Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αυλωνάρι: «Μια θάλασσα συναισθήματα ή μα που πήγε η αγάπη;»

Η Ομάδα Θεατρικής Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Πανευβοϊκού Συλλόγου « Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός » ανεβάζει την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 & ώρα 7:00 το απόγευμα στο Λύκειο Αυλωναρίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, την επιτυχημένη Θεατρική Παράσταση :

«μια θάλασσα συναισθήματα ή μα που πήγε η αγάπη;»

Κείμενο - Διασκευή Σοφίας Λιάκου ( εμπνευσμένο από το ποίημα « το Νησί » του Μάνου Χατζιδάκι )

Διδασκαλία – Σκηνοθεσία Αριστέα Κοντραφούρη & Σοφία Λιάκου

είσοδος ελεύθερη

Ελένη Μενεγάκη: Σαμαράς να 'ναι... (VIDEO)

Τι μπορεί να συμβεί όταν η Ελένη Μενεγάκη μπερδεύει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τον διεθνή μας Γιώργο Σαμαρά;

Το περιστατικό περιέγραψε η ίδια στην εκπομπή της...

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Ελένη"...

Αναγνωστάκης: ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Η ΔΗΜ.ΑΡ. του 6,26%

"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης".

Το έργο της κυβέρνησης είναι καταρχήν η διάσωση της χώρας, από το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών καθώς και η διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου με στόχο την κάθαρση του πολιτικού συστήματος, την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, το τέλος του πελατειακού συστήματος, τη διαφανή κι ακομμάτιστη διακυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση πρέπει να πετύχει άμεσα με τις πολιτικές της, την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας των πολιτών, την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο πλαίσιο της προγραμματικής σύγκλισης διαπραγμετεύτηκε και πέτυχε να κατοχυρώσει τα εξής:
  • Πολιτική δέσμευση ότι οι περικοπές δεν θα γίνουν από μισθούς και συντάξεις.
  • Νομοθετική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κοινοτικό δίκαιο και για τον κατώτατο μισθό. Δέσμευση ότι αφενός δεν υπάρχει άλλη μείωση και επιπλέον ότι τα σημερινά επίπεδα θα επανεξεταστούν προς τα πάνω, στη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. (Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας).
  • Όχι άλλες μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Αναίρεση της πρόβλεψης για απολύσεις στο Δημόσιο.
  • Επανεξέταση των αποκρατικοποιήσεων, με παραμονή στο δημόσιο των δικτύων και των υποδομών.
  • Ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 έως σήμερα. Ο νόμος να προβλέπει και να διασφαλίζει δήμευση περιουσιών.
  • Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
  • Υπαγωγή των οικονομικών εγκλημάτων τους στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου.
  • Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για ζητήματα που δεν σχετίζονται με την πολιτική δραστηριότητα.
  • Κατάργηση προνομίων και ατελειών των βουλευτών.
  • Κατάργηση της αμοιβής των βουλευτών για συμμετοχή τους σε επιτροπές.
  • (Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ -ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ- δεν εισέπρατταν ήδη αυτές τις αμοιβές.)
  • Κατάργηση βουλευτικής σύνταξης για νεοεισερχόμενους βουλευτές.
  • Μείωση επιχορήγησης των κομμάτων. Πλήρης έλεγχος των οικονομικών τους από ανεξάρτητο όργανο.
  • Δραστικός περιορισμός ειδικών συμβούλων και συνεργατών υπουργών και βουλευτών.
  • Αποκατάσταση της ζημιάς στο χαρτοφυλάκιο των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω του «κουρέματος».
  • Αύξηση χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας (1+1 χρόνια).
  • Μέτρα κοινωνικής προστασίας για δανειολήπτες και νοικοκυριά: Η δόση του δανείου δεν θα ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος.
  • Συμψηφισμός οφειλών υποχρεώσεων-απαιτήσεων Δημοσίου-ιδιωτών.
  • Μείωση έμμεσων φόρων, συντελεστών ΦΠΑ κ.λπ.
  • Επέκταση του επιδόματος ανεργίας, εκτός από τους μισθωτούς, και στους αυτοαπασχολούμενους.
  • Παρεμβάσεις στο κύκλωμα εμπορίας-διακίνησης προϊόντων, με στόχο την προστασία παραγωγού-καταναλωτή.
  • Διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, με δίκαιη κατανομή πόρων.
  • Συγκεκριμένες προτάσεις για μετατροπή αρνητικού ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών στον αγροτικό τομέα, σε θετικό.
  • Αναδιοργάνωση των διαδικασιών τυποποίησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και νέες μορφές συμβολαιακής γεωργίας.
  • Βασική ενίσχυση ανά περιφέρεια, με τη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων όπως τα αγροτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της κάθε περιφέρειας.
  • Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, για ταχύτερη απονομή δικαίου.
  • Κωδικοποίηση / απλοποίηση δικαίου.
  • Απεμπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας από την επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης, κατοχύρωση Αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.
  • Αποφεύχθηκε η κατάργηση του νόμου Ραγκούση, για την οποία κατάργηση είχε δεσμευτεί η ΝΔ προεκλογικά.
  • Καταγράφηκε ότι η όποια θεσμική προσαρμογή για την ιθαγένεια θα γίνει κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Τελικά μάλλον η Αριστερά μπορεί! Η ΔΗΜ.ΑΡ. του 6,26% έβαλε το προοδευτικό πρόσημο στην κυβέρνηση της Εθνικής Ευθύνης.

Μακάρι να πετύχει η προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλες και όλοι, για την πατρίδα, για μας, για τις επόμενες γενιές.

Β. Ελλάδα: Σοκ-Βίαζε αγόρια και τραβούσε βίντεο

Μια νέα, μεγάλη υπόθεση παιδεραστίας συγκλονίζει αυτή τη φορά τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, 46χρονος προπονητής ο οποίος μάλιστα τοποθετήθηκε από το δήμο ως προπονητής σε ομάδα παιδιών στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και κατηγορείται για βιασμούς αγοριών, καθώς επίσης και για βιντεοσκόπηση των απεχθών του πράξεων και διακίνηση τους στο διαδίκτυο μέσω chat rooms.

Η σύλληψη του, έγινε στο πλαίσιο οργανωμένης έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία Shadow Das, κατά την οποία έχουν συλληφθεί 7 άτομα.

 Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, στο σπίτι του, που ήταν "παγιδευμένο" με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, βρέθηκαν 75 dvd με βιασμούς παιδιών, σημαντικό μέρος των οποίων φέρεται ότι έχει διακινηθεί στο  ίντερνετ.

Οι αρμόδιες αρχές, έχουν ζητήσει την εισαγγελική άδεια για δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών του.

Πηγή: bloko.gr

Κοινωνικά προγράμματα και ΛΑΡΚΟ στην "ατζέντα" της Περιφέρειας

Στη Λαμία, έγινε στις 25 Iουνιου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με 16 θέματα, και με συζήτηση για επίκαιρα θέματα, βάσει του κανονισμού λειτουργίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά στα εξής :

1. Στο ζήτημα των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

«Είναι ήδη γνωστό», ανέφερε ο Περιφερειάρχης «πως μόλις τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, πληροφορηθήκαμε υο πάγωμα κάθε διαδικασίας των δράσεων του ΕΚΤ. Είναι επίσης γνωστό πως υπήρξε άμεση και έντονη διαμαρτυρία μας, τόσο προς τον Υπουργό Εργασίας, όσο και προς τις Γενική Γραμματέα του ΕΣΠΑ και Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων»

Ο Περιφερειάρχης έκανε ειδική μνεία στα προγράμματα :

ΤΟΠΣΑ (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση), προϋπολογισμού 2.200.000 €, τα οποία έχουν εκχωρηθεί και υλοποιούνται από την Περιφέρεια, ευρίσκονται δε σε φάση αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν. Τα ΤΟΠΣΑ αφορούν ανέργους, νέους επιστήμονες και αγρότες

ΤΟΠΕΚΟ (Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης), προϋπολογισμού 1.300.000 €, που αφορούν άτομα με αναπηρία ή ειδικές κατηγορίες. Τα ΤΟΠΕΚΟ υλοποιούνται από το Υπουργείο Εργασίας και στους δικαιούχους συμμετέχει η Περιφέρεια μέσω Αναπτυξιακών Συμπράξεων.

Κοινωφελής Εργασία, προϋπολογισμού 6.562.500 €, για άνεργους και αγρότες, που υλοποιούνται από το Υπουργείο Εργασίας και στους δικαιούχους συμμετέχει η Περιφέρεια.

Αντίστοιχα ζητήματα αντιμετωπίζουν και άλλα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ, όπως τα Ιατροκοινωνικά Κέντρα, το Βοήθεια στον σπίτι, οι Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς και τα ΚΗΦΗ.

