Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Παραλία Αυλίδας και Καλοχώρι - Παντείχι

Η Σμύρνη καίγεται...



Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το πρόγραμμα για το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, έχει ως εξής:

- ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 14 περιοχή Μόρφα


Ώρα 21:00 (πλατεία έμπροσθεν περιφερειακού Ιατρείου)

Λαϊκή Βραδιά, με ορχήστρα…

- ΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΠΑΝΤΕΙΧΙ: ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ώρα 21:00 πλατεία Κώττη


Χορευτική Παράσταση «Αφιέρωμα στη Μ. Ασία»

Επιμέλεια: Βαγγέλης Κυριακόπουλος

Συνεχίζονται τα "Κυζίκεια" με την "Γιορτή του Ψαρά" στην Αρτάκη

Φωτό  από την Γιορτή του Ψαρά 2011
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το πρόγραμμα για το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, έχει ως εξής:

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - Ν. ΑΡΤΑΚΗ «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012»


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Ώρα: 21:00 - Παραλία (Ανεμόμυλος)


6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κυζικείων Συμμετέχουν οι Χορωδίες: Αρτάκης, Χαλκίδας, Λειβαδιάς και Τρίπολης «Ορφέας»


ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Ώρα: 21:00 - Παραλία (Ανεμόμυλος)


Βραδιά Νεολαίας με το Μουσικό Εργαστήρι ΔΟΑΠΠΕΧ Ν. Αρτάκης Επιμέλεια: Κικίδης Δημήτρης


ΠΕΜΠΤΗ 23 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα: 21:00 - Χώρος: Παραλία (Ανεμόμυλος)

6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Συμμετέχουν: 1)Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Η ΓΡΙΖΑ», 2)Σύνδεσμος Πελοποννησίων Εύβοιας «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», 3)Σύλλογος Κρητών Εύβοιας «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», 4)Χορευτικός Πολιτιστικός ¨ομιλος Ασωπίας «ΕΙΛΕΣΕΙΟΝ», 5)Πολτιστικός Σύλλογος Αλιάρτου, Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αλιβερίου, 6)Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων «ΑΛΚΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΑ», 7)Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Λουκισίων «Η ΑΝΘΗΔΩΝ», 8)Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Αμαρύνθου και 9)Χορευτικό Εργαστήρι ΔΟΑΠΠΕΧ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ. Επιμέλεια: Θοδωρής Γιαννακάρας


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Ώρα: 21:00 - Παραλία (Ανεμόμυλος)

Παράσταση Κλασσικού & Μοντέρνου Χορού, από τη Σχολή Χορού ¨Υφαντή Παρασκευή¨.


ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Ώρα: 21:00 - Παραλία (Ανεμόμυλος)

Η ΓΙΟΡΤΗ του ΨΑΡΑ χορός, τραγούδι, ψαρομεζέδες.. με τη συμμετοχή των Συλλόγων Αλιέων Ν. Αρτάκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 Ώρα: 21:00 - Χώρος: Ζέφυρος

ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΤΑΚΙΝΩΝ – ΚΥΖΙΚΗΝΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ - Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις - «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το πρόγραμμα για το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, έχει ως εξής:

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 - ΧΑΛΚΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Ώρα: 21:00 - Κάστρο Κανήθου


Παιδική Θεατρική παράσταση: «Ο Τζίμ το Τζιτζίκι και η Συμμορία του Μονόφθαλμου Τυφλοπόντικα» του Ευγένιου Τριβιζά, μουσική Γιάννης Ζουγανέλης - Τιμή εισιτηρίου: 10€


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ώρα: 21:00 - Κάστρο Κανήθου

Συναυλία με τους ΟΝΑΡ συμμετέχει ο Θανάσης Βούτσας

Τιμή εισιτηρίου: 8 € - Τιμή προπώλησης: 6 €


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Ώρα: 21:00 - Κάστρο Κανήθου

Θεατρική παράσταση «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

Tο μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη και Έρση Μαλικένζου, που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου.

