Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

"Ξύπνα Βασίλη" και ο ποιητής Φανφάρας από τις Πετριές στις... φυλακές και τον Άγιο Παντελεήμονα Αμαρύνθου -ΒΙΝΤΕΟ

Η κλασική κινηματογραφική και θεατρική επιτυχία "Ξύπνα Βασίλη" με τον αξέχαστο ποιητή Φανφάρα ξεκίνησε από απόψε Παρασκευή από τις Πετριές για να καταλήξει στις... φυλακές και τον Άγιο Παντελεήμονα Αμαρύνθου

Οι κρατούμενοι της Φυλακής Χαλκίδας θα γελάσουν με ένα γνήσιο ελληνικό έργο που σε Σενάριο & Σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη (από το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά) και θα ξεκαρδιστούν με τις απαγγελίες του Φανφάρα (που είχε υποδυθεί καταπληκτικά ο Γ. Μιχαλακόπουλος), αφού η παράσταση ανεβαίνει για πρώτη φορά στις Φυλακές Χαλκίδας την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

Ο θίασος του Θεατρικού Εργαστηρίου "Κύκλος" Αμαρύνθου θα παρουσιάσει το έργο, σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπανάγνου και με τη συμμετοχή καλών ερασιτεχνών ηθοποιών.

Το ίδιο έργο θα παιχτεί στον Άγιο Παντελεήμονα Αμαρύνθου, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, με διοργανωτή τον Σύλλογο Αγάπης και Αλληλεγγύης Αμαρύνθου.

Και σεκιουριτάδες θα βγάζει το ΙΕΚ Χαλκίδας μαζί με άλλες 3 ειδικότητες

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Χαλκίδας ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο κατάρτισης 2012 (12Β), τις παρακάτω ειδικότητες:

1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

2. ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚ/ΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Αιτήσεις οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν από 03/09/2012 έως και 10/09/2012και ώρες: 09:00 – 14:00 στη γραμματεία του ΙΕΚ Χαλκίδας (Δ/νση: Καραγιάννη 2 και Αντιγόνου, 34100, Χαλκίδα, Τηλ. 22210-78140, 22210-78141)

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της SHELMAN Nίκος Φαρμάκης

Παραιτήθηκε ο άλλοτε Υπουργός Κυβερνήσεων του ΠAΣOK Nίκος Φαρμάκης, από τη θέση του αντιπροέδρου της SHELMAN, που εδρεύει στο Βασιλικό της Εύβοιας.


Η παραίτηση τους έχει άμεση σχέση με τις ανακατατάξεις στον Όμιλο Εταιριών με τις οποίες διαφώνησε.

H αποχώρησή του έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους εργαζομένους, αφού θεωρούσαν αυτόν υπεύθυνο για  όλα τα αντεργατικά μέτρα που έλαβε η διοίκηση Aδαμόπουλου στο εργοστάσιο ξυλείας.

Αρκεί ο νέος αντιπρόεδρος να μην αποδειχτεί χειρότερος  και τον... νοσταλγήσουν οι εργαζόμενοι

ΚΕΔΕ: 18.000 περισσότερες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του ποσού χρηματοδότησης επιπλέον επιδοτούμενων θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Τα δύο μέρη κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να αυξηθεί, τελικά, ο προϋπολογισμός κατά 40 εκ. ευρώ και ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών κατά 18 χιλιάδες.

Έτσι ο συνολικός αριθμός παιδιών που θα φιλοξενηθούν την νέα σχολική χρονιά σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αυξάνεται από 43 σε 61 χιλιάδες.

ΚΤΕΛ Νομού Ευβοίας: Επανήλθε το δρομολόγιο προς και από Πάτρα

Επανήλθε το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ευβοίας από Πάτρα-Χαλκίδα και Χαλκίδα-Πάτρα κάθε Παρασκευή στις 8.30 και Κυριακή στις 18.30πμ.

Από Πάτρα τα δρομολόγια έχουν ως εξής: Παρασκευή στις 14.30 και Κυριακή στις 11.30πμ.


