάλεια, ψυχολόγος, καθηγήτρια

Εξοικονόμηση ενέργειας στη Χαλκίδα και στο Ληλάντιο

Energy Expo offers helpful tips, items
EPhoto credit: Fort Rucker)

Με απόφαση –στις 27 Απριλίου- του γεν. γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Δήμος Χαλκιδέων εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» του Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (και συγκεκριμένα από τον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου) με δύο παρεμβάσεις, «εξοικονόμησης ενέργειας στη Χαλκίδα» και «εξοικονόμησης ενέργειας στο Ληλάντιο».

Ο Δήμος Χαλκιδέων ήταν έτοιμος. Με τη δημοσιοποίηση –στις 27 Μαρτίου- του προγράμματος από το Υπουργείο, υπέβαλε άμεσα τις προτάσεις του, που αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν προς ένταξη.

1. Η πράξη «εξοικονόμηση ενέργειας στη Χαλκίδα», περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων σε υφιστάμενα δημοτικά κτήρια, παρεμβάσεων σε κοινόχρηστους χώρους, πιλοτικών παρεμβάσεων στις αστικές μεταφορές και δράσεων διάδοσης, δικτύωσης και δημοσιότητας.
Και συγκεκριμένα:
Για Ανοικτό Κολυμβητήριο (Πάρκο Λαού)
Αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, εξωτερικών θυρών και κουφωμάτων
Χρήση ειδικών επιχρισμάτων («ψυχρών» υλικών)
Άλλη επέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στο κέλυφος- Δενδροφύτευση
Σύστημα αντιστάθμισης
Ραντάρ φωτισμού
Για Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ (Πάρκο Λαού)
Αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, εξωτερικών θυρών και κουφωμάτων
Χρήση ειδικών επιχρισμάτων («ψυχρών» υλικών)
Εγκατάσταση εξωτερικών σκιάστρων
Άλλη επέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στο κέλυφος Δενδροφύτευση
Σύστημα αντιστάθμισης
Άλλη επέμβαση στις Η/Μ εγκαταστάσεις Free cooling
Ρανταράκια φωτισμού
Για Δημαρχείο (Φαρμακίδου 15)
Αντικατάσταση αυτόνομων συστημάτων κλιματισμού (split) με κεντρικό σύστημα
Εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής
Άλλη επέμβαση στις Η/Μ εγκαταστάσεις Free cooling
Για Παλαιό Δημαρχείο (Αβάντων 50)
Προσθήκη θερμομόνωσης ταράτσας
Αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, εξωτερικών θυρών και κουφωμάτων
Χρήση ειδικών επιχρισμάτων («ψυχρών» υλικών)
Εγκατάσταση εξωτερικών σκιάστρων
Αντικατάσταση αυτόνομων συστημάτων κλιματισμού (split) με κεντρικό σύστημα
Άλλη επέμβαση στις Η/Μ εγκαταστάσεις Free cooling
Για Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και Ρυθμικής (Μεσσαπίων και Προαστείου)
Προσθήκη θερμομόνωσης ταράτσας
Αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, εξωτερικών θυρών και κουφωμάτων
Χρήση ειδικών επιχρισμάτων («ψυχρών» υλικών)
Άλλη επέμβαση στις Η/Μ εγκαταστάσεις.Θέση σε λειτουργία αερισμού με ανάκτηση Α-Α
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στα 995.222,22 ευρώ. Το 70% (696.655,55 ευρώ) θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ, δηλ. από πόρους του ΕΤΠΑ και του ΠΔΕ, ενώ το υπόλοιπο 30% (298.566,67 ευρώ) θα είναι η ίδια συμμετοχή του Δήμου Χαλκιδέων.
2. Η πράξη «εξοικονόμηση ενέργειας στο Ληλάντιο», περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων σε υφιστάμενα δημοτικά κτήρια, παρεμβάσεων σε κοινόχρηστους χώρους και δράσεων διάδοσης, δικτύωσης και δημοσιότητας.
Και συγκεκριμένα:
Για Γυμν. Βασιλικού (κτήριο του ’65), 2o Δημ. Σχολείο Βασιλικού
και Δημ. Σχολείο Ν. Λάμψακου (κτήρια της δεκαετίας του ’70)
Προσθήκη θερμομόνωσης τοιχοποιίας
Προσθήκη θερμομόνωσης δώματος
Αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, εξωτερικών θυρών και κουφωμάτων
Θερμομόνωση της κεντρικής στήλης της θέρμανσης
Θερμοστατικές βαλβίδες σωμάτων και ακριβείς θερμοστάτες χώρου ή
Αντικατάσταση παλαιών καυστήρων και λεβήτων με νέους υψηλής απόδοσης (πετρελαίου ή φυσικού αερίου)
Φυσικός φωτισμός
Αισθητήρες σύζευξης φυσικού/τεχνητού φωτισμού
Για Δημ. Σχολείο Μύτικα (κτήριο του 1938),
Όπως παραπάνω και με προσθήκη θερμομόνωσης ως εξής : α) τοιχοποιία (θερμοκεραμική βαφή), β) δώμα/στέγη και γ) δάπεδο
Για πλατεία Φύλλων
Χρήση ψυχρών υλικών και επιχρισμάτων, αύξηση της υφιστάμενης φύτευσης και προσθήκη στοιχείων νερού στην 858,54 τ.μ. πλατεία για μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας για ψύξη κατά 50% ετησίως και μείωση της θερμοκρασίας γύρω από τα παρακείμενα κτίρια κατά τουλάχιστον 3,5oC.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στα 597.156,36 ευρώ. Το 70% (418.009,45 ευρώ) θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ, δηλ. από πόρους του ΕΤΠΑ και του ΠΔΕ, ενώ το υπόλοιπο 30% (179.146,91 ευρώ) θα είναι η ίδια συμμετοχή του Δήμου Χαλκιδέων.
Enhanced by Zemanta

NEO ΓΚΑΛΟΠ: DATA RC: Πρώτο κόμμα η ΝΔ με 24,5%, ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, ΠΑΣΟΚ 12%

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της DATA RC, με τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στο 2,4%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν επτά κόμματα.