«Είναι προφανές», τόνισε ο κ. Περγαντάς «ότι η αναστολή των διαδικασιών αυτών των προγραμμάτων οφείλεται στη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Έχουμε κάνει μέχρι τώρα ενέργειες έντονης διεκδίκησης πόρων, κάτω απ΄το πρίσμα της αυξανόμενης ανεργίας της Στερεάς Ελλάδας και των οικονομικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία, και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε και να αξιώνουμε την ομαλή συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων. Θεωρώ ότι σε κοινή γραμμή με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεχή επαφή με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και των Βουλευτών της Στερεάς Ελλάδας, θα καταφέρουμε να διασώσουμε το πρόγραμμα και να υλοποιήσουμε τις δράσεις για την βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο ζήτημα άμεσα, με ευαισθησία, υπευθυνότητα και κυρίως συνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις της, που έχουν ως προτεραιότητα την αύξηση του ΠΔΕ».

2. Στο ζήτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις της Περιφέρειας, στο ζήτημα που προέκυψε σε σχέση με τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, εξαιτίας της λήξης των αδειοδοτήσεων της επιχείρησης. «Έκανα γραπτή παρέμβαση και επικοινώνησα αμέσως με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Περιβάλλοντος», είπε ο Περιφερειάρχης «Η διαρκής μας επαφή και ο συντονισμός των ενεργειών, είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί άμεσα η παράταση αδειοδότησης άλλους 8 μήνες και να συνεχιστεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Σε κάθε περίπτωση εμείς διεκδικούμε την παράταση των αναγκαίων αδειοδοτήσεων και την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, αφενός γιατί αποτελεί επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα για την εθνική οικονομία, αφετέρου γιατί διασφαλίζει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στη Στερεά Ελλάδα.»

Παράλληλα κατά τη συνεδρίαση, ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς συνεχάρη για την εκλογή τους νέους βουλευτές – μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχίσουν τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία τους, επιδιώκοντας το καλύτερο για τη Στερεά Ελλάδα και την κοινωνία.

«Σε κάθε θετικό βήμα της νέας κυβέρνησης», επεσήμανε ο κ. Περγαντάς «θα είμαστε δίπλα. Σε κάθε ενέργεια, όμως, που μπορεί να μην συμβαδίζει με το συμφέρον της Περιφέρειας, εμείς θα αντιδρούμε και θα διεκδικούμε, προτάσσοντας πάνω απ΄όλα τη Στερεά Ελλάδα».

Γρίφος η θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την ασθένεια Ράπανου

Περιορισμένες ίσως στα δάκτυλα του ενός χεριού, είναι, πλέον, οι εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, στη περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι θεράποντες ιατροί του Βασίλη Ράπανου θα θέσουν βέτο στην ανάληψη καθηκόντων στο πλέον «σκληρό» υπουργείο.

Ο εκτελών ακόμα χρέη υπουργού, Γιώργος Ζανιάς, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για όσο διάστημα χρειαστεί να βρεθεί ο αντικαταστάτης του και μάλιστα θα παραστεί και στη Σύνοδο Κορυφής, έχοντας προηγούμενως ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς και τα επιτελεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Κωστή Χατζηδάκη, που θα δώσουν το παρών στο Λουξεμβούργο.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Γιώργος Ζανιάς δεν πρόκειται να δεχθεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού- εφόσον του προταθεί- εμμένοντας στη θέση που είχε διατυπώσει και στη σύσκεψη με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και τον Βασίλης Ράπανο.

Διαβούλευση για τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων : ενστάσεις επί της ουσίας και επί της διαδικασίας.


της Δέσποινας Σπανούδη
Η παρουσίαση του σχεδίου που έγινε στις 21/6 στην Λιβαδειά οργανώθηκε από την Γ.Γ. Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.. Η συμμετοχή τοπικών φορέων και ενδιαφερόμενων ήταν πολύ χαμηλή σε μια αρκετά ακριβή διοργάνωση που ωστόσο δεν είχε προετοιμαστεί: ακόμη και η υποτυπώδης ηλεκτρονική πρόσκληση που είχε σταλεί λίγες ημέρες πριν, δεν ανέφερε παρά τον τίτλο και τον τόπο. Η παρουσίαση, αντί να εστιάσει στα συμπεράσματα και τις προτάσεις του σχεδίου, αναλώθηκε επί πολλές ώρες στην περιγραφή της μεθοδολογίας με αποτέλεσμα να μείνουμε ελάχιστοι μέχρι το τέλος. Ως προς το περιεχόμενο του σχεδίου με μια πρώτη προσέγγιση:
-      -    Δεν αποτιμήθηκε η ύπαρξη του εξασθενούς χρωμίου στα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα (με την εξαίρεση του Ασωπού για τον οποίο έχει εκδοθεί ειδικό χαμηλό όριο). Ωστόσο όπως επισημάναμε, η επιβάρυνση με τον συγκεκριμένο καρκινογόνο ρύπο, όχι μόνο έχει τεράστιες οικολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, αλλά λαμβάνεται υπόψη και από τα Υπουργεία (Υγείας και Περιβάλλοντος) που ζητούν να μετριέται από τους Δήμους. Επιπλέον ήδη επηρρεάζει αποφασιστικά τη διαχείριση υδάτινων πόρων αφού στις εκτεταμένες επιβαρυμένες περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας γίνονται έργα μεταφοράς νερού από Μόρνο και Υλίκη τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση. 

Ληστές πέταξαν χειροβομβίδα για να διαφύγουν

Beach bar στην παραλιακή Εγνατία λήστεψαν άγνωστοι το βράδυ της Κυριακής, ενώ κατά την φυγή τους δεν δίστασαν να πετάξουν χειροβομβίδα προς τον ιδιοκτήτη που τους καταδίωξε με το αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ένας από τους δράστες, φορώντας κουκούλα και με την απειλή όπλου πήρε χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, που αποτελούσε τις εισπράξεις της ημέρας. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο συνεργός του τράπηκαν σε φυγή, αφού πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.

Όταν ο ιδιοκτήτης, μαζί με ένα ακόμη άτομα, επιχείρησε να τους καταδιώξει με αυτοκίνητο, ο δράστης πυροβόλησε 3-4 φορές και πέταξε χειροβομβίδα προς το όχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές.

inpost.gr

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Μόνη απάντηση στν αυθαιρεσία η οργανωμένη πάλη

Η μοναδική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας και του κεφαλαίου, ενάντια στο εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα και την αποσάθρωση της εργατικής νομοθεσίας, είναι η οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, μέσα από τις θεσμικές της εκφράσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και επισημαίνει:

 Ιδιαίτερα, αυτή τη περίοδο που η εργοδοτική ασυδοσία, ενισχύεται από κυβερνητικές αποφάσεις, που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους κατώτερους μισθούς και τα ημερομίσθια και καταργούν στη πράξη Συλλογικές και κλαδικές Συμβάσεις, παραδίδοντας τους εργαζόμενους όμηρους, στον εκφοβισμό, την τρομοκρατία και την ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον.
 Σε χώρους, όπου η οργάνωση των εργαζομένων, λόγω των συνθηκών που επικρατούν σε αυτούς, είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη, η εργοδοσία φανερώνει το πιο στυγνό της πρόσωπο.
 Με ωμές, παράτυπες και παράνομες ενέργειες, προχωρά στην ουσία μονομερώς, σε δραστική μείωση μισθών, κατάργηση των κλαδικών Σ.Σ.Ε. και επιβολή ατομικών συμβάσεων, που ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, μειώνουν δραματικά το εισόδημα και οδηγούν τους εργαζόμενους σε καθεστώς τρομοκρατίας άγχους και ανασφάλειας για το εργασιακό τους μέλλον.
 Προκλητικό παράδειγμα ασυδοσίας και ωμής αντεργατικής συμπεριφοράς, είναι όσα συμβαίνουν στο χώρο των εμποροϋπαλλήλων και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις Σ/Μ.
 Απροκάλυπτα και απροσχημάτιστα οι επιχειρήσεις Σ/Μ, καταργούν τις κλαδικές και επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις, τρομοκρατώντας και απειλώντας με απολύσεις τους εργαζόμενους, όταν δεν συμμορφώνονται. Μοναδικός γνώμονας όλων αυτών των ενεργειών είναι η αύξηση της κερδοφορίας, η οποία επιδιώκεται μέσα από τον περιορισμό του εισοδήματος των εργαζομένων και την κατάργηση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους.
 Η ευκολία με την οποία επιβάλλονται οι ισοπεδωτικές εργοδοτικές συμπεριφορές απορρέουν , από την χαλαρή ή ανύπαρκτη συμμετοχή των εργαζομένων, στα συνδικαλιστικά τους Σωματεία, καθιστώντας τους έτσι, εύκολη λεία στις προθέσεις της εργοδοσίας.
 Αντίθετα εκεί όπου το Συνδικαλιστικό Κίνημα, εμφανίζεται οργανωμένο και δυνατό και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά αντίστοιχες εργοδοτικές συμπεριφορές δεν έχουν καμιά τύχη.
 Στα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, η εργοδοσία επιχείρησε να επιβάλλει μειώσεις μισθών, αναίρεση κατακτήσεων, κατάργηση δικαιωμάτων, βρήκε όμως απέναντί της, ένα Σωματείο αποφασισμένο να αγωνιστεί για να μην επιβληθούν, οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί, που στοχεύουν στον περιορισμό του εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων.
 Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο της ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ, όπου και εδώ το Σωματείο των εργαζομένων δίνει την δική του μάχη για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις που πλήττουν τους εργαζόμενους.
 Είναι φανερό, πως μοναδική απάντηση στα σχέδια του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων μέσα από τα Σωματεία και τα Συνδικάτα.
 Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ συμπαραστέκεται στους αγώνες των Σωματείων της δύναμής του και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την στήριξη των εργαζομένων σε επιχειρησιακούς χώρους, που δεν υπάρχει συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
 Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε όλους τους εργαζόμενους, να συσπειρωθούν στα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και να διεκδικήσουν αποφασιστικά τα δικαιώματά τους.
 Προειδοποιούμε κάθε εργοδότη που δεν σέβεται το δικαίωμα μας στην εργασία, που προχωρά μονομερώς σε μειώσεις μισθών και αύξηση ωραρίων που επιβάλλει τρομοκρατώντας υπό την απειλή απολύσεων, ατομικές συμβάσεις εργασίας, πως θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος,
 Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας. Αν οι εργοδότες επιθυμούν την σύγκρουση, εμείς δεν θα τους την αρνηθούμε.
 Ο αγώνας είναι διαρκής και σε αυτόν θα πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι.
 Τους κανόνες της εργασιακής ειρήνης, τους καταπατούν καθημερινά οι εργοδότες.
 Οφείλουμε να δώσουμε την δική μας απάντηση.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Τι είπε η μάνα που συνελήφθη να κάνει σεξ με τον 16χρονο γιο της!

