Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το κολυμβητήριο Αλιβερίου

Alsterschwimmhalle, during the German Universi...Image via Wikipedia   Την Πέμπτη 23-6 συνεδρίασε εκτάκτως και κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το πρόβλημα με το κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου.
  Η Λαϊκή Συσπείρωση στην τοποθέτηση της τόνισε ότι:
  Το πρόβλημα του κολυμβητηρίου στο Αλιβέρι γίνετε κατανοητό μόνο αν συνδέσουμε το μέρος με το σύνολο όπου μέρος εδώ είναι ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου και σύνολο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στη χώρα μας, επίσης πρέπει να συνδέουμε πάντα το σήμερα με το αύριο.
 
Σήμερα, ο πολιτισμός και κατ' επέκταση ο αθλητισμός, χέρι -χέρι βρίσκονται στο δρόμο της πλήρους εμπορευματοποίησης, καθοδηγούμενοι από το μεγάλο κεφάλαιο, από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. 
  Αυτό πάει να πει ότι το παιχνίδι, την άθληση, την ελεύθερη ώρα του παιδιού, καλείται η οικογένεια να τα πληρώσει όπως την Υγεία, την Παιδεία κλπ. 
  Εύκολα, λοιπόν, βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία του δήμου μας, τα οποία χρόνια τώρα στηρίζονται με το στέρημα των απλών ανθρώπων θα σβήσουν, αφήνοντας γονείς και παιδιά έρμαια στα χέρια κάθε κατεργάρη.
  Διαφωνούμε με την προοπτική να εξελιχτεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε άλλη μια «ατομική υπόθεση».
  Αυτή η προοπτική θα έχει σαν αποτέλεσμα τα έξοδα να επιβαρύνουν αποκλειστικά το σύλλογο και, κατ' επέκταση τις λαϊκές οικογένειες, που αναζητούν λίγες ώρες άσκησης και ποιοτικής ψυχαγωγίας για τα παιδιά τους. 
  Επισημαίνουμε ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα παλέψει για το λαϊκού αθλητισμό και τονίζουμε εδώ τη βοήθεια που πρέπει να παρέχει Δήμος.
  Αν δεν υπάρξει αντίσταση, αν ο κόσμος στα χωριά και στα κεφαλοχώρια δεν αντισταθεί, αν τα σωματεία δεν πιέσουν τις ενώσεις τους κατά περιοχές, αν ο κόσμος δεν ξεσηκωθεί, τα μεγάλα πολυεθνικά σωματεία θα τους καταπιούν. 
  Μην αυταπατόμαστε

  
Η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών προβλημάτων όπως του Ναυτικού Ομίλου είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής.
  Απαράδεκτο σήμερα να μην υπάρχει δημόσιο κλειστό κολυμβητήριο με πλήρη υποδομή, αποδυτήρια κλπ στο Δήμο μας και μην καλλιεργούνται αυταπάτες ότι θαααααα……. γίνει.
  Είναι αδύνατο να υπάρχει τοπική ευημερία, να υπάρχουν τοπικές φιλολαϊκές λύσεις, αντιμετώπισης τοπικών προβλημάτων, όσο υπάρχει η βάρβαρη και αντιλαϊκή κεντρική πολιτική. 
  Εδώ έχει σημασία η στάση του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στα καθημερινά εργατικά λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες και τη διέξοδο από την κρίση.
  Η αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, προκειμένου να βγει από το τέλμα που τον έχουν βάλει οι πολιτικές του κέρδους που εφαρμόστηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γίνεται μόνο μέσα από πάλη και αγώνες.
  Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τόσα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πρόσφεραν μόνο ψίχουλα.
  Οι ΟΤΑ και οι παλιές Νομαρχίες στήριξαν τις περισσότερες φορές αυτές τις πολιτικές, συμβάλλοντας στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού αλλά και στην απαξίωση κάθε πρωτοβουλίας σε τοπικό επίπεδο, αφήνοντας τους συλλόγους να φυτοζωούν, να ψάχνουν για χορηγούς, φορολογώντας το λαό για να απολαύσει τα αυτονόητα.
   Σημειώνεται ότι τις αποφάσεις αυτές στους ΟΤΑ και στις Νομαρχίες τις επισφράγιζαν κάθε φορά, άνθρωποι που ενώ δήλωναν ανεξάρτητοι προεκλογικά, μετά τις εκλογές εφάρμοσαν κατά γράμμα την κυρίαρχη πολιτική στα ζητήματα της Τοπικής Διοίκησης. 
Καμιά μέριμνα για ανάπτυξη, κανένας σχεδιασμός, αντίθετα γινόταν στο ...πόδι κάποια πράγματα, προκειμένου να κρατηθούν τα προσχήματα. 

