Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Αντιρρήσεις για τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Κατά τη διάρκεια της  συζήτησης του νομοσχεδίου, «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς τοποθετήθηκε εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του, για τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής δήλωσε, πως το εν λόγω νομοσχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση και λύνει πολλά ζητήματα, ενώ αποτελεί και ένα σωστό εργαλείο για την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων. όμως η διαφωνία με το άρθρο 16 σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είναι κάθετη. Συνέχισε σχολιάζοντας ότι ενώ σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, οι έμποροι, οι φορείς και το πολιτικό προσωπικό, εκτός Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν ακόμα και στο μέτρο της λειτουργίας για επτά Κυριακές του χρόνου, ο κυβερνητικός συνασπισμός συμπεριφέρεται με ηγεμονικό και αλαζονικό τρόπο, απαιτώντας τη διεύρυνση του μέτρου και για τις 52 Κυριακές του χρόνου.

Παράλληλα αναφέρει, ότι ακόμα και η Επιστημονική επιτροπή της Βουλής, εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας του μέτρου, με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος. Σύμφωνα με το άρθρο 4, περί ίσης μεταχείρισης, ο περιορισμός των διακοσίων πενήντα τετραγωνικών μέτρων θα αμφισβητηθεί και με ασφαλιστικά μέτρα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα.

Είναι προφανές ότι με τέτοιου είδους μέτρα δεν αντιμετωπίζονται η  απασχόληση, η ύφεση και η ανεργία  αλλά αντίθετα επιδεινώνεται η ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση των εμπόρων όσο και των εργαζομένων.

''Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ'' από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας Αυλίδας

Η θεατρική ομάδα "ΥΡΙΑ" του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Αυλίδας (Ε.Σ.Π.Α.)  παρουσιάζει την κωμωδία εποχής του Μ.Χουρμούζη ''Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ'', σε σκηνοθεσία Ελένης Οικονομίδου

Πρόγραμμα Παραστάσεων:
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΔΗΛΕΣΙ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΑΧΟΣ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -ΑΥΛΙΔΕΙΑ 2013)
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΩΡΩΠΟΣ (ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΩΡΩΠΟΥ)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 21.00

Κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση της προέδρου της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων


  • Απολύθηκε επειδή διεκδίκησε την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς
  • Εργαζόμενοι φτάνουν στο σημείο να λιποθυμούν από την εξάντληση, εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόλυση της προέδρου της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας Ασημίνας Καραμπέτσου και εργαζόμενης στο ξενοδοχείο «Avantis suites Hotel» στην Ερέτρια, που διεκδίκησε εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, τήρηση των ωραρίων, των προγραμμάτων, κ.λπ., για όλους τους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό - προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση της προέδρου μετά και την αρχική άρνηση του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Γιώργου Κάλφα ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης αν δεν αποσυρθεί η καταγγελία από την Επιθεώρηση Εργασίας - η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί σε κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη, στις 11.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Εύβοιας (Ελ. Βενιζέλου 12) και την Παρασκευή 26 Ιούλη στις 6 μ.μ. στην πλατεία της Ερέτριας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι καλούν «όλα τα Σωματεία που έδειξαν τη στήριξή τους αυτό το διάστημα με ψηφίσματα και καταγγελίες για την απόλυση να δώσουν το "παρών" και στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, καθώς επίσης και να αποστέλλουν τα κείμενά τους στην Ενωση Ξενοδόχων (e-mail: exeviahotel@gmail.gr και fax: 22210 23103 / 61198), όπως και στη διεύθυνση του ξενοδοχείου (e-mail: info@avantis-hotel.gr, fax. 22290 64005)».

Υπογραμμίζεται ότι η συνδικαλίστρια απολύθηκε μια μέρα μετά τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 16 του Ιούλη. Δυο μέρες πριν (13 και 14 Ιούλη) είχε δουλέψει 26 ώρες (!) (με ένα διάλειμμα 6 ωρών), με αποτέλεσμα την περασμένη Κυριακή να λιποθυμήσει από την εξάντληση.

