Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Έδιωξαν τον Στ. Χίο από το KONTRA CHANNEL

Με ανακοίνωσή του σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Kontra ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας με τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Stars System: Το ερωτικό κάρμα ανάλογα με τη θέση του Κρόνου

Στο Stars System αυτή την Κυριακή 25 Μαρτίου, εκτάκτως στις 13:00, η Άση Μπήλιου αναλύει αστρολογικά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Τι θα φέρει στον τομέα των σχέσεων καθώς και στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα σε κάθε ζώδιο ξεχωριστά;

Ακόμη, πώς εκφράζεται το ερωτικό κάρμα ανάλογα με τη θέση του Κρόνου;

Επίσης, τι κοινό έχουν αστρολογικά τα πρώην διάσημα ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου, Heidi Klum – Seal, Jennifer Lopez - Marc Antony, Demi MooreAshton Kutcher;

Τέλος, καλεσμένη της εκπομπής αυτή την εβδομάδα είναι η Μαρία Ηλιάκη. Τι αποκαλύπτει για τον έρωτα και τις σχέσεις, και τι ιδιαίτερο έχει το ωροσκόπιό της;

Δενδροφύτευση στην Ριτσώνα από μαθήτριες της Ε΄τάξης του 7ου Δημοτικού

Σήμερα, Τρίτη στις 10 το πρωί, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση στην περιοχή της Ριτσώνας.

Η δενδροφύτευση γίνεται στα πλαίσια των δράσεων της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και με τη συνεργασία της υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θάλειας Καλαμπαλίκη και του Δασαρχείου Χαλκίδας.

Παράλληλα τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και των Νηπιαγωγείων της Χαλκίδας (Δεύτερος, Τρίτος, Τέταρτος και Πέμπτος Σταθμός) θα μεταβούν στη περιοχή της Ριτσώνας την Πέμπτη 22 Μαρτίου, για να κάνουν δενδροφύτευση. Την δραστηριότητα υποστηρίζει το Δασαρχείο Χαλκίδας.

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» άλλοι δύο πρώην βουλευτές της ΝΔ

Την προσχώρηση στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» της διαγραμμένης βουλευτή της ΝΔ, Μίκας Ιατρίδη, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος ενώ, όπως είπε, αναμένεται και η προσχώρηση του Π. Μελά.

Στο κόμμα προσχωρεί ο επίσης διαγραμμένος από τη ΝΔ βουλευτής Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με επιστολή του. Την προσχώρηση του Πέτρου Μαντούβαλου στο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε την Τρίτη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Να μην απομακρυνθεί κανένας γιατρός από την δύναμη του Νοσοκομείου Καρύστου"

"Ζητάμε να μην απομακρυνθεί κανένας γιατρός από την δύναμη του Νοσοκομείου Καρύστου και των περιφερειακών ιατρείων, χωρίς να έχει προηγηθεί η αντικατάσταση του".

Αυτό τονίζεται σε επιστολή που έστειλε ο Δήμος Καρύστου για την απόσπαση ενός γιατρού του αγροτικού ιατρείου του Μαρμαρίου.

Ο Δήμος Καρύστου επισημάνει: "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη στον τομέα της υγείας που αφορά την περιοχή μας. Γίνεται προσπάθεια απόσπασης του νεοδιορισμένου αγροτικού γιατρού Μαρμαρίου, με δική του πρωτοβουλία, προς το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών.

Βέβαια το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου έχει απορρίψει την αίτησή του λόγω αυξημένων αναγκών της περιοχής επικαλούμενο ότι η απομάκρυνση του θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων του Μαρμαρίου.

Σαν Δήμος Καρύστου προσυπογράφουμε την απόφαση αυτή και είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε να μην υπάρξει καμία εξέλιξη που θα αποβεί εις βάρος των δημοτών μας".

Το απαγορευμένο sex tape γνωστής Ελληνίδας τραγουδίστριας μοσχοπουλάει

Οι δικηγόροι της γνωστής Ελληνίδας τραγουδίστριας  παλεύουν μάταια να κατεβάσουν το sex tape από το διαδίκτυο και η ίδια επιμένει πως είναι ψεύτικο.

Κρίμα που ο ξάδελφος της επιμένει πως αναγνωρίζει και την πρωταγωνίστρια και το αντρικό μόριο που πρωταγωνιστεί σε αυτό.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Θαυματουργή Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Δημητρίου

Η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ (ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΥΝΙΑ) θα φιλοξενηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012.

