Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τι αποκαλύπτει το ωροσκόπιό της Μάρως Κοντού;

Την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου στις 14:15, η Άση Μπήλιου αναλύει αστρολογικά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Τι προβλέπει για κάθε ζώδιο σε ερωτικό, οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο; Ποια ζώδια ευνοούνται στον έρωτα και ποια θα βρουν λύσεις σε προβλήματα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα;

Ακόμη, μάθετε τι επιφυλάσσει το 2013 για τους δώδεκα εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου σε ό,τι αφορά τη δέσμευση. Ποιοι θα ζήσουν έναν μεγάλο έρωτα και ποιοι θα πουν αντίο στην εργένικη ζωή;

Επίσης, μάθετε ποιες είναι οι ιδανικότερες ημερομηνίες γάμου για τη νέα χρονιά.

Τέλος, καλεσμένη της εκπομπής αυτή την εβδομάδα είναι η Μάρω Κοντού. Τι αποκαλύπτει το ωροσκόπιό της;

Για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, Stars System!

Η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 16:50, αναζητά θεραπείες χωρίς φάρμακα. Η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εκπομπής, η οποία διερευνά κατά πόσο οι θεραπευτικές αυτές μέθοδοι, που σε μεγάλο βαθμό είναι σήμερα αποδεκτές και από την κλασική ιατρική, μπορούν να λύσουν σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας με χαμηλότερο κόστος από τα φάρμακα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια δηλώνουν ότι έχουν βοηθηθεί από τις θεραπευτικές αυτές προσεγγίσεις, ενώ υπάρχουν και δεκάδες μελέτες που αποδεικνύουν ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτούς τους τρόπους παθήσεις όπως ο πόνος, η κεφαλαλγία, τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, οι αλλεργίες, ακόμη και εξαρτήσεις όπως από το αλκοόλ ή το κάπνισμα.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται επίσης μέθοδοι όπως η οστεοπαθητική, η δραματοθεραπεία, η ρεφλεξολογία, μια νέα θεραπευτική μορφή γιόγκα και το ολιστικό μασάζ. Οι περισσότερες από αυτές έχουν ως στόχο να επιλύσουν κυρίως προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος αλλά και σε μεγάλο βαθμό να βελτιώσουν ιατρικά προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική μας ισορροπία.

Στο στούντιο φιλοξενούνται γιατροί που εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες μεθόδους αλλά και παθολόγος που εκπροσωπεί την κλασική ιατρική. Οι επιστήμονες μιλούν για τις αμφιλεγόμενες, από αρκετούς θεραπείες, αναζητώντας τις πραγματικές τους ενδείξεις, τα οφέλη τους στον οργανισμού αλλά και τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η εφαρμογή τους.

Καλεσμένη στο στούντιο είναι η γνωστή ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η οποία για αρκετά χρόνια χρησιμοποιεί τις θεραπείες αυτές για να βρει λύσεις σε προβλήματα υγείας που την απασχολούν.

Αποστόλου: "403.000 στρ. η καταπατημένη δημόσια γη κι άλλη τόση στα αζήτητα "

"403.000 στρ. η καταπατημένη δημόσια γη κι άλλη τόση στα αζήτητα " δηλώνει ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ , Βαγγέλης Αποστόλου και επισημαίνει:

"Πολλά τα ερωτήματα που προκαλεί η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην ερώτησή μου για τη καταπάτηση που συντελείται στη δημόσια γη .

Η παραδοχή της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας ότι τα ακίνητα που φέρονται ως « ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ», δηλαδή καταπατημένα, ανέρχεται σε 28.300 και καλύπτουν συνολική επιφάνεια 403.000 στρέμματα επιβεβαιώνει την ανησυχία μας για το πλιάτσικο που γίνεται σε βάρος της δημόσιας γης .