Ανακοινώσεις καταδίκης της απόλυσης της Ασ. Καραμπέτσου, εξέδωσαν χτες το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Γραφείων Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκίδας.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως «με την απόλυση της συνδικαλίστριας, η οποία είναι και δραστήριο μέλος του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, εκλεγμένη στο ΔΣ της ΟΓΕ, η εργοδοσία έχει στόχο να τρομοκρατήσει τις εργαζόμενες, που ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού αντιμετωπίζουν τους μισθούς ψίχουλα, τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, την ανασφάλιστη εργασία, τις εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς και τη φθορά της υγείας τους».

«ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013» στη Ν. Αρτάκη

Η έναρξη των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013», που διοργανώνει ο  Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) στη Δημοτική ενότητα Ν. Αρτάκης για το μήνα Ιούλιο, περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21:00. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης

Όπως κάθε χρόνο η «Εορτή Κατατοπιοτών», που διοργανώνει ο ΔΟΑΠΠΕΧ, δίνει σταθερά το παρόν στο θεσμό των Κυζικείων, με το Σύλλογο των Απανταχού Κατατοπιοτών Ν. Αρτάκης.

Πρόκειται για μια συνάντηση που ενώνει την παλιά με τη νέα γενιά, αναδεικνύει τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις της παλιάς και νέας πατρίδας και ξεχωρίζει για το ατέλειωτο γλέντι με χορό και τραγούδι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21:00,   Λιμάνι Ν. Αρτάκης (Ανεμόμυλος).

Η συναυλία με τίτλο: «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ», που δόθηκε και στη Χαλκίδα με τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ, αποτελεί την επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση των «ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ 2013», τα οποία και εφέτος σας υπόσχονται να ομορφύνουν τις βραδιές των κατοίκων και επισκεπτών της Ν. Αρτάκης, με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για όλο τον Αύγουστο, μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Ο Αναγνωστάκης αγορητής της ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στο πλαίσιο της λειτουργίας  των θερινών τμημάτων της Βουλής, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης,  έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του  κόμματος, για τις Επιτροπές Οικονομικών  και Εμπορίου.

Λόγω της επιβεβλημένης παρουσίας  του στην ολομέλεια της βουλής για τη ψήφιση του κατεπείγοντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής ο οποίος είναι και Ειδικός Αγορητής, δεν θα καταφέρει να παραστεί στη Λιτανεία της Αγίας Παρασκευής.

Πενία επιχειρημάτων τεχνάσματα κατεργάζεται

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ


Ο κ. Αντωνίου τον οποίο δεν γνωρίζω, απάντησε στο προηγούμενο άρθρο μου, μέσα από  κάποιες ιστοσελίδες των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Για να ενημερωθείτε για το περιεχόμενο της απάντησης του, μπορείτε να επισκεφτείτε την διεύθυνση :  
Θα προσπαθήσω στα πλαίσια μιας πολιτισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης, να διευκρινίσω κάποια θέματα που έθεσε η απάντησή του, σε σχέση με τα ζητήματα του δικού μου σημειώματος.

Τρεις διευκρινίσεις :

  κ. Αντωνίου

1.      Το άρθρο που αναφέρεστε έχει τίτλο, «Ο κατακερματισμός και ο φατριασμός της ελληνικής κοινωνίας, απαιτούν άλλες λύσεις» και μπορείτε να το διαβάσετε στην διεύθυνση,

http://kostasxainas.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html και ποτέ δεν είχε τον τίτλο που του αποδίδετε. Ίσως παρασυρθήκατε από το τίτλο-σχόλιο που έκανε η εφημερίδα.

2.      Η θέση που εκφράζω στο σημείωμα αυτό, για την σύσταση Κυβέρνησης ευρύτατης πλειοψηφίας στην σημερινή συγκυρία, είναι μια δική μου άποψη και μην μπερδεύετε την ΔΗΜΑΡ και κανέναν άλλο. Ας μάθουμε να συζητάμε επιτέλους χωρίς ταμπέλες και προκαταλήψεις και κυρίως χωρίς ειρωνείες και χαρακτηρισμούς.

3.      Δεν ξέρω σε ποιο «ανάλογης ποιότητας» πόνημα μου αναφέρεστε και μάλιστα «αλήστου μνήμης» όπως λέτε, αναφορικά με την Κυπριακή «διάσωση». Αλλά κάποιο ενδιαφέρον θα είχε αφού σας έμεινε αλησμόνητο στο μνήμη σας. Πάντως θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε και εμένα για το «πόνημα» αυτό, γιατί προσπαθώ να βρω σε ποιο ακριβώς αναφέρεστε και αδυνατώ να θυμηθώ.

