Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κοινωνική Συμφωνία: Ο Τ. Γέραλης στην ιδρυτική διοικούσα Επιτροπή

Την ιδρυτική διοικούσα Επιτροπή και τα πρώτα ονόματα μελών του νεοσύστατου κόμματος ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας».

Η προσωρινή διοικούσα Επιτροπή, η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ηγηθεί του κόμματος ως το πρώτο συνέδριό του, το οποίο θα συγκληθεί προσεχώς, απαρτίζεται από:
την πρόεδρο του κόμματος Λούκα Κατσέλη, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρη Καστανίδη, τον γραμματέα Λάμπρο Μίχο, καθώς και τα μέλη Μαρία Κυριακοπούλου, βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Κασσάρα, Βουλευτή Δωδεκανήσου, Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο, βουλευτή Αχαίας, Τάκη Δημητρουλόπουλο, βουλευτή Ηλείας, Νικήτα Κανάκη, πρόεδρο της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», Μαρίνο Σκανδάμη, δικηγόρο, Δρ Νομικής. τ. Γ. Γ. Υπ. Δικαιοσύνης, Δημήτρη Λυριτζή, δικηγόρο, γραμματέα της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας, Αναστάσιο Γέραλη, μεταλλειολόγο, τ. γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας και Ηρώ Ζερβάκη, ιδιωτική υπάλληλο, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν επίσης τα ονόματα των πρώτων 240 μελών της «Κοινωνικής Συμφωνίας».

Ψαλίδι στους μισθούς των νέων - Στα 255 ευρώ η αμοιβή για τετράωρη εργασία

Στα 255,47 ευρώ μεικτά για τους νέους κάτω των 25 χρόνων και στα 293,04 για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, που τώρα εισέρχονται στην αγορά εργασίας, διαμορφώνονται οι νέοι βασικοί κατώτατοι μισθοί βάση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σύγκρουση βυτιοφόρου με ΙΧ στα Κόσκινα Αλιβερίου

Σύγκρουση βυτιοφόρου με ΙΧ στα Κόσκινα Αλιβερίου χτες το απόγευμα και στο νοσοκομείο βρέθηκε 48χρονος από τα Κόσκινα.

 Στις 4.40 στα Κόσκινα, κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου, ένα βυτιοφόρο υγρών καυσίμων συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο 48χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, που μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας στο Αλιβέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότιείναι καλά στην υγεία του μιας και τραυματίστηκε ελαφριά.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες σε βάρος πολλών τραπεζών και της ΔΕΗ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνται ότι υπέκλεπταν αριθμούς πιστωτικών κρατών και προχωρούσαν σε απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 47.383.71 ευρώ. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παραιτήθηκε από υποψήφια της ΔΗΜΑΡ η Ελένη Αλατά - Καραγιάννη

Η Ελένη Αλατά - Καραγιάννη με δήλωση της στη συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Εύβοιας ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της για τις προσεχείς εκλογές για προσωπικούς λόγους.


Τους λόγους αυτούς θα αναπτύξει με επιστολή της προς την Κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα.

Α΄Αθηνών: Με 2% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ - Στο 8% ο Καμμένος

Μεγάλες εκπλήξεις προκύπτουν από κυλιόμενη δημοσκόπηση πολύ γνωστής εταιρίας στην Α' περιφέρεια της Αθήνας που θα δημοσιοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το Jessica δίνει μια ευκαιρία για ανάπτυξη της Στ.Ελλάδας

«Έχουμε μια καλή ευκαιρία, με νέες ιδέες και βιώσιμα σχέδια να αξιοποιήσουμε 40 εκ. € που διαθέτουμε από το Περιφερειακό μας πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και κινητοποιώντας παράλληλα ιδιωτικά κεφάλαια να πολλαπλασιαστούν οι δυνατότητες του JESSICA» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Jessica

Με την ανταπόκριση των φορέων της Στερεάς Ελλάδας στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά σε συνεργασία με το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στη Λαμία στις 22 Μαρτίου, ενημερωτική ημερίδα για την υλοποίηση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Jessica (νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για επενδύσεις στις αστικές περιοχές).

