Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ε.Ο.Ιστιαίας - Λ. Αιδηψού με Περιφερειακό: Κόμβος καρμανιόλα

Πολλά τροχαία ατυχήματα, ως και θανατηφόρο, έχουν σημειωθεί στον κόμβο Ε.Ο.Ιστιαίας - Λ. Αιδηψού με Περιφερειακό Ιστιαίας. Οι οδηγοί αναφέρουν κακοτεχνίες και μερική λειτουργία του φωτισμού.


Τα περισσότερα τροχαία έχουν γίνει στην πλευρά με είσοδο προς την Ιστιαία.

Πριν λίγες μέρες η πινακίδα (σήμα) κυκλοφορίας ήταν στο έδαφος από πρόσκρουση οχήματος στο κράσπεδο, αντικαταστάθηκε και τώρα είναι εκ νέου στο έδαφος...

Οι στραβές σιδερένιες βάσεις των αντανακλαστικών θα βοηθήσουν περαιτέρω στον τραυματισμό, ιδίως μοτοσικλετιστή...

 http://istiaianews.blogspot.gr

E. Mενεγάκη: Τα... καυτά φιλιά με τον Ματέο σε απομονωμένη παραλία! (φωτό)

O φωτογραφικός φακός του "ΟΚ" εβγαλε... λαβράκι: 

 Τα καυτά φιλιά φιλιά του Ματέο και της Ελένης στην απομονωμένη παραλία της περιοχής "Άχλα" βλέπουν πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, χάρη στην υπομονή και επιμονή των παπαράτσι...

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες ΕΔΩ

ΣΟΚ! ηλεκτροφόρα καλώδια στην παραλία του Πευκί

Αναδεικνύοντας τα προβλήματα της παραλίας του Πευκί, διαπιστώσαμε σχεδόν γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια δημοτικού φωτισμού στο παραλιακό πεζόδρομο - πεζοδρόμιο.


Το ρεπορτάζ έγινε μεσημβρινές ώρες που ο δημοτικός φωτισμός είναι σβηστός.

Σε ερώτηση μας σε γείτονα αν λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός στο πεζοδρόμιο όταν σουρουπώνει, η απάντηση που πήραμε είναι ότι λειτουργεί κανονικά και αυτός και όλος ο φωτισμός της παραλίας.

Αν τα καλώδια φέρουν τάση και τα αγγίξει κάποιο παιδί ή πατήσει κάποιος ξυπόλητος, ίσως και βρεγμένος από μπάνιο, τι θα γίνει; Κάρβουνο;

 http://istiaianews.blogspot.gr

Συντάκτης Bild: Η Ελλάδα έχει μόνο άγονα βουνά, ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες...

Ο συντάκτης της Bild, Φρανς Τζόζεφ Βάγκνερ, ενόψει και του αγώνα Γερμανία – Ελλάδα για το Euro 2012, δηλώνει φαν της χώρας μας, αφού όπως λέει «η δικιά μου καρδιά – αν και Γερμανός – χτυπά για τους Ελληνες», ωστόσο, δεν το κάνει και με τον πιο κομψό ο τρόπο...

Στην επιστολή του την οποία δημοσιεύει στο site της γερμανικής εφημερίδας όπου εργάζεται, επισημαίνει ότι η δική του καρδιά χτυπά για τους Ελληνες και συγκεκριμένα, για αυτούς με τα άδεια πορτοφόλια, για αυτούς που δεν έχουν χρήματα να πιουν ένα ποτήρι κρασί, για «ένα πακετάκι τσιγάρα, για να πάνε στον οδοντίατρο ή να πληρώσουν το ενοίκιό τους».

«Και η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να κερδίσεις όσους δεν έχουν τίποτα να χάσουν -γιατί το μόνο που έχουν πια, είναι μερικά άγονα βουνά, μερικές ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες», καταλήγει.

Η επιστολή του έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Έλληνες,

Ο Θεός του ποδοσφαίρου πρέπει πραγματικά να είναι κυνικός, αφού έριξε τη ζαριά και η μονομαχία θα γίνει ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα.

Και ξαφνικά το παιχνίδι "γυρνάει" εναντίον της Μέρκελ...

Οι εφημερίδες της Ελλάδας εκλιπαρούν την Εθνική Ομάδα:

''Φέρτε μας τη Μέρκελ'', ''Ανγκελα ετοιμάσου'', ''οι χρεοκοπημένοι είναι έτοιμοι'' και άλλα τέτοια.

Την Παρασκευή θα έχουμε έναν φοβερό αγώνα:

Οι φτωχοί Έλληνες, εναντίον των πλούσιων Γερμανών.

Ωστόσο η δική μου καρδιά -αν και Γερμανός- χτυπά για τους Ελληνες.

Για τους Έλληνες με τα άδεια πορτοφόλια, που δεν έχουν χρήματα να πιουν ένα ποτήρι κρασί, δεν έχουν χρήματα για ένα πακετάκι τσιγάρα, δεν έχουν χρήματα να πάνε στον οδοντίατρο ή να πληρώσουν το ενοίκιό τους. Και η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να κερδίσεις όσους δεν έχουν τίποτα να χάσουν -γιατί το μόνο που έχουν πια, είναι μερικά άγονα βουνά, μερικές ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες.

Όποιος κι αν κερδίσει το παιχνίδι, εγώ θα εξακολουθώ να στηρίζω την Ελλάδα...

Ειλικρινά,

Φρανς Τζόζεφ Βάγκνερ»

Μπαράζ κλοπών σε "Κουλουριάδα" και κάμπο Ψαχνών

Μπαράζ κλοπών σημειώθηκε εχθές το βράδυ στην περιοχή "Κουλουριάδα" αλλά και στον κάμπο των Ψαχνών.

Άγνωστοι έκλεψαν τρία μοτέρ μαζί με τα παρελκόμενα και έγιναν άφαντοι. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι είναι οι κλέφτες, αλλά τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και αρκετοί από τους πολίτες υποψιάζονται αθίγγανους, οι οποίοι πιθανόν να αφαίρεσαν τα συγκεκριμένα μοτέρ για να πουλήσουν το χαλκό και το σίδηρο που περιέχουν αυτά, και όχι μόνο.

Πάντως πολλοί εκ των πολιτών σε συζήτηση, που είχαμε μαζί τους, μας ανέφεραν ότι η έλλειψη ασφάλειας ,αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα τους αναγκάσει να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

messapianews.gr

Παρέμβαση: Οι πρώτες κινήσεις που περιμένουν οι Ευρωπαίοι

Οι επόμενες ημέρες των εκλογών της 17ης Ιουνίου και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί. Οι πρώτες κινήσεις που περιμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι αποφάσεις που θα σηματοδοτήσουν τις μετεκλογικές εξελίξεις.


Στο στούντιο της εκπομπής, μαζί με τη Γιάννα Παπαδάκου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Πανούσης από τη Δημοκρατική Αριστερά, φωτίζουν τα γεγονότα και δίνουν απαντήσεις για το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά τα αποτελέσματα της κάλπης.

Παρέμβαση, την Πέμπτη, 21 Ιουνίου στις 24:00, στον Alpha.

Σκληρή μάχη Ντόρας - Αβραμόπουλου για την προεδρία της Βουλής

Τη θέση του προέδρου της Βουλής διεκδικούν με όλες τους τις δυνάμεις ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Βύρων Πολύδωρας δεν έχει καμία ελπίδα να διατηρήσει το αξίωμα που κράτησε για ένα μήνα αφού οι δυο κορυφαίοι ενδιαφέρονται για μια θέση που αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα στο παρόν ρευστό πολιτικό σκηνικό.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο θα προσδώσει στον ρόλο του προέδρου της Βουλής εξαιρετική βαρύτητα αφού η κοινοβουλευτική διαδικασία αποκτά σημασία και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και εμπειρία.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιθυμεί διακαώς να καταλάβει τον θώκο αφού στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης είναι προφανές ότι πρόκειται για την μόνη προβεβλημένη θέση που δεν προκαλεί πολιτική φθορά και δεν είναι ηλεκτρική καρέκλα όπως ένα υπουργείο σε περίοδο κρίσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συζητήσει ήδη το ενδεχόμενο να προταθεί για πρόεδρος της Βουλής με τον Αντώνη Σαμαρά και εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον του.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν θα προβάλουν αντιρρήσεις για να καταλάβει τη θέση του προέδρου της Βουλής. Εκτιμά ότι η ίδια, ως πρώην υπουργός με ευρωπαϊκές και υπερατλαντικές γνωριμίες, θα μπορούσε να παίξει έναν εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο στην παρούσα συγκυρία και να βοηθήσει σημαντικά το κυβερνητικό έργο και τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν με τους ευρωπαίους εταίρους.