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών ενώ κυκλοφορούν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες της. 


Η τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα συνελήφθη επ’ αυτοφόρω για αποπλάνηση ανηλίκου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 32χρονη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μαζί με έναν 16χρονο. Δεν το χωρούσε ο ανθρώπινος νους όμως όταν ανακάλυψαν ότι μεταξύ στην γυναίκα και στον νεαρό υπήρχε συγγένεια Α' βαθμού. Ήταν μάνα και γιος!

Η Mistie Atkinson είχε γεννήσει μικρή το γιο της. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψε και έκτοτε ο μικρός ζούσε με τον πατέρα του και την μητριά του. Δεν είχε καμία επαφή με το γιο της κι εκείνςο δεν την είχε δει ποτέ, ούτε σε φωτογραφία.

Ξεκίνησε λοιπόν τυχαία ένα φλερτ μεταξύ τους στο ίντερνετ και η 32χρονη του έστειλε γυμνές φωτογραφίες της. Τότε αποφάσισαν να κλείσουν και το μοιραίο ραντεβού! Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό του 16χρονου βίντεο που είδειχναν τις σεξουαλικές του περιπτύξεις με την Mistie.

Οι πρώτες φωτογραφίες της Mistie που τον περασμένο Μάιο συνελήφθη επειδή έκανε σεξ με τον 16χρονο γιο της, κάνουν το γύρο του ίντερνετ. Η 32χρονη γυναίκα τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 4 ετών και 8 μηνών από το Ανώτερο Δικαστήριο

Απονομή πτυχίων του Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η απονομή των πτυχίων των Πιστοποιητικών Σπουδών στους απόφοιτους του 2ου κύκλου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
Το πρόγραμμα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων αποτέλεσε τον καρπό της συνεργασίας του Επιμελητηρίου και της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η ΕΕΔΕ είναι ένας φορέας που υφίσταται από το 1962 και έχει ιδρυθεί από τα μεγαλύτερα ονόματα – διαχρονικά - του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, με σκοπό την διαρκή κατάρτιση των στελεχών στο χώρο των εταιρειών και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Σταθόπουλος Ιωάννης, που ευχήθηκε να υπάρχουν και άλλες τέτοιες συνεργασίες για να αλλάξει κάποτε η νοοτροπία για την επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης της ΕΕΔΕ, κος Δασκουλίδης Νίκος, τόνισε την άριστη συνεργασία των δύο φορέων στην πολύ δύσκολη εποχή που περνά η χώρα και ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η εποικοδομητική πρωτοβουλία και να δώσει νέους απόφοιτους του χρόνου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η κα Καραμπέτσου Δέσποινα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Πτώση των βάσεων - Στα σχολεία οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Με την ανάρτηση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων στα σχολεία, αλλά και στο site του υπουργείου Παιδείας μπαίνει τέλος στην αγωνία των υποψηφίους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν λίγο μετά τη μία σε όλα τα Λύκεια της χώρας, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων κάνει στη θεωρητική κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν ανοδικά στο 1ο πεδίο. Στο 2ο και στο 4ο πεδίο αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων αφού τα Μαθηματικά και η Φυσική έφεραν τα πάνω κάτω.

Στο 3ο πεδίο και στις υψηλόβαθμες σχολές όπως η Ιατρική, Φαρμακευτική και Οδοντιατρική θα παρουσιαστεί ηπιότερη πτώση των βάσεων.

Ποδηλατικός «ΑΘΛΟΣ» στη Χαλκίδα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" διοργανώνει για πρώτη φορά τον ποδηλατικό «ΑΘΛΟ», μια εκδήλωση μη αγωνιστικού χαρακτήρα, με στόχο την ενίσχυση του θέματος της ασφαλούς κυκλοφορίας στους δρόμους και την υποστήριξη και προώθηση των δράσεων του Ι.Ο.ΑΣ., οι οποίες προάγουν την επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και κατ' επέκταση την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας.

Ο ποδηλατικός «ΑΘΛΟΣ» θα ξεκινήσει από την Αθήνα την Πέμπτη, 28 Ιουνίου και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012. Οι ποδηλάτες που θα συμμετέχουν, σε διάστημα 4 ημερών θα διανύσουν μια απόσταση 550 χιλιομέτρων, με διανυκτέρευση σε τρεις σταθμούς: τη Λίμνη Ευβοίας, τα Φάρσαλα και τον Πλαταμώνα.

Με την προσπάθεια τους, οι ποδηλάτες θα μεταφέρουν μηνύματα ασφαλούς μετακίνησης, αγάπης για το περιβάλλον, ευγενούς άμιλλας, προσήλωσης στο στόχο. Μαζί με τους πρωταγωνιστές του Άθλου, θα είναι και όλοι οι τοπικοί φορείς και πολίτες των περιοχών απ' όπου θα περάσει η ποδηλατική ομάδα.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, οι αθλητές θα περάσουν από την πόλη μας και με την αιγίδα του Λιμενικού ταμείου Χαλκίδας θα σταματήσουν στις 11:οο το πρωί στο στρογγυλό, στην παραλία Χαλκίδας όπου θα έχει παρουσία-επίδειξη του σύγχρονου εξοπλισμού και μέσω αυτού της παρουσίασης εφαρμογών που στοχεύουν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων.

Le Monde: Η Αθήνα «έκλεψε» στο Μνημόνιο και έκανε προσλήψεις

Στην έκθεση της τρόικας που «καίει» την Ελλάδα για προσλήψεις στο δημόσιο εκτός Μνημονίου αναφέρεται σήμερα το ειρωνικό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde. Με τίτλο-φωτιά -«Η Αθήνα έκλεψε και έκανε προσλήψεις»- η γαλλική εφημερίδα απορεί πώς έγιναν προσλήψεις εν μέσω κρίσης και πώς γίνεται η Ελλάδα να διαθέτει ακόμη σήμερα τους ίδιους δημοσίους υπαλλήλους με το 2010!

«Η Αθήνα προσέλαβε 70.000 δημοσίους υπαλλήλους και 12.000 συμβασιούχους στους δήμους στη διετία 2010-2011 παραβιάζοντας έτσι τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές της, αντί να απολύσει κάποιες χιλιάδες άτομα όπως είχε δεσμευτεί» γράφει η εφημερίδα.

Η Le Monde επικαλείται την έκθεση που έχει στα χέρια του ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς και δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής.