Στις 5:30 το απόγευμα θα γίνει υποδοχή Ιεράς Εικόνος στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας και στη συνεχεία θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Τι απαντά για το «ροζ» βίντεο η όμορφη πολιτευτής του ΛΑΟΣ

Ως ψευδή και συκοφαντικά χαρακτηρίζει η Μελίνα Τσιλιμίγκρα, πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ, τα δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και την φέρνουν να συμμετέχει σε ροζ βίντεο που έχει διαρρεύσει στο ίντερνετ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ευθεία πολιτική παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου

Ευθεία πολιτική παρέμβαση έκανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, καλώντας το λαό να αποδοκιμάσει τα κόμματα της σταλινικής και μηδενιστικής αριστεράς που οδηγούν (όπως είπε) τη χώρα έξω απ΄ την Ευρώπη όπου πρόσθεσε υπάρχει μόνο το χάος και η οριστική φτώχεια.

Πάνω απο 10.000 στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα -

Εκτός από την Αθήνα το ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκεντρώσεις  στη ΧΑΛΚΙΔΑ και σε άλλες πόλεις, την ώρα που η Βουλή «συζητάει τη δανειακή σύμβαση - λαιμητόμο».

Περισσότερα από 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, διαδηλώνοντας ενανάντια στη νέα δανειακή σύμβαση που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

O βουλευτής Λέσβου, Σπύρος Γαληνός στο κόμμα του Καμμένου

Με ανοικτή επιστολή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στη Μυτιλήνη σήμερα το πρωί, ο Σπύρος Γαληνός, ανεξάρτητος βουλευτής Λέσβου,  ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στο κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Π. Καμμένου και κάλεσε τους πολίτες «να ψηφίσουν το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επειδή στον πολύ λίγο, αλλά πολύ πυκνό πολιτικό χρόνο που ζούμε, αποδείξαμε ότι δεν εγκαταλείπουμε τις θέσεις μας, ξελογιασμένοι από την προοπτική της σίγουρης εξουσίας, δεν θυσιάζουμε τα πάντα στην προσωπική πολιτική μας επιβίωση και δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη στη μέση, φοβούμενοι μήπως την κερδίσουμε».

Είναι, πλέον φανερό, ότι σχηματίζεται κοινοβουλευτική ομάδα ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας της Νέας Δανειακής σύμβασης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

H Χορωδία De Profundis-Νεκταρία Καραντζή στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Χαλκίδας

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 18.00 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδας, θα πραγματοποιηθεί θρησκευτική εκδήλωση, στην οποία η χορωδία De Profundis με τη Νεκταρία Καραντζή θα ψάλει Εκκλησιαστικούς Ύμνους της Μ. Τεσσαρακοστής – Μ. Εβδομάδας.

Θα ακουστούν, ακόμη, και ψαλτοτράγουδα, με τη μοναδική φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, την οποία θα συνοδεύσει η χορωδία De Profundis.


Θα μιλήσει για την επικαιρότητα, ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Μεθόδιος Φουντούλης.

ΛΑΜΙΑ: Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια στο facebook, νεαρής που «έσβησε» σε τροχαίο

Η τελευταία πράξη του δράματος του θανατηφόρου τροχαίου, που συγκλόνισε την Λαμία και στοίχισε τη ζωή σε δύο παιδιά, θα παιχτεί σήμερα στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου θα στηθεί γέφυρα ζωής με το Αννόβερο της Γερμανίας την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έπαθε έμφραγμα την ώρα που αυνανιζόταν

Μπορεί η παλαιότερη άποψη ότι ο αυνανισμός τυφλώνει να μην αληθεύει, ωστόσο σίγουρα μπορεί να σκοτώσει, όπως αποδεικνύει η περίπτωση μια 30χρονης Βρετανίδας, η οποία κατά τη διάρκεια της πράξης, υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

4ο Mountain Classic Rally στην κεντρική Εύβοια

Το 4ο Mountain Classic Rally θα διεξαχθεί φέτος στην κεντρική Εύβοια από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2012.


Η εκδήλωση αυτή "μετράει" στο πρωτάθλημα Regularity της OMAE ΕΠΑ/ΕΘΕΑ για ιστορικά αυτοκίνητα με συντελεστή 1.


 Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή το μεσημέρι 30/3 στις 15:00 από το ξενοδοχείο Holidays in Evia (Ερέτρια) στο οποίο και θα διανυκτερεύσουν για 2 μέρες.


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα πληρώματα θα διαγωνισθούν σε διάφορες ειδικές δοκιμασίες αρκετά γνωστές όπως η ανάβαση της Ριτσώνας και της Κύμης καθώς και σε άλλες, μέσα σε ορεινές διαδρομές.


Το ποσό συμμετοχής για πλήρωμα 2 ατόμων είναι 200 ευρώ και περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, δείπνο στις 31/3 και γεύμα απονομών στο ξενοδοχείο, υλικά αγώνα, ασφάλεια αυτοκινήτων κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κ.α. 


Η εκδήλωση γίνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Κύμης και Αλιβερίου καθώς και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου.