Από την πλευρά της Συγγρού δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποιο κορυφαίο στέλεχος θα αναλάβει την κρίσιμη θέση του προέδρου της Βουλής. Η μόνη απόφαση που έλαβε ο Αντώνης Σαμαράς είναι να ζητήσει από τον Βύρωνα Πολύδωρα να παραδώσει την εντολή αφού η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος, με την παρουσία της Χρυσής Αυγής και τις αναμενόμενες αντιπαραθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαιτούν η προεδρία του κοινοβουλίου να αναληφθεί από υψηλόβαθμο στέλεχος στην ιεραρχία της ΝΔ.

Αποκλεισμός του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων από τα κοινοτικά προγράμματα


Και ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων είναι "θύμα" του αποκλεισμού από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα του ΕΚΤ

Εκτός κοινοτικής χρηματοδότησης μένει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (μαζί με αυτήν του Νοτίου Αιγαίου), όπως αποκάλυψε μόλις την περασμένη Πέμπτη, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος της συμφωνίας που έχει συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου με την Τρόικα των δανειστών. Βασικό επιχείρημα στην απόφαση αυτή, είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες Περιφέρειες έχουν στατιστικά υψηλότερο οικονομικό επίπεδο από το μέσο όρο της Χώρας κι άρα δεν μπορούν να εκταμιευτούν χρήματα από τα κοινωνικά κοινοτικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στις Περιφέρειες αυτές.

Εξέλιξη που αφορά βεβαίως όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κι επομένως και όλους τους Δήμους της Εύβοιας, άρα και τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια άκρως δυσμενή οικονομική συγκυρία, με αυξημένες τις ανάγκες κοινωνικής πρόνοιας και που επιτείνει τα ήδη τεράστια προβλήματα φτώχειας και αποκλεισμού, τη στιγμή που αυτά τα κοινοτικά προγράμματα και οι συνοδές χρηματοδοτήσεις τους, θα συνέβαλαν στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην κατάρτιση των ανέργων και την ενίσχυση των ασθενεστέρων!

Η απόφαση αυτή διαλύει κυριολεκτικά προνοιακές δομές και ευκαιρίες απασχόλησης , στερώντας από την περιοχή μας, όλα τα κονδύλια που απευθύνονται σε ανέργους, μικρομεσαίους, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, μειονότητες κ.λ.π.

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα και στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων όπως την κατάργηση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", μέσω του οποίου έχουν βοηθηθεί αρκετοί ανήμποροι συνάνθρωποί μας και όχι μόνο. Οι συνέπειες πέραν από την κατάργηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι πάρα πολύ μεγάλες και δυσάρεστες τόσο για το Δήμο μας όσο και γενικότερα για όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Για αυτό το λόγο χρειάζεται να υπάρξει άμεση κινητοποίηση τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση του Δήμου αλλά και απ' όλους τους τοπικούς φορείς διότι μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να αποβεί μοιραία για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Από την μεριά του ο Δήμος θα έπρεπε να έχει βγάλει έγγραφο με το οποίο θα ενημερώνει κάθε πολίτη για την εξέλιξη αυτή, κάτι το οποίο έχει γίνει από αρκετούς Δήμους της Περιφέρειας. Θα πρέπει το θέμα να τεθεί εκτάκτως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να καθοριστούν οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να αποκλειστεί μία τέτοια απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή είναι ζωτικής σημασίας τόσο για το Δήμο μας όσο και για όλη την Περιφέρεια και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη σοβαρότητα με το συγκεκριμένο θέμα και να δουν όλοι οι ιθύνοντες τι μπορεί να γίνει. Το θέμα βέβαια θα πρέπει να δουν και όλοι οι εκλεγέντες βουλευτές του νομού αλλά και της περιφέρειας και να πιέσουν ώστε να ισχύσει ότι ισχύει για όλες τις Περιφέρειες της χώρας και να μην μας αποκλείουν εμάς από τα κοινοτικά προγράμματα.

 messapianews.gr

Η μις Αμερική στον Κλασικό Μαραθώνιο

Λάμψη διεθνών καλλιστείων θα έχει ο φετινός Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας . Η Μις Αμερική πήγε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ και δήλωσε συμμετοχή.

Από τις πασαρέλες και τα καλλιστεία των ΗΠΑ , στους δρόμους της Αθήνας θα βρεθεί η Miss Teen Αμερική Ελληνίδα ομογενής Ιλεάνα Φρανγκέδης τον ερχόμενο Νοέμβριο (11/11/12).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Γέμισαν σκουπίδια γειτονιές των Ψαχνών

Πολλά είναι τα ρεπορτάζ που έχουμε κάνει για την καθαριότητα στην πόλη των Ψαχνών και ακόμη περισσότερα θα είναι στο μέλλον μέχρι να πάψει να επικρατεί αυτή η κατάσταση, η οποία επικρατεί μέχρι και σήμερα σε πολλές γειτονιές της πόλης. Ως υπερβολή ακούστηκαν τα λόγια πριν δύο εβδομάδες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ότι το απορριμματοφόρο έχει να περάσει από γειτονιές πάνω από τρεις ημέρες. Αλλά απ' ότι φαίνεται και όπως έχουμε και εμείς αναφέρει επανειλημμένως, αυτό είναι μια τραγική πραγματικότητα και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Και για του λόγου το αληθές εχθές τραβήξαμε τις παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από την οδό Βουλγαροκτόνου, όπου το απορριμματοφόρο είχε να περάσει από την Παρασκευή και πέρασε σήμερα το πρωί.

Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν ανυπόφορη. Τα σκουπίδια από τους έντονους ανέμους είχαν σκορπιστεί από δω και από κει και η έντονη δυσοσμία που επικρατούσε, δεν επέτρεπε σε κανέναν να βγει και να πάρει λίγο καθαρό αέρα. Ας μην αναφερθούμε βέβαια στις εστίες που είχαν δημιουργηθεί από μικροοργανισμούς, τρωκτικά και ούτω καθεξής. Η αγανάκτηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη. Πολίτες που μίλησαν μαζί μας τις προηγούμενες ημέρες μας ανέφεραν ότι " η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Θα κολλήσουμε κάποια ασθένεια και εμείς και τα παιδιά μας. Η αδιαφορία από την μεριά του Δήμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Οι πιέσεις από την μεριά της αντιπολίτευσης υποτυπώδεις και λιγοστές. Οι κινήσεις από τους οικολογικούς συλλόγους ανύπαρκτες. Και εμείς παραμένουμε θύματα των σκουπιδιών. Τελικά τι θα γίνει με την κατάσταση αυτή"; 
Αντιδράσεις υπήρξαν βέβαια σήμερα το πρωί και προς τους υπαλλήλους των απορριμματοφόρων, κατά την ώρα που περνούσαν για την συγκομιδή των σκουπιδιών. Όμως αντί να γίνονται οι αντιδράσεις προς τους υπαλλήλους, που στην ουσία δεν ευθύνονται για την κατάσταση που επικρατεί, θα πρέπει να πάνε να αντιδράσουν στους ιθύνοντες του Δήμου και στους αρμόδιους αντιδημάρχους αλλά και προς τους οικολογικούς συλλόγους και να αντιδράσουν. Διότι εκεί πρέπει να αντιδράσουν και όχι στους υπαλλήλους. 
Αίσθηση βέβαια έχει προκαλέσει στους πολίτες η άποψη η οποία διαχέεται τις τελευταίες ημέρες, η οποία βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι επίσημη και κρατούμε κάθε επιφύλαξη για την εγκυρότητά της, και αναφέρει ότι το απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση δεν περνάει διότι ο οδηγός του πήρε σύνταξη και δεν υπάρχει άλλος για να οδηγήσει το συγκεκριμένο όχημα. Αν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο, μπορούμε να μιλάμε για σοβαρότητα από την πλευρά του Δήμου, μας ανέφεραν πολλοί εκ των πολιτών.

Πυρκαγιά στη Βουλή από κλιματιστικό που υπερθερμάνθηκε

Φωτιά πήρε το κλιματιστικό της αίθουσας της Βουλής όπου συνεδρίαζε η τρικομματική επιτροπή για τη σύνταξη του πλαισίου της προγραμματικής συμφωνίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένας μικρός πανικός, να κληθεί η πυροσβεστική και φυσικά να διακοπεί για λίγη ώρα η συνεδρίαση.

Η συσκευή κλιματισμού υπερθερμάνθηκε, αφού δούλευε στο φουλ, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και πυκνοί καπνοί να πλημμυρίσουν την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η τρικομματική.

Αμέσως κλήθηκε και η Πυροσβεστική η οποία, όμως, τελικά, δεν χρειάστηκε να παρέμβει αφού οι άντρες της ασφάλειες του κτιρίου αντέδρασαν αστραπιαία και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά με τους πυροσβεστήρες που υπήρχαν στους διαδρόμους της Βουλής.

Η συνεδρίαση της τρικομματικής, όπως ήταν φυσικό, διακόπηκε και συνεχίστηκε σε διπλανή αίθουσα.

