Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αποστόλου: "Δέσμιοι" της ΑΤΕ παραμένουν οι δανειολήπτες


"Δέσμιοι" της ΑΤΕ παραμένουν οι δανειολήπτες και  εξακολουθούν να υφίστανται οι υποθήκες και για τα διαγραφέντα «πανωτόκια» με το ν.3259/4-8-2004.

Αυτό αναφέρει σε ερώτησή του στη Βουλή , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου και επισημαίνει:

"Η ΑΤΕ όσο ίσχυε το άρθρο 12 του  νόμου 4332/1929 είχε το προνόμιο να εγγράψει υποθήκες χωρίς δικαστική απόφαση ή ειδικό πληρεξούσιο έγγραφο, χωρίς τη συναίνεση του κυρίου του ακινήτου και χωρίς καν την ενημέρωσή του. Το αποτέλεσμα αυτού του προνομίου και της ακολουθούμενης πρακτικής είναι ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες της ΑΤΕ αγνοούν την υποθήκευση των ακινήτων τους.

Ύστερα από συνεχείς αποφάσεις  Ειρηνοδικείων (π.χ. του Ειρηνοδικείου  Καβάλας 266/2002, 251/2003, 364/2003) ήρθε η υπόθεση  στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου  η οποία με απόφασή της  το 2006 αποφάνθηκε ότι τα προνόμια αυτά της ΑΤΕ είναι αντίθετα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Από τότε και μέχρι σήμερα οι συναρμόδιοι  υπουργοί όλων των κυβερνήσεων δεν  προέβησαν στις νόμιμες ενέργειες  για την εναρμόνιση του ισχύοντος  νομικού πλαισίου με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ακόμη και τώρα εξακολουθούν να υφίστανται οι υποθήκες και για τα διαγραφέντα «πανωτόκια» με το ν.3259/4-8-2004

Επειδή :

Α) Τα Υπουργεία Οικονομικών και  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αρμόδια να εισηγηθούν την εναρμόνιση της υφιστάμενης νομοθεσίας με την απόφαση του Αρείου Πάγου

Β) Το κράτος δικαίου προϋποθέτει  την ίση αντιμετώπιση των πολιτών  και επί του προκειμένου τόσο  των προσφυγόντων όσο  και των  μη προσφυγόντων δανειοληπτών και

Γ) Υπάρχουν δημόσιες δεσμεύσεις σας καθώς και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για αντιμετώπιση, μετά τη μεταφορά της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς και την υπαγωγή της «κακής»ΑΤΕ σε καθεστώς εκκαθάρισης, των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στους αγρότες από το συγκεκριμένο προνόμιο,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

σε τι ενέργειες σκοπεύουν να προβούν ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση 24/2006 της ολομέλειας του Αρείου Πάγου και
πώς θα εναρμονίσουν άμεσα την ισχύουσα νομοθεσία έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η παράνομη χρήση  του άρθρου 12 ν. 4332/1929"

Ο ερωτών βουλευτής
Βαγγέλης Αποστόλου

Ανεξάρτητο​ι Έλληνες: Συγκρούσε​ις και αποχωρήσει​ς - Στο προσκήνιο ο Μαρκόπουλος

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
Ανοιχτή κρίση ξέσπασε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο πρόεδρος των οποίων Πάνος Καμμένος συγκρούστηκε ανοικτά με τους βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Γιαννάκη, καθώς και με τον εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστο Ζώη.

Η ένταση σοβούσε εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά σήμερα τα πράγματα ξέφυγαν όταν ο Καμμένος μίλησε για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με την «πατριωτική Αριστερά»!

Τόσο ο Μαρκόπουλος όσο και ο Γιαννάκης ξεσηκώθηκαν και του ζήτησαν εξηγήσεις για τη στρατηγική του κόμματος και τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Εκείνος εξερράγη, φέρεται να είπε «τέρμα, το λήγω εδώ» και σηκώθηκε και έφυγε από τη συνδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Στη συνέχεια συγκάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα και προχώρησε στην καθαίρεση του Κώστα Μαρκόπουλου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ο ίδιος ο Μαρκόπουλος και ο Μιχάλης Γιαννάκης δεν πήγαν στη συνεδρίαση (όπως και ο Χρήστος Ζώης που δεν είναι βουλευτής). Απών ήταν και ο Τέρενς Κουίκ.

