Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Στο Ρέθυμνο έπιασαν 49χρονο που είχε "ρημάξει" τη... Χαλκίδα

Στο Ρέθυμνο έπιασαν 49χρονο που είχε "ρημάξει" τη... Χαλκίδα. Σε βάρος του 49χρονου εκκρεμεί, ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Χαλκίδας για διακεκριμένες κλοπές και μία καταδικαστική απόφαση 8 μηνών του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδος, για εκβίαση.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, ο 49χρονος και άλλος ένας συνεργός του κινούνταν με το φορτηγό τους που ήταν γεμάτοι κλοπιμαία από εκκλησίες, σα να μη συμβαίνει τίποτα, ωστόσο ο έλεγχος των αστυνομικών στο φορτηγό, βρέθηκαν με χειροπέδες για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη κατοχή όπλου και φυσιγγίων

Στον έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στο φορτηγό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω εκκλησιαστικά είδη:

• Δυο ασημένιες εικόνες,
• 37 ασημένια τάματα πιστών,
• Δύο μπρούτζινοι εκκλησιαστικοί κηροστάτες (μανουάλια) αποσυναρμολογημένοι,
• Ένας ξύλινος σταυρός, προερχόμενα από κλοπές εκκλησιών.
• Ένα πιστόλι 9 mm με τον γεμιστήρα του και 12 φυσίγγια ιδίου όπλου,
• Μία κουκούλα FULL FACE,
• Μία πλήρη μικροφωνική εγκατάσταση και
• Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Ο 49χρονος αναμένεται να έρθει και μια "βόλτα" από τον ανακριτή Χαλκίδας...

ΧΑΛΚΙΔΑ: Στα δίχτυα του... ΣΔΟΕ 9 αλλοδαπές νοσοκόμες!

Το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο ερευνών για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών ατόμων ως αποκλειστικές νοσοκόμες, διενήργησε έλεγχο μεσάνυκτα της 27/3/2013 συνοδεία αστυνομικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Διαπιστώθηκε η απασχόληση 9 αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Κατά τον έλεγχο δύο από τις απασχολούμενες συνελήφθησαν, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, γιατί είχαν παράνομα εισέλθει στη χώρα.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρεις ανεπίσημες καταστάσεις με στοιχεία απασχολουμένων αλλοδαπών και 53 υπεύθυνες δηλώσεις συγγενών- συνοδών με την αιτιολογία της προσωρινής αντικατάστασης συγγενών από αλλοδαπές νοσοκόμες.

Η έρευνα συνεχίζεται για εντοπισμό εισφοροδιαφυγής-φοροδιαφυγής και πιθανή διαφθορά δημοσίων λειτουργών.

Συνάντηση του Δήμαρχου Βόλου με τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Δ. Αναγνωστάκη

Ζητήματα που αφορούν  την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα σημαντικότερα  προβλήματα που αντιμετωπίζει ο  Δήμος Βόλου, κυριάρχησαν στη  συνάντηση που είχε  ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνο του τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή. 

Ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στα γενικότερα δημοσιονομικά προβλήματα και τις μεγάλες περικοπές στους πόρους της Αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας την άποψη ότι παρά το αντίξοο αυτό περιβάλλον ο Δήμος Βόλου παράγει ουσιαστικό έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Η ΔΗΜ.ΑΡ., όπως είπε, επιθυμεί να είναι αρωγός σ' αυτή την προσπάθεια και γενικότερα, μέσω της δράσης του Τομέα Αυτοδιοίκησης, στοχεύει στη στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  
 
Ο κ. Σκοτινιώτης, αφού χαρακτήρισε χρήσιμη και ενθαρρυντική την τακτική παρουσία στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Δήμο για διάφορα θέματα, επανέλαβε την ανάγκη, πέραν της οικονομικής στήριξης των Δήμων, να δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη», προκειμένου να απλοποιηθεί το σύστημα λειτουργίας τους, το οποίο σήμερα είναι γραφειοκρατικό και δυσλειτουργικό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αναθεώρησης όλου το πλαισίου ελέγχων των ΟΤΑ και άμεσης συγκρότησης των Υπηρεσιών Ελεγκτή Νομιμότητας, επισημαίνοντας ότι οι δομές του ελέγχου της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης θα πρέπει να υπάγονται κεντρικά σε Ανεξάρτητη Αρχή, της οποίας οι Ελεγκτές Νομιμότητας θα είναι το αποκεντρωμένο επίπεδο.  

Αναφερόμενος στα ειδικότερα θέματα που απασχολούν το Δήμο Βόλου, προέταξε το τον κίνδυνο απένταξης των  έργων αποχέτευσης Αγ.Στεφάνου και  Σέσκλου από το ΕΠΠΕΡΑΑ, παρότι βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης, ένα θέμα για το οποίο -όπως είπε- έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσωπικά ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης. Επίσης, αναφέρθηκε στη δραματική αύξηση της ανεργίας στην περιοχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον ακόμη και οι πιο εύρωστες παραγωγικές μονάδες, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύκλου αποβιομηχάνισης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Βόλο και ολόκληρη τη Μαγνησία. Ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να αποφευχθούν δραματικές εξελίξεις στο μέλλον. 