Ταυτόχρονα βέβαια η απάντηση επιβεβαιώνει την αναποτελεσματικότητα των Κτηματικών Υπηρεσιών τόσο στη προστασία της δημόσιας περιουσίας όσο και στην κατοχύρωση της κυριότητας πολύ μεγάλου αριθμού ακινήτων που στις κτηματολογικές εγγραφές χαρακτηρίζονται ως «ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ», ενώ πρόκειται για δημόσια ακίνητα , των οποίων το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν υπερασπίστηκε το Δημόσιο κατά τη διαδικασία σύνταξης του Κτηματολογίου" .

Γιατί τα "βρόντηξε" ο Παγώνης στο Δημ. Συμβούλιο Χαλκίδας


Η πεζοδρόμηση της Αβάντων, η επέκταση του πεζοδρομίου στην παλιά αγορά αλλά και τα κλειστά δημοτικά πάρκινγκ σε συνδυασμό με την ενοικίαση από τον Δήμο κτιρίων με πανάκριβα ενοίκια ενώ έχει στη διάθεσή του "ακίνητα - φιλέτα" ξεχείλισαν το ποτήρι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων που με επικεφαλής τον Χρήστο Παγώνη, αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου.

Ο Χρήστος Παγώνης έθεσε για ακόμη μία φορά, το ζήτημα της πεζοδρόμησης της Αβάντων, χωρίς να έχει παρθεί καμία σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ο ίδιος επισημαίνει, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον κο Ζεμπίλη να προχωρήσει τα έργα.

Επίσης η πεζοδρόμηση στην δεξιά πλευρά της παλαιάς αγοράς, είναι ένα έργο που δεν θα ωφελήσει κανέναν πολίτη, αφού όπως δηλώνει ο Χρήστος Παγώνης, η παλιά αγορά είναι εγκαταλελειμμένη και ένα δήθεν πεζοδρόμιο δεν θα καλυτερεύσει την κατάσταση.

Η Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας, ζήτησε από τον Θανάση Ζεμπίλη να δώσει άμεση απάντηση για την μη αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων και για ποιο λόγο ο Δήμος πληρώνει υπέρογκα ποσά σε ενοίκια αφού την ίδια ώρα υπάρχουν στην ιδιοκτησία του Δήμου ακίνητα φιλέτα.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Παγώνη, η απάντηση του Δημάρχου είναι ότι τα ενοίκια των κτηρίων που χρησιμοποιεί ο Δήμος δεν τα πληρώνει από το ταμείο του αλλά τα πληρώνει το κράτος. (Καταπληκτικός ο Δήμαρχος: Δεν τα πληρώνουμε εμείς (ο Δήμος) αλλά το κράτος, δηλαδή τα κορόιδα  οι πολίτες)

Τα δημοτικά πάρκινγκ έχουν σταματήσει την λειτουργία τους εδώ και αρκετό καιρό, στερώντας μεγάλα ποσά στα ταμεία του Δήμου, ωστόσο ο Δήμαρχος θέλησε να μην μιλήσει για το μέλλον των δημοτικών πάρκινγκ.

Πρόγραμμα Πανήγυρης Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας Χαλκίδας

Πρόγραμμα Πανήγυρης Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας Χαλκίδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: (βράδυ 8:00)

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ κατά την διάρκεια της οποίας θα τεθούν σε προσκύνηση Ι. Λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: (απόγευμα 5:30)

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ και εν συνεχεία ΟΜΙΛΙΑ από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σιλουανό Πεπονάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Αλιάρτου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

Πρωί (10:00 π.μ.): ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ

Απόγευμα (6:00 μ.μ.): ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΤΡΙΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

Πρωί: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Απόγευμα (4:30μ.μ.): Εσπερινός & Ι. Παράκλησις

ΕΔΩ ο καθηγητής, εκεί ο καθηγητής, που είναι ο καθηγητής;


ΕΔΩ ο καθηγητής, εκεί ο καθηγητής, που είναι ο καθηγητής;

Τη στιγμή που κάποιοι παίζουν τον... παπά με τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών, τα νούμερα είναι... αμείλικτα! 