Ο Μαρκόπουλος έκανε δήλωση με την οποία, ουσιαστικά, διαχωρίζει τη θέση του κατηγορώντας τον αρχηγό ότι ευθύνεται για το διχασμό και τη διάσπαση του κόμματος.

Εδώ και καιρό, πάντως, τόσο ο Μαρκόπουλος όσο και ο Ζώης θέλουν να επιστρέψουν στη ΝΔ. Θα τους δεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς; Δύσκολο -προς το παρόν, τουλάχιστον…

Το ρεπορταζ δημοσιεύει το aixmi.gr, το site  του διευθυντή ειδήσεων του MEGA κ. Χρ. Παναγιωτόπουλου

Προώθηση Ευβοϊκών Ακινήτων στην Αγορά της Ρωσίας


Το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, τον Οργανισμό INVEST IN GREECE, τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το Υπουργείο Εξωτερικών, διοργανώνουν Ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα: Προώθηση Ευβοϊκών Ακινήτων στην Αγορά της Ρωσίας - Συνέργειες στον Κατασκευαστικό Τομέα. 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στο Επιμελητήριο Εύβοιας. (Αίθουσα συνεδριάσεων - 2ος όροφος).

Στόχος των εργασιών της Ημερίδας, θα είναι μια επίκαιρη επιχειρηματική προσέγγιση σε θέματα προώθησης ακινήτων στην ρωσική αγορά από ειδικούς των θεμάτων αυτών, για να ενημερωθεί η ευβοϊκή κτηματαγορά για την ταυτότητα του ρωσικού ενδιαφέροντος, για να ενημερωθεί σε πρακτικά θέματα συνεργασίας με την ρώσικη αγορά στον τομέα real estate & networking.

Καλούνται τα ενδιαφερόμενα μέλη και οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες να συμμετάσχουν στις εργασίες της ημερίδας.

Κοινωνικό Ιατρείο και φαρμακείο στην Βόρεια Εύβοια

Όπως είχε προαναγγελθεί , μετά την συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με Ιατρούς, Φαρμακοποιούς και άλλους Φορείς στις αρχές του μηνός Νοεμβρίου, το ιδρύθηκε και πρόκειται να λειτουργήσει, υπό την σκέπη και την ευλογία της Ιεράς μας Μητροπόλεως, δεύτερο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, στην Βόρεια Εύβοια αυτή τη φορά, το οποίο πρόκειται, συν Θεώ, να στεγασθεί στον χώρο του Κέντρου Στηρίξεως Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο.) στην Ιστιαία.

Και αυτό το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο αποτελεί καρπό αγαστής και θεάρεστης συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας.
Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Βορείου Ευβοίας, όπως και αυτό της Χαλκίδος, απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, δηλαδή δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη ούτε και βιβλιάριο απορίας.

Προκειμένου, λοιπόν, να εξασφαλιστεί ότι αυτοί που θα εξυπηρετηθούν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, παρακαλούμε θερμά, όσους είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι και επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα εξυπηρετήσεως του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητος η Διαβατήριο.
  • Βεβαίωση μη υπάρξεως εισοδήματος από την Δ.Ο.Υ.
  • Βεβαίωση μηδενικής ασφαλίσεως από την Πρόνοια.
  • Βεβαίωση του Εφημερίου της Ενορίας των, ότι είναι άνεργοι και χρήζουν ενισχύσεως.
- Οι της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Θάνο, Εφημέριο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας και
- Οι της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιδηψίων στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Ευθυμιόπουλο, Εφημέριο του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού.
Με νεώτερη ανακοίνωση θα οριστεί η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Βορείου Ευβοίας, για την οποία, όμως, όπως όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς συμφώνησαν,είναι απαραίτητη η καλή οργάνωση και η εξασφάλιση των σωστών προϋποθέσεων λειτουργίας του.

