Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ: Πρόταση για απεργία τη Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Πρόταση για απεργία  τη Κυριακή 3 Νοεμβρίου κάνουν στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας τα μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων  της Χαλκίδας εκείνη τη μέρα.

 H σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Με αυτό το μέτρο η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. Δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα «χαράτσια», τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια. Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές αλλά για όλες της Κυριακές του χρόνου.

Σήμερα με την κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας:
Θα φέρουν δουλειά ήλιο με ήλιο, κάθε μέρα.
Θα Διαλύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Θα Πλήξουν ακόμα περισσότερο την μητρότητα.
Καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε την πλειοψηφία να καλέσει άμεσα ΔΣ με πρόταση για 24ωρη απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη. Παράλληλα να ληφθούν μέτρα για να παλέψει για το ζήτημα το εργατικό κίνημα στη περιοχή μας, με μαζικούς όρους προκειμένου να ανατραπεί κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, όπως μεθοδεύει το εμπορικό μεγάλο κεφάλαιο.

Τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ
Θαλασσινός Γιάννης
Κούκουρας Αντώνης
Παπακωνσταντίνου Κώστας
Τζαβάρας Γιάννης"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...