Ειδικότερα βάσει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του pelop.gr η ΝΔ αυξάνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στο 2,4% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση καταγράφοντας ποσοστό 24,5% έναντι 22,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέσει ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1% η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%.

Το επόμενο κόμμα που διεκδικεί την είσοδό του στην Βουλή είναι η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου με ποσοστό 2,4%.

Ενδιαφέρον είναι πως όσοι δήλωσαν πως την 6η Μάιου δεν ψήφισαν, στην πλειοψηφία τους είναι και σήμερα αναποφάσιστοι. Πολλοί επιλέγουν Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και ένα σημαντικό ποσοστό ΔΗ.ΜΑΡ.

Σε ό,τι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, στη ΝΔ από 84% αυξάνεται στο 90%, ενώ οι αναποφάσιστοι από το 8% μειώνονται στο 2,4%. Στον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση από το 76,6% αυξάνει στο 78,1% και οι αναποφάσιστοι από το 9,1% μειώνονται στο 6,0%. Στο ΠΑΣΟΚ η συσπείρωση από το 71,9% αυξάνει στο 78,8% και οι αναποφάσιστοι από το 9,9% μειώνονται στο 3,4%.

Ζημιές και προβλήματα απο τη χαλαζόπτωση στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Communist Party of Greece
 (Photo credit: Wikipedia)
Επιστολή του Γιώργου Μαρίνου, Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και κ. διοικητή του ΕΛΓΑ με κοινοποίηση στον κ. Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, σχετικά με τις καταστροφές απο τις έντονες βροχοπτώσεις.

Κύριοι,
Οι αγρότες της Νότιο – Κεντρικής Εύβοιας που αντιμετωπίζουν ήδη οξυμένα οικονομικά προβλήματα, επλήγησαν σοβαρά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών.
Όπως πληροφορηθήκαμε, οι ζημίες είναι σημαντικές και αφορούν ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών μεταξύ των οποίων οπωροκηπευτικά, ελαιόδεντρα, κερασιές κ.α.
Ζητάμε την άμεση καταγραφή των ζημιών, αποζημίωση στο 100%, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
31.5.2012
Γιώργος Μαρίνος
Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ.
Enhanced by Zemanta

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Έκτακτα μέτρα έχει λάβει η τροχαία με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων στα εθνικά οδικά δίκτυα ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Από την Παρασκευή θα τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στο ρεύμα εξόδου και...
εισόδου των εθνικών, σύμφωνα με το newsbomb.gr. Συγκεκριμένα:

-Την Παρασκευή 1 Ιουνίου η κυκλοφορία θα απαγορεύεται για το ρεύμα εξόδου από 16.00-22.00 και το Σάββατο 2 Ιουνίου για το ρεύμα εξόδου από 8.00-13.00:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

-Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις

Από τις απαγόρευση εξαιρούνται:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των προϊόντων αυτών που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Οι υδροφόρες που κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά-ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού»

-Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου τα φορτηγά δεν θα κινούνται στο ρεύμα εισόδου από 16.00-23.00:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

1ο Τουρνουά Beach Volley στο Bora Bora Beach Bar

Το 1ο Τουρνουά Beach Volley στο Bora Bora Beach Bar για την καλοκαιρινή σεζόν είναι γεγονός. 

 

Στην παραλία Αλυκές στην Δροσιά θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 1ο Τουρνουά Beach Volley στο Bora Bora Beach bar, δηλώστε συμμετοχή τώρα.

Κυρίως Ταμπλώ: 9/6 αντρών-γυναικών 10/6 μεικτό


Δηλώσεις Συμμετοχής: κ. Καπρη Κατερίνα
Τηλ: 6945799747
email: kaprikaterina@hotmail.com


Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως την προηγούμενη μέρα.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Άντρες-Γυναίκες (ΑΝΩ 14)

Συνελήφθη 54χρονος την ώρα που ασελγούσε σε ανήλικο κορίτσι

Άναυδοι έμειναν οι αστυνομικοί στο Μονόλιθο Θήρας, όταν μπήκαν στην αποθήκη του 54χρονου άνδρα και τον έπιασαν σε ερωτικές περιπτύξεις με ένα 14χρονο κορίτσι.  


Οι αστυνομικοί κατέφθασαν στο σπίτι του 54χρονου μετά από σχετική καταγγελία και προχώρησαν αμέσως στη σύλληψή του.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για αποπλάνηση ανηλίκου.
radar.gr

Διάκριση του Γυμνασίου Καρύστου σε Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των καθηγητών του Γυμνασίου Καρύστου συγχαίρουν τους μαθητές τους και τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Βάγγου Ευαγγελία και κ. Κάσσα Δήμητρα που συμμετείχαν στην ταινία «Το Δώρο του Βασίλη» που έγινε στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος του Γυμνασίου Καρύστου. Η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους «ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ…….ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ». 

Ανάμεσα σε 103 Σχολεία της Δ/θμιας Εκπ/σης το σχολείο μας είναι στα 16 που βραβεύονται. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 6 Ιουνίου στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και θα προβληθεί από την κρατική τηλεόραση. Οι ταινίες θα προβληθούν από την ΝΕΤ, την ΕΡΤ3, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης και σε ειδική ιστοσελίδα που θα γίνει για το σκοπό αυτό. 

Για το Σύλλογο 
Η Διευθύντρια 
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΝΑ-ΖΩΗ
 
 

Κάτω από τη βάση το 70-80% των υποψηφίων στη Φυσική

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φυλντήσης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το 70 με 80% των υποψήφιων που εξετάστηκαν στο μάθημα της Φυσικής έχει γράψει κάτω από τη βάση.


Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι ο μέσος όρος των γραπτών είναι κάτω από τη βάση μεταξύ 6 ή 7 με άριστα το 20.

Υπνεθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αποφάσισε τελικά να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 καθώς έκρινε ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος (Γ4) δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων.