Μάλιστα, οι φωτογραφίες που δείχνουν τους καπνούς να βγαίνουν από το παράθυρο της Βουλής κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ενώ ιδιαίτερα είναι και τα σχόλια που τις συνοδεύουν... «Habemus Papa», γράφουν οι περισσότεροι, παρομοιάζοντας το γεγονός με τον λευκό καπνό που βγαίνει από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα στο Βατικανό, όταν οι καρδινάλιοι εκλέγουν τον νέο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στο «κόκκινο» σήμερα Αττική και Εύβοια

Πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης και της Σκύρου) και στην Αττική.


Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιστατικά πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά..

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Αυτά είναι τα επικρατέστερα ονόματα για τα κορυφαία υπουργεία

Το παζλ του νέου κυβερνητικού σχήματος συμπληρώνεται τις τελευταίες ώρες μετά τις συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.
Οι τελευταίες πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι έχουν «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας οι κύριοι:
  • Βασίλης Ράπανος στο υπουργείο Οικονομικών
  • Γιάννης Στουρνάρας για το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου και είναι τώρα υπηρεσιακός
  • Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων
  • Σταύρος Δήμας στο υπουργείο Εξωτερικών
Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακούγεται το όνομα του Βαγγέλη Μειμαράκη. Για το υπουργείο Περιβάλλοντος συζητώνται τα ονόματα του σημερινού υπηρεσιακού υπουργού Γρηγόρη Τσάλτα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο υπουργείο Παιδείας είναι πιθανόν να τοποθετηθεί ο Κώστας Αρβανιτόπουλος ενώ στο υπουργείο Τουρισμού είναι βέβαιο ότι θα αναλάβει η Ολγα Κεφαλογιάννη.
Τέλος, ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι πιθανό να τοποθετηθεί υπουργός Επικρατείας, ενώ ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Σταμάτη.
Άγνωστο παραμένει ποιος θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Σαμαράς.
Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να παραμείνει ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ δεν αποκλείεται στο υπουργείο Εσωτερικών να μείνει στη θέση του ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης, και οι δύο επιλογές του κ. Κουβέλη. Δεν αποκλείεται ωστόσο σε ένα από αυτά τα δύο υπουργεία να τοποθετηθεί ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, για τον οποίο ακούγεται πως μπορεί να καταλήξει στο Προστασίας του Πολίτη.
Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.
Ερωτηματικό παραμένει η θέση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε περίπτωση που ο κ. Αβραμόπουλος εκλεγεί στην προεδρία της Βουλής.

Δ.Αναγνωστάκης: Ψήφο Εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας

Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με ευρύτατη πλειοψηφία ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη, για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας, που θα συγκροτηθεί στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων.

Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει και θέτει ως βασικό όρο για τη στήριξη της κυβέρνησης τη γραπτή προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων. Η συμφωνία θα πρέπει να αναφέρεται λεπτομερώς στις ενέργειες της νέας κυβέρνησης για την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και την αλλαγή των μέτρων λιτότητας σε βάρος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Η Δημοκρατική Αριστερά απόλυτα συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες και την πατρίδα και συμβάλλει στη λύση, που είναι η παραμονή στην ευρωζώνη και το ευρώ με παράλληλη απαγκίστρωση από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Με εκτίμηση

Δ. Αναγνωστάκης

Ο Βενιζέλος νίκησε στην κόντρα με τους κορυφαίους


Την άποψη να μη συμμετέχουν οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας επέβαλε τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, αν και στελέχη -με πρώτους τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Απόστολο Κακλαμάνη- διατύπωσαν ανοικτά την διαφωνία τους.

Η εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν να μην συμμετέχουν σε υπουργεία πρώην υπουργοί και προβεβελημένα στελέχη του κόμματος αλλά στελέχη που θεωρούνται λιγότερο εμβληματικά.

Τα πρόσωπα που συζητούνται τώρα για συμμετοχή στην κυβέρνηση είναι αυτά του Τάσου Γιαννίτση, Γιώργου Ζαννιά, Γιάννη Στουρνάρα αλλά και στελεχών που προέρχονται από περιοχές όπου το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκλέξει κανέναν βουλευτή.

Το θέμα της συμμετοχής ή μη με πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής, απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία εμφανίστηκε διχασμένη για το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπέρ της πρότασης Βενιζέλου τάχθηκαν οι κύριοι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ποιοί διαφώνησαν

Το λόγο έλαβαν οι κύριοι Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός και Βασίλης Κεγκέρογλου καθώς και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη που διαφώνησαν με την πρόταση Βενιζέλου και τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής στην κυβέρνηση συνεργασίας με κορυφαία πολιτικά στελέχη.

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που εξαρχής είχε ταχθεί υπέρ της πολιτικής συμμετοχής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επέκρινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις θέσεις του, και επέμεινε ότι «οι δήθεν τεχνοκρατικές λύσεις είναι απαράδεκτες».

Το λόγο πήρε και ο Γιώργος Ντόλιος ο οποίος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να συμμετέχει καθόλου στην κυβέρνηση, γιατί διαφορετικά «θα μας λεηλατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά της πρότασης Βενιζέλου για συμμετοχή μη πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση τάχθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Τη θέση του αυτή την είχε γνωστοποιήσει από χτες στους κυρίους Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη, που είχαν επικοινωνήσει μαζί του για να διερευνήσουν τις προθέσεις του.

Εντονη ήταν η παρέμβαση του Θάνου Μωραίτη ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο για «αυταρχισμό», τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής πολιτικών στην κυβέρνηση, θέση με την οποία συμφώνησε και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Παράνομη η μείωση μισθών εργαζομένων στο Τσιμεντάδικο

H Επιθεώρηση Εργασίας έκρινε ότι είναι παράνομη η μείωση των μισθών των εργαζομένων στο τσιμεντάδικο.

Μάλιστα η Επιθεώρηση Εργασίας συνιστά στην επιχείρηση να δώσει πίσω στους εργαζόμενους τα ποσά που παρακράτησε στη μισθοδοσία Μαΐου. Το σωματείο εργαζομένων με ανακοίνωση τουκαλεί την διοίκηση της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ να συμμορφωθεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:

"Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης, για το πλιάτσικο που πραγματοποίησε η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στη μισθοδοσία του Μαΐου 2012 των εργαζομένων του εργοστασίου της στη Χαλκίδα, επιβεβαιώνεται σήμερα ( Σ.Σ. 19/6/2012) και μετά την έκδοση του πορίσματος της Επιθεώρησης Εργασίας, ότι πρόκειται για παράνομη ενέργεια.

Η Επιθεώρηση Εργασίας συνιστά στην επιχείρηση να καταβάλλει στους εργαζόμενους τα ποσά που παρακράτησε.

Σε διαφορετική περίπτωση συνιστά στους εργαζόμενους να καταθέσουν στην Επιθεώρηση υπεύθυνες δηλώσεις που να περιέχουν τα ποσά που παρακρατήθηκαν προκειμένου να υποβληθεί μήνυση για μη καταβολή μέρους δεδουλευμένων αποδοχών.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η εκδικητική συμπεριφορά της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ για τους εργαζόμενους της Χαλκίδας συνεχίζεται και μάλιστα με παράνομες ενέργειες.

Καλούμε την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ να σταματήσει την εκδικητική συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων της Χαλκίδας, να συμμορφωθεί με το νόμο και να σεβαστεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας."

«Έφυγα από την Αθήνα για να έχω ένα πιάτο φαγητό», δηλώνει γνωστή ηθοποιός

Η Αγγελίνα Παρασκευαϊδη, που ξεχώρισε φέτος με την παρουσία της στο σίριαλ Βασιλιάδες, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό της στην Μυτιλήνη. Γιατί είναι καλό πράγμα να ζεις το όνειρό σου. Ακόμη καλύτερο όμως είναι το να ζεις αξιοπρεπώς.

«Έχω μετακομίσει στην Μυτιλήνη. Μένω εκεί με τους γονείς μου. Εξάλλου επέλεξα να μη δουλέψω του χρόνου. Γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση, αν δεν συνεχιστούν οι Βασιλιάδες θα προτιμούσα να βάλω μια άνω τελεία και να περάσω τον επόμενο χρόνο βοηθώντας τους δικούς μου», δήλωσε η ανερχόμενη ηθοποιός στην Espresso.

Προσθέτοντας στην συνέχεια «Ο μπαμπάς μου είναι γιατρός και η μαμά μου δουλεύει στο ιατρείο. Άρα, αφού είναι έτσι η κατάσταση κι εγώ δεν μπορώ να συντηρηθώ πια, δεν θέλω να το ρισκάρω, Μέχρι τώρα ζούσα από το θέατρο. Έκανα το πείραμα να κάνω τηλεόραση για να είμαι καλύτερα οικονομικά και δεν πληρώθηκα ποτέ. Προτίμησα να βοηθήσω τον μπαμπά μου αυτή την στιγμή , όπου ξέρω ότι ένα πιάτο φαγητό θα το έχω».

