Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Το ΚΚΕ καταγγέλλει επίθεση των ΜΑΤ κατά εργαζομένων στην Εύβοια

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την «απρόκλητη επίθεση» των ΜΑΤ, με χημικά, σε συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, που «διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στη δουλειά». Πρόκειται για εργαζόμενους από τα εργοστάσια «Τσιμέντα Χαλκίδας», «Σέλμαν», «Νεοσέτ», «Ιντερκέμ», «Μηχανική».

«Η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ, που αποτελεί συνέχεια των συλλήψεων 13 εργαζομένων από τα εργοστάσια της περιοχής, αποδεικνύει ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής περνά μέσα από το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης», επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας ότι «οι εργαζόμενοι, ο λαός με οργάνωση της πάλης και λαϊκή συμμαχία μπορούν να απαντήσουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες».


Ελένη Μενεγάκη: Η απόδρασή της το Σαββατοκύριακο στην Εύβοια

Η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε τι έκανε το Σαββατοκύριακο!


Η παρουσιάστρια αποκάλυψε μέσω της εκπομπής της ότι το Σαββατοκύριακο βρέθηκε με τα τρία αγγελούδια της στην Εύβοια! 

Μάλιστα, όπως η ίδια ισχυρίστηκε, καμάρωσε τα ψάρια που έπιασε ο γιος της, Άγγελος με το ψαροντούφεκο.

Βέβαια τόνισε πως χρειάστηκε την βοήθεια του παππού του, που είναι δεινός ψαράς.

Επεισόδια με ΜΑΤ στο Διοικητήριο - ΒΙΝΤΕΟ


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι – πρώην καταληψίες του Διοικητηρίου - Εύβοιας, κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης μέχρι και τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία λίγο έλειψε να γίνουν επεισόδια.



Όπως διαπίστωσαν, τους περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυναμεις, απαγορεύοντας τους την είσοδο στο Διοικητήριο, όπου μετά από επιμονή κάποιων να σπάσουν το φράγμα των ΜΑΤ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Τα προβλήματα όπως λένε στο LamiaStar, γίνονται θηλιά που τους πνίγει, ενώ η αδιαφορία, όσων τους υποσχέθηκαν λύσεις... συνεχίζεται.


Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας,αταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ στην Αντιπεριφέρεια

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Χαλκίδας, με ανακοίνωσή της "καταγγέλλει την επίθεση  των ΜΑΤ στην είσοδο του Κτηρίου Αντιπεριφέρειας Εύβοιας προς τους εργαζόμενους των εργοστασίων Τσιμέντα Χαλκίδας, Σέλμαν, Νεοσέτ, Ιντερκέμ, Μηχανική οι οποίοι βρίσκονταν σε διαμαρτυρία μαζί με εργαζόμενους από Σωματεία της περιοχής για το δικαίωμα τους στη δουλειά και για τη πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Για άλλη μια φορά φάνηκε ποια πολιτική εφαρμόζει η κυβέρνηση. Τη πολιτική να υπερασπίζεται τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές που ανοιγοκλείνουν τα εργοστάσια και αφήνουν απλήρωτα δεδουλευμένα αλλά τους εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους, τους αντιμετωπίζουν σαν κοινούς εγκληματίες.

Η πολιτική ηγεσία του τόπου (Περγαντάς και Μπουραντάς) επέλεξαν να μην απαντήσουν ευθέως στις κλήσεις της περιφερειακής συμβούλου της ΔΑΣ, Σοφίας Ντούρου που βρισκόταν μαζί με τους εργαζόμενους στην είσοδο του Κτηρίου και εμμέσως έλεγαν ότι δεν βρίσκονται τα ΜΑΤ με δική τους εντολή εκεί. Ταυτόχρονα, Περιφερειάρχης και Εισαγγελέας δεν έπαιρναν την ευθύνη να απομακρύνουν τα ΜΑΤ τα οποία από ότι φάνηκε δεν είχαν προσκληθεί από κανέναν εκεί(!!!).

Οι εργαζόμενοι μπορούν με τη μαζική τους συμμετοχή, με την οργάνωση του αγώνα τους, την ταξική τους ενότητα να επιβάλουν το δίκιο  τους.

Να ανοίξουν τα εργοστάσια

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις

Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα" 

Επίθεση των ΜΑΤ σε κινητοποίηση εργαζομένων σε εργοστάσια στη Χαλκίδα

Καταγγελία του ΠΑΜΕ

Την επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση και πορεία ανέργων και εργαζομένων της Χαλκίδας προς το κτίριο της Περιφέρειας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης των επιχειρηματικών ομίλων χτύπησαν τη συγκέντρωση και πορεία των ανέργων και των εργαζομένων των εργοστασίων INTERKEM, NEOSET, SELMAN, Τσιμέντων Χαλκίδας, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ και από άλλους κλάδους της Χαλκίδας προς το κτίριο της Περιφέρειας.

Η κινητοποίηση είχε γίνει για το δικαίωμα στη δουλειά και για την πληρωμή των δεδουλευμένων που τους χρωστούν οι εργοδότες για πολλούς μήνες.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την εργοδοσία και καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, υπογραμμίζοντας ότι το δόγμα “Νόμος και Τάξη”, η τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μονοπωλίων απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει.

Οι εργαζόμενοι μπορούν με τη μαζική τους συμμετοχή, με την οργάνωση του αγώνα τους, την ταξική τους ενότητα να επιβάλουν το δίκιο τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...