Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΓΣΕΕ: Το δίλημμα για την ΛΑΡΚΟ δεν μπορεί να είναι ξεπούλημα ή λουκέτο

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, της μεγαλύτερης μεταλλευτικής – μεταλλουργικής εταιρείας της Ευρώπης.
Η Κυβέρνηση προκλητικά προσηλωμένη στις μνημονιακές επιταγές, βιάζεται άρον-άρον να ξεφορτωθεί τη ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση με μεταλλευτικούς πόρους τρέχουσας αξίας άνω των 16 δις δολαρίων, που δεν επιβαρύνει ούτε 1€ τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αντιθέτως το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει στη βιομηχανία 68.000.000 ευρώ από επιστροφές Φ.Π.Α.

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ είναι τεράστιες και εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση για λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων (αναδιάρθρωση τιμολογίων ΔΕΗ στο μέσο όρο της Ε.Ε, επιστροφή του οφειλόμενου Φ.Π.Α ύψους 68εκ. ευρώ, ανανέωση αδειών παραχώρησης και λειτουργίας), μπορεί η βιομηχανία να είναι βιώσιμη και μπορεί να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο, μπορούν να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και μπορεί η χώρα ν’ αντλήσει σημαντικά έσοδα (πάνω από 20 δις) από την εκμετάλλευση του πιστοποιημένου ορυκτού της πλούτου.

Τα διλήμματα που τίθενται υπό τη μορφή «λύσεων βιωσιμότητας» από την Κυβέρνηση, ως θέσεις της Ε.Ε, δείχνουν «πρεμούρα» ξεπουλήματος και παντελή έλλειψη σχεδίου μεταλλευτικής πολιτικής και εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Καλούμε την Κυβέρνηση ν’ ανακαλέσει άμεσα κάθε σχεδιασμό «ξεφορτώματος» της ΛΑΡΚΟ και ν’ αποδείξει ότι πέραν του «σχεδίου» εκμετάλλευσης του «πλούτου» εργαζομένων, χαμηλοσυνταξιούχων, άνεργων, υπάρχουν πραγματικά σχέδια αξιοποίησης (όχι ξεπουλήματος) των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας!

«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΛΙΣΑΣ» στο REX

Προβολές Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «REX» 

Από Πέμπτη 22 έως Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 

Έναρξη προβολών: 20:50 & 23:00 (2 προβολές)

«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΛΙΣΑΣ»

Είχε  προταθεί για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας…

Είδος ταινίας: Δράμα εποχής

Παραγωγή: 2013 - Διάρκεια: 128΄

Σκηνοθεσία: Νικολάι Αρσέλ

Σενάριο: Νικολάι Αρσέλ

Ηθοποιοί: Μαντς Μίκελσεν, Αλίσια Βικάντερ, Μίκελ Μπόε Φόλσγκαρντ, Τρίνε Ντίρχολμ, Ντέιβιντ Ντένσικ, Σιρόν Μέλβιλ…

Η ταινία…

Ο ελληνοδανός  σκηνοθέτης Νικολάι Αρσέλ, διαπρεπές  στέλεχος των Zentropa Studios, κάνει μια  δυναμική εμφάνιση στο διεθνές προσκήνιο, με ένα ιστορικό δράμα, μια αληθινή  ιστορία που σκανδάλισε την κοινωνία της Δανίας και ματαίωσε μια πρόωρη αλλά ελπιδοφόρα και κυρίως αναίμακτη πολιτική ευρωπαϊκή Άνοιξη.