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.mroe.org

ΤΩΡΑ: Τελειώνει τα ξημερώματα η απεργία της ΠΝΟ

Οι ναυτεργάτες αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά τις διαπραγματεύσεις που είχε η διοίκηση της  ΠΝΟ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Έτσι η απεργία που λήγει  τα ξημερώματα ΔΕΝ θα συνεχισθεί με άλλη 48ωρη όπως είχε αρχικά αποφασισθεί.

Έκκληση προς τους ναυτεργάτες να μην παρατείνουν την απεργία τους για δεύτερο 48ωρο, είχαν απευθύνει οι αγρότες της Κρήτης και φορείς του εμπορικού κόσμου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σαμποτάζ στην προετοιμασία των εκλογών από τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση

Την απόφαση αποχής των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και αντίδρασή τους για την «άδικη εξαίρεση τους από τους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και την άνιση σε βάρος τους μεταχείριση».


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

"Χρυσή" διάρρηξε στη Λάμψακο.

Gold Jewelry / Gold Jewellery
Gold Jewelry / Gold Jewellery (Photo credit: Wikipedia)
Καλά πληροφορημένοι ήταν οι δράστες διάρρηξης που έγινε στο σπίτι 47χρονου στη Λάμψακο.

Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες έλειπαν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Οι κλέφτες μπήκαν από την  μπαλκονόπορτα και άρπαξαν κοσμήματα και άλλα χρυσαφικά μεγάλης αξίας. 

Η αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Enhanced by Zemanta

O βουλευτής Λέσβου, Σπύρος Γαληνός στο κόμμα του Καμμένου

Με ανοικτή επιστολή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στη Μυτιλήνη σήμερα το πρωί, ο Σπύρος Γαληνός, ανεξάρτητος βουλευτής Λέσβου,  ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στο κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Π. Καμμένου και κάλεσε τους πολίτες «να ψηφίσουν το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επειδή στον πολύ λίγο, αλλά πολύ πυκνό πολιτικό χρόνο που ζούμε, αποδείξαμε ότι δεν εγκαταλείπουμε τις θέσεις μας, ξελογιασμένοι από την προοπτική της σίγουρης εξουσίας, δεν θυσιάζουμε τα πάντα στην προσωπική πολιτική μας επιβίωση και δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη στη μέση, φοβούμενοι μήπως την κερδίσουμε».

Είναι, πλέον φανερό, ότι σχηματίζεται κοινοβουλευτική ομάδα ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας της Νέας Δανειακής σύμβασης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ηλίας Παπαγεωργίου: Εφυγε ο "άρχοντας" της Μυκόνου και της Αράχωβας

Στα ξενοδοχεία του mister "SANTA MARINA" φιλοξενηθηκε η αφρόκρεμα τoυ ελληνικού και όχι μόνο jet set.

Ο Ηλίας Παπαγεωργίου, ο επιχειρηματίας που έζησε μια ζωή μυθιστορηματική σαν ταινία του αμερικάνικου κινηματογράφου άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΛΙΒΕΡΙ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οικοδόμων

Συγκέντρωση οργάνωσης και διαμαρτυρίας κατά των προβλημάτων του κλάδου τους πραγματοποίησαν σήμερα οι οικοδόμοι περιοχής Αλιβερίου.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο τοπικό κατάστημα  ΙΚΑ Αλιβεριου στο οποίο πραγματοποίησαν συμβολική προειδοποιητική κατάληψη και καταθέσαν το πάρα κάτω ψήφισμα.

"Οι οικοδόμοι του Αλιβερίου   απαιτούν:

     Θεώρηση βιβλιαρίου Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τη συμπλήρωση των απαραίτητων ημερών ασφάλισης (50 ένσημα).
     Να δοθεί άμεσα έκτακτο επίδομα στους άνεργους     οικοδόμους 1.400 ευρώ.
     Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας
     Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια
     Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
     Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
     Εκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.
     Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους αυτοαπασχολούμενους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.
     Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
     Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
     Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
     Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
     Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.

Εισβολή των απεργών του "Σωτηρία" στο "Γεννηματάς"

Γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σωτηρία εισέβαλαν το πρωί στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Κρατικού Γεώργιος Γεννηματάς.

Οι εισβολείς ζήτησαν να δουν τον διοικητή, ο οποίος όμως απουσίαζε, γεγονός που εξόργισε ακόμα περισσότερο τους απεργούς

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Παλαιολόγος "κυρίαρχος του παιχνιδιού" στους Εμπόρους Αλιβερίου

Επανεκλέχθηκε ο Γ. Παλαιολόγος Πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου.

Στις εκλογές συμμετείχαν δύο συνδυασμοί: η "Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων Αλιβερίου" και το "Ενωμένο Αλιβέρι".