Με την παρουσία και συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών , Περιφερειακών Συμβούλων και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, των Προέδρων του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, του ΤΕΕ Εύβοιας, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και της ΒΙΠΕ Λαμίας, εκπροσώπων των Δήμων και φορέων της Αυτοδιοίκησης καθώς και των παραγωγικών και οικονομικών εταίρων της Στερεάς Ελλάδας, τα στελέχη του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης και της Διαχειριστικής Αρχής Στερεάς Ελλάδας ανέπτυξαν το πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Jessica, που μπορεί να αποτελέσει μια νέα δυνατότητα στην αναπτυξιακή διαδικασία της περιφέρειας.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Περιφερειάρχης ανέφερε : «η Περιφέρεια, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, προχωρά σε ένα ακόμα βήμα για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας του τόπου μας. Αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που χρειάζεται όλοι να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, έχουμε μια καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι η Στερεά Ελλάδα διαθέτει τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να τραβήξουν μπροστά και να δώσουν νέα ώθηση για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Έχουμε μια καλή ευκαιρία να συντονίσουμε το βηματισμό μας και με καινούργιες ιδέες και πρωτοπόρα σχέδια να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ύψους 40 εκ. €, που διαθέτουμε από το Περιφερειακό μας πρόγραμμα, κινητοποιώντας παράλληλα και ιδιωτικά κεφάλαια, έτσι ώστε να πολλαπλασιαστούν οι δυνατότητες του Jessica.

Γνωρίζουμε άλλωστε ότι το Jessica είναι ένας νέος καινοτομικός τρόπος αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας και στηρίζεται στην «αειφορία» της επενδυτικής δραστηριότητας. Στόχος του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση δράσεων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην ελληνική Περιφέρεια και ταυτόχρονα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.»

Στη συνέχεια ο κ. Περγαντάς ανέφερε πως η Περιφέρεια έχει ήδη ξεκινήσει προ καιρού τις διαδικασίες ωρίμανσης του προγράμματος, οι οποίες έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της προετοιμασίας στις 9 Φεβρουαρίου του 2012 με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Eurobank, βάσει της οποίας συστήθηκε το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας.

«Επομένως», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο ουσιαστικό κομμάτι της δουλειάς, στην αποτελεσματική και γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε μια δημιουργική προσπάθεια που φέρνει κοντά πολλές φορείς : την Περιφέρεια, την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, τον επενδυτικό και τον ιδιωτικό τομέα. Μια προσπάθεια που φέρνει κοντά την κοινωνία και τις ανάγκες της με την επιχειρηματικότητα. Μια προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την παρατεταμένη ύφεση της εποχής και να ανταποκριθούμε στο στόχο της ανάπτυξης.

Από σήμερα όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να δουλέψουμε με υπευθυνότητα και χωρίς καθυστερήσεις. Ως περιφέρεια ανοίγουμε νέες δυνατότητες στους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιμένουμε καλές και βιώσιμες προτάσεις. Προτάσεις που θα αποδίδουν όφελος στους πολίτες και στην κοινωνία και θα δημιουργήσουν έσοδα και πολύτιμες θέσεις εργασίας στον τόπο μας. Άλλωστε αυτό είναι η βασική προτεραιότητα όλων μας : ποιότητα ζωής και σταθερή δουλειά.

Μαζί με το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης και όλους εσάς ξεκινάμε μια στενή συνεργασία, έτσι ώστε η Περιφέρεια να στηρίξει το Jessica με τους πόρους της και να συνδράμει ενεργά στην αναζήτηση ώριμων και παραγωγικών έργων.

Ας κινηθούμε όλοι από σήμερα στο πλαίσιο της δημιουργικής δουλειάς που έχουμε να κάνουμε, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία το Jessica και να ξαναδώσουμε αξία στη Στερεά Ελλάδα.»

Κυριακού και Κωστόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους

Μετά την ένταξη του Πέτρου Κωστόπουλου στο δυναμικό του ομίλου ΑΝΤ1, ως διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ετοιμάζεται νέα συνεργασία μεταξύ αυτού και του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, με στόχο την κατάκτηση του διαδικτύου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε ιερείς στην Εύβοια..

