Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κύμη: Πήγε να πληρώσει το δάνειο αλλά βρήκε τις πόρτες κλειστές!

Πήγε σήμερα το πρωί για να πληρώσει το δάνειο του, ωστόσο στεναχωρήθηκε όταν είδε τις πόρτες κλειστές.

Έμεινε απογοητευμένος και μάλιστα όπως βλέπετε και στην φωτογραφία το πήρε τόσο κατάκαρδα το συμπαθέστατο τετράποδο και έμεινε για ολόκληρες ώρες δεμένο έξω από την πόρτα της τράπεζας κοιτώντας με απορία και περιμένοντας τους υπαλλήλους να έρθουν.

Μάταια όμως, η συγκεκριμένη τράπεζα έχει κλείσει το υποκατάστημα της στην Κύμη εδώ και χρόνια...
evianews.com

Και στο Ηράκλειο Αττικής τίμησαν τον Στ. Καζαντζίδη - Παρόντες και από το Σύλλογο Χαλκίδας

Αφιερωμένη στον Στέλιο Καζαντζίδη ήταν η  βραδιά, που ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου Νέου Ηρακλείου Αττικής, με τον τίτλο ΠΟΛΕΩΣ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΥΡΑΣ 2012 που γίνονται κάθε χρόνο στο κτήμα FIX από 14 Σεπτεμβρίου έως και 1 Οκτωβρίου.

Δυναμικό παρόν έδωσε ακόμη μια φορά, ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη νομού Ευβοίας «ΥΠΑΡΧΩ».

Την οργάνωση είχαν ο σύλλογος ποντίων Νέας Ιωνίας η ΡΩΜΑΝΙΑ και ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Νέας Ιωνίας Νέου Ηρακλείου ο ΖΕΦΥΡΟΣ

ΠΑΜΕ: Στην πλατεία Αγοράς, στις 11 το πρωί συγκέντρωση την Τετάρτη

Στην πλατεία Αγοράς, στις 11 το πρωί, οργανώνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ Εύβοιας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. Στη σχετκή ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μας γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο.

Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή. Με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.

Ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.

Όλοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε "τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία".

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.

Δεν αποδεχόμαστε να καθορίζεται από την κυβέρνηση ο μισθός και το μεροκάματο, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση του οκτάωρου, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Δεν αποδεχόμαστε να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και αυτή να είναι ένα επίδομα. Δεν αποδεχόμαστε τις 13 ώρες δουλειά. Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές κοινωνικών δαπανών.

Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά! Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο και τον καρπώνονται οι εκμεταλλευτές μας.

Να τσακιστεί μέσα σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, η πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους. Να απαντήσουμε στα βάρβαρα μέτρα, με οργάνωση, με δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας.

Κριτήριο πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.

Σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία. Φοβισμένος λαός σημαίνει επίθεση χωρίς τέλος.

Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω.

Να πάρουν φωτιά τα εργοστάσια. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα.

Κάθε σωματείο, κάθε λαϊκή επιτροπή να μπει μπροστά, να οργανώσει τον αγώνα, να πάρει κάθε μέτρο για να παραλύσει η χώρα.

Είναι ώρα μάχης. Όχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση. Εργατική αντεπίθεση.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ - ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ"

Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας»

Οι βάσεις για μια καλή συνεργασία στο μέλλον πάνω σε διάφορους τομείς της οικονομίας τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της κινέζικης επαρχίας Jiangxi της Κίνας .
Θέμα της συνάντησης ήταν « Ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας στους τομείς της Βιομηχανίας της Πληροφορίας ( information industry) & στον τομέα του Πολιτισμού (culture sector) μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας»

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων στην Επαρχία Jiangxi στην Κίνα το Νοέμβριο του 2011, όπου σφραγίστηκε το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2011 στη Λαμία μεταξύ των δυο Περιφερειών, με στόχο την ανάπτυξη και την οικονομική συνεργασία .

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας τέθηκαν κυρίως τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού και της επικοινωνίας (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας) και δόθηκε η ευκαιρία να γίνει λεπτομερής ανάλυση των διαδικασιών.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς « η συνεργασία αυτή πρέπει να λειτουργήσει σε πρακτικό επίπεδο. Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, βρίσκεται στη δίνη μιας παγκόσμιας και κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας. Μόνο μέσα από επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες με άλλες χώρες όπως η Κίνα θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την μέγγενη της ύφεσης. Πιο πολύ από ποτέ, χρειάζεται, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δοθεί ώθηση στην τοπική και ελληνική οικονομία».

Από την πλευρά τους τα μέλη της Κινέζικης αντιπροσωπείας στις τοποθετήσεις τους έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο θετικό κλίμα που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις των δύο περιφερειών και εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για μια γόνιμη συνεργασία με τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Στα πλαίσια του προγράμματος της επίσκεψης τα μέλη της Κινέζικης αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν τον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Αναγνωστάκης προς ΚΚΕ: "Ο καθείς με τα όπλα του: Εμείς επιλέξαμε, την αλήθεια και την ευθύνη" -ΒΙΝΤΕΟ Ντοκουμέντο

ΣΚΛΗΡΗ απάντηση στο ΚΚΕ Εύβοιας δίνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης και επισημαίνει με έμφαση:

"Ας μην ανησυχούν όμως οι φίλοι του ΚΚΕ Εύβοιας, στο μοναχικό δρόμο του απομονωτισμού που επέλεξαν και στο κυνήγι φαντασμάτων και σκιών, θα τους αφήσουμε μόνους.