Προσλήψεις 50 ατόμων για 5 μήνες στην Εύβοια

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία νομού Φθιώτιδας ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα (50) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στο Νομό Εύβοιας, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Στο πλαίσιο της πράξης θα υλοποιηθούν το έργο: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ »

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την πρόσκληση (για αναλυτική περιγραφή θέσεων, ειδικοτήτων, δικαιολογητικών, προϋποθέσεων συμμετοχής, κριτηρίων επιλογής), τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)» στις παρακάτω πηγές:

α) στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου (www.amea-lamia.gr) β) στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr) και γ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων --> Διαγωνισμών Φορέων --> Κοινωφελής Εργασία (ΚΟΧ).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες από Παρασκευή 15/6/2012 έως και την Δευτέρα 25/6/2012.

Κάθε υποψήφιος δύναται να σημειώσει στην αίτησή του έναν ή περισσότερους κωδικούς θέσεων για μία ή περισσότερες ειδικότητες της ίδιας ή διαφορετικής κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ), εφόσον διαθέτει τα απαιτούμενα από την ανακοίνωση προσόντα.

Τουρκία: Επιβάτες έδιωξαν υπουργό από το αεροπλάνο επειδή τους "έστησε"!

Μια διαφορετική υποδοχή επιφύλαξαν οι επιβάτες πτήσης από την Τραπεζούντα, οι οποίοι βρίσκονταν εντός του αεροπλάνου για...
20 λεπτά, περιμένοντας να φτάσει ο υπουργός Εσωτερικών, Ιντρίς Σαχίν.

Μόλις μπήκε στο αεροπλάνο, οι πολίτες άρχισαν να χειροκροτούν και να σφυρίζουν.

Ο Τούρκος υπουργός, νομίζοντας ότι τον επευφημούν τους χαιρετούσε και τους ευχαριστούσε. Ο ενθουσιασμός του, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς τα σφυρίγματα και τα χειροκροτήματα συνεχίζονταν. Όταν αντιλήφθηκε ότι τον κοροϊδεύουν, αναγκάστηκε να φύγει από το αεροπλάνο…

Οι Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος καθυστέρησε να αποχωρήσει λόγω «επιχειρησιακών θεμάτων».

Ψαχνά: 22χρονος χτύπησε σοβαρά με την μηχανή του

Άλλο ένα νέο παιδί, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο ύστερα από τροχαίο ατύχημα σήμερα τα ξημερώματα.


Το άτυχο παλικάρι ήταν με την μηχανή του. Γύρω στις δύο τα ξημερώματα, κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της Αρτάκης, η μοτοσυκλέτα εξετράπη και ανετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος το παιδί.

Εξαιτίας της προχωρημένης ώρας δεν είχε κίνηση ο δρόμος Ψαχνά-Χαλκίδα. Για καλή του τύχη όμως περνούσε ένα αυτοκίνητο που αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και μετέπειτα την αστυνομία.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, το άτυχο παιδί ήταν ήδη στο κέντρο υγείας Ψαχνών και μεταφέρονταν επειγόντως στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει χτυπήσει σοβαρά. Στο κόκκινο η αγωνία των συγγενών του, που περιμένουν ένα ευχάριστο νέο απ' το νοσοκομείο.

Έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε μητέρα και δίχρονο παιδί

Σε παρασταση διαμαρτυριας θα προχωρήσει η Επιτοπη Αγωνα της περιοχής Νοτιων Προαστειων Ηρακλείου μαζι με το... ΠΑΜΕ , την ΠΑΣΕΒΕ και την ΟΓΕ, στα γραφεια της ΔΕΗ στο Τσαλικακι Γαζίου στις 12:30 το μεσημέρι, προκείμενου να απαιτησει την επανασυνδεση ρευματος στο σπιτι νεαρης μητερας, εργαζομενης αλλά απληρωτης εδώ και καιρό.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η εργαζομενη ενώ δεχτηκε να καταβαλει ένα μερος του ποσου που οφειλει για να μην παραμεινει στο σκοταδι το σπιτι της και να γίνει διακανονισμος για το υπολοιπο, βρεθηκε μπροστα στην αδιαλαξια της διευθυνσης της ιδιωτικοποιημενης ΔΕΗ, η οποία αρνηθηκε κυνικα την επανασυνδεση παρολο που η νεαρη γυναικα ειναι μητερα ενός μικρου παιδιου 2 ετων.

Η επιχειρηση πραγματοποιησε ξαφνικα και χωρίς προειδοποιηση την διακοπη αμέσως μετα τις εκλογες δειχνοντας για ακόμη μια φορά το αναλγητο προσωπο της και αγνοωντας τις επιπτωσεις στη ζωη της εργαζομενης και της οικογενειας της.

Δηλωνουμε κατηγορηματικα την αποφασιστικοτητα μας να σταθουμε στο πλαι κάθε εργαζόμενου που υποφερει από την συνεχιζομενη σκληρη λιτοτητα, δεν θα επιτρέψουμε καμία διακοπη ρευματος, νερου σε εργαζόμενους και τις οικογενειες τους.

Καλούμε το λαο να οργανωθει στις επιτροπες αγώνα, στις λαικες επιτροπες στις γειτονιες, να παλεψει οργανωμενα για την υπερασπιση της αξιοπρεπειας του και της ζωης του, για να μην φοβηθει, να ορθωσει το αναστημα του απενταντι στην σκληρη αντιλαϊκη πολιτική που από ότι φαινεται θα δειξει ακόμη περισσοτερο τα δοντια της το επομενο διαστημα".

Η γιορτή για τη Γαλάζια Σημαία στις Αλυκές την Παρασκευή

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 19:30 πλαζ Αλυκές Δροσιάς, στα πλαίσια των περιβαλλοντολογικών του δράσεων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Δροσιάς, διοργανώνει εκδήλωση για την τελετή ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας, στην πλάζ «ΑΛΥΚΕΣ» Δροσιάς.
 
Και μην σας ξεγελά η φωτό που πήραμε από την "Ονειροπαγίδα". Οι διάδρομοι είναι για τις πρώτες μέρες λειτουργίας. Μετά "εξαφανίζονται" για να μπού περισσότερες ξαπλώστρες και να κάνουν μαρτύριο την πρόσβαση στη θάλασσα...

Ποδήλατο αντί για σεξ προτιμά το 58% των γυναικών

To 58% των γυναικώνπου συμμετείχαν σε έρευνα του αμερικανικού «ποδηλατικού» περιοδικού Bicycling Magazine απάντησαν ότι θα επέλεγαν...το ποδήλατο αντί του σεξ αν έπρεπε να αποχωριστούν μια από τις δύο «απολαύσεις» για διάστημα ενός μήνα. Αντίστοιχη απάντηση έδωσε και το 50% των ανδρών ποδηλατών

Οι συντάκτες του περιοδικού σχολίασαν πως το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αποτελεί μια ένδειξη της αγάπης των δικυκλιστών για την ποδηλασία, σε βαθμό που να θυσιάζουν το σεξ.

Οι δημοσκοπήσεις του Bicycling Magazine για τις προτιμήσεις των ποδηλατών και τον τρόπο που “βλέπουν” τον κόσμο καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα: δραστηριότητες στη φύση ή σινεμά, φαγητό ή μόδα, κλπ.

Σε ερώτηση για ποια διασημότητα θα ήθελαν για παρέα, οι ποδηλάτισσες απάντησαν ότι θα τους άρεσε να κάνουν βόλτα μαζί με τον Πάτρικ Ντέμπσεϋ, ενώ οι ποδηλάτες επέλεξαν τη Ζιζέλ Μπούντχεν.

Η πλειονότητα των γυναικών που απάντησαν στο Bicycling Magazine προτιμά τους ποδηλάτες με ξυρισμένα πόδια,το 73% των συμμετεχόντων στην έρευνα κάνει ποδήλατο για διασκέδαση, ενώ το 67% για να αντιμετωπίσει το άγχος.

Εκδηλώσεις Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου & Ρυθμικής

Εκδήλωση των Νηπιακών Τμημάτων και Σύγχρονου Χορού της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Χαλκίδας.

Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και Ρυθμικής του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, παρουσιάζει την παράσταση «ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ» των Νηπιακών Τμημάτων και Σύγχρονου χορού, με Θέμα: “ Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ”.

Είσοδος Ελεύθερη

Σβόμποντα: Λάθος όλα τα μέτρα της τρόικας στην Ελλάδα

''Λάθος'' τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα από την Τρόικα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Σε δηλώσεις του από τη Λευκωσία, ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολλά από τα μέτρα για την Ελλάδα συνέβαλαν στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

"Συνεπώς, αυτό που μπορούμε να μάθουμε από αυτό είναι ότι η τρόικα, όπως την έχουμε αντιληφθεί και όπως λειτουργεί, πολύ συχνά δεν ήταν βοηθητική", πρόσθεσε.

