Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Λουκέτο στα καταστήματα της Χαλκίδας

Οι Έμποροι της Χαλκίδας αποφάσισαν ομόφωνα τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας τους και προχωρούν σε κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 23 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποίησης.

Η απόφαση ελήφθη εχθές κατά τη συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας και μάλιστα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δοθεί συνέντευξη τύπου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις και την κατάσταση σήμερα στην αγορά.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προχωρεί σε τριήμερο κινητοποιήσεων (21, 22 και 23 Φεβρουαρίου), που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή της στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση. Διαβάστε τις κινήσεις που ετοιμάζει η ΕΣΕΕ.

eviaportal.gr/

Περλεπέ: Να παραταθεί η προθεσμία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων

Chalcis,on the island of Evia, GreeceImage via WikipediaΗ βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, μαζί με τους συναδέλφους της βουλευτές κ.κ. Γιάννη Δριβελέγκα και Ν. Ζωϊδη, κατέθεσαν τροπολογία στο σχ. νόμου του ΥΠΕΚΑ «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις», με την οποία ζητούν την παράταση για δύο ακόμα μήνες και μέχρι την 30/4/2011 της προθεσμίας για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.

Οι βουλευτές στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας που κατέθεσαν αναφέρουν:
Με το Ν. 3843/10 προβλέπεται η τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων και λοιπών πολεοδομικών παραβάσεων εντός του όγκου των κτηρίων βάσει των νόμιμων οικοδομικών αδειών.
Η ισχύς του ως άνω παρετάθη μέχρι τις 28/2/2011.
Επειδή όπως προκύπτει από πληροφορίες των πολεοδομικών γραφείων, υπάρχει διάθεση από τους πολίτες για την τακτοποίηση των οικοδομών και με δεδομένο:

α) την υποστελέχωση των πολεοδομιών,

β) την αλλαγή του καθεστώτος στις πολεοδομίες λόγω «Καλλικράτη» και την μη ουσιαστική λειτουργία πολλών απ’ αυτές, προκύπτει η αναγκαιότητα για παράταση ισχύος του ως άνω νόμου και μέχρι τις 30/4/2011.
Enhanced by Zemanta

Ένας 30χρονος νεκρός στο Αλιβέρι

Τροχαίο με έναν νεκρό είχαμε πριν από μισή ώρα σε διασταύρωση στο Αλιβέρι...

Ένα νέο παιδί ηλικίας 30 ετών που επέβαινε σε μηχανάκι κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Αποτέλεσμα ήταν να χάσει την ζωή του ακαριαία αν και στο σημείο έφτασε γρήγορα το ασθενοφόρο.

Αυτόπτες μάρτυρες και περαστικοί έτρεξαν να βοηθήσουν. Δυστυχώς ήταν πολύ αργά αφού ο 30χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο

evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...