Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Παραμονή των ρητινοσυλλεκτών στα βαρέα

Την παραμονή των ρητινοσυλλεκτών στα βαρέα ένσημα ζήτησε η κυρία Περλεπέ από τον Υπουργό Εργασίας.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, συνάντησε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κύριο Γιώργο Κουτρουμάνη και του ζήτησε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των ρητινοσυλλεκτών, να παραμείνουν στα βαρέα επαγγέλματα και στα βαρέα ένσημα.

Όπως διαβεβαίωσε ο κύριος Κουτρουμάνης την κυρία Περλεπέ, η οποία μετέχει στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, θα εξετάσει θετικά το αίτημα, ώστε να παραμείνουν οι σκληρά και υπό αντίξοες συνθήκες εργαζόμενοι ρητινοσυλλέκτες στο καθεστώς των βαρέων ενσήμων, όπως ισχύει σήμερα.

Σύλληψη σπείρας διαρρηκτών στη Χαλκίδα

Στην εξάρθρωση 7μελούς σπείρας, την οποία αποτελούσαν πέντε αλλοδαποί Βουλγαρικής υπηκοότητας και δύο αλλοδαποί Ρουμανικής υπηκοότητας, εκ των οποίων δύο γυναίκες, κατηγορούμενοι για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατάφερε να συλλάβει η Β΄ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν τους  δράστες να περιφέρονται ύποπτα, έξω από εγκαταλελειμμένο σπίτι στην πόλη της Χαλκίδας, το οποίο δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα.
Σε έρευνα που έγινε στο συγκεκριμένο κατάλυμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο
  • ένας (1) κινητήρας και εξαρτήματα από δίκυκλο μοτοποδήλατο
  • δεκαοκτώ (18) κινητά τηλέφωνα διαφόρων τύπων και μοντέλων
  • μια (1) κεντρική μονάδα Η/Υ
  • ένα (1) ζεύγος ακουστικών
  • μια (1) συσκευή video
  • ένας (1) αποκωδικοποιητής
  • ένα (1) αερόθερμο
  • ένα (1) ρούτερ 
  • τρείς (3) φωτογραφικές μηχανές.
Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι τα παραπάνω αποτελούν προϊόντα κλοπής τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, από την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Χαλκίδας, δρώντας κατά ομάδες.
Το δίκυκλο μοτοποδήλατο καθώς και ο κινητήρας με τα εξαρτήματα αυτού, αφού αναγνωρίσθηκαν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Φωτιά σε ΙΧ στην Άνω Βάθεια

Στην περιοχή της Άνω Βάθειας κάηκε το ΙΧ μάρκας OPEL CORSA. 

Για άγνωστη αιτία τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής επιχείρησαν κατάσβεση τόσο στο όχημα όσο και σε περιοχή με ξερά χόρτα σε ακτίνα 200 τ.μ. 

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν η φωτιά ξεκίνησε από το ΙΧ ή από το οικόπεδο. 
lamiastar.gr

16 Σεπτεμβρίου, σε λειτουργία το Εφετείο Χαλκίδας


Όλα είναι έτοιμα, οι δικαστικοί που θα το στελεχώσουν ορίστηκαν και το Εφετείο Χαλκίδας μπαίνει σε λειτουργία στις 16 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στο eviaportal.gr, ο Πρόεδρος των Δικηγόρων, Λάμπρος Γκάνης.


Όπως είχε ανακοινωθεί, στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, γίνεται πραγματικότητα ένα χρόνιο αίτημα όχι μόνο των δικηγόρων της Χαλκίδας, αλλά όλης της πόλης, που το πάλεψαν σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς.

Ξεκινάει η λειτουργία του Εφετείου Χαλκίδας. Ο Πρόεδρος των Δικηγόρων Χαλκίδας, Λάμπρος Γκάνης, μιλώντας στο eviaportal.gr δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για αυτή τη θετική εξέλιξη και τόνισε τα πολλαπλά οφέλη τόσο στον επαγγελματικό κλάδο τους όσο και στην πόλη, από τη δημιουργία Εφετείου στη Χαλκίδα.

Εν τω μεταξύ το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο όρισε τους δικαστικούς που θα στελεχώσουν το Εφετείο.

Πρόκειται για τους κάτωθι:
Πρόεδρος Εφετών: Αρτεμισία Παναγιώτου
Εφέτες: Αμαλία Μήλιου – Ζυγούνα
Ιωάννα Βρεττού
Μαρία Μέξα – Ευδαίμονος
Αθανάσιος Τσουλός
Εισαγγελέας Εφετών: Έλλη Τουμπάνου
Αντιεισαγγελέας Εφετών: Αικατερίνη Ψύρη
eviaportal.gr

Ξύλο και συλλήψεις στο Μαντούδι

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.Άγρια επεισόδια σαν αυτά που εκτυλίχθηκαν προ καιρού στο δημοτικό συμβούλιο Διρφύων Mεσσαπίων, σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Mαντουδίου Λίμνης Aγ. Άννας. Δημότες πλακώθηκαν στο ξύλο και κλήθηκε η Aστυνομία να τους συλλάβει.

Tο δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε για άλλα θέματα της περιοχής, όταν κάτοικος από την Aγ. Άννα ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της Bιομηχανικής Περιοχής που θέλει να στήσει η TEPNA.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...