Εξαρθρώθηκε, χθες (21-03-2012) το μεσημέρι στη Χαλκίδα Ευβοίας, μετά από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων, σε όλη την επικράτεια. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης στην περιοχή της Φλώρινας.
Συνελήφθησαν τρεις (3), ηλικίας 46, 35 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων, ενώ αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές οι συνεργοί τους.
Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες είχαν συστήσει, με άγνωστο μέχρι τώρα αριθμό συνεργών τους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζε ιερείς σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσε μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.
Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες - ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους.
Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις μέχρι τώρα εξιχνιασθείσες υποθέσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (9.130) ευρώ.
Επίσης σε βάρος του 35χρονου δράστη ο οποίος φέρεται να κατέχει αρχηγικό ρόλο έχουν σχηματισθεί παρόμοιες δικογραφίες εξαπάτησης ιερέων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για πράξεις που είχαν λάβει χώρα κατά το παρελθόν σε όλη την επικράτεια (π.χ. Ρέθυμνο, Ρόδος, Λέσβος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λ.π.).
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα προανακριτικό υλικό, που συνέλλεξαν στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με στοιχεία που τους παρασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν χθες (21-03-2012) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) βιβλιάρια τραπεζών, μία (1) κάρτα αναλήψεων μετρητών τραπέζης, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των (4.730) ευρώ.
Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε ο 35χρονος στη Χαλκίδα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε βιβλίο με διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των ενοριών της Ελλάδας ανά Μητρόπολη.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (22-03-2012) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής ομάδας καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ιερέων.
 Παρακαλούμε όσους πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στα τηλέφωνα 22210-37035 και 22210-24574.Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν, είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
Ιδιαίτερα, παρακαλούνται οι κληρικοί να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα, τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται σε ασφαλιστικούς φορείς και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση ή διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων.

74χρονος ασέλγησε σε 10χρονη

Όλο και περισσότερες γίνονται οι περιπτώσεις που άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης, με ανατριχιαστικές επιθυμίες και ταραγμένο ψυχισμό, προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις εις βάρος ανήλικων. 
 
Ενδεικτική είναι η υπόθεση μιας 10χρονης κοπέλας από τα Μέγαρα, η οποία «έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της» όταν επισκεπτόμενη ένα μαγαζί που βρισκόταν δίπλα στο σχολείο της, αντιλήφθηκε σοκαρισμένη, ότι ο 74χρονος ιδιοκτήτης προσπάθησε να της χαϊδέψει τα γεννητικά της όργανα.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Είκοσι (20) προσλήψεις στο Δήμο Ιστιαίας -Αιδηψού

Πρόσληψη Είκοσι (20) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου χρόνου του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού που εδρεύει στην Ιστιαία για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών.

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένο Χρόνου, για την κάλυψη κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων ή εποχιακών αναγκών συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων για την κάλυψη αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τις εξής ειδικότητες:

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΕ16 ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ: 20
ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΜΗΝΕΣ
ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα

Χαϊκάλης: Η Αννίτα Πάνια «σέρβιρε» τηλεοπτικό προϊόν αισχίστου φασισμού

O Παύλος Χαϊκάλης ήταν χειμαρρώδης σε συνέντευξή που έδωσε και τα βέλη του «βρήκαν στην καρδιά» την Αννίτα Πάνια κατά της οποίας εξαπέλυσε επίθεση.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη για το περιοδικό «Λοιπόν» είπε μεταξύ άλλων: «Τα "αντικείμενα" που έβγαλε η Αννίτα Πάνια στον "αέρα".

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μετά την πατάτα και αλεύρι στη Χαλκίδα!

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας έκλεισε 24 τόνους αλεύρι για όλες τις χρήσεις από την Ένωση Αγροτικών Συν/μων Κιλκίς σε συσκευασία 5 κιλών παραδοτέα στη Χαλκίδα στην τιμή των 2,70 € / 5άκιλο.!