Ανακοίνωση για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Εύβοιας εξέδωσε πρόσφατα η ΕΛΜΕ Εύβοιας και ζητούσε να καλυφθούν τα κενά. Μόνο που διαβάσαμε τη... μισή αλήθεια. Γιατί τα κενά υπάρχουν , αλλά το υπουργείο αποκάλυψε που έχουν πάει οι καθηγητές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Στερεάς Ελλάδας προσλήφθηκαν 216 αναπληρωτές για τη σχολική χρονιά 2012-2013.

Την ίδια ώρα, από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα είναι αποσπασμένοι σε γραφεία, εκτός σχολικών αιθουσών, συνολικά 307 εκπαιδευτικοί. Αν δηλαδή  τα δύο τρίτα των αποσπασμένων ήταν στη θέση τους, δεν θα υπήρχε ούτε ένα εκπαιδευτικό κενό.

Πως είπατε;

ΑΡΤΑΚΗ: Σπίτι 55χρονης έγινε στόχος των διαρρηκτών


Tο σπίτι 55χρονης γυναίκας, στην Αρτάκη έγινε στόχος των διαρρηκτών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οι δράστες έσπασαν με λοστό την πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας, δύο laptop, ένα κινητό και μια τηλεόραση.

Η άτυχη γυναίκα  κατήγγειλε το συμβάν στο Α.Τ. Αρτάκης. Για τον εντοπισμό των δραστών γίνονται έρευνες.

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου ε.ε. πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ε.ε. και ώρα 6:00 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου ε.ε. και ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 5:30 μ.μ. θα λάβει χώρα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και εν συνεχεία θα τελεσθεί το κτιτορικό μνημόσυνο.

Μαρκόπουλος: Αναπάντητα τα ερωτήματα για τις 24 off shore της Κύμης

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που έθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα αποτελέσματα ελέγχου για τις 24 off shore  της Κύμης,   καθώς από τα έντεκα ερωτήματα απαντήθηκαν μόλις τα δυο και αυτά εν μέρει .

Οι απαντήσεις του  αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, αφήνουν θολό το τοπίο σχετικά με την έρευνα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και τις προθέσεις του υπουργείου.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών  ενημερώνει ότι έχει υπογραφεί σχετική  υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο (Δ.Ε.Κ) Αθηνών   τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου των συγκεκριμένων off shore καθώς βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Αναπάντητο παραμένει  το ερώτημα για το ενδεχόμενο παραγραφής των υποθέσεων αυτών των εταιριών.

Από το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών  αποκαλύπτεται ότι  εντός του 2012 δεν έχουν  ληφθεί  νομοθετικά ή άλλου είδους μέτρα  για την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και την αντιμετώπιση των φαινομένων φοροδιαφυγής μέσω  off shore εταιριών όπως είχε δεσμευθεί ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πριν από έτος. 

Επικαλούμενο το φορολογικό απόρρητο, το υπουργείο Οικονομικών αρνείται όχι μόνο  να δώσει ονομαστικά στοιχεία, αλλά αποφεύγει να δημοσιοποιήσει στοιχεία που αφορούν το πόσες off shore έχουν ελεγχθεί, αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα, ποια  από αυτά  έχουν εισπραχθεί και άλλα αριθμητικά στοιχεία που δεν εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο και επομένως  το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε  να δημοσιοποιήσει.

Τέλος,   η Δ.Ο.Υ  Κύμης αναστέλλει τη λειτουργία της από τις 14-1-2013, όπως προφανώς θα συμβεί και με τις  υπόλοιπες Δ.Ο.Υ  του νομού, αφού όπως αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, στο νομό Ευβοίας θα παραμείνει μια Δ.Ο.Υ. , επιπέδου διεύθυνσης, με έδρα τη Χαλκίδα. Δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με το προσωπικό των υφιστάμενων Δ.Ο.Υ. στο νομό και αν κάποιες οικογένειες αναγκασθούν να μετακινηθούν στη Χαλκίδα προκειμένου να στελεχώσουν τη Δ.Ο.Υ με 30 ελεγκτές και άλλο προσωπικό, όπως αναφέρεται στην απάντηση.    