Την Τρίτη 5 Ιουνίου εκστρατεία καθαρισμού των παραλιών του δήμου Ερέτριας

Με αφορμή την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για τις Χώρες – Μέλη του Ο.Η.Ε, σας προσκαλούμε στην εκστρατεία καθαρισμού των παραλιών του δήμου Ερέτριας που θα γίνει την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, στο πλαίσιο της εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης. 




Η συνάντηση θα γίνει έξω από τα Δημοτικά Καταστήματα Ερέτριας και Αμαρύνθου στις 10.00 π.μ. 

Η δράση αυτή αποτελεί ευκαιρία για την ευαισθητοποίησή, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας, στο πνεύμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Σ. Ρουβάς: Δείτε την αυστηρή δίαιτα και τις 10 ασκήσεις που εκτελεί καθημερινά!

Αυτή είναι η δίαιτα του Σάκη Ρουβά: Το "Έθνος" αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του Σάκη για ένα τέλειο σώμα και τις ακριβείς ασκήσεις που εκτελεί με "ευλάβεια"  προκειμένου να έχει αυτό το απίστευτο σώμα...

«Το πρόγραμμα του Σάκη σύμφωνα με τις αρχές του CrossFit, είναι διαφορετική πρόκληση σε κάθε προπόνηση. Δεν κάνει ποτέ τις ίδιες ακριβώς ασκήσεις με την προηγούμενη φορά για να έχει άμεσο αποτέλεσμα και για να είναι πιο ενδιαφέρον για τον ίδιο. Άλλωστε, ως πρώην αθλητής, και σταθερά προπονούμενος, έχει δοκιμάσει τα περισσότερα είδη γυμναστικής» εξηγεί ο κ. Μώρος.

 Συνεχίζει λέγοντας: «Σκοπός της συγκεκριμένης προπόνησης είναι η καλή φυσική του κατάσταση, καθώς και το να μπορεί να έχει πλαστικότητα στις κινήσεις του, αφού έχει επιλέξει στις εμφανίσεις του να μην αρκείται απλώς σε μια πολύ καλή σκηνική παρουσία, αλλά να εκτελεί και εξαιρετικά απαιτητικά χορευτικά. Στόχος είναι στην προπόνηση να καίει αρκετές θερμίδες (600-700) για να υπάρχει μεγάλη καύση λίπους και να διατηρεί την καλή του γράμμωση. Η διάρκεια του προγράμματος είναι μια ώρα και το ακολουθεί δυο φορές την εβδομάδα. , αφού ο ελεύθερος χρόνος του είναι περιορισμένος».

 Μερικές από τις ασκήσεις που κάνει ο Σάκης είναι:

  • Πιέσεις στήθους σε ίσιο πάγκο
  • Έλξεις στο μονόζυγο
  • Στρίψιμο σε μπάρα 35 κιλών
  • Κωπηλατική στο trx
  • Plunk
  • Side plunk
  • Πλειομετρικές προβολές
  • Military press
  • Kettle bell
  • Κοιλιακοί
Ο Σάκης λέει "ΝΑΙ" στα ασπράδια! και κάνει διατροφή, τρώγοντας τα παρακάτω:
Πρωινό
Γιαούρτι με 70 γρ δημητριακά ολικής άλεσης, 4-5 φράουλες, 1 κ.γ μέλι.
Δεκατιανό
Ομελέτα (με 4 ασπράδια αβγών και ένα κρόκο), με λαχανικά, 2 φέτες τυρί κίτρινο λάιτ.
Μεσημεριανό
Ψαρονέφρι ή μοσχάρι άπαχο ή κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή ψάρι με 1 φλιτζ. Του τσαγιού αναποφλοίωτο καστανό ρύζι, σαλάτα εποχής.
Απογευματινό
1 ξινόμηλο, 1 ακτινίδιο, 1 χούφτα αμύγδαλα ωμά και ανάλατα.
Βραδινό
Ψαρονέφρι ή μοσχάρι άπαχο ή κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή ψάρι, χωρίς υδατάνθρακα, σαλάτα εποχής.

Έρχονται Σαργκάνης,Βαμβακούλας, Σαραβάκος, Αποστολάκης,Γκόκιτς, Νικοπολίδης και Μπασινάς για ένα σούπερ αγώνα

Νίκος Σαργκάνης
Στα πλαίσια των αθλητικών-κοινωνικών του δράσεων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), συμμετέχει στη διοργάνωση Φιλανθρωπικού Ποδοσφαιρικού Αγώνα, με τίτλο: «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΑΠΗΣ – ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και ώρα 17:30, στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας.

Ο Σαραβάκος
Τη διοργάνωση του αγώνα έχουν η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας, το Ποδοσφαιρικό Σωματείο ¨Αετοί Διρφύων¨, με αρωγό τον ΔΟΑΠΠΕΧ και με την υποστήριξη και συμμετοχή των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Χαλκίς, των παλαιμάχων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

Από τον ΠΣΑΠ, συμμετέχουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές: Σαργκάνης, Παντελής, Βαμβακούλας, Σαραβάκος, Αποστολάκης, Καλιτζάκης, Βελέτζας, Ξανθόπουλος, Μαραγκός, Γεωργάτος, Φρατζέσκος, Γκόκιτς, Πούλιος, Πετρόπουλος, Γκούλης, Μαυρογενίδης, Τσαλουχίδης, Παπαϊωάννου, Ρούσσος, Νικοπολίδης και Μπασινάς.

Επιπλέον του αγώνα, περιλαμβάνει επίδειξη ποδοσφαίρου από τα σωματεία ¨Αβαντίδες¨και ¨΄Αλκιμος¨ και μικρής διάρκειας συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή του τοπικού rock συγκροτήματος POINT.
Η γενική είσοδος είναι 3€, ενώ για νέους μέχρι 15 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ενας στους πέντε της Χρυσής Αυγής, ψηφίζει τώρα Τσίπρα...

Πέντε μονάδες ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την τελευταία δημοσκόπηση και βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτιά (22,1%) ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει υψηλά ποσοστά και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (19,1%). Από που αλιεύει ψήφους; Από τη ΔΗΜΑΡ και τη Χρυσή Αυγή !