Στο έργο πρωταγωνιστούν οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό. Έτσι, κατά τη διάρκεια του έργου, ποτέ δε βλέπουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Αντίθετα, παρακολουθούμε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα.
Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Το παρασκήνιο διαδέχεται το προσκήνιο της ιστορίας σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι, που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία, στη συνείδηση, αλλά και στον πατριωτικό αυτοσαρκασμό, γιατί «για να πάει κανείς μπροστά, πρέπει να κοιτάει και λίγο πίσω».
Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ’ το δημοτικό ως το σύγχρονο.
Τιμή εισιτηρίου: 15 & 10 € - Τιμή προπώλησης 10 €


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ώρα: 21:00 -Κόκ Σπίτι(πλατεία Μάλλιου)

Συναυλία "ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" Μουσική & Τραγούδια από τη Μεγάλη Οθόνη (Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής - Μουσικά Σύνολα ΔΟΑΠΠΠΕΧ)


ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Ώρα: 21:00 - Χώρος: Κάστρο Κανήθου

Θεατρική παράσταση «Ο Επιθεωρητής» (του Νικολάι Γκόγκολ) από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης - Τιμή εισιτηρίου: 15 & 10 €

Από ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ έως ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ώρα: 21:00 - Χώρος: Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου)
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Αυτό είναι το πρόσωπο του Πακιστανού που χτύπησε τη 15χρονη στην Πάρο [εικόνα]

Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας να μην γίνει γνωστό στο πανελλήνιο το πρόσωπο του «δράκου της Πάρου», ο οποίος χτύπησε με πέτρα τη 15χρονη Μυρτώ, τελικά η φωτογραφία διέρρευσε και κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου.

Την φωτογραφία εξασφάλισε για το «Πρώτο Θέμα» ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης, ο οποίος κατάφερε να απαθανατίσει τον πακιστανικής καταγωγής δράστη ο οποίος κρατείται πλέον στις φυλακές Αυλώνα.

Χαλκίδα : Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά...

Συνελήφθησαν, προχθές (09-08-2012) το απόγευμα στην Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή... αστυνομικών της ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τρεις (3) ημεδαποί, εκ των οποίων μία 25χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 27 και 25 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Βέροιας Ημαθίας, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντόπισαν χθες το απόγευμα στη Χαλκίδα το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός του χώρου αποσκευών του οχήματος, μια νάιλον σακούλα που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (960) γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (110) γραμμαρίων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (5) γραμμαρίων, η οποία ήταν τοποθετημένη σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από τιμόνι του οχήματος, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, καθώς και το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητό τους.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο δίμηνο συνελήφθησαν, στο πλαίσιο μεθοδικών αστυνομικών ερευνών και συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα για ναρκωτικά και κατασχέθηκαν:

- (1.146,9) γραμμάρια ηρωίνης.

- (144,1) γραμμάρια κοκαΐνης.

- (970,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

- (197) δενδρύλλια κάνναβης.

- (107) ναρκωτικά δισκία, διαφόρων τύπων.

- Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

- Ένα (1) πιστόλι με δύο (2) γεμιστήρες, (137) φυσίγγια και ένα μαχαίρι

- Δεκατέσσερα (14) κινητά τηλέφωνα.

- Το χρηματικό ποσό των (2.765) ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών.

- Διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών.

- Δύο (2) Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών θα συνεχισθούν αμείωτα.

Πότε, σε πόσες δόσεις και με τι ποσό η κάθε μία θα πληρώσετε το φόρο εισοδήματος

Τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας έχουν αρχίσει και καταφτάνουν ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που όχι μόνο έλαβαν το εκκαθαριστικό αλλά πλήρωσαν και την πρώτη δόση. Ωστόσο, μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί με τις δόσεις για την.. αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος. Και αυτό γιατί σε όλα τα εκκαθαριστικά που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής, η αποπληρωμή προβλέπεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις... ενώ τα δεδομένα στην πορεία άλλαξαν!
Πώς θα μάθετε πόσο και πότε θα πληρώσετε;

Αν περιμένετε κάποιο ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις περισσότρες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου, το πιθανότερο είναι να μη πληρώσετε ποτέ... Ακόμη και αν το εκκαθαριστικό που λάβατε παραπέμπει σε τρεις δόσεις, ίσως μπορείτε να πληρώσετε σε περισσότερες δόσεις.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τον αριθμό των δόσεων, το ύψος τους και την ημερομηνία πληρωμής, δε χρειάζεται να απευθυνθείτε στην εφορία. Από Δευτέρα όλες αυτές οι πληροφορίες θα υπάρχουν στην ηλεκτρονική σελίδα του δικτύου TAXIS. Καθένας θα μπορεί με τους κωδικούς του να μπει και να μάθει αναλυτικά το ποσό και τις ημερομηνίες που θα πρέπει να πληρώσει. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του δικτύου TAXIS, θα υπάρχει μία ειδική εφαρμογή στην κατηγορία ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Αν δεν έχετε υποβάλλει ηλεκτρονικά την φορολογική σας δήλωση και συνεπώς δεν έχετε κωδικούς για το σύστημα TAXIS, τότε μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δόσεις σας και τις ημερομηνίες πληρωμής από την τράπεζα στην οποία θα πληρώσετε το φόρο σας αρκεί να έχετε έναν κωδικό που αναγράφετε στο εκκαθαριστικό σας και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) σας.