 

Επί της ουσίας :

 

1.      Ναι, θεωρώ τιτάνιο το έργο του μετασχηματισμού του κράτους και της κοινωνίας μας σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό Κράτος. Διαφωνείτε ; Και αν διαφωνείτε εσείς τότε τι Κράτος προτείνετε ;

2.      Ναι, θεωρώ ότι ο χαρακτήρας και η οξύτητα των προβλημάτων της χώρας μας, επιβάλλει σήμερα μια μεγάλη συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Ναι, εκτιμώ ότι οι αλλαγές που απαιτούνται να γίνουν σήμερα, μπορούν να γίνουν, μόνο από μια ευρύτατη Κυβερνητική πλειοψηφία, με την υποχρεωτική συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον. Ναι, πιστεύω ότι αμιγώς Κυβέρνηση της δεξιάς, είτε της αριστεράς, δεν μπορεί να υπάρξει και να επιβιώσει, με δεδομένους τους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς. Διαφωνείτε προφανώς. Αλλά αντί να ειρωνεύεστε πέστε μας ποια είναι η δική σας πρόταση.

3.      Ναι, γιατί τα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις δεν θα μπορούν να δώσουν αυτοδύναμες Κυβερνήσεις της δεξιάς, είτε της αριστεράς, αλλά κυρίως γιατί οι επιχειρούμενες αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο από μια Κυβέρνηση καθολικής υποστήριξης των δημοκρατικών δυνάμεων της ευρωπαϊκής προοπτικής. Διαφωνείτε προφανώς, αλλά μας εξηγείται σας παρακαλώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ποιους θα συγκροτήσει Κυβερνητική πλειοψηφία ;

4.      Ναι, γιατί στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας, καμιά δύναμη πλέον, δεν μπορεί να αρνείται την ανάληψη Κυβερνητικών ευθυνών. Καμιά πολιτική δύναμη δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορη για την πορεία της χώρας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί για πολύ ακόμη να σφυρίζει αδιάφορος για τα προβλήματα της χώρας, όπως κάνει μέχρι σήμερα. Διαφωνείτε προφανώς, αλλά κάντε τον κόπο να μας εξηγήσετε τι θα λέτε στο κόσμο που θα σας εμπιστευθεί και θα σας ζητά να αναλάβετε ευθύνες σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας ;

5.      Ναι, η παράδοση της αριστεράς σε όλες τις εκφράσεις της στην ανθρώπινη ιστορία έχει δείξει λαμπρά δείγματα συνεργασίας ακόμη και με δυνάμεις που διαφωνεί κάθετα ιδεολογικά και πολιτικά. Να σας θυμίσω ότι οι σύγχρονες δυτικές δημοκρατίες, στην Ιταλία, στην Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες, οικοδομήθηκαν μετά τον πόλεμο, με την συμβολή της αριστεράς σε Κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, ακόμη και της δεξιάς παράταξης. Ίσως θυμάστε τη συνεργασία –έστω και ολιγόμηνη- σύμπασας της αριστεράς το 1989 με την «επάρατη» δεξιά, για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων που είχαν δημιουργηθεί την περίοδο εκείνη, εκτός βέβαια εάν υιοθετείτε την «αυριανική» εκδοχή του «βρώμικου 89». Διαφωνείτε ασφαλώς. Ειδικά σήμερα που φιλοξενείται στο ΣΥΡΙΖΑ, λαμπρούς εκπροσώπους της πιο «αυριανικής» και λαϊκίστικης περιόδου του ΠΑΣΟΚ. Δικαίωμά σας να διαφωνείτε και να θέλετε μια αριστερά που δεν θα θέλει να «λερώσει» τα χέρια της με τις ευθύνες της Κυβερνητικές εξουσίας. Όμως μια τέτοια ανεύθυνη αριστερά δεν έχει κανένα μέλλον.