 
Η Λαϊκή Συσπείρωση συμπαραστέκεται στην αγωνία και στον αγώνα των παιδιών και των γονέων τους για άμεση λύση, γιατί ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα, έστω και προσωρινή, υπερπηδώντας κάθε εμπόδια τυπικά και νομικά.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση
παλεύει για:
  Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση και διαμόρφωση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση. 
  Διαμόρφωση ενιαίου συστήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην εκπαίδευση, βασισμένου σε επιστημονικές έρευνες για τις πραγματικές ανάγκες ανάπτυξης των νέων. 
Οργανωμένη Προσχολική Αγωγή με βάση το αθλητικό παιχνίδι. Ανάλογη διαμόρφωση των παιδικών χαρών και των παιδότοπων, καθώς και διορισμός των απαιτούμενων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
  Διορισμός καθηγητών Φυσικής Αγωγής, διαμόρφωση σχολικών χώρων, αιθουσών γυμναστικής, προαύλιων χώρων, διάθεση εποπτικού υλικού, καθώς και θεσμοθέτηση αθλητικών εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα. 
  Οργάνωση ειδικών προγραμμάτων για παιδιά με σωματικά προβλήματα και προβλήματα υγείας. 
  Ανάπτυξη της άθλησης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας με καθηγητές Σωματικής Αγωγής και τα απαιτούμενα μέσα

Enhanced by Zemanta

Πέντε νεκροί μέσα σε 48 ώρες από τροχαία σε Εύβοια

Πέντε  άτομα «έσβησαν» στην άσφαλτο και άλλα τραυματίστηκαν από την Παρασκευή μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, σε τροχαία που σημειώθηκαν στην Εύβοια .

Τραγικό θάνατο βρήκαν μία 30χρονη μάνα και η 10χρονη κόρη της, ενώ μάχη για τη ζωή δίνει ο 8χρονος γιος της σε τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ερέτρια.

Στο δρόμο Χαλκίδας-Δροσιάς στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρα ένας 67χρονος συνεπιβάτης μηχανής έχασε τη ζωή του, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός, όταν η μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με Ι.Χ.

Το Σάββατο, στο δρόμο Χαλκίδας-Προκοπίου, κοντά στο Δερβένι, αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο νεαρός συνοδηγός και να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός.

Το μεσημέρι του Σαββάτου επίσης, 58χρονη έχασε τη ζωή της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με άλλα δύο οχήματα. Από την σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα.

Στις 5.30΄τα ξημερώματα της Κυριακής, 45χρονος από τη Θήβα παρασύρθηκε στο 4ο χλμ. Χαλκίδας-Αιδηψού από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος, από τη Χαλκίδα. Ο 45χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει για διασκέδαση σε ένα από τα μπαράκια της περιοχής.

Οι ανεμογεννήτριες και τα "λόγια άερος" !...

Το θέμα των ανεμογεννητριών έθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κακάτσος στη συνέλευση του ΠΑΣΟΚ: 
«Πέρασε στα ψηλά το θέμα των ανεμογεννητριών στην Κάρυστο.
Αν γεμίσει ο τόπος με ανεμογεννήτριες, θα χαθεί ο τουρισμός. Σαν κόμμα αυτό που πρέπει να κάνουμε, πρέπει να ζυγίσουμε όλα αυτά τα θέματα και να είμαστε ξεκάθαροι: ποιοι είναι αυτοί που θα φέρουν την ανάπτυξη και ποιούς να υποστηρίξουμε''
, είπε στη συνέλευση και γράφτηκε κατα κόρον σε εφημερίδες και blogs
To θέμα είναι σε ποιά τουριστική χώρα (θέλουμε ονόματα και...διευθύνσεις) χαντακώθηκε ο τουρισμός από τις ... ανεμογεννήτριες;
Πόσες χώρες με ανεμογεννήτριες έχει επισκεφθεί ο , εκ Καρυστίας, περιφερειακός σύμβουλος και που στηρίζεται η διαπίστωσή του;
Γιατί εμείς ξέρουμε τουριστικές χώρες (Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία) που οι ανεμογεννήτριες δεν σκότωσαν τον τουρισμό αλλά είναι "σήματα"  πράσινης πολιτικής που συνάδει με τον τουρισμό. Απαντήσεις υπεύθυνες και όχι "λόγια αέρος" περιμένουμε...

