Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινά η Σχολή Γονέων της Μητρόπολης Χαλκίδας

Αρχίζουν από την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 για το φετινό έτος οι διαλέξεις στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Μητρόπολης Χαλκίδας για τους γονείς.

Οι ομιλίες είναι ανοιχτές για γονείς, υποψηφίους γονείς, καθηγητές, δασκάλους και γενικώς για όσους ασχολούνται με το παιδί και την οικογένεια και πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και ώρες 6.00-7.30 μ.μ. στην Αίθουσα του Κτιρίου Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα.

Το γενικό θέμα των ομιλιών φέτος είναι ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και περιλαμβάνει τρείς κύκλους τεσσάρων ομιλιών, των οποίων το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΥΚΛΟΣ Α΄: «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΘΕΜΑ: «Ἡ αὐτοκαταστροφή ὡς «λύση» στά οἰκογενειακά προβλήματα»
Ὁμιλήτρια: κ. Ἑλένη Μπεκιάρη, εἰδικευόμενη Ψυχίατρος - συνεργάτιδα τῆς Μ.Κ.Ο. ΚΛΙΜΑΚΑ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012
ΘΕΜΑ: «Ἐνδοοικογενειακή βία»
Ὁμιλητής: κ. Ἀναστάσιος Χαρμαντᾶς, Σχολικός καί Οἰκογενειακός Σύμβουλος.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012
ΘΕΜΑ: «Ὁ ρόλος τῆς οἰκογένειας στήν πρόληψη τῶν ἐξαρτήσεων»
Ὁμιλήτρια: κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, Ἰατροδικαστής - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012
ΘΕΜΑ: «Κατάθλιψη: ἡ ἄλλοτε ξένη, πού ἔγινε τόσο οἰκεία»
Ὁμιλήτρια: κ. Εὐδοκία Μπεκριδάκη, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια.

ΚΥΚΛΟΣ Β΄: «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ»

Δευτέρα 14 Ἰανουαρίου 2013
ΘΕΜΑ: «Τα βιώματα τῶν γονέων, ὡς βασικός παράγοντας διαμόρφωσης τῆς συμπεριφορᾶς τῶν παιδιῶν».
Ὁμιλητής: Πρεσβ. Ἀβραάμ Ἀποστολίδης, Ἐφημέριος Ἱ. Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Ἁλοννήσου – Ψυχολόγος - Θεολόγος.

Δευτέρα 21 Ἰανουαρίου 2013
ΘΕΜΑ: «Θέματα πειθαρχίας στήν οἰκογένεια».
Ὁμιλητής: κ. Ἀλέξανδρος Καρυώτογλου - Δρ. Θεολογίας.

Δευτέρα 28 Ἰανουαρίου 2013
ΘΕΜΑ: «Πῶς θ’ ἀλλάξουμε τόν ἑαυτό μας καί τούς ἄλλους στόν Γάμο»
Ὁμιλητής: Ἀρχιμ. Ἰωάννης Καραμούζης, Ἱεροκήρυξ Ἱ. Μητροπόλεως Χαλκίδος - Δρ. Θεολογίας.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013
ΘΕΜΑ: «Κρίνοντες τήν κρίση»
Ὁμιλητής: Ἀρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, Θεολόγος

ΚΥΚΛΟΣ Γ΄: «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΑΓΑΠΗΣ»

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 
ΘΕΜΑ: «Κάνε τό σπίτι σου παράδεισο!»
Ὁμιλητής: Ἀρχιμ. Ἀνδρέας Κονάνος, Θεολόγος.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013
ΘΕΜΑ: «Οἰκογένεια: Ἀγαπητική συνάντηση προσώπων»
Ὁμιλήτρια: κ. Βαρβάρα Μεταλληνοῦ, Θεολόγος.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013
ΘΕΜΑ: «Πόσα παιδιά; Λίγα καί καλά;»
Ὁμιλήτρια: κ. Ματίνα Βαρκάδου–Κουβαρᾶ, Παιδαγωγός - Θεολόγος.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013
ΘΕΜΑ: «Συγγνώμη: μία ξεχασμένη λέξη, ἕνα παρεξηγημένο βίωμα»
Ὁμιλήτρια: κ. Ἀναστασία Πρωτογήρου, Πρωτοδίκης Δ.Δ. - Θεολόγος.

