Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Περγαντά με τον Αρχιεπίσκοπο

Συνάντηση είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στα Οινόφυτα Βοιωτίας κατά την οποία συζητήθηκε η συνεργασία της Περιφέρειας με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε θέματα κοινωνικής μέριμνας για ευπαθείς και μειονεκτούσες ομάδες στα πλαίσια της σημερινής οικονομικής συγκυρίας.

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνδρομής του ΕΣΠΑ σε έργα κοινωνικής υποδομής και ειδικότερα η υλοποίηση Κέντρου Γεροντολογίας στην ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων. Στην συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βαγγέλης Γεωργίου, συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου και στελέχη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής

Ο βαθμός αναπηρίας ατόμων που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή την τροποποίηση του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας και την προτεινόμενη μείωση του κατώτατου βαθμού αναπηρίας στο 50% για πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία), επικοινώνησε αμέσως με τους αρμόδιους υπουργούς και τους ζήτησε να μην ισχύσει η μείωση αυτή.

Συγκεκριμένα η βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μ. Μπόλαρη το κατώτατο ποσοστό αναπηρίας για τους πάσχοντες από αυτές τις ασθένειες να επανέλθει στο 67% και η τροποποίηση που προτείνεται από το Υπουργείο να μην ισχύσει, αφού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα δεδομένου ότι δεν λαμβάνονται υπόψη σημαντικές επιπλοκές της νόσου.

Επίσης, ζήτησε να γίνουν δεκτές οι θέσεις της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας» όπως αυτές διατυπώνονται αναλυτικά γι’ αυτό το ζήτημα, σε σχετικό έγγραφο που απευθύνεται προς τον κ. Κουτρουμάνη.

Οι υπουργοί δεσμεύτηκαν προς την κ. Περλεπέ ότι θα επανεξετάσουν το θέμα για να δώσουν θετική λύση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...