Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μουσείο Σκαρίμπα, το κτίριο του Ληξιαρχείου Χαλκίδας

Οργανώνεται το Μουσείο Σκαρίμπα στη Χαλκίδα, το οποίο θα στεγαστεί στο κτίριο του Ληξιαρχείου στην οδό Λυκόφρωνος, αφού η δημόσια υπηρεσία μεταφέρθηκε ήδη στην οδό Αβάντων 50 (πρώην Δημαρχείο) στο ισόγειο. 
 
Ο δήμος της πρωτεύουσας ευβοϊκής πόλης, κάνοντας πράξη την από διετίας σταθερά ανανεωνόμενη πρόταση του Δημάρχου Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη (προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα και τους πολυάριθμους θαυμαστές του πολύκροτου έργου του κορυφαίου ταξιδευτή του λόγου) σχετικά με τη δημιουργία ενός αξιοπρεπούς Μουσείου Σκαρίμπα στο επί της πλατείας Αγίου Νικολάου δημοτικό κτίριο του Ληξιαρχείου-Δημοτολογίου Χαλκίδας, βρίσκεται πλέον στην ευχάριστη θέση της οργάνωσής του και συνακόλουθα της άμεσης προσφοράς του στους συμπολίτες μας και τους μαθητές της χώρας μας, που θα επιθυμούσαν να έρθουν σε στενή επαφή με το σκαριμπικό έργο.
 Ως κύρια εκθέματα του Μουσείου θα είναι: τα φυλασσόμενα από τους Φίλους του Γιάννη Σκαρίμπα προσωπικά αντικείμενά του, οι καραγκιοζοφιγούρες που ο ίδιος δημιούργησε, ο μπερντές που χρησιμοποιούσε για παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών, βιβλία του, προσωπογραφίες του φιλοτεχνημένες από σημαντικούς καλλιτέχνες και άλλα αντικείμενα.
 Βέβαια, διακαής πόθος των συνυπευθύνων του Μουσείου φορέων είναι, όπως στο μουσειακό-εκπαιδευτικό χώρο της οδού Λυκόφρωνος φιλοξενηθούν και άλλα αντικείμενα, που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα και ως σήμερα νομίμως κατέχονται από ιδιώτες. Προς τούτο, παρακαλούνται οι συμπολίτες μας που διαθέτουν τέτοια αντικείμενα και έχουν την καλή διάθεση να τα προσφέρουν στο Μουσείο Σκαρίμπα είτε με τη μορφή της δωρεάς είτε με προσωρινή παραχώρηση (δανεισμός για ορισμένο χρονικό διάστημα) να επικοινωνήσουν έως και τις 10 Ιουλίου 2011, με το Γραφείο του Δημάρχου Χαλκιδέων (ενημερώνοντας την κα Σούλα Γαλάνη, τηλ. 22210 27741) ή με τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Φίλων του Σκαρίμπα, Κώστα Μπαϊρακτάρη (τηλ. 22210 88368).

Και άλλη κλοπή στην Κύμη!

Άλλη μία κλοπή έγινε στην Κύμη χθες, ύστερα από τις δύο διαρρήξεις που έκαναν ντεμπούτο στην αρχή της εβδομάδας.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο δράστης ή οι δράστες έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του θύματος. Μόλις το θύμα, έφυγε από το σπίτι, κατευθείαν "έπιασαν δουλειά".

Κατάφεραν να παραβιάσουν το παράθυρο της κουζίνας και αμέσως πήγαν στο σπίτι.

Φάνηκαν ακατάδεκτοι ως προς τις ηλεκτρικές συσκευές και προτίμησαν ζεστό μετρητό. Έτσι λοιπόν αφού έκαναν άνω κάτω το σπίτι, άρπαξαν 185 ευρώ και όπου φύγει-φύγει.
www.evianews.com

Παιδική θεατρική παράσταση στην Αρτάκη, την Κυριακή

Kids on the busImage by roarpett via FlickrΗ παιδική θεατρική ομάδα της ΔΗ.Κ.Ε. Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 και ώρα 21:00, την παράσταση «το τραγούδι της αγάπης», σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Λιβανίου, στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Ν. Αρτάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Enhanced by Zemanta

Νέο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων στην Κύμης


14-17 Ιουλίου νέο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων στο «Κλειστό Κύμης» μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας, Σερβίας, Ισραήλ, Βουλγαρίας.


Εν τω μεταξύ με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η τελική φάση του 38ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παίδων που διεξήχθη στην Κύμη.

• Για άλλη μια φορά, άρτια διοργάνωση, παραδοσιακή φιλοξενία από τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου σε διοργανωτές, συνοδούς και παίχτες

• Οι ομάδες Καβάλα, Άρης Θεσσαλονίκης, Άλιμος, Εργοτέλης, Πάτρα, Δούκας επί πέντε ημέρες αναμετρήθηκαν, και πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο Άρης Θεσσαλονίκης.

 Με την παρουσία του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, παραγόντων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), της Ε.Σ.ΚΑ.ΣΕ και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής το κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Μαρίνος» έληξε με πλήρη επιτυχία η τελική φάση του 38ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παίδων στην Κύμη.

 Στη φετινή διοργάνωση των αγώνων, που ανέλαβαν οι δύο παραπάνω οργανώσεις μαζί με τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης. Πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίχτης αναδείχθηκε ο Αλεξάντερ Βεζένκοβ, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται και στην καλύτερη πεντάδα των αγώνων.