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές της Ιστιαίας

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται μία νέα προσπάθεια της Τοπικής μας Εκκλησίας στην Πόλη της Ιστιαίας, η οποία αφορά την ενίσχυση των πληττομένων αδελφών μας, εξ’ αιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσεως, ιδιαιτέρως δε των νέων.
Πρόκειται για την δωρεάν προσφορά ενισχυτικών φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές της Ιστιαίας, των οποίων οι οικογένειες ευρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Η πρωτοβουλία αυτής της προσπάθειας της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία μας γνωστοποιήθηκε μέσω της Καθηγήτριας κ. Κυπαρισσίας Ντελκή, Εκδότριας της τοπικής Εφημερίδος «Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ», ανήκει σε κάποιους από τους 25 Καθηγητές που συμμετέχουν και των οποίων τα ονόματα και τα λοιπά στοιχεία ειδικότητος και επικοινωνίας είναι, κατά αλφαβητική σειρά, τα εξής:

Α/Α
ΕΠΙΘΕΤΟ
       ΟΝΟΜΑ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
2
ΒΑΓΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
3
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
4
ΓΕΡΟΣΤΑΘΗ
ΣΤΕΛΛΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
5
ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΕΛΠΙΝΙΚΗ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
6
ΚΑΛΕΜΗ
ΑΝΝΑ
ΑΓΓΛΙΚΑ
7
ΛΙΤΣΑ
ΝΤΙΝΑ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
8
ΜΑΚΡΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
9
ΜΑΡΕΤΑΣ
ΙΑΣΩΝ
ΦΥΣΙΚΟΣ
10
ΜΙΧΑΪΛΙΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
11
ΜΠΑΡΜΠΗ
ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ
ΑΓΓΛΙΚΑ
12
ΝΤΕΛΚΗ
ΠΑΡΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
13
ΞΑΝΘΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
14
ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΝΤΙΝΑ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
15
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
16
ΠΑΤΣΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
17
ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
18
ΣΟΥΒΛΕΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
19
ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΜΙΛΤΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
20
ΣΟΥΡΡΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
21
ΣΠΙΝΤΖΟΥ
ΝΑΝΤΙΑ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
22
ΣΠΙΤΣΑ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
23
ΤΑΚΟΓΛΟΥ
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
24
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
25
ΚΖΟΥΝΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

 
Όσοι κάτοικοι της Ιστιαίας ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, παρακαλούμε να απευθυνθούν στον Ιερέα της Ενορίας τους, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Καθηγητή και να συστήσει το ενδιαφερόμενο πρόσωπο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, θερμότατα ευχαριστεί όλους τους Καθηγητές που συμμετέχουν σ’ αυτή την θεάρεστη πρωτοβουλία, για την καλή και φιλάνθρωπη διάθεση, την οποία επιδεικνύουν προς τον σκοπό της βοηθείας των συνανθρώπων τους.

Οι Δικηγόροι της Χαλκίδας μαζί με την Μητρόπολη για δωρεάν νομική βοήθεια σε απόρους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, γνωστοποίησε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, διά του υπ’ αριθμ. πρωτ. 1145/23-11-2012 εγγράφου του Προέδρου του κ. Λάμπρου Γκάνη, ότι όλοι οι δικηγόροι - μέλη του προτίθενται να προσφέρουν τις νομικές συμβουλές και υπηρεσίες τους σε απόρους και οικονομικά αδυνάτους αδελφούς μας αφιλοκερδώς, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας, λόγω οικονομικής κρίσης, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους, που είχαν ανταποκριθεί νωρίτερα στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου.

Ο Σεβασμιώτατος απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον κ. Πρόεδρο και δι’ Αυτού προς όλα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, ευχόμενος πλούσια την ανταπόδοση απ’ Εκείνον που μας δίδαξε την οδό της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς.

Θ. ΤΑΣΙΟΣ: Επίτιμος δημότης Χαλκίδας ο άνθρωπος που δημιούργησε τη συρταρωτή γέφυρα

Τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε την "συρταρωτή γέφυρα" του Ευρίπου, θα τιμήσει ο Δήμος Χαλκιδέων. Η εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο και το έργο του καθηγητή Θεοδόση Τάσιου,θα γίνει , την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Lucy.
 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμος Χαλκιδέων θα ανακηρύξει ως επίτιμο δημότη Χαλκιδέων τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο, μελετητή του δομοστατικού της -παγκοσμίως μοναδικής έως και σήμερα-Συρταρωτής Γέφυρας του Ευρίπου.