Για τις ελληνικές εκλογές σχολίασε:

"Οι Έλληνες ψηφοφόροι ψήφισαν με τέτοιο τρόπο ώστε να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην ευρωζώνη και να έχουν σταθερή κυβέρνηση".

Ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στη θέση της Κύπρου και του κ. Χριστόφια ότι, αν χρειάζεται βοήθεια για τις τράπεζες, θα πρέπει αυτή η βοήθεια να επικεντρωθεί στις τράπεζες, όπως στην περίπτωση της Ισπανίας. Το "δανείζω και έρχομαι στη χώρα, ως αποικιοκρατική δύναμη είναι απαράδεκτο", δήλωσε. Αυτή η χώρα, τόνισε, έχει αρκετή πείρα σε αυτό, εννοώντας την αποικιοκρατία.

Για την Ελλάδα συμφωνήσαμε, πρόσθεσε ο κ. Σβόμποντα, ότι όποια και αν είναι η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους συνεχής διάλογος για να υπάρξει σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις.

Μπάσκετ Νεανίδων και θέατρο στη Κύμη

Από 22 έως 26 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στην Κύμη και στο κλειστό Δημοτικό Γήπεδο " Νίκος Μαρίνος", η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νεανίδων.
 Στους αγώνες θα συμμετέχουν οι ομάδες:

 ΓΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΑΙΜΑΪΔΑΣ
 ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ "ΑΜΙΛΛΑ 2000"
 ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 ΑΕ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ
 ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 ΑΣ ΠΑΟΚ

 Επίσης στις 22 Ιουνίου και στο θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης, η Θεατρική Ομάδα Κύμης " μεμαίτζουλα", θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο "Ελένη" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Μαυρίδης: «Θέλεις να με γ@μ#σ&ις, να με καταστρέψεις Έλενα»

Είναι σχεδόν αδιανόητα όλα όσα λέει ο Τόνι Μαυρίδης σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει σε γνωστό σάιτ. Ξεκινώντας από το τι έγινε ακριβώς μεταξύ τους, αν η Παπαρίζου έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και πως -κατά τον ίδιο- έχει καταστρέψει πλέον την καριέρα και την εικόνα της. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι αυτή είναι η αρχή μιας ακόμη μεγαλύτερης κόντρας.
« Όταν είσαι ένας καλλιτέχνης που κάθε καλοκαίρι κάνεις τριάντα συναυλίες σε γήπεδα με δέκα και δεκαπέντε χιλιάδες άτομα και φτάνεις το 2012 να κάνεις πέντε συναυλίες σε κλαμπάκια και σε χώρους που εμείς τους λέμε 'αρπαχτές', τότε πάει να πει πως κάτι δεν πάει καλά. (...) Η Έλενα ήταν ένας άνθρωπος που πάντα έκανε ότι της έλεγαν. Ήταν πάντα ένα καλό στρατιωτάκι. Όπως και όλοι οι καλλιτέχνες. Και αυτός είναι ο ρόλος τους. Αυτοί πρέπει να βγαίνουν μόνο να τραγουδάνε και να διασκεδάζουν τον κόσμο. Οι υπόλοιποι είναι αυτοί που χειρίζονται τα πράγματα και πρέπει να τα καθοδηγούν σωστά εκεί που πρέπει να πάνε. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν σωστά άτομα τριγύρω της. Γιατί κανένας δεν την αγαπά για αυτό που είναι. Την αγαπάνε για το χρήμα». Αυτό δηλώνει ο Τόνι Μαυρίδης σε συνέντευξη του στον Μανώλη Μαυρομουστακάκη που δημοσιεύτηκε στο freegossip.gr.
Ενώ συγκεκριμένα για το τι εξελίχθηκε μεταξύ τους αποκαλύπτει «Ό,τι χτίσαμε σε δώδεκα χρόνια, καταστράφηκε σε έξι μήνες. Με λάθος κινήσεις. Με λάθος προφίλ. Η απόφαση είναι να φύγει από το σπίτι, ήταν της Έλενας. Μόνη της έφυγε, και είπε: 'Γεια σας. Φεύγω για πάντα στη Σουηδία´. Αυτό. Το είπε μια μέρα που ξημέρωσε. Αυτή είναι η αλήθεια. ´Εγώ, φεύγω, τρελάθηκα, φεύγω Σουηδία'. Μια τέτοια απόφαση, δεν τη βγάζεις σε μια μέρα. Δεν μπορείς να ξυπνήσεις μια μέρα και να πεις τα παρατάω όλα. Άλλωστε η ίδια, το τελευταίο βράδυ με το Ρέμο επί σκηνής, δήλωσε ´ίσως είναι και η τελευταία φορά που τραγουδάω επί σκηνής´. Αυτό το άκουσαν πόσες χιλιάδες άτομα. Άρα, φεύγεις, ξαναγυρίζεις μετά το καλοκαίρι και τι έχει αλλάξει μέσα σ' αυτόν το καιρό; Ήταν μια πρόταση του Πάριου, ήταν μια πρόταση από τον Antenna, και τι πας και λες μετά; ´Τόνι βγες έξω από το σπίτι'; Που εγώ πληρώνω το χαράτσι, το ρεύμα το νερό και όλα τα έξοδα που έχει ένα σπίτι; Ξαφνικά έρχεσαι πίσω και ζητάς, εγώ να βγω έξω στους δρόμους;»
Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης ο Μαυρίδης διευκρινίζει τον πραγματικό λόγο για τον οποίος εκείνος θεωρεί ότι η πλευρά Παπαρίζου έχει αποσύρει τα εξώδικα: «Είμαι σίγουρος πως επειδή η Έλενα τόσα χρόνια είχε το προφίλ της κοπέλας της διπλανής πόρτας του καλού παιδιού - και ήτανε - με πολλές μεγάλες λάθος κινήσεις από τη μέρα που χώρισε μέχρι σήμερα, με τις κακές εμφανίσεις που έκανε, τις συνεντεύξεις που έδινε, έπρεπε αυτό να το σώσουν. (...) Ο κόσμος, στο κύκλωμα της, κάποια στιγμή γύρισε εις βάρος της. Θεώρησαν πως ο Τόνι αν ήταν ένας παραγωγός στο πλευρό της, φυσικά και δικαιούται τα μισά. Τη μισή περιουσία. Έπρεπε λοιπόν να βγουν και να πουν: 'Είμαστε καλοί άνθρωποι και τραβάμε πίσω όλες τις αγωγές και τα εξώδικα'. Για διαφημιστικούς λόγους»
Ενώ επίσης δίνει την δική του απάντηση στα σχόλια τύπου «Ο Τόνι είναι ανεπάγγελτος» : «Ο Τόνι δουλεύει πολύ σκληρά! Έχει φτύσει αίμα για να φτάσει η Έλενα εδώ που είχε φτάσει. Αυτό, δεν στήνεται ούτε σε μία μέρα, κι ούτε μπορεί να το στήσει κάποιος μόνος του. Είναι ένα πράγμα ομαδικό. Η δουλειά μου είναι να γράφω τραγούδια. Τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Έλενας - όχι όλες - τις έχω γράψει εγώ. Και ενορχήστρωση και πολλά τραγούδια τα έγραψα εγώ. Βγήκαν μερικοί και είπανε ότι αυτό, είναι προς τιμήν της. Πως μου έκανε χάρη. Εμένα, δεν μου έκανε χάρη η Έλενα».
Το σημείο της συνέντευξης με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτό στο οποίο ο Μαυρίδης σχολιάζει -σχετικά διακριτικά- το αν η Παπαρίζου έχει πρόβλημα με το αλκοόλ «Εγώ δεν ξέρω αν ήταν πιωμένη ή όχι, γιατί εγώ την Έλενα, έτσι την είχα δίπλα μου κάθε μέρα. Οπότε, δεν ξέρω πότε ήταν πιωμένη και πότε όχι. Κατάλαβες τι λέω; Πιστεύω στον Κωστόπουλο ξεκαθάρισε πολύ καλά τα πράγματα αν πίνει ή όχι. Είπε ΄Πίνω όπως όλος ο κόσμος. Όταν βγαίνω έξω στα μπουζούκια´».
Ενώ για το τέλος, αφήνουμε άλλη μια δήλωσή του, από την οποία προέκυψε και ο τίτλος « Ο κόσμος ξέρεις τι λέει; Ό, τι  ο άνθρωπος βγάζει το χαρακτήρα του είτε όταν έχει πιει, είτε όταν χωρίζει. Εκεί θα καταλάβεις ποιος είναι. Ο άνθρωπος δείχνει λοιπόν στον χωρισμό τον χαρακτήρα του. Άρα ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι η Έλενα διεκδικεί τα πάντα, να πάρει τα μηχανήματα του Τόνι κι αυτός είναι ο χαρακτήρας της; Άρα, θες να ΜΕ ΓΑΜΗΣΕΙΣ. ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ».
You might also like:

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Χαλκίδας

Πέτρος Πρόκος
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), τόσο στην πόλη της Χαλκίδας, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Χαλκιδέων, είναι οι εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 21:00 στο Κάστρο Κανήθου
Η θεατρική ομάδα Ν. Αρτάκης, του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΖΩΡΖ ΝΤΑΝΤΕΝ» (κωμωδία του Μολιέρου), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 21:00 στο Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου)
Με μια μεγάλη μουσική συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Άθλησης Χαλκίδας ανοίγει φέτος αυλαία το Πολιτιστικό Καλοκαίρι στο Καλλικρατικό Δήμο μας.
Η συναυλία με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και με οδηγό τον μαέστρο, Πέτρο Πρόκο θα ταξιδέψουμε σε κάθε μουσική γωνιά της Ευρώπης και της Ελλάδας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 19:30 πλαζ Αλυκές Δροσιάς
Στα πλαίσια των περιβαλλοντολογικών του δράσεων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Δροσιάς, διοργανώνει εκδήλωση για την τελετή ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας, στην πλάζ «ΑΛΥΚΕΣ» Δροσιάς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 20:00 στο Δημ. Θ.Παπαδημητρίου
Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου - Ρυθμικής του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), ξεκινά τις παρουσιάσεις των χορευτικών της τμημάτων, με την παράσταση «ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ» των Νηπιακών Τμημάτων και Σύγχρονου χορού, με Θέμα: “ Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ”. Χορογραφίες: Θωμά Αικατερίνη, Γιαννιώτη – Διατσίδη Ξένια και Γεωργάκαινα Λίστα
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 21:00 στο Κάστρο Κανήθου
Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία με το «Αεικίνητο» θέατρο Ευρίπου και με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, θα παρουσιάσουν τα παιδικά θεατρικά έργα: ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ, ΠΛΟΥΤΟΣ & ΟΡΝΙΘΕΣ (του Αριστοφάνη), με τις εξής θεατρικές ομάδες.

1)ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ: Θεατρική Ομάδα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου
2)ΠΛΟΥΤΟΣ: Θεατρική Ομάδα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου
3)ΟΡΝΙΘΕΣ: Θεατρική Ομάδα 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας
ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορ. Μακρή (Πάρκο Λαού)
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2012» και των τριήμερων εκδηλώσεων (24,25 & 26/6/2012) «Χορέψτε, Τραγουδήστε, Παίξτε και Χαρείτε» του Συλλόγου «Τ’ΑΛΩΝΑΚΙ», ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Χαλκίδας - ΔΟΑΠΠΕΧ και ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης «Τ’ ΑΛΩΝΑΚΙ», θα παρουσιάσουν το ιστορικό μυθιστόρημα: «ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΖΙΚΟΥ», του Ευβοιώτη σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρουχά.

Ομιλητές:
ΝΙΚΟΣ ΒΙΚΕΤΟΣ,
Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Σμυρναίων Ελλάδας και ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ, Συγγραφέας-Σκηνοθέτης
Συντονιστής και παρουσιαστής της εκδήλωσης, ο γνωστός ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, που θα διαβάσει και αποσπάσματα από το βιβλίο.
Επιπλέον, θα ερμηνευτούν παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας από Ευβοιώτες μουσικούς, με την ευγενική συμμετοχή του συνθέτη και τραγουδοποιού Χρήστου Τσιαμούλη.
Τέλος, θα χορέψει η χορευτική ομάδα του Συλλόγου «Τ’ΑΛΩΝΑΚΙ» ενώ θα προβληθούν αποσπάσματα από αρχειακό υλικό για τη Μικρασιατική καταστροφή που επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Αρχείου Ευβοϊκών Σπουδών, τμήμα Χαλκίδος κ. Αριστείδης Αράπογλου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 20:00 στο Δημ. Θέατρο Παπαδημητρίου
 Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου - Ρυθμικής του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνέχεια των εκδηλώσεων των χορευτικών της τμημάτων, παρουσιάζει:
Α ΜΕΡΟΣ: την παράσταση «ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ» , με Θέμα: “ THE SOUNDTRACKS OF YOUR LIFE ” . Χορογραφίες: Γεωργάκαινα Λίστα
Β ΜΕΡΟΣ: την παράσταση «ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ» , με Θέμα: “ ROCK THE NIGHT ”. Χορογραφίες: Γιαννιώτη – Διατσίδη Ξένια
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 20:00 στο Δημ. Θ.Παπαδημητρίου
 Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου - Ρυθμικής του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), παρουσιάζει «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ», στο έργο «ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ». Μουσική Prokofiev – Διασκευή έργου: Μίνα Δούκα – Πολύζου.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ
«ΓΕΡΑΜΑΝΕΙΑ 2012»
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 21:00, προαύλιο Λυκείου Βασιλικού
Τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ, θα παρουσιάσουν την μουσική εκδήλωση «Νεανικές Μουσικές Πνοές», με τη συμμετοχή και νέων από το Ληλάντιο.
Διεύθυνση ορχήστρας: Πέτρος Πρόκος
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 21:00, προαύλιο Λυκείου Βασιλικού
Το καλλιτεχνικό εργαστήρι «ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ» του ΔΟΑΠΠΕΧ, ζωγραφίζει, χορεύει, παίζει μουσική & τραγουδά…με μουσική, τραγούδι, χορούς παραδοσιακούς & μοντέρνους, ενώ παράλληλα παρουσιάζει σε έκθεση εικαστικών τη δουλειά των μαθητών και καθηγητών του εργαστηρίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, κεντρική πλατεία Ν. Αρτάκης
Στα πλαίσια του εορτασμού των Αγ. Αποστόλων, στη Ν. Αρτάκη, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ώρα 21:00: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της πόλης.
Ώρα 10:00: Το χορευτικό τμήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ στην Αρτάκη, θα παρουσιάσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Επιμέλεια: Θοδωρής Γιαννακάρας
Σε όλες τις εκδηλώσεις Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για πρώτη φορά μπαίνουν στην ελληνική βουλή 60 γυναίκες βουλευτές

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναδείχθηκαν 60 γυναίκες στην ελληνική βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 20%, συγκριτικά αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές του 2009 κατά 2,7%.
Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η συμμετοχή των γυναικών κατά 1/5 στη νέα βουλή εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα της θεσμοθετημένης ποσόστωσης του 1/3 στους εκλογικούς συνδυασμούς όλων των κομμάτων «και ακόμη χαμηλότερα από το στόχο της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων, στόχο που προωθούν οι πολιτικές του «Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013», της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων».
Το ποσοστό των γυναικών στις κοινοβουλευτικές ομάδες έχει ως εξής:
Νέα Δημοκρατία: 13,95% (18 γυναίκες)
ΣΥΡΙΖΑ: 30,99% (22 γυναίκες)
ΠΑΣΟΚ 9,09% (3 γυναίκες)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 35,00% (7 γυναίκες)
Χρυσή Αυγή: 5,56% (1 γυναίκα)
Δημοκρατική Αριστερά: 29,41% (5 γυναίκες)
ΚΚΕ 33,33% (4 γυναίκες)

Η παράταξη του Δημάρχου Ερέτριας διέγραψε τον Δημ. Σύμβουλο Μ.Γιακουβάκη

Ο Δήμαρχος Ερέτριας

Η παράταξη του Δημάρχου Ερέτριας διέγραψε τον Μ.Γιακουβάκη. Η απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών της Δημοτικής Παράταξης του Συνδυασμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Δήμου Ερέτριας .


Η συζήτηση έγινε μετά από πρόταση του Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης κ. Βασίλειου Βελέντζα, με θέμα συζήτησης την διαγραφή του Δημοτικού συμβούλου κ. Μιλτιάδη Γιακουβάκη από την δημοτική παράταξη – ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Ερέτριας και του συνδυασμού, σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 5 του Ν.3852/2010.

Παρόντα ήταν όλα τα μέλη - δημοτικοί σύμβουλοι (15 συνολικά) της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, ο Δήμαρχος και τέσσερις πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Απών ήταν ο κ. Μιλτιάδης Γιακουβάκης αν και ενημερώθηκε σχετικά για την συνεδρίαση.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος είπε:

"Ο κ. Μιλτιάδης Γιακουβάκης, Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε, κατ’ επανάληψη είχε δείξει αντιδεοντολογική, απαράδεκτη, ανάρμοστη και προκλητική συμπεριφορά, προσπαθώντας επίμονα να πλήξει το θεσμό του Δημάρχου και τον ίδιο προσωπικά, κάποιους από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και κατά συνέπεια την δημοτική αρχή και τον συνδυασμό στον οποίο μέχρι σήμερα ανήκε.

 Έχει επιδείξει έλλειψη διάθεσης συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής μας παράταξης, συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις και εντολές του Δημάρχου που επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα που αφορούν την Δ.Ε.Υ.Α.Ε και την αρμοδιότητα του ως αντιπροέδρου αυτής, καθώς και απόκλισης από την πολιτική γραμμή της δημοτικής παράταξης, ακολουθώντας την δική του γραμμή που ο ίδιος κατά περίπτωση κρίνει και αποφασίζει".