Το εντυπωσιακό αυτό εύρημα, σύμφωνα με το οποίο ένας στους πέντε ψηφοφόρους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής τον Μάιο θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, αποκάλυψε η δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για την εκπομπή του Mega Ανατροπή.

Πρόκειται για μια μη αναμενόμενη εξέλιξη αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ένα κόμμα που περιχαρακώνει τους ψηφοφόρους του σε αριστερή ρητορική, φιλομεταναστευτική και αντιπατριωτική.

Τι αναζητούν, λοιπόν, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στον ΣΥΡΙΖΑ; Που συμπίπτουν οι απόψεις των δυο κομμάτων ώστε οι ψηφοφόροι του ενός να αποτελούν δεξαμενή ψήφων για το άλλο ;

Η ίδια η δημοσκόπηση της GPO δίνει μια πρώτη απάντηση: Ενας στους πέντε ψηφοφόρους πιστεύει ότι η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι καταγγελία του πολιτικού συστήματος και όχι ακροδεξιά επιλογή (60% των ερωτηθέντων). Επομένως, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για μια αποενοχοποιημένη ψήφο προς ένα ακροδεξιό κόμμα η οποία, ουσιαστικά, έχει άλλο στόχο, να καταγγείλει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα.

Είναι πιθανόν, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής να βλέπουν μια εκδοχή κυβερνητικής υλοποίησης κάποιων δικών τους προσδοκιών. Η καταγγελία του Μνημονίου, η εχθρότητα προς τους τραπεζίτες και τους ισχυρούς της Ευρώπης, η πατριωτική «ανάγνωση» της πορείας της Ελλάδας είναι μερικά από τα καυτά θέματα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και, όλα δείχνουν, ότι βρίσκουν ανταπόκριση στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε, χθες, ακόμη περισσότερο το μάτι στη λεγόμενη «πατριωτική δεξαμενή» ψήφων κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μίλησε υπέρ της σημασίας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αλλάξει το «πεπαλαιωμένο», όπως το χαρακτήρισε, δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν».

Πρωτοφανή κινητοποίηση του ΠΑΣΟΚ για τη συγκέντρωση με τον Βενιζέλο

Πρωτοφανή κινητοποίηση κάνει η Νομαρχιακή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ για να μην επαναληφθεί με τον Βενιζέλο το φιάσκο του Ρέππα!

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Xαλκίδα θα έρθει ο πρόεδρος του ΠAΣOK Bαγγέλης Βενιζέλος, στο πλαίσιο των προεκλογικών κινητοποιήσεων του κόμματος.

Κάτι που είχε αποφύγει πριν τις προηγούμενες εκλογές και στη θέση του ήρθε ο Δημ. Ρέππας που μίλησε μπροστά σε ισχνό ακροατήριο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συγκεντρώσεις που έκαναν μετά την ομιλία του Ρέππα μεμονωμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια είχαν πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από την .. κεντρική προεκλογική συγκέντρωση.

Τώρα οι ΠΑΣΟΚοι δεν θέλουν να επαναληφθεί αυτό το σκηνικό και μια και υπάρχει μόνο λίστα, ετοιμάζουν μεγάλη συγκέντρωση για τον Βαγ. βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Αμφιθέατρου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Ελένη - Ματέο: Έζησαν τον έρωτά τους - και - στην Κρήτη! Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ... (Φωτό)

Δύο μέρες διακοπών και έρωτα απόλαυσαν η Ελένη και ο Ματέο στην όμορφη Κρήτη, όπως αποκαλύπτει με λεπτομέρειες και φωτογραφίες το περιοδικό CIAO...

Το αγαπημένο ζευγάρι αποφάσισε να κάνει τη διαφορά αυτή τη φορά και να μην ταξιδέψει στην Άνδρο και τα Άχλα, όπου διατηρεί ο σύντροφος της όμορφης παρουσιάστριας την ξενοδοχειακή μονάδα "Όναρ", αλλά να αποδράσουν σε ένα άλλο από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου. Η Κρήτη είναι, άλλωστε ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς της ωραίας Ελένης, και για το λόγο αυτό σκοπεύει, μάλιστα, να κλείσει το φετινό κύκλο των εκπομπών της εκεί, στα όμορφα και γραφικά Χανιά. 

Οι σχετικές πληροφορίες του "Ciao" αναφέρουν πως η επιλογή του νησιού δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς η Ελένη προσπάθησε να συνδυάσει τόσο τις ευχάριστες στιγμές με το σύντροφό της όσο και την εξερεύνηση του νησιού για να είναι προετοιμασμένη και για την εκπομπή της. Στο τέλος του Ιουνίου η εκπομπή "Ελένη" θα μας πει «καλό καλοκαίρι» από τα Χανιά και για το λόγο αυτό η Ελένη θέλησε να κάνει μια βόλτα στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Κρήτης και να απολαύσει τις ομορφιές της πριν το ταξίδι της εκπομπής. Αν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Ματέο στα Άχλα είναι πολλές, καθώς την περίοδο αυτή, είναι αυξημένες οι δουλειές και οι υποχρεώσεις στο ξενοδοχείο του, εκείνος κατάφερε να ξεκλέψει δύο ημέρες και να της αφιερώσει στην αγαπημένη του. Ο Ματέο είναι άλλωστε ο άνθρωπος που πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της όμορφης παρουσιάστριας.

Άτομα που βρέθηκαν στα Χανιά την ίδια περίοδο με το ερωτευμένο χευγάρι ξαφνιάστηκαν με την παρουσία τους εκεί, καθώς κανείς δεν γνώριζε, ούτε περίμενε να συναντήσει εκεί την Ελένη και τον Ματέο, αφού η απόδρασή τους έγινε ινκόγνιτο.

Οι πληροφορίες του περιοδικού λένε πως κατά τη διήμερη παραμονή τους στο όμορφο νησί του Αιγαίου η Ελένη και ο Ματέο περνούσαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους, στις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Από νωρίς το πρωί, πριν ακόμη οι παραλίες γεμίσουν με τους πρώτους παραθεριστές της Κρήτης, οι δυο τους λάμβαναν θέση στις ξαπλώστρες των ακτών που επισκέπτονταν και απολάμβαναν το μπάνιο τους.