Παραγγελίες μόνο προσωπικά από τα γραφεία της Ένωσης, Δ. Βασιλείου 1 & Αγγελή Γοβιού Χαλκίδα, μέχρι εξαντλήσεως της ποσότητας, όπως παρακάτω: 

ΑΠΟ Παρασκευή 23/3 πρωί:10,00-13,00
 Σάββατο 10,00-13,00
 Δευτέρα 10,00-13,00 Απόγ. 18,00-20,00
 Τρίτη 10,00-13,00
 Τετάρτη 10,00-13,00 Απόγ. 18,00-20,00
 Πέμπτη 10,00-13,00
 Παρασκευή 10,00-13,00

Παρακαλούνται οι πολίτες να έχουν μαζί τους το ακριβές αντίτιμο της παραγγελίας τους, για διευκόλυνση.

Η ημέρα και η ώρα παράδοσης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.
Η δράση είναι εθελοντική και ζητάμε την κατανόηση σε τυχόν προβλήματα, στην υλοποίησή της.
Ζητάμε και άλλους εθελοντές για την καλύτερη οργάνωση και αυτής αλλά και άλλων δράσεων.
Είναι στο χέρι μας η Μία …ΣΤΑΣΗ από τον παραγωγό στον καταναλωτή, αλλά και Στάση ζωής απέναντι στην αδικία και τον εμπαιγμό.

ΓΚΥΖΗ: Έκρηξη σε διαμέρισμα με δύο τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Γκύζη, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, ένας άντρας 25 ετών και μια γυναίκα 22 ετών.

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Από 27 Μαρτίου υποχρεωτικό για όλους το νέο Gmail!

Gmail logo
Gmail logo (Photo credit: Wikipedia)
Η Google αποφάσισε να κάνει υποχρεωτικό για όλους τους χρήστες της, το νέο Gmail.

Μέχρι σήμερα η Google έδινε διάφορες επιλογές στους χρήστες της έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες που παρέχει.

Όπως φαίνεται αυτό αρχίζει και αλλάζει μιας και η εταιρία αποφάσισε πως το νέο Gmail δεν θα πρέπει να είναι προαιρετικό για τους χρήστες κι έτσι από 27 Μαρτίου όλοι οι χρήστες ανεξαιρέτως θα μεταφερθούν αναγκαστικά στο νέο Gmail.

Πως ανακλήθηκε η...ανάκληση της άδειας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ν. Ευβοίας

Έκθετα για τους χειρισμούς τους και τις μεθοδεύσεις τους είναι τα μέλη της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, τα οποία θορυβημένα από την αποκάλυψη της zougla.gr σχετικά με την «κατάρρευση» της Αχαϊκής Τράπεζας συνεδρίασαν το πρωινό της Κυριακής 18ης Μαρτίου. Το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα, του οποίου η άδεια ανακλήθηκε, είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Ευβοίας.

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, προκύπτει ότι τη συγκεκριμένη ημέρα η Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάκληση αδειών για τέσσερις τράπεζες. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, μέσω επίσημου δελτίου Τύπου που εξεδόθη, γνωστοποιήθηκε ότι η διαδικασία ανάκλησης θα ισχύσει για τις συνεταιριστικές τράπεζες της Αχαϊκής, της Λαμίας και της Λέσβου-Λήμνου.

Έκτοτε ξεκίνησε ένα νέο τραπεζικό «θρίλερ», το οποίο αποκάλυψε το χθεσινό δημοσίευμα της zougla.gr.

Ένα «θρίλερ» από το οποίο γεννήθηκαν αρκετά ερωτήματα, καθώς το μείζον θέμα ανάκλησης της τέταρτης -κατά σειρά- συνεταιριστικής τράπεζας (που ουδέποτε ανακοινώθηκε) προκάλεσε αναταραχή σε καταθέτες και μικρομεριδιούχους.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το θέμα της εν λόγω τράπεζας ήταν το πρώτο το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ η απόφαση που εκδόθηκε και υπεγράφη ανέφερε ότι έπρεπε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στον ιστότοπο της Τράπεζας της Ελλάδος. Κάτι που ουδέποτε συνέβη…

Αποφάσισαν βάσει παλαιότερων στοιχείων!