Το δρομολόγιο ΧΑΛΚΙΔΑ – ΠΑΤΡΑ και ΠΑΤΡΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ  γίνεται κανονικά από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/8/2012.

Νεοφύτου: Ξηλώνουν τους στύλους της ΔΕΗ

Αξονικός φωτισμός στη Νεοφύτου από την πλατεία Αγοράς έως και τον Αγ. Δημήτριο.


Σε συνέχεια της -από τις 24 Ιουνίου- αποξήλωσης των στύλων ηλεκτροφωτισμού στην οδό Νεοφύτου, από το ύψος της πλατείας Αγοράς έως και της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, τα συνεργεία του Δήμου, την προσεχή Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση αξονικού φωτισμού.

Στο πλαίσιο αυτών των εργασιών, το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Νεοφύτου (ως προς τις καθέτους της, από τη Νεοπτολέμου έως και τη Δούκα) θα παραμείνει κλειστό για την κυκλοφορία των οχημάτων, από τις 4 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ.


Οι Γάλλοι της Lafarge βγάζουν στο εξωτερικό 62 εκατ.ευρώ από την ΑΓΕΤ!

Ουσιαστικά η εταιρεία μένει «χωρίς ταμείο». 


«Μαγική εικόνα» αποτελεί ο ισολογισμός της Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ- Ηρακλής του Γαλλικού Ομίλου LAFARGE, καθώς οι Γάλλοι θα βγάλουν αφορολόγητα στο εξωτερικό κεφάλαια 62 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική διοίκηση η οποία την 1/1/2012 είχε ταμείο 145 εκατ. ευρώ, τώρα έχει 95 εκατ. ευρώ, ενώ χθες αποφάσισε την διανομή επιστροφής κεφαλαίου 62 εκατ. ευρώ, όταν οι ζημιές της στο εξάμηνο είναι 66,9 εκατ. ευρώ! Με λίγα λόγια, η εταιρεία συνεχίζει την διαρροή κεφαλαίων εξωτερικού αφού από τον Ιανουάριο έχει εισπράξει 50 εκατ. ευρώ και το Νοέμβριο θα εισπράξει άλλα 62 εκατ. ευρώ.

 Μέσα σε 9 μήνες η γαλλική εταιρεία θα έχει εισπράξει 112 εκατ. ευρώ και μάλιστα τα 62 εκατ. ευρώ είναι αφορολόγητα, αφού η επιστροφή κεφαλαίου δεν φορολογείται. Το ζήτημα, βεβαίως, είναι ότι, όλα θα πραγματοποιηθούν εντός του νόμου καθώς η μετοχή της εταιρείας βρισκόταν στην κατηγορία της χαμηλής διασποράς - και οι Γάλλοι αποκτούσαν τις μετοχές δίχως μεγάλο κόστος.
Όπως φαίνεται, τα κενά του ελληνικού νόμου αφήνουν στις πολυεθνικές το περιθώριο, όχι μόνο να διαγράφουν τις μετοχές τους από το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά να αφαιρούν και κεφάλαια από την θυγατρική. Με λίγα λόγια, όμως, η εταιρεία – μετά την διανομή μερίσματος- μένει χωρίς ταμείο από τον ερχόμενο Νοέμβριο καθώς οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται σε 56 εκατ. ευρώ.

 Οι «μαγικές κινήσεις» της Lafarge, που είχαν ανακοινωθεί εντός του Αυγούστου, δημιουργούν ερωτήματα καθώς οι Γάλλοι θα καρπωθούν το μεγαλύτερο μέρος επιστροφής κεφαλαίου (62 εκατ. ευρώ) -καθώς έχουν το 90% των μετοχών- από μια εταιρεία η οποία βρίσκεται στην χειρότερη φάση της λόγω της συρρίκνωσης του κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο χρόνια πριν η ΑΓΕΤ- Ηρακλής είχε αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με αύξηση της ονομαστικής τιμής 2,68 ευρώ – η οποία θα μειωθεί σε 1,70 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιστροφή κεφαλαίου.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Enhanced by Zemanta

"Χτύπησαν τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Εύβοιας"

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μπασινάς
Χτύπησαν τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Εύβοιας, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με ασαφή ανακοίνωσή του μαι και δεν αναφέρει ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ έγινε το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Θύμα της επίθεσης είναι ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Εύβοιας, και το Εργατικό Κέντρο, με ανακοίνωσή του  που κάνει λόγο για "στοχοποίηση συνδικαλιστών".

