Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Καταρρακτώδης βροχή πλήττει την Χαλκίδα

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί εδώ και δύο ημέρες στη Χαλκίδα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει την περιοχή. 

Πολλοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει.

Μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στον κάθετο δρόμο της Κιαπέκου αλλά και σε κεντρικούς δρόμους στην αγορά.

Αποστόλου: Η κοινωνία απαιτεί καθαρή λύση χωρίς κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την «άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακινήτων αξίας μέχρι 200.000 ευρώ» που είχε κατατεθεί προς απάντηση στις 16/8/12 ο Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

· Μακριά από εμάς η μικροκομματική αντιμετώπιση του θέματος γιατί οι ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ συμβαδίζουν με τις ανησυχίες της κοινωνίας
· Οι αντικρουόμενες διαρροές στα μέσα ενημέρωσης πάνω από δυο μήνες τώρα, έχουν ανησυχήσει τους πολίτες, δεδομένου ότι δεν εξυπηρετούνται πάρα πολλά στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια δανειοληπτών που το εισόδημά τους έχει γνωρίσει δραματική μείωση τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι αιχμάλωτοι των χρεών και των φημών
· Η κατάθεση από το ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αντιμετωπίστηκε με υπεροψία από τη κυβέρνηση και χωρίς να έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην επίλυση των σχετικών θεμάτων
· Τι τελικά σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση? Η κοινωνία απαιτεί ξεκάθαρη και συγκεκριμένη απάντηση, ριζική και καθαρή λύση χωρίς κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αθ. Σκορδάς:

· Έμμεσα αναγνώρισε ότι είναι κορυφαίο θέμα για το ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 1,5 μήνα μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης κατάθεσε τη σχετική ερώτηση
· Αποσαφήνισε ότι δεν έχει τεθεί θέμα ανάκλησης της άρσης πλειστηριασμών ούτε από τη τρόικα ούτε από άλλο μέρος
· Γνωστοποίησε ότι έγκαιρα η κυβέρνηση εξέτασε το θέμα και αποφάσισε να παρατείνει την άρση πλειστηριασμών και για το 2013
· Ανακοίνωσε επίσης ότι οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα έρθουν ως βιώσιμη πρόταση από τη κυβέρνηση όταν η τελευταία θα είναι πραγματικά έτοιμη

Ο Βαγγέλης Αποστόλου μετά τη λήξη της συζήτησης σε σχόλιό του ανάφερε ότι είναι πολύ λυπηρό η κυβέρνηση να παραδέχεται την ανετοιμότητά της να ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά τη στιγμή που και αυτή μαζί με τη προηγούμενη ανάλωσαν την ενέργειά τους και το υστέρημα των πολιτών στην «ανακούφιση» των ντόπιων και ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων
Enhanced by Zemanta

Ιστιαία: Έγινε θάλασσα έξω από τον παιδικό σταθμό! -ΒΙΝΤΕΟ

Οι πρώτες βροχές άρχισαν και μαζί τα πρώτα προβλήματα στον δήμο 


Την μικρή νησίδα Αλκατράζ στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ που είναι περιτριγυρισμένη από νερό θύμιζε σήμερα ο παιδικός σταθμός στην Ιστιαία με την λίμνη νερού που είχε σχηματιστεί περιμετρικά του.


Οι κακοτεχνίες φάνηκαν για ακόμη μια φορά, ενώ οι γονείς έπρεπε να επιδείξουν ικανότητες κολύμβησης για να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο και γερά μπράτσα για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα οχήματα τους.

Το φωτορεπορτάζ και το ΒΙΝΤΕΟ του istiaianews.blogspot.gr, είναι χαρακτηριστικό...

Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου

Με αρχαιοπρεπή μεγαλοπρέπεια ετελέσθη, την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 το βράδυ, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης προεορτίου του Αγίου Δημητρίου Αγρυπνίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, συλλειτουργούντων αρκετών Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας και πολλών ευσεβών χριστιανών.

Η Θεία Λειτουργία αυτή, των πρώτων χριστιανικών αιώνων, που διαδόθηκε υπό το όνομα του Αγίου Ιακώβου ανήκει στο λεγόμενο Συριακό ή Αντιοχειανό λειτουργικό τύπο. Η απόδοσή της στον Άγιο Ιάκωβο, πρώτο Επίσκοπο Ιεροσολύμων καθώς και οι εσωτερικές ενδείξεις μαρτυρούν, ότι πρόκειται για Λειτουργία που διαμορφώθηκε στα Ιεροσόλυμα και στη συνέχεια διαδόθηκε σε άλλες πόλεις της Παλαιστίνης, στη Συρία, την Αραβία, το Σινά, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και στις Σλαβικές χώρες.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε τον θείο λόγο στους πιστούς και με αφορμή τον χαρακτηρισμό του Αγίου Ιακώβου, ως «Αδελφοθέου», αναφέρθηκε στην πίστη της Εκκλησίας για το πρόσωπο του Χριστού και την θεανθρώπινη φύση Του, την οποία πολεμούν όλοι οι αιρετικοί στο διάβα των αιώνων.

Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας, τέθηκε προς προσκύνηση των πιστών τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη.

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου, εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί στην Ιερά μας Μητρόπολη, να τελείται στην μνήμη του ή μια Κυριακή πριν και γι’ αυτό την παρελθούσα Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, ετελέσθη και στην παλαιοχρισταινική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, αλλά και σε άλλες Ενορίες.