Αμέσως μετά γύριζαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους για να αλλάξουν και να ξεκουραστούν, ενώ τις μεσημεριανές ώρες απολάμβαναν κρητικές σπεσιαλιτέ όπως ντάκο, γαμοπίλαφο, χοχλιούς σε παραθαλάσσια ταβερνάκια του νησιού.

Μετά τις πατάτες και ρύζι, μέλι και κρεμμύδια σε φθηνή τιμή

Μετά τις πατάτες και ρύζι, μέλι και κρεμμύδια σε φθηνή τιμή θα μοιραστούν το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 8 το πρωί στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα από την Ενωση Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, θα δοθούν:
  • Kρεμμύδια άσπρα Αρκίτσας αρίστης ποιότητας ποικιλία ΑΛΤΟΥΜΠΟ σε τιμή 2,5 € το σακί των 8 κιλών.  
  • Μέλι Β. Εύβοιας (Πεύκο-Άνθη) σε τιμή 5 € το κιλό.
  • Ρύζι Νυχάκι Ανθήλης σε τιμή 5 € τα 5κιλά.
Για παραγγελίες καλείτε στο τηλέφωνο της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ 22210-20509.
Η φωτό από προηγούμενη διανομή προϊόντων μέσω της Ενωσης.

Απάτη μαμούθ σε υποθηκοφυλακεία - BINTEO

Πάρτι γινόταν με το δημόσιο χρήματα, αφού από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε τρία υποθηκοφυλακεία της χώρας διαπιστώθηκε ότι επιτήδειοι παρακράτησαν σε μία δεκαετία 4.183.000 ευρώ, από μεταβιβάσεις ακινήτων.

Τα χρήματα αυτά έπρεπε να επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία ή να χρησιμοποιηθούν για τον εκσυχρονισμό των υποθηκοφυλακείων, όμως οι υποθηκοφύλακες αγόραζαν σπίτια, οικόπεδα και αυτοκίνητα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που δήλωναν εισοδήματα στο όριο του αφορολόγητου.

 Συγχρόνως, το ΣΔΟΕ εντόπισα φαρμακοποιό που είχε στήσει κομπίνα με ακριβά φάρμακα, συνεργαζόμενος με συναδέλφους του. Έτσι, ξεκολλώντας τα κουπόνια από τα κουτιά, πληρωνόντουσαν τα φάρμακα δύο φορές. Ο φαρμακοποιός μάλιστα που συνελήφθη είχε να κάνει φορολογική δήλωση από το 2002.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ από το MEGA.


Σε αυτοψία στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ καλεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Θήβας

Σε αυτοψία στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ καλεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Θήβας Δημήτρης Δημητρίου τον υπουργό εργασίας αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς με ανοιχτή επιστολή.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου προχώρησε στην κίνηση αυτή σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει το ξεπούλημα της εταιρίας αλλά και τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που αγγίζουν το 35%.

Χαρακτηρίζει την ΛΑΡΚΟ «βιομηχανικό κολοσσό» που μαζί με μερικούς ακόμα θα μπορούσε να βγάλει την χώρα από την οικονομική κρίση και καλεί όσους σκέφτονται να την ιδιωτικοποιήσουν να το ξανασκεφθούν αφού πρόκειται για την μοναδική βιομηχανία στην Ευρώπη με δικά της κοιτάσματα νικελίου, δικό της λιμάνι, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως των 400 εκ, απασχολεί 1500 εργαζόμενους ενώ διαθέτει τεράστιες εγκαταστάσεις και μοναδική τεχνογνωσία.


Lamiastar

"Οι Έλληνες πωλούν τα νησιά τους λόγω της οικονομικής κρίσης"

Η γερμανική εφημερίδα "Financial Times Deutschland" κάνει αναφορά στην είδηση για την πώληση του ελληνικού νησιού Οξιά, εκτάσεως τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων στη θάλασσα του Ιονίου, στον εμίρη του Κατάρ, με την επισήμανση: "Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει πολλές ελληνικές οικογένειες να προβούν στην πώληση μικρών νησιών που ανήκαν σε αυτές για αιώνες".

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της χρηματιστηριακής εταιρείας Maklerfirma "Private Islands", Chris Krolow, οι καταχωρήσεις για πωλήσεις ελληνικών νησιών ανήλθαν τελευταία κατά 40%.

Ο Chris Krolow όμως επισημαίνει, ότι δυστυχώς οι προσδοκίες για υψηλές αποδόσεις από τις πωλήσεις ελληνικών νησιών δεν φαίνεται να επαληθεύονται, διότι το κόστος για τα περισσότερα από αυτά είναι συγκριτικά χαμηλό και φθάνει συνήθως μόνο στα δύο εκατομμύρια ευρώ, ήτοι στοιχίζει λιγότερο από ένα οίκημα για σκι στο Aspen, όπως διαφημίζει η "Private Islands" στο διαδίκτυο.

Το δημοσίευμα ασκεί κριτική στην Ελλάδα, για την υπερβολική γραφειοκρατία και την πολύ μικρή υποστήριξη των νησιών από την Αθήνα, ενώ προσθέτει ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για προώθηση των μέτρων ανάπτυξης της γής που θα επιτρέψουν ταχεία έγκριση των επενδύσεων, μέχρι στιγμής δεν έχουν υλοποιηθεί.

600 μαθητές καθάρισαν τις ακτές της Κύμης

Περίπου 600 μαθητές ρίχτηκαν στην καθαριότητα των ακτών της Κύμης, για δεύτερη χρονιά φέτος.

Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, την Πέμπτη 3 Μαΐου ,πραγματοποίησε, όπως και πέρυσι, την καθαριότητα των ακτών με μεγαλύτερη φέτος επιτυχία λόγω και της αυξημένης συμμετοχής. Συγκεντρώθηκαν πλαστικά παντός τύπου και χαρτιά για τα οποία χρειάσθηκαν τέσσερεις διαδρομές μεγάλου κυβισμού οχήματος απορριμμάτων, για την μεταφορά τους. 
Οι ακτές στις οποίες πραγματοποιήθηκε η καθαριότητα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κόλπου της Κύμης, και  είναι:
α) Παλαιό και νέο Λιμανάκι, με μέριμνα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
β) Πλατάνας, με μέριμνα του Λυκείου Κύμης
γ) ‘’Καλόγηρος’’ - ‘’Λένωση’’ από το Γυμνάσιο Κύμης.
δ) Παραλίας Αγίου Γεωργίου και Σουτσίνι, με μέριμνα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
ε) Παραλία Στομίου Οξυλίθου ,με μέριμνα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
στ) Επί πλέον το Γυμνάσιο Κύμης πραγματοποίησε καθαριότητα και στον Λόφο του Πρ. Ηλία και στον «Μύλο του Σαντά». Η όλη επιχείρηση εκτελέσθηκε με πλήρη επιτυχία, λόγω της προετοιμασίας και της  προσοχής που υπέδειξαν οι εκπαιδευτικοί, διδάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, οι οδηγοί των Λεωφορείων του ΚΤΕΛ και των μέτρων ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις που είχε λάβει η ΕΛ.ΑΣ. Συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κύμης – Αλιβεριου Βασίλειος Παππάς, υπεύθυνος Καθαριότητας, Αρετή Μπάτσα,  Δημ. Ενότητας Κύμης Γεώργιος Κόκκος, υπεύθυνος καθαριότητας ακτών και Μιχάλης Ρήγας υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Την όλη προσπάθεια που έγινε υποστήριξαν επίσης:
α. Το ΚΤΕΛ Ευβοίας που με καινούργια οχήματα και άριστους και ευσυνείδητους οδηγούς πραγματοποίησε τις μετακινήσεις.
β. Η Εθνική Τράπεζα Κύμης.
γ. Η Αγροτική Τράπεζα Κύμης.
δ. Το Σούπερ Μάρκετ ‘’Proton’’.
ε. Το κατάστημα αγροτικών προϊόντων «Μπουρίκας» στην Κύμη.
στ. Οι  Σύλλογοι των Εν Αττική Κυμαίων, της Παραλίας  «Λιανή Άμμος» και της Πλατάνας «Άρτεμις».
ζ.  Το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης ,η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο Κύμης, που επόπτευαν την όλη προσπάθεια.
η.  Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Ο Πρόεδρος Άγγελος  Γ. Μαργέλης και τα μέλη  του Δ.Σ της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης  ευχαριστούν όλους τους παραπάνω για τη συμμετοχή τους και εύχονται σε όλους : Καλό καλοκαίρι!




 panevoiko.gr


Λαφαζάνης: «Θα καταγγείλουμε μονομερώς το Μνημόνιο»

Την δέσμευση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δύο μόλις ημέρες πριν την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος.
Ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ «Δεν κατάλαβα, υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί το Μνημόνιο σε συμφωνία με την Τρόικα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ακούω πολύ αυτό το μονομερώς. Έχετε δει εσείς κυβερνήσεις να διαπραγματεύονται με όλο τον πλανήτη προκειμένου να αναλάβουν αποφάσεις, και ιδιαίτερα σε κρίσιμα θέματα; Λογοδοτούν στο λαό τους. Αν μου λέγατε ότι θα το κάνουμε ερήμην του ελληνικού λαού, με αιφνιδιασμό του ελληνικού λαού, μονομερώς σε βάρος του ελληνικού λαού, ναι, να το καταλάβω. Αλλά οι κυβερνήσεις είναι για να λαμβάνουν αποφάσεις και να καθορίζουν την τύχη μιας χώρας».
Ο Παναγιώτης Λαφανάζης εξαπέλυσε επίσης επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το μοναδικό πρόγραμμα των δύο κομμάτων είναι το δεύτερο μνημόνιο.
«Αυτοί που ανακοινώνουν τέτοια θέματα, δεν τα ανακοινώνουν από ενδιαφέρον για τις προγραμματικές μας θέσεις και προτάσεις, αλλά προσπαθώντας, εντρυφώντας στα προηγούμενα προγράμματα που έχουμε καταθέσει, να δείξουν ότι εδώ λέμε πράγματα που είναι ανεδαφικά, πράγματα που δε στέκονται, που είναι στον αέρα.
Μιλάνε για ένα ΣΥΡΙΖΑ που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται αυτοί. Αυτοί δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα δικά τους προγράμματα. Δεν προβάλλουν το πρόγραμμά τους... Ασχολούνται μόνο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα και η δυναμική. Αλλά ξέρουν και κάτι άλλο, ότι αυτοί δεν έχουν πρόγραμμα. Το πρόγραμμά τους είναι το δεύτερο Μνημόνιο» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΙΣΤΙΑΙΑ: «ON AIR» απόλυση Αντιδημάρχου

Η απόλυση από Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού ήρθε από «αέρος» στον Γιάννη Γούδα από το Δήμαρχο Ζάχο Χριστοφή. 
 
Συγκεκριμένα στην  πρωινή του εκπομπή στο Ράδιο Ιστιαία, ο δημοσιογράφος Γιάννης Τσελίκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γούδα για να μιλήσουν για θέματα και προβλήματα της Αιδηψού. 

Ειδικά στο θέμα της καθαριότητας ο κ. Γούδας τόνισε, ότι το προσωπικό που διαθέτει είναι ελάχιστο, «μόνο τρία άτομα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια και ενώ η κουβέντα με τον κ. Γούδα ήταν εν εξελίξει παρενέβη στην εκπομπή ο Δήμαρχος Χριστοφής Ζάχος και αφού αποκάλεσε τον κ. Γούδα ψεύτη τονίζοντας ότι έχει όχι τρία, αλλά 24 άτομα προσωπικό των έπαυσε, στον «αέρα» από τα καθήκοντα του ως Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού τονίζοντας, ότι «έχω κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην Περιφέρεια και από την ερχόμενη Τρίτη να ξέρουν οι Δημότες αναλαμβάνω εγώ προσωπικά την ευθύνη για τη Δημοτική Ενότητα της Αιδηψού». 