Από αυτή προκύπτει ότι το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός του μόνιμου προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (της γενικής κυβέρνησης) έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα. Το σύνολο σχεδόν των κενών θέσεων καλύφθηκε με νέες προσλήψεις. «Οι αριθμοί είναι εξωφρενικοί» αναφέρει η εφημερίδα Le Mondeκαι κάνει λόγο για ζήτημα που προκύπτει παραμονές της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τρόικα στην Αθήνα αποκάλυψε ότι σε τέσσερις τομείς - ΟΤΑ, Υγεία, Αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού - το προσωπικό αντί να μειωθεί αυξήθηκε. Η Τρόικα εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων που έρχονται με τη νέα κυβέρνηση «κάρφωσε» τα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον «Καλλικράτη» για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

Χαλκίδα: Το κρουασάν δεν φούσκωνε από τη σοκολάτα...

Το περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση...


Δράστες ένας άντρας και μία γυναίκα, φίλοι ενός κρατούμενου που είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς. Πήγαν να τον δουν στα κρατητήρια του πρώτου ορόφου της αστυνομικής διεύθυνσης.

"Έλα σου φέραμε κρουασάν να φας λίγο" ήταν τα λόγια τους και πήγαν να του δώσουν την συσκευασία. Μόνο που οι αστυνομικοί ήταν υποψιασμένοι και κατάλαβαν πως κάτι ύποπτο συμβαίνει. Πήραν το σκεύασμα και μέσα εντόπισαν τρία σακουλάκια με ηρωίνη. Το ζευγάρι κρατείται και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης...

Τουρισμός: Πρώτες θετικές αντιδράσεις για τις κρατήσεις!

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η φετινή τουριστική σεζόν στα τέλη Μαρτίου και η «κατρακύλα» συνέχισε με τις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, τις φήμες περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και την αρνητική διαφήμιση στις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, που έφεραν τον Μάιο σε κατάσταση απόγνωσης τους τουριστικούς παράγοντες και στην Κρήτη. Μάλιστα, είναι γνωστό ότι οι εκλογές και η πολιτική αστάθεια προκάλεσαν σοβαρές αναταράξεις, κρατώντας ουσιαστικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις τουριστικές κρατήσεις όσο διάστημα υπήρχε ανοιχτή αμφισβήτηση για το εάν η Ελλάδα καταφέρει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Η ολοκλήρωση των εκλογών και ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας φαίνεται να αποτελούν το πρώτο βήμα, προκειμένου να αρχίσουν να εισρέουν και πάλι κρατήσεις, αν και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης στην Κρητική Επιθεώρηση «ακόμα δεν υπάρχουν δείγματα που να μας δείχνουν αποτελέσματα. Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι οι κρατήσεις αρχίζουν να επανακάμπτουν. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι βρισκόμαστε προς το τέλος Ιουνίου, άρα είμαστε προ των πυλών της λεγόμενης high season, οπότε αυτό εν πολλοίς ήταν λογικό».

Οι ξενοδόχοι περιμένουν τα στοιχεία των επόμενων ημερών για να μπορέσουν να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αναφέρει το protothema.gr

Χωρίς στύλους ΔΕΗ και η οδός Νεοφύτου στην Χαλκίδα

Χωρίς στύλους ΔΕΗ και η οδός Νεοφύτου στην Χαλκίδα (από την πλ. Αγοράς έως και το 4ο Δημ. Σχολείο). Χθές (Κυριακή, 24 Ιουνίου), αποξηλώθηκαν (αφού πρώτα είχαν υπογειοποιηθεί τα καλώδια παροχής) οι στύλοι ηλεκτροφωτισμού στην οδό Νεοφύτου, από την πλατεία Αγοράς έως και το 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Έτσι, σε έναν ακόμη δρόμο του κέντρου της πόλης «απελευθερώθηκαν» τα πεζοδρόμια από τους στύλους και βελτιώνεται η αισθητική του χώρου.

Στη θέση του δικτύου των στύλων, συνεργεία του Δήμου θα εγκαταστήσουν επί της οδού αξονικό φωτισμό.

- Στο πλαίσιο δε των συνεχιζόμενων δράσεων για την αισθητική αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, χθες, επί της οδού Ωρίωνος, αντικαταστάθηκαν τα καλώδια γυμνών αγωγών με συνεστραμμένα.

Ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής προβλέπει -βάσει της εν εξελίξει προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Χαλκιδέων και ΔΕΗ-, έως το τέλος της δημοτικής περιόδου να έχουν απομακρυνθεί οι στύλοι της ΔΕΗ και να έχει υπογειοποιηθεί το δίκτυό της στο κέντρο της πόλης.

Γεννήθηκε ο Τσίπρας junior 2

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πατέρας για δεύτερη φορά. Η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, βάρους περίπου 3 κιλών, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 9 μήνες κύησης.

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα ήταν «στις μέρες της» ήδη από το περασμένο σαββατοκύριακο και καθ’ όλη την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε από ώρα σε ώρα πότε θα σπάσουν τα νερά.

Το αγοράκι γεννήθηκε και η Μπέτυ Μπαζιάνα αναμένεται να πάρει εξιτήριο την προσεχή Τετάρτη.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αχλαδερή

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην Αχλαδερή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, στην Εύβοια. 

 

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

«Φιλήστε τον γ@μ&μ*νο κ@λο μου», τουιτάρει μεθυσμένη Ελληνίδα σταρ

Η Τουλίσα Κοντοστάυλος, που είδε τους followers της στο twitter να φτάνουν τα 2.000.000 μετά από όλη την δημοσιότητα που έλαβε λόγω του sex tape της, απογοήτευσε σε μια βραδιά δεκάδες χιλιάδες από αυτούς.

«Όσον αφορά όσους εκεί έξω το μόνο που κάνετε είναι να μισείτε, μπορείτε να πάτε να φιλήσετε τον γ@μ@μ@νο τον κ&λο μου». Αυτό είναι ένα από τα υβριστικά tweets που εξαπέλυσε η Ελληνοβρετανίδα παρουσιάστρια κατά την διάρκεια μιας βραδιάς που πέρασε στην Νέα Υόρκη.

Αν και πιο εκνευριστικό αποδείχτηκε το hashtag, δηλαδή «Πληρώνομαι. Ενοχλείστε;».

Το γεγονός ότι η Τουλίσα ήταν εμφανώς μεθυσμένη, δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην γλώσσα που χρησιμοποίησε -και η οποία οδήγησε δεκάδες χιλιάδες φαν της να την κάνουν άμεσα unfollow.

Κάτι που αποδεικνύει ότι, το επόμενο πρωί, όταν και ξεμέθυσε, το μόνο που τουίταρε ήταν «Πάντα χάνω μερικούς δεκάδες χιλιάδες φαν όταν μεθάω, ξεχνάω τους τρόπους μου και αρχίζω να βρίζω. Αλλά δεν πειράζει, άξιζε τον κόπο».

Εξιχνιάστηκε η ληστεία που ακολούθησε το… «ροζ» ραντεβού του απόστρατου αξιωματικού !

Δύο εβδομάδες μετά την καταγγελία ενός 50χρονου απόστρατου αξιωματικού του στρατού, από τη Χαλκίδα, ότι τρεις κακοποιοί τον έδεσαν σε ένα δέντρο με την απειλή δυο «Καλάσνικοφ» και ενός πιστολιού και έφυγαν με το αυτοκίνητό του, η ταυτότητα των δραστών αποκαλύφθηκε. 
Όμως, το μεγαλύτερο  μέρος της υπόθεσης αποδείχθηκε σκηνοθετημένο από το θύμα! 
Ούτε «Καλάσνικοφ» υπήρχαν, ούτε πιστόλι, αλλά ούτε και… δέσιμο στο δέντρο!
 Ο απόστρατος στρατιωτικός είχε σκαρφιστεί αυτές τις λεπτομέρειες για δικαιολογήσει την καθυστέρηση 40΄ λεπτών και να αποφύγει έτσι να αποκαλυφθεί στην σύζυγό του το μυστικό… «ροζ» ραντεβού του με μια νεαρή Αλβανίδα στην περιοχή της Ροδίτσας Φθιώτιδας!

Ωστόσο, ο 50χρονος δέχθηκε πράγματι επίθεση από τρεις κακοποιούς όσο απολάμβανε τις ερωτικές του περιπτύξεις! Μόνο που απλώς τον γρονθοκόπησαν και του πήραν το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο υπήρχαν 40 ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα. 
Δυο από τους δράστες αποκαλύφθηκε ότι ήταν Αλβανοί ηλικίας 32 και 30 χρόνων, ενώ ο τρίτος παραμένει άγνωστος. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, όπως αναφέρει το protothema.gr

Δύο οι νεκροί από το μακελειό στην Κρήτη – Φόβοι για βεντέτα

Αστυνομικοί "κατέκλυσαν" το χωριό, λίγο μετά την τραγωδία της νύχτας της Κυριακής στον Προφήτη Ηλία, με τον 34χρονο δημοτικό υπάλληλο και γυμναστή, Πρίαμο Ξυδάκη, να πέφτει νεκρός από τα πυρά ενός 52χρονου κρεοπώλη.