Η ρύθμιση του υπουργείου για της αποπληρωμή σε περισσότερες δόσεις θα εφαρμοστεί άμεσα για όλους τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 60.000 ευρώ και ο φόρος τους είναι πάνω από 300 ευρώ.

Αναλυτικά πώς θα πληρωθούν οι δόσεις:

Οι φορολογούμενοι που θα έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση τους τον Αύγουστο, θα έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν σε 7 μηνιαίες δόσεις έως τον φεβρουάριο.

Οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Iούνιο και θα έπρεπε να πληρώσουν τη δεύτερη δόση τον Αύγουστο, θα μπορούν να πληρώσουν σε 7 δόσεις το υπόλοιπο ποσό.

Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου, μπορούν να μην πληρώσουν τον Αύγουστο και να συνεχίσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο της οφειλής από το Σεπτέμβριο, επιμερισμένο σε 5 δόσεις.

Τέλος όσοι πλήρωσαν ήδη την πρώτη δόση που κανονικά λήγει μέσα στον Αύγουστο, θα μπορούν να μην πληρώσουν το Σεπτέμβριο και να ξεκινήσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο του φόρου από τον Οκτώβριο και για 5 μήνες.

Χορωδιακό φεστιβάλ στην Αρτάκη

Το 6ο Χορωδιακό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην παραλία της Αρτάκης ( στον Ανεμόμυλο), με διοργανωτή τον Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας.

Στο φεστιβάλ έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εξής χορωδίες: Χορωδιακός Σύλλογος Χαλκίδας, Νεανική χορωδία "Ορφέας Τρίπολης", Χορωδία "Αμβρισσός" Διστόμου και Χορωδία Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αρτάκης. 

Χαλκίδα: Σφράγισε ο Δήμος το πάρκινγκ της Καραμουρτζούνη

Το Δημοτικό πάρκινγκ μεταξύ των οδών Αβάντων και Καραμουρτζούνη ( πρώην Σολογιάννη) σφραγίστηκε από το Δήμο Χαλκιδέων την Παρασκευή 10 Αυγούστου και κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί πλέον να παρκάρει.

Αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το πάρκινγκ άνοιξε για τους οδηγούς, μετά το κλείσιμό του στις αρχές Ιουλίου, για το δεκαήμερο εμπόρων και επρόκειτο να λειτουργήσει όπως παλιά, δηλαδή με ελεύθερο παρκάρισμα για όσους προλάβαιναν να παρκάρουν.

Ωστόσο αποδείχτηκε ότι το άνοιγμα του πάρκινγκ έγινε αυθαίρετα από κάποιον ιδιώτη, που ήθελε να παρκάρει το αυτοκίνητό του και το πρωί της Παρασκευής 10 Αυγούστου συνεργείο του Δήμου προχώρησε σε ερμητικό κλείσιμο, με τοποθέτηση σιδηροπασάλων στις εισόδους.

Το θέμα είναι όμως ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθεί ο χώρος, κάτι που πρέπει να γίνει σύντομα, διότι είναι κρίμα να μένει ανεκμετάλλευτος ένα τέτοιος χώρος στο κέντρο της πόλης.
 
egnomi.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Θρίλερ με τους αδίστακτους της Πάρου

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ που ξεκίνησε χθες στην Πάρο με την εν ψυχρώ εκτέλεση του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα από τους αδίστακτους, που λήστεψαν υποκατάστημα τράπεζας στην πλατεία της Νάουσας. 

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Γιάννης Μπέζος: Οικογενειακές διακοπές στην Εύβοια

Οικογενειακές διακοπές στην Εύβοια επέλεξε να κάνει ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Μπέζος

Ανάμεσα στις θεατρικές υποχρεώσεις του στην Επίδαυρο αλλά και στην περιοδεία που κάνει σε όλη την Ελλάδα βρήκε ευκαιρία να απολαύσει το μπάνιο του στην πλαζ γνωστού ξενοδοχείου.

 Ο ηθοποιός που το φετινό καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη με το Εθνικό θέατρο έχει καταφέρει να "ξεκλέβει χρόνο" για την οικογένειά του και να κάνει μερικές βουτιές.

 Η παράσταση «Νεφέλες» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλλάδα.

Το eviain.blogspot.gr, απαθανάτισε τον ηθοποιό εμφανώς αδυνατισμένο σε στιγμές χαλάρωσης.