Επτά συμβούλους εξέλεξε ο Γιώργος Παλαιολόγος ο οποίος είναι ο "κυρίαρχος του παιχνιδιού" στους Εμπόρους Αλιβερίου

Συγκεκριμένα εκλέχθηκαν οι:

«Ανεξάρτητη κίνηση εμπόρων Αλιβερίου»
1.Παλαιολόγος Γιώργος
2.Δρακούλης Ιάκωβος
3.Κιούσης Δημήτριος
4.Τσάλας Στυλιανός
5.Κατσινόπουλος Αναστάσιος
6.Μπουρνούς Νικόλαος
7.Σίμωσης Περικλής
Αναπληρωματικοί
1.Μπέλου Αικατερίνη
2.Χρυσοβέργης Δημοσθένης
3.Καραμπατσόλης Νικόλαος
Από το «Ενωμένο Αλιβέρι »
1.Βότση Σοφία
2.Κουγιάννου Αικατερίνη
Αναπληρωματικοί
1.Λεβέντη Σταματούλα
2.Κεχρής Σταύρος
3.Σμπιλίρης Άγγελος

Στο ίντερνετ το πλήρες αρχείο του Αϊνστάιν

Στο διαδίκτυο άρχισε να ανεβαίνει το πλήρες αρχείο του Αλμπερτ Αϊνστάιν, που περιλαμβάνει την άγνωστη έως τώρα προσωπική αλληλογραφία του, καθώς και τα χειρόγραφα επιστημονικά σημειωματάριά του, όπου, μεταξύ άλλων, βρίσκεται για πρώτη φορά καταγραμμένη η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία της ανθρωπότητας (E=mc2)

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έκκληση για συλλογή ενδυμάτων, υποδημάτων και τροφίμων

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας απευθύνουν καθημερινά εκκλήσεις για βοήθεια.

Γι΄αυτό και η ομάδα Έμπρακτης Αλληλλεγγύης Χαλκίδας "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ξεκινά μια σειρά δράσεις:
1. Συλλέγει γυναικεία ρούχα και παπούτσια (νούμερα 37,38) για 2 κοπέλες 21 και 22 ετών που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

2. Ανακοινώνει ότι μονογονεϊκή οικογένεια με προστατευόμενο μέλος που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας χρειάζεται επειγόντως τρόφιμα και ρούχα (κυρίως παντελόνια) για αγοράκι 10 ετών.

3. Και να μην ξεχνάμε το γηροκομείο Χαλκίδας όπου χρειάζονται βασικά είδη για τη φροντίδα των φιλοξενούμενων, όπως ρούχα και παπούτσια, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, πυτζάμες, νυχτικά, παντόφλες, τρόφιμα αλλά και φάρμακα (ακόμα και ανοιγμένα αλλά όχι ληγμένα!) και είδη όπως πάνες, κατωσέντονα, ορούς.

Αν μπορείτε να προσφέρετε έστω και στο ελάχιστο, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: omada.oloimazi@gmail.com και στα τηλ. 6973361817, 6973605729.

"Ξηλώνεται" η ΟΝΝΕΔ στην Εύβοια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ (φωτό από egnomi.gr)
"Ξηλώνεται" η ΟΝΝΕΔ στην Εύβοια, με την αποχώρηση 13 μελών της με επικεφαλής τον Γιάννη Μπιλάλη. Και οι 13 προσχωρούν στο κόμμα του Καμμένου.


Την αποχώρηση του  από τη Ν.Δ και ένταξή του στους "Ανεξάρτητους Έλληνες "του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσε πριν λίγο  ο Γιάννης Μπιλάλης, μέλος της ΟΝΝΕΔ Εύβοιας. Σε επιστολή του προς τη ΝΟΔΕ Ευβοίας αναφέρει ότι η πολιτική Σαμαρά δεν τον εκφράζει και ζητά να διαγραφεί από το κόμμα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ

ΤΩΡΑ: Νέα συνάντηση Διαμαντοπούλου - ΠΝΟ

Νέα συνάντηση με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ  έχει αυτή τη στγμή η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αννα Διαμαντοπούλου, σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση, προκειμένου οι ναυτεργάτες να μην προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία...

Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, ενώ η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του
υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μαϊμού επιδόματα "μοίραζαν" και στην Χαλκίδα!

Μία - μία επανεξετάζονται οι αναπηρίες που έδινε το ΙΚΑ Χαλκίδας μετά τις αποκαλύψεις ότι και στην πρωτεύουσα της Εύβοιας γινόταν "όργιο" παροχής παράνομων επιδομάτων.

Ούτε οι 50.000 από τους 240.000 που μέχρι πρόσφατα λάμβαναν κάποιο επίδομα δεν πήγαν καν να απογραφούν γεγονός που δημιουργεί τουλάχιστον υποψίες, ειδικά από τη στιγμή που στην Ζάκυνθο όπου λάμβαναν επίδομα τυφλότητας 700 άτομα μόλις οι 60 είναι τυφλοί, ενώ πήγαν για την απογραφή μόλις 100 άτομα.