Η ανακήρυξη του Θεοδόση Τάσιου ως επιτίμου δημότη, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ’ αριθμ. 201/02-07-2012 απόφασή του και με αφορμή τα 50χρονα της Συρταρωτής Γέφυρας του Ευρίπου, ως οφειλόμενη αναγνώριση της συμβολής του τιμωμένου στο σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή του μοναδικού αυτού τοπόσημου της Χαλκίδας, που συνέβαλε σημαντικά όλο αυτό το διάστημα, στην ανάπτυξη της πόλης και γενικότερα της Εύβοιας.

Η είσοδος στην τιμητική εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΣΙΟΥ

Ο Θεοδόσης Τάσιος (γεν. Καστοριά, 22 Ιανουαρίου 1930) είναι ακαδημαϊκός, πολιτικός μηχανικός, αρθρογράφος και συγγραφέας.
Προσωπική ζωή
Γεννήθηκε στη Καστοριά αλλά μεγάλωσε στα Μέγαρα. Είναι παντρεμένος με την Ρέα Ιωαννίδου και έχει ένα παιδί. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.
Ακαδημαϊκή πορεία
Το 1948 σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι και έπειτα στο ΕΜΠ. Στη συνέχεια, υπηρέτησε ως υπολοχαγός στο σώμα του Μηχανικού του Ελληνικού Στρατού και το 1958 αναγορεύθηκε διδάκτωρ και στη συνέχεια επιμελητής, έκτακτος μόνιμος καθηγητής (1964) και τακτικός καθηγητής του ΕΜΠ (1969).
Έχει παράλληλα διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης (1979), στο Πανεπιστήμιο Τονγκζί (Tongji University) της Σαγκάης (1982), στο Διεθνές Κολέγιο Επιστημών των Κατασκευών (Collège International des Sciences de Constrution, 1979-1989), στο Πανεπιστήμιο της Ναντζίν και στο Πανεπιστήμιο της Πάβιας (1986).
Αρθρογραφία και συγγραφή
Ο Θεοδόσης Τάσιος είναι ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα και δίνει αρκετές συνεντεύξεις στον Τύπο. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Το Βήμα καθώς σε έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού και είναι πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας. Είναι ομιλητής και διοργανωτής συναντήσεων σε θέματα παιδείας και ιστορίας. Υπήρξε συνδιοργανωτής της έκθεσης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας που παρουσιάστηκε σε πόλεις της Ελλάδας και στην Γερμανίας.
Επαγγελματική πορεία
Στην τεχνική εταιρία που εργάστηκε, υπήρξε μελετητής πολλών δημόσιων έργων με σημαντικότερα:

• Γεφυροποιία: Γέφυρα Αλφειού, Γέφυρα Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, Γέφυρα Ευρίπου Χαλκίδας, Γέφυρα Άρτας, Γέφυρα Σταυρούπολης Ξάνθης.

• Φράγματα: Φράγμα Πηνειού Ηλείας, Φράγμα Άγρα Ημαθίας, Φράγμα Πέρδικα Εορδαίας, Φράγμα Πολυφύτου.