To 1760 παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης  κι ενώ η Ευρώπη στενάζει  κάτω από την δεσποτική διακυβέρνηση  των Μοναρχιών, η πανέμορφη  δεκαπεντάχρονη πριγκίπισσα της Aγγλίας Kαρολίνα, στέλνεται στη Δανία προκειμένου να συνάψει γάμο με τον εξάδελφό της και Bασιλιά της Δανίας Kρίστιαν. Από την αρχή η Kαρολίνα, παρατηρεί ότι η συμπεριφορά του συζύγου της απέχει πολύ από αυτό που θα ονομάζαμε «φυσιολογική». Ανώριμος, σαχλός και άστατος σεξουαλικά ο νεαρός Bασιλιάς απέχει παρασάγγας από τον ονειρεμένο πρίγκιπα που έχει στο μυαλό της κάθε πριγκίπισσα που σέβεται τον εαυτό της. H Αυλή, θεωρώντας τον ουσιαστικά «λειψό» τον έχει παραγκωνίσει και μια στενή κλίκα αυλικών κυβερνάει παρασκηνιακά μα με σκληρότητα και αυταρχισμό τη χώρα. μια ομάδα διορατικών αντιφρονούντων, προωθεί στο Παλάτι τον γιατρό Γιόχαν Στρούνζε προκειμένου να προσπαθήσει να παρασύρει τον διαταραγμένο νοητικά βασιλιά σε πιο προοδευτικές κατευθύνσεις.

H εισβολή του νεαρού γιατρού  στην Αυλή θα επιφέρει πολλαπλές αναταράξεις! Mε την εμφάνισή του, θα κερδίσει χάρη στον αυθορμητισμό και το έμφυτο χιούμορ του την συμπάθεια και στη συνέχεια την αμέριστη εμπιστοσύνη του παλαβούτσικου Kρίστιαν. Αλλά η γοητευτική και αρρενωπή φυσιογνωμία του γίνεται ο πανίσχυρος μαγνήτης που θα τραβήξει το βλέμμα θαυμασμού της αδικαιολόγητα παραμελημένης νεαρής Βασίλισσας.

O Στρούνζε με την συμπαράσταση της τρελά ερωτευμένης μ’ αυτόν Βασίλισσας, θα ξεκινήσουν μια προσπάθεια μεταστροφής της μέχρι τότε ακολουθούμενης πολιτικής. Oι πολίτες της Δανίας, αρχίζουν να νιώθουν τον άνεμο της ελευθερίας να δροσίζει τις πυρπολημένες από την σκληρή καταπίεση ψυχές τους. Φυσικά οι δολοπλόκοι αυλικοί δεν έχουν σκοπό να αφήσουν την γλυκιά εξουσία να απομακρυνθεί έτσι εύκολα από τα καλομαθημένα και διεισδυτικά χέρια τους. H εκδικητική τους αντεπίθεση, μάλιστα διευκολύνεται, αφού ο πλήρως εφησυχασμένος πλέον Στρούνζε σταματά να παίρνει ακόμη και τις στοιχειώδεις προφυλάξεις…
Enhanced by Zemanta

Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Παράσταση στο Υπ. Οικονομικών την Παρασκευή

Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένωνσ τη ΛΑΡΚΟ με αρχή την παράσταση στο Υπουργείο Οικονομικών, αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου. Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΛΑΡΥΜΝΑ)
• Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
• Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
• Σωματείο Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.
• Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

Σας ενημερώνουμε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων συνεδρίασαν σήμερα (22-08-2013) στη Χαλκίδα και αποφάσισαν :

Την γνωστοποίηση με επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα,  για την μετάβαση  στην Αθήνα, αύριο Παρασκευή (23-08-2013) στο Υπουργείο Οικονομικών ώρα 11:00 .
Στο Υπουργείο Οικονομικών θα παραβρίσκονται :
ΓΣΕΕ -  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΔΗΜΑΡΧΟΙ και ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ μετά από πρόσκληση που έλαβαν από τα Σωματεία.
Αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα  για συνάντηση , θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ  αυτή τη συνάντηση  που θα έχει θέμα « ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για τη ΛΑΡΚΟ».

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 , ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ , ΘΑ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 24ΩΡΗ ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
   
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
                                                 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ:

ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ Α.–  ΘΩΜΑΣ Τ. –ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ ΙΩ.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Π.  – ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ Κ.