Για την Ιστορία να αναφέρουμε, ότι είναι η δεύτερη «ON AIR» απόλυση Αντιδημάρχου στην Εύβοια η πρώτη είχε γίνει στο Δήμο Καρύστου, όπου ο Δήμαρχος Νίκος Μανώλης είχε παύσει από τα καθήκοντά της την Αντιδήμαρχο Γεωργία Τούρλα. 

Ηλεκτροσόκ στη... ΔΕΗ από τους χιλιάδες απλήρωτους λογαριασμούς

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από... την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ στους χρηματιστηριακούς αναλυτές.

Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από τους πελάτες χαμηλής τάσης από 441 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011 αυξήθηκαν σε 507 εκατ. τον Ιανουάριο, 641 εκατ. το Φεβρουάριο και 763 εκατ. το Μάρτιο, για να υποχωρήσουν στα 629 εκατ. τον Απρίλιο, οπότε η ΔΕΗ πολλαπλασίασε τις διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών (20.000 - 25.000 το Μάρτιο - Απρίλιο από 7.000 - 8.000 το α' δίμηνο του έτους).

Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν διακανονιστεί σε δόσεις. Βασική αιτία για την αύξηση του χρέους των καταναλωτών ήταν η επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Η διοίκηση της εταιρίας επεσήμανε στους αναλυτές την αύξηση των εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια, που οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση λόγω κρύου, στην επιστροφή των πελατών των προμηθευτών που έκλεισαν και στην αύξηση των τιμολογίων.

Τονίστηκε επίσης ότι στο 9μηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου η ΔΕΗ πρέπει να αποπληρώσει δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ. Έναντι αυτών, οι διαθέσιμες γραμμές χρηματοδότησης στις 31 Μαρτίου ήταν 448 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας 173 εκατ.

Αγιορείτης μοναχός κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία

Αγιορείτης μοναχός συνελήφθη στην Ουρανούπολη κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία.

Πρόκειται για 34χρονο ιερομόναχο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, ο οποίος κατηγορείται ότι κατείχε έναν εκκλησιαστικό σταυρό αγιασμού που χρονολογείται στα τέλη του 18ου έως και τις αρχές του 19ου αιώνα.

Μαζί του συνελήφθη 59χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ειδών λαϊκής τέχνης από την Κομοτηνή. Κατά τις αστυνομικές έρευνες στο κατάστημα και στο σπίτι του, στην ακριτική πόλη, διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλήθος αρχαίων αντικειμένων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αρθρωτές ζώνες από ορείχαλκο, πέντε χάλκινα και ασημένια δαχτυλίδια του 19ου αιώνα, τέσσερα χάλκινα περικάρπια του ίδιου αιώνα, 22 μεμονωμένα τμήματα από πόρπες, 41 πλήρεις πόρπες ποικίλων διαστάσεων, τέσσερις ξύλινες σφραγίδες, μία ζώνη ορειχάλκινη, μία ζώνη αρθρωτή ορειχάλκινη με κοσμήματα, δύο κοσμήματα από πόρπες, τρία αφιερώματα από μάργαρο κι ένα αφιέρωμα συρματερό.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα εξετάστηκαν από αρμόδιους αρχαιολόγους, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

40.000 γυναίκες και παιδιά σκλάβοι του σεξ στην Ελλάδα

Περίπου 40.000 γυναίκες και παιδιά, ηλικίας 12 - 25 ετών, έχουν πέσει θύματα εμπορίας με σκοπό την πορνεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς οργάνωσης Α21 Campaign.

Όπως αναφέρει σε έκθεσή του το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης, η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι κυρίως χώρα προορισμού και διέλευσης για γυναίκες και παιδιά θύματα.

Από τις 40.000 θύματα, μόνο 100 αναγνωρίζονται κάθε χρόνο ως τέτοια. Η πλειοψηφία των θυμάτων στην Ελλάδα προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία, και την Αφρική.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την ίδια έκθεση για τους διακινητές των θυμάτων αυτών, καθώς αν και έχουν συλληφθεί 246 διακινητές περίπου, μόνο οι 27 καταδικάστηκαν, δηλαδή, δηλαδή περίπου το 10% των συλληφθέντων.

Σύμφωνα, τώρα με τα στοιχεία της διεθνούς οργάνωσης, συνολικά σε όλον τον κόσμο υπολογίζεται ότι 27 εκατ. άνθρωποι είναι θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υποδουλωμένων ανθρώπων στην ιστορία της ανθρωπότητας.

O μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων που διακινούνται είναι ανήλικα παιδιά, κυρίως κορίτσια, ηλικίας 14 ετών ενώ το 99% των θυμάτων δεν διασώζεται ποτέ. Στην Ευρώπη, μόνο 1 στους 100.000 διακινητές καταδικάζεται.


 Δημήτρης Καραστεφανής/skai.gr

Λαμία: Ο κλέφτης είχε... αδυναμία στα γλυκά

Διέρρηξε ένα ζαχαροπλαστείο ενώ προσπάθησε να ανοίξει ακόμη ένα, χωρίς να τα καταφέρει...



Ο λόγος για έναν 36χρονο Λαμιώτη, γνωστό στις αστυνομικές αρχές, ο οποίος χθες τα ξημερώματα έβαλε στο "μάτι" ζαχαροπλαστεία συγκεκριμένης αλυσίδας στη Λαμία.

Σύμφωνα με το LamiaReport, η πρώτη απόπειρα διάρρηξης έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε ζαχαροπλαστείο της οδού Καρπενησίου, αλλά ο 36χρονος δεν τα κατάφερε.

Η αποτυχία δεν τον πτόησε και συνέχισε την προσπάθεια, αυτή τη φορά σε ζαχαροπλαστείο της ίδιας αλυσίδας στη πλατεία Πάρκου. Ο "ποντικός" μάλιστα κατέστρωσε και σχέδιο, αφού μπήκε στο ζαχαροπλαστείο από την οροφή, σπάζοντας την γυψοσανίδα.