6.      Ναι, θεωρώ και τον ΣΥΡΙΖΑ εντός του πραγματικού ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου και όχι φαντασιακού όπως το αποκαλείτε. Γι αυτό και πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις που εντάσσονται στο τόξο αυτό, θα πρέπει να αναλάβουν από κοινού τις ευθύνες τους. Τους ενώνει η δημοκρατική ευρωπαϊκή προοπτική. Διαφωνείτε ; Εάν διαφωνείτε συγνώμη εάν σας προσέβαλα ; Εσείς που εντάσσετε το ΣΥΡΙΖΑ;

7.      Μάλιστα, έχετε ιστορικά αποτιμήσει την περίοδο που διανύουμε και όσα γράφω στο άρθρο μου είναι «κατοχική προπαγάνδα». Πολύ βαρύγδουπη διαπίστωση. Σύμφωνα με τη συλλογιστική σας, κατοχική προπαγάνδα, άρα δηλαδή είμαστε υπό Γερμανική κατοχή ; Διευκρινίστε μας σας παρακαλώ αυτά τα σημεία για να μάθουμε καλύτερα τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή κατάσταση. Όχι τίποτα άλλο, γιατί εάν είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι εκτιμήσεις περί «Γερμανικής κατοχής», θα βρείτε πρόθυμους συμμάχους στα πρόσωπα του κου Καμμένου και του κου Μιχαλιολάκου, οι οποίοι πρωτοστατούν στον νυν υπέρ πάντων αγώνα ενάντια στην Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνετε για συμμάχους. Και ένα τελευταίο ερώτημα για την «κατοχή» εάν τελικά την υιοθετείτε. Πως συνάδει η εκτίμησή σας περί «κατοχής», με το πολιτικό σχέδιο που εγκρίνατε στο Συνέδριο σας, ότι θα επαναδιαπραγματευθείτε με τους εταίρους μας και συμμάχους μια άλλη δανειακή σύμβαση; Είναι δυνατόν να είμαστε μια χώρα υπό κατοχή όπως λέτε, και εσείς απλά να επιδιώκετε την βελτίωση της δανειακής σύμβασης της χώρας ;

8.      Ναι, ασφαλώς υπάρχει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, ασφαλώς υπάρχουν οι καπιταλιστές, οι τραπεζίτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι βολεμένοι, οι συντεχνίες, οι κρατικοδίαιτοι, οι γραφειοκρατίες, οι μιζαδόροι, ο κρατικός και βολεμένος συνδικαλισμός. Όλοι αυτοί υπάρχουν, κανένας δεν αμφισβήτησε την ύπαρξή τους. Όμως η κρίση στη χώρα μας δεν ξέσπασε μετά το 2009. Ούτε επίσης τα προβλήματά μας αρχίζουν μετά την υπογραφή του μνημονίου. Η κρίση και τα προβλήματα της χώρας μας προϋπήρχαν. Το Κράτος μας ήταν ήδη χρεοκοπημένο. Μόνο το 2009 δανειστήκαμε 24 δις. ευρώ για να μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση το 2007-8 επηρέασε όλες τις χώρες στον έναν ή στον άλλο βαθμό. Η χώρα μας όμως ήταν ανοχύρωτη. Ήταν ένας από τους πιο αδύναμους κρίκους. Όχι κύριε, δεν υποτιμώ την ευρωπαϊκή και παγκόσμια διάσταση της κρίσης. Όμως το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα με ευθύνες και της αριστεράς, είχε καταντήσει τη χώρα μας, οικονομικά και παραγωγικά έναν «φελλό». Βασικά αγαθά τα εισάγαμε. Ένας στους τρείς του ενεργού οικονομικά πληθυσμού, στα πλαίσια του πελατειακού συστήματος σιτίζονταν από το δημόσιο. Παραγωγικές μονάδες έκλειναν. Οι αγρότες μας έβαζαν φωτοβολταϊκά στα πιο παραγωγικά τους χωράφια. Ναι, η χώρα μας είχε και έχει ιδιαιτερότητα, όπως ιδιαιτερότητα είχαν και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία ακόμη, ο λεγόμενος νότος. Γιατί δεν εκφράστηκε η κρίση και σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες χώρες του λεγόμενου βορά με τη μορφή που εκφράστηκε στην Ελλάδα; Γιατί προφανώς αυτές οι χώρες ήταν πιο προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν μια κρίση σαν αυτή του 2007. Αυτές λοιπόν τις ιδιαιτερότητες χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε ως χώρα. Όσο κλείνουμε τα μάτια και αδιαφορούμε λέγοντας παραμύθια, ότι εμείς δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα και αρκεί να διορθώσουν κάποιοι άλλοι την πολιτική τους απέναντί μας (οι ευρωπαίοι, οι Γερμανοί, το ΔΝΤ δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος), τόσο θα επιτείνονται τα αδιέξοδα και θα οξύνονται τα προβλήματα. Ναι κύριε, υπάρχουν εξωγενείς αιτίες (τις οποίες κάποιες δυνάμεις προσπαθούν να τις αντιμετωπίσουν στα πλαίσια της δημοκρατικής ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εσείς ;), αλλά πρωταρχικά υπάρχουν ενδογενείς αιτίες που επιτείνουν την κρίση στη χώρα μας. Αυτές τις ενδογενείς αιτίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε και όχι τα συμπτώματα της κρίσης. Δηλαδή να δουλέψουμε σκληρά, να παράγουμε με καινοτομία και εξωστρέφεια, να διορθώσουμε το Κράτος μας, να πολεμήσουμε τη γραφειοκρατία, να καθιερώσουμε την αξιοκρατία και την αξιολόγηση στο δημόσιο, να το κάνουμε δηλαδή ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό Κράτος. Διαφωνείτε ; Εξηγήστε μας λοιπόν τι θέλετε να κάνετε εσείς.