Συγκεκριμένα στην ασαφή, ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

" Μέσα στις συνθήκες κρίσης που περνάμε και στην καταπάτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, η εργοδοτική αυθαιρεσία φτάνει σε πρωτόγνωρα σημεία.

Στοχοποιούνται  Συνδικαλιστές, εφαρμόζονται απέναντί τους εξοντωτικές  και εκδικητικές πρακτικές, με μόνο στόχο να καμφθεί το φρόνημά τους και να μην  προστατεύουν  τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Τελευταίο   κρούσμα είναι  η επίθεση  και χειροδικία  απέναντι  στον Πρόεδρο Πρόεδρο  του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Ν.Εύβοιας (υπάρχει επιστολή).

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα αντιδράσουμε  ως Συνδικαλιστικό Κίνημα με κάθε νόμιμο μέσο  απέναντι στους εργοδότες – δυνάστες – κοτζαμπάσηδες και θα προστατέψουμε τους εργαζόμενους με κάθε απαραίτητη θυσία."

Η επιστολή του  Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Ν.Εύβοιας ΔΕΝ κοινοποιείται και έτσι ΔΕΝ ξέρουμε ποιος χτύπησε τον Πρόεδρο και ποιοι στοχοποιούν τους συνδικαλιστές.

Το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία οφείλουν να ασκούν ΥΠΕΥΘΥΝΗ πολιτική. Και αυτό σημαίνει ότι το σωματείο και οι συνδικαλιστές πρέπει να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα, να καταγγείλουν το γεγονός και να δώσουν στη δημοσιότητα ΟΝΟΜΑΤΑ.,,

Από τη Χαλκιδική στην Ερέτρια με καγιακ για την Κιβωτό του Κόσμου

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του 2011, του διάπλου των 250 ναυτικών μιλίων με καγιάκ από την Ερέτρια εώς το Ηράκλειο Κρήτης για το Χαμόγελο του Παιδιού, οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης, επιστρέφουν στην ανοιχτή θάλασσα για το νέο τους εγχείρημα.

Τον διάπλου Βορείου Αιγαίου με καγιάκ για την Κιβωτό του Κόσμου, ένα εξίσου απαιτητικό ταξίδι 210 ναυτικών μιλίων, αφιερωμένο στα παιδιά της Κιβωτού.

Η αποστολή θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2012, από την Σιθωνία Χαλκιδικής με προορισμό την Ερέτρια μέσω των Βορείων Σποράδων.

Με κύριο μήνυμα "Ελάτε συνταξιδιώτες!" οι κωπηλάτες και τα μέλη του South Evian Gulf team απευθύνουν κάλεσμα προς όλους, για την ενίσχυση με κάθε τρόπο του δύσκολου έργου της Κιβωτού: με εθελοντική συνεισφορά και με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες και καθημερινή ενημέρωση επισκεφθείτε την σελίδα www.facebook.com/diaplous2012

Συνεχίζεται με επιτυχία το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ»

Το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» ξεκίνησε στη Χαλκίδα χτες Πέμπτη 30 και συνεχίζεται έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 καθημερινά, στην πλατεία Μάλλιου - Κόκκινο Σπίτι.

Οι συμμετοχές στο Φεστιβάλ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, και η προσέλευση του κόσμου δικαίωσε την οργάνωση.

Ο Χρήστος Κουτσαύτης ήταν εκεί και κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση.

Δύο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, με συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Τουρκία δημοσιεύουμε σήμερα.