Κατά την τελετή λήξης και μετά την παρέλαση των ομάδων στο κέντρο του γηπέδου, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απένειμε στον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά και στην αντιδήμαρχο Αρετή Μπάτσα-Θωμά τιμητική διάκριση για την προσφορά τους στο άθλημα (είναι η 6η χρονιά φέτος, που ο Δήμος φιλοξενεί με μεγάλη επιτυχία και άψογη οργάνωση τελικούς αγώνες μπάσκετ νέων και νεανίδων).
eviaportal.gr
Την πλακέτα παρέδωσε στον Δήμαρχο, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Μιχάλης Βιντζηλαίος. Παραλαμβάνοντας την πλακέτα ο κ. Θωμάς επανέλαβε, ότι η Κύμη απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αγαπά το μπάσκετ και ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου στηρίζει τον αθλητισμό στην περιοχή με όλες του τις δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων, ανήγγειλε την διεξαγωγή από 13 έως 17 Ιουλίου διεθνούς τουρνουά μπάσκετ στο «κλειστό» της Κύμης, με την συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ισραήλ, προσκάλεσε μάλιστα όλους τους κατοίκους του Δήμου να παραβρεθούν και ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.

 Ο Δήμαρχος επίσης προσέφερε αναμνηστικό δώρο στον παριστάμενο Δήμαρχο Καβάλας καθώς και στον αθλητή Κωνσταντίνο Σιμιτζή, παίκτη του Δούκα, που κατάγεται από το Τραχήλι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Η ανταλλαγή δώρων συνεχίστηκε μεταξύ παραγόντων των οργανώσεων και μελών του Δημοτικού συμβουλίου Κύμης - Αλιβερίου.

Η λήξη των αγώνων σηματοδοτήθηκε με την απονομή του κυπέλου στην νικήτρια ομάδα, Άρη Θεσσαλονίκης, που οι παίχτες παρέλαβαν και σήκωσαν ψηλά, ζητωκραυγάζοντας, ενώ ο κόσμος, όρθιος στις κερκίδες, τους χειροκροτούσε.

"Ταχυδακτυλουργοί" από τη Ρουμανία αρπάζουν λεφτά από εμπόρους...

Kύκλωμα που εξαπατά τους εμπόρους εμφανίστηκε στο Αλιβέρι. Πρόκειται για Ρουμάνους οι οποίοι βρίσκουν τεχνάσματα και με έντεχνο τρόπο αποκομίζουν κέρδη. Σήμερα το πρωί, θύμα έπεσε ένας έμπορος ο οποίος στο κατάστημα του κάνει "μεταφορές" χρημάτων σε χώρες του εξωτερικού.
Ο δράστης πήγε στο κατάστημα με σκοπό να στείλει λεφτά στην Ρουμανία. "Θέλω να στείλω 2000 ευρώ" είπε και έριξε πάνω στο τραπέζι τα χρήματα. Αφού έγιναν όλες οι διαδικασίες και μπήκαν και οι υπογραφές, ο δράστης θέλησε να ξαναμετρήσει τα χρήματα.

Με έντεχνο τρόπο κατάφερε να βάλει στην τσέπη 1000 ευρώ χωρίς να τον καταλάβει το θύμα. Την ίδια στιγμή, έφυγε από το μαγαζί. Όταν το θύμα πήγε να κάνει την κατάθεση είδε ότι του έλειπαν 1000 ευρώ. Ήταν όμως αργά μιας και ο δράστης είχε δώσει σύρμα σε συνεργό του στην Ρουμανία και πήρε αμέσως τα 2000 ευρώ.
evianews.com

Μας κοροϊδεύουν με τη ...Γαλάζια Σημαία στις Αλυκές!

Blue Flag Beach 2009Image via WikipediaH ανακοίνωση είναι "σαφής" :

"Από το τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Δροσιάς του Δήμου Χαλκιδέων, την Παρασκευη 1 Ιουλίου στις 19.00 θα γίνει η ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία Αλυκών Δροσιάς.

Όπως είναι γνωστό, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, αφού έκρινε ότι στην παραλία Αλυκών πληρούνται οι προϋποθέσεις, προκειμένου αυτή να χαρακτηριστεί ασφαλής και καθαρή για τους λουόμενους, απένειμε τη Γαλάζια Σημαία.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και υποστηρίζουν ο ευρύτερος Δημος Χαλκιδέων, ο πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Δροσιάς, οι Σύλλογοι παραθεριστών του τέως Δήμου Ανθηδώνος λουόμενοι και απλοί πολίτες.

Την προσπάθεια αυτή επίσης στηρίζουν τα καταστήματα της περιοχής των Αλυκών, τα οποία θα προσφέρουν από κοινού διάφορα εδέσματα, αναψυκτικά και νερά στους παρευρισκομένους"...

Να, λοιπόν που μαθαίνουμε ότι οι  καταστηματάρχες θα καταξοδευτούν για να κεράσουν με έδέσματα, αναψυκτικά και νερά όσους πάνε στην εκδήλωση.

Ποιοί ; Οι καταστηματάρχες, οι άνθρωποι που έχουν κάνει prive  μια από τις καλύτερες παραλίες και γδέρνουν τον κόσμο (ντόπιους και ξένους) με τις τιμές τους..

Μας κοροϊδεύουν αυτοί, μας κοροϊδεύουν και οι "αρχές" που νομίζουν ότι έκαναν το καθήκον τους αντι να φροντίσουν να μαζέψουν τα σκουπίδια και να καθαρίσουν τον τόπο. Αντι να προστατέψουν τους κατοίκους - και ψηφοφόρους τους - προστατεύουν μια δράκα καταστηματάρχες.

Να τους χαιρόμαστε και να χαίρονται και τη μπλέ σημαία τους,...
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...