Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αποστόλου: Κατάφωρη αδικία κατά των αγροτών γεννημένων τα έτη 1948 και 1949

"Κατάφωρη αδικία κατά των αγροτών γεννημένων τα έτη 1948 και 1949 που δικαίως θεωρούσαν πως έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα" καταγγέλλουν με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ανάμεσά τους ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του κόμματος, Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Εύβοιας

Μετά και την εξαγγελία του  Πρωθυπουργού στις 26 Φεβρουαρίου του 2013, για τις ρυθμίσεις που επρόκειτο  να γίνουν για τους συνταξιούχους  του ΟΓΑ, δημιουργήθηκε η ψευδής όπως αποδείχθηκε εντύπωση πως θα διορθωθούν οι «μικρές αδικίες», όπως τις χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ακόμη περισσότερο αυτό ισχύει για τους γεννημένους τα έτη 1948 και 1949 που βρίσκονταν πλησίον της σύνταξης πριν την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4093/2012 και οι οποίοι πίστεψαν πως θα συμπεριληφθούν σε κάποια έστω μεταβατική ρύθμιση που θα αντιμετώπιζε δίκαια την περίπτωσή τους.

Ωστόσο, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με την  αρ. πρωτ. Φ90022/6777/203 απάντησή του στις 23/04/2013, δηλώνει κατηγορηματικά πως « Για τους αγρότες που έχουν γεννηθεί τα έτη 1948 και 1949, δεν υπάρχει πρόβλεψη για συνταξιοδότηση, πριν τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους, για δημοσιονομικούς λόγους».

Η δε ρύθμιση για συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 έτη, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 40 έτη ασφάλισης, αν και ακόμα αναμένεται, προφανώς δεν  συμπεριλαμβάνει τις περιπτώσεις των γεννημένων τα έτη 1948-49, δεδομένου ότι ο κλάδος υποχρεωτικής ασφάλισης των αγροτών συστάθηκε το 1987.

Το πρόγραμμα της αγροτικής  προσυνταξιοδότησης που επίσης εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σαφώς και δε λύνει το πρόβλημα, ωστόσο παραμένει ακόμα και αυτό σε επίπεδα εξαγγελίας.

Επειδή, πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς έφτασαν σε σημείο ακόμα και να δανειστούν προκειμένου να αποπληρώσουν τις τελευταίες, όπως νόμιζαν, ασφαλιστικές τους εκκρεμότητες, διότι με ειδική ένδειξη στις εντολές πληρωμής ο ΟΓΑ τους καλούσε να καταβάλλουν αυξημένες εισφορές προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Επειδή, πολλοί αγρότες έχουν παραχωρήσει ή μεταβιβάσει τις καλλιέργειες  τους ή τις εγκαταστάσεις τους, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εργαστούν.

Επειδή, δεν αποτελεί απλά «μικρή αδικία» αλλά εξαπάτηση και καταδίκη των ανθρώπων αυτών.

Επειδή, πολλοί από αυτούς βρίσκονται στα χωράφια από την ηλικία ακόμα και των 12 ετών και έχουν πάνω από 50 χρόνια πραγματικής και επίπονης εργασίας.



Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των γεννημένων τα έτη 1948 και 1949 αγροτών, τουλάχιστον με τη θέσπιση μεταβατικών διατάξεων, όπως εφαρμόστηκαν σε ασφαλισμένους άλλων ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ);
Θα μεριμνήσουν για τις περιπτώσεις αυτών που αποδεδειγμένα προέβησαν σε δανεισμό για την εξόφληση των ασφαλιστικών τους εισφορών ή αποδεδειγμένα έχουν μεταβιβάσει τις καλλιέργειές τους;
Θα τηρηθούν τα όσα υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς ή θα αποδειχθεί ότι είναι αναξιόπιστος και ό,τι είπε ήταν για λόγους εντυπωσιασμού;
Βάσει της απογραφής που έχετε κάνει, ποιος είναι ο αριθμός των αγροτών γεννημένων τα έτη 1948 και 1949 που θα κατοχύρωναν συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ποιο το δημοσιονομικό όφελος από την παράταση κατά 2 έτη του ορίου ηλικίας της συνταξιοδότησής τους;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Χρήστος Μαντάς


Βαγγέλης Αποστόλου


Δημήτρης  Στρατούλης

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Παρασκευή

Η ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ σας καλεί στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει, την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενάντια στο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό μέτρο της προληπτικής πολιτικής επιστράτευσης.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, ΟΛΟΙ οι πολίτες της Εύβοιας, πρέπει να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σ’ αυτή την προσπάθεια καταπάτησης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, των συνδικαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων. 

Στην Αιδηψό μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά

Στην Αιδηψό μαίνεται  μεγάλη πυρκαγιά σε τοποθεσία που δεν απειλεί την πόλη.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 16 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα.