Δευτέρα 1 Ἀπριλίου 2013
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΕΩΣ –ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ




Το ΠΑΜΕ μιλά για "αθλιότητες ΣΥΡΙΖΑ - Γεωργακόπουλου"

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον συνδικαλιστή Δημ. Γεωργακόπουλο κάνει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στις δηλώσεις του τελευταίου.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

"Την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω προσπαθεί για ακόμα μια φορά να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Μέσω του Γεωργακόπουλου, γνωστού  συνδικαλιστή του,  προσπαθεί να δημιουργήσει φασαρία εκεί που δεν  υπάρχει λόγος, μόνο και μόνο για  να αποπροσανατολίσει την προσοχή! Με βρώμικο και ανήθικο τρόπο, επιτίθεται στο ΠΑΜΕ για να καλύψει τη γύμνια του. Γνωστή τακτική των οπορτουνιστών…

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η  κεντρική ομιλία στη μεγάλη απεργιακή  συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 6.11.12 στη  Χαλκίδα.

Διαστρεβλώνοντας την ομιλία του  ΠΑΜΕ, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει στην ανακοίνωσή του αυτολεξεί: «Από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία αγοράς (σ.σ. το ΠΑΜΕ) κατηγόρησε τον υπογράφοντα προφανώς ότι στο Δήμο Χαλκιδέων ‘’επιλέγουν την κατάληψη σα μορφή πάλης για να κάθονται μέσα στο χώρο δουλειάς και να παίρνουν το μεροκάματο’’»…

Το ακριβές κείμενο της ομιλίας  του ΠΑΜΕ (το οποίο έχει σταλεί ακέραιο  σε όλα τα ΜΜΕ) έχει ως εξής: «…Ή με τους άλλους, τους όψιμους επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργούν ειδικά στους δασκάλους και τους καθηγητές τη λογική του να μη χάσουμε μεροκάματο, να μην κάνουμε απεργίες αλλά απογευματινά συλλαλητήρια; Που στους Δήμους προωθούν τη μορφή της ‘’κατάληψης’’, δηλαδή να καθόμαστε μέσα στο χώρο δουλειάς, να τον κρατάμε κλειστό αλλά το μεροκάματο να πέφτει; Που αυτό το διάστημα σέρνουν το στέλεχός τους από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων σε κάθε χώρο δουλειάς που έχει πρόβλημα, αυτόν δηλαδή που στη συγκεκριμένη ομοσπονδία έχει υπογράψει μειώσεις 6.7%!»….

1ον: Κατανοεί ο καθένας ότι το ΠΑΜΕ κάνει σαφή διαχωρισμό μεταξύ της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ κατά την οποία οι εργάτες πραγματοποιούν στα πλαίσια μιας απεργίας και προφανώς θυσιάζουν το μεροκάματο, και της ‘’ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ’’ (σε εισαγωγικά) που το μεροκάματο πέφτει κανονικά. Πουθενά δε γίνεται λόγος για ‘’Δήμο Χαλκίδέων’’ που λέει ο Γεωργακόπουλος, πουθενά δε γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη μορφή που επέλεξαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων κατά την πρόσφατη 48ωρη απεργία. Δε μπορούμε να ξέρουμε γιατί ο κ. Γεωργακόπουλος ‘’μυγιάζεται’’… Αυτό το παθαίνει κάποιος μόνο αν ‘’έχει τη μύγα’’…

Το ΠΑΜΕ δε διαφωνεί με καμιά μορφή  πάλης, συμπεριλαμβανομένης και  της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ. Εξάλλου έχει πραγματοποιήσει  εκατοντάδες τόσο πανελλαδικά όσο  και τοπικά.

Διαφωνούμε όμως κάθετα με τη διαβρωτική και επικίνδυνη για τις εργατικές συνειδήσεις λογική που πανελλαδικά καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ περί ‘’αγώνων χωρίς κόστος’’ . Αυτή η λογική εκφράστηκε πρόσφατα με τον πιο επίσημο τρόπο από τον Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς. Αριστερούς εκπαιδευτικούς. Από αυτούς που έχουμε δει να τσεκουρώνονται οι μισθοί τους (...) Έβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, τα 40 και τα 50 ευρώ που θα χάσουν συμμετέχοντας, δεν είναι κάτι το αμελητέο πλέον. Άρα, λοιπόν, ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους. Ίσως θα πρέπει να βρούμε, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, να λειτουργούμε (...) και το βράδυ ή το απόγευμα να είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα κατεβαίνουμε στους δρόμους, θα διαδηλώνουμε και θα δημιουργούμε μια άνευ προηγουμένου πολιτική και κοινωνική πίεση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική»! Αυτή είναι η άποψη της «κυβερνώσας αριστεράς» για τους εργατικούς αγώνες και το κίνημα και πρέπει οι εργαζόμενοι να την πάρουν σοβαρά υπόψη τους.