Ο "Κηφέας" θα δεί τα άστρα το Σάββατο στο γήπεδο της Λούτσας

Αν το επιτρέψει ο καιρός, το βράδυ του Σαββάτου 11/8/2012, η ομάδα "Κηφέας" έχει προγραμματίσει εξόρμηση στο γήπεδο της Λούτσας με σκοπό την αστροπαρατήρηση. Kαλό θα ήταν όποιος παρευρεθεί να έχει μαζί του νερό, τροφή και γενικά οτι κρίνει πως θα χρειαστεί τις ώρες που θα βρισκόμαστε στο σημείο της παρατήρησης. Επίσης κρίνεται απαραίτητο να έχετε μαζί σας χοντρά ρούχα (κασκόλ, γάντια, σκούφο, χοντρό μπουφάν κλπ.). Θερμή παράκληση σε όλους όσους παρευρεθούν, κατά την αποχώρηση μας από το σημείο παρατήρησης, να αφήσουμε το χώρο καθαρό από διαφόρων ειδών σκουπίδια.

Επίσης κατά τη διάρκεια της παρατήρησης θα πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση λευκού φωτός ώστε να μην «χαλάμε» την προσαρμογή των ματιών μας στο σκοτάδι, κάτι το όποιο είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να διακρίνουμε αμυδρά αντικείμενα του βαθέως ουρανού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρατήρηση νεφελωμάτων, γαλαξιών, σφαιρωτών και ανοιχτών σμηνών, διπλών αστέρων καθώς επίσης και πλανητών.

Σημείωση:

Για να συμμετάσχει κάποιος στις εξορμήσεις που προγραμματίζουμε, δεν είναι απαραίτητο να έχει στην κατοχή του κάποιο είδος αστρονομικού εξοπλισμού. Η καλή διάθεση για παρέα και συζήτηση, αλλά και η αγάπη για την Αστρονομία και την παρατήρηση των ουράνιων αντικειμένων, είναι συνήθως αρκετά.

http://www.astro-xalkida.eu/index.php/home/21-astro.html

Κορυφώνεται η αστροβροχή το Σαββατοκύριακο

Έναν ακόμη Αύγουστο οι διάττοντες αστέρες Περσείδες θα εμφανιστούν στους ουρανούς του πλανήτη μας -και της Ελλάδας- έως τις 24 Αυγούστου.

Το αποκορύφωμά τους, με έως 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αναμένεται τη νύχτα του Σαββάτου 11 Αυγούστου και της Κυριακής 12 Αυγούστου με μια «βροχή» μετεώρων που θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική- και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα.

Επειδή συμβαίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού, παραδοσιακά οι Περσείδες θεωρούνται η βροχή διαττόντων που συνήθως έλκει τους περισσότερους παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο από κάθε άλλο ανάλογο φαινόμενο με «πεφταστέρια».

Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, αναφέρει το ΑΜΠΕ, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα. Το φετινό Αύγουστο η επόμενη πανσέληνος θα είναι στις 31 Αυγούστου, ενώ στις 17 Αυγούστου υπάρχει Νέα Σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι, αντίθετα με το περσινό καλοκαίρι, η λάμψη του φεγγαριού δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τις παρατηρήσεις του νυχτερινού ουρανού.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαινομενικά προέρχονται από μία περιοχή ανάμεσα στον αστερισμό του Περσέα και της Κασσιόπειας. Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και άλλα υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους Αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο εν λόγω περιοδικός κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από το τέλος Ιουλίου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο. Το θεαματικότερο «σόου» των Περσειδών έγινε το 1992, όταν η Γη πέρασε πιο κοντά από ποτέ από τον κομήτη (κάτι που αναμένεται να ξανασυμβεί περίπου το 2125), ενώ έκτοτε ο αριθμός των μετεώρων έχει επανέλθει σε κανονικό επίπεδο.

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Επιμελητήριο: Να μην κλείσουν οι περιφερειακές ΔΟΥ στην Εύβοια

Να μην κλείσουν οι περιφερειακές ΔΟΥ στην Εύβοια ζητά το τοπικό Επιμελητήριο.Η επιστολή στάλθηκε στους Στουρνάρα Ιωάννη - Υπουργό Οικονομικών, Μέργο Γεώργιο - Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών, Σίμο Κεδίκογλου - Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ.α .


Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:
Κατόπιν των τελευταίων δημοσιεύσεων περί καταργήσεων των περιφερειακών Δ.Ο.Υ. (Καρύστου, Κύμης, Λίμνης και Ιστιαίας) θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας, τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους κάτοικους της περιοχής, αλλά και την συμβολή που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στην επιπλέον υποβάθμιση της Εύβοιας και κατά συνέπεια και στον ήδη υποβαθμισμένο, επί σειρά ετών νόμο μας.