Ο φόβος να ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ των δύο μεγάλων οικογενειών της περιοχής είναι μεγάλος, γι' αυτό και οι αστυνομικοί έχουν μετατρέψει σε «φρούριο» την περιοχή.

Μάλιστα, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επεισοδίων, ο 52χρονος κρεοπώλης, δράστης των πυροβολισμών με καραμπίνα, που έριξαν νεκρό τον Πρίαμο Ξυδάκη, μεταφέρθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται σε ειδικό απομονωμένο δωμάτιο, φρουρούμενος. Ο άνδρας είναι εκτός κινδύνου και φέρει τραύματα στα πόδια.

Αστυνομικοί φρουρούν και το 17χρονο γιο του κρεοπώλη που τραυματίστηκε από σφαίρα στο λαιμό και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ωστόσο ο νεαρός δεν κρατείται, καθώς μέχρι στιγμής δεν προκύπτει συμμετοχή του στο τραγικό συμβάν.

Αντίθετα, τη μάχη για τη ζωή έχασε ο 64χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, καθώς τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, χωρίς να έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

Ο άτυχος άνδρας καθόταν λίγο πιο μακριά από το κρεοπωλείο του 52χρονου, και χτυπήθηκε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε δύο σημεία στη θωρακική αορτή.

Όσο για τις αιτίες που μια βραδιά γιορτής, αυτή του Κλήδωνα, κατέληξε σε τραγωδία, πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσφατο διαπληκτισμό μεταξύ του 17χρονου και νεαρού της οικογένειας του Ξυδάκη. Ωστόσο, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, ό,τι κι αν είχε γίνει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των νεαρών ήταν μόνο η αφορμή, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών, εδώ και καιρό, δεν ήταν καθόλου καλές.

cretalive.gr

Συνάντηση Κεδίκογλου με Βενιζέλο - Κουβέλη για την επιλογή νέας διοίκησης στην ΕΡΤ

Εντός των προσεχών ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος για τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη προκειμένου να αναζητήσουν από κοινού τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Κεδίκογλου ενημέρωσε για την πρόθεσή του τους πολιτικούς αρχηγούς μέσα στο Σαββατοκύριακο και αυτοί του απάντησαν ότι είναι στη διάθεσή του.

Η θητεία της σημερινής διοίκησης λήγει στις 30 Ιουνίου και όπως είναι γνωστό ο κ. Κεδίκολγου έχει συγκρουστεί στο παρελθόν, ως υπεύθυνος για τα ΜΜΕ από την πλευρά της Ν.Δ.,με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη για τη σύμβαση που υπέγραψε με την ΤΕΑΜ για τη μετάδοση των αγώνων του Champions League

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι το σημερινό Δ.Σ. της ΕΡΤ προσανατολίζεται να ζητήσει παράταση της λειτουργίας του.

Το Δ.Σ. είναι 11μελές και αποτελείται από:
  • τέσσερις εκπροσώπους του μετόχου (Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών)
  • δυο εκπροσώπους των εργαζομένων στην εταιρία, με ισάριθμους αναπληρωτές
  • έναν εκπρόσωπο που υποδεικνύεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ)
  • τέσσερις εκπροσώπους του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων είναι ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, με ισάριθμους αναπληρωτές που ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Επικρατείας.
Σήμερα, εκτός του κ. Ταγματάρχη στο διοικητικό συμβούλιο τις θέσεις κατέχουν οι: Θανάσης Παπαγεωργίου, πρόεδρος του ΔΣ και μη εκτελεστικό μέλος και Θεοφανώ Παπαζήση, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, Παναγιώτης Σαμούρης πολιτικός επιστήμων, Γεωργανδρέας Ζάννος δικηγόρος, Στέλιος Στεφάνου, οικονομολόγος και Αρίστων Κοντιζάς εκπρόσωπος των εργαζομένων, ως μέλη.

''Αυτή είναι η τελευταία μου νύχτα''!

Με αυτή την ανάρτηση στο facebook, έκανε γνωστές τις προθέσεις του - Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από ανώνυμο τηλεφώνημα και έκαναν αγώνα δρόμου, για να τον προλάβουν ζωντανό...


Ρόλο ψυχολόγου ανέλαβαν οι αστυνομικοί σε τμήμα του Ηρακλείου, που έσπευσαν στο σπίτι ενός μεσήλικα, όταν ειδοποιήθηκαν από ανώνυμο τηλεφώνημα ότι ο άνδρας, μέσω του Facebook, είχε εκφράσει την πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του.

"Αυτή είναι η τελευταία μου νύχτα" φέρεται να έγραψε ο άνδρας, κάτι που ανησύχησε τους διαδικτυακούς του φίλους, ένας εκ των οποίων τηλεφώνησε ανώνυμα στην αστυνομία και ενημέρωσε για την περίπτωση. Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών φέρεται, τελικά, να απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς εντόπισαν τον άνδρα και τον οδήγησαν στο τμήμα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο μεσήλικας ως και το σχοινί είχε ετοιμάσει προκειμένου να απαγχονιστεί. Η ψυχραιμία του, μάλιστα, παραπέμπει σε μια συνειδητή πράξη και σε καμία περίπτωση σε παρόρμηση. Σχεδόν σε ρόλο-ψυχαναλυτή, αστυνομικοί συνομίλησαν επί ώρες μαζί του προσπαθώντας να μάθουν τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτήν την απόφαση.

Ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει κάποια χρέη, ωστόσο δεν φαίνεται να ήταν ο λόγος που τον έκανε να σκέφτεται την αυτοχειρία. «Περισσότερο τον πείραζε η κοινωνική απόρριψη» σχολίασε αστυνομική πηγή.
Από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας που έδωσε εντολή να τεθεί υπό φύλαξη ο μεσήλικας προκειμένου στην συνέχεια να εξεταστεί από ψυχίατρο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μπλόκα παντού για τους ληστές της τράπεζας στα Οινόφυτα!

Οι δράστες χτύπησαν σε χρόνο.... dt και κατάφεραν να απομακρυνθούν, πριν φτάσει η αστυνομία

Αναζητούνται δύο άγνωστοι δράστες για την ένοπλη ληστεία που έγινε στις 08:20 το πρωί, σε υποκατάστημα τράπεζας, στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του lamiareport.gr, οι δράστες χτύπησαν την τράπεζα Πειραιώς. Δεν φορούσαν κουκούλες και ο ένας από τους δύο κρατούσε πιστόλι.

Άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν πεζοί. Μπλόκα από την αστυνομία σε όλα τα πιθανά σημεία διαφυγής.

Το νέο αστυνομικό- ερωτικό μυθιστόρημα της Αγγελικής Νικολούλη

Το νέο αστυνομικό- ερωτικό μυθιστόρημα της Αγγελικής Νικολούλη - που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη - κυκλοφορεί στις 2 Ιουλίου, από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" ανοίγοντας νέους επαγγελματικούς ορίζοντες για την εγχώρια "Μις Μαρπλ".


Το βιβλίο έχει τίτλο "Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου" και το στόρι βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που έχει απασχολήσει την αγαπημένη παρουσιάστρια στην πολύχρονη διαδρομή της στο "Φως στο τούνελ", αν και - για ευνόητους λόγους- έχουν αλλοιωθεί τα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας της πρωταγωνίστριας.
Η ίδια η δημοσιογράφος μιλώντας στο ένθετο "People" της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", αποκάλυψε πως η ιδέα γι' αυτό το βιβλίο γεννήθηκε από τον κοινωνικό της κύκλο. " Πολύ συχνά, φίλοι αλλά και απλός κόσμος μου ζητούσαν να τους πω τι έγινε με τη μια υπόθεση ή την άλλη. Περιγράφοντάς τους τι ακριβώς είχε συμβεί, μου έλεγαν πάντα : "Είναι συγκλονιστικά όλα αυτά. Γιατί αλήθεια δεν τα συμπεριλαμβάνετε σε ένα βιβλίο;"

 Τα Χριστούγεννα που βρέθηκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο γιος μου είναι εκεί σκηνοθέτης, με πλησίασαν κινηματογραφικοί παραγωγοί. Μου πρότειναν να επιλέξω κάποιες από τις ιστορίες μου, προκειμένου να γίνουν ταινία ή αυτοτελή επεισόδια μιας αστυνομικής σειράς, αφού το Χόλιγουντ πιστεύει ότι τα καλύτερα σενάρια είναι αυτά που είναι αληθινά και επομένως βγαλμένα μέσα από τη ζωή".