Στον ΟΗΕ ο Ιατρικός Σύλλογος για την «ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα»

Στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνοντας τον οργανισμό για την αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακά τους κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική κρίση.

Ο ΙΣΑ έστειλε αναφορά στον ΟΗΕ στην οποία τονίζει ότι «χιλιάδες Έλληνες ασθενείς βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, με την αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και τα φαρμακεία, λόγω στάσης πληρωμών από τους Ασφαλιστικούς Φορείς, να αδυνατούν να χορηγήσουν πλέον φάρμακα στους ασφαλισμένους».

Ο Ιατρικός Σύλλογος σημειώνει ότι «μία κρίση χρέους μετατράπηκε αίφνης σε μία ανθρωπιστική κρίση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο, αλλά και δεν θα πρέπει να επισφραγιστεί με την απώλεια ανθρώπινων ζωών» και προσθέτει ότι «οι αναποτελεσματικοί χειρισμοί των υπευθύνων, η έλλειψη πρόνοιας σε τοπικό, αλλά και η αδυναμία κατανόησης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον ευαίσθητο τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης, κινδυνεύουν πλέον να στοιχήσουν ανθρώπινες ζωές».

Με την πρωτοβουλία αυτή ο ΙΣΑ επισήμανε στον ΟΗΕ ότι επιβάλλεται να γίνει πράξη η Ευρώπη των Λαών και η Ευρωπαϊκή Χάρτα Υγείας, ώστε κάθε Ευρωπαίος πολίτης να έχει εξασφαλισμένη την ισότιμη πρόσβαση σε ένα στοιχειώδες επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τούτο ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ζητώντας την παρέμβαση του ΟΗΕ «για να αποτραπεί η περαιτέρω όξυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα».

Εντονο παρασκήνιο για τη νέα κυβέρνηση - ΟΛΑ τα ονόματα

Με Πρωθυπουργό τον κ. Αντ. Σαμαρά, για τον οποίο δεν υπάρχουν ενστάσεις από ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, είναι προ των πυλών ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα (πιθανότατα 15 υπουργοί και 20 υφυπουργοί) που θα επιχειρήσει την πολιτική διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ θα αποτελεί το βασικό κορμό αυτής της κυβέρνησης το ζητούμενο είναι τι θα πράξει κυρίως το ΠαΣοΚ και εάν θα συμμετάσχουν κορυφαία πολιτικά στελέχη του, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά ξεκαθάρισε πως δεν θα έχει στο σχήμα κοινοβουλευτικά μέλη της.

Καθώς το ζητούμενο είναι η νέα κυβέρνηση να είναι λειτουργική και συμπαγής με νέα πρόσωπα, επιδίωξη της ηγεσίας της ΝΔ είναι να έχει τον έλεγχο των υπουργείων Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Ήδη διακινούνται και συζητούνται τα πρόσωπα από την πλευρά της ΝΔ που ενδέχεται να αξιοποιηθούν και να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, για την οποία επιδίωξη είναι να έχει βίο τουλάχιστον έως τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2014.

Για τη θέση του Προέδρου της Βουλής φέρεται ότι έχει το προβάδισμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλος που λέγεται ότι του άφησε το περιθώριο ο κ. Σαμαράς να επιλέξει μεταξύ των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται την ύστατη στιγμή να υπάρξει μετακίνηση του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το βασικό υπουργείο και «κλειδί» της κυβερνητικής μηχανής αποτελεί το υπουργείο Οικονομικών, για το οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για το ποιος θα ηγηθεί του σχήματος, ενώ δεν «παίζει», παρά τη συζήτηση που είχε γίνει, το όνομα του πρώην πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου.

Από τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Στ. Δήμας δεν επιθυμεί να εμπλακεί, κάποια στιγμή επανήλθε μια παλαιότερη σκέψη να το εποπτεύει ο κ. Σαμαράς και να έχει ένα δυνατό επιτελείο, όπου θα υπήρχε και θέση αναπληρωτή. Για μια θέση υφυπουργού προκρίνεται ο κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Το πρόσωπο που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να ηγηθεί του υπουργείου Οικονομικών είναι του κ. Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος όμως έχει προβάδισμα και για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών επιμένουν στο παρασκήνιο να τοποθετούν τον κ. Δήμα, για τον οποίο όλα είναι ανοικτά, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από ποια είναι η πραγματική του πρόθεση, ενώ συζητείται και το όνομα του ευρωβουλευτή κ. Γ. Κουμουτσάκου για θέση αναπληρωτή.

Για το υπουργείο Παιδείας προβάδισμα έχει ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ το δυνατό όνομα για το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι του κ. Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να επανασυσταθούν τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας και για το πρώτο το κεντρικό όνομα είναι της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, ενώ για το δεύτερο ένα όνομα που κερδίζει έδαφος είναι του εξωκοινοβουλευτικού και ηγετικού στελέχους της Εθνικής Τράπεζας, κ. Αλ. Τουρκολιά.

Υπάρχει εισήγηση να τοποθετηθεί στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (το νυν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών δεν αποκλείεται να οριστεί ο καθηγητής και νυν υπηρεσιακός υπουργός κ. Αντ. Μανιτάκης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, δίπλα στον Πρωθυπουργό, θα είναι η θέση του κ. Χρ. Λαζαρίδη, που εκτός απροόπτου, όπως έχει αναφέρει και το «Βήμα» πριν δυόμιση εβδομάδες, θα οριστεί υπουργός Επικρατείας, αν και σε κάποιους κύκλους έλεγαν ότι θα ήταν καλή λύση για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κερδίζει έδαφος η άποψη να παραμείνει επικεφαλής ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, ενώ ακούγεται και το όνομα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης κυριαρχεί το όνομα του δικαστικού κ. Χαρ. Αθανασίου και προς αξιοποίηση είναι και ο κ. Ν. Δένδιας. Θετική άποψη υπάρχει στη ΝΔ για αξιοποίηση των κκ. Ι. Στουρνάρα, Ναπ. Μαραβέγια και Β. Ράπανου, ενώ από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς πιθανότατα θα προταθεί να συνεχίσει ως υπουργός Εργασίας ο προσωπικός φίλος του κ. Φ. Κουβέλη, ο κ. Αντ. Ρουπακιώτης που σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει υφυπουργό από τη ΝΔ.

Επίσης υπάρχει συζήτηση και από τη ΝΔ και από τη ΔΗΜΑΡ ότι μερικά πρόσωπα δεν πρέπει να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση. Για παράδειγμα από τη ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμούν συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα του κ. Μ. Βορίδη και από τη ΝΔ δεν θέλουν την κυρία Μαρία Ρεπούση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα συγκροτηθεί μια ισχυρή ομάδα, η οποία θα αποτελείται κυρίως από τους έμπιστους του κ. Σαμαρά, τους κκ. Κ. Μπούρα, Π. Μπαλτάκο, Δ. Σταμάτη, Δ. Καραχάλιο, Δ. Κανελλόπουλο, Γ. Μουρούτη και Ν. Τσιούτσια, ενώ θα υπάρχουν και ειδικοί σύμβουλοι για τους σημαντικούς τομείς (Οικονομίας, Εξωτερικών, Αμυνας κ.ά.), όπως π.χ. ο καθηγητής Μακροοικονομίας κ. Ι. Μουρμούρας.

Είναι τραγουδιστές, αλλά έκαναν θραύση με τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις [βίντεο]