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα, του οποίου η άδεια ανακλήθηκε, είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ν. Ευβοίας. Το όνομά της γνωστοποιήθηκε από την εκπομπή του zougla radio «Cosa Nostra».

Διαβάστε τη σχετική απόφαση ανάκλησης άδειας της Τράπεζας της Εύβοιας.

ΝΕΚΡΟΣ ο μακελάρης της Τουλούζης που σκότωσε 4 ανθρώπους

ΝΕΚΡΟΣ είναι ο μακελάρης της Τουλούζης, μετά από την έφοδο των αστυνομικών .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μακελάρης δεν είχε καμία επαφή με τους αστυνομικούς από τα μεσάνυχτα και μετά και έτσι αποφασίστηκε εισβολή στο σπίτι που ήταν οχυρωμένος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κάρυστος:Το κάψιμο του πανό"έβαλε φωτιά" στο νοσοκομείο...

 
Ένα πανό κατά του Ηλία Πετσή, που είχε κρεμάσει η Δημοτική Κοινότητα Καρύστου στο προαύλιο του Νοσοκομείου  "ανάβει φωτιές" τις τελευταίες ώρες στη Κάρυστο.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο πανό και... πυροδότησαν αντιδράσεις!

Η Δημοτική Κοινότητα Καρύστου κατηγορεί τα "τσιράκια του Πετσή" και ζητάει από τους βουλευτές του νομού να παρέμβουν.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας είναι η εξής:

"ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ (ευτυχώς ελάχιστα)τσιράκια του Πετσή στο χώρο του Νοσοκομείου (έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενηανακοίνωση) καθώς και όσοι τον στηρίζουν – καλύπτουν, έχοντας χάσει τηνψυχραιμία τους έπειτα από την κατακραυγή του καρυστινού λαού, προχώρησαν σεπράξεις βίας και τραμπουκισμού.
Κατά την διάρκεια της χθεσινήςνύχτας, κάποιος-οι έβαλαν φωτιά στο πανό που είχε αναρτηθεί από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ στον προαύλιο χώρο της εισόδου με κίνδυνο πυρκαγιάς και τουΝοσοκομείου και των παρακείμενων σταθμευμένων οχημάτων.
Προσφύγαμε στην Αστυνομία -Πυροσβεστική με σκοπό να εντοπιστεί ο δράστης ή δράστες της συγκεκριμένηςπυρκαγιάς, για να μάθουμε ποιοι κρύβονται από πίσω και να επανέλθει η ηρεμίαστην πόλη μας.
Εμείς σε πείσμα κάποιων οι οποίοι (ΜΕ ΠΟΙΩΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΣ;) κινούνται την νύχτα στο σκοτάδι προκαλώντας,συνεχίζουμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ τον όποιο τρόπο διαμαρτυρίας μας με μοναδικό σκοπό την λειτουργία και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου.
Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτέςαπό όπου και εάν προέρχονται.
Περιμένουμε από τους βουλευτές του νομού μας με δελτία τύπου, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την συγκεκριμένη ενέργεια και όσους κρύβονται πίσω από αυτήν.
·  Οι εκλογές είναι κοντά
·  Ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει
Η υπομονή έχει και τα όρια της! Μην την εκλάβουν ως αδυναμία,γιατί θα θερίσουν θύελλες! "

Εξαφανίστηκαν οι φάκελοι των δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας!

Να ανοίξουν στόματα και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους σκόρπισαν το δημόσιο χρήμα απαιτεί από τον ιατρικό κόσμο της Χίου η κοινωνία του νησιού, μετά την πιστοποίηση του υπερβολικά μεγάλου αριθμού δικαιούχων επιδόματος τυφλότητας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Περγαντάς: Η τράπεζα Λαμίας έκλεισε γιατί ΔΕΝ είχε ίδια κεφάλαια και όχι γιατί δεν κάναμε καταθέσεις...

Η Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας (όπως και εκείνες της Λέσβου και της Αχαϊας) έκλεισε γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΕ τα απαιτούμενα κεφάλαια και όχι γιατί δεν έβαλε σε αυτήν τα διαθέσιμά της η Περιφέρεια Στερεάς.