Ειδικά τα μαϊμού-επιδόματα τυφλότητας, σύμφωνα με το newsit.gr,  είχαν γίνει μόδα σε Ηράκλειο, τη Φλώρινα, την Καβάλα και τη Χίο, ενώ υψηλά ποσοστά βαριά αναπήρων καταγράφονται σε Κομοτηνή, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Ο υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, τόνισε ότι οι φάκελοι θα σταλούν στον εισαγγελέα και οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές ή ποινικές κυρώσεις, ενώ θα απαιτηθούν και αποζημιώσεις.

6 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για τα σχόλια κατά του Αβραμόπουλου [βίντεο]

Έκαναν το λάθος να γράψουν δυσμενή σχόλια στο Facebook για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

Και το δικαστήριο μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο υπουργός τους καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών με 3ετή αναστολή.


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Βίλες στη Δροσιά Χαλκίδας με... τα κλεμμένα του ΙΚΑ

Στο φως και ένα τρίτο μέγαρο στη Δροσιά της Εύβοιας, το οποίο ανήκει στην 68χρονη Χριστίνα Σουρίδη και είναι το εντυπωσια­κότε­ρο κτίσμα της περιοχής με πέντε ορόφους, κάμερες, φωτισμούς με φωτοκύτταρο, πισίνα και εξωτερικό γυάλινο ασανσέρ

Μοντέρνα κάγκελα και στέγαστρα, τέντες νέας τεχνολογίας και απίστευτη χλιδή, κατασκευή που δεν παραπέμπει σε υπάλληλο του ΙΚΑ.

Βίλα με θέα όλον τον Ευβοϊκό, πισίνα με θαλασσινό νερό και εξωτερικό ασανσέρ που οδηγεί και στα πέντε επίπεδα της μονοκατοικίας...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την άγνωστη... χλιδή των μελών της μαφίας του ΙΚΑ Καλλιθέας. Με... συνταγή ΙΚΑ, η θηλυκή συμμορία, που δρούσε για παραπάνω από οχτώ χρόνια, κατασκεύαζε παλάτια στην υγειά των... ασφαλισμένων.

Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει μία ακόμη πολυτελή κατοικία που ανήκει σε τρίτη υπάλληλο του κυκλώματος. Πρόκειται για την εξοχική κατοικία της 68χρονης Χριστίνας Σουρίδη, που την περασμένη εβδομάδα είχε συλληφθεί στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη.

Η Χριστίνα Σουρίδη γεννήθηκε το 1944 στη Στυλίδα Φθιώτιδας. Εγινε υπάλληλος του ΙΚΑ στις «χρυσές εποχές» του, με αποτέλεσμα να δικτυωθεί γρήγορα. Οι πληροφορίες λένε πως ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, αλλά με τον τρόπο της και τις «σωστές» γνωριμίες ανελίχθη γρήγορα στην ιεραρχία του ιδρύματος. Από τη θέση της ταμία του ΙΚΑ Καλλιθέας μπορούσε να λαμβάνει τα επιδόματα και τις παροχές που με πλαστά έγγραφα και παραστατικά τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος ενέκριναν.

Η πολυτέλεια αυτής της τρίτης βίλας, που αποκαλύπτεται, κόβει την ανάσα. Χτισμένη σε έναν λόφο στο σημείο Σκάλωμα Δροσιάς στην Εύβοια, η πολυεπίπεδη κατασκευή αποτελεί το εντυπωσιακότερο κτίσμα της περιοχής... Με κάμερες, φωτισμούς με φωτοκύτταρο, πισίνα, ακόμη και εξωτερικό γυάλινο ασανσέρ, το πολυτελέστατο κτίσμα δεν... παραπέμπει σε σπίτι υπαλλήλου του ΙΚΑ. Η απίστευτη χλιδή, αλλά και το γεγονός ότι χρειάστηκε να «φαγωθεί» το βουνό για να χτιστεί μαρτυρούν πως έχουν ξοδευτεί πολλές χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή της χρώματος ροζ βίλας...
 

Συστήματα ασφαλείας

Δεκάδες σκαλιά που ξεκινούν αριστερά και δεξιά από την είσοδο οδηγούν στο τελευταίο επίπεδο του σπιτιού. Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, μοντέρνα κάγκελα τύπου ίνοξ και στέγαστρα, τέντες νέας τεχνολογίας, ειδικό φωτισμό που λειτουργεί με φωτοκύτταρο, ενώ τα έπιπλα στον εξωτερικό χώρο είναι μεγάλης αξίας.

