Πέμπτη 29 Απριλίου 2010


Ναι, αγαπητοί φίλοι της "Γνώμης", είναι αλήθεια. Η Τζούλια "κατεβαίνει" στην πολιτική, επειδή άκουσε ότι...οργιάζουν οι κερδοσκόποι!
Υπάρχουν, όμως, και πιο σημαντικά νέα...

1) Πάρτο κάτω: Κατεδαφίστηκε το Polo στη Σουβάλα. Διαβάστε τι πρόκειται να γίνει.

2) Ενα Κωσταλέξι δίπλα μας...Μάνα κλείδωσε την κόρη της με νοητικά προβλήματα στο σπίτι και την άφησε αβοήθητη για μέρες!
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Αγρότες και τουρισμός στην Εύβοια


Η Τοπική Πρωτοβουλία Ροβιών Ευβοίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Ροβιές 2010- Σχεδιάζοντας την Τουριστική Υπέρβαση» την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010, 18.00, στο ξενοδοχείο Ροβιές. Θα παρουσιασθούν προτάσεις προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής της Βόρ. Εύβοιας, με ομιλητές τους κκ Α. ΘΕΟΧΑΡΗ & Σ. ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ. Τηλ/fax 22270 71619

Δώρα ζωής από ένα 12χρονο αγγελούδι

Δύναμη ψυχής και δώρο ζωής από τους γονείς ενός 12χρονου αγοριού από το Αλιβέρι που το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου έπεσε από το ποδήλατό του και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Οταν οι γιατροί τούς ανακοίνωσαν ότι το αγγελούδι τους ήταν κλινικά νεκρό, οι τραγικοί γονείς συναίνεσαν ώστε να δοθούν όλα του τα όργανα για μεταμόσχευση, δίνοντας ζωή σε έξι παιδιά που μέχρι εκείνη την ώρα περίμεναν στη λίστα μεταμόσχευσης για ένα θαύμα!

Η κηδεία του άτυχου παιδιού έγινε χτες το μεσημέρι , στο χωριό Οκτωνιά στην Εύβοια.

Τα λόγια είναι πολύ λίγα για να περιγράψουν τον αβάσταχτο πόνο που νιώθουν οι γονείς του 12χρονου Ανέστη Καρυστινού, ο οποίος το βράδυ της 16ης Απριλίου βρέθηκε βαριά τραυματισμένος σ’ ένα χωράφι μετά από πτώση από το ποδηλατάκι του. Στο άκουσμα της είδησης ότι ο γιος τους είναι κλινικά νεκρός και δεν υπάρχει καμία ελπίδα να σωθεί, ο Νίκος Καρυστινός και η σύζυγός του Ευσταθία ένιωσαν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Παρ’ όλα αυτά, βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να δωρίσουν όλα τα όργανα του γιου τους, σώζοντας έξι παιδικές ζωές!

«Το βράδυ που τον βρήκαμε αναίσθητο ο Ανέστης είχε βγει με το ποδηλατάκι του για μια βόλτα. Στην αρχή το μυαλό μας δεν πήγε στο κακό. Οταν όμως πέρασε η ώρα και δεν είχε επιστρέψει για την προπόνηση μπάσκετ, αρχίσαμε να ανησυχούμε» θυμάται συντετριμμένη η τραγική μητέρα. Οπως λέει στη συνέχεια, ο Ανέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή και έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως σε νοσοκομείο της Αθήνας για να χειρουργηθεί. Το μεγάλο διάστημα, όμως, που έμεινε αβοήθητος και μια σειρά εγκληματικών λαθών και σοβαρών παραλείψεων -όπως καταγγέλλει η μητέρα, στο νοσοκομείο Χαλκίδας δεν υπήρχε άνθρωπος που να χειρίζεται τον αξονικό τομογράφο, ενώ χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να γίνει η μεταφορά στην Αθήνα- είχαν ως αποτέλεσμα το αγοράκι να χάσει τη ζωή του.

«Οταν ήρθε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στην Αθήνα, το παιδί είχε ήδη παρουσιάσει κόρες σε μυδρίαση. Οταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, ήταν πια αργά. Μόλις με είδαν οι γιατροί με ρώτησαν: “Κυρία μου, έχετε άλλο παιδί;” Τότε αποφασίσαμε να δωρίσουμε τα όργανά του» λέει η κυρία Καρυστινού και δακρύζει: «Ο Ανέστης ήρθε στον κόσμο για κάποιο λόγο. Με τον θάνατό του έδωσε ζωή σε έξι παιδάκια»!

Το ίδιο συγκινημένος ο πατέρας του 12χρονου Ανέστη λέει στην «Espresso»: «Εύχομαι άλλος πατέρας και μητέρα να μη βρεθούν στη θέση μας. Σκεφτείτε, όμως, πόσες μητέρες περιμένουν έξω από το νοσοκομείο σαν μάννα εξ ουρανού ένα όργανο: έναν νεφρό, μια καρδιά. Μπορεί εγώ να κλαίω, αλλά κάποιες από τις μητέρες που έκλαιγαν χτες σήμερα είναι ευτυχισμένες»!

Οπως μας πληροφορεί στη συνέχεια ο τραγικός πατέρας, η καρδιά του μικρού Ανέστη μεταμοσχεύθηκε σε ένα παιδί από την Κροατία, οι δύο πνεύμονες πήγαν στην Αυστρία, το συκώτι του στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι νεφροί του στο Λαϊκό Νοσοκομείο και οι κερατοειδείς στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών: «Αν και πολλά χρόνια είμαι δωρητής οργάνων και ιστών, ήταν πολύ δύσκολο να υπογράψω για τον γιο μου. Τώρα όμως είναι μια παρηγοριά για μένα να γνωρίζω ότι η καρδιά του δεν σταμάτησε. Οτι λειτουργεί σε ένα άλλο σώμα, στο σώμα ενός παιδιού στην Κροατία. Εύχομαι να βρεθούν κι άλλοι σαν εμένα και τη γυναίκα μου» καταλήγει συγκινημένος ο κ. Καρυστινός, ελπίζοντας πως μια μέρα θα του δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσει τους ανθρώπους που πήραν τα όργανα του γιου του!
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ  Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...