Διακρίσεις

Ο Θεοδόσης Τάσιος έχει τιμηθεί ως επίτιμος διδάκτωρ τεσσάρων πανεπιστημίων, του Πανεπιστημίου της Ναντζίν, του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει τιμηθεί με Μετάλλιο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Σκυροδέματος (American Concrete Society) και με το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων.
Έχει τιμηθεί με το τίτλο του μέλους της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνου (2004). Ακόμη έχει τιμηθεί ως επίτιμος πρόεδρος της Ευρωδιεθνούς Επιτροπής Σκυροδέματος (CEB, 1988), επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Εργαστηρίων και Υλικών (RILEM, 1989), επίτιμο μέλος της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας (CIAS, 1998), επίτιμο μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (1999) και της Ελληνικής Εταιρίας Ορολογίας (2008).
Στις 12 Ιουνίου 2009, το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ) τίμησε τον Θεοδόση Τάσιο για την συμβολή του, σε ειδική εκδήλωση με την συμπλήρωση των 80 χρόνων από την γέννησή του, και την ίδια χρονιά, εξέδωσε βιβλίο σχετικά με το έργο του.
Συμμετοχές και έρευνα
Έχει υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς και επιστημονικές ενώσεις πάνω στον κατασκευαστικό κλάδο, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διασκέψεις, υπήρξε ομιλητής και εισηγητής σε πολλά συνέδρια και συναντήσεις. Η έρευνα και η επιστημονική του δραστηριότητα εντοπίζεται στον αντισεισμικό σχεδιασμό, στην διατήρηση των μνημείων και στην φιλοσοφία της τεχνολογίας.
Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Υπήρξε πρόεδρος πολλών πανεπιστημιακών επιτροπών, μέλος της Συγκλήτου του Πολυτεχνείο, Κοσμήτορας Σχολής και Διευθυντής Τομέα. Συνέβαλε στη λειτουργία του Εργαστηρίου Οπλισμένου Σκυροδέματος του ιδρύματος. Η έρευνα του εντοπίζεται στη εδαφομηχανική, στη τεχνολογία του σκυροδέματος, μελέτη των στατικών φαινομένων σε τοιχοδομές και της μηχανικής αυτών. Επίσης συμμετέχει στη καθοδήγηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών εργασιών Ελλήνων και ξένων φοιτητών, στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα και στη εκτέλεση του ερευνητικού έργου. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και υφηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια.[1]
Στην Ελλάδα
Ο Θεοδόσης Τάσιος είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Τμήματος Σκυροδέματος και υπήρξε πρόεδρος επί συναπτά έτη (1974-1976, 1990-1998), ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Εδαφομηχανικής και Θεμελώσεων, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ερευνών Σκυροδέματος (1982-1984), αντιπρόεδρος επί συναπτά έτη της Ελληνικής Ανθρωπιστικής Εταιρίας (1978-81, 1990-97, 1998-2002), ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος (1993- ) της Εταιρίας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας (1998-2000) και πρόεδρος στο Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής (2001-2002).
Υπήρξε μέλος σε πολλές κυβερνητικές και ανεξάρτητες επιτροπές, εμπειρογνώμων σε δημόσια έργα, σύμβουλος επί θεμάτων εδαφομηχανικής, στατικής και σεισμικότητας κτηρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πλαίσιο των μελετητικών του δραστηριοτήτων εντοπίζεται σε θέματα ευρύτερα από το τομέα των κατασκευών και της ασφάλειας στον εργασιακό χώρο, καθώς είναι ομιλητής σε ευρεία θέματα εκπαιδευτικά, γλωσσικά, ιστορικά και φιλοσοφικά στην Ελλάδα, στη Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο.
Στο εξωτερικό
Εκτός από την ανάδειξή του ως μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Σκυροδέματος, έχει λάβει την θέση του προέδρου της Διεθνούς Ενώσεως Εργαστηρίων και Υλικών (RILEM, 1977-78), αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονίας Στατικής (Fédération International de la Précontrainte, 1970-80), πρόεδρος της Μόνιμης Συνδιάσκεψης Ενώσεων Μηχανικών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (1972-1974), πρόεδρος της Ευρωδιεθνούς Επιτροπής Σκυροδέματος (CEB, 1983-1987) και εν συνεχεία πρόεδρος επιτροπής σχεδίασης (CEB-Model Code 90, 1987-1991) και μέλος της Γαλλικής Ένωσης Αντισεισμικής Μηχανικής.
Στη έδρα της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, υπήρξε σύμβουλος σε θέματα επισκευής κτηρίων (1980), σύμβουλος σε επιτροπές μνημείων και ιστορικών τόπων της Ουνέσκο και της UNIDO σε θέματα βιομηχανικού σχεδιασμού κατασκευών για χώρες του Τρίτου Κόσμου. Υπήρξε επίσης εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα αναγνώρισης τίτλων των μηχανικών, κατάρτισης, έρευνας και σεισμικής συμπεριφοράς κτηρίων. Επίσης εμπειρογνώμων σε θέματα αποτίμησης και ελέγχου του έργου ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ευρωπαϊκών κέντρων ερευνών.