Η Αγγελική εξήγησε πως αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά αστυνομικών βιβλίων της που θα εκδοθούν από τον Καστανιώτη, διευκρινίζοντας όμως πως "μ' αυτήν την ιστορία είχα ένα περίεργο δέσιμο, καθώς βίωσα κάτι έντονο και μεταφυσικό.'Ήταν σαν κάτι να τράβαγε το θύμα κοντά μου...Το περιεχόμενο είναι αληθινό, με ελάχιστα στοιχεία μυθοπλασίας"

ΓΥΜΝΟ: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Καλλιτεχνικού Ωδείου

Πραγματοποιήθηκε η Πολιτιστική εκδήλωση την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Γυμνό Ευβοίας από το Καλλιτεχνικό Ωδείο Γυμνό Ευβοίας με τίτλο: «Εμείς Αλλάζουμε Αγάπες Κυριακάτικα».

Στην έναρξη της εκδήλωσης ενώ οι κυρίες των παραδοσιακών χορωδιών κερνούσαν τον κόσμο παραδοσιακό γλυκό που έφτιαξαν   ο κ. Κωνσταντίνος Μπασινάς καλωσόρισε του παρευρισκόμενους με το παραδοσιακό τραγούδι ΧΙΛΙΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ . Στη συνέχεια η Βυζαντινή Χορωδία έψαλε ύμνους από τον Κυριακάτικο Όρθρο σε 8 ήχους .

Αμέσως μετά η σκηνή γέμισε με παιδιά τα οποία τραγούδησαν τραγούδια από το κατηχητικό σχολείο και αργότερα οι παραδοσιακές χορωδίες μαζί με τις παραδοσιακές ορχήστρες και τα χορευτικά αναβίωσαν την έννοια του Κυριακάτικου Τραπεζιού.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης Τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα  για τα 10 Αρχιεροσύνης του τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος μέσω του εκπροσώπου του ο οποίος ήταν ο π. Θεαγένης Κόλλιας καθώς δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση έκλεισε με πολύ χορό από όλους τους παρευρισκόμενους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ του Ι.Ν. Παναγίας Παραβουνιώτισσας τα οποία στην έναρξη της εκδήλωσης καθώς η Βυζαντινή Χορωδία έψαλε ύμνους κρατούσαν την Ελληνική και την Βυζαντινή σημαία.

Ο εμπνευστής Διοργανωτής και υπεύθυνος της εκδήλωσης κ. Κωνσταντίνος Μπασινάς ευχαριστεί την:
Παιδική Παραδοσιακή Χορωδία Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσας Χαλκίδα
Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Αμάρυνθος
Παιδική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΝΟΙΞΗ» Δοκός Χαλκίδος
Παιδική Χορωδία Καλλιτεχνικού Ωδείου Γυμνό Ευβοίας
Παραδοσιακή Χορωδία Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Χαλκίδα Παραδοσιακή Χορωδία Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Αμάρυνθος
Παραδοσιακή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου « Η ΑΝΟΙΞΗ» Δοκός Χαλκίδος
Παραδοσιακή Χορωδία Καλλιτεχνικού Ωδείου Γυμνό Ευβοίας
Βυζαντινή Εκκλησιαστική  Χορωδία Καλλιτεχνικού Ωδείου Γυμνό Ευβοίας
Το Χορευτικό Παραδοσιακό Συγκρότημα Συλλόγου Πισώνα
Τον κ. Δημήτριο Καρβελά  δάσκαλο παραδοσιακών χορών
Τα Αγγελάκια Ι.Ν. Παναγίας Παραβουνιώτισσας  Ερέτρια
Την Παραδοσιακή Ορχήστρα ( Βιολί: Παναγιώτης Καραμπίλας, Λαγούτο: Γεώργιος Κοκκάλας, Τουμπελέκι: Δημήτριος Μωραίτης , Κρητική Λύρα : Γεώργιος Βροντινάκης )
Τον κ. Κωνσταντίνο Τσολάκο και τους συνεργάτες του για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης
Τον D.J. της  εκδήλωσης κ. Αντώνιο Αφεντάκη
Τις κυρίες της Παραδοσιακής Χορωδίας του Καλλιτεχνικού Ωδείου Γυμνό Ευβοίας για το παραδοσιακό γλυκό που έφτιαξαν και κέρασαν τους καλεσμένους στην εκδήλωση.
Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δοκού Χαλκίδος για τις Ζωγραφιές που έφτιαξαν τα παιδιά του σχολείο για την εκδήλωση με δασκάλα την κ. Μαρίνα Ντόβρου.
Τις Αφηγήτριες:  κα.Ελένη Μπασινά , κα.Κυπαρισία Λυμπέρη , κ.αΣοφία Λαδερού
κ.α Μαλαματένια Κιάκη Τσολάκου υπεύθυνη για τα Αγγελάκια του Ι.Ν. Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτρια .
Τον Ερυθρό Σταυρό και το τμήμα Σαμαρειτών Χαλκίδος  που με την παρουσία τους μας τίμησαν.
Τους Χορηγούς: Ιερά Μητρόπλη Χαλκίδος,  Αντώνιος Κοκκάλας Φούρνος Αμάρυνθος, Δέσποινα Μπουλίου Φαρμακείο Αμάρυνθος , Κωνσταντίνος Καλογιάννης Ζαχαροπλαστείο ΓΑΡΔΕΝΙΑ Αμάρυνθος, Κωνσταντίνος Παρασκευάς Πρατήριο Άρτου Γυμνό Ευβοίας, Συστεγασμένα Φαρμακεία Αμαρύνθου , Τσούμαρης Δημήτριος Service Ανταλλακτικά Χαλκίδα, Καφεκοπτείο Λουμίδη Γυμνό Ευβοίας, Αναστάσιος Αγγελάκης Κάβα Ποτών Γυμνό Ευβοίας , Κωνσταντίνος Κοντογιάννης Πρατήριο Άρτου Γυμνό Ευβοίας.
Τον Δήμο Ερέτριας για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν.
Το ξενοδοχείο GRAND BLEU για την φιλοξενία των χορωδών για τις πρόβες της εκδήλωσης.
Τους εθελοντές: Κωνσταντίνο Μπόλωση, Χρήστο Ζαχαριά, Ειρήνη Λεμπέση, Άννα Κανά, Γεώργιος Κανάς .
Τον Δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου κ. Βασίλειο Κοτρογιάννη για την παραχώρηση του χώρου.
Τους Σεβαστούς Πατέρες της τοπικής μας εκκλησίας που μας τίμησαν με την παρουσία τους: π. Θεαγένης Κόλλια (εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος) , π. Θεοφάνη Παπαγεωργίου, π. Γεώργιο Μωραίτη, π. Ευάγγελο Πράγια, π. Ιωάννη Κορέλη, π. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη, π. Παναγιώτη Μπαφαλούκα, π. Κυριακό Κοκκάλα.
Τους εκπροσώπους του Δήμου Ερέτριας: κα. Σοφία Καραμπέτσου, κ. Τριαντάφυλλο Σταματάκο.

Ψάχνει για δουλειά η Καϊλή και όχι μόνο....

Την πρόθεσή της να επιστρέψει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εκφράζει η πρώην «ωραία της Βουλής» Εύα Καϊλή, η οποία δεν τα κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής.

Η κυρία Καϊλή αν και βρίσκεται πρώτη σε σταυρούς μένει εκτός κοινοβουλίου επειδή τη θέση της κατέλαβε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Γι ‘ αυτό βγαίνει στη γυρά προς αναζήτηση μεροκάματου μαζί με τους υπόλοιπους πρώην κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ. «H δημοσιογραφία είναι η δουλειά μου. Την έκανα χρόνια και τη γνωρίζω πολύ καλά», σημειώνει η ίδια στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. «Προς το παρόν όμως δεν έχω έρθει σε συμφωνία με κάποιο τηλεοπτικό κανάλι», τονίζει και προσθέτει στην εφημερίδα ότι θα συνεχίσει παράλληλα το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Τον ίδιο δρόμο πρόκειται σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο να ακολουθήσει και η Σοφία Γιαννακά.Χρόνο στον σύζυγό της και στο παιδί της θα αφιερώσει η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία στην ίδια εφημερίδα δηλώνει ότι δεν θα κάνει τίποτε άλλο προς το παρόν.Ο Παύλος Γερουλάνος έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει εργασία στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η Μιλένα Αποστολάκη θα ξαναγίνει δικηγόρος και ήδη εξετάζει εάν θα ανοίξει δικό της γραφείο ή εάν θα συνεργαστεί με φίλους…

Στο υπουργείο Υποδομών ως υπάλληλος θα εργάζεται από τούδε και στο εξής ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο Πέτρος Ευθυμίου θα ασχοληθεί λίγο ακόμη με το ΠΑΣΟΚ ενώ δηλώνει ότι έχει προτάσεις από Πανεπιστήμια…

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης έχει αποφασίσει να ξεκουραστεί και να σκεφτεί μερικα πράγματα που όπως δηλώνει έφτασε η ώρα να τα υλοποιήσει.Άγνωστο τι θα κάνει ο Δημήτρης Ρέππας ο οποίος έχει σπουδάσει οδοντίατρος. Σύμφωνα με τον ίδιο περιμένει να περάσει το καλοκαίρι και αποφασίζει από Σεπτέμβρη. Υπάλληλος της Εθνικής θα είναι σύντομα ο Χρήστος Πρωτόπαπας…

Ο πρώτος αγώνας 4x4 στην Εύβοια

Η Αγωνιστική Ομάδα Εύβοιας 4x4 διοργανώνει τον πρώτο της αγώνα, ξεκινώντας έτσι και την επίσημη συμμετοχή της στον κόσμο του αγωνιστικού 4x4. Στο Πέι, όπου θα φιλοξενηθεί ο αγώνας με την αρωγή του Δήμου Χαλκιδέων, θα στηθεί ένα ευχάριστο παιχνίδι για αρχάριους άλλα και έμπειρους οδηγούς.