Διαχρονικό Μουσείο της «Αρέθουσας»: Υπογράφηκε η σύμβαση

Υπογράφηκε η σύμβαση για την «Επισκευή και μετατροπή του κτηρίου “Αρέθουσα” στη Χαλκίδα σε Διαχρονικό Μουσείο», με προϋπολογισμό ένταξης 9.426.920,00€ και άμεσα ξεκινά η υλοποίηση του έργου.

Tο Διαχρονικό Μουσείο της «Αρέθουσας» αποτελεί ένα έργο υψηλής προτεραιότητας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διότι με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης της Χαλκίδας αλλά και της Εύβοιας γενικότερα.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα πραγματοποιηθεί η επισκευή και ενίσχυση του κτηρίου "Αρέθουσα", ώστε να αποκατασταθεί στην αρχική μορφή του και να λειτουργήσει ως Μουσείο. Επίσης, θα κατασκευαστεί νέο κτίριο στη νότια (πίσω) πλευρά του οικοπέδου, παράλληλα με το διατηρητέο κτίριο καθώς και δύο ελαφρά στεγασμένοι χώροι που θα συνδέουν τα δύο κτήρια. Στο παλιό κτίριο θα υπάρχουν εκθεσιακοί χώροι και χώροι εξυπηρέτησης κοινού. Στο νέο κτήριο θα υπάρχουν χώροι εξυπηρέτησης κοινού, εργαστήρια, αρχαιολογικές αποθήκες, χώροι εξυπηρέτησης προσωπικού, γραφεία διοίκησης, αρχεία, βιβλιοθήκη. Επίσης, θα δημιουργηθούν διαδρομές περιπάτου στον περιβάλλοντα χώρο καθώς και υπαίθριος και ημιυπαίθριος χώρος για έκθεση.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί καταγραφή, επιλογή και τεκμηρίωση των προς έκθεση αρχαίων από τα προϊστορικά έως τα μεταβυζαντινά χρόνια, ενώ θα εκπονηθεί μουσειολογικό πρόγραμμα, γενικός μουσειογραφικός σχεδιασμός και μουσειολογική – μουσειογραφική μελέτη. Επιπλέον, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου θα δημιουργηθούν εκθεσιακές κατασκευές για την εισαγωγική, περιοδική έκθεση και για την τεκμηρίωση του μνημείου, ενώ τέλος αναμένεται να γίνει σχεδιασμός και παραγωγή εποπτικού υλικού και εκπαιδευτικού φακέλου για το μνημείο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε :

«Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση ενός έργου, που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την βελτίωση της ελκυστικότητας της Χαλκίδας αλλά και της Εύβοιας. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα προσδώσει αδιαμφισβήτητη πολιτιστική αξία στην πόλη της Χαλκίδας και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής ύφεσης, βασικό μας μέλημα αποτελεί η ιεράρχηση των αναγκών της Περιφέρειας και μένοντας προσηλωμένοι στον προγραμματισμό μας προχωρούμε καθημερινά σε μια πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μία ακόμα χρονιά, καλεί όλους να συμμετέχουμε στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές. Στη συγκέντρωση σχολικών ειδών συμμετέχει και η πόλη της Χαλκίδας.

Το 2012 στηρίξαμε περισσότερα από 3.000 παιδιά εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα σχολικά είδη!

Σήμερα που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία είναι τεράστιες, που η Ελληνική οικογένεια αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά, πρέπει όλοι να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη στηρίζοντας όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Φέτος, η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένες τις αντιξοότητες που βιώνουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας!

Με τη συμμετοχή όλων θα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα ώστε να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω των Κέντρων Στήριξης που διατηρεί πανελλαδικά αλλά και μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει, στηρίζει σταθερά χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους που έχουν ανάγκη.

Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

Σχολικές τσάντες δημοτικού - γυμνασίου -λυκείου
Τετράδια 3- 4 θεμάτων
Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
Τέμπερες - Κηρομπογιές
Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες
Μαρκαδόρους - Ξυλομπογιές
Μολύβια
Στυλό
Γόμες
Ξύστρες
Διορθωτικά
Πινέλα
Κασετίνες
Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα
Φακέλους με λάστιχο
Χαρτί Α4
Διαφάνειες
UHU (στικ και υγρή)
Πλαστελίνες
Διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων
Ψαλιδάκια
Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.)
Το σημείο συγκέντρωσης των σχολικών ειδών στη Χαλκίδα είναι:

Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Χαλκίδα

Διεύθυνση: Αβάντων 65, Χαλκίδα, Τ.Κ.34100

Τηλ: 22210 79788

E-mail: halkida@hamogelo.gr

Τα μπάνια του Σίμου Κεδίκογλου με την αγαπημένη του Αδαμαντία στην Αγ. Άννα- Φωτό!

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μαγνήτισε τα βλέμματα στην πισίνα του ξενοδοχείου που διέμενε μαζί με την Αδαμαντία Κόλλια


Στιγμές χαλάρωσης σε ένα μαγικό θέρετρο της Βόρειας Εύβοιας, επέλεξε να ζήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, από τις 15 έως τις 19 Αυγούστου.


Παρέα με την αγαπημένη του Αδαμαντία Κόλλια, μακριά από την φλεγόμενη Αθήνα, ο κ. Κεδίκογλου κατέλυσε - σύμφωνα με το e-reportaz.gr - στο Thalatta Seaside Hotel Experience το οποίο βρίσκεται στο θέρετρο της Αγίας Άννας.


Η παραμονή του κυβερνητικού εκπροσώπου στο υπερσύγχρονο resort, δεν πέρασε απαρατήρητοι από τους υπόλοιπους θαμώνες του συγκροτήματος.


Σίμος και Αδαμαντία αποχωρίζονταν συχνά το πολυτελές δωμάτιό τους και επέλεγαν να περνούν την περισσότερη ώρα της ημέρας στα γαλανά νερά -όχι της θάλασσας η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το ξενοδοχείο αλλά- της πισίνας.

Αγροτικό τζιπ με 5 επιβάτες έπεσε σε γκρεμό: Είχαν Άγιο στον.. Άγιο !

Αγροτικό τζιπ με 5 επιβάτες έπεσε σε γκρεμό στην θέση Άγιος στην Βόρεια Εύβοια. Τέσσερις οι τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Σύμφωνα με το eviazoom, όλα έγιναν στις 10.50 όταν το ΙΧ ενώ κινείτο προς το Προκόπι στην θέση Άγιος, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό.

Στο σημείο επικράτησε πανικός και οδηγοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Άμεσα έφθασε στο σημείο και η Πυροσβεστική και απεγκλώβισε τα 5 άτομα, από τα οποία τα 4 είναι τραυματισμένα στο κεφάλι και στα πόδια.

Μεταφέρθηκαν στον Νοσοκομείο Χαλκίδας και η υγεία τους δεν διατρέχει κάποιο σοβαρό κίνδυνο, σύμφωνα με τους γιατρούς. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς και μεταφέρθηκε με γερανό σε μάντρα αυτοκινήτων...

Δεν βάζουμε μυαλό: Η Εύβοια 3η στη λίστα φοροδιαφυγής του ΣΔΟΕ

Βεβαιώθηκαν 5.668 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και παράνομες ταμιακές, από 6 έως 18 Αυγούστου.


Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΕΡΟΣ 2013» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου ποτών και του παραεμπορίου πραγματοποίησε από 6 έως 18 Αυγούστου 2013, 1.256 ελέγχους σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της υπόλοιπης Ελλάδας.

Για την πραγματοποίηση των ελέγχων, ενεργοποιήθηκαν περισσότερα από 100 συνεργεία ελέγχου του ΣΔΟΕ. Διαπιστώθηκε ότι 586 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 5.668 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και λειτουργία παράνομων ταμιακών μηχανών.