Κατάντια: Ο ιστορικός Ολυμπιακός Χαλκίδας βρήκε χορηγό ένα οίκο ανοχής

Τη "δοξα" του "Βουκεφάλα" της Λάρισας ζήλωσαν οι Διοικούντες τον "Ολυμπιακό" Χαλκίδας;
Κατάντια: Ο ιστορικός Ολυμπιακός Χαλκίδας βρήκε -λένε- χορηγό ένα οίκο ανοχής ακολουθώντας την "πρακτική" που "εγκαινίασε" ομάδα της Λάρισας.

Οι Διοικούντες το θρυλικό σωματείο της Χαλκίδας βρήκαν την "εύκολη λύση¨και κατέφυγαν σε ένα οίκο ανοχής για να λύσουν το χορηγικό "πρόβλημα" της ερυθρόλευκης φανέλας.

Νέος χορηγός του Ολυμπιακού Χαλκίδας λοιπόν είναι το ''Erotica Sex House''. H ομάδα της Εύβοιας, συμφώνησε με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ήδη ετοιμάζονται οι νέες φανέλες της ομάδας, που σύμφωνα με το eviazoom, θα διαφημίζουν τον οίκο ανοχής.

Όλα αυτά ένα μήνα μετά τη συμφωνία του ''Βουκεφάλα'' της Λάρισας, με οίκο ανοχής της Θεσσαλίας. Η διοίκηση του σωματείου έκλεισε συμφωνία χορηγίας με τον οίκο ανοχής "Σούλα" τον οποίο και διαφημίζει στη φανέλα του.

Το μόνο που δεν ξέρουμε αν όλα αυτά είναι ένα ένα διαφημιστικό κόλπο για τον οίκο ανοχής ή λύνει ουσιαστικό , οικονομικό πρόβλημα της ομάδας. Οι Διοικούντες έχουν το λόγο και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Γλέντι από τους φίλους του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας

Η χειμερινή σεζόν ξεκίνησε και οι φίλοι του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας συγκεντρώθηκαν στο χώρο τους και πραγματοποίησαν την Κυριακή το μεσημέρι (21/11/2012) το πρώτο τους λαϊκό γλέντι, μέσα όπως πάντα, σε φιλικό ζεστό φιλικό περιβάλλον. 

Ο Σαράντης Αρβανιτίδης, ο Παναγιώτης Νικολάου, ο Βασίλης Τσίγκος και ο κύριος Γιώργος, αποτέλεσαν τον κορμό της ζωντανής μουσικής και πρόσφεραν, απλόχερα και αφιλοκερδώς, τραγούδια που τραγούδησε ο Στέλιος, κάνοντας όλους τους θαμώνες να ξεφαντώσουν. 

Το καλό κρασί, οι πλούσιοι εκλεκτοί μεζέδες, (που κάποιες κυρίες του συλλόγου ετοίμασαν), έκαναν το θαύμα τους.

Φίλοι του συλλόγου που ήρθαν από τις Πετριές, τους Ωραιούς, την Νέα Ιωνία, το Λαύριο, καθώς και από το Σχηματάρι, έφυγαν αργά το απόγευμα, με τις καλλίτερες εντυπώσεις, αφού οι περισσότεροι από αυτούς ήταν καλλίφωνοι αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά, το ταλέντο τους.

Ξεχώρισε το ποίημα που έγραψε αλλά και απήγγειλε ο ίδιος, ο Μιχάλης ο Μιχαηλίδης (από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου) αμέσως μετά το καλωσόρισμα του προέδρου, Χρήστου Κουτσαύτη.

Φως στο Τούνελ: Τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι

Πρεμιέρα, Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου στις 23:00

Το θρυλικό και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ έρχεται στον Alpha την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, για να καθηλώσει τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Η εκπομπή, που σε 17 χρόνια έχει εντοπίσει πάνω από 1.400 αγνοούμενους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και έχει συντελέσει στην εξιχνίαση 18 δολοφονιών, επιστρέφει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η Αγγελική Νικολούλη, με την πολύχρονη εμπειρία της αλλά και τη μεθοδική και επίμονη έρευνά της, θα σταθεί για μια ακόμη φορά στο πλευρό των συνανθρώπων μας, αναζητώντας τα ίχνη αυτών που εξαφανίστηκαν, κάτω από περίεργες συνθήκες. Παράλληλα, θα επιχειρήσει να ρίξει φως σε δύσκολες και περίπλοκες υποθέσεις που απασχολούν και τις αστυνομικές αρχές. Οι τηλεθεατές, συμμετέχοντας εθελοντικά στις έρευνες και συμβάλλοντας στη διαλεύκανση των υποθέσεων, θα έχουν για άλλη μια φορά τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο στην εκπομπή.

Αρχισυντάκτρια: Αγγελική Νικολούλη
Σκηνοθέτης: Σωτήρης Σπαθάρης

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Αρτάκη: Ούτε η βροχή δεν έσβησε την φωτιά σε αποθήκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ούτε η ασταμάτητη βροχή δεν μπορούσε να σταματήσει μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη έξω από την Αρτάκη. 

Πυκνοί καπνοί σκέπασαν για αρκετή ώρα την περιοχή ενώ άμεσα βρέθηκαν στο σημείο οι πυροσβέστες και οι εθελοντές των Ψαχνών.


Για αρκετή ώρα έκαιγε η φωτιά στην αποθήκη ενώ ύστερα από λίγη ώρα έσβησε και ευτυχώς δεν επεκτάθηκε στις γύρω επιχειρήσεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...