9.      Ναι, κύριε προτιμώ στην σημερινή πολιτική συγκυρία, να συμφωνώ με δυνάμεις σαν τον κ. Μάνο, παρά με κάποιους καταΚΑηΜΕΝΟΥΣ που λένε στον ελληνικό λαό ότι κάποιοι μας ψεκάζουν. Επίσης ας αφήσουμε να αναπαυθούν οι Μαρξ, Φρίντμαν, Χάγιεκ και άλλοι διανοητές και μην τους μπερδεύουμε στα δικά μας. Αυτοί είπαν όσα είχαν να πουν, όποιος θέλει καλό είναι να τους μελετά, ευαγγέλια όμως της απόλυτης αλήθειας σήμερα δεν χρειαζόμαστε.

10. Ναι κύριε, θεωρώ ότι υπάρχουν συνοδοιπόροιαυτής της προοπτικής που προτείνω και στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν φωνές του ρεαλισμού και της λογικής, όπως ο κος Δραγασάκης, ο κος Παπαδημούλης, ο κος  Σταθάκης και πολλοί άλλοι. Είμαι σίγουρος ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στην κρίσιμη στιγμή θα συμπαραταχθούν με όλες τις δημοκρατικές προοδευτικές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας για το καλό του λαού μας και της χώρας. Διαφωνείτε; Σεβαστή η διαφωνία σας. Εσείς θέλετε να παραμείνετε στα κάγκελα, δηλαδή στην συνεχή καταγγελία και στα μεγάλα λόγια, χωρίς να αναλαμβάνετε ευθύνες. Δικαίωμά σας.

 

Χαλκίδα 24-7-2013

Κώστας Χαϊνάς

Συλλογή υπογραφών για την κατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας

Την Τετάρτη και Πέμπτη 24-25 Ιουλίου 2013 και ώρα 10.00-12.00 π.μ. οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κεντρικής Εύβοιας καλούν τους πολίτες της Χαλκίδας στην Πλατεία Αγοράς, να συνυπογράψουν καταγγελία προς τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της κατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, που εκτός από την επικινδυνότητα των καταρρέοντων κτιρίων της, αποτελεί ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ και θέτει σε κίνδυνο τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ των πολιτών.

Ινδοί διακινούσαν ναρκωτικά στην Εύβοια

Πρώτο συνέλαβαν οι αστυνομικοί έναν 32χρονο Ινδό, τον οποίο εντόπισαν να κινείται ύποπτα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Αυλίδας, τον σταμάτησαν και τον υπέβαλαν σε έλεγχο.

Τη διακίνηση ηρωίνης είχαν αναλάβει Ινδοί μετανάστες, που μοίραζαν ποσότητες ηρωίνης σε μικρές συσκευασίες έτοιμες για πώληση και τις πωλούσαν σε χρήστες στην Αυλίδα Ευβοίας και τις γύρω περιοχές. Δυο από αυτούς έπεσαν σχεδόν ταυτόχρονα στα χέρια αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Χαλκίδας.