Η μέση παραβατικότητα ανήλθε στο 46,65%. Οι δέκα περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα εiναι:

1. Αμοργός, Παξοί, Σύμη 100,00%
2. Σαντορίνη 96,43%
3. Εύβοια 85,00%
4. Ρόδος 81,00%
5. Μύκονος, Άνδρος 80,00%
6. Πάρος, Αντίπαρος 77,80%
7. Κρήτη 62,90%
8. Τήνος 60,00%
9. Αττική 54,00%
10. Χαλκιδική 34,00%

Επίσης, το ΣΔΟΕ προέβη στη σφράγιση 13 επιχειρήσεων, αναστέλλοντας την λειτουργία τους για 48 ώρες. Πρόκειται για 3 κέντρα διασκέδασης, 4 καφέ beach bar και 6 επιχειρήσεις εστίασης.

Στην περιοχή Φθιώτιδας, σε μία περίπτωση, το ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο διαπίστωσε την ύπαρξη 2 ταμειακών μηχανών, που λειτουργούσαν σε κέντρο διασκέδασης επί 5ετία, χωρίς να καταχωρούνται στα επίσημα βιβλία του καταστήματος οι εισπράξεις και να μην αποδίδεται ο εισπραττόμενος από τους πελάτες ΦΠΑ.

Καταλογίστηκαν παραβάσεις για την πιο πάνω χρονική περίοδο και θα υποβληθεί προς τούτο σχετική δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα Λαμίας.

Το ΣΔΟΕ είχε άριστη συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, αλλά και την ΕΛΑΣ σε όσες περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

kathimerini.gr

"Πλούτος" του Αριστοφάνη: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην Αμάρυνθο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 - 21:00 
στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Αμαρύνθου

Π λ ο ύ τ ο ς
κωμωδία του Αριστοφάνη
σε σκηνοθεσία από ομάδα "Πείρα(γ)μα "
παίζει η θεατρική ομάδα " Αμαρύσσω " του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Αμαρύνθου

Ελάτε να διασκεδάσετε με την ψυχή σας 

Κλωτσιά από άλογο έστειλε στο νοσοκομείο Χαλκιδέο οικογενειάρχη

Πήγε μία βόλτα αναψυχής στη φάρμα του, μαζί με τα δύο παιδιά του και παραλίγο να χάσει τη ζωή του Χαλκιδέος οικογενειάρχης, όταν δέχτηκε κλωτσιά από άλογο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 18 Αυγούστου, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί. Το σίγουρο ήταν ότι η κλωτσιά ήταν τόσο ισχυρή ώστε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στον άτυχο άντρα.

Τα παιδιά του τρομοκρατήθηκαν βλέποντας τον μέσα στα αίματα και κάλεσαν σε βοήθεια. Ο άτυχος οικογενειάρχης  μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες από την Τετάρτη 21 Αυγούστου η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

egnomi.gr

Ψαχνά: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα! Τρεις οι τραυματίες...

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο κοντά στο Κλιμάκι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Ψαχνά. 


Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα τους έπεσε σε χαράδρα...

Περαστικοί δεν πίστευαν την τρελή πορεία του οχήματος και αμέσως επικοινώνησαν με την πυροσβεστική.

Ευτυχώς είχαν τις αισθήσεις τους και κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους. Έτσι λοιπόν με όση δύναμη βρήκαν ανέβηκαν πάνω στον δρόμο, αφήνοντας πίσω τους το αυτοκίνητο που έχει γίνει μία άμορφη μάζα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους...

Στο σημείο πήγαν  ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες, αρχικά στο κέντρο υγείας Ψαχνών.

Κύμη: Χαροπαλεύει 17χρονο παιδί!


Ήταν στις 11 το βράδυ όταν οι αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο τους γονείς του άτυχου παλικαριού. Δεν ήταν για καλό μιας και αφορούσε τον τραυματισμό του παιδιού τους...
Το άτυχο παιδί, είχε πάρει το αυτοκίνητο του πατέρα του.