Η Τζοβάνα Γκόγκου άλλος ένας "πονοκέφαλος" για τη Ν.Δ.

Την  υποψήφιότητά της προωθεί δυναμικά η εκπαιδευτικός, μέλος της ΔΕΥΑΧ και της ΝΟΔΕ Ευβοίας Τζοβάνα Γκόγκου-Λιαλιάρη.
Πήγε ήδη στη Κάρυστο και άρχισαν οι φήμες που μετατρέπουν τις διακοπές και την ξεκούραση σε προετοιμασία και επαφές για την υποψηφιότητά της.
" Η κα Γκόγκου ήρθε στον τόπο μας για διακοπές και ξεκούραση ή για να ''προετοιμάσει το έδαφος'';, αναρωτιέται η Καρυστινή φωνή . 
Το σίγουρο είναι ότι ένας - ένας οι επίδοξοι υπόψήφιοι σκάνε μύτη και προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις όχι μόνο των ψηφοφορων  αλλά και της Συγγρού προς την οποία απευθύνονται οι "πληροφορίες" και τα δημοσιεύματα...

Και ο πονοκέφαλος για την επιλογή των κατάλληλων άρχισε και έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο στο εσωτερικό  θερμόμετρο των "Σαμαρικών"...

Οι κάμερες "έπιασαν" κρατούμενο που πήρε άδεια για να... κάνει κλοπές!

Το απόγευμα της Παρασκευής, συνελήφθη περιοχή της Χαλκίδας,  ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 31 ετών, για διάπραξη  διακεκριμένων κλοπών και παράβαση Νόμου Περί Όπλων.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εκμεταλλευόμενοι κατασχεθέν υλικό από τα κυκλώματα ασφαλείας των καταστημάτων, στα οποία ο 31χρονος είχε διαπράξει διαρρήξεις κατά το χρονικό διάστημα από 23-06-2011 έως 24-06-2011, οργάνωσαν επιχείρηση, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ανοιγόμενος  σουγιάς συνολικού μήκους είκοσι (20) εκατοστών,  κατάλληλος για άμυνα και επίθεση.
 
Ο δράστης εκτίει ποινή φυλάκισης στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας και από τις 22-06-2011  βρισκόταν σε  εξαήμερη άδεια .

Ερευνάται η συμμετοχή του και στην τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Ο 31χρονος Έλληνας οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Κλειστό το Κολυμβητήριο Χαλκίδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Το Κολυμβητήριο δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη, 28 και την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, το διήμερο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη τακτική της Κεντρικής Διοίκησης (που όχι μόνον αγνοεί την ανεπάρκεια των εσόδων από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, υπερτιμά τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη και φόρους και μεταβιβάζει αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, αλλά συνεχίζει να παρακρατά πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν προχωράει σε αναπτυξιακά προγράμματα), ο Δήμος Χαλκιδέων αποφάσισε να προχωρήσει σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας του –πλέον ενεργοβόρου από τις άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις- Κολυμβητηρίου.

Οι μεγάλες επιβαρύνσεις που φέρνει το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, έρχεται να πιέσει και άλλο τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παραδειγματικά, η αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, σημαίνει αύξηση της τιμής του κατά 6% και άρα σε ίδιο ποσοστό αύξηση του κόστους θέρμανσης των καταστημάτων, των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των κέντρων ηλικιωμένων, των πολιτιστικών χώρων και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Πιέζοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη επιβαρυμένα, από την κρίση και τον «Καλλικράτη», οικονομικά του.

eviagate.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...