ΚΚΕ Ν. Εύβοιας για τις φωτιές: Κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων

Communist Party of Greece
 (Photo credit: Wikipedia)
Ανακοίνωση της Κ.Ο. Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ:

"Η Νότια Εύβοια ξανακαίγεται.
Χιλιάδες στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, χιλιάδες ελαιόδεντρα, εκατοντάδες οικόσιτα και άγρια ζώα, οικήματα στο Πυργί, Αυλωνάρι, Οχτωνιά, Μαντράκι, Περιβόλια, Αχλαδερή, Κάλαμο, Πετριές έγιναν στάχτη.
Η πολιτική των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο που οπλίζει το χέρι των γνωστών - αγνώστων εμπρηστών να μετατρέπουν σε κρανίου τόπο τη Νότια ΕΥΒΟΙΑ.

Οι συνέπειες από την πολιτική διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης έγιναν εμφανείς και στη νέα καταστροφή:
Ελλείψεις σε μηχανικά μέσα, μικρός αριθμός ανθρώπινων δυνάμεων, περιορισμένα πυροσβεστικά οχήματα, ξεπερασμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

Η Κ.Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την πολιτική της Ε.Ε. και των κομμάτων που την υπηρετούν, που κάθε μέρα αποδεικνύεται ως κύριος υπεύθυνος της εγκατάλειψης, του μαρασμού και καταστροφής της περιοχής μας.
Στέλνει μήνυμα αγωνιστικής πρωτοβουλίας για να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα της δασοπροστασίας από την πολιτεία, που μόνο το μέτωπο των κοινωνικών και εργατικών δυνάμεων μπορεί να τα επιβάλλει.
Τη στελέχωση και επάνδρωση του πυροσβεστικού σώματος και τη συντήρηση των μέσων πυρόσβεσης εναέριων και επίγειων από το κράτος χωρίς αυτό να θεωρηθεί κόστος αλλά κοινωνική ανάγκη.
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους Περιφέρεια και Δήμος στην έλλειψη μέτρων πρόληψης.
Δεν επαρκεί η κάθε προσπάθεια και αυτοθυσία των πυροσβεστών, όταν η υποχρηματοδότηση φτάνει μέχρι και τη κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας και έχει σαν συνέπεια αυτή η προσπάθεια αντικειμενικά να αδυνατεί να αντιμετωπίσει άμεσα και έγκαιρα μια πυρκαγιά.

Ο κύριος ένοχος, αυτός που τροφοδοτεί και στηρίζει το καταστροφικό έργο των εμπρηστών, είναι η πολιτική που:
Εμπορευματοποιεί τη γη.
Δε διαμορφώνει το Κτηματολόγιο - Δασολόγιο.
Αποχαρακτηρίζει δασικές εκτάσεις, νομιμοποιώντας τους καταπατητές με επανειλημμένες νομοθετικές και συνταγματικές αλλαγές.

Όσο οι εμπρηστές - καταπατητές των καμένων δασών δεν τιμωρούνται, όσο τα καμένα δάση δεν αναδασώνονται, όσο τα μέτρα προστασίας, οι υποδομές και οι ελλείψεις σε προσωπικό δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης είναι τεράστιες, τόσο τα δάση θα συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο και στο έλεος της εμπρηστικής αυτής πολιτικής

Την προστασία των δασών πρέπει να την αναλάβει τώρα ο ίδιος ο λαός, αντιπαλεύοντας την πολιτική που τα καίει, τα καταπατά και τα εμπορεύεται.
Η Κ.Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ του ΚΚΕ καλεί το λαό να διεκδικήσει:
Άμεση καταγραφή των καταστροφών σε καρποφόρα δένδρα, ζώα και κτήρια (σπίτια, στάβλους, αποθήκες).
Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.
Άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για προστασία καλλιεργειών και οικισμών, για να μην βρεθούν απροστάτευτα τον Χειμώνα.
Την κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων. Την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων. Τη λήψη άμεσων μέτρων, για να ενισχυθεί ο τομέας της πρόληψης, της προστασίας και της δασοπυρόσβεσης.

Ζωτική ανάγκη είναι σήμερα η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού και η ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Αυτά μπορούν να υπάρξουν μόνο με βαθιές αλλαγές στην οικονομία, σε συνθήκες που ο λαός βρίσκεται στην εξουσία, σε συνθήκες που το κράτος λειτουργεί για τα λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι εχθρός τους."
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...