Ένα χιλιόμετρο έξω από την Κύμη, στον δρόμο προς Κονίστρες, κάτω από άγνωστες συνθήκες το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ένα δέντρο!

Περαστικοί πήγαν να βοηθήσουν το άτυχο παιδί ενώ παράλληλα κάλεσαν την αστυνομία.
Αφού απεγκλώβισαν το παλικάρι, αρχικά το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Κύμης.

Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στην ζωή και παράλληλα το "ετοίμασαν" για να διακομισθεί στην Αθήνα.

Στο πλευρό του, οι γονείς του που περιμένουν να ακούσουν μία ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών.




evianews.com

Αντιμετώπιση της παράνομης παιδικής εργασίας

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε  σε απάντηση της ερώτησης 12559 με ημερομηνία 4/7/2013 που είχε συνυποβάλλει ο βουλευτής  Εύβοιας Δημ. Αναγνωστάκης, με αρκετούς βουλευτές της  Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο παρέδωσε αναλυτική κατάσταση ,με τον ακριβή αριθμό των παιδιών που διέκοψαν τη φοίτηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012, όπου φαίνεται ότι ο αριθμός τους δεν ξεπερνά  το 0.6% των εγγραφέντων μαθητών.

Παράλληλα, το Υπουργείο απαντάει σχετικά με την ενεργοποίηση του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και αναφέρει ότι ενώ έχουν γίνει προσπάθειες για την ενεργοποίηση του, το εγχείρημα δεν τελεσφόρησε λόγω της ανάγκης αναθεώρησης στόχων και θεσμικού πλαισίου.

Κατά συνέπεια,  και για την  χρονιά που έρχεται, θα απουσιάζει μια εποπτική αρχή για τη διασφάλιση ελέγχου και προαγωγής της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του Παιδιού.

2 VIDEOS - Χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές, αποθέωσαν την Ελευθερία Αρβανιτάκη

Χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές, αποθέωσαν την Ελευθερία Αρβανιτάκη χθες στη Χαλκίδα, (στις αλυκές) με την πανσέληνο του Αυγούστου και έτσι επετεύχθη ο σκοπός του συλλόγου «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», που είχε την ιδέα και την οργάνωση.

Η εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε με την ακούραστη Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την αγορά μονάδας  τεχνητού νεφρού.

Και η μουσική βραδιά έκλεισε  με βεγγαλικά που άστραψαν για λίγη ώρα στον ουρανό των Αλυκών.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ







Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Σάββατο 24 Αυγούστου στην παραλία Σουβάλα (Κόκκινο Σπίτι)

Tο Σάββατο 24 Αυγούστου, από τις 6.00μμ, στην παραλία Σουβάλα (Κόκκινο  Σπίτι) θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κορυφαία εκδήλωση της νεολαίας μας , αλλά και  του κόμματος μας, γι’ αυτή την  περίοδο.

Το θέμα του  φεστιβάλ είναι «η ανεργία των νέων».

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα παρέμβουν  νέοι εργαζόμενοι- άνεργοι από τις  επιχειρήσεις που έχουν κλείσει  στην περιοχή μας (Σέλμαν, Ιντερκέμ, Τσιμέντα Χαλκίδας) και εργαζόμενος στην αυτοδιαχειριζόμενη επιχείρηση της ΒΙΟ.ΜΕ. της Θεσσαλονίκης.

 Θα μιλήσει  ο σ. Σωκράτης Γιαννόπουλος, μέλος  του συντονιστικού της νεολαίας  ΣΥΡΙΖΑ και ο σ. Νίκος Βούτσης,  μέλος της Γραμματείας του  ΣΥΡΙΖΑ.

 Τις εκδηλώσεις  θα κλείσουν μουσικά συγκροτήματα.

Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης και του ΚΕΕΡΦΑ, καθώς επίσης και Βιβλιοπωλείο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...