Χρέη ηθοποιών ανέλαβαν για λίγο πολλοί γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές, οι περισσότερων εκ των οποίων μάλιστα τα κατάφεραν μια χαρά μπροστά στις κάμερες, άλλοτε υποδυόμενοι τον εαυτό τους και άλλοτε όχι.
Καίτη Γαρμπή
Μετά από «περάσματα» ως guest σε διάφορα σήριαλ, η Καίτη υποδύθηκε την Αθηναία Πεθερά στο σίριαλ «Επτά Θανάσιμες Πεθερές», η οποία αντιδρά στον γάμο του γιού της με Ουκρανή συνάδελφό της.
Δέσποινα Βανδή
Υποδυόμενη την λαϊκή τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο της επαρχίας, η Δέσποινα «μάγεψε» με την φωνή και τους κοιλιακούς της, ως η γυναίκα που έκανε τον Τόλη (Αλέξανδρο Ρήγα) να... «αλλαξοπιστήσει» στους «Δύο Ξένους».
Γιώργος Μαζωνάκης – Δήμητρα Γαλάνη
Στα «Υπέροχα Πλάσματα» συνυπήρξαν ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Δήμητρα Γαλάνη, με τον πρώτο να υποδύεται τον εαυτό του και την δεύτερη την ιδιοκτήτρια του κυλικείου στη δισκογραφική του εταιρεία.
Άννα Βίσση
Τον εαυτό της με... αμνησία υποδύθηκε στο «Μίλα Μου Βρώμικα» η Άννα, σε ένα επεισόδιο το οποίο τελείωσε με την τραγουδίστρια να ερμηνεύει την επιτυχία της «Στην Πυρά» εξ' ολοκλήρου στα κυπριακά.
Χρήστος Αντωνιάδης
Στους «Δύο Ξένους» εμφανίστηκε και ο Χρήστος Αντωνιάδης, ως... ο εαυτός του! Εκτός, όμως, από τα τραγούδια του, ο Χρήστος είχε μια περιπετειούλα με την μέλλουσα σύζυγο του Κωνσταντίνου Μαρκορά, Νίνα (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου).
Έλλη Κοκκίνου
Την διάσημη τραγουδίστρια στο «Κόκκινο Δωμάτιο» έκανε η Έλλη, την οποία απολαύσαμε σε περιπέτειες με τον σωματοφύλακά της.
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Αλκίνοος Ιωαννίδης
«Πέρασμα» από το «Αχ Ελένη» με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ράντου έκανε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, την ώρα που ο Αλκίνοος Ιωαννίδης πρωταγωνιστούσε στα «Μπακούρια» με τον Δημήτρη Πιάτα και, μάλιστα, σε ένα από τα επεισόδια έπαιξε με την πρωτοεμφανιζόμενη τότε Ελένη Μενεγάκη!
Για το τέλος, το καλύτερο: Καλομοίρα
Η εκνευριστικά χαρωπή Καλομοίρα έπαιξε για λίγο στη Λάμψη του Νίκου Φώσκολου, υποδυόμενη την κόρη του Γιάγκου Δράκου! Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο...

Γιούνκερ: Είπα στον Σαμαρά πως δεν θα γίνουν αλλαγές στο Μνημόνιο

Αποκαλυπτικός για την συζήτηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τόνισε πως είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές στο Μνημόνιο.


Ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στον δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό «Ο1», είπε πως οι αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, δεν θα γίνουν, αλλά το μόνο που θα μπορούσε να επιτευχθεί θα ήταν μία χρονική παράταση.

«Του εξήγησα (στον Αντώνη Σαμαρά) πως, αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε το πρωί της Δευτέρας μακροσκελή συνομιλία με τον κ. Σαμαρά.

«Πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, είχα δηλώσει πως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια ενδεχόμενη χρονική παράταση. Η ύφεση είναι πιο σημαντική στην Ελλάδα απ' ό,τι σε άλλες χώρες και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια χρονική επιμήκυνση του προγράμματος», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Eurogroup. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θέλει να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης παράτασης και ιδιαίτερα στην ακριβή διάρκειά της

Δύο ένοχοι για φυσική αυτουργία στη δολοφονία Φιλόπουλου, πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από πρόθεση (που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη), πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου πριν από πέντε χρόνια στην Παιανία. 


Η εισαγγελέας, παράλληλα, πρότεινε για τον τρίτο κατηγορούμενο ενοχή για απλή συνέργεια και για τον τέταρτο την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών.
«Είναι αιμοσταγείς δολοφόνοι. Να κηρυχτούν όλοι ένοχοι», ειπώθηκε από την πολιτική αγωγή.

Να κηρυχτούν ένοχοι με την κατηγορία της φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, Αν. Μασούρα, για δύο εκ των κατηγορουμένων της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου πριν από πέντε χρόνια στη Λεωφόρο Λαυρίου. Η πρόταση της εισαγγελέως προβλέπει έως και ισόβια κάθειρξη αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Λέπουρα: ¨Εκλεψαν λάδι, τυριά και.. αλλαντικά!

Cheese
Cheese (Photo credit: JacobEnos)
Κλοπή μεγάλης αξίας σημειώθηκε σε αποθήκη τροφίμων στα Λέπουρα Δυστίων.

Ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι παραβίασαν την αποθήκη και αφαίρεσαν μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου, τυροκομικών και αλλαντικών.

Για τον εντοπισμό των δραστών γίνονται έρευνες από το Α.Τ. Αλιβερίου.
Enhanced by Zemanta

Εκδήλωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ευβοίας

Beach Soccer, Galle, Sri Lanka
(Photo credit: springm / Markus Spring)
Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Ευβοίας διοργανώνει Ημερίδα Δραστηριοτήτων “CHILDREN’S DAY” για του μαθητές των μελών του, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 στο SABBIA στη Δροσιά Χαλκίδας.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα είναι μια γιορτή πλαισιωμένη από διάφορα αθλήματα όπως: στίβος, κατάδυση, σκάκι, aerobics, πολεμικές τέχνες, beach volley, beach football κ.α. από τις 9.00 έως 15.00.

Είσοδος ελεύθερη για όποιον θέλει να παρακολουθήσει τις δραστηριότητες.
Enhanced by Zemanta

Αντί να κάτσει να διαβάσει, έφτιαξε σκονάκι μήκους 10,5 μέτρων!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο μυαλό μας το σκονάκι, ως ένα μικρό χαρτάκι στο οποίο είναι γραμμένα τα SOS. Ένας μαθητής Γυμνασίου στο Καζακστάν όμως, αντιλαμβάνεται την έννοια του σκονακίου πολύ διαφορετικά.

Ο νεαρός έδινε εξετάσεις στο μάθημα της Ιστορίας, όταν υπέπεσε στην προσοχή του επιτηρητή ότι ήταν πολύ ανήσυχος, κουνιόταν διαρκώς και έμοιαζε να νιώθει πολύ άβολα. Όταν τον ρώτησε τι συμβαίνει, εκείνος άρχισε να μασάει τα λόγια του, κι έτσι τον πήραν χαμπάρι και του ζήτησαν να τον ψάξουν.

Επιτηρητής, καθηγητής και συμμαθητές έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν ο νεαρός σήκωσε τη μπλούζα του και φάνηκε το επικό σκονάκι, μήκους 10,5 μέτρων, το οποίο είχε τυλίξει γύρω από το στήθος του. Το σκονάκι περιελάμβανε συνολικά 25.000 απαντήσεις σε αντίστοιχες SOS ερωτήσεις.

Ο μαθητής, όπως ήταν φυσικό, μηδενίστηκε, ενώ είναι αμφίβολο εάν θα συνεχίσει να φοιτά στο ίδιο σχολείο. Η είδηση έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν ότι αν είχε αφιερώσει έστω και το μισό χρόνο από αυτόν που διέθεσε για να φτιάξει αυτό το σκονάκι, στο διάβασμα της Ιστορίας, σίγουρα θα είχε πάρει τον καλύτερο βαθμό.

Ανδριαδάκης: "Δεν ξέρω ποιος έστειλε τη βόμβα"

Λίγες ημέρες μετά από την απόπειρα δολοφονίας του μέσω του πακέτου – βόμβα που παρέλαβε στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη ο 40χρονος επιχειρηματίας, Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, είπε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς:  "Δεν ξέρω ποιος ήθελε να με σκοτώσει".

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν τα ίχνη του εκρηκτικού μηχανισμού που εντόπισαν στον τόπο της έκρηξης, καθώς και το σημείωμα που έγραφε "από έναν παλιό σου φίλο" είναι τα μόνα στοιχεία που έχουν έως τώρα στα χέρια τους.

Ο 40χρονος στα χέρια του οποίου εξερράγη το πακέτο-βόμβα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, με τραύματα στα χέρια, τα πόδια, το θώρακα και το πρόσωπο, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Πηγή: Espresso

Βασιλικό: 35χρονη κοπέλα ξεψύχησε μέσα στο σπίτι της

Θρήνος στο Βασιλικό, όταν μαθεύτηκε ότι μία 35χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.


Το περιστατικό συνέβη στις 5 το απόγευμα στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα είχε φριχτούς πόνους κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σε κάποια στιγμή, πήγε στο μπάνιο και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή. Όταν ο σύζυγος είδε ότι αργούσε, πήγε εκεί και βρήκε τον άνθρωπο του νεκρό.

Αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ήταν αργά μιας και η άτυχη κοπέλα ήταν ήδη νεκρή βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους.

Κουρευτείτε ανάλογα με το πρόσωπό σας

Αν έχετε μακρύ πρόσωπο, το ιδανικό μήκος μαλλιών που μπορείτε να προτιμήσετε είναι αυτό που φτάνει μέχρι τους ώμους σας και φυσικά, μπορείτε να έχετε και την φράντζα σας.


Επίσης, αν έχετε μεγάλο μέτωπο καλό είναι να προτιμήσετε τις αφέλειες, οι οποίες θα κολακέψουν το σχήμα του προσώπου σας και θα «απαλύνουν» τις αυστηρές γραμμές σας, κάνοντάς σας πιο γλυκιά.Μια ακόμη συμβουλή για τα ...


μακριά πρόσωπα με έντονο ή μυτερό πιγούνι είναι να αποφεύγετε όσο μπορείτε το κοντό καρέ και να προτιμήσετε όσο τον δυνατόν πιο μακρύ καρέ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...