Ο καθείς με τα όπλα του: Εμείς επιλέξαμε, την αλήθεια και την ευθύνη".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημ. Αναγνωστάκη έχει ως εξής:

"Το δικαίωμα στην κριτική το έχουν όλοι. Και φυσικά οι φίλοι του ΚΚΕ που έσπευσαν να βγάλουν ανακοίνωση για να με επικρίνουν με αφορμή την ομιλία μου στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη ( 22/09/12), σχετικά με τις αποζημιώσεις όσων τα καταστήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων.

Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαστρεβλώνουν το νόημα της ομιλίας και να αλλοιώνουν την ουσία των επιχειρημάτων μου.

Όσοι αγωνίζονται για τα εργατικά τους δικαιώματα, είτε στο δημόσιο τομέα, είτε στον ιδιωτικό προφανώς δεν είναι εχθροί της δημοκρατίας και της οικονομίας.

Με μια διαφορά, όμως. Όταν σπάνε, καίνε και λεηλατούν καταστήματα, αρχιτεκτονήματα, έργα τέχνης, κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους, είναι εχθροί της Δημοκρατίας, που τόσοι αγωνίστηκαν – μεταξύ αυτών και το ΚΚΕ - να έχουμε σήμερα. Όταν κλείνουν τα λιμάνια και εμποδίζουν τους τουρίστες να κατέβουν από τα πλοία, διασύρουν τη χώρα τους στο όνομα των αγώνων που κάνουν.

Και αυτό δεν είναι τσουβάλιασμα. Είναι η πραγματικότητα που ζήσαμε.

Ας τα σκεφτούν αυτά οι φίλοι του ΚΚΕ, όταν κάνουν κριτική.

Και όταν ονομάζουν εργοστάσια και εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων ή τα κλείνουν, μπορούν να προσθέσουν στη λίστα ένα, δύο ακόμα. Γιατί τα δικαιώματα δεν είναι «εκείνων» και των «άλλων».

Είναι όλων όσων θέλουν και ονειρεύονται να ζήσουν καλύτερα στον τόπο τους.

Το ΚΚΕ Εύβοιας για ακόμα μια φορά εγκλωβισμένο στο δογματισμό του, στρεβλώνει με έναν άθλιο και ελεεινό τρόπο την τοποθέτησή μου στην ολομέλεια της βουλής.

Θα συνιστούσα μία προσεκτικότερη ανάγνωση ώστε να κατανοήσουν, αν έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ομιλίας.

Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, η στοχοποίηση πολιτικών προσώπων και η ενοχοποίηση της διαφορετικής πολιτικής άποψης, δηλώνουν αδυναμία και έλλειψη σοβαρών πολιτικών επιχειρημάτων.

Ας μην ανησυχούν όμως οι φίλοι του ΚΚΕ Εύβοιας, στο μοναχικό δρόμο του απομονωτισμού που επέλεξαν και στο κυνήγι φαντασμάτων και σκιών, θα τους αφήσουμε μόνους.

Ο καθείς με τα όπλα του: Εμείς επιλέξαμε, την αλήθεια και την ευθύνη".

Θανατηφόρο τροχαίο στα Ψαχνά: Φορτηγό παρέσυρε δικυκλιστή

Φωτό αρχείου
Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών Ευβοίας μπροστά από τον I.N. Mεταμορφώσεως του Σωτήρος, όταν φορτηγό του δήμου Διρφύων Mεσσαπίων, παρέσυρε και σκότωσε δικυκλιστή.

Πρόκειται για μεσήλικα από τα Ψαχνά, ο οποίος βρήκε εφιαλτικό τέλος.

Στο σημείο έφτασαν πρώτοι οι Eθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών, αλλά ο άτυχος άνδρας ήταν ήδη νεκρός.

Mε ασθενοφόρο του EKAB, η σορός του μεταφέρθηκε στο Kέντρο Yγείας Ψαχνών.

Πρόβλημα με τα αδέσποτα στα Ψαχνά

Ένα από αυτά τα προβλήματα στα Ψαχνά, είναι και τα αδέσποτα τα οποία υπάρχουν τόσο στην Κεντρική Πλατεία της πόλης όσο και σε πολλά άλλα σημεία τόσο στα Ψαχνά, όσο και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα, σύμφωνα με το messapianews.

Κάποιοι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι δεν έχουν καν ευαισθησίες, παίρνουν κατοικίδια και μετά από λίγο διάστημα για δικούς τους λόγους, τα διώχνουν και αυτά περιφέρονται από δω και από εκεί και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα  γίνονται αδέσποτα.

Έτσι δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα τόσο για τα ίδια τα άμοιρα τα ζώα, τα οποία πολλές φορές δεν βρίσκουν καν τροφή να φάνε και κινδυνεύουν να χτυπηθούν από διάφορα οχήματα που κυκλοφορούν στην περιοχή, όσο και για τους πολίτες λόγω των ασθενειών των οποίων μπορεί να έχουν ή να αποκτήσουν και όχι μόνο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...