Ταφόπλακα και με το νόμο: Τέρμα στο ΤΕΙ Χαλκίδας - Συγχωνεύεται με της Λαμίας

Οκτώ ακόμη σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, από τα συνολικά 36 του υπουργείου Παιδείας που αφορούν το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κρίθηκαν νόμιμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας ανεβάζοντας τον μέχρι τώρα αριθμό των νόμιμων διαταγμάτων στα 29.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 36 συνολικά διατάγματα τα 23 αφορούν ΑΕΙ και 13 ΤΕΙ, ενώ νόμιμα κρίθηκαν και τα δυο σχέδια διαταγμάτων που, σύμφωνα με την αναδιάταξη του νέου ακαδημαϊκού χάρτη, καταργούν τα Πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, τα οκτώ αυτά νέα διατάγματα τα οποία επεξεργάστηκε το Ε΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητές ο πάρεδρος Χ. Ντουχάνης και η πάρεδρος Όλγα Παπαδοπούλου) και τα οποία κρίθηκαν νόμιμα, αφορούν την: 1) κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, 2) κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, 3) μετονομασία, κατάργηση και ένταξη Τμημάτων ή Σχολών και ίδρυση-συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 4) κατάργηση-συγχώνευση Τμημάτων και συγκρότηση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 5) μετονομασία Σχολών και Τμημάτων -συγχώνευση Τμημάτων - κατάργηση Τμημάτων-συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Αθήνας, 6) συγχώνευση ΤΕΙ Λαμίας και ΤΕΙ Χαλκίδας σε ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος-ίδρυση Σχολής-ίδρυση Τμήματος-συγχώνευση Σχολών-μετονομασία και συγχώνευση Τμημάτων-κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων -συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος, 7) μετονομασία του ΤΕΙ Καλαμάτας σε ΤΕΙ Πελοποννήσου-συγχώνευση-κατάργηση Παραρτήματος και Τμημάτων-ίδρυση Σχολής-συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Πελοποννήσου και 8) μετονομασία Τμήματος-συγχώνευση Τμημάτων-κατάργηση Παραρτημάτων-ίδρυση Σχολών-συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, μετά τη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία των οκτώ διαταγμάτων εξέδωσαν αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις με τις οποίες αποφάνθηκαν ότι τα διατάγματα είναι νόμιμα, ενώ έκαναν ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Να σημειωθεί ότι πλέον των επίμαχών οκτώ σχεδίων διαταγμάτων έως σήμερα έχουν κριθεί νόμιμα και τα εξής 29 διατάγματα που αφορούν την: 1) ίδρυση Σχολών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 2) ίδρυση-συγκρότηση Σχολών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 3) ίδρυση-συγκρότηση Σχολών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και 4) ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, 5) ίδρυση Σχολών, την κατάργηση, συγχώνευση, μετονομασία Τμημάτων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, 6) ίδρυση Σχολών, την κατάργηση Τμήματος και ίδρυση κατεύθυνσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 7) κατάργηση Τμημάτων και ίδρυση Σχολών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, 8) ίδρυση Σχολών, κατάργηση Τμήματος, μετονομασία Τμήματος και συγχώνευση ειδικεύσεων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, 9) ίδρυση Σχολών, κατάργηση Τμήματος και μετονομασία Τμήματος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 10) Κατάργηση, συγχώνευση, μετονομασία Τμημάτων και ίδρυση Σχολής στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΕΣΠΑΤΕ), 11) μετονομασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών σε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τη συγχώνευση Τμημάτων και ίδρυση - συγκρότηση Σχολών, 12) μετονομασία Τμήματος, συγχώνευση Τμήματος και ίδρυση - συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, 13) μετονομασία του ΤΕΙ Καβάλας σε ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μετονομασία Σχολής και Τμημάτων - συγχώνευση Τμημάτων, κατάργηση παραρτημάτων και Τμημάτων, καθώς και ίδρυση Σχολής - συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 14) ίδρυση, μετονομασία, ανασυγκρότηση Σχολών και ίδρυση Τμήματος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (υπενθυμίζεται ότι το αρχικό κείμενο του επίμαχου σχεδίου διατάγματος είχε ανακληθεί και επανακατατέθηκε εκ νέου με ελάχιστες αλλαγές), 15) κατάργηση, συγχώνευση Τμημάτων, μετονομασία και συγκρότηση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 16) Μετονομασία Τμημάτων, συγχώνευση Τμημάτων, κατάργηση παραρτήματος, κατάργηση Τμημάτων και συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Πειραιά, 17) συγχώνευση Τμημάτων, ίδρυση - συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, 18) συγχώνευση Σχολών, μετονομασία Τμημάτων, συγχώνευση και κατάργηση Τμημάτων και συγκρότηση Σχολών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, 19) μετονομασία Σχολής και Τμημάτων, τη συγχώνευση Τμημάτων, την κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων, την ίδρυση Σχολής και συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Μακεδονίας, 20) μετονομασία του ΤΕΙ Λάρισας σε ΤΕΙ Θεσσαλίας, τη μετονομασία Σχολής και Τμημάτων, συγχώνευση Τμημάτων, κατάργηση Παραρτημάτων και Τμημάτων και συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας και 21) μετονομασία Σχολής, συγχώνευση Τμημάτων, κατάργηση Παραρτημάτων, την ίδρυση Σχολής και συγκρότηση Σχολών του ΤΕΙ Ηπείρου.