Οι κατηγορίες Κ0 και Κ1 απευθύνονται σε καθημερινούς οδηγούς με νορμάλ αυτοκίνητα, χωρίς πολλές ή καθόλου βελτιώσεις, που θέλουν να συγκρίνουν τις επιδόσεις τους στις εκδρομές των λεσχών με το απαιτητικό πνεύμα ενός αγώνα.

Η κατηγορία Κ2 θα περιλαμβάνει δυσκολότερα εμπόδια όπου θα μετρήσουν οι ικανότητες των οδηγών και η προετοιμασία του αυτοκινήτου τους. Ο αγωνας ειναι φιλικός και εχει την εγκριση της ΟΜΑΕ.

Θα ισχύσει ο τελευταίος τεχνικός κανονισμός, που ειναι δημοσιευμενος στο site της ΟΜΑΕ.

Συμπληρωματικά θα ισχύσει η υποχρεωτική χρήση κρανους σε όλες τις κατηγορίες.
Εν καιρώ θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του αγωνα.

Δύο 'Ελληνες έσφαξαν για ένα .. σκύλο τον σεκιούριτι!

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η δολοφονία του 37χρονου υπαλλήλου εταιρείας σεκιούριτι, η οποία διαπράχθηκε το πρωί, στον προαύλιο χώρο του χώρου φύλαξης εγκαταστάσεων τράπεζας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Δράστες είναι δύο 'Έλληνες 30 και 37 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους και συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η πρώτη μέρα στη δουλειά για τον άτυχο υπάλληλο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το θύμα λογομάχησε με το δράστη επειδή ο τελευταίος όταν έβγαζε τα σκυλιά βόλτα του στην περιοχή, λόγω της γνωριμίας του με άλλους υπαλλήλους σεκιούριτι που εργάζονταν στο χώρο, συνήθιζε να εισέρχεται με τα ζώα εντός των εγκαταστάσεων.

Όμως ο 37χρονος δεν γνώριζε την επαφή που είχε ο δράστης με τους συναδέλφους του. Τον πλησίασε λοιπόν, τον ρώτησε ποιος είναι και του ζήτησε να περάσει έξω από το χώρο.

Εκεί, φέρεται να υπήρξε ένταση. Ο δράστης έφυγε, πήγε σπίτι του, πήρε ένα μαχαίρι και σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεψε μαζί με έναν φίλο του και συνεργό του. Τότε, χρησιμοποιώντας το μαχαίρι, κατάφερε πολλαπλά τραύματα στο θώρακα του θύματος και τον εγκατέλειψαν στο σημείο.

Περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία και το πλήρωμα περιπολικού που έφτασε στο σημείο βρήκε τον άτυχο 37χρονο αιμόφυρτο.

Κατά τη μεταφορά του στο Τζάνειο Νοσοκομείο ο 37χρονος εξέπνευσε.

Κοζάνη: Αστυνομικοί μηνύουν την Κανέλλη

Μήνυση κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για εξύβριση, θα καταθέσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Αθανάσιος Γκλαβίνας.

Όπως υποστηρίζουν, η Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτική της εμφάνιση μετά το επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, αποκάλεσε σε μια αποστροφή του λόγου της, τους αστυνομικούς «φασιστοτσόγλανα», λέξη που θεωρήθηκε προσβλητική για τους αστυνομικούς.

Η μήνυση αποφασίστηκε να κατατεθεί μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης και σύμφωνη γνώμη (μετά από ενημέρωση) και της Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.).
Δείτε το επίμαχο βίντεο

Enhanced by Zemanta

Τα σχέδια Β για την επόμενη μέρα των εκλογών στην Ελλάδα

Με άρθρο του με τίτλο: «Τι θα συνέβαινε τη Δευτέρα αν...» στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Νίκος Xρυσολωράς περιγράφει το παρασκήνιο της μαζικής απόσυρσης καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες την περίοδο των εκλογών, το ρόλο αξιωματούχων των Βρυξελλών και του Βερολίνου αλλά και τα πιθανά σενάρια των όσων θα συνέβαιναν τη Δευτέρα μετά τις εκλογές:

«Καθώς η μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες πριν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής λάμβανε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η Αθήνα υπέβαλε το εξής ερώτημα στις Βρυξέλλες: «Είναι νόμιμη η επιβολή περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων στην ενιαία αγορά;».

Η απάντηση που πήρε από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες της Κομισιόν ήταν ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται μόνο σε περιπτώσεις σοβαρής διαταραχής της δημόσιας τάξης, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί αν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης προκαλούσε πανικό τη Δευτέρα το πρωί.

Στο μεταξύ, άνθρωποι της τρόικας στην Αθήνα, αλλά και αξιωματούχοι των Βρυξελλών και του Βερολίνου είχαν αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με τα επιτελεία και των δύο βασικών διεκδικητών της εξουσίας στην Ελλάδα.

Σκοπός των επαφών αυτών ήταν να αποτραπούν εμπρηστικές τοποθετήσεις που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις το πρωί της Δευτέρας. Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες του Ολι Ρεν στην Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. πέρασαν το Σαββατοκύριακο με κομμένη την ανάσα.

Η αντίδρασή τους σε τυχόν εκλογικό αποτέλεσμα που θα οδηγούσε σε καταγγελία του Μνημονίου θα κλιμακωνόταν ανάλογα με την αντίδραση των αγορών. Τα μάτια όλων επρόκειτο να στραφούν στη Νέα Ζηλανδία, όπου άνοιγε το πρώτο χρηματιστήριο για τη Δευτέρα, στη συνέχεια στην Αυστραλία και την Ασία. Αν η έκβαση της αναμέτρησης στην Ελλάδα οδηγούσε σε μίνι κραχ εκεί, τότε οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη είχαν σχεδιάσει σαρωτική παρέμβαση στις αγορές.

Και μείωση επιτοκίου

Οπως είναι φυσικό, η ΕΚΤ θα παρενέβαινε για να στηρίξει την Ισπανία και την Κύπρο, παρά τις επιφυλάξεις που και πάλι εξέφρασε το Βερολίνο για το εύρος της αντίδρασης. Σε δεύτερη φάση, η ΕΚΤ θα προχωρούσε σε μείωση του βασικού της επιτοκίου, ενώ ως έσχατο μέτρο συζητήθηκε, αλλά δεν συμφωνήθηκε, η άμεση προώθηση της κοινής πανευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές, πολλά θα εξαρτώνταν από τον επινίκιο λόγο του κ. Τσίπρα. Εφόσον σε αυτόν αναφερόταν η πρόθεση καταγγελίας του Μνημονίου, τότε το σχέδιο προέβλεπε εντατικές διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, τις πρώτες 24 ώρες.

Σημειώνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα, η παροχή στήριξης στις ελληνικές τράπεζες θα συνεχιζόταν, ώστε να μην επιμολυνθεί με πανικό το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Κι αυτό γιατί μια ενδεχόμενη διακοπή των δόσεων προς την Ελλάδα θα σήμαινε έλλειψη ρευστότητας και η χώρα μας θα αναγκαζόταν να ξεκινήσει τις διαδικασίες αποχώρησης από την Ευρωζώνη.

Τέλος, «σχέδια Β» για την περίπτωση επιβολής περιορισμού στις κινήσεις κεφαλαίων, τραπεζικού πανικού και χρηματιστηριακού κραχ είχαν εκπονήσει και οι μεγάλες κυβερνήσεις του κόσμου. Εντούτοις, επειδή η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν εξέλιξη χωρίς προηγούμενο, τα περισσότερα από αυτά τα σχέδια ήταν «θεωρητικές ασκήσεις» που είναι αμφίβολο αν θα είχαν οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Στην πράξη –ευτυχώς– δεν θα χρειαστεί, κατά πάσα πιθανότητα, να το πληροφορηθούμε ποτέ. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την έως τώρα αντίδραση των αγορών.»

Η Ζιζέλ ζεστάθηκε και κυκλοφορεί μόνο με τα εσώρουχα [εικόνες &βίντεο]

Το πιο ακριβοπληρωμένο κορίτσι της πασαρέλας περνάει το καλοκαίρι του με... τα απολύτως απαραίτητα και ποζάρει με νάζι στον φακό για να δώσει το καλό παράδειγμα σε όλες τις γυναίκες!