Σας επισημαίνουμε ότι :
Οι αποστάσεις από το νότιο και βόρειο άκρο- μέχρι την Χαλκίδα είναι περίπου 2,5 ώρες- καλύπτονται, μέσα από ένα άκρως ελλιπές οδικό δίκτυο, για το οποίο διαμαρτυρόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο καθιστά πραγματικά προβληματική και χρονοβόρα την όποια μετάβαση και άκρως επικίνδυνη. Ήδη ο νομός μας πληρώνει εδώ και χρόνια βαρύ φόρο στην άσφαλτο, ως πρώτος νομός σε τροχαία δυστυχήματα στη Χώρα μας.

Οι Περιφερειακές Δ.Ο.Υ. εξυπηρετούν περιοχές απομακρυσμένες και ΄΄άγονες΄΄ γραμμές ορεινών και δυσπρόσιτων χωριών και οικισμών του νομού μας.

Στην περιοχές αυτές,  εκτός της ΔΟΥ Χαλκίδας, δραστηριοποιούνται 7.000 και πλέον επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου, η πλειοψηφία των οποίων είναι ατομικές επιχειρήσεις και στις περισσότερες από αυτές οι ίδιοι οι επιχειρηματίες είναι αναγκασμένοι για την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Δ. Ο. Υ. κάτι που σημαίνει πέραν του υψηλού κόστους και του μεγάλου χρόνου μετακίνησης και την επιπλέον επιβάρυνση αυτών των μικρών επιχειρήσεων. Ήδη για την υποστήριξη αυτών των επιχειρήσεων το Επιμελητήριο Εύβοιας λειτουργεί από το 2008 παράρτημα στην Κάρυστο, Ιστιαία και Αλιβέρι για να στηρίξει αυτές τις περιοχές. Είναι φανερό πως η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. θα λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Η Εύβοια με την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της και το άθλιο οδικό της δίκτυο, δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια από τις πυρκαγιές και χαρακτηρίστηκε πυρόπληκτη με αποτέλεσμα η επιχειρηματική δραστηριότητα να συρρικνώνεται και να δοκιμάζεται συνεχώς. Εκφράζοντας τον παλμό των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, ζητούμε να σταματήσει η απαξίωση και η υποβάθμιση του τόπου, που θα οδηγήσει σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό.

Κατανοώντας τα δημοσιονομικά προβλήματα και την ανάγκη συγχωνεύσεων υπηρεσιών και οργανισμών ζητάμε να εξετάσουμε σε νέα βάση την αναδιάρθρωση  των ΔΟΥ του νομού.

Με την ελπίδα ότι θα εισακούσετε το αίτημά μας, αναμένουμε το συντομότερο τις δικές σας άμεσες ενέργειες και την οριστική απόφαση για διατήρηση των εν λόγω ΔΟΥ.  

Οι παγίδες της παραλίας για τους καρδιοπαθείς

Η θάλασσα και ο ήλιος κρύβουν παγίδες για τους καρδιοπαθείς. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους.

H καρδιά δεν αγαπά τις υψηλές θερμοκρασίες της παραλίας αλλά ούτε και τις χαμηλές του θαλασσινού νερού. Γι’ αυτό το λόγο όσοι ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ειδικά στα πρώτα σας μπάνια.

Στην παραλία

Ο ήλιος είναι εχθρός της καρδιάς. Αν ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, πρέπει να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις ιδίως τις ώρες που ο ήλιος είναι δυνατός (11 π.μ. - 3 μ.μ.).

Το καλύτερο είναι να επισκέπτεστε την παραλία τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες, όταν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή.

Όταν κάνει πολλή ζέστη, είναι καλύτερα να παραμένετε σε κλιματιζόμενους χώρους και, αν υπάρχει ανάγκη να μετακινηθείτε, φροντίστε να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα και καπέλο.

Δείξτε προσοχή

Η μεγάλη ζέστη είναι το ίδιο βλαβερή όπως και το πολύ κρύο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξετε σε περίπτωση που έχετε ιστορικό στηθάγχης, εμφράγματος, καρδιακής ανεπάρκειας οποιασδήποτε αιτιολογίας ή άλλες σπανιότερες καρδιακές παθήσεις.