2ονΠουθενά στην ανακοίνωση του Γεωργακόπουλου δε γίνεται αναφορά για τα υπόλοιπα που προσάπτει το ΠΑΜΕ στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για την τακτική τους σε δάσκαλους – καθηγητές, για τη μείωση μισθών που υπέγραψαν στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων κλπ… Ένοχη σιωπή;

3ονΠουθενά δε δίνεται έστω μια απάντηση στα υπόλοιπα, τα πιο σημαντικά πολιτικά ζητήματα που θέσαμε στη συγκεκριμένη ομιλία:
«Ποια κυβέρνηση, ποιας ‘’αριστεράς’’ θα πείσει τη ΛΑΦΑΡΖ να δουλέψει το τσιμεντάδικο και να μην κάνει εκ’ περιτροπής;
Ποια κυβέρνηση ποιας  ‘’αριστεράς’’ θα βρει το βιομήχανο  της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και θα τον αναγκάσει να δουλέψει το εργοστάσιο και να πληρώσει τους εργαζόμενους;
Ποια κυβέρνηση ποιας ‘’αριστεράς’’ θα ξαναπάρει τους απολυμένους της ΣΕΛΜΑΝ; Θα ανοίξει την ΙΝΕΤΕΑΛ, τη ΒΕΤ, τη ΜΗΧΑΝΙΚΗ και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις;
Ποια κυβέρνηση  ποιας ‘’αριστεράς’’, ποια διαχείριση μπορεί να σταματήσει τον εφοπλιστή, τον ξενοδόχο, τον μεγαλέμπορα να απομυζεί από τον εργάτη τον κόπο του, να τον απολύει, να κλείνει την επιχείρηση, να μεταφέρει τις δραστηριότητές του ανάλογα με το που θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους;»
Κατανοούμε ότι σε αυτά δεν έχετε  τη δυνατότητα να απαντήσετε γιατί  πολύ απλά δε μπορείτε να λέτε στους εργαζόμενους να παλεύουν για να έρθει μια κυβέρνηση της ‘’αριστεράς’’ που ουσιαστικά δε θα τους λύσει τίποτα.

4ον: Το μόνο που κάνετε είναι να προσπαθείτε να προσωποποιήσετε την αντιπαράθεση για να αποπροσανατολίσετε από τις πολιτικές σας ευθύνες. Μάταιος ο κόπος. Όσο κι αν προσπαθείτε τόσο εμείς θα επιμένουμε να τις αναδεικνύουμε.

Το μόνο που καταφέρνετε με αυτό είναι να επιβεβαιώνετε ένα άλλο σημείο της ομιλίας:

«Αυτό που τους ανησυχεί και τους πονά η δουλειά από τα κάτω των ταξικών Συνδικάτων. Τους δημιουργεί εμπόδια η αποκάλυψη του ρόλου τους ως δούρειος ίππος και Πέμπτη φάλαγγα στο κίνημα. Τους δυσκολεύει το κέρδισμα συνειδήσεων με τη γραμμή ρήξης και ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος. Αυτό δεν μπορούν να το αντιπαλέψουν»…«Κι όσο τους μπαίνουν εμπόδιο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όσο μεγαλώνει η διαπάλη στους χώρους δουλειάς για το τι σωματεία θέλουμε, τι κίνημα θέλουμε, τόσο θα λυσσάνε πραγματικά όταν οι εργαζόμενοι θα τους γυρνούν την πλάτη».

Λυσσάξτε λοιπόν κύριοι της ‘’κυβερνώσας αριστεράς’’. Το ύφος και το ήθος σας θα το ζήλευαν ακόμα και οι παλιοί ΠΑΣΟΚοι συνδικαλιστές, ειδικά οι λεγόμενοι ‘’αυριανιστές’’… Λογική η μετάλλαξή σας… Για ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ προορίζεστε, τόσο πολιτικά όσο και συνδικαλιστικά.

Σας θυμίζουμε όμως πως ‘’σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει’’.

Και επειδή συμφωνούμε ότι η Χαλκίδα  είναι μικρή και γνωριζόμαστε, όλοι γνωρίζουν καλά ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΜΕ δεν ήταν ποτέ ούτε απεργοσπάστης, ούτε καιροσκόπος, ούτε ρουφιάνος, ούτε πουλημένος…".

Αναγνωστάκης "Επί του Πιεστηρίου"

Καλεσμένος σήμερα το βράδυ στις 22:00 στο Kontra Channel στην εκπομπή του Βασίλη Ταλαμάγκα "Επί του Πιεστηρίου" θα είναι ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης 

Συμμετέχουν στο πάνελ οι:
Χρήστος Πρωτόπαπας, πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ
Γιάννης Μηλιός, Καθηγητής Οικονομικών και υπεύθυνος οικονομικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Χαριτάκης, Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Θέμα της εκπομπής Τρέχουσα Επικαιρότητα

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, όλο και συχνότερα καλείται στα αθηναϊκά κανάλια για να εκφράσει τις απόψεις της ΔΗΜΑΡ αλλά και για να τοποθετείτε, κάθε φορά, στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα που είναι "καυτή"


Enhanced by Zemanta

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Τι θα γίνει με τα καταπατημένα;


"Τι θα γίνει με την  καταπατημένη δημόσια περιουσία" είναι το καυτό ερώτημα που θέτει στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Στην με αρ. 144/16-07-2012 ερώτησή μου  για την καταπάτηση της δημόσιας γης αποδεχθήκατε ότι κατά τη διάρκεια κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου  αναδείχτηκε η ανάγκη για παρέμβαση του δημοσίου σε ακίνητα φέροντα το χαρακτηρισμό « ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ» και προς τούτο συντάξατε σχετική εγκύκλιο διαταγή για άμεσο εφαρμογή.

Όμως πέραν της διεκδίκησης  των παραπάνω ακινήτων δεσμευθήκατε και για την αντιμετώπιση του  προβλήματος των καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου με γνώμονα το συμφέρον του δημοσίου .
Επειδή
  1. Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στις 30/10/2012 ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ανδρέας Ταπρατζής ανέφερε ότι το 35% των ακινήτων του δημοσίου που διερεύνησε το ΤΑΙΠΕΔ , δηλαδή τα 28.000 από τα 80.000 είναι καταπατημένα  και
  2. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση με τη ψήφιση  πρόσφατα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκρατικοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας άνοιξε  το δρόμο για το ξεπούλημα της δημόσιας γης
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. αν γνωρίζει πόσα και ποιας έκτασης είναι τα καταπατημένα και τα αγνώστου ιδιοκτησίας ακίνητα που έχουν προκύψει τόσο από τη διαδικασίακατάρτισης του Κτηματολογίου, όσο και από τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ και
  2. πως προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κυριότητας των συγκεκριμένων ακινήτων.
 Ο ερωτών βουλευτής 
Βαγγέλης Αποστόλου" 

ΑΡΤΑΚΗ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ι. Μητροπόλεως στη Νέα Αρτάκη, εδώ και ένα χρόνο πραγματοποιούνται μαθήματα μητρικού θηλασμού από την εθελόντρια συνεργάτιδα του Κέντρου κ. Αναστασία Ευριπίδου, μαία. 

Στα πλαίσια αυτών των μαθημάτων και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. στον χώρο του Κέντρου (Πλατεία Φανερωμένης - Νέα Αρτάκη), θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κ. Κατερίνα Δουνούλη, Νοσηλεύτρια, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, Σύμβουλο Θηλασμού La Leche League, με θέμα "Μητρικός Θηλασμός: Γιατί, Πώς, Πότε και Για πόσο καιρό".

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι εθελοντές συνεργάτες των Κέντρων έχουν φροντίσει για να υπάρχει γωνιά δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών που θα έλθουν.
Τηλ. επικοινωνίας ΚΕ.Σ.Ο.: 22210.42590.

Φως στο Τούνελ: Η σοκαριστική είδηση, τα απειλητικά τηλεφωνήματα και το απόλυτο κενό

Το θρυλικό και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Μετά τη δυναμική του πρεμιέρα, το Φως στο Τούνελ θα επιχειρήσει να εξιχνιάσει μια ακόμη ιδιαίτερη υπόθεση, ένα ακόμη θρίλερ για γερά νεύρα…

Κανείς δεν περίμενε ότι το ξημέρωμα θα φωτίσει μια τραγωδία. Η σοκαριστική είδηση, τα απειλητικά τηλεφωνήματα και το απόλυτο κενό… Oι «καλοί» φίλοι έριξαν τις μάσκες τους. Η ώρα της αποκάλυψης δεν άργησε να φτάσει. Το φως πέφτει στο σκοτάδι και η αλήθεια θα λάμψει. Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση θα αποκαλυφθεί αυτή την Παρασκευή στις 23:00 στο Φως στο Τούνελ.

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Stars System: Μάθετε σε ποιους τομείς θα μας επηρεάσουν οι εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης

Αυτή την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου στις 14:15 στον Alpha, η Άση Μπήλιου μαζί με την αστρολόγο Σμάρω Σωτηράκη, αναλύουν τις δυο τελευταίες εκλείψεις της χρονιάς. 

Μάθετε σε ποιους τομείς θα μας επηρεάσουν οι εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης και τι θα φέρουν σε κάθε ζώδιο.

Ακόμη, δείτε τι σηματοδοτούν οι εκλείψεις για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο αστρολόγος Θανάσης Ματσώτας μας δίνει τη δική του άποψη για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Tέλος, μη χάσετε το αφιέρωμα στη γενέθλια χρονιά του Σκορπιού. 

Για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, Stars System!

Οι 12 τρελές παροχές των υπαλλήλων της Βουλής που εξόργισαν τους Έλληνες



Ειδησεογραφικό site αποκαλύπτει σήμερα όλα τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής. Αποκαλύπτει επίσης ότι το μίνι «πραξικόπημα» που έκαναν χθες το βράδυ, όταν ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα ότι θα ενσωματωθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, εξόργισε τον πρωθυπουργό σε τέτοιο σημείο που αποφάσισε προς στιγμήν να δώσει εντολή για πολιτική επιστράτευση των υπαλλήλων.

Σε περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης όποιος υπάλληλος δεν δεχθεί να εργαστεί απολύεται αυτόματα.

Ο πρωθυπουργός με την εκδήλωση του πραξικοπήματος των υπαλλήλων έδωσε εντολή να συνταχθεί και το σχετικό ΦΕΚ πολιτικής επιστράτευσης, αποφασισμένος να τελειώσει με τα προκλητικά προνόμια μιας συντεχνίας που εξοργίζει το κοινό αίσθημα.

Η απόφαση άλλαξε όταν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε ότι για να επικυρωθεί το ΦΕΚ και να γίνουν οι κοινοποιήσεις σε κάθε υπάλληλο της Βουλής απαιτούνταν δύο ώρες. «Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστούν τα μέτρα» κατέληξε ο πρωθυπουργός και έδωσε εντολή στον Γιάννη Στουρνάρα να πάρει πίσω τη διάταξη αλλά να την επαναφέρει σύντομα.

Το μίνι-«πραξικόπημα»

Με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έφερε νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργούνται ειδικά προνόμια των παραχαϊδεμένων υπαλλήλων της Βουλής, που πολλές φορές έχουν προκαλέσει τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Το χθεσινοβραδινό μπάχαλο στο Κοινοβούλιο, το οποίο περιέγραψε αναλυτικά το iefimerida.gr, ανάγκασε τελικά την κυβέρνηση σε οπισθοχώρηση αλλά η τροπολογία θα επανέλθει στη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ Tα προκλητικά προνόμια και τα τρελά λεφτά ΕΔΩ

Προς άμεση επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας»

Mε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ γνωστοποιεί ότι, παράλληλα με το σε εξέλιξη σχέδιο εξυγίανσής της, έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση του καθημερινού και Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και του περιοδικού «Ε» καθώς και η επαναλειτουργία του Enet.

Παράλληλα, η εταιρεία δηλώνει ότι προετοιμάζεται η ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας της.

'Έστησαν super market με.. λαθραία στο πάρκινγκ

'Έστησαν super market με.. λαθραία στο πάρκινγκ πολυκαταστήματος της Εθνικής Οδού αλλά η Ασφάλεια Σχηματαρίου τους χάλασε τις πωλήσεις!

Πέντε Έλληνες ηλικίας 40, 31, 29, 28 και 21 ετών την είχαν «στήσει» στο πάρκινγκ πολυκαταστήματος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και πλάσαραν στους περαστικούς οδηγούς αφορολόγητα κινητά και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ξαφνικά όμως εμφανίστηκαν ως …πελάτες άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου και αντί να …πληρώσουν τους πέρασαν χειροπέδες στα χέρια. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 21 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας (Smartphones).

Επίσης κατασχέθηκαν 9 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (tablets), τα οποία είχαν μέσα σε συσκευασίες που περιλάμβαναν επίσης φορτιστές, καλώδια USB και ακουστικά (Handsfree)

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση νομοθεσίας περί φορολογίας. Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ερευνάται η γνησιότητα των κατασχεθέντων.

"Κοινωνικό Φαρμακείο" στο Αλιβέρι

Η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου δημιούργησε και λειτουργεί στο Αλιβέρι "Κοινωνικό Φαρμακείο", στο οποίο χορηγούνται δωρεάν φάρμακα σε απόρους και ανέργους.


Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 6947124178 και 6972271171.

ΜΥΤΙΚΑΣ: Αυτοκίνητο ''καρφώθηκε'' σε σπίτι - Νεκρός ο νεαρός οδηγός!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ακόμα ένας άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή, στο τιμόνι του αυτοκινήτου του...

Ήταν τρεις τα ξημερώματα στον Μύτικα, όταν το αυτοκίνητό του κάτω από συνθήκες που εξετάζει η τροχαία Χαλκίδας, έφυγε από τον δρόμο και έπεσε πάνω σε σπίτι. Επικράτησε πανικός και αμέσως οι κάτοικοι της γειτονιάς βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει.

Η πρώτη εικόνα που είδαν ήταν έναν 40χρονο βαριά τραυματισμένο στο αυτοκίνητο. ΕΚΑΒ και πυροσβεστική πήγαν άμεσα στο σημείο και στήθηκε μεγάλη επιχείριση για να κρατηθεί ο άτυχος άντρας στην ζωή.

Δυστυχώς όμως δύο ώρες αργότερα οι γιατροί του νοσοκομείου Χαλκίδας ανακοίνωσαν στους συγγενείς του παλικαριού τα δυσάρεστα νέα, βυθίζοντας τους στο πένθος.

ΙΣΤΙΑΙΑ: ''Σε φυλακή με έκλεισες,πίσω από τα κάγκελα'' είπε η μάνα στο παιδί της!

Η φωτογραφία που βλέπετε έχει γίνει θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία, όπως και τα λόγια που είπε η μάνα στο παιδί της...

Όλα ξεκίνησαν αργά χθες το βράδυ (07-11-2012) όταν οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο που βλέπετε. Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια δεν τους άκουσε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει μιας και πρόλαβαν να την υπνωτίσουν με σπρέι.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες, άρχισαν να ψάχνουν στα δωμάτια του σπιτιού που βρίσκεται στην Ιστιαία και της αφαίρεσαν τηλεόραση και κλινοσκεπάσματα. Η ηλικιωμένη ανέκτησε τις αισθήσεις ώρες μετά και ειδοποίησε τον γιο της και την αστυνομία.

Το πρωί ο γιος της τοποθέτησε κάγκελα σε όλα τα παράθυρα της οικίας. "Σε φυλακή με έκλεισες πίσω από τα κάγκελα" ήταν η φράση της γιαγιάς στον γιο, σύμφωνα με το istiaianews.blogspot.gr, ο οποίος της είπε πως αυτό ήταν αναγκαίο για την ασφάλειά της...

ΙΚΑ Αλιβερίου: Εξυπηρετεί 6000 εργαζόμενους και 2000 συνταξιούχους -Να μην κλείσει

"Περισσότερους από 6000 εργαζόμενους και 2000 συνταξιούχους εξυπηρετεί το ΙΚΑ Αλιβερίου και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με επιστολή του, αλλά και τοπικοί φορείς ζητούν τη η συνέχιση της λειτουργίας του.

Σωματεία σύλλογοι και φορείς της περιοχής με επιστολή που στέλνουν προς τον Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της Διοίκησης να κλείσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Αλιβέρι και παρουσιάζουν με αδιάσειστα στοιχεία την κατάσταση στην περιοχή και αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα του Αλιβερίου. Το Αλιβέρι είναι μια περιοχή με αυξημένη οικονομική δραστηριότητα στην βιομηχανία, την βιοτεχνία, την μεταποίηση και το εμπόριο. Το γεγονός επιβάλλει τη διατήρηση του υποκαταστήματος για να μην καταδικαστούν σε ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και δαπάνες μετακίνησης οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της περιοχής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και όχι μόνο. Στην επιστολή τους καταλήγουν λέγοντας ότι ζητούν ως εργαζόμενοι αλλά και ως κοινωνία συνολικά να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα του Αλιβερίου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων.

Αναλυτικά η επιστολή: «Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, του εμπορικού κόσμου, αλλά διερμηνεύοντας και το καθολικό αίσθημα όλης της ευρύτερης περιοχής Αλιβερίου θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας για την πληροφορία που έχουμε και αφορά πρόθεση της διοίκησης του ΙΚΑ να κλείσει το υποκατάστημα του ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Παράλληλα θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή Αλιβερίου εδρεύει ένας μεγάλος αριθμός βιομηχανικών, βιοτεχνικών, εμπορικών επιχειρήσεων, μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας και αρκετά λατομεία μαρμάρου. Η παραπάνω έντονη οικονομική δραστηριότητα έχει σαν αποτέλεσμα το ΙΚΑ Αλιβερίου να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ΙΚΑ στο νόμο της Ευβοίας μετά την Χαλκίδα, με εγγεγραμμένους στα μητρώα του περισσότερους από 6000 εργαζόμενους και 2000 περίπου συνταξιούχους. Επίσης στην ευρύτερη περιοχή Αλιβερίου υπάρχει μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα την οποία εποπτεύει το ΙΚΑ Αλιβερίου.

Ακόμα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το Αλιβέρι είναι η πρωτεύουσα του Δήμου ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και το φυσικό αλλά και εμπορικό κέντρο όλης της Νότιας Εύβοιας. Έχει απευθείας υπεραστική σύνδεση με το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπως και με τμήματα των όμορων Δήμων Καρύστου και Ερέτριας, μέρος των οποίων καλύπτεται ήδη από το ΙΚΑ στο Αλιβέρι, με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στις συναλλαγές του με το Ίδρυμα.

Στο Αλιβέρι επίσης εδρεύουν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, γεγονός που στηρίζει την εύρυθμη λειτουργία του υποκαταστήματος . Όλα τα παραπάνω είναι η περιγραφή της πραγματικής κατάστασης στην περιοχή μας και αυτό που μας κάνει να ζητάμε ως εργαζόμενοι αλλά και ως κοινωνία συνολικά είναι να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα του Αλιβερίου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων. Σίγουρο είναι πως το ΙΚΑ Αλιβερίου με σωστή στελέχωση σε μια περιοχή με τόσες οικονομικές δραστηριότητες θα βοηθήσει στην πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, βασικά στοιχεία για την επιβίωση του ασφαλιστικού μας φορέα. Θα θέλαμε αυτή η επιστολή μας που εκφράζει τη συνολική αξίωση της περιοχής Αλιβερίου, να αποτελέσει ένα απ’ τα κριτήρια έτσι ώστε η τελική κρίση σας – με βάση τα αδιάσειστα στατιστικά στοιχεία – να είναι η συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ Αλιβερίου".

Πως ψήφισαν οι βουλευτές της Εύβοιας



Με 153 ναι πέρασε το νέο πακέτο των μέτρων. 128 ήταν όχι, 18 δήλωσαν παρών και υπήρχε 1 απουσία.

Με ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι διαγράφονται από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος απείχε, η Άντζελα Γκερέκου που δήλωσε παρούσα, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Μάρκος Μπόλαρης που δήλωσαν παρών, καθώς και οι Θεοδώρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής που ψήφισαν όχι.

Με απόφασή του Αντώνη Σαμαρά, διέγραψε από τον Γιώργο Κασαπίδη που ψήφισε παρών.

Οι βουλευτές της Εύβοιας ψήφισαν ως εξής:
Κεδίκογλου Βασιλείου Συμεών (Σίμος) ΝΑΙ

Αποστόλου Δημητρίου Ευάγγελος ΟΧΙ

Κεδίκογλου Αγγέλου Συμεών ΝΑΙ

Μαρκόπουλος Αθανασίου Κωνσταντίνος ΟΧΙ

Μίχος Αντωνίου Νικόλαος ΟΧΙ

Αναγνωστάκης Θεοδώρου Δημήτριος ΠΑΡΩΝ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...