Στο πίσω μέρος της εξοχικής κατοικίας, που εκτείνεται σε τουλάχιστον πέντε ορόφους, βρίσκεται το επιβλητικό μαύρο ασανσέρ
Το επιβλητικό μαύρο ασανσέρ βρίσκεται στο πίσω μέρος της εξοχικής κατοικίας που διαθέτει τουλάχιστον πέντε ορόφους. Εκεί έχει διαμορφωθεί και μια αυλή με γκαζόν και μπάρμπεκιου. Δίπλα βρίσκεται ένα ακριβώς ίδιο κτίσμα που ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής.

Ηταν άγνωστη

Κανείς στο Σκάλωμα Δροσιάς Εύβοιας δεν γνωρίζει την ιδιοκτήτρια της βίλας, αφού η ίδια φαίνεται πως ήθελε να περνάει απαρατήρητη. Το σπίτι απολαμβάνουν τα παιδιά της, στα οποία -σύμφωνα και με τη δικογραφία- είχε εκδώσει χιλιάδες ευρώ από το ΙΚΑ. Ισως έτσι εξηγείται ότι το σπίτι δεν έχει ακόμη δεσμευτεί από την αρμόδια Αρχή Καταπολέ­μησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
 
Ενα βουνό «φαγώθηκε» για να χτιστεί η ροζ βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ στο Σκάλωμα Δροσιάς στην Εύβοια.

Θηλυκή συμμορία της Καλλιθέας

Χαμηλό το προφίλ, πλούσια η ζωή

Η δράση της θηλυκής συμμορίας που λυμαινόταν τις παροχές του ΙΚΑ είναι εμφανής στις πολυτελείς κατοικίες που είχε χτίσει... Αν και στην εργασία τους κρατούσαν χαμηλό προφίλ, στην προσωπική τους ζωή διήγαν πλούσιο βίο, που σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποδοθεί στον μισθό που λάμβαναν από το ασφαλιστικό Ταμείο.Τόσο το εξοχικό της Ελένης Μπουραζάνη στον Βαρνάβα Αττικής όσο και της Χριστίνας Πατεράκη στο Λαγονήσι «σκανδαλίζουν» για τη χλιδή τους. Πισίνες πολλών μέτρων, ντιζαϊνάτα κτίσματα και όλες τις ανέσεις διαπίστωσε ο φακός του «Εθνους της Κυριακής» στις δύο μονοκατοικίες.

Στον Βαρνάβα, η βίλα των εκατοντάδων τετραγωνικών διαθέτει πισίνα, τεράστιους κήπους, ακόμη και εκκλησάκι. Στην πετρόχτιστη κατοικία, πέρα από την πισίνα και την ίδια την κατασκευή, ξεχωρίζουν οι χώροι υποδοχής επισκεπτών, το μπάρμπεκιου και τα τροπικά φυτά.
Οπως αναφέρουν οι γείτονες, το ακίνητο είχε αγοραστεί σε κακή κατάσταση, αλλά ανακαινίστηκε από την υψηλόβαθμη υπάλληλο του ΙΚΑ.

Εξαφάνισαν τα πειστήρια

Στο Λαγονήσι, η πολυτελής βίλα της Χριστίνας Πατεράκη φαίνεται ότι είναι από... χέρι αρχιτέκτονα. Πολυεπίπεδη κατασκευή, πισίνα που κρύβεται από τα αδιάκριτα βλέμματα, μπάρμπεκιου προστατευμένο από τον καιρό.

Το κτίσμα της Χριστίνας Σουρίδη στη Δροσιά Ευβοίας ξεπερνάει τις δύο προηγούμενες σε χλιδή. Το μεγαθήριο, που επίσης φέρει αρχιτεκτονική υπογραφή, ξεχωρίζει από όλα τα σπίτια της περιοχής...
Είναι τα μόνα απτά «δείγματα» της δράσης της θηλυκής συμμορίας που έχουν απομείνει. Γιατί, κατά τα άλλα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων φαινόταν κατά τη σύλληψή τους να υπάρχουν απλώς... μικροποσά. Μέρος της πρακτικής τους ήταν να... μοιράζουν τα ποσά σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους, για να μην τις συνδέσουν με τον πλούτο.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι γυναίκες να είχαν καταλάβει ότι γίνεται έλεγχος σε βάρος τους και να τα... εξαφάνισαν. Αλλωστε, από το μήνυμα που η μία από αυτές είχε στείλει σε κουμπάρο της φαινόταν ότι κάτι είχε αντιληφθεί...

ΜΑΤΙΝΑ ΔΕΜΕΛΗ - ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ (ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες αυτών που συμμετείχαν στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ


 Φωτογραφίες αυτών που συμμετείχαν στα επεισόδια προτίθεται να βγάλει στη δημοσιότητα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως φέρεται να δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων εμφανίστηκε στην εξέδρα των επισήμων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Wikipedia: Εργαστήριο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Wikipedia
Wikipedia (Photo credit: Octavio Rojas)
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί το 2ο Εργαστήριο Εμπλουτισμού της Wikipedia με ελληνικά λήμματα την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 5.00-8.00 το απόγευμα, στο Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης , στο ισόγειο του κτιρίου της στην Πλ. Αγ. Νικολάου (είσοδος από Μ. Κακκαρά 2).