Στη θάλασσα

Το κολύμπι –με την προϋπόθεση ότι σας το έχει επιτρέψει ο γιατρός– είναι ιδανική άσκηση. Ωστόσο είναι απαραίτητο να τηρείτε πάντα κάποιους κανόνες.

- Πριν μπείτε στη θάλασσα κάντε μια μικρή προθέρμανση με ήπιες ασκήσεις χεριών και ποδιών, ένα ελαφρύ τροχάδην ή λίγο περπάτημα επί πέντε λεπτά.

- Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, αποφύγετε το κολύμπι. Η ζέστη αυξάνει τους παλμούς και ανοίγει τα αγγεία του δέρματος προκαλώντας εφίδρωση με αποτέλεσμα να κουράζει την καρδιά.

Ιδανική ώρα για κολύμπι είναι είτε νωρίς το πρωί, είτε το απόγευμα.

- Αποφύγετε όμως τα κρύα νερά και προτιμήστε να κολυμπήσετε όταν η θάλασσα είναι πιο ζεστή.

- Απαγορεύεται να κολυμπήσετε αν έχετε φάει, έστω και ελαφριά.
myworld.gr

Το γεγονός του καλοκαιριού στον «ελαιώνα»

Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012, μόλις βραδιάσει, οι μουσικοί θα πάρουν τα όργανα και θα αρχίσει η μουσική βραδιά.

Καθισμένοι κάτω από τις ελιές στη αυλή του «ελαιώνα» θα απολαύσουμε γνωστές μελωδίες από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Μέσα σε 350 στρέμματα με ελιές, δίπλα στη θάλασσα, στις Ροβιές στη Βόρειο Εύβοια σας περιμένει μια πραγματική κινηματογραφική, μουσική, πανδαισία.

Ο ξενώνας βρίσκεται στη πλαγιά ενός λόφου αντίκρυ στον Ευβοϊκό και περιβάλλεται από τον ελαιώνα που δημιουργήθηκε, εδώ και 100 χρόνια, στον εύφορο και προφυλαγμένο από τον βοριά κάμπο των Ροβιών Ευβοίας.

Αγροτουριστικός Ξενώνας
ελαιώνας
Ροβιές Ευβοίας
τηλ 22270 71619
fax 22270 71630
email: info@eleonashotel.com
www.eleonashotel.com
www.facebook.com/eleonashotel

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών για το Δεκαπενταύγουστο

Σε απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου προχωρά η Τροχαία για την ασφαλέστερη κίνηση των... οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου .
Ειδικότερα:

Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Υπενθυμίζεται ότι όλη την περίοδο των Εορτών του Δεκαπενταύγουστου θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Συμβουλές τόνωσης και προστασίας για το καλοκαίρι

Είστε σε mood διακοπών και πρέπει να το απολαύσετε στο μέγιστο. Ωστόσο, αν «ξεφύγετε» φροντίστε αυτό να γίνεται με μέτρο και  παράλληλα, ακολουθήστε απλές συμβουλές που θα σας τονώσουν.

-Πίνετε αλκοόλ με μέτρο.

-Αποφεύγετε τα αναψυκτικά και δείξτε προτίμηση στους φρέσκους χυμούς.

-Αντικαθιστάτε τα milk shakes με τα smoothies.

-Πίνετε άφθονο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για ενυδάτωση και αποτοξίνωση.

-Λέμε «ναι» στα υγιεινά και ελαφριά γεύματα που αποτελούνται από φρούτα, δροσερές σαλάτες, γιαούρτι και δημητριακά.

-Πίνετε κρύο, πράσινο τσάι.

-Λέμε «ναι» στο κολύμπι, που συνδυάζει δροσιά και γυμναστική. Έστω και δέκα λεπτά καθημερινής γυμναστικής είναι ωφέλιμα για το σώμα μας.

-Κοιμόμαστε αρκετές ώρες για τόνωση, χαλάρωση, ευεξία και την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.

-Πλένετε πολύ καλά το μαγιό σας και την πετσέτα θαλάσσης για την απομάκρυνση των μικροβίων της θάλασσας.

-Προσοχή στις ουρολοιμώξεις που μπορεί να προκληθούν τόσο από τη θάλασσα ή την πισίνα, τις κοινόχρηστες τουαλέτες και το σεξ χωρίς προστασία.

Να θυμάστε σε κάθε περίπτωση, ότι ο σωστός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής σε καθημερινή βάση, η χρήση καθαρών μαγιό και εσωρούχων (δικών σας πάντα), η κατανάλωση πολλών υγρών και η γενικότερη προσοχή σας στην άμμο συμβάλλει στην αποφυγή της δυσάρεστης αυτής κατάληξης.