Οι off-shore της Κύμης στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ

Στην Εύβοια και την Κύμη στρέφουν την προσοχή τους, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών, στην προσπάθεια να ξεδιαλύνουν το τοπίο με τις «υπεράκτιες» εταιρείες που έχουν την έδρα τους εκεί.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έστειλε στην Βουλή σχετικό έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι βρίσκεται στη διαδικασία της δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος και λοιπών φορολογιών καθώς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ), του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), του φόρου ακίνητης περιουσίας και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων, όλων των ανέλεγκτων χρήσεων.

Στην παρούσα φάση, όπως εξάλλου αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, πραγματοποιείται  έλεγχος των 24 offshore, που δραστηριοποιούνται στην Κύμη και από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας.

Ο υφυπουργός απαντάει με τον τρόπο αυτό σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλου για τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό offshore στην περιοχή της Κύμης.

Πάνω από 2 εκ. ευρώ έδωσε η Μητρόπολη για το φιλανθρωπικό της έργο


Τρεις Κληρικολαϊκές Συνάξεις για τον συντονισμό του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς και εθελοντές στο φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα στην Ιστιαία, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 στο Προκόπι και την Τετάρτη 28 Νομεβρίου 2012 στην Χαλκίδα.

Στις Συνάξεις αυτές, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος  έδωσε τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου  και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης. Μιλώντας στους συμμετέχοντες, εξήγησε ότι τα μέλη της Εκκλησίας καταθέτουν πάντα τις θλίψεις και τις δυσκολίες τους στο Θεό. Ακόμη, διευκρίνησε ότι ο Έρανος της Αγάπης και γενικότερα η φιλανθρωπική πρόσκληση της Εκκλησίας δεν θέλει να προσθέσει ένα ακόμη βάρος στους, ούτως ή άλλως δυσκολευόμενους οικονομικά ανθρώπους, αλλά ν’ αποτελέσει ευκαιρία πραγματική για τους πτωχούς και τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται και προστρέχουν, όλο και περισσότερο στην Εκκλησία.

Εκτός από αυτές τις Συνάξεις και για τον σωστότερο συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εξαπέστειλε την υπ’ αριθμόν 70 Εγκύκλιό του, η οποία θα διαβαστεί στις Ενορίες τις δύο ερχόμενες Κυριακές (2 και 9 Δεκεμβρίου 2012).

Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί  από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2012 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.

Ενημερώνουμε  ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, με τη βοήθεια όλων των χριστιανών διέθεσε από τον Νοέμβριο 2011 έως και τον Οκτώβριο του 2012, ποσό της τάξεως των 2.013.575,73 € (ή 685.125.929 δραχμών) για το φιλανθρωπικό της έργο.

Επιπλέον, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι κατά το έτος 2012 η Τοπική μας Εκκλησία έχει αποδώσει φορολογία στο Κράτος, το ποσό των 68.026,66 €.

Γνωρίζουμε καλά ότι  οι ημέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσβάστακτων οικονομικών  βαρών, που έχουν «γονατίσει» το Λαό μας, αλλά επειδή πάντοτε υπάρχουν και πιο φτωχοί από μας, αλλά και γιατί ως Τοπική Εκκλησία έχουμε καθαρό πρόσωπο και καθαρά χέρια, τολμούμε και ζητούμε όχι για εμάς, αλλά για γι’ αυτούς τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκουν κουράγιο, απαντοχή και σημαντική βοήθεια στην πάντοτε φιλόξενη, φιλάνθρωπη και ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...