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι αναβάλλεται η εκδήλωση με τη συγγραφέα Λένα Μαντά για μετά το Πάσχα.

Enhanced by Zemanta

ΤΩΡΑ: Κατάληψη στην Αχαική Τράπεζα από τους εργαζόμενους

 
Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της Αχαϊκής τράπεζας επί της οδού Γλαύκου προχώρησαν σήμερα το πρωί 99 εργαζόμενοι των 13 καταστημάτων της Αχαικής Τράπεζας, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο του εκκαθαριστή στο κτίριο...
 
You might also like

Εκστρατεία «Στήριξε την Ελλάδα!» στη Ρωσία

Οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη φιλία μεταξύ των λαών, η οποία ξεχάστηκε λίγο, μετά τη σοβιετική περίοδο.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για θέματα της ΚΑΚ, Αποδήμων Ομογενών και Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας (RosSotrudnichestvo) ξεκινά εκστρατεία "Στήριξε την Ελλάδα!"», γράφει σε δημοσίευμά της με τίτλο «Στους Ρώσους προτείνεται να δώσουν λεφτά για την επίλυση των ελληνικών προβλημάτων», η εφημερίδα Ιζβέστια.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 30 Μαρτίου η δίκη για τα επεισόδια των Θεοφανίων στη Χαλκίδα

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου  δικάζονται για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας οι 5 συλληφθέντες των Θεοφανίων στη Χαλκίδα


Παράλληλα  οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Χαλκίδας στις 9 το πρωί.

Ήδη οργανώνεται και η συλλογή υπογραφών σε ψήφισμα/κείμενο  που έχει αναρτηθεί στο www.gopetition.com.

Όσοι θέλουν να υπογράψουν μπορούν να μπουν στη διεύθυνση:

http://www.gopetition.com/petitions/αλληλεγγύη-στους-χαλκιδέους-π.html

Στην Μαρία Κίτσου η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη

Ο Μιχάλης Οικονόμου, η βραβευθείσα Μαρία Κίτσου, ο Ομηρος Πουλάκης στα "Ορφανά"
H Mαρία Κίτσου είναι η φετινή νικήτρια του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη, η έκτη ηθοποιός στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου: Για τον ρόλο της Ελεν στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο θέατρο του Νέου Κόσμου. 
 

Παραίτηση Βενιζέλου στο υπουργικό – Φιλοφρονήσεις από τον Αβραμόπουλο

Την παραίτησή του, από υπουργός Οικονομικών, υπέβαλε επισήμως στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, είπε πως «σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες η συμβολή του ήταν αποτελεσματική, στην εφαρμογή των πολιτικών μας ως κυβέρνηση. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική και αποτελεσματική» είπε ο πρωθυπουργός

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρωταγωνιστής της σειράς «Το Νησί», πουλούσε χαλιά για να ζήσει

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Το Νησί» και σήμερα πρωταγωνιστεί στη σειρά του Mega «Κλινική περίπτωση».

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ο οποίος μίλησε για τις δυσκολίες που έχει περάσει αλλά και τις δουλειές που κατά καιρούς έκανε για βιοποριστικούς λόγους. Και αποκάλυψε ότι πουλούσε χαλιά για να επιβιώσει.

Μάθετε ΕΔΩ ποιός είναι και τι κάνει σήμερα

1,5 Έλληνες φεύγουν από τις πόλεις για να γίνουν αγρότες

Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να επιστρέψουν στην περιφέρεια προκειμένου να γίνουν αγρότες και να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή.

Σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις πόλεις.
Σήμερα εξάλλου έπεσαν και οι υπογραφές των πρώτων συμβάσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης για την Κεντρική Μακεδονία.


Σχετικά με τη διαδικασία μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Κορμέντζας, ανέφερε ότι το έργο ξεκίνησε πριν από είκοσι εβδομάδες σε 17 περιφερειακές ενότητες, σε ολόκληρη τη χώρα ενώ κάθε Πέμπτη δημοσιεύονται νέες μισθώσεις γης στη σελίδα τού οργανισμού στο διαδίκτυο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι Σκοπιανοί τώρα μας «κλέβουν» και την φέτα! [βίντεο]

 Μία προκλητική επιχειρηματική κίνηση έχει ξεκινήσει στην αγορά του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, από τους Σκοπιανούς, οι οποίοι αποφάσισαν να μας κλέψουν και την φέτα, λανσάροντας την «Macedonian Cheese Feta».