Η 31χρονη Ζιζέλ, βέβαια, σπανίως ποζάρει χωρίς λόγο. Αυτή τη φορά, φόρεσε τα πολυτελή της σατέν για τη καμπάνια της νέας κολεξιόν της γνωστής φίρμας εσωρούχων Fidelia.

Το καλό για τους θαυμαστές της είναι πως εκτός από τον φωτογράφο στον χώρο υπήρχε και ο σκηνοθέτης προκειμένου να γυριστεί το βίντεο για το λανσάρισμα του προϊόντος. Και μόλις 1'33'' δείχνουν αρκετά για την απόλυτη αποθέωση των γυναικείων καμπύλων...

VIDEO KAI 9 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

«Είμαστε πολλοί περισσότεροι», φωνάζουν οι Ελληνες της Αυστραλίας

Υπό αμφισβήτηση τίθενται από παράγοντες της ομογένειας τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας σύμφωνα με τα οποία ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων της Αυστραλίας υπολογίζεται σε 378.000 άτομα ή σε 1,9% του γενικού πληθυσμού της χώρας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός αυτών που χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα σε ανέρχεται σε περίπου 252.000 άτομα.

Πάντως, ο τρόπος υπολογισμού των Ελλήνων της Αυστραλίας εξακολουθεί να αποτελεί άλυτο «γρίφο», καθώς, για παράδειγμα, ο Ελληνισμός της Μελβούρνης υπολογίζεται σε 200 χιλιάδες και πλέον και είναι μεγαλύτερος αυτού που δείχνει η απογραφή. Το ίδιο ισχύει και για τα αλλά κέντρα του Ελληνισμού της Μελβούρνης.

Οι Ελληνοαυστραλοί που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 10.050 άτομα την πενταετία 2005-2001, ακολουθώντας την πτωτική τάση της περασμένης δεκαετίας, καθώς η πρώτη γενιά συρρικνώθηκε περισσότερο και η μετανάστευση από την Ελλάδα παραμένει χαμηλή.

Η απογραφή έδειξε ότι την πενταετία 2006-2011 ο πληθυσμός της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 8,3% (21.507.717 άτομα), αύξηση που αποδίδεται στη μετανάστευση, κυρίως από την περιοχή της Ασίας. Συνολικά, το 2011 σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες της Αυστραλίας είχε γεννηθεί στο εξωτερικό.

«Το 25% του αυστραλιανού πληθυσμού έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό και 20% έχουν τουλάχιστον έναν γονέα μεταναστευτικής καταγωγής. Συνολικά ομιλούνται στην Αυστραλία 300 γλώσσες με την ελληνική γλώσσα να κατατάσσεται στις έξι κορυφαίες γλώσσες ευρείας χρήσης».

Ο ελληνικός πληθυσμός της Αυστραλίας υπολογίζεται σε 378.000 άτομα περίπου ή 1,9% του συνολικού πληθυσμού της Αυστραλίας. Εξ αυτών 30,9% (110.000) είναι Έλληνες πρώτης γενιάς, 44,8% δεύτερης και 24,3% τρίτης και άνω γενιάς. Το ένα τέταρτο των Ελληνοαυστραλών (26,2%) δήλωσαν και δεύτερη καταγωγή γονέων, εκτός της ελληνικής, που μάλλον αποδίδεται στη δήλωση της αυστραλιανής και άλλης υπηκοότητας, που προέρχεται είτε από μικτό γάμο είτε από τη γέννηση των γονέων εκτός Ελλάδος.

«Η ελληνική γλώσσα παραμένει η έκτη, κατά σειρά, γλώσσα ευρεία χρήσης με 252.217 χρήστες, ή 1,2% του συνολικού πληθυσμού της Αυστραλίας, δηλαδή υπάρχει ελάχιστη απόκλιση από την απογραφή του 2006, που είχε καταγράψει 252.227 χρήστες ή 1,3% του συνολικού πληθυσμού της Αυστραλίας».

Τέλος, ο αριθμός των Ελληνορθοδόξων πιστών της Αυστραλίας αυξήθηκε σε σύγκριση με την πενταετία 2001-2006. Η απογραφή κατέγραψε 384.000 Έλληνες Ορθόδοξους έναντι 374.575 που είχε καταγράψει η απογραφή του 2006.

Δείτε τα μυστικά διατροφής της Ελένης Πετρουλάκη!

Τα μυστικά διατροφής της αποκάλυψε η Ελένη Πετρουλάκη..


«Άφθονο νερό,
το βασικότερο», λέει στο περιοδικό Hello και συνεχίζει αποκαλύπτοντας: «Σαλάτες και φρούτα αλλά με μέτρο. Οι μεν οι σαλάτες, όπως το μαρούλι σε κάποιους προκαλούν πρηξίματα ή κατακράτηση και τα φρούτα έχουν αρκετή ζάχαρη.

Να τηρούμε τον κανόνα των πέντε γευμάτων την ημέρα. Μια μπάρα δημητριακών αποτελεί πάντα το καλύτερο σαν σε σχέση με οτιδήποτε άλλο παχυντικό μπορεί να βρούμε στην παραλία», λέει

Και συμπληρώνει: «Προτιμήστε ένα κοκτέιλ από χυμούς εσπεριδοειδών που έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες».

Φόρτωσαν το ...τρακτέρ και έφυγαν σαν κύριοι

Μέσα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, κατάφεραν οι επιτήδιοι δράστες να κλέψουν ένα ...τρακτέρ από μετόχι.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη του γεωργικού μηχανήματος στο Cretalive, η κλοπή έγινε το χρονικό διάστημα από τις 8.30 ως τις 10 χθες το βράδυ, στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο 15ο χλμ του δρόμου Ηράκλειο- Μοίρες.

Οι άγνωστοι φαίνεται ότι γνώριζαν πως το συγκεκριμένο διάστημα, οι αλλοδαποί εργάτες που απασχολεί ο συγκεκριμένος άνδρας θα έλειπαν από το μετόχι και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, πήγαν εκεί με φορτηγό αυτοκίνητο, φόρτωσαν το τρακτέρ με την τσάπα του και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή έκανε καταγγελία στην αστυνομία, που αναζητεί τους δράστες.

Τώρα-Φωτιά στην Κύμη

Φωτό αρχείου

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στην περιοχή του Νεοχωρίου στην Κύμη. 

 

Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις. 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Πετροπόλεμος κατά επιδειξία που "δρούσε" δίπλα σε ξενοδοχείο

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο dete.gr, επιδειξίας στεκόταν ολόγυμνος, δίπλα από  ξενοδοχείο , μπροστά από περιφραγμένο με καλαμωτή οικόπεδο. Γνώριζε προφανώς πως οι γυναίκες θα περνούσαν από το σημείο για να κατευθυνθούν στην ντουζιέρα που υπάρχει εκεί και αποφάσισε να «δράσει».

«Εκεί στεκόταν όρθιος, τύπος ολόγυμνος με το εσώρουχο στο χέρι. Ηταν υπομονετικός και περίμενε τις γυναίκες που πήγαιναν για ντους στη ντουζιέρα που υπήρχε εκεί μπροστά του. Τότε πλησίαζε πιο κοντά και τις κοιτούσε προκλητικά, δείχνοντας ταυτόχρονα το μόριο του» μας δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Κάποιες γυναίκες έφευγαν τρέχοντας χωρίς να πουν λέξη, εκφράζοντας βέβαια την αηδία τους για το συμβάν! Άλλες πάλι έβαλαν τις φωνές και μάλιστα τις άκουσαν κάποιοι άνδρες οι οποίοι σηκώθηκαν από την παραλία, τον είδαν και άρχισαν να του πετούν πέτρες. Στη θέα των ανδρών και αντιλαμβανόμενος πως δεν θα ξεμπέρδευε εύκολα με τον πετροπόλεμο (και την πιθανή σύλληψή του αν κάποιοι άνδρες κατάφερναν να τον πλησιάσουν) ο ανώμαλος... το έβαλε στα πόδια!

Το θράσος του... δεν έχει όρια

Δεν αποκλείεται όμως η δράση του να επεκτάθηκε... σε άλλα σημεία παραλιών! Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος άνδρας, εφαρμόζει «καλοκαιρινές μεθόδους» για να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις του. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι γυναίκες κυκλοφορούν με μαγιό, θεωρεί ευκολότερη... τη λεία του! Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύεται πως έχει και περισσό θράσος, αφού δεν διστάζει να κυκλοφορεί γυμνός σε πολυσύχναστη περιοχή, όπως αυτή του Καστελλοκάμπου και μάλιστα σε μικρή απόσταση από ένα πολυσύχναστο ξενοδοχείο (Τζάκι).
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...