Ο 36χρονος Λαμιώτης πήρε από την ταμειακή μηχανή τα 300 ευρώ που είχε μέσα, μία πλαστική σακούλα που περιείχε αποκόμματα επιταγών και διάφορα έγγραφα του καταστήματος, καθώς και είκοσι 20 μπουκάλια με ποτά.

Δεν υπολόγισε όμως τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος που τον κατέγραψαν και έτσι οι αστυνομικοί δεν άργησαν να τον εντοπίσουν για να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζει την προανάκριση για να διαπιστωθεί εάν ο 36χρονος εμπλέκεται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις

VIDEO: Αιματηρή εισβολή ληστών σε σπίτι

Απίστευτο το περιστατικό που συνέβη στις εννιά το πρωί στην Ηλιούπολη. Τρεις ληστές που είχαν βάλει στο μάτι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που μένει στην οδό Παπανδρέου αποφάσισαν να εισβάλουν στο σπίτι και να τους ληστέψουν.


Οι δράστες επέλεξαν να εισβάλουν από την ταράτσα. Στο δώμα όμως το οποίο επικοινωνεί με το σπίτι μένει o κηπουρός μετανάστης από το Ιραν που βοηθάει το ζευγάρι στις δουλειές του σπιτιού. Όταν οι δράστες βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον μετανάστη δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν με μαχαίρι.


Όταν ο άνδρας έπεσε αιμόφυρτος οι αδίστακτοι ληστές εισέβαλλαν στο σπίτι και με την απειλή των μαχαιριών ακινητοποίησαν τον 80χρονο και την 74χρονη σύζυγό του.

Δε δίστασαν μάλιστα να ξυλοκοπήσουν άγρια με ένα κηροπήγιο τον ηλικιώμενο άντρα μπροστά στα μάτια της γυναίκας του η οποία δεν μπορούσε καν να φωνάξει βοηθεια.

Οι ληστές άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και οτι πολύτιμο υπήρχε μέσα στο σπίτι καθώς οι συνταξιούχοι ειναι Κωνσταντινουπολίτες αντκέρ και αρκετά ευκατάστατοι.

Στη συνέχεια διέφυγαν από τον ακάλυπτο του σπιτιού και έγιναν καπνός πολύ πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

8 συλλήψεις για οφειλές στο Δημόσιο

Συνελήφθησαν χθες (29-5-2012), σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οκτώ (8) ημεδαποί για οφειλές προς το Δημόσιο. Αναλυτικά:

1. Συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ερυθραίας, 82χρονος ημεδαπός, διαχειριστής Ε.Π.Ε., για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 1.347.193,13 ευρώ.

2. Συνελήφθη στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, 67χρονος ημεδαπός, νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής επιχείρησης εστίασης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 393.429 ευρώ.

3. Συνελήφθη στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Άνω Λιοσίων, 67χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 206.111,88 ευρώ.

4. Συνελήφθη στα Βριλήσσια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Βριλησσίων, 60χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 182.312,65 ευρώ.

5. Συνελήφθη στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κηφισιάς, 50χρονος ημεδαπός, έμπορος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 128.483,16 ευρώ.

6. Συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Σμύρνης, 2 ημεδαποί, ηλικίας 51 και 46 ετών, ομόρρυθμα μέλη εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 26.236,41 ευρώ.

7. Συνελήφθη στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, 63χρονος ημεδαπός, ομόρρυθμο μέλος εταιρείας μεταφορών, για μη καταβολή Φ.Π.Α. ύψους 23.098,47 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Γιαγιά σκότωσε 82χρονο αφού τον είχε "μαγέψει" με το σεξ

Το δικαστήριο ομοφώνως την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να της αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.


Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 74χρονη γυναίκα, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία 82χρονου, στις αρχές του 2009, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Μαζί της στο εδώλιο κάθισε ο κουμπάρος του άτυχου άνδρα που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, επειδή βοήθησε την ηλικιωμένη να εξαφανίσει το πτώμα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα γνώριζε το θύμα από το 1996 και είχε μαζί του σχέση και οικονομική. Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν, έκανε σεξ μαζί του επί χρήμασι, ενώ, ενίοτε του μαγείρευε και του καθάριζε. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η κατηγορούμενη, παρά την φορτικότητα και τις επίμονες προσπάθειες του ηλικιωμένου, δεν επιθυμούσε να τον βλέπει πια.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, τον Ιανουάριο του 2009, το θύμα επισκέφθηκε την κατηγορουμένη ζητώντας ξανά να συνευρεθούν. Εκείνη όμως τον απώθησε, τον χτύπησε και τον έριξε στο έδαφος, με συνέπεια ο 82χρονος να χτυπήσει στο κεφάλι. Κατόπιν, η κατηγορούμενη έβαλε τον αιμόφυρτο άντρα σε σακούλα, με αποτέλεσμα αυτός να εκπνεύσει λόγω ασφυξίας. Στη συνέχεια, μετέφερε το πτώμα, με τη συνδρομή του συγκατηγορουμένού της τον οποίο στο μεταξύ είχε ειδοποιήσει, σε αγροτική περιοχή, όπου ανακαλύφθηκε τρεις μέρες αργότερα από βοσκό.

Κατά την απολογία της, η κατηγορουμένη, σε συναισθηματικά φορτισμένο τόνο, αρνήθηκε τις πράξεις που της καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου οφειλόταν σε ατύχημα έπειτα από καβγά που είχε μαζί του.

Κόλαφος εναντίον της ήταν όμως ο συγκατηγορούμενός της, ο οποίος, κατά την απολογία του, είπε ότι πριν του εξομολογηθεί την πράξη «φάγαμε, ήπιαμε και κάναμε σεξ». Είπε, μάλιστα, ότι σε προγενέστερο στάδιο του εκμυστηρεύτηκε ότι σκόπευε να διαπράξει το έγκλημα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...