Πρώτο συνέλαβαν οι αστυνομικοί έναν 32χρονο Ινδό, τον οποίο εντόπισαν να κινείται ύποπτα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Αυλίδας, τον σταμάτησαν και τον υπέβαλαν σε έλεγχο. Πάνω του βρήκαν κρυμμένες εννέα αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 9,2 γραμμαρίων.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην παραλία Αυλίδας έναν 37χρονο ομοεθνή του, που και αυτός είχε στην κατοχή του 15 παρόμοιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 17,2 γραμμαρίων.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε μπει και παρέμενε παράνομα στη χώρα χωρίς να διαθέτει ταξιδιωτικά έγγραφα κι έτσι κινήθηκαν οι διαδικασίες για την απέλασή του. Και οι δυο Ινδοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας που τους άσκησε δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. 

Από κεραυνό η φωτιά στη Μεσσαπία


Κεραυνός έπεσε πάνω σε ένα έλατο στη θέση "Κούτος", με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. 

Άμεση ήταν η επέμβαση των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών των Ψαχνών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας όπου έθεσαν αμέσως την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο και δεν επεκτάθηκε.

Το φωτογραφικό υλικό από την χθεσινή φωτιά είναι από το facebook

messapianews.gr

Ξεδιψάνε Ψαχνά και Καστέλλα μετά τη νέα γεώτρηση

Η περιοχή Ψαχνών και Καστέλλας αναμένεται να ξεδιψάσει μετά την ολοκλήρωση της άντλησης της υδρογεώτρησης στην περιοχή Κούρου Σπηλιά (βάθους 250 μέτρων), η οποία έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου αντιμετώπισης του προβλήματος ύδρευσης της περιοχής.

Η συγκεκριμένη γεώτρηση, σε συνδυασμό με άλλες δύο γεωτρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, θα τροφοδοτήσουν τα δίκτυα της περιοχής Ψαχνών-Καστέλλας μέσω νέας δεξαμενής χωρητικότητας 600 κυβικών μέτρων και νέου τροφοδοτικού αγωγού διαμέτρου 250 mm και μήκους 6,5 km.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανόρυξης και άντλησης καιαυτής της υδρογεώτρησης, το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχήςΨαχνών-Καστέλλας οδεύει προς οριστική λύση, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίεςποσότητες πόσιμου νερού για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών της ανωτέρωπεριοχής.

egnomi.gr

«Ο Μοναχικός Καβαλάρης / The Lone Ranger»(2013) στο «REX»

Προβολές  Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «REX»  

Πέμπτη 25 έως Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 

 «Ο Μοναχικός Καβαλάρης / The Lone Ranger»(2013)  

Έναρξη προβολής: 21:15 (μια προβολή) - Διάρκεια 135’

Σκηνοθεσία:  Gore Verbinski

Παίζουν: Johnny Depp, Armie Hammer, Tom Wilkinson

Είδος ταινίας: Δράση, Περιπέτεια

Η ταινία… Από την ομάδα που μας  χάρισε  τους  τρεις  πρώτους  «Πειρατές  της Καραϊβικής» έρχεται μια νέα ανατρεπτική οπτική του Μοναχικού Καβαλάρη αλλά και του Ινδιάνου συντρόφου του Tonto. Απολαυστικές ερμηνείες από τους Johnny Depp (Pirates of the Caribbean, Alice in Wonderland), Armie Hammer (Social Network, Mirror Mirror) και Helena Bonham Carter (The King’s Speech, Fight Club), παράδοξες μεταμφιέσεις, αιρετικό χιούμορ, πικάντικες λεπτομέρειες και φυσικά γερές δόσεις δράσης είναι τα στοιχεία αυτής της πειραγμένης εκδοχής της Άγριας Δύσης.

Ο  ομολογουμένως  εκκεντρικός  (με  ένα  κοράκι  κορώνα  στο  κεφάλι  του), περιπλανώμενος Κομάντσι  Tonto  (Johnny  Depp) μας  διηγείται  την  ιστορία  που  μεταμόρφωσε  τον  John  Reid (Armie  Hammer),  έναν  ιδεαλιστή δικηγόρο,  σε  αινιγματικό μασκοφόρο και άξιο  λόγου θρύλο  της  δικαιοσύνης,  χαρίζοντας μας  μια σειρά  από εκπλήξεις  και  διασκεδαστικές  διενέξεις,  καθώς οι  δύο  εντελώς  διαφορετικοί  μεταξύ  τους  ήρωες  πρέπει  να συνεργαστούν στον αγώνα ενάντια στην αδικία και τη διαφθορά.


Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...