Εργογραφία
Ο Θεοδόσης Τάσιος συνέγραψε πάνω από 18 ατομικά και συλλογικά έργα. Τα περισσότερα αφορούν θέματα κατασκευής, παιδείας, ελευθεροτεκτονισμού και άλλα.
Ατομικά:
•Ανθεκτικότητα σκυροδέματος, εκδ. Φοίβος, Αθήνα, 1990
•Η μηχανική της τοιχοποιίας, εκδ. Συμμετρία, σσ. 183Α' εκδ. 1992, ISBN 978-960-266-278-6
•Παιδεμός παιδείας, εκδ. Λύχνος, 1993, σσ. 259, ISBN 960-7097-26-2
•Η συμβολική τεκτονική, εκδ. Δίον, 1993, σσ. 217
•Κατασκευές και θεμελιώσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα, εκδ. Συμμετρία, 1999, σσ. 376, ISBN 960-266-025-2
•Δαιδάλματα: Επιλογή απ' το έργο του Θ. Π. Τάσιου, εκδ. Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ, 2000, σσ. 904, ISBN 960-254-554-2
•Τρεις αιώνες τεκτονική μουσική και οι δημόσιες συναυλίες, εκδ. Αγγελάκη Εκδόσεις, 2004, σσ. 133, ISBN 960-8160-10-3
•Η προβληματική των δημοσίων έργων, εκδ. Συμμετρία, 2004, σσ. 48
•"Παγκοσμιοποίηση" αποφενάκιση;, εκδ. Ψυχογιός, 2005, σσ. 162, ISBN 960-274-872-9
•Δημόσια και ιδιωτικά έργα: Παθήματα και μαθήματα, Επιμ. Γιώτα Καζάζη, εκδ. ΤΕΕ, 2006,
•Αξιολογικά προβλήματα κατά τη δομητική αποκατάσταση των μνημείων, εκδ. Λύχνος, 2006, σσ. 105, ISBN 960-6607-40-2
•Μεγάλα παραδείγματα ζωής, εκδ. Αγγελάκη Εκδόσεις, 2008, σσ. 178, ISBN 978-960-8160-30-9
•Περιβάλλον: (Πάλι τα ίδια;), εκδ. Σέλκα - 4Μ, 2010, σσ. 118, ISBN 978-960-8257-21-4
•Θεωρία σχεδιασμού επισκευών και ενισχύσεων, εκδ. Συμμετρία, 2010, σσ. 296, ISBN 978-960-266-278-6

Συλλογικά:
•Θ. Π. Τάσιος, Π. Γιαννόπουλος, Κ. Τρέζος, Σ. Τσουκαντάς, Προεκτεταμένο σκυρόδεμα, εκδ. Συμμετρία, 1995, σσ. 200, ISBN 960-266-215-8
•Συλλογικό, Ιστορία των Ελλήνων: Προϊστορικοί χρόνοι, εκδ. Δομή, 2006, σσ. 736, ISBN 960-8177-86-3
•Συλλογικό, Κράτος και διαφθορά: Πώς θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο, εκδ Ιανός, Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς, 2008, σσ. 200, ISBN 978-960-7827-91-3
•Συλλογικό, Η εργασία ως παράγων ανάπτυξης: Μετανάστευση - οικονομία - τεχνολογία, εκδ. Παπαζήσης, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, 2012, σσ. 676, ISBN 978-960-02-2659-1
Στην Αγγλική:
•Assessment, repair and redesign of RC structures, εκδ. Editor, CEL Bull 162, 1982
•Symbolic Masonry, (Πρωτότυπο: Η συμβολική τεκτονική), εκδ. Dion, 1993
•Selected papers T. P. Tassios, (Πρωτότυπο: Δαιδάλματα), εκδ. National Technical University of Athens Press, 2000, ISBN 960-254-554-2
Προτεινόμενη βιβλιογραφία
•Θ.Π. Τάσιος: Πρόσφατο δημοσιευμένο έργο, Επιμ. Γιώτα Καζάζη, εκδ. ΤΕΕ, 2009, σσ. 765, ISBN 978-960-8369-44-3

Από την WIKIPEDIA
Enhanced by Zemanta

"Ντού" στην Εφορία Χαλκίδας έκαναν οι διαρρήκτες

"Ντού" στην Εφορία Χαλκίδας έκαναν οι διαρρήκτες και "χτύπησαν" κατευθείαν στο χρηματοκιβώτια!

Την διάρρηξη και κλοπή διαπίστωσαν σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι που πήγαν να πιάσουν δουλειά και  διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν μπει μέσα, αφού προηγούμενα  με λοστούς είχαν σπάσει τα γραφεία.

Όπως είναι φυσικό, ειδοποιήθηκε και κατέφθασε η Αστυνομία που προσπαθεί να ανακαλύψει ίχνη των δραστών , να διαπιστώσει τι χρήματα κλάπηκαν και από πόσα χρηματοκιβώτια.

