Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Σκύρος: «Πεθαίνουν καρκινοπαθείς στα χέρια μας»


«Μας υποχρεώσατε να ελέγχουμε τις ασφάλειες των ασθενών για να συνταγογραφήσουμε ή να εξετάσουμε. Πού ζείτε; Τουλάχιστον το 30% των ασθενών είναι με ληγμένες ημερομηνίες και απλήρωτες ασφάλειες ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ» και «δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται οι ανήμποροι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα κι έτσι μπορείτε να περηφανεύεστε για τη μείωση του φαρμακευτικού κόστους. "Φεύγουν" καρκινοπαθείς στα χέρια μας αλλά τουλάχιστον περήφανοι, διδάσκοντάς μας αξιοπρέπεια».

Τάδε έφη μία παθολόγος από τη Σκύρο η οποία απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και βουλευτές της Εύβοιας παρουσιάζοντας τη δική της τραγική πραγματικότητα.

Η κ. Ελένη Γεωργιάδου τιτλοφορεί την επιστολή της «φωνή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο» και ξεκινά δίνοντας βασικά στοιχεία για το νησί. «Πρόκειται για νησί 4.000 κατοίκων που το καλοκαίρι υποδέχεται πάνω από 30.000 ανθρώπους. Υπάρχει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Το κλιμάκιο ιατρών της Πολεμικής Αεροπορίας από το 251 ΓΝΑ, που ερχόταν για μια εβδομάδα το χρόνο στο νησί, σταμάτησε προ διετίας».

Ο Κώστας Καραμανλής σε ταβέρνα στην Κύμη για ντόπιο κρέας και κόκκινο κρασί


Μερικές στιγμές χαλάρωσης μακριά από την πολική επικαιρότητα πέρασε την περασμένη εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μετέβη στην Κύμη Ευβοίας όπου συναντήθηκε με φίλους εκτός πολιτικής και πέρασαν ένα ευχάριστο μεσημέρι σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Κώστας Καραμανλής έκανε τα καλύτερα σχόλιο για το φαγητό και έδειξε την προτίμηση του στα ντόπια κρέατα, αλλά και στο χύμα κόκκινο κρασί. Παράλληλα απέφυγε να μιλήσει και να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις παρά τις ερωτήσεις που του έθεταν τα μέλη της παρέας.


Δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς


Με 1,5 μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «6 Μέρες». Στη δημοσκόπηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 21,5%, έναντι 20% της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 30%.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι: Χρυσή Αυγή (12%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5%), ΔΗΜΑΡ (4%),  ΠΑΣΟΚ (7%) και το ΚΚΕ (6%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς, καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο 23%.

Λ. Χαλκιάς, Τ. Τσερόλας, Χρ. Κουτσαύτης: Με κοινό φίλο τον αξέχαστο Στ. Καζαντζίδη

Με κοινό φίλο τον αξέχαστο Στέλιο Καζαντζίδη, ο Λάκης Χαλκιάς ο  Τάσος Τσερόλας και ο Χρήστος Κουτσαύτης, έσμιξαν πριν από λίγες μέρες στο «ΑΜΠΕΛΙΣ», στη γιορτή του δεύτερου. 

Ο δε Λάκης Χαλκιάς αφιέρωσε στο φίλο του, αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους, ένα μικρό δείγμα από λαϊκά τραγούδια, παίζοντας με τα παιδιά της κομπανίας του.

Αποσπάσματα από αυτήν την συνάντηση, θα προβληθούν σε λίγες μέρες από την “Ε” Έψιλον τηλεόραση και από την εκπομπή ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ. (κάθε τρίτη 7,30 μ.μ. και κάθε παρασκευή στις 10 μ.μ.)

Συμμετοχή στη «Παιδική και Νεανική Χορωδία » Δήμου Χαλκιδέων


Μετά την επιτυχημένη  παρθενική εμφάνιση της νέας «Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας» το καλοκαίρι του 2012, με τη συμμετοχή της σε δύο εκδηλώσεις του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2012, ο ΔΟΑΠΠΕΧ με σκοπό την καθιέρωση, αλλά και αναβάθμιση της, συνεχίζει αυτή την προσπάθεια με στόχο την ανανέωσή της και τη δημιουργία νέων δομών και χορωδιακών τμημάτων, ενισχύοντας παράλληλα και τις ήδη υπάρχουσες χορωδιακές ομάδες.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού και τον εμπλουτισμό των χορωδιακών μας τμημάτων με νέα παιδιά, στάλθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και δελτία συμμετοχής σε όλα τα Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Χαλκιδέων.

Επιπλέον αυτή η πρόσκληση  συμμετοχής απευθύνεται και σε όλες τις νέες και νέους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χαλκιδέων, που έχουν αποφοιτήσει, εργάζονται, είναι φοιτητές κλπ. και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη προσπάθεια.

Για την αποστολή των συμμετοχών αυτών (με πλήρη στοιχεία: Όνομα, Επώνυμο, περιοχή, τηλ/νο, e-mail κλπ) μπορεί να γίνεται ταχυδρομικά ή μέσω fax, e-mail κλπ., όπως:

Δ/νση: Κλειστό Κανήθου (Απόλλωνος & Αναγνωστοπούλου) Τ.Κ. 34100

E-MAIL: dchalkis@otenet.gr    / fax: 2221088930

Πληροφορίες: 2221037877

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας, είναι Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ).
Προθεσμία Δηλώσεων συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Το νέο Δ.Σ. του ΔΟΑΠΠΕΧ


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (14/2/2013), συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας], όπως παρακάτω: 

Πρόεδρος: Αργυρούλα Ζλακώνη-Ελληνικού

Αντιπρ/δρος:Γεώργιος Γεραντώνης

Μέλη (Δημοτικοί Σύμβούλοι): Xαράλαμπος Κώσταρος, Δήμος Κόρδης, Διαμάντης Καρκαντελίδης, Ιωάννης Βελλής

Μέλη (Πολίτες): Ειρήνη Αϊνδιλή, Σοφία Ευγενικού - Τζιτζικόγλου, Ιωάννης Μίχας, Σταύρος Μακαρίου, Αικατερίνη  Χατόλα, Φιλαλήθης Κούρνης, Βασίλης Πετρογιάννης, Ιωάννα Γκόγκου  Λιαλιάρη

Εκπρόσωπος Εργαζομένων (αναμένεται να εκλεγεί από το τακτικό προσωπικό)

                                                                                               

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...