ΑΥΛΙΔΑ: Απατεώνες άρπαζαν λεφτά για δήθεν επενδύσεις με ανεμογεννήτριες

Κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας εκμεταλλευόμενο το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας (Αιολική) εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδιάς.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 41χρονο που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ένα 22χρονο, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο συνεργοί τους ηλικίας 43 και 42 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία και απόπειρας απάτης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες από τις αρχές του 2012 είχαν προβεί στην ίδρυση δύο εταιρειών με έδρα τους την Αττική, νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται ο 22χρονος και ο 42χρονος.

Οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και καταρτίζοντας ιδιωτικά συμφωνητικά με στοιχεία των παθούντων αλλά και συγγενών τους, τα οποία υπέγραφαν ο 41χρονος με την ιδιότητα του εγγυητή και ο 22χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος της μίας εκ των δύο εταιρειών, ισχυρίζονταν στη συνέχεια ότι κατέθεταν αιτήματα προς τη ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) Αττικής για την εγκατάσταση και σύνδεση ανεμογεννητριών.

Μάλιστα, τα μέλη της σπείρας προκειμένου να πείσουν τους παθούντες για τη «φερεγγυότητα» της όλης διαδικασίας, τους γνωστοποιούσαν ψευδείς αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από τη ΔΕΔΔΗΕ και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Ανδρου και στην περιοχή της Αρτας, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, έξι περιπτώσεις απάτης στις περιοχές της Λιβαδιάς Βοιωτίας, Αυλίδας Εύβοιας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 89.250 ευρώ, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων, αιτήσεων σύνδεσης σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων εγγράφων.

Σε βάρος του 41χρονου έχει σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδιάς ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδιάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν την Παρασκευή στον Ανακριτή Λιβαδιάς.

Ενίσχυση της Εύβοιας και της Σκύρου με 4,7 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα LEADER αλιείας

Με 9,2 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται Χίος και Εύβοια στο πλαίσιο προγράμματος LEADER αλιείας του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο την δημιουργία μικρών επιχειρήσεων σχετικά με την αλιεία τον τουρισμό και ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής.

Ενισχύουμε την τοπική ανάπτυξη δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου που παρευρέθηκε στην υπογραφή των προγραμμάτων έκανε λόγο για πολύτιμα εργαλεία που θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τοπικά προγράμματα περιλαμβάνονται επενδύσεις για την ίδρυση ή και εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων σε επιλεγμένους τομείς, που πληρούν ανάλογα µε τον τοµέα της επένδυσης τις ελάχιστες προϋποθέσεις σχετικά µε το περιβάλλον, την υγιεινή µε σκοπό την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων που δεν σχετίζονται αποκλειστικά µε τον τοµέα της αλιείας ενώ η συνδρομή θα χορηγείται, κατά προτεραιότητα, σε περιοχές µε µικρές κοινότητες αλιέων, ή στις οποίες η αλιεία φθίνει, ή µε χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού.

Ο προϋπολογισμός του Leader Αλιείας της Εύβοιας είναι ύψους 4.690.000 ευρώ και αφορά σε περιοχές της Ν. Εύβοιας και της Σκύρου με ποσοστό χρηματοδότησης 27% από δημόσιες επενδύσεις και 73% από ιδιωτικές.

Η παιδική θεατρική παράσταση - Μάτα, η γουρλομάτα μαύρη γάτα - στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος

Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος στη Χαλκίδα, θα παρουσιάσει την θεατρική διασκευή του βιβλίου "Μάτα, η γουρλομάτα μαύρη γάτα" του Γιώργου Μπουμπούση από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013 και ώρα 10.30πμ.

Το κείμενο είναι του Γιώργου Μπουμπούση και η Εικονογράφηση της Μαριλένας Αγγελίδου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Η Μάτα δεν είναι μια συνηθισμένη γάτα.
Τα μεγάλα πεταχτά της μάτια την κάνουν να δείχνει διαφορετική από τις άλλες.
Όταν το αφεντικό της, ο μοναχικός κύριος Θεοδόσης κερδίζει ένα ταξίδι σε διαγωνισμό μαγειρικής, η Μάτα τον συντροφεύει μαζί του στο ξενοδοχείο.
Εκεί θα αντιμετωπίσει το, Θέμη, έναν παχουλό, καλοζωισμένο γάτο, που θα της κάνει τη ζωή δύσκολη.
Όμως η Μάτα, με οδηγό την επιμονή, το πείσμα και την αγάπη της για τους άλλους θα αποδείξει στον Θέμη ότι πέρα από τα μεγάλα μάτια κρύβει και μια μεγάλη γατίσια καρδιά.
Μην το χάσει κανείς.
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή, 14 Ιουνίου ανοίγει το STAVENTO

Με σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα - και όχι μόνο - ανοίγει την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013 στις 9:00 μ.μ. το STAVENTO, κάτω από το Κόκκινο Σπίτι της Χαλκίδας.

Η νεολαία αλλά και αυτοί που ξέρουν να διασκεδάζουν θα δώσουν ραντεβού στο opening του STAVENTO , που αναμένεται να κυριαρχήσει στη νυχτερινή ζωή της πόλης!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...