Αυτό υποστηρίζει ο περιφερειάρχης κ. Κλ. Περγαντάς και σε ανακοίνωσή τους επισημαίνει:

"Ως Περιφερειάρχης, στήριζα, στηρίζω και θα στηρίζω την Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας, της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και οι διοικούντες αυτή, το γνωρίζουν καλά αυτό.

Σίγουρα η εξέλιξη αυτή και ως άνθρωπο και ως Περιφερειάρχη με έχει λυπήσει ιδιαίτερα και καταδικάζω απερίφραστα την ενέργεια της Τράπεζας της Ελλάδας, να προχωρήσει στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

Επειδή όμως τις δύο αυτές ημέρες γίνεται μία προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός δράματος, γιατί δράμα είναι να κλείνει μία τράπεζα και να βρίσκονται εργαζόμενοι στο δρόμο, για άσκηση πολιτικής και μάλιστα μικροπολιτικής από ορισμένους, ευτυχώς ελάχιστους, είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε τα πράγματα και να τα επαναφέρουμε, στη σωστή τους διάσταση:

1. Ο κάθε Περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη νομιμότητα και αυτό έπραξα:

Δεν έλαβα εγώ την απόφαση στην επιλογή του τραπεζικού ιδρύματος για την κατάθεση των διαθεσίμων της Περιφέρειας, αλλά το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής και εισήγησή της στο συμβούλιο. Και ήμουν υποχρεωμένος να την εφαρμόσω, όταν μάλιστα και η προσφυγή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, απορρίφθηκε από την Επιτροπή του άρθρου 18 με απόφασή της, η οποία κατέστη αμετάκλητη, αφού η Συνεταιριστική Τράπεζα δεν προσέφυγε περαιτέρω σε κανένα διοικητικό ή αστικό δικαστήριο.

2. Οι τρεις Συνεταιριστικές Τράπεζες (της Λαμίας, της Αχαΐας και της Λέσβου) που έκλεισαν, έκλεισαν με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, διότι, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια, δεν είχαν τα απαιτούμενα ίδια κεφάλαια.

3. Επομένως τι σχέση μπορεί να έχει το κλείσιμο των τριών αυτών τραπεζών με την μη κατάθεση των διαθεσίμων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και δημιουργούνται διάφορα σενάρια και συνδέσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

4. Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν οι «διαστρεβλωτές της αλήθειας» ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ήταν σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας; Και ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνετέλεσε στο κλείσιμο και των άλλων δύο συνεταιριστικών τραπεζών (της Αχαΐας και της Λέσβου) που δεν είναι στη περιφέρειά της και δεν είχε καμία σχέση με αυτές;

3. Και τι σχέση έχουν τα διαθέσιμα της Περιφέρειας και οι καταθέσεις, με τα ίδια κεφάλαια; Όσες καταθέσεις και να έχει μία τράπεζα, εφόσον δεν έχει τα απαιτούμενα ίδια κεφάλαια, η Τράπεζα της Ελλάδας έχει δικαίωμα από το νόμο να ενεργοποιήσει την διαδικασία ανάκλησης της αδείας της. ΄Αποψη μου προσωπική είναι ότι το δικαίωμα αυτό θα πρέπει να ασκείται με φειδώ και εν προκειμένω η Τράπεζα της Ελλάδος, υπερέβη τα όρια.

4. Πραγματικά και ειλικρινά, εύχομαι και ευελπιστώ η Τράπεζα της Ελλάδας, να αλλάξει θέση και να επαναλειτουργήσει η «Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας» και στην κατεύθυνση αυτή, αυτονόητα ενώνω και εγώ την φωνή μου και τις όσες και όποιες δυνάμεις μου.

5. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες και επαναλαμβάνουμε :

Να εφαρμοστεί η Πράξη 2258/2-11-1993 του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία οι διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, εφαρμόζονται ανάλογα και στα πιστωτικά ιδρύματα υπό την μορφή πιστωτικών συνεταιρισμών και να τύχουν εφαρμογής και στην περίπτωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, τα ίδια που εφαρμόστηκαν στην T-BANK δηλαδή μαζί με την μεταφορά του ενεργητικού και παθητικού και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στην νέα τράπεζα να μεταφερθούν και οι εργασιακές σχέσεις.

6. Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να ασκούν πολιτική, επενδύοντας πάνω στα κοινωνικά δράματα και επιδιώκοντας μικροπολιτικά οφέλη. Ας την ασκήσουν σε άλλα πεδία με επιχειρήματα και θέσεις και όχι με τον τρόπο αυτό, που αργά η γρήγορα θα καταδικαστεί από τα ίδια τα πράγματα".

Προφυλακίστηκαν δυο οπαδοί του Παναθηναϊκού

Δυο εκ των τριών οπαδών του Παναθηναϊκού που είχαν παραπεμφθεί για κακουργήματα κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νεκρός 41χρονος εργάτης στο εργοστάσιο της Coca Cola στο Βόλο

The Coca-Cola logo is an example of a widely-r...
 (Photo credit: Wikipedia)
Νεκρός ανασύρθηκε μέσα από δεξαμενή εργοστασίου, όπου είχε εγκλωβιστεί, εργάτης ηλικίας 41 ετών, στην Α' Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.Π.Ε) του Βόλου.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο εργοστάσιο της Coca Cola
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μεσολάβηση Μπουραντά για τους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ

Ο  Αντιπερειφερειάρχης Θ. Μπουραντάς θα μεσολαβήσει για συνάντηση των εργαζομένων με την Διοίκηση της ΙΝΤΕΡΚΕΜ.

Τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και το μέλλον και την προοπτική λειτουργίας της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, συζήτησαν το Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση και το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με τον Αντιπεριφερειάρχη.

Έγινε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό χώρο, την ανασφάλεια για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων και την παραγωγική προοπτική της επιχείρησης, καθώς και στις προσπάθειες αναστολής των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσω της ελαχιστοποίησης των εργασιακών σχέσεων, που επιχειρεί μια απρόσωπη και απρόσιτη Διοίκηση.

Ντινόπουλος: Με κυβέρνηση Σαμαρά και υπουργό Βενιζέλο θα βγουν οι Νεοδημοκράτες να τα σπάσουν..!

Άστραψε και βρόντηξε στην ΝΕΤ ο Αργύρης Ντινόπουλος. Ερωτηθείς περί του τι θα πει στον ψηφοφόρο του, ο βουλευτής της ΝΔ διαβεβαίωσε αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί ο αρχηγός του κόμματός του: θα επαναφέρει τα 700 ευρώ στην κατώτατη σύνταξη καθώς και τα επιδόματα πολυτέκνων. Λύσεις υπάρχουν είπε. Και προσφέρθηκε να προσφέρει τη μία από τις δύο συντάξεις του στο βωμό της επανόρθωσης των αδικιών!..

Αφού επεσήμανε το πλειοψηφικό ρεύμα της ΝΔ πρότεινε κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία νέους τρόπους διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας:

«Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Θυμάστε τι έλεγε εκείνος ο απίθανος Παμπούκης… Ότι θα φέρει τους εμίρηδες να επενδύσουν στην Ελλάδα και άλλα τέτοια.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Φωτιές στην Αμάρυνθο και Βίταλο

Δυο φωτιές με διαφορά μόλις μιας ώρας ξέσπασαν το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Η πρώτη εκ των δύο πυρκαγιών ξέσπασε στην Αμάρυνθο και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο αφού στο σημείο έφθασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Μια ώρα αργότερα πέντε πυροσβεστικά οχήματα επιχείρησαν στο Βίταλο όπου η φωτιά κατάκαιγε πευκοδάσος και τελικά την έθεσαν υπό έλεγχο μετά από περίπου τέσσερις ώρες. Συνολικά και οι δύο πυρκαγιές έκαψαν δεκαπέντε στρέμματα γης.

Απήγαγαν έγκυο γυναίκα για να πουλήσουν το παιδί της

Πουλούσαν βρέφη από 2.500 μέχρι 4.000 ευρώ.Την είχαν απαγάγει στην Καρδίτσα και μετά την πήγαν στην Λάρισα. Κατάφερε να ενημερώσει την αστυνομία μέσω γιατρών του νοσοκομείου. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...