Για σήμερα, οι υπηρεσίες της ΔΟΥ δεν λειτουργούν για το κοινό, που είχε συγκεντρωθεί απ΄έξω και μονολογούσε:

-"Τόσα χρόνια μας τα παίρνουν με τους φόρους. Να και κάποιοι που τα παίρνουν από την εφορία¨...

Σε Δελτίο Τύπου, η διοίκηση της Εφορίας ανακοίνωσε: «Για σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Χαλκίδας θα παραμείνουν κλειστές λόγω διάρρηξης του καταστήματος και καταστροφής του εξοπλισμού του».

ΑΛΙΒΕΡΙ:Η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να αντιμετωπιστεί !

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων και η “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας” στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και της εκστρατείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της Εύβοιας για τη νόσο, συνδιοργάνωσαν στο Αλιβέρι εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου με θέμα

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΑ  -  ΝΟΣΟΣ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ» .

Αλτσχάιμερ, μια ασθένεια που επηρεάζει τμήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν τη σκέψη, τη μνήμη και τη γλώσσα και είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας στους ηλικιωμένους.                                                                                                                                   Η ασθένεια παρουσιάζεται στους άντρες άνω των 65 ετών και στις γυναίκες άνω
των 75. Παρουσιάζεται περισσότερο στις γυναίκες .Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050
ο αριθμός των  ατόμων που θα νοσούν από Αλτσχάιμερ θα έχει διπλασιαστεί και λόγω του μέσου προσδόκιμου μέσου όρου επιβίωσης των ανθρώπων που έχει ανέβει άνω των 85.

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιους από του παράγοντες κινδύνου. Υπέρταση, διαβήτης, σάκχαρο, παχυσαρκία, κατάθλιψη.
Πρόληψη: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
…….
Η νόσος Αλτσχάιμερ, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, αφορά όλο και μεγαλύτερο αριθμό ελληνικών οικογενειών.
Λέγετε ότι 200.000 ασθενείς υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα εκ των οποίων οι μισοί είναι διαγνωσμένοι και μόνο οι 5000 εξυπηρετούνται από κέντρα ημέρας και ξενώνες. Η έλλειψη της κρατικής μέριμνας είναι τραγική.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη τόσο στα άτομα που νοσούν, όσο και στους περιθάλποντες των ασθενών. 

Το θέμα εισηγήθηκε η κα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ,  Προσωποκεντρική Σύμβουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ Χαλκίδας.
Μετά το τέλος της  ομιλίας, η κα Αγγελίδου απάντησε σε ερωτήματα και προβληματισμούς των παρευρισκομένων.
Παρών στην εκδήλωση, όπως πάντα, ο ακούραστος κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος         Γ. Γραμματέας και ψυχή της Ε. Ε. Νόσου Αλτσχάιμερ Χαλκίδας.                                Δημιουργικός και οργανωτικός έχει αναλάβει το δύσκολο κομμάτι της άρτιας διοργάνωσης των εκδηλώσεων και όχι μόνο. 
Η αίθουσα  του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου ήταν κατάμεστη από ένα κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η είσοδος ήταν ελεύθερη.
Υποστηρίξτε την εταιρεία Αλτσχάιμερ Χαλκίδας και τους ανθρώπους με άνοια.    Επικοινωνήστε μαζί μας για όποιο σχετικό πρόβλημα σας απασχολεί, για προτάσεις αλλά και για την όποια εθελοντική προσφορά σας. 
Ανάμεσα στους  σκοπούς της είναι η δημιουργία συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια αλλά και των περιθαλπόντων τους.
Η “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και  συγγενών διαταραχών Χαλκίδας” και το Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας λειτουργεί ως μονάδα ημερήσιας φροντίδας ανοϊκών ασθενών και βρίσκεται στην οδό  Μεσσαπίων 4,  341 00  Χαλκίδα.
Για οποιαδήποτε  πληροφορία ή πρόταση προκειμένου να διοργανώσουμε ενημερωτική εκδήλωση και στην δική σας πόλη, στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης της Εύβοιας για τη νόσο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Αγγελίδου στο τηλέφωνο :  69 37 244 646.

Σας καλούμε  όλους να συμμετέχετε.
Η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να αντιμετωπιστεί !
Ενημερωθείτε!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...