-Έχετε πάντα μαζί σας τα απαραίτητα αντηλιακά προσώπου και σώματος, αμμωνία (για τυχόν τσιμπήματα), παυσίπονα (σε περίπτωση έντονου πονοκεφάλου ή πυρετού), οινόπνευμα και καραμέλες για το λαιμό.
myworld.gr

Παραδοσιακό Λαϊκό Γλέντι στη Νεροτριβιά

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεροτριβιάς την Τρίτη 14 Αυγούστου παραμονή του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι στη Νεροτριβιά με ζωντανή μουσική. 

Θα συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες του συλλόγου και ο χορευτικός όμιλος Χαλκίδας

Το γλέντι θα αρχίσει στις 9.30 μ.μ. και η είσοδος είναι 5 ευρώ.

Πριν από ένα μήνα ο Σύλλογος οργάνωσε με πρωτοφανή επιτυχία συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα ενώ υπόσχεται και άλλες εκπλήξεις στις μελλοντικές δραστηριότητές του.

Κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας στις τράπεζες ΑΤΕ, ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ

 Περιοδεία στις  Τράπεζες της  Χαλκίδας  πραγματοποίησε  10μελές  κλιμάκιο  της  Τ.Ε.Χαλκίδας  του ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ  την  Παρασκευή  10  Αυγούστου  το  πρωί.

Ιδιαίτερα  στάθηκε , ενημερώνοντας  για  τις  θέσεις  του  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (μοιράζοντας και  σχετική ανακοίνωση ,που ακολουθεί παρακάτω) στις  τράπεζες Αγροτική, Ταχυδρομικό  Ταμιευτήριο  και  Εμπορική που  ει ναι  στο  στόχαστρο  της  μνημονιακής  τρικομματικής  κυβέρνησης, που  σκοπό  έχει  να ξεπουλήσει  και  να χαρίσει  ακόμη (όπως ουσιαστικά   γίνεται  με την  Αγροτική) και  την εναπομείνουσα  περιουσία  του  Ελληνικού  λαού.

Ακολουθεί  η  ανακοίνωση:

"Το «ειδικό» μνημονιακό καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει στη χώρα η τρόικα, με τη δουλική συνέργεια των ντόπιων συνεργατών της, του κυβερνητικού τρικομματικού θιάσου, των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών της διαπλοκής και της μιντιοκρατίας, γνωρίζοντας ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες, εκτός από τη συνέχιση της καταλήστευσης των μισθωτών και των ανθρώπων της εργασίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνίας, προωθούν άρον-άρον το «κόλπο γκρόσο» να μοιράσουν στους «κολλητούς» τους την περιουσία του ελληνικού λαού.

Με το διαβόητο νόμο-πλυντήριο Βενιζέλου, που μέσα σ' ένα Σαββατοκύριακο, μαζί με τον Προβόπουλο, ξέπλυναν τη βρώμα του Λαυρεντιάδη και φόρτωσαν στον ελληνικό λαό το «κακό» κομμάτι της Τράπεζας Proton, με τον ίδιο νόμο και τις ίδιες εκτρωματικές μεθοδεύσεις επιχειρούν κατεπειγόντως να διαλύσουν την ιστορική Αγροτική Τράπεζα σε «καλή», που τη χαρίζουν στον  Σάλα για να εξωραΐσει τους ισολογισμούς της Τράπεζας Πειραιώς και σε «κακή» , χρεώνοντας την  και  με  τα  εκατομμύρια των κομματικών  τους  χρεών (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)  , για να προχωρήσουν μετά στο ξεπούλημα-διάλυση κρίσιμων επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα, όπως η «ΔΩΔΩΝΗ», η Βιομηχανία Ζάχαρης, η ΣΕΚΑΠ κ.ά.

Εθνική, Alpha και Eurobank περιμένουν σαν τα όρνεα για να αρπάξουν το «στολίδι» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την Εμπορική Τράπεζα. Την ίδια στιγμή, αυτοί οι ίδιοι που κόπτονται για το «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων», προσπαθούν με κάθε τρόπο να μετατρέψουν τη μαύρη συντεχνία των τραπεζιτών σε ακόμη πιο κλειστό κλαμπ. Η τρόικα και ο αυτοκράτορας Προβόπουλος, που δεν ελέγχεται από κανένα θεσμό του ελληνικού κράτους και δίνει λόγο μόνο στην Ε.Κ.Τ., στη Φρανκφούρτη, αποφάσισαν: το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα θα μονοπωλείται από 3-4 ομίλους. Αφού  κατάφεραν  να  εμφανίζουν τις δημόσιες τράπεζες ως  μη  βιώσιμες  Η αγροτική γη, η αγροτική παραγωγή, η μικρομεσαία επιχείρηση θυσιάζεται στο βωμό της ακόμα πιο ληστρικής ιδιωτικής κερδοφορίας.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι «βιώσιμοι» τραπεζίτες;