Ο κ. Αναγνωστάκης εξέφρασε τη στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ. στις διεκδικήσεις του Δήμου Βόλου και δεσμεύτηκε να προωθήσει σχετικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού του έργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Βόλου Ν. Οικονόμου, Δ. Δερβένης και Φ. Λαμπρινίδης, ενώ τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ συνόδευαν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Π. Μαστρογιάννης και οι Απ. Παπατόλιας, Αλ. Μεταφτσής και Στ. Λάζος.

Πρεμιέρα της παιδικής σκηνής του θεάτρου Χαλκίδας


Πρεμιέρα της παιδικής σκηνής του θεάτρου Χαλκίδας την Κυριακή 7 Απριλίου στις 7 μ μ με το έργο της Στέλλας Μιχαϊλίδου " το όνειρο του ρο" στο θέατρο Παπαδημητρίου. 


Σκηνοθεσία Ευδοκία Ζέρβα , πρωτότυπη μουσική Κώστα Βόμβολου, σκηνικά Μαίρη Μουρσελά, κοστούμια Βασιλική Λευκούδη.


Άλλες παραστάσεις:

Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 και Δευτέρα 15,Τρίτη 16,Τετάρτη 17 ,Πέμπτη 18 Απριλίου διπλές παραστάσεις.

Πρώτη παράσταση 9:15 δεύτερη 11:30 για τα σχολεία.

Είσοδος  4 ευρώ.

Επίσκεψη εκθέσεων με θέμα: «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ από τον Τουρκικό ζυγό»


Στα πλαίσια των εκθέσεων που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 180 χρόνων «Απελευθέρωσης της Εύβοιας από τον Τουρκικό ζυγό», σχολεία από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης τόσο της πόλης μας, όσο και των περιφερειακών ενοτήτων του Δήμου Χαλκιδέων έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για να τις επισκεφθούν.

Για σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου, την αρχή έκανε το 7Ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας. Οι μαθητές της Β’ τάξης που επισκέφθηκαν την έκθεση «Αυθεντικών Ευβοϊκών Παραδοσιακών Φορεσιών Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας – Κειμηλίων, ‘Όπλων Ευβοέων αγωνιστών & Αρχείων του Δήμου Χαλκιδέων», όπου ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, Γωγώ Σκιά καθώς και μέλη του Λυκείου, οι οποίοι και θα βρίσκονται καθημερινά στον εκθεσιακό χώρο για το σκοπό αυτό.

Όσα σχολεία ή και άλλες ομάδες πολιτών  επιθυμούν να επισκεφθούν τις εκθέσεις που λειτουργούν σε δύο σημεία της πόλης, 1) στο Δημαρχείο, ισόγεια αίθουσα «Αριστοτέλης» και 2)στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας, μπορούν να επικοινωνήσουν στις παρακάτω δ/νσεις και τηλέφωνα:
 
1) Αίθουσα «Αριστοτέλης» (Δημαρχείο, παραλία Χαλκίδας)

‘Έκθεση Αυθεντικών Παραδοσιακών Φορεσιών Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας – Κειμηλίων και ‘Όπλων Ευβοέων αγωνιστών & Αρχείων του Δήμου Χαλκιδέων

Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 1 έως Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ώρες λειτουργίας: 09:30-13:00 & 18:00-21:00

Υπ/νος: Γιάννης Στέρπης, γραφ. Τύπου & Δημ. Σχέσεων ΔΟΑΠΠΕΧ

Τηλ. 22210 37877 (εσωτ.1) Fax: 2221088930 e-mail: dchalkis@otenet.gr

2) Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας (Κακαρά & Αντωνίου, πλατεία Αγ. Νικολάου)

Έκθεση τεκμηρίων - περιήγηση (Πινάκες Ζωγραφικής, Βιβλία, Γκραβούρες…) με θέμα την απελευθέρωση της Εύβοιας

Διάρκεια: Δευτέρα 1 έως Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη 13:00-20:00 & Τετάρτη – Παρασκευή 09:00-18:00

Υπ/νη: Στυλιανόσογλου Αναστασία, Δ/ντρια Δημ. Κεν. Βιβλιοθήκης Χαλκίδας

Τηλ. 22210 22031 Fax: 2221088778 e-mail: vilchal@sch.gr

Ελληνικά Μουσικά όργανα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα


Ο Διαλεκτικός Όμιλος Χαλκίδας και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) διοργανώνουν την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30, στο Θέατρο Παπαδημητρίου την εκδήλωση με θέμα: «Ελληνικά Μουσικά όργανα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»

Παρουσιάζουν τα μέλη του Ομίλου και συμμετέχουν οι μουσικοί:

Ανδριώτης Δημήτρης, ούτι, τραγούδι
Γαλιτόπουλος Χρήστος κιθάρα, τραγούδι
Ζαχαρής Δημήτρης, κλαρίνο
Ιωαννίδου Νατάσσα, τραγούδι
Κυριάκος Άγγελος, λαούτο
Παναγόπουλος Θωμάς, τρίχορδο μπουζούκι
Παπαναστασίου Σωτήρης, τραγούδι
Σκορδάς Φάνης, μπαγλαμά, τραγούδι

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θωμάς Παναγόπουλος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...