Ένταξη στην ΔΗΜΑΡ πέντε διαγραμμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Την προσχώρηση στην Δημοκρατική Αριστερά πέντε ανεξάρτητων βουλευτών, προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να αποφασίσει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα, ειδικά για το θέμα αυτό.

Πρόκειται για τους Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη και Γιώργο Παπαμανώλη. Την εισήγηση θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Πρόταση ίδρυσης ενιαίου φορά για την αναζωογόνηση της Αθήνας

Για την οικονομική και την κοινωνική αναζωογόνηση της Αθήνας απαιτείται ένα στοχευμένο πρόγραμμα δράσης, που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της πόλης και τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, και δευτερευόντως σε αισθητικές ή «πράσινες» παρεμβάσεις.

Αυτό υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) Χρήστος Πολυζογώπουλος και οι αντιπρόεδροι της ΟΚΕ, Νίκος Σκορίνης, Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Ηλίας Ηλιόπουλος, Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο Απόστολος Ξυράφης, Γενικός Γραμματέας της ΟΚΕ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

O Carlos Latuff ζωγραφίζει και συζητάει για το πολιτικό σκίτσο στο Ε.Κ. Χαλκίδας

                             
“O Carlos Latuff ζωγραφίζει και συζητάει για το πολιτικό σκίτσο” στην εκδήλωση που παρουσιάζει η Ομάδα Δράσης Χαλκίδας με την Δικτύωση Αλληλεγγύης στη Παλαιστινιακή Αντίσταση και την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, το Σάββατο 24 Μαρτίου ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας.

Θα υπάρξει μουσική παρέμβαση από τον Αλ. Δεληβοριά - Π. Τσιμπιδάκη - Ρ. Νταλαχάνη - Σ. Χαϊκάλη.

Ο Βραζιλιάνος σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ, είναι γνωστός στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.

Υποστηρικτής των κατατρεγμένων του πλανήτη και των Αγανακτισμένων, ο ακτιβιστής σκιτσογράφος Λατούφ ασχολείται και με την ελληνική κατάσταση.

Διατηρώντας φιλικές σχέσεις με Έλληνες σκιτσογράφους και με ελληνικά έντυπα, έχει σχολιάσει στα σκίτσα του και την ελληνική οικονομική κρίση. Βρέθηκε τον περασμένο χειμώνα στην Αθήνα, καλεσμένος ενός Φεστιβάλ Σκιτσογράφων και έζησε τις διαδηλώσεις και τα δακρυγόνα. Όταν λέει ότι του λείπει η Ελλάδα, εννοεί ότι του λείπει «η συμμετοχή σ' αυτό το λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας. Όπως έθεσα την τέχνη μου στην υπηρεσία του αγώνα των Παλαιστινίων ή των Αιγυπτίων, έτσι θέλησα να κάνω και με τους Έλληνες Αγανακτισμένους».

Ο Λατούφ, ζει με τους γονείς του στο Ρίο ντε Ζανέιρο και απέκτησε την έντονη ακτιβιστική συνείδηση, που καθόρισε έκτοτε το ύφος και την τόλμη του, όταν ανακαλύπτοντας μέσω ενός ντοκιμαντέρ τους Ζαπατίστας ήρθε σε επαφή μαζί τους και τους υποστήριξε με τον τρόπο του. Τα επόμενα χρόνια εγκατέλειψε λίγο-πολύ τα παραδοσιακά ΜΜΕ και δραστηριοποιήθηκε κυρίως στο Ιντερνετ, όπου πια μέσω του Twitter του άρχισε να παρακολουθεί τη διεθνή επικαιρότητα σε «πραγματικό» χρόνο: Λίγο αφότου «σκάσει» μια μεγάλη είδηση, ο Λατούφ την αναλύει σ' ένα σκίτσο του. «Τα σκίτσα του ξεγυμνώνουν τις γελοίες ειρωνείες τού κάθε άλλο παρά τέλειου κόσμου μας», σχολιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Σκιτσογράφων της Μεγάλης Βρετανίας, Γκράχαμ Φάουελ.

Ο ίδιος βάζει στα έργα του την ένδειξη copyleft, επιτρέποντας σε όποιον το επιθυμεί να τα χρησιμοποιεί. «Θέλω η τέχνη μου», λέει, «να φτάνει στο διεθνές κοινό. Θέλω να δείξω εκείνη την πλευρά που δεν δείχνουν τα κυρίαρχα μέσα».

Κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδος στη Ρόδο

Κατάληψη διαμαρτυρίας στο κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, στη Ρόδο, πραγματοποίησαν σήμερα οι μηχανικοί του νησιού με πρωτοβουλία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Η κατάληψη έγινε για να εκφραστεί η διαμαρτυρία των μηχανικών για το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος «κούρεψε» τους λογαριασμούς που διατηρούσε το τμήμα Δωδεκανήσου στο πλαίσιο του PSI.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...