Είναι οι ίδιοι, που έχοντας χρεοκοπήσει τις τράπεζές τους, δίνοντας μετοχοδάνεια ακόμη και στα μέλη των οικογενειών τους μέσω υπεράκτιων εταιριών, έχουν, μαζί με το νέο πακέτο της ανακεφαλαιοποίησης που περιμένουν, τσεπώσει διακόσια δεκαοκτώ (218) δισεκατομμύρια ευρώ. Λεφτά, που τα έχει δανειστεί και συνεχίζει να τα δανείζεται ο ελληνικός λαός στο όνομά του, με υποθήκη τα κομμένα μεροκάματα του εργάτη, τους κομμένους μισθούς, τα κομμένα φάρμακα της γιαγιάς, την ανεργία, τα λουκέτα, τις ουρές στις σκάλες της ΔΕΗ και των εφοριών, τους άστεγους, τα συσσίτια, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους δήμους που συγχωνεύονται για να κλείσουν, τα παιδιά του που ξενιτεύονται, τις χιλιάδες αυτοκτονίες που αποσιωπούν τα δελτία των διαπλεκόμενων  ΜΜΕ.
Είναι οι ίδιοι, που ενώ συνεχίζουν να διοικούν τις τράπεζές τους με κλεμμένα λεφτά από την τσέπη του ελληνικού λαού, όχι μόνο αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά στο ελληνικό δημόσιο αλλά απαιτούν και «πανωπροίκι», χάρισμα: την Αγροτική, το ΤΤ, την Εμπορική και πάει λέγοντας.
Ο φαιδρός κυβερνητικός θίασος, την ίδια στιγμή, προσλαμβάνει σε θέση κλειδί - υπεύθυνη των ιδιωτικοποιήσεων την κα Budenikova, κατηγορούμενη από την κυβέρνηση της Σλοβενίας για διαφθορά και διορίζει εκκαθαριστή της «κακής» Αγροτικής τον κ. Μαράντο, στέλεχος εταιρίας στοιχημάτων (ήμαρτον!!!). Ποντάροντας στα μπάνια του λαού νομίζουν ότι τα σχέδιά τους θα περάσουν. Όμως κάνουν λάθος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει τον αγώνα των σωματείων των εργαζομένων: στην Αγροτική που έχει ξεκινήσει και κλιμακώνεται, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την πρώτη στην Ελλάδα και τρίτη στην Ευρώπη τράπεζα σε κεφαλαιακή επάρκεια, στην Εμπορική Τράπεζα.
Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Π. Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι βουλευτές της αριστεράς ξεγύμνωσαν και εξευτέλισαν τους «αρχιτέκτονες» της ληστείας: το Στουρνάρα και τον Προβόπουλο.
Δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Εύβοιας Β. Αποστόλου έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων για το τεράστιο σκάνδαλο. Ο αγώνας όμως δεν σταματάει στη Βουλή.
Δεσμευόμαστε στον Ελληνικό λαό ότι δεν αποδεχόμαστε τα «τετελεσμένα».
Οι τράπεζες που έχουν χρυσωθεί από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού θα εθνικοποιηθούν και θα λειτουργήσουν επιτέλους με δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο. Θα αποτελέσουν εργαλείο σχεδιασμένης επανεκκίνησης της οικονομίας. Για να τονωθεί η αγορά που νεκρώνει, να μπορέσει ο αγρότης να ξαναβάλει μπροστά την παραγωγή του ώστε η χώρα να καλύπτει με επάρκεια και ποιότητα τις διατροφικές της ανάγκες, για να δουλέψει η μικρή και μεσαία επιχείρηση, για να χτυπηθεί η ανεργία, να ξαναζωντανέψουν οι συνεταιρισμοί των μικρών παραγωγών, να υποστηριχθούν νέες καινοτόμες παραγωγικές αυτοδιαχειριστικές δράσεις.
Ο ελληνικός λαός δεν θα παραδοθεί. Θα μπει μπροστά για να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της. Η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Το πρώτο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού έχει κλειστεί: στις 8 Σεπτέμβρη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα είναι το πρώτο επεισόδιο του αγώνα για την ανατροπή, που αυτή τη φορά θα είναι οριστική και νικηφόρα".

                     Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ  Χαλκίδας. Αύγουστος 2012.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...