Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αναγνωστάκης: «Θα δώσουμε μάχη για να μην περάσουν οι απολύσεις της ΣΕΛΜΑΝ»

«Θα δώσουμε ΟΛΟΙ μαζί τη μάχη, μαζί με τους εργαζόμενους και το Εργατικό Κέντρο, για να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ και να μην γίνουν οι απολύσεις» .
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ. μετά τη συνάντησή του με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΣΕΛΜΑΝ.

«Η απόφαση της εταιρίας είναι εκδικητική και γι’ αυτό πρέπει να ανακληθεί. Είναι ανάγκη να γίνει τριμερής σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και να παρθούν οριστικές αποφάσεις. Λίγες μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που δεν επιτρέπει την εκ περιτροπής απσχόληση και με διάφορες προφάσεις η Διοίκηση της εταιρίας, βάζει λουκέτο στην ιστορική ΣΕΛΜΑΝ και πετά στο δρόμο τους 147 εργαζόμενους. Αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει δεκτό και θα δώσουμε όλοι τη μάχη, για να μην περάσει αυτή η απόφαση».
Enhanced by Zemanta

ΤΩΡΑ: Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για τη ΣΕΛΜΑΝ

Φωτο από egnomi.gr
Δραματικές οι εξελίξεις με τη ΣΕΛΜΑΝ και στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, αυτή τη στιγμή ξεκινά ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των εργαζομένων, συνδικαλιστών βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων.

Η απόφαση της Διοίκησης της εταιρίας που έπεσε σαν "κεραυνός" στους εργαζόμενους δεν αφήνει περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά το Εργατικό Κέντρο σπεύδει να κινητοποιήσει όλους τους παράγοντες του νομού και να συντονίσει την αντεπίθεσή του.

Πρίν λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί ότι το σωματείο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ακύρωσε την εκ περιτροπής απασχόληση για το 2013. Αυτό -μαζί με τα επεισόδια που έγιναν για την μη πληρωμή δώρου Χριστουγέννων- οδήγησε στην ανακοίνωση της διοίκησης Αδαμόπουλου, ότι κλείνει τη ΣΕΛΜΑΝ!

 Η Επιθεώρηση Εργασίας το Σάββατο 22/12 επέβαλλε τις από το νόμο κυρώσεις  και  έστειλε τα έγγραφα στον Εισαγγελέα και την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΣΕΛΜΑΝ: Οριστικό Λουκέτο - Πετάει στο δρόμο 174 εργαζόμενους

ΣΕΛΜΑΝ: Οριστικό Λουκέτο - Πετάει στο δρόμο 174 εργαζόμενους

Την οριστική διακοπή κάθε δραστηριότητας του εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας στις 8 Φεβρουαρίου του 2013, αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΛΜΑΝ, λόγω της ραγδαίας μείωσης των παραγγελιών και του περιορισμού της δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, θα προχωρήσει στην καταγγελία των συμβάσεων εργασίας και των 174 εργαζομένων που απασχολούνται στη μονάδα του Βασιλικού.

Η ΣΕΛΜΑΝ παραθέτει αναλυτικά τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση:

α) ο δραματικός περιορισμός της δραστηριότητα της, απότοκος της μείωσης των παραγγελιών κατά 26% στο εννεάμηνο του 2012 σε σχέση με το εννεάμηνο του 2011.

β) η ραγδαία αύξηση της τιμής των πρώτων υλών και συγκεκριμένα της ξυλείας κατά 20%.

γ) η ραγδαία αύξηση των επισφαλειών του τρέχοντος έτους, που ανέρχονται σε ποσοστό 8% του κύκλου εργασιών.

δ) η διαρκής σώρευση ζημιών των τελευταίων ετών, που έχουν ξεπεράσει τα 125.000 ευρώ.

ε) η έλλειψη παραγγελιών για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στα προϊόντα που παράγει στο Βασιλικό

στ) η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με το σωματείο των εργαζομένων του εργοστασίου για την προσαρμογή του υψηλού μισθολογικού κόστους στα νέα δεδομένα

ζ) η αδυναμία δημιουργίας ενός συστήματος εκ περιτροπής εργασίας

Enhanced by Zemanta

Η Στενή Εύβοιας χιονισμένη.

Η Στενή Εύβοιας χιονισμένη. 

Μια καταπληκτική φωτό της ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΝΑΚΗ από το plus coogle που δείχνει ανάγλυφα τη φυσική ομορφιά της περιοχής.


Κάντε κλικ πάνω στο όνομά της να θαυμάσετε και άλλες φωτό από την Εύβοια και όχι μόνο

Λειτουργία στη Νοηματική Γλώσσα για τους κωφούς της Χαλκίδας

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού, με Θεία Λειτουργία την οποία προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, με την συλλειτουργία Ιερέων της Πόλης.

Τον Άγιο Μάρκο τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί κωφοί, αφού τον έχουν ως προστάτη τους. Η Θεία Λειτουργία, μάλιστα, μεταφραζόταν ταυτόχρονα με την τέλεσή της στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τον γνώστη Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

Η Μητρόπολη Χαλκίδος, εδώ και μία δεκαετία, με την πρωτοβουλία του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και την άμεση φροντίδα και ευθύνη του π. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας με διατριβή σχετική με την ποιμαντική διακονία των κωφαλάλων, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών αδελφών μας, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία Σχολής εκμάθησης Ελληνικής νοηματικής Γλώσσης, ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε πρωϊνό στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, όπου υπήρξε και προσωπική επικοινωνία, μέσω της μετάφρασης του π. Ιωάννου, του Επισκόπου με τους κωφούς χριστιανούς .

Η Τίμια Κάρα τοῦ Ἁγίου Ραφαήλ στην Ευαγγελίστρια Κανήθου

Την Παρασκευή 11 Ἰανουαρίου 2013 στις 18:00 θα γίνει η υποδοχή τῆς Τίμιας Κάρας τοῦ Ἁγίου Ραφαήλ στα προπύλαια τοῦ Ἱεροῦ Ναού, "Ευαγγελισμού της Θεοτόκου" στη Κάνηθο Χαλκίδας. 



Στη  συνέχειᾳ,θαπραγματοποιηθεί Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου μέ ἀρτοκλασία καί θεῖο κήρυγμα. Θά ψάλει χορός Ἱεροψαλτῶν ὑπό την διεύθυνση τοῦ Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Γερογιάννη καί τοῦ
κ. Στυλιανοῦ Καραβᾶ, Λαμπαδαρίου τοῦ Ἱ. Ναοῦ.


Στις 21:00 θα γίνει Ἱερή Παράκληση πρός τιμήν τοῦ Ἁγίου Ραφαήλ και στις 22:30 Μικρό Ἀπόδειπνο.

Ὁ Ναός θα παραμείνει ἀνοιχτός ἕως τις 23:00
.
Το Σάββατο 12 Ἰανουαρίου 2013 το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ὥρα 07:00 Ὄρθρος & Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη
κ.κ. Χρυσοστόμου.

Θά ψάλει χορός Ἱεροψαλτῶν ὑπό τήν διεύθυνση τοῦ Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη
καί τοῦ κ. Στυλιανοῦ Καραβᾶ, Λαμπαδαρίου τοῦ Ἱ. Ναοῦ.

ΓΑΛΗΝΟΣ: Βάφτισε "οικιοθελείς αποχωρήσεις" τις απολύσεις

Ο Γαληνός βάφτισε "οικιοθελείς αποχωρήσεις" τις απολύσεις  των εργαζομένων αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο μεγαλόσχημος ευεργέτης ιδιοκτήτης των Σ/Μ ΓΑΛΗΝΟΣ, έκανε πάλι την αγαθοεργία του και έστειλε ΔΩΡΟ για την καινούργια χρονιά σε εργαζόμενους, που ήταν απλήρωτοι και είχαν προχωρήσει σε επίσχεση, εξώδικο να υπογράψουν απολύσεις που τις ονομάζει οικιοθελείς αποχωρήσεις.

Η συμπεριφορά του προφανέστατα εμπεριέχει τρόπο δόλιο και πρόθεση, προκειμένου να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους σε οικιοθελή αποχώρηση και να μην καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις.

Η επιδεικτική εκδικητική συμπεριφορά του είναι επιστέγασμα των λάθος επιχειρηματικών κινήσεών του, είναι τουλάχιστον προκλητική και προσβλητική, όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και απέναντι στην κοινωνία και την ίδια την συντεταγμένη πολιτεία.

Οι εργαζόμενοι ευχαριστούν για το ΔΩΡΟ του ευεργέτη